KODU

kodu arengust ja ikka veits hala ka

6. september 2021

Täitsa uskumatu, kuidas mõni päev on energia täiesti laes, aga teisel päeval suudan hädavaevu voodist püsti tõusta. Nagu te aru saate, siis viimased päevad on just see teine variant olnud. Iga väiksemgi tegevus tundub nii kurnav ja väsitav, et parema meelega üldse ei alustakski mitte millegagi. Ja see on muidugi täpselt sellel ajal, kus teha on niii palju. Esiteks kogu see kodu trall, Mari kool, väiksemad aias käia ei saa (on nohused) ja kokku tuleb sellest lihtsalt paras error.

Ma tean, et ma ei tohiks olla kannatamatu, vaid peaksin lihtsalt rahumeeli laskma asjadel oma tempos minna. Aga mingi kuradima saatan mu sees kogu aeg jaurab, et miks ma kõike nii aeglaselt teen ja miks mu kodu nii aeglaselt valmib ja miks ma ise nii palju munen. Asju on küll, mida saaks teha, mille jaoks ei pea ma kellegi järgi ootama, aga kas ma teen neid? Oh ei!

Näiteks on Mari tuba täis hunnikutes puhast pesu, mille võiks kappidesse ära paigutada. Seda ma ei viitsi. Mul on tunne, et ma ei suuda iial siia sama head süsteemi luua, kui Korrastuskunst mu eelmises korteris tegi. Ma võiks talle ju kirjutada, et ta siia ka tuleks, aga siis mõtlen jälle, et pole vist mõtet, enne kui kõik valmis on ja kõik panipaigad kuskil olemas on. Aga millal nad tekivad, seda teab ainult jumal.

Kirjutasin Arensisse, kust mu praegune köögimööbel pärit on, et mul oleks tarvis tellida juurde üks riiulitega kapp. Kas nad iial mulle vastasid? Ei. Mujalt oleks jälle imelik tellida, sest see ei oleks ju samasugune. 23. augustil samas kirjutasin neile – äkki ongi normaalne sada aastat ühe päringu vastust oodata, kes teab.

Lisaks oleks mul vaja tellida kaks lükandust. Kahjuks ei mäleta ma absull, kust ma Männikule uksed tellisin, mis mega kiiresti kohale tulid. Kui keegi oskab firmat soovitada, olen enam kui tänulik. Hetkel on esikukapp ja vahesein küll paigas (ja mega ilus on!), aga kapi sisu oleks ka nagu vaja, eriti uksi. Praegu tõstsin lihtsalt nagi kapi sisse ja teesklen, et nii on ka hästi. Ma ise mõtlen, et peeglitega lükanduksed oleks ülihead. Siis saaks ennast enne uksest välja minemist peeglist ka näha nagu normaalne ristiinimene.

Kuna mulle ehitati nüüd kööki sinna üles nurka üks kapp juurde ja need valged ääred ei sobi sinna absull, siis pean ma nüüd asap välja mõtlema, et mis värvi ma selle köögi siis kiletada lasen? Kas mustaks? Kas valgeks? Ja endiselt – mis värvi kivist tasapinna ma saarele ja kööki panna lasen? Nii raske on midagi välja mõelda, kui visiooni üldse ei ole. Mulle endiselt tundub, et must oleks mega hea, aga samas nii paljud ütlesid, et see jääks liiga tume. Ise arvan, et kui seinad on heledad, siis äkki oleks ikka fine? Palun aidake vaest visioonita inimest!

Magamistuppa, minu tuppa, vetsu ja vannituppa on uusi uksi vaja. Kaks tükki on olemas, samasugused pruunid nagu suurel lastetoal on. Kahjuks pole mul õrnematki aimugi, kust selliseid juurde saada. Teiseks tundub mulle, et see korter on üleni nii pruun, et… Aitab ehk nagu kah.

Liiste on tarvis. Pistikuid ja lüliteid on tarvis. Kardinaid on tarvis. Mari toa remonti pole veel üldse planeerinudki, kuigi tema on ainukene, kes actually oma toast huvitatud on. Telekat on Mari tuppa vaja. Uut kirjutuslauda on vaja, tooli on vaja. Igasse tuppa (v.a minu magamistuba) on uusi valgusteid vaja. Ma lihtsalt ei suuda, oska ega taha neid valida, sest mul on tunne, et peaksin kuidagimoodi miljonäriks saama, et kõike seda lähiajal lubada saaksin.

