KODU

kodujutud igast toast (aga eriti Mari toast)

19. september 2021

Perekoolis arutati sisuloojate kodude üle ja mul pidid silmad peast kukkuma, kui keegi kiitis seal minu kodu! Püha peetrus! Selles suhtes, et ega siin ei ole pea midagi veel täitsa valmis ja osades pole isegi millegi tegemisega alustatudki, aga mul on endal ka päris hea feels selle suhtes, et siin võib täitsa mõnusa asja kokku saada. Kui varuda aega, raha ja kannatust. Aega mul õnneks on. Muuga on, noh, kahetised värgid, aga küll ma lõpuks hakkama saan.

Ma ise olen hetkel nii obsessed sellest nurgakesest siin:

See laud, need toolid ja lamp ja tapeet sobivad minu meelest nii ilusasti selle vaheseinaga kokku, et hoia ja keela! Okei, see valge tool nüüd maailma parimini ei sobi, aga mu neljas roheline tool pole veel lattu tulnud ja olgem ausad, ega Marta selle rohelise pealt sööma nagunii ei ulatu. Seega peab mõnikord leppima asjadega, mis päris idekalt ei sobi, aga lihtsalt on tarvis.

Okei, ainult kiidusõnu ma ka ei saanud. Välisuks (ja seega ka välisjalanõud) olla söögilauale liiga lähedal. Aga nagu te aru saate, siis mind see eriti ei häiri. Sein on ju vahel ja kui kapp uksed ette saab, saab jalatsid sinna eest ära panna. Mitte et ma kapiuksi veel tellinudki oleks, aga tark ei torma. Küll aga plaanin ma ära tellida väikese tumba, millel istudes oleks mugavam jalatseid jalga panna.

Ma siin mingi hetk mainisin, et tahaks Marile sünnaks üllatuse teha ja tema toas ka remondi teha. Alguses oli plaanis see nii jätta, kuidas on, sest seinad on juba roosad ja noh. Ega seal palju polekski vaja teha olnud. Aga kuna Lende ja Marta saavad ikka uue toa uue kraamiga, siis… Ma ei tea. Ega Mari jumala eest ei kurtnud, aga tema on neist kolmest ainuke, kes üldse soovib oma tuba. Teised tahavad nagunii kogu aeg minu kaisus olla ja sellest toast ei ole neil laias laastus sooja ega külma. Seega tuli mõte Marile ka midagi ägedamat teha.

Minu algne idee oli ainult talle voodile baldahhiin osta ja lakke lühter riputada. Aga nüüd jõudsin juba sinna, kus ma esiteks tellisin talle uue voodi, sest see on nii armas ja sinna saab kangaga “lakke