JUMALAITA KODU

toruprobleemid ja pannilabidad

13. september 2021

Mul endal hakkab ka vaikselt imelik mõelda, kui palju ma siin aastate jooksul erinevaid sitajutte ajanud olen. Ilmselt pean lihtsalt leppima faktiga, et kui kodus on hunnik lapsi ja loomi, ongi see üsna aktuaalne teema. Loodan, et ka teie lepite, aga kui ei, siis jätke südamerahus see postitus vahele, sest…jah. Võite ise arvata, millest kohe juttu teen.

Sobivalt eelmise postituse jätkuks alustame samast vetsust, millest eilegi rääkisin. Sain küll mitme inimese käest kurjustada, et see on “jumala korralik” vets. Ma üritavat lihtsalt remondi ja ilusate asjadega lappida auku oma hinges või miskit. Üldse ei välista, sest jumal seda teab. Aga see pott tuleb asap välja vahetada ikkagi, olgu see siis hingeaugutäide või mitte.

Nimelt käis…üks lastest eile vetsus. Ma ei hakka siin nimeliselt kellegi peale näpuga näitama. Igal juhul tuli see müstiline “keegi” vetsust välja ja ütles, et kasutas kogemata liiga palju paberit ja enam ei lähe potis vesi alla. Selline jama on ühe korra veel juhtunud (ehk siis siin elatud alla kuu aja jooksul 2x). Seega eeldan, et see pott on kuidagi ajahambast räsitud või miskit. Aga ühegi asjaolu nentimine ei vabastanud meid probleemist, mis potist vastu vahtis: prilllauani vett. Ja muud sisu.

Lootsin esiti, et see ajaga ise kuskile tagasi vajub, et ma sinna kättpidi sisse solberdama minema ei peaks. See ka tegelikult juhtus, aga probleem ikka ei lahenenud, sest kohe kui ma üritasin uuesti vett lasta, oli pott jälle ääreni vett täis.

Loomulikult tegin ma seda, mida iga normaalne lapsevanem teeks. Nimelt ütlesin sellele salapärasele ja nimetule lapsele, et “kuule, sul on head peenikesed käed, suska aga üks potti ja lahenda see olukord ära, sest MINA oma kätt sinna panna ei taha”. Imelikul kombel hakkas laps heledal häälel kriiskama, et temagi potti kaevuda ei soovi. Pakkus hoopis välja, et ootame veel, ehk ikka saab ise korda.

Pool tundi hiljem ei olnud miski korras ja kuna nelja inimesega korteris oli see ainult aja küsimus, millal keegi nimetet vetsu ilmselt kasutada tahaks, pidime midagi välja mõtlema. Käsi keegi sisse panna ei tahtnud, aga millegagi pidin ma ju probleemi lahendama. Kõige loogilisem valik tundus tol hetkel pannilabidas. Lihtsalt sellepärast, et see vedeles kraanikausis ja…mul on üks veel. Seda esimest mõtlesin edaspidi kasutada näiteks siis, kui mõni soovimatu külaline tuleb ja süüa soovib.

Samal sekundil, kui pahtlilabida töösse panin, sain aru, et ma vahin tõtt torusid puhastavate graanulitega, mis mu vetsupoti kõrval ustavalt seisis. Miks ta seal oli, teab ainult vanajumal, sest ma olin seda korra eelmises korteris kasutanud, kui kraanikausis vesi imelikult aeglaselt alla läks. Aga no otseloomulikult pidi see mulle meenuma siis, kui ma juba pannilabidatpidi küünarnukkideni sitavees olin 🙂 🙂 🙂

Ilmselt ei vaja järgnev üldse seletust, aga surts graanuleid potti, miskit hakkas seal mulisema ja sekund hiljem pahises toru tühjaks. Õnneks ka soovitud suunal ehk allapoole, mitte üles.

Tore. Hea pannilabidas on nüüd igatahes raisus. Aga olen kena kogemuse võrra rikkam I guess.

Loe ka neid postitusi!

12 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Laura 13. september 2021 at 21:52

  Lastega peredes peaks alati ka olema torusiil ja s*tapump ?

 • Avatar
  Vasta E 13. september 2021 at 18:24

  Kas teil siis polegi kodus potimusu? ?

 • Avatar
  Vasta P. 13. september 2021 at 17:57

  Meil läheb ka pott umbe peale seda, kui terves kortermajas tehti torudevahetus. -_- Ju mingid kohad on nüüd kitsamad, et suuremad hädad igalt poolt läbi ei mahu. Pott on meil sama mis enne ja varem polnud kordagi mingeid ummistusi ette tulnud. Aga uute plastiktorudega pidevalt mingi sitasonkimine käib. Ausalt väga rõve on. Ja teha pole ka nagu midagi. Uue poti ostame mingil ajal nagunii, aga kas se eka probleemi ära lahendab….. kahtlen :/ :[

 • Avatar
  Vasta Väike Myy 13. september 2021 at 14:06

  sa võid sinna osta kasvõi kullast vilkuvate tuledega poti , ega see küll ummistuse teket ära hoia.
  Et sa ei pea ju põhjendama absurdiga, kui lihtsalt tahad ja saad ning võid teha kulutusi.
  Hakkab vaikselt kohale jõudma, et inimene kes kisendab pidevalt abi järele, tegelikult üldse ei vaja seda.

  • Mallu
   Vasta Mallu 13. september 2021 at 14:20

   No mulle tundub küll, et see on poti viga, aga ega mina ju ka ei tea täpselt. Ja omast arust ei ole ma isegi mitte üritanud kellelegi midagi “põhjendada”, sest minu maailmas “ma tahan” ongi piisav põhjendus 😀

  • Avatar
   Vasta Anna-Liisa 13. september 2021 at 20:07

   Tundub, et sul mingi okas hinges, Müü? Et noh, me võime ju siis kõigile psühhoanalüüsi teha juba.

 • Avatar
  Vasta Helen. 13. september 2021 at 13:57

  No tavaline vetsupaber….easy.
  Meil on oma maja ja suvel oli ka ühel hetkel vesi potist enam alla ei läinud. Sai siis lastelt küsida. Vanem ütles kohe,et ei, tema pole midagi teinud, aga väiksem, nelja aastane vahtis lage ja oli hääletu. Njaaa. Järelikult midagi oli toimunud. Suure küsimuse peale tuli ka vastus, mõned päevad tagasi oli valge mudelauto potti kukkunud ? kui ta pissis.
  Ja siis hakkas s**aralli pihta. Terve päev jaurasime nendes kanalisatsioonitorudes. Igasugused Kärcheri kanalisatsioonivoolikud ja puha.
  Päeva lõpuks õnneks saime asjad liikuma, ju siis auto sõitis ära ?

 • Avatar
  Vasta Karma 13. september 2021 at 13:24

  Ära kuula kedagi ja mütta edasi! Meil paljudel ainult rõõm Su postitusi lugeda:) Ja sekka eriti selliseid, mis naerma ajavad:’D

 • Avatar
  Vasta Vaike 13. september 2021 at 13:04

  Pott vaevalt kanalisatsiooniprobleeme lahendab, aga õnneks me teame, et sa tahad nagunii vaid auke oma hinges lappida. Mul endal sama asi, miks ma muidu täiesti elatavat korterit remondin. Juba mu ema hinges oli ja on palju auke, paadunud remontöör nagu ta on.

  • Mallu
   Vasta Mallu 13. september 2021 at 13:14

   Ega jah, muidu oleks savi, mis onnis ma elan, aga need hingeaugud krt..