Vähemalt see vahesein on nii ilus ja sobib siia nii hästi, et teeb vähemalt tuju veidi paremaks. Ja hingehinda ka ei maksnud. Kogu see kupatus oli 185 euri, nii et minu meelest päris hea diil.

Ja veel positiivse külje pealt – Marta otsustas ka, et suht lamp on kogu aeg mähkmeid kasutada. Nüüd suudab ta ärkvel olles ise rahumeeli vetsus käia. Öösel panen ikka mähkme veel alla, aga õnneks mingisugune areng seal vallas toimunud on. Mitte et see otseselt koduga seotud oleks, aga noh… Siin ta ju elab 😀

Veel siin elavatest olenditest – mul on nüüd kolm hoiukassibeebit. Ma ei saa midagi parata, et neid juba nii väga armastan, et ma juba tunnetan ette, et ei suuda neist iial loobuda. Minust saab ilmselt see saikar, kes elab viie kassi, ühe jänese, ühe siili ja kolme lapsega. Tahaks väga öelda, et keegi takistage mind, aga ma kardan, et kellelgi ei ole seda võimu. Ikkagi esimest korda elan ma üksi OMA kodus ja keegi ei saa mulle dikteerida, mitu miljonit looma mul olla võib.

Kolmapäeval tullakse seinu värvima ja uue nädala alguses saan lastetoa uue voodi kätte. Mingi hetk peaks kardinainimesed ka siia kutsuma, et uued kardinad lõpuks töösse lasta. Minu meelest kardinateta kodu näeb suht tühi välja, aga kui te arvate, et mul on ideed, MILLISED need kardinad olla võiksid, siis eksite muidugi täiega.

Aga et mitte ainult vinguda ja halada, siis tegelikult olen ma väga rõõmus, et mul oma kodu on ja et saan siin teha kõik täpselt nii nagu ise tahan. Mis sellest, et aega võtab. Ja nüüd ma ausalt võtan ennast kokku ja üritan midagigi ära teha, enne kui ma Marile kooli järele pean minema. Kaks tundi on aega, midagi võiks ju jõuda ära teha.

Loe ka neid postitusi!

68 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Annikas 13. september 2021 at 11:01

    Kust see kapp ja vahesein tellitud on? Tõesti ilus!!

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. september 2021 at 12:00

      KU puidutööd 🙂

  • Avatar
    Vasta Mina 9. september 2021 at 09:37

    Mustad ääred ju sobiks. Kui mina oleksin kindlalt oma kodus paigal, siis mul oleks ka 5 kassi. Jumala ägedad on nad sul kõik koos. Ma lihtsalt pole veel päris paikne. Kahjuks. Sa oled ju kodune inimene, loomadele ideaalne elu.

  • Avatar
    Vasta Liis 8. september 2021 at 18:37

    Valget või halli kööki kohe kindlasti ei teeks, absull ei suuda ette kujutada, et see üldise temaatikaga sobiks.
    Selline moody vibe on just väga äge.
    Keegi pakkus siin rohelist, pean +1 panema. Ma ise paneks rohelise juurde puidutooni töötasapinna. Umbes sama värvi, nagu su vahesein tuli. Tekiks üks tervik ja samas ei ole igas teises kodus

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. september 2021 at 18:45

      krt, aga kas siis liiga roheliseks ei lähe :D?

      • Avatar
        Vasta Vaike 9. september 2021 at 13:20

        Jumala hea mõte Liisil.

  • Avatar
    Vasta kk 7. september 2021 at 23:08

    Ma lisaks sinepikollast ning paneks hoopis kollased kardinad, et oleks selline kombo: https://www.fabmood.com/inspiration/mustard-teal-the-best-living-room-color-schemes/

    Aga see muidugi maitse küsimus ka 😉

  • Avatar
    Vasta Kaisa 7. september 2021 at 15:45

    Ma teeks vist tumerohelise köögi, tundub nii ilus
    https://www.pinterest.com/search/pins/?q=dark%20green%20kitchen&rs=typed&term_meta%5B%5D=dark%7Ctyped&term_meta%5B%5D=green%7Ctyped&term_meta%5B%5D=kitchen%7Ctyped

    ja siis vist puidust tasapinna

  • Avatar
    Vasta Vaike 7. september 2021 at 12:38

    Ma paneks sinna kööki hoopis mingit pastelset värvilist värvi. Must jääb ehk tume ja hakkab pika peale ahistama, valge ja hall on lihtsalt tapvalt igavad mu jaoks. Rõhk sõnadel “minu jaoks”.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 12:47

      Aga MIDA pastelset 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 7. september 2021 at 12:49

        Kasvõi seesama münt! Kus sa need seinad sellega värvi(si)d?

        • Mallu
          Vasta Mallu 7. september 2021 at 12:51

          Ei värvinud, lugejad hirmutasid ära, et liiga roheline jääb, seega on helehall hoopis 😀

  • Avatar
    Vasta Siret 6. september 2021 at 21:44

    Üsna kiirelt saab kätte Uksed kapile Liuglevast uksest. Tellisin terve kapi ja valmis sai 2 nädalat varem isegi. Praegu peaks neil olema mingi sooduskampaania ka.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:32

      uurin!

    • Avatar
      Vasta Katre 7. september 2021 at 10:21

      Ma ootasin sealt esikugarderoobi 9 nädalat aasta tagasi. Ei ütleks, et kiiresti sai.

  • Avatar
    Vasta njämps 6. september 2021 at 20:10

    Ei. Lapse tuppa ei ole telekat vaja.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:32

      ära sa enda lapse tuppa pane siis

  • Avatar
    Vasta Tiina 6. september 2021 at 18:28

    Nii palju mõtteid tekkis kohe selle postituse peale. Minule isiklikult tuli kohe mõte hallist marmorist, et lasta uksed nt sellega üle kiletada. Ja tasapinda samamoodi marmorefektiga. Marmor-roheline-puit-natuke musta oleks mu arust nii ilus ja stiilne.
    Peegliga lükanduks oleks mugav lahendus, ei pea seinale ühtegi peeglit v kuskile nurka seisma panema seda.
    Ja lõpetuseks.. ? kui sul abi vaja sorteerimisel/korrastamisel vms, siis hit me up ? ma megalt naudin sellist tegevust. Ise pean umbes kuu aja pärast kolima ja mul suurem osa asju juba kokku pakitud ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:32

      hmm, hallist ma juba mõtlen, aga hall marmor? Krt mai tea.

  • Avatar
    Vasta Marie 6. september 2021 at 18:11

    Mina paneks ka peegli hoopis sinna seinale jalanõude pingi kohale. Kole on lükanduks peegliga.

    Aga miks mitte hoopis roheline tasapind. Nt marmoriga imitatsiooniga kui neil on sellist, kus see oleks natuke kirju, nt helekollasega.

    Nii armas on seda kassipere koos vaadata. Tundub et nad koos kõik klemmid.

    Ja kardinad nt kuldsed? Roheline sein ja selline kuldse tooniga kardin, sobib ja see on piisavalt hele ja helge. Sobib kõigega. Ise paneks pigem läbipaistmatud, väga ei meeldi need udukardinad. Kui tahan lükkan eest ära ja tuba on valge ja ilus on äärtes ja ei ole ees ka et kassid nt sinna kinni hüppaks. Ja lapsed.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:33

      See ka variant, aga mai tea, miks peegliga lükanduks kole on? 😀 Kuldsed kardinad tunduvad natukene too much 😀

