KODU

ma olen ausalt kohutav klient aka kuidas ma esikumööblit tellisin

27. august 2021

Kunagi kirjutas mulle keegi kommentaari, et oli kuskil söögikohas minu laua klienditeenindaja olnud. Mina olevat väga ülbelt käitunud ja tippi mitte jätnud. See oli küll aaastaid tagasi, aga see on mul iga kord nii kuklas tiksunud. Iga jumala kord, kui kuskil söömas käin, mõtlen pidevalt, et kas ma ikka käitun normaalse inimese moel. Ja no tippi jätan ka alati. Paar korda on juhtunud, et lihtsalt pole sularaha olnud ja siis on küll selline tunne olnud, et tahaks piinlikkusest maa alla vajuda. Ups.

Eile aga tundsin ma, et olen saavutanud kohutava kliendi kuldtaseme. Mul oli tõesõna juba hirm, et firma mind varsti ära blokib, kui ma neid kohemaid rahule ei jäta. Khmm, ühesõnaga. Nagu ma siin ühes postituses mainisin, andis keegi mulle hea idee tellida ruumi eraldaja ja kuna FBis soovitas keegi firmat Ku Puidutööd, siis neile ma kirjutasingi. Seletasin, mida tahan, saime kõik räägitud, vaheseina tellitud ja ülejäänud esiku suhtes jäin ma lihtsalt inspiratsiooni ootama.

Absoluutselt KÕIGE peale läheb nii palju raha, et ma tõesõna ei imestaks, kui te mind varsti Laagri kandis, müts jalge ees, plokkflööti mängimas näeksite. See on paraku ainus pill, mida ma natukene mängida oskan. Ajutisest vaesusest tulenevalt tahtsin selle esiku osa igatahes võimalikult soodsalt lahendada. Noh et panen sinna umbes mingi nagi seinale ja pingi maha ja küll hakkama saame. Mõtlesin, et neli jopet pole ju nii palju, mida ära mahutada ja las need siis ripuvad nagis.

Üsna ruttu sain ma oma illusioonist muidugi üle. Ainuüksi mul endal on umbes neli sügisjopet ja -mantlit, rääkimata mitmest talvejopest. Lastel on ka kõike mitu. Kui palju täpselt – ma isegi ei tea. Nende tavaar on kogu aeg minu ja Kardo juures segamini. Aga no see illusioon, et mul seal iga kell vaid neli jopet ripuks, ei tundunud loogiline. Seega uus plaan – paigutaksin sinna seina lihtsalt mingi soodsa IKEA kapi, kuhu asjad ära panna. Ei pea ju isegi ustega olema, peaasi, et saaks toru sisse panna ja riided rippuma.

Ainuke asi on see, et kapp kohe sellise sõrestiku kõrval paistaks sealt läbi ja näeks kole välja. Seega kirjutasin uuesti Ku Puidutöödele, et ou, ma ikka tahaks sinna teise seina kapi ka osta. Et kas oleks võimalik teha kapi-sügavune osa vaheseinast niiöelda läbipaistmatu, et on ainult järjest need liistud? Ja kui te praegu aru ei saa, siis ega ma neile ka paremini seletada ei osanud, kui saatsin sellise imelise joonise:

Nemad said sellest imelisest pildist õnneks aru ja ütlesid, et no problem, ikka saame niimoodi ka teha. Ma olin mega rahul ja hakkasin siis IKEA lehte kammima, et sealt sobiv kapp leida. Seal oli paar tükki, mis oleks sobinud nii värvilt kui suuruselt. Aga vot SAADA ei olnud neid ei Eestis ega Lätis. Seega olin jälle mega pinges, et kust ma pagan nüüd leian sellise kapi, mis selle vaheseinaga kokku sobiks.

