KODU

kodujutud: elutuba ja esik?

24. august 2021

Ma ei tea, miks ma nii loll olin ja mõtlesin, et ma pean elutoa kõik värvitud ja sätitud saama, enne kui ma sinna mööbli välja valin ja ära tellin. Selles suhtes, et see oleks võib-olla mõistlik, kui mul ei oleks kõik asjad endiselt WOX kastides ja ma ei saa ju kaste enne tagasi anda, kui mul on koht kõige ära panemiseks. Loodetavasti saan homme ühe lisa köögikapi seina, kuhu saan klaasid ja potid-pannid ära panna, seega ongi mul kastides ainult elutoakraam, ehk siis küünlad ja raamatud ja lauamängud. Seega pole enam pikka pidu, pean valiku kiirelt ära tegema.

Alguses räägin teile plaanist ja et te sellest paremini aru saaksite, lasin ma käiku oma imelise ande graafilisele online disainile. Olge lahked:

Minu plaan on selline, et kus see lagi veidi kõrgemaks läheb, sinna lasen ehitada umbes 130 cm laiuse seina. See külg, mis on näoga ukse poole, sinna panen mingisuguse toru, kuhu saab välisriideid rippuma panna. See koht, kus praegu on nagi ja kapp, sinna võiks tulla midagi… sellist (sorri, pildi lasin nahaalselt FB sisustusgrupist rotti):

Ainult et selle jope rippumise koha peal oleks lihtsalt istumiskoht ja mõlemal pool ümber mingi riiulite/jalatsikapi teema. Väga sügav see olla ei saaks, sest muidu astud uksest sisse ja mingi sein on vastas, aga kuna seal on 230 cm ruumi, siis ilmselt midagi annaks ehk välja mõelda. Noh, koht, kus hoida võtmeid ja kindaid ja mütse ja salle ja muud säärast. Kuskile tahan oma suure peegli ka panna, sest inimene peab ju ennast ometi täispikkuses kuskilt nägema. Mulle tundub, et kuna sein jääb seal hele, siis võib see osa seal olla kas must, valge või puidune. Oleneb, kust mida leian.

See osa, mis sinna seina taha jääb, sinna üritaksin mahutada ümara laua ja neli mõnusat tooli. Väga suur see olla ei saa, sest rohelise seina ette peab mahtuma ka telekalaud koos telekaga. Hetkel on mu visioon umbes selline:

Alguses mõtlesin, et äkki peaks toolid heledamad olema, aga siis meenus mulle, et esiteks on mu lapsed (ja ma ise) parajad lagastajad. Pealegi on ülejäänud seinad nagunii heledad ja nõnda ei hakka ma oma kolmest lubatud toonist üle minema, haha. Keegi ühes kommis ütles, et rohkem ei tohiks toas erinevaid toone segamini olla, seega ma muudkui elan ja õpin. Samas, see juurde ehitatud sein tuleb ka hele, nii et ehk ei jää väga tume? Ja kui ka jääb, siis on see mu enda koobas, kus ma elama pean, hehe.

Obv on jälle kogu mööblivalik tehtud Konverterist: ümmargune laud, suurem roheline söögitool, kitsam roheline söögitool ja telekalaud. Ja kui te imestate, miks ma nii väga Konverterit fännan, siis palun vaadake hinnavahet muude kohtadega! Ma sain sealt näiteks kaks mõnusat baaripukki. Need olid minu mäletamist mööda mingi 60€ tk. Kuna mul siia saare taha mahuks tegelikult 1-2 samasugust veel, siis googeldasin neid toole ja sain aru, et Muster müüb neid ka. Ainult et 285 euri tükk. Ütleme nii, et kahe pukiga mina jään, sest 600 euri kahe tooli eest tundub absurdne. Ma ei tea, mis “iluvead” siin minu omadel väidevalt on, aga mina neid igatahes ei näe. Ja endiselt kehtib seal sooduskood “Mallukas”, millega saab veel 10% hinnast alla. Oleks seal veel nüüd neid samu baaritoole, oleksin väga õnnelik 😀

Räägin siis köögist ka natsa. Nimelt ütlesin ma eile lõpuks töömeestele, et kuulge tooge suvaline tasapind ehituspoest. Vahet pole milline, nagunii kiletatakse kogu see pull siin üle onju. Nad tõid kohale imeline must lataka ja mulle tundub, et mu köök ei vajagi üldse muud kiletamist kui ainult see tasapinna tagune ja elektrikilbi kaas. Sest nii ilus on sedasi! Et seda tõestada, siis siin on üks nadi kvaliteediga pilt köögi hetkeseisust:

Ma ei tea, kas ma päriselt julgen seda ise teha, aga mul on idee minna ja osta ehituspoest must matti spreivärvi ja sellega üle lasta nii kapinupud kui ka laes olev lamp. Mulle tundub, et siis hakkaks juba lausa VÄGA looma. Samas see võib vabalt ainult mulle endale niimoodi tunduda, aga las ma siis elan oma illusioonis. Tegelikult ei saa ma üldse aru, mida ma siin ükspäev halasin, sest juba homme tullakse ruloode jaoks aknaid mõõtma. Äkki jõuan homme värvikaardile ka järgi ja saan need plaanid ka paika panna. Tapeedi ära tellida ja ehk uuel nädalal juba värvima hakata. Nüüd oleks vaja ainult leida see hea inimene, kes mulle selle vaheseina paika paneks. Ma vaataks muidu oma isa suunas, aga see sinder läheb reisile, nii et ilmselt kraabin jälle Eriku või Janari ukse taga 😀

Lõpetuseks soovin vabandada kõigi ees, kes 90x päevas peavad lugema mu ideid ja mõtteid kodu suhtes, sest ma olen nii kuradi põnevil ja vähemalt neli inimest ütlesid, et neile meeldib selle teema kohta lugeda. Nii et kui teile ei meeldi, siis scrollige heaga üle ja oodake, kuni asjad idee tasandist kaugemal on ja saab lõpptulemust nautida 😀 Meil hakkab igatahes lastega nüüd “Härra Potteri” maraton, nii et baiiiiii!

Loe ka neid postitusi!

64 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta rufiine 25. august 2021 at 21:37

    Umbes/enamvähem/täpselt sanasuguste mõõtudega müüakse Järve Selveri keldrikorrusel köögi furnituuri poodides, mis müüvad käepidemeid, maksavad palju, 1 käepide kuskil 20-30 euri. Parem on otsida firma, kes need samad käepidemed ära värvib, tuleb odavam ja ei pea hakkama eraldi auke kapiustele tegema.

  • Avatar
    Vasta Ülle 25. august 2021 at 17:11

    Ma olen siis see 5s kel need postitused vägagi meeldivad ?? mul juba hirm peal kui sa ei jätka nendega ? mul tekib aina enam tuhin et tahaks kaaaa remonti teha ja kõik ümber teha ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. august 2021 at 10:21

      Remont on needus, aga kodu korda teha on äge! 😀

  • Avatar
    Vasta Elis 25. august 2021 at 13:35

    A miks mitte telekas seinale kinnitada, ei peakd teleka laua mahtumise pärast muretsema ja jääks lauale-toolidele ka lahedalt ruumi 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 13:58

      aga mul vaja telekalauda, sinna vaja asju panna 😀

  • Avatar
    Vasta maurus 25. august 2021 at 13:11

    Aga kuidas jääb selle vannitoa ja magamistoa ukse aluse veekahjustusega? Kas sellega ka tegeled või jääbki see n

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 13:35

      see on tulevikumuusika hetkel 😀

  • Avatar
    Vasta Siret 25. august 2021 at 10:38

    Mulle kodu teemalised postitused meeldivad. Rõõm on näha, kui õnnelik Sa uues kodus oled! Võib-olla peaksid kaaluma, et õpid päriselt sisekujundajaks. Sa alati toimetad ja sätid kodus sellise õhinaga. Ma suren juba vaimselt kui pean kaks seinavärvi valima 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 11:14

      Ma tõesti olen kahe vahel kogu aeg, kas mega õnnelik või ahastuses 😀 aga kellegi teise kodu ma ei oskaks iial teha, enda omagagi virelen 😀

  • Avatar
    Vasta K 25. august 2021 at 10:37

    Mustad käepidemed, must tagasein(mustad pistikud) ja see tühi koht seal kraanikausi peal?, sinna telliks kapi, millel mustad uksed. Üliseff jääb:) Nii mõnus lugeda, postita edaspidi ka igast sammust:)

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 11:13

      sinna tulebki kapp,aga samasugune kui teised 🙂

  • Avatar
    Vasta Anny 25. august 2021 at 10:03

    Mustad käepidemed – jeeeesh! Ikeas on lademetes musti käepidemeid. Lademets siis tähendab seda, et ma nägin skrollides juba 6t erinevat ja 2 või 3 olid pikemad, st võiksid sobida stiililt praegu köögis olevaga. Ja nendelt ei kulu värv maha. Minul ei kulunud Põhimõtteliselt mõõda igaks juhuks üle ka raegused kruvide vahed ja saad teda, kas asendamine on ainult vanad maha kruvida ja uued asemele panna või peaks ka uued kruviaugud tegema. Mõõda kruvi keskelt teise kruvi keskpaigani , siis tead palju on vahe. Välimistest äärtest mõõtes võib täpsusega mööda panna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 10:15

      ma uusi auke teha väga ei tahaks, loodan et leian siis sobiva suurusega 😀

  • Avatar
    Vasta Liisukas 25. august 2021 at 09:39

    See sisustamise jutt on täiega äge, minu lemmikteema 🙂 Ja Konverter on ka minu üks lemmikuid, Kogu mu korteri mööbel pärineb sealt. Kahjuks on mu väike korter juba nii mööblit täis, et sinna ei mahuta ära enam isegi ühtegi riiulipoega. Aga lappan ikkagi vahest seda e-poodi ja unistan 😀
    See esikukapp istumisosaga on minu tulevikuplaanides ka, kui ma saan omale esiku, mis vähemalt 2m pikk oleks 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:40

      Mul jah vaba ruumi nn 230 cm, AGA ma ei saa mingi väga sügavat asja sinna panna, sest muidu lihtsalt astud tuppa ja näoga vastu kappi 😀 Ja Konverter on tõesti da best :D!

  • Avatar
    Vasta MP 25. august 2021 at 09:01

    Meeldib ka väga lugeda kodusisustus postitusi. Nii et, küta täiega, kasvõi 90x päevas. Mulle sobib! 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:19

      Haha, nii palju vist ei jõua kütta 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 25. august 2021 at 08:32

    täiega meeldib lugeda su kodu ja sisustus/remondijutte 😉 igapäev juba ootad uut posti.
    Aga teisel teemal, kaugel Kardo sinust nüüd elab? Kas ta ei saaks appi tulla?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 08:43

      Hehe, nii armas. Usu mind, nii kaua kuni siin kogu aeg midagi toimub, siis ma sellest ka räägin 😀 Kardo ei ela tegelt kaugel, autoga umbes 15 mintsa, aga asi selles, et ta pole suurem asi meistrimees ega ehitaja. Nipet näpet on ta muidugi teinud ja aidanud, ala mööblit kokku panna jne.