      • Avatar
        Vasta Marie 7. september 2021 at 18:45

        Ma ei tea, seinal olev peegel on kuidagi stiilsem ja soliidsem. Lükanduksed peegliga kuidagi maitsetumad, mul on magamistoas kapil ja hea meelega ei oleks neid seal (olid juba enne mind pandud) ja mul on varasemalt olnud esikukapil ka (samuti mitte mu enda valik) ja kuidagi on… ma ei tea, kole. Pealegi kui palju on mu lapsed sinna kapiuste vastu tagunud ja nende otsas sõelunud. See tõmbab nagu magnetiga neid aga on jube tüütu ja hirm et äkki see peegel seal puruneb üks hetk…. ja kõik need käejäljed..
        Mul on endal kuldsed kardinad ja väga hästi sobivad kõigega. Seintel üliõrn lillakas alatoon ja üks aktsent sein tumelilla. See kardin polegi vb kuldne, aga selline beežikas, natuke kollakas ja selline metallik tooniga. Ise küll kujutan ette et need sobiks sulle ka. Kui tahad võin pildi saata, ettekujutuseks, et millist ma mõtlen.

  • Avatar
    Vasta Liina 6. september 2021 at 17:56

    Väga ilus vahesein, super töö ja tõesti hea hind.
    Minul on mitu kappi ehitatud nii, et usteni ma pole jõudnud. Olen lahendanud need kardinapuu ja linasest kangast kardina(te) ga. Sobib väga hästi puudu teemaga.
    Peegli saaks ka sinna kõrvalseina paigaldada koos lisavalgustiga.
    Lastega peredes on need lükanduksed nagu neetud…

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:33

      Ma ka niiii rahul!

  • Avatar
    Vasta Helina 6. september 2021 at 17:41

    Sa võiksid köögi nt antratsiidi tooni lasta kiletada, siis kataks ära su vajaduse täitsa mustaks lasta kiletada ja ühtlasi sobiks ka su rohelise temaatikaga.

  • Avatar
    Vasta frdbgns 6. september 2021 at 16:14

    Andesta mu suurepärased photoshopioskused, aga ma soovitaksin ka panna peegel selle istumisosa kohale (ja nii pikk/madalale, et näeksid ennast pealaest kingadeni välja, trust me). Ja selle kapi küljele ma paneksin mingi väikse riiuli, nt hexagoni, kus oleks mugav telefon/võtmed käest ära panna, kui jalatseid vahetad vms, ühtlasi võib sinna panna mõne väikese iluasja a la sukulendi või lõhnadiffuuseri vms. Lisaks paneks sinna paar ilusat konksu/nagi, kuhu riputada näiteks võtmed/kingalusikas/poekott vms. Umbes nii https://imgur.com/ez1OmQh
    Sellist riiulit tasuks ka võibolla selle kapi ehitajate käest tellida, siis saaks samas toonis puidu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:33

      Ka hea idee!

  • Avatar
    Vasta Tyy 6. september 2021 at 16:05

    panin kirja piltidega maili. Ise nii hapy oma lahendi üle.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:33

      uurin, tänks!

  • Avatar
    Vasta KK 6. september 2021 at 15:49

    Teeeee köök mustaks! Sul on ju suured aknad ja valgust toas on. Kui sa seda valgust ja avarust just kardinatega kinni ei taha lüüa siis TEE MUST KÖÖK! Üli hästi sobiks ?… ja äkki valge marmor tööpind?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:34

      Krt kõik räägivad eri juttu haha 😀

  • Avatar
    Vasta Katre 6. september 2021 at 14:50

    Aa, ja kardinate osas. Kuna sul on tumedad /värvilised kontrastseinad tubades, siis ei kujuta küll muud kui naturaalseid valgeid kardinaid.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:34

      Mul endal sama mõte

  • Avatar
    Vasta Kris 6. september 2021 at 14:49

    Misiganes vàrvi sa selle köögi teed, siis taustaseina soovitan panna peegli, sest sul tundub see üsna pime nurk olevat ja nii saad valgust ja avarust korralikult juurde ning omades köögis peeglit, siis ausalt, see puhastamine on käkitegu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:34

      Ma olen tegelt näind sellist lahendust ja mega ilus on tõesti!

  • Avatar
    Vasta Katre 6. september 2021 at 14:45

    Pildi pealt küll aru ei saa, et köök kuidagi poolik oleks või midagi seal veel teha oleks. See puuduolev ülemine kapp on ka nüüd paigas ja samasuguse uksega nagu teised. Mis valge äär sind häirib? Kapi servad in ju mõlemalt poolt valged (valge seina ääres ka), ilusti sümmeetrilised.
    Pika jutu point – mina ei kiletaks üle, kindlasti mitte mustaks, aga ka mitte valgeks ega halliks. See naturaalne puidu toon minu arust sobib haakub hästi muuga ning ei ole liig.
    Ja veel, minu meelest on massive, mis sa oled nende paari nädalaga juba kodus teha jõudnud!!! Sul on endale liiga kõrged nõudmised. Chill, juba praegu on kodu kena ja elatav, küll need kavas olevad muudatused ajaga tulevad!

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:35

      Aitäh sulle! Ise vist jah olen liiga karm enda vastu 😀

  • Avatar
    Vasta Ddd 6. september 2021 at 14:36

    Ma oleks kapi sisse teinud alla jalanõu riiulid ja üles torud /ja või riiulid. Kapi oleks ukse juures oleva seinani teinud, et mahutaks palju. Praegu silma järgi on tühi nurk jalanõude riiuli üleval.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:35

      No ega ta veel valmis pole ka 😀

  • Avatar
    Vasta P. 6. september 2021 at 14:17

    Ägedad arengud sul seal. Vahesein meeldib väga.
    Aga tume või hele.. Eks ikka ise pead mingi otsuse tegema.
    Isiklikult välistan kõik tumedad asjad, isegi, kui nad alguses on ägedad. Lihtsalt olen vist kaua aega elanud tumedas korteris. Kellegil külas käin, siis nende heledates kodudes on lihtsalt niiii mõnus olla. Üle koduukse astun, vajub masekas peale. Pole olnud võimalik rahaliselt kogu elamisse korraga uut põrandat ja mööblit osta. Põrandat ei taha toa haaval jupitada ka, sest leia pärast see samasugune parkett vms.. KOrraga teda osta, aga on veidi kulukas. Ei leia sellist vaba raha ja kogumise nullivad igasugused muud jooksvad asjad ära. Oleks ma siis ise kunagi need tumepruunid põrandad ja kapid valinud… See ikka eelmiste elanike valik mul siin. Niiet jah.. tume võib olla küll ilus, aga vahest ainult siis, kui teda on igem detailides või vähemuses. See pruuun sul seal korteris on ka kokku päris palju tumedat… Niiet kui ma teeks julgelt midaig heledamat, rõõmsamat, helgemat. Saad kõik muu lihtsasti asendatava tumeda siis võtta, ku iväga meeldib. Samas on ka see valik, et praegu teed tumedaks kõik, mis plaanisid ja juba varsti teed ümber. On jäänud mulje, et sul nagunii pidevalt kombeks kodu muuta 🙂 ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:36

      Krt, hele vist meeldib mulle ka teoorias rohkem 😀

  • Avatar
    Vasta KM 6. september 2021 at 13:29

    Must köögitasapind on mu meelest mega ilus ja jätab luksi mulje, aga selle eeldus mu jaoks vähemalt on, et oleks VÄGA hea valgustus köögis – mul endal muidu alati tunne, et ikka on liiga pime, et süüa teha 😀 Oma koju valisin ka musta (ootan valmimist hetkel) aga ühtlasi köögi laes korralik valgus + ülemiste kappide all LED riba. Ahjaa, ja selline pisut säbruline on parem kui ühtlane must, siis ei jää kriimud jms nii hästi näha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. september 2021 at 14:04

      jaa, must tasapind on ilus, aga ma ei tea, kuidas see köögisaarel jääks

      • Avatar
        Vasta KM 6. september 2021 at 14:37

        Mul vanematekodus on saarel ka ja väga ilus 🙂 Neil mööbel tumedam pruun ja seinad heledad. Ja köögi värvi osas – on variant ka jätta ülemised kapid nii nagu on ja alumised lasta ainult tumedaks, siis läks musta tasapinnaga ilusti kokku ja ei oleks kõik kokku nii must.

  • Avatar
    Vasta KIISUD 6. september 2021 at 13:20

    Kuigi 5 kassi on kindlasti too much, siis appi kui nunnnnud nad seal diivanil kogu kambaga on :’) täpselt nagu 2 tk oleks Priidu pojad ja üks Hella oma 😀 konkreetselt miks ma ei suudaks never hoiukodu pakkuda, sest ma jätaks kindlasti kõik endale 😀
    Aga tegelt – on neile ka juba huvilisi?