Ja obv ma kirjutasin siis JÄLLE neile, et kuulge, kas te muidu sinna seda kapi osa ei saaks ka juurde ehitada? Et siis oleks kõik ühest materjalist ja näeks ilus välja? Üritasin neile rääkida ja videos näidata, et kuidas see esik on ja milline see olema peaks. Selle peale saatsid nad mulle ülihea pildi ja ma ausalt naersin vist kauem, kui oleks normaalne olnud. Ma ju muudkui korrutasin, et see on NURGAGA. Aga kui nad mulle esimese joonise saatsid, oli see niisugune:

Mina jälle ahastan, et jaa, mõõdud ja kõik õige, aga see on ju NURGAGAAA. Mille peale sain sellise pildi 😀

Mul ei jää muud üle tunnistada, kui et minusugusele lollile vist peabki nii asju seletama. Igatahes jõudsime siis üksmeelele, et me mõlemad teame, misasi on nurk… Halleluuja!Leppisime kokku need mõõdud ja hinna ja nad vaesekesed arvasid ilmselt, et nad saavad must nüüd rahu, kui ma vähem kui pool tundi hiljem meie vestlusesse tagasi hiilisin, et… Ei tea, kas seal kapil ikka uksed ka olema peaks ja kui jah, siis millised…

Nad pakkusid mulle ideid välja ja lõpuks saime aru, et kapiuksed ilmselt peavad olema, sest muidu on üldpilt lihtsalt kogu aeg “segamini”. Kapiukse paned kenasti kinni ja pole probleemi. Seega leppisime kokku, et kapile tulevad ka kaks peegliga lükandust.

Vandusin endale, et rohkem ma neile pinda ei käi. Selleks hetkeks tõesti kartsin, et kui ma ühe korra veel oma tellimust muudan, panevad nad mulle bloki peale ja soovitavad edaspidi enne tellimuse tegemist võib-olla midagi uudset proovida, nt ENNE välja mõelda, mida ma tahan või miskit. Aga ometi olin ma, kõpsti, meie chatis tagasi ja küsisin, et kas te muidu ühe…pingikese ka sinna otsa ehitada saaks?

Ja ma pean siiralt kinnitama, et kuigi mina klienditeenindajana oleksin vist ammu närvi läinud (mistõttu ma ilmselt ei sobigi väga klienditeenindajaks, haha), siis nad ainult muigasid, pakkusid mulle erinevaid lahendusi, mõtlesid kaasa, kui kõrge ja sügav peaks olema pink, et uksest sisse tulles ei häiriks jne. Nii et ma ausalt jäin MEGA rahule sellega, et nüüd ma saan pmst terve esiku tervikuna ühe Eesti tootja käest, mis harmoneerub omavahel kenasti ja on täpselt minu mõõtude järgi tehtud, kaunikene.

Okei, ma seda tegelikult ei tea, milline see lõpptulemus on, aga kuna see on täpselt selline, nagu ma ise tahtsin, siis ilmselt saab see idekas olema ja ma pole tõesti enne nii abivalmit ja head teenindust koos soovitustega saanud. Seda enam, et ma veel super ebaametlikult neid Facebooki chatis kogu aeg pommitasin ja sada korda oma meelt ja mõõte muutsin.

Eks ma näitan teile loomulikult kunagi ka lõpptulemust, aga juba ainuüksi sellise suhtumise ja abivalmiduse pärast julgen neid teile soovitada, kui koju miskit puidutööd vaja on! Ma ütlen ausalt, et nende Facebooki lehte vaadates ma oleks arvanud, et nad tegelevadki ainult aia- ja õuekraami ehitamisega, aga nagu näha, siis ei ole ka väike esikukapp ja vahesein neile suureks väljakutseks.

*Igaks juhuks mainin ära, et see ei ole kuidagi koostöö – lugejatelt küsisin, keegi soovitas ja selle peale ka päringu tegin, muud miskit!

Loe ka neid postitusi!

26 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Liisu 27. august 2021 at 23:41

    Tore ju, et on selliseid asjalikke firmasid. Mulle meenub köögimööbli ost ja no johhaidii milliste inimeste otsa ma sattusin. Kusjuures kõik tuntud ja hinnatud firmad Eestis… esimeses kohas oli sellel inimesel max suva mida ma tahan, tülpind näoga kirjutas üles, midagi ei soovitanud, küsis aind a.la millises stiilis kapiuksi tahame. Lubas pakkumise saata. Mida ei tulnud kuu aega. Tuletasin meelde ja siis nädala pärast tuli pakkumine. Käisime paaris kohas veel pakkumist võtmas. Lõpuks tellisin mööbli esimese firma edasimüüjalt, sest nende teenindus oli palju parem ja inimene mõtles kaasa ka. Siis saime sada aastat hiljem lõpuks mööbli kätte ja mõtlesime, et kapi all võiks tuled ka olla – aga seda tuleb ju tellimisel öelda, mingi teistsugune kapipõhi peab olema jms. Siis tehti seal firmas suuri silmi, et meil tavaliselt kliendid vuristavad kõik ette, mida nad tahavad. No kurat, ma ei tule ju kõige peale ise, disainer peaks ju ise kõik üle küsima ja eeldama, et klient ei tea midagi. Also paar osa väga lollisti lahendatud, mille peale paigaldaja kratsis ka kukalt, nt ühel välimisel külgseinal all sokkel, kuigi külg võiks olla üjes tükis, nagu kõik teised küljed… praegu mõtlen , et oleks võinud lällama hakata.

  • Avatar
    Vasta OhLaa 27. august 2021 at 18:57

    A nad paigaldavad ise kogu kupatuse või tuleb sulle pusle?
    Murtud paber on geniaalne “puust ja punaseks”, valestimõistmiseks enam ruumi pole. Tõeliselt hea!

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. august 2021 at 19:03

      paigaldamiseks on mul kasumehi jalaga segada (ehk siis sõbrannade mehed :D)

  • Avatar
    Vasta Kairi 27. august 2021 at 18:24

    Aitäh Mallu sa oskasid nii värvikalt seda kirjeldada , et ma naersin südamest 😀 See firma oli ka vahva kuidas selgitada , et saab aru mis on nurk 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. august 2021 at 18:30

      No ega minusugusele lihtsamini seletada pole võimalik 😀

  • Avatar
    Vasta Hehe 27. august 2021 at 18:22

    Issand see meenutab meie praegust auto ostu. Alguses kinnitasime ühe värvi – järgmine päev vahetasine ringi, siis valisime järjest asju juurde ja siis võtsime ära ja siis vahetasime midagi välja ja siis lisasime ja siis ikkagi võtsime maha – kirjavahetus on nii pikk, et ise ka enam aru ei saa, mis me tahame ja mida mitte. ? Ma arvan, et meile ka varsti kirjutatakse, et palun minge ostke kuskilt mujalt oma auto, vaesed. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. august 2021 at 18:30

      No ma ikka usun, et neil pole vahet, mitu korda sa muudad, peaasi et ära ostad 😀

  • Avatar
    Vasta Kristel 27. august 2021 at 15:21

    Väga meeleolukas 🙂 ootan lõpptulemusest fotosid
    Sinu kirjastiil on nii nauditav, et ma reaalselt võtan tassi kohvi ja aja maha, et rahus Sinu postitusi lugeda…
    Kommenteerija ma eriti pole, aga täna on see päev 😀

    Sul võiks oma kolumn olla kusagil…ahsoo guugeldasin just, et kunagi vist oligi 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. august 2021 at 16:42

      Hehe, aitäh! Tõesti mul kunagi on olnud, aga nüüd mu blogi on mu…kolumn 😀 Ja ära räägi, ma tahaks ka juba niiii väga valmis lõpptulemust näha!

  • Avatar
    Vasta E. 27. august 2021 at 13:36

    Vähemalt sa oskad blokkflööti, ma ei oska sedagi ?

  • Avatar
    Vasta Eeps 27. august 2021 at 12:57

    Ma naersin selle nurga peale ka ilmselt kauem kui normaalne oleks. Ammugi töölaua taga istudes 🙂

  • Avatar
    Vasta Merli 27. august 2021 at 12:03

    Nii tore, et on nii häid klienditeenindajaid, kes kuulavad ja mõtlevad kaasa. Eriti see murtud paberi pilt, haha 😀

