KODU

kodujutud: elutuba ja esik?

24. august 2021

Ma ei tea, miks ma nii loll olin ja mõtlesin, et ma pean elutoa kõik värvitud ja sätitud saama, enne kui ma sinna mööbli välja valin ja ära tellin. Selles suhtes, et see oleks võib-olla mõistlik, kui mul ei oleks kõik asjad endiselt WOX kastides ja ma ei saa ju kaste enne tagasi anda, kui mul on koht kõige ära panemiseks. Loodetavasti saan homme ühe lisa köögikapi seina, kuhu saan klaasid ja potid-pannid ära panna, seega ongi mul kastides ainult elutoakraam, ehk siis küünlad ja raamatud ja lauamängud. Seega pole enam pikka pidu, pean valiku kiirelt ära tegema.

Alguses räägin teile plaanist ja et te sellest paremini aru saaksite, lasin ma käiku oma imelise ande graafilisele online disainile. Olge lahked:

Minu plaan on selline, et kus see lagi veidi kõrgemaks läheb, sinna lasen ehitada umbes 130 cm laiuse seina. See külg, mis on näoga ukse poole, sinna panen mingisuguse toru, kuhu saab välisriideid rippuma panna. See koht, kus praegu on nagi ja kapp, sinna võiks tulla midagi… sellist (sorri, pildi lasin nahaalselt FB sisustusgrupist rotti):

Ainult et selle jope rippumise koha peal oleks lihtsalt istumiskoht ja mõlemal pool ümber mingi riiulite/jalatsikapi teema. Väga sügav see olla ei saaks, sest muidu astud uksest sisse ja mingi sein on vastas, aga kuna seal on 230 cm ruumi, siis ilmselt midagi annaks ehk välja mõelda. Noh, koht, kus hoida võtmeid ja kindaid ja mütse ja salle ja muud säärast. Kuskile tahan oma suure peegli ka panna, sest inimene peab ju ennast ometi täispikkuses kuskilt nägema. Mulle tundub, et kuna sein jääb seal hele, siis võib see osa seal olla kas must, valge või puidune. Oleneb, kust mida leian.

See osa, mis sinna seina taha jääb, sinna üritaksin mahutada ümara laua ja neli mõnusat tooli. Väga suur see olla ei saa, sest rohelise seina ette peab mahtuma ka telekalaud koos telekaga. Hetkel on mu visioon umbes selline:

Alguses mõtlesin, et äkki peaks toolid heledamad olema, aga siis meenus mulle, et esiteks on mu lapsed (ja ma ise) parajad lagastajad. Pealegi on ülejäänud seinad nagunii heledad ja nõnda ei hakka ma oma kolmest lubatud toonist üle minema, haha. Keegi ühes kommis ütles, et rohkem ei tohiks toas erinevaid toone segamini olla, seega ma muudkui elan ja õpin. Samas, see juurde ehitatud sein tuleb ka hele, nii et ehk ei jää väga tume? Ja kui ka jääb, siis on see mu enda koobas, kus ma elama pean, hehe.

Obv on jälle kogu mööblivalik tehtud Konverterist: ümmargune laud, suurem roheline söögitool, kitsam roheline söögitool ja telekalaud. Ja kui te imestate, miks ma nii väga Konverterit fännan, siis palun vaadake hinnavahet muude kohtadega! Ma sain sealt näiteks kaks mõnusat baaripukki. Need olid minu mäletamist mööda mingi 60€ tk. Kuna mul siia saare taha mahuks tegelikult 1-2 samasugust veel, siis googeldasin neid toole ja sain aru, et Muster müüb neid ka. Ainult et 285 euri tükk. Ütleme nii, et kahe pukiga mina jään, sest 600 euri kahe tooli eest tundub absurdne. Ma ei tea, mis “iluvead” siin minu omadel väidevalt on, aga mina neid igatahes ei näe. Ja endiselt kehtib seal sooduskood “Mallukas”, millega saab veel 10% hinnast alla. Oleks seal veel nüüd neid samu baaritoole, oleksin väga õnnelik 😀

Räägin siis köögist ka natsa. Nimelt ütlesin ma eile lõpuks töömeestele, et kuulge tooge suvaline tasapind ehituspoest. Vahet pole milline, nagunii kiletatakse kogu see pull siin üle onju. Nad tõid kohale imeline must lataka ja mulle tundub, et mu köök ei vajagi üldse muud kiletamist kui ainult see tasapinna tagune ja elektrikilbi kaas. Sest nii ilus on sedasi! Et seda tõestada, siis siin on üks nadi kvaliteediga pilt köögi hetkeseisust:

Ma ei tea, kas ma päriselt julgen seda ise teha, aga mul on idee minna ja osta ehituspoest must matti spreivärvi ja sellega üle lasta nii kapinupud kui ka laes olev lamp. Mulle tundub, et siis hakkaks juba lausa VÄGA looma. Samas see võib vabalt ainult mulle endale niimoodi tunduda, aga las ma siis elan oma illusioonis. Tegelikult ei saa ma üldse aru, mida ma siin ükspäev halasin, sest juba homme tullakse ruloode jaoks aknaid mõõtma. Äkki jõuan homme värvikaardile ka järgi ja saan need plaanid ka paika panna. Tapeedi ära tellida ja ehk uuel nädalal juba värvima hakata. Nüüd oleks vaja ainult leida see hea inimene, kes mulle selle vaheseina paika paneks. Ma vaataks muidu oma isa suunas, aga see sinder läheb reisile, nii et ilmselt kraabin jälle Eriku või Janari ukse taga 😀

Lõpetuseks soovin vabandada kõigi ees, kes 90x päevas peavad lugema mu ideid ja mõtteid kodu suhtes, sest ma olen nii kuradi põnevil ja vähemalt neli inimest ütlesid, et neile meeldib selle teema kohta lugeda. Nii et kui teile ei meeldi, siis scrollige heaga üle ja oodake, kuni asjad idee tasandist kaugemal on ja saab lõpptulemust nautida 😀 Meil hakkab igatahes lastega nüüd “Härra Potteri” maraton, nii et baiiiiii!

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar