KODU

kodujutud: suurem lastetuba

24. august 2021

Nagu ma teile näitasin, sai kõige muu hulgas koristatud ka suurem lastetuba. Sättisin ma selle sindrinaha ära nii hästi või halvasti kui oskasin. Nüüd pean hakkama mõtlema, mis sellest toast päriselt edasi saab. Siiani oli kindel plaan, et need puidukarva kapiuksed, mis on terve seina ulatuses, saavad valgeks kiletatud, et toale avarust ja valgust anda. Hetkel on voodid pandud piki aknaäärt, aga see lahendus ei meeeldi mulle mitmel põhjusel:

Esiteks ei saa ma akendele ligi muul moel, kui mööda voodeid turnides.

Teiseks, kuna see oli enne nari, siis need voodid ei ole ühesugused. See aga ajab mind miskipärast VÄGA närvi (ilmselt olen saikar).

Ja kolmandaks on nad nii suured kobakad, et võtavad ära nii suure osa laste mänguruumist. Neil ju vaja sinna mahutada kõik liumäed ja nukumajad ja pallimered ja jumal teab mis kõik veel. Tuba on küll suur – 23 ruutu -, aga ei taha ju kõiki asju teineteise otsa ja kõrvale ka tõsta. Võiks ikka natukene lahedamalt see tuba organiseeritud olla. See nari sai soetatud tegelikult ju Marile ja Lendele kasutamiseks. Tegelikkus on see, et Lende ja Marta saaksid hea mitu aastat ka väiksemate vooditega hakkama kui 90×200 cm. Küll aga on miinuseks, et miskipärast ei taha keegi mu lastest naris magada. All veel kuidagi, aga nari ülemisel korrusel keegi olema ei soostu.

Seega istusin ma eile lastega maha (okei, enamasti siiski Lendega, sest Marta tahab kõike, mille pilti ma talle näitan) ja hakkasime üheskoos nuputama. Kuidas see tuba võimalikult lihtsate vahenditega ilusaks, mõnusaks ja hubaseks lastetoaks saada. Esimene missioon: valida välja uued, väiksemad voodid. Selle plaaniga lõi kaasa ka La La Lastela, kes lubas heldelt enda tootevalikust lastele voodid saata, kui valik tehtud. Nüüd aga küsimus meile kõigile – millised ometi?

Toa laius on umbes 3,9 meetrit ja pikkus umbes 5 meetrit. Ma ütlen umbes, sest ma ei ole just maailma täpseim mõõdumees, aga no midagi sellist ta on. Nüüd ehk oskate paremini mõista, millise ruumiga ma silmitsi olen. Äkki oskate lausa ideid pakkuda, kuidas ja mida paigutama peaks.

Minu enda idee on voodi panna sinna seina, kus praegu on see riidestange ja ruumi mõttes oleks mulle kõige ideaalsem lahendus see äge narivoodi. Ent nagu ma just seletasin, siis prouadele nari teps mitte ei sobi. Ma ausalt ei tea miks. Kunagi said küll naris magatud. Kuna mul on aga soov, et nad seal toas päriselt magama ka hakkaksid, mitte ma ei taha niisama ägedat tuba, siis pean kahjuks narimõtted maha matma.

Seejärel tuli mõte, et panen siis sinna seina kaks kõrvuti voodit. Praegused lahmaadid sinna niimoodi ei mahu. Kui võtta aga näiteks 160 cm pikad voodid, siis mahuksid need küll, peatsid koos, sinna ära. Ja jääks äärtesse piisavalt ruumi ka, et pääseks kapile ligi ja saaks kenasti akent avada.

Mina ise oleksin need voodid valinud. Nii ägedad, saaks tuppa sellist..aia ja lillede ja muu kraami vibe luua. Lapsed raputasid pead.

Võib-olla oleks see pearaputus olemata jäänud, kui ma poleks neile enne jänesevoodit näidanud. Sest kui siin issanda taeva all on midagi, mis Lendele kohe eriti meeldib, on selleks jänesed ja kassid. Jänesevoodi pani ka Marta silma särama, seega on mul tunne, et minu tahtmine ei loe midagi ja saagu jänesevoodid. Ma paneks siis nad kõrvupidi kokku, keset otsaseina. Kuna mõlemad seinad tulevad mingit heleroosat tooni, siis saaks toale “särtsu” anda näiteks jänesestega seinakleebistega. Neid on kodukal mitmeid. Mulle endale jäid silma näiteks need: vol 1 ja vol 2 ja vol 3. Kõige rohkem vist istuks need roheliste õhupallidega jänesed. Siis oleks igas toas natukenegi rohelise hõngu.

Jälle ei tea, olen nõutu, kumb voodi siis võtta? Seda, mida mina tahan? Või need, mida lapsed tahavad? Ja kui seinad tulevad heleroosad, siis mis kleebised teie sinna voodi seina paneks? Ja mis värvi rulood seal olema peaks? Need kollased kardinad lähevad sealt muidugi nelja tuule poole, aga mõtlesin, et kuna elutuppa on kardinad olulisem osta, siis teen seda enne ja proovin lastetoas alguses ainult ruloodega hakkama saada. Neid on igasuguguseid erinevaid, aga ma arvan, et selles suhtes osab rulo.ee ise midagi välja mõelda ja pakkuda. Pidingi neile tegelikult teada andma, millal sisse kolitud saan, et nad mõõte saaks võtma tulla, ilmselt peaks neile selle kirja siis teele panema.

Vot, sellised mõtted siis praegu selle toa suunas. Järgmiseks hakkan teid painama enda ideega esikust ja sellest, kuidas mul on plaanis vetsus teha mingi eriti DIY remont. Aga ma pean nüüd lapsed magama kasima, seega need jutud tulevad alles homme.

Olge siis coolid ja aidake mul palun voodid ja kleebised valida! Ja öelge, milline vaip sinna sobida võiks? NII suurt ma vist ei leia enivei, mis terve selle vaba ala ära kataks, aga väikseid erinevaid oleks ju imelik panna? Abua!

Loe ka neid postitusi!

51 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Eva 20. september 2021 at 19:52

    Ma pean küsima hoopis, kust see riidestange pärit on? Ma just otsimas oma tüdrukutele midagi sellist.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. september 2021 at 20:04

      FBi marketplace’ist leidsin 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 25. august 2021 at 22:15

    Kas kohapeale ei oleks võimalik minna? Las lapsed ise valivad endale sobivad voodid.

  • Avatar
    Vasta JJ 25. august 2021 at 19:20

    Äkki hoopis sahtelvoodi – päeval lükkad alumise osa teise alla ja ei ole ka nii kõrge nagu nari.

  • Avatar
    Vasta Kerli 25. august 2021 at 17:13

    Pane sinna otsaseina kõrvuti, aga mitte kokku, nii et jänesekõrvad on vastu otsaseina. Kahe voodi vahel saab lahedalt käia ja pääseb mõlemalt poolt mööda voodist.

  • Avatar
    Vasta Kädi 24. august 2021 at 23:08

    Nariga võib vabalt teema olla, et alumise lapse liigutused öösel, äratavad ülemise. Vetsu ka tüütum minna. Autor – 10a nari ülemisele korrusele naelutatud laps 😛

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:41

      ma terve lapsepõlve unistasin narist 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 24. august 2021 at 22:10

    ma paneks voodid vastasseintesse, et ei segaks üksteist kui ärkavad või magama jäämas on nii palju. ja kaaluks ka poolkõrget voodit, mille alla saab koopa vms teha, samas kui on palju muidu mänguasju, siis vbolla pole oluline

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:44

      Vastasseinu pole, sest üks sein on aken ja teine sein kapp 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 24. august 2021 at 21:59

    Unpopular opinion, aga osta muidugi väiksemad, kui praegu tundub hea mõte, sa nkn suudad ümber mõelda juba 3a pärast, et millised need voodid olla võiks 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:45

      Ma siiani olen umbes kord aastas enivei voodeid vahetanud 😀

  • Avatar
    Vasta plix 24. august 2021 at 21:57

    No aga lase sellel samal voodi firmal teha uus ees olev asjandus lihtsalt juurde, nagu teisel voodil, et voodid näeks välja yhtekad, lapsed kasvavad kiiresti, Lende läheb mõne aasta pärast kooli, vajad korralikke voodeid igal juhul, need Jänkuvoodid on visuaalselt armsad ja nunnud, kuid kohe varsti visuaalselt titekad. Koolilaps ei taha enam magada jänkuvoodis, eelistused muutuvad kiiresti ja ühel hetkel vajad uuesti neid suuremaid tagasi. Pigem soovitan võtta yhendust selle sama
    voodifirmaga ja paluda ühel voodil lihtsalt see esiots uus teha, et oleks teisega identne.

  • Avatar
    Vasta M 24. august 2021 at 19:54

    Jänku voodi ja roheliste pallidega jänku kleepsud.
    Kas voodeid seina âärde üksteise kõrvale ei saa panna, nii 1m vahega? Nii et peatsid oleksid seina vastas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 20:13

      saaks, aga siis oleks toaruumi jälle vähem 🙁

  • Avatar
    Vasta Kix 24. august 2021 at 18:58

    Ikeas on normaalses suuruses voodi, et alt tõmbad teise osa välja, selline ei oleks variant? https://www.ikea.ee/et/rooms/magamistuba/voodid/voodid-vaikelastele/slakt-lisavoodikoha-hoiukastiga-voodiraam-valge-spr-89227731

  • Avatar
    Vasta Anu 24. august 2021 at 18:22

    Mina soovitaks võtta hoopis ilusad pikendavad voodid. Siis esialgu on need väiksemad ja hiljem saab pikemaks. usu, lapsed kasvad ikka järsku ja kiirelt 😀

  • Avatar
    Vasta Britta 24. august 2021 at 16:22

    Kas sa voodeid isti pole mõelnud panna?
    Aknapoolne aknaga paralleelseks (võib ka nii, et laps hakkab akna poole välja tulema) ja teine siis seina vastu esimesega risti. Võib muidugi siis ka mingi kapikese või mängumaja kahe rosti seisva voodi vahele panna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 17:08

      Ma proovisin, aga nende…augud ei kattu 😀

      • Avatar
        Vasta A 24. august 2021 at 17:55

        Kas neid voodi esiääri ümber ei anna tõsta et saaks kattuma?

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. august 2021 at 18:11

          kahjuks ei anna jah :/

  • Avatar
    Vasta Merle 24. august 2021 at 16:15

    Meil SOFALUX narivoodi. Pole vãga kõrge, alumise voodi tõmbad magamise ajaks ülemise alt välja. Ja redelit ei ole on astmed, mille all sahtlid. Lapsed 1.8a ja 2.7a magavad juba mitu kuud seal õndsat und. Tavaline nari meile ka ei sobind

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 17:09

      Saad lingi anda?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 18:17

      Oi jumal, VEEEL üks võimalus :D!!

    • Avatar
      Vasta Katrin 15. september 2021 at 10:24

      Tere! Ma just mõtlen siin tellida omale ka see sofalux voodi. Kuidas selle tarnega oli? Kõik sujus nii nagu vaja ja olete rahul. Aitäh

      • Avatar
        Vasta K 25. september 2021 at 00:17

        Ei soovita Sofaluxi. Tellisin sama voodi eelmise aasta detsembris. Nädala pärast olid suured praod voodil, nemad väidavad, et see on sellest et neil öko värv ja võibki aja jooksul pragunema hakata. Lubasid uued detailid saata, 3 korda on enda arust posti pannud ja pakk kaduma läinud. Nüüd ei vasta enam üldse kirjadele.

  • Avatar
    Vasta A 24. august 2021 at 15:52

    Ma küll ei loobuks suurtest vooditest?oli kitsas voodi lapsel varem 80 lai ja koguaeg kuulsin kuidas öösel vastu voodit end ära lõi mistõttu vahetasime voodi 120*200 vastu laps hetkel 110cm … endalgi hea vahel kaisus pugeda kui laps peaks seda soovima
    Aga no see lihtsalt minu arvamus.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 17:09

      aga siis nii vähe ruumi 🙁

      • Avatar
        Vasta Ann 24. august 2021 at 17:18

        varsti vaja ikkagi suured uuesti osta, ega ruumi juurde ei tule aastatega 😀

  • Avatar
    Vasta Krr 24. august 2021 at 15:35

    Me kolisime ja tegime remonti, kui lapsed olid 4 ja 6 ning ma võtsin selge sihi, et ma ei küsi neilt isegi mitte poole sõnaga, millist tapeeti nad n tahavad. Ma kujutasin kohe ette, et nad valivad mingid lastekad piltidega tapeedid ja siis mõne aasta pärast peavad seda jube titekaks. See oli hea otsus, sest nüüd 7 ja 9 aastasena nad just nii arvasid. Ja tegelikult see aeg läheb nii kiiresti, et õnneks ma ei kujutanud ette, et tahan juba 2-3 aasta pärast uuesti remonti teha. Aga oma nurka tahavad väga (vaheseina toale). Kuskilt lugesin, et lapsele tõesti on jube tähtis see oma väike nurk – kasvõi oma kummut, kus on ainult tema asjad ja tema reeglid.
    Muidu kõik su valikud on ilusad!

  • Avatar
    Vasta Olga 24. august 2021 at 15:26

    Võtaksin jänesevoodid 😀 Nagu minu laps ütleb, mina pean ju seal toas elama 😀

    Väga ilusad kardinad muidu 🙂 Kui kunagi läheb müügiks siis oleksin huvitatud 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 17:10

      Tule ja korja ära kui tahad! 😀

  • Avatar
    Vasta Urve 24. august 2021 at 15:15

    Meil ka see jänkuvoodi ja no ikka tõsiselt armas ja vastupidav.
    Ainuke asi, et jänkupea paneks kindlasti vastu seina, kuna endal tekkisid kujutluspildid, kuidas laps kõripidi kõrvade vahele kinni võib jääda.

  • Avatar
    Vasta Siiri 24. august 2021 at 15:14

    Mul 4a kodus ja ma just üks päev vaatasin ta voodit 80×160, et OMG, väike juba. Koguaeg keerab peaga vastu piiret. Ta tahab muidugi sada kaisukat korraga magama võtta, tekk ja ise ka 116 cm pikk. Tahan 90×200 osta, aga hetkel ei mahu, peab uue paigutusvariandi välja mõtlema. Et selles suhtes, äkki proovid, vaatad enne kuskil üle, kas lastel jääks piisavalt ruumi.

  • Avatar
    Vasta Lea 24. august 2021 at 15:08

    Vali voodid välja ja siis saad nii ja naapidi tõsta, kuidas hing ihkab. Paigas on aken, kapp ja uks, kõik muu on mänguruum:)

  • Avatar
    Vasta Helery 24. august 2021 at 15:07

    Jänesevoodid ja roosade õhupallidega jänesed. Roosaga õhupallid ehk valgetele kapiustele kleepida?. Valged õhukesed kardinad. Mõnus.
    Oot, miks vaip? Põrandad külmad? Ma pole ikka üldse eriline vaiba fänn??.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 15:24

      Ma vihkan tuba, kus pole vaipa 😀 Vaip annab ju nii palju hubasust! Aga jaa, ma sellele üldse ei mõelnud, et kapile saab ka panna 😀

  • Avatar
    Vasta Marjatta 24. august 2021 at 15:07

    Mulle meeldivad ka need jänesevoodid. Kui soovid, et plikad uutes voodites kindlasti magaksid, siis vali ikka need, mis neile meeldivad?

  • Avatar
    Vasta Anna-Liis 24. august 2021 at 14:57

    Vol 2 ja jänesevoodi, mega ilus kombo 🙂

  • Avatar
    Vasta Nipi 24. august 2021 at 14:56

    Kui mahub, siis ma paneks voodid eri seinadesse ja vahele mõni mänguasjakapp (nt see IKEA Kallax), liumägi vms, mis annaks neile justkui oma väikse nurgakese ja poolitaks toa visuaalselt ära. Minu lastele, kes ka tuba jagavad, on väga oluline, et neil oleks oma väike nurgake, kus nad siis mänguasju sätivad nii nagu nad ise tahavad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 14:58

      Tead ma ei tea, kuidas seda nn nurka teha, sest midagi muud sinna ju peale voodi nagunii ei mahu 😀 Et oleks siis mõlemal oma …kapike vms, aga seda isegi ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta K. 24. august 2021 at 14:55

    Meil on väga sarnane sellele jänkuvoodile, ainult et alt sahtlist käib ratastel teine voodi välja. Ehk siis magamise ajaks on 2 voodit kõrvuti ja päeval lükkame need kokku ja on mänguruumi mõnusalt palju. Kas selline lahendus poleks teile aktuaalne, keegi kindlalt teeks valmis sellise ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 14:59

      Marta ja Lende ei saa nii lähestikku olla, keegi neist saab kehavigastusi 😀

      • Avatar
        Vasta P. 24. august 2021 at 15:46

        See siis konkreetselt Marta ja Lende vahel nii v? 😀 Muidu lasteaedades on vist ka need küljelt välja tõmmaavad voodid. Lausa kolmekordsed kui ma ei eksi. Lasteaias siis saavad magatud? Mulle tundub, et sa oled elus nii palju voodeid juba lastele ostnud. Okei, saanud… koostööna või misiganes. Ma ruumi kokkuhoiu lootuses prooviksin seda väljatõmmatavat voodit, sest sellist sul veel varem olnud vist pole ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. august 2021 at 17:09

          Jah, just Lende ja Marta 😀 Teised klapivad 😀 St Mari ja Lende ja Mari ja Marta 😀

      • Avatar
        Vasta Kristiina 24. august 2021 at 16:14

        Ma kõva häälega turtsatasin naerma siin tööl selle kommentaari peale praegu 😀
        Aga ma valiks sellised, mis lastele meeldivad. Ega neil väga kaua vast sellist “lapsemaitset” ei ole.
        Aga see rõõm, kui saad ISE OMA TOA KUJUNDADA. Mäletan seda tunnet. Väga äge oli 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. august 2021 at 17:09

          Ma ei saand küll iial ise midagi valida 😀

          • Avatar
            Kristiina 27. august 2021 at 11:19

            Ma olin siis 16 juba, aga äge oli ikka 😀 😀

    • Avatar
      Vasta Kris 24. august 2021 at 15:16

      Jänkuvoodi ja kleebised vol1, mõnusat kerget rohekat tooks ruloodega. Tegelikult küsi lastelt, nende tuba. 🙂