  • Avatar
    Vasta P. 24. august 2021 at 23:36

    Olen ammu tahtnud öelda, et nii tore, et sa uuest kodust põhjalikult räägid! Nimelt me ostsime samal ajal kodud, sina olid minust küll paar nädalat ees, aga seda parem, sain juba asju “ette teada”. Ausalt, nii palju abi on olnud, eriti seoses pankade, kindlustuste, notariga. Googeldades tulevad pigem vanemad teemad ülesse või ei räägita nii palju kaasa, samas juba siin blogi kommentaariumis on infot küllaga. Sul on viies inimene ka juures, kes loeb! 😀 Aitäh!

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:22

      Jee, lõpuks ometi minust ka tolku ja obv palju õnne uue kodu puhul!

  • Avatar
    Vasta Kadi 24. august 2021 at 23:11

    Mul hoopis teine küsimus, mis ei ole üldse selle postitusega seotud. Aga kunagi oled kasutanud Napse madratsit ja ma nüüd uuriks, et kas on hea madrats? Mu abikaasal on sejavalud ja ega mul endalgi parem siin ole. Muidugi minul on see môöduv, mul väike tibu kaisus ja tiss suus ja sellest olen sundasendis ?
    Kindlasti mõtled, et miks ma kirjutan sulle ja küsin kui netist saan ka vastused. Kirjutan ainult sellepärast, et tahaks päriselt teada kas ikka on nii hea. Ostsime mingi dormeo ja see ei sobi nagu üldse, 3 kuud oli nagu ok kõik ja siis jälle hakkas pihta, et vajub nagu auku ja kuidagi ei saa. No ja kui siin iga kvartal peaks jälle uue ostma, siis vist varsti on pankrot majas ?‍♀️
    Palun ainult âra mu kirja ülesse pane ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:41

      Ma võin sulle täitsa ausalt vastata, et imetamise ajal oli Napsie mu lemmik – madrats ei vaju kuskile ja laps ei vaju kuskile sinu ja enda vahelisse auku 😀 Aga nüüd ma tahaks midagi natsa pehmemat (vanadus) ja no ei imeta ka kedagi 😀

    • Avatar
      Vasta Emma 25. august 2021 at 18:49

      Ma ostsin ka Napsie nüüd aprillis. Ütlen ausalt, et alguses tundus harjumatu ja üllatavalt kõva, peale esimest ööd mõtlesin juba hirmuga et hakkab üks tagasisaatmise trall pihta. Aga elukaaslasega leppisime kokku, et vähemalt kuu aega kannatame ära ja kui siis ka ei meeldi, siis saadame tagasi (neil vist 100 päeva aega tagastuseks). Sisuliselt nädalaga harjusin ära ja nüüd nii mõnus. Ei ole midagi ära vajunud ja eelistan 100% oma maa kodu voodile või hotellidele. Ma soovitan!

  • Avatar
    Vasta i. 24. august 2021 at 22:54

    Spreivärviga ära küll hakka tegema, kõige vähem veel lampi. Sa saad seda kahetsema, ütlen ma sulle ?. See ei jää ei ilus ega ühtlane. Ega ole vastupidav, kui rääkida käepidemetest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:41

      No lamp samas ei peagi vastupidav olema 😀 Käepidemed küll jaaa

  • Avatar
    Vasta Sirly 24. august 2021 at 22:47

    5 inimest, liitun teemafännidega ?
    Mulle endale nii meeldib sisustusteemadega tegeleda, aga kuna kodus tihti remonti ei kannata teha, rlan teistele kaasa 🙂
    See roheline on niiiii äge, ootan väga lõpptulemust!

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:42

      Au kohe kirjutada viiele inimesele haha 😀 aga ma ka niiii ootan lõpptulemust!