  • Avatar
    Vasta MM 27. august 2021 at 11:46

    Igaks juhuks küsin, et oled sa mõelnud, kuhu kõik jalanõud panna? Meil kaks last ja kaks täiskasvanut peres ja esikus eraldi jalatsikapp aga ikka oli terve esik koguaeg jalanõusid täis, sest endal juba on mitu-mitu paari samaaegselt kasutusel, pluss lastel tossud, kummikud, tennised, plätud jne. Nii, et lasime lisaks jalatsikapile teha ka jalatsiriiuli, kuhu susata igapäevaselt kasutusel olevad jalanõud ja LÕPUKS on esik jalanõude rägastikust puhas 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. august 2021 at 11:53

      sinna istumispingi alla tuleb üks vaheriiul, seega on seal kaks riiulit ruumi jalatsitele

  • Avatar
    Vasta L 27. august 2021 at 11:40

    Ok see postitus mulle ka ei meeldi…
    Ma pean nüüd jalatsiriiuli endale saama.
    Mis see sooduskood täpsemalt oligi? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. august 2021 at 11:45

      Mul kahjuks pole pakkuda 😀

      • Avatar
        Vasta L 27. august 2021 at 12:10

        Ma kahtlustan, et ma pole ainus kelle midagi nüüd väga VAJA on ? siit veel mingi sooduskood või tasuta sein Sulle tuleb ?

      • Avatar
        Vasta Janne 27. august 2021 at 12:20

        Hahaha jaaa ma olen niii nõus.
        Ma kodus itsitasin päris tükk aega selle üle. See on lihtsalt niii hea ???????

      • Avatar
        Vasta Kelis 27. august 2021 at 12:23

        Ma sain ka just paar päeva tagasi teada, et olen kohutav klient 😀 Tellisin logo ja lasin seda 4 korda muuta ja kui viies kord saabus, siis disainer teatas, et me võiksime asja katki jätta kuna ta tunneb, et ta ei suuda/taha minu vajadusi täita. Ma tahtsin leida lihtsalt ideaalset logo, mis täiega meeldiks ja mille üle saaks uhke olla 🙁 Seega kui siin on mõni disainer või isehakanud tegija, kes tahaks kohutava kliendiga tööd teha, siis let me know! ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 27. august 2021 at 12:27

          No minu meelest logo ongi selline asi, et ei saa naljalt esimese katsega täpselt sellist 😀 loogiline ju et läheb mitu korda 😀

        • Avatar
          Vasta Kristel 27. august 2021 at 15:10

          Hei,
          Peenhäälestame logo seni, kuni oled rahul:)
          Kodulehte hetkel veel pole, FBs saab tutvuda mõnede näidistega. https://www.facebook.com/sailordesignservices
          Konkreetne visuaalne stiil, mille suunas liikuda ilmneb alati suhtluses kliendiga. Messengeris saame soovi korral täpsemalt arutada.

          Ma nüüd Malluka kommentaariumis teen väheke reklaami, aga Sa küsisid 😀

          Tervitades,
          Kristel

  • Avatar
    Vasta i 27. august 2021 at 11:37

    hahahaa see murtud paber on priceless 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. august 2021 at 11:38

      see tõesti on :D:D:D

  • Avatar
    Vasta Liisukas 27. august 2021 at 11:14

    See on üliäge, kui inimesed armastavad seda, mida nad teevad. Selle tulemuseks ongi sellised rahulolevad kliendid nagu Sina! Ja seeläbi saavad nad ju ka head reklaami, mis ongi ühele tootjale meie maailmas kõige olulisem. Seega tee oma tööd hinge ja armastusega, see paistab välja!

  • Avatar
    Vasta Geidi 27. august 2021 at 11:09

    Miks see meenutab minu mööbli tellimist. mul on üldiselt kõik välja ka mõeldud ja kui oma tegijaga suhtlema hakkan siis ma suudan seda esimest plaani 10 korda muuta. Enamjaolt käivad muutuste ideed minul õhtuti enne magama minekut ja imekombel on öösel ka mu ideele vastatud.
    Niimoodi sai tellitud köök nüüdseks juba 4 aastat tagasi ja alles eelmine kevad suutsin ma korduvalt ümber mõelda oma garderoobi kappide sisu ( 2 kappi, 2 tuba). Tegija ka naeris, et esialgsest plaanist on alles mis? kapi sisemõõdud vist vaid? 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. august 2021 at 11:16

      Jah, meil toimus ka kogu see vestlus pmst eile öösel 😀 õudne, endal ka mark 😀