  • Avatar
    Vasta Crimson 6. september 2021 at 13:16

    See vahesein on töesti imeilus. Isegi mul teeb tuju paremaks ?

  • Avatar
    Vasta MP 6. september 2021 at 13:14

    Esik sai päris kena, aga kas nad tegid kogu selle kupatuse nende samade mõõtudega, mis sa neile ette andsid? Pildilt tundub tõesti riietekapi osa kitsas ja see jalanõuderiiul/istumisosa samuti, et nagu üldse väga ei mahuks sinna midagi, aga eks pildid ongi petlikud ja oleneb vist ka mis nurga alt seda serveerida? Kuigi mõõtudelt, mis kirja panid, ju päris hea suurusega kogu see värk ja eks ta reaalsuses nii ongi. Kena ikka! 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. september 2021 at 13:16

      Jaa, täpselt need mõõdud tulid, mis andsin. Aga mul tõesti pole lainurk kaamerat, siis ei saa vist nii hästi pildile tabada 😀

  • Avatar
    Vasta A 6. september 2021 at 13:13

    Mul täpselt sama lugu – kõike tahaks kohe ära osta ja ära teha. Kolisime 2 nädalat tagasi sisse, selle ajaga olen ära ostnud nii palju asju, mille kohta olin varasemalt lubanud, et aega on ja võtame tasapisi, sest raha. Panen silmad kinni ja ignoreerin pangaarvet. Mul on ka vaja lambid välja vahetada, kuid nii raske on leida sobivat!

    Lisaks selgus, et oleks vaja välja vahetada külmkapp ja pesumasin ning põrandad. Loogilises maailmas tuleks muidugi alustada põrandatest (ja seintest), aga kuna kõik muud asjad on odavamad ja lihtsamad, siis tuleb leppida sellega, et kunagi elame remondi sees ja peame oma hiiglaslikku diivanit jmt teise tuppa liigutama. Ma olen juba ette stressis 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 6. september 2021 at 13:13

    Jah, minu arvates on ka seda pruuni juba liiga palju. Lase köök ikka valgeks ja tasapind nt mustaks. Mis siis, et seinad on heledad, must jääks jah liiga tume. Mul on ka uus köök ja valget värvi- seinad heledad, põrand must ja töötasapind tumedam hall. Nii lahe avar ja helge tundub! Ja vabalt võiksid need 3 kaasipoega endale jätta ?

  • Avatar
    Vasta Hegle 6. september 2021 at 13:11

    Meil on helehall köök, köögikapid on mustad ja uksed siis punased, tasapind ka must. Mu arust väga ilus. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. september 2021 at 13:16

      Mulle tundub, et mulle hall kuidagi siia ei sobiks? Aga no kurat seda teab 😀

      • Avatar
        Vasta Hegle 6. september 2021 at 23:15

        Meil lausa nii helehall et esimesel vaatlusel ma ei saanud arugi et ehitajad juba köögi seinad ära jõudsid värvida ???
        Nüüd kui mööbel ka sees siis ikka näha et seinad hallid. Ütlesin lihtsalt et tahan kööki helehalliks, nad siis värvisid kohe mega heledaks, aga ma olen rahul. Hall üldjuhul sobib iga värviga.
        Ma küsiks veel et kas selle väikese kapi sinna kus see elektrikilp vms ja midagi veel ees olid tellisid kuskilt eri mõõtudega või kuidas sa sinna lõpuks kapi said? Mul vist kahesilma vahele jäänud. ?
        Mul vaja kahe kapi vahele kappi/riiulit, praegu seal “auk” ? sest me ei pannud peale alumisi kappe kohe pliiti,vaid nõudepesumasina ja siis pliidi, seega kubukapp läks ka pliidi kohale ja nüüd otsin midagi sinna “auku” täitma. ?? raske leida kui mööbel must ja uksed punased.

        • Mallu
          Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:31

          need samad ehitusmehed, kes kööki ümber tõstsid, need ehitasid suva puidust ja üle jäänud kapiuksest. aga mul ka seinad tulevad megaaa helehallid!

  • Avatar
    Vasta Merilin 6. september 2021 at 13:11

    Must matt köök sobiks ideaalselt? Võibolla saar jätta selliseks nagu ta praegu on? ? Et siis selline puidu ja musta kooslus. Köögi tasapind pigem siis heledam või puiduimitatsiooniga.

  • Avatar
    Vasta Gerda 6. september 2021 at 13:10

    Kööki ma mustaks ei kiletaks kuna see niiguinii pimenurk siis oleks veel pimedam, see pruungi teeb pimedaks ja mõtle kui veel must oleks, pigem teeks heledaks kas just valge aga midagi heledamat.
    Ja võta rahulikult kodu ei saa niikuinii kunagi valmis ja ära sunni takka vali siis kui selleks tuju ja võimalus on, sunniviisiline valik ei pruugi alati hea valik olla.

  • Avatar
    Vasta Vaike 6. september 2021 at 13:03

    Eks sa pead need kapiuksed sealt samast tellima kust vaheseinagi.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 6. september 2021 at 13:00

    Tee köök hoopis helehall. Sellise sooja alatooniga just. Meil on ja no super ilus! Siis saad lasta sinna peale kas puidu või hoopis valge tasapinna panna. Sellise comboga ei eksi ja see on täpselt mõnus ja ei väsita ka peale aastaid 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. september 2021 at 13:18

      Krt ma ei kujuta halli siin eriti ette, põrandad ju pruunid 😀

  • Avatar
    Vasta Anne 6. september 2021 at 12:48

    Mis sest, et nõu ei küsitud, siis kombeka netikommentaatorina jätan selle siiski siia.
    Lükanduste asemel paneksin ma sinna kapi ette maast laeni ulatuvad tavalised uksed/ukse ja peegli hoopis sinna madalama osa kohale. Visuaalselt mõjuks paremini ja isikliku arvamusena on lükanduksed maailma kõige koledamad asjad + see kapp on üsna kitsas, seega kasutusmugavus on kindlasti tavaliste ustega parem.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. september 2021 at 12:54

      Tead, see vist on isegi parem idee, aga …kust saada tavalisi kapiuksi :D?

      • Avatar
        Vasta Camme 6. september 2021 at 13:09

        Kas kapi valmistaja ei saa nendega hakkama?

        • Mallu
          Vasta Mallu 6. september 2021 at 13:17

          Tead ma ei teagi 😀

          • Avatar
            Kristel 7. september 2021 at 10:05

            Üldiselt enamus lükanduste pakkujad valmistavad ka tavalisi(käänduksi). Varasemalt soovitati sulle Liuglevatust siis ka nende tootevalikus on tavalised käänduksed olemas. Käänduksed on kindlasti kitsaste kappide puhul tunduvalt mugavam valik, sest saad avada korraga kogu kapi. https://liuglevuks.ee/tooted/kaanduksed/

    • Avatar
      Vasta Kristiina 6. september 2021 at 13:04

      Täiesti nõus! Tavalised uksed on nii palju mugavamad ka kasutada. Mallu, sea sammud ehituspoodi, seal on kapiuksed olemas. Võid enne ka netipoest vaadata.

      • Mallu
        Vasta Mallu 6. september 2021 at 13:17

        Täpselt minu mõõtu kapiuksi leida tundub päris hull juhus 😀

    • Avatar
      Vasta P. 6. september 2021 at 14:24

      Hmm.. Miks lükanduksed koledad on? Mul esikus lükand peegeluksed ja ei ütleks küll, et koledad on. Avarust loovad ja aitavad muidu asjaderohkes elamises veidigi minimalistlikku joont sisse tuua. Lükanduksel on aga vaja arvestada liikumisruumiga ja ma ie kujuta küll ette, kus Mallu kapil seal see liikumisruum oleks. Või on plaanis see istmeosa ka lükandukse taha peitu jätta? Seal tõesti tundub tavaline kapiuks parem.
      Uste otsinguga pöörduksin esmalt selle poole, kes kapi tegi. Siis otsiks edasi…

      • Mallu
        Vasta Mallu 7. september 2021 at 09:35

        Ma ka ei tea, miks nad koledad on 😀