  • Avatar
    Vasta Helina 24. august 2021 at 22:45

    Mitte, et su graafilise disaini oskus seinte värvimisel imeline ei oleks :D, soovitan sulle äppi “paint my room”, millega saad lihtsalt telefoni kaamera seinale suunata ja see värvib su seinad soovitud tooni. Ülilihtne sellega paremat aimu saada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:42

      Miks paljastad seda äppi, vb nüüd keegi ei osta enam mu andekat teenust! Ei tegelt, tänks, ma proovin 😀

  • Avatar
    Vasta A 24. august 2021 at 22:43

    Minule ka väga meeldivad sinu kodu-teemalised postitused. Lausa põnevusega ootan, mis etapis juba omadega oled ja millseid mötteid genereerid! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:43

      Sama siin 😀

  • Avatar
    Vasta Britta 24. august 2021 at 22:41

    Idee – kas selle 130 seina asemel ei taha mingit kõrget valget kappi panna (kasvõi sellist, millel uksi pole ja ongi toru sees ja siis vb ülemises osas mingi panipaik veel. Saaks vähema vaevaga, kui sein. Samuti võimalik see nurk siis kuidagi L kujulise kappide süsteemina tekitada

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 23:02

      Selle jaoks peaks leidma täpselt õiges kõrguses ja pikkuses kapp, tundub võimatu ?

      • Avatar
        Vasta Britta 24. august 2021 at 23:18

        Variant on ka ülevalt auguga/et pole päris laeni välja mingib30cm laest näiteks- kui kapi tagasein ilus, siis saab peale kaunistusi panna – rippuvaid lilli- jõulude ajal jõulutulesid (suured pallid efektsed).
        Aga eks seina saab jah täpselt õigesse mõõtu teha :p

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:40

          ma kardan et see 30cm pilu jääb imelik 🙁

      • Avatar
        Vasta M 25. august 2021 at 01:09

        Võiksid äkki ka igaks juhuks IKEA süsteeme vaadata, nt PAX kappide üks kõrgus on 236, laiuse osas ma ei tea, kas tuleks nii parajalt kokku, tasuks nende kodukal erinevate planeerijatega katsetada. Edu!

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. august 2021 at 08:44

          oo, katsetan!

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:20

          katsetasin ja läksin veel rohkem segadusse 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 24. august 2021 at 22:27

    Jaa, palun tee see spreitamine ära. Kui sul õnnestub, teeks sama ?

  • Avatar
    Vasta K 24. august 2021 at 22:22

    Köök on niimoodi väga ilus, eriti mustade käepidemetega, et see idee ka väga hea sul! Jäta nii ja tee ära?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:43

      Nüüd peaks ainult kuskilt norm hinnaga leidma need mustad käepidemed, ma sain aru, et sprevärv kulub koledaks 🙁

      • Avatar
        Vasta Vaike 25. august 2021 at 12:18

        Ma sain Ehituse ABCst.

  • Avatar
    Vasta Lepa 24. august 2021 at 22:20

    See heki lõikamise reklaam sinu vabakäega joonistatud rohelise seina kohal oli päris hea 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:43

      kõik on sümbioosis 😀

  • Avatar
    Vasta Heh 24. august 2021 at 22:16

    Väga meeldib lugeda koduteemade kohta. Nii et minugipoolest jätka seda igavesti. 😛

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:44

      Ma loodan, et päris igavesti mitte, aga siin neli tuba + WC ja vannituba, ilmselt aega läheb veel jaa 😀

  • Avatar
    Vasta K 24. august 2021 at 22:14

    Päris tore, kui nii palju postitusi päevas saab lugeda 🙂
    Aga selle spreitamisega meenus, et instagaramis homeinestonia storys vist kunagi ta ka spreitas igast asju ja ei soovitanud selliseid kohti sellega teha, mis koguaeg kasutuses või katsutakse, pani pildi ka, et kulub veidi maha vms. Ma ei tea muidugi, kas see käib kõikide värvide kohta jne, aga äkki tasub uurida selle kohta 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:44

      Ma just mõtlesin jaa, et viimati blogisin nii palju päevas siis kui Mari sündis 😀

  • Avatar
    Vasta Irma 24. august 2021 at 22:08

    Jaa must spray kapinuppudele pole hea idee. Tegime oma kodus sama ja väga tuttu hakkas see värv maha kuluma ja nüüd on väga kole. Ootavadki uute vastu vahetamist.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:45

      krt, siis ma ka ei tee 😀

  • Avatar
    Vasta Lea 24. august 2021 at 21:56

    Me ka ehituse ja sisustuse lainel, seega anna aga julgelt tuld!

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:46

      näita siis ometi, mida sina ka teed 😀

  • Avatar
    Vasta plix 24. august 2021 at 21:41

    Ise ära hakka kohe kindlasti käepidemeid värvima, see on jama, tuleb kohe maha ja kulub sekundiga, selleks on olemas mingi spets pulber värv vms, et värv kinnituks püsivalt kroomitud pinnale. Mirjam lasi kuskil spets kohas enda köögiuste Ikeast ostetud kroomitud hõbedased käepidemed üle värvida mustaks, matt, (algne värv kroomitud hõbe nagu sul). Kahjuks ei mäleta, ta kommenteeris seda eraldi, kas oma postituses või instagramis, ma tol hetkel mõtlesin et väärt asi, peaks meelde jätma, aga hetkel ei meenu kus ta seda teha lasi. Aga kui teed, siis kindlasti lase teha proffidel, ja tegelikult need käepidemed ei häiri, sest pliit ka musta hõbedaga.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:46

      Olgu, mai tee 🙁

  • Avatar
    Vasta Kaidi 24. august 2021 at 21:35

    Mulle ka meeldib lugeda, ma siin kolisin aasta tagasi 1929aastal ehitatud elamis kõlbmatuse majja ja unistan ka siin igasugu asjadest mis saavad olema rahalise olukorra päras 5-10 aasta pärast äkki loodetavasti. Siis ma loen su postitusi ja mõtlen, et mul võiks ka kunagi rohelised toolid olla ja laud ja söögituba ja normaalsed sirged seinad ja normaalne tapeet jne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. august 2021 at 10:22

      Ah, sirge sein on savi, roheline sein on äge 😀

  • Avatar
    Vasta OhLaa 24. august 2021 at 21:24

    Su köögikapis näevad algusest peale välja väga maitsekad ja luksuslikud, vähemalt fotodel, seega on minul isiklikult ainult rõõm praegust köögifotot vaadata. Mustad nupud oleksid toredad, eriti musta tasapinda silmas pidades. Mustad köögikapid on vist igal teisel, aga no pole ebapraktilisemat lahendust. Kuigi üldse ei imestaks, kui ühel hetkel see must kile kõike katma hakkaks, sul see muutmistuhin tuleb sekundiga ju ?

    Veel-veel remondipostitusi, palun! Nii kiirelt nii palju arenguid ja häid ideid, paneb täiega kaasa mõtlema ja elama (ja reklaame klikkima) ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:47

      Jaaa, ma nüüd hakkan uurima, et kust ma saaks norm hinnaga musti käepidemeid õiges suuruses, vihjed oodatud 😀

      • Avatar
        Vasta Stella 25. august 2021 at 13:07

        Mööblifurnituur

  • Avatar
    Vasta Tikker 24. august 2021 at 21:22

    Mu arust on sügavalt loogiline, et sa kirjutad sellest, mis parasjagu elus oluline on. Kellele ei meeldi, see ei loe 😀

    Sisustusteemad samas tunduvad sellised, mis just peaks enamikule meeldima. Võinoh, mulle vähemalt 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:47

      No minu meelest ka loogiline, aga kui ma ise ei sisustaks/remondiks, siis ilmselt ei viitsiks lugeda ka 😀

      • Avatar
        Vasta Lonni 25. august 2021 at 15:03

        Mina ei sisusta ega remondi aga ikka on huvitav lugeda. Mul hea meel, et nii palju blogid viimasel ajal?

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. august 2021 at 10:22

          No siis lasen edasi 😀