KODU TESTIN JA ARVUSTAN

vähemalt on mul koduabiline*

24. august 2021

Nagu te võib-olla mäletate, siis tänavu suvel sain ma endale uue Schbot S8 robottolmuimeja. Issand, kas on imelik öelda, et “suvel sain” kui teoreetiliselt on meil endiselt ikka veel suvi? Isegi kuigi sellest suurt midagi enam järel pole. Igatahes on see mul kolmas robot. Esimene, mis aastaid tagasi sain, jäi kuidagi seisma. Ma ei tea miks, aga kasutasin seda ainult paar nädalat. Tundus kuidagi lihtsam varstolmuimejaga enamus kraami kokku imeda ja nii jäigi robot unarusse. Teine robot kadus ära. Ärge isegi vaevuge küsima, kuidas selline asi ära saab kaduda, sest ma ei tea 😀 Ja kolmas robotike saabus meie majja nüüd hiljuti.

Praegu pean ütlema, et kasutasin seda iga päev, kuni ajani, mil oma kodu kätte sain ja robot nukralt karpi jäi. Eks see ole selles suhtes loogiline ka, et alguses oli siin lihtsalt niii palju asju igal pool. Ei tulnud ausalt selle pealegi, et põrandad üldse puhtad saaksid olla. Tolm, pudi, kastid, liiv, misiganes siin pidevalt maas oli. Täna hommikul aga tassisin ta otsustuskindlalt välja, sest ma ausalt ei suuda enam selle jänese pabulaid kokku kraapida. Jah, jänkud on toredad küll ja neid puuris hoida tundub imelik, aga mulle lihtsalt ei mahu pähe, kuidas ta niiiii palju pabulaid suudab toota? Iga hüppe pealt pudiseb midagi välja. Seega ei muud, kui robot karbist välja ja tööle. Kaua ta ikka puhkust peab, ei ole ju selle jaoks isegi ilma, et oleks mõtet puhkust välja võtta (haha, ma nii humoorikas).

Õnneks on jänese pabulate juures üks hea asi ka. Nimelt on need piisavalt kõvad, et robot saab nende kokku koristamisega ideaalselt hakkama. Seega kellel kodus jänes ja sama junniprobleem, siis kammoon, sebige endale üks korralik robot teie eest musta tööd ära tegema.

Muidugi on neid roboteid mega palju ja erinevas hinnaklassis, aga ma oskan enda S8-t küll ainult kiita. Koristab usinalt, ei ole väga häälekas, suudab ronida üle keskmiste uksepakkude ja ukerdab usinalt isegi üle kraamist, mis kogemata maha vedelema on jäänud. Eelmises korteris oli tal ainult üks takistus – mu paksust Rabbit vaibast tema jõud üle ei käinud. Aga sedagi ei saa talle pahaks panna, sest vaiba karv oli pikem kui robotipoiss ise.

Okei, kui üdini aus olla, siis vahel vaatan teda küll nagu totakat, kui ta teavitab kindlameelselt, et “mul koristatud, lähen otsin nüüd kodu (ehk siis laadimispunkti) üles” ja siis tiirutab paar minutit sihitult otse selle kõrval. Muuseas, see ei ole tegelikult roboti süü, vaid tähendab hoopis, et ta tuleks korraks hooldusesse saata. Seal tehakse ta jälle kiiremaks ja tähelepanelikumaks. Mind see kerge flegmaatilisus veel piisavalt häirinud pole, et sellega rohkem tegeleda viitsiksin, ups. Minu jaoks on põhiline, et põrandad oleks puhtad ja pabulavabad ning seda nad on.

Mis mulle veel meeldib, on see, et Shcoboti lehel on pidevalt mingisugused aled. Lisaks päris palju loose ka, seega tasub nende Instal ja Facebookil silm peal hoida, et endale parim diil krabada. Ega need robotid odav lõbu ei ole, aga üsna prisket hinda õigustab tegelikult nende igapäevane kasutus. Ehk siis kui ta praegu maksab 599€, siis teeb see koristaja hinnaks 49€ kuus ja 1,6€ päevas. Seda muidugi juhul, kui sa oma masinat vaid ühe aasta kasutaksid. Kolme aasta peale teeb see kuus 16€ ja päevas umbes 50 senti. Ehk siis aastate peale on see igapäevase kodus elava koristaja kohta päris hea hind, arvan mina isiklikult. Aga nagu öeldud, mida mina ka tean 😀

Mida ma veel oskan kosta – ta on üks madalamatest robotitest, ainult 7,5 cm kõrge. Niisiis mahub ta kenasti enamike diivanite ja kappide alla ka koristama. Kui vaja, imeb, kui vaja, siis peseb samuti. Äpist saab juhtuda. Järjest suudab ta tööd rabada umbes kaks tundi. Kolme puhketunniga on ta ennast jälle kenasti täis laadinud, et uuele tiirule minna. Ja mis eriti armas – ta on nii viisakas, hehe. Lülitab sisse ja ütleb, et tahaks sind aidata. Kui elujõud otsas, siis ohkab, et ta tahab laadida. Ja vahepeal teatab otsustuskindlalt, et ok, lähen otsin kodu üles 😀

*Ma alati nii confused nende märgistamistega. Kui keegi mult reklaami otseselt palunud pole, aga kuna toode siiski kingituseks saadud, siis ütleme nii, et ilmselt on tegemist reklaamiga. Kes aga ei usu, et tegemist on päriselt hea tootega, siis olge lahked, loosin ühe samasuguse roboti enda FB-s ka välja, seega võtke loosist osa, võitke ja andke teada, kas ma ajasin käojaani või ei 😀 Ja kes tunneb, et tal loosiõnne ei ole, siis kood “mallukas” annab teile veel kopsaka ale ka. Kui kellelgi parasjagu üht usinat abilist koju vaja on, kes hakkaks koristama täpselt siis kui sina tahad, mitte siis, kui talle endale sobivam on (vihje mu lastele 😀 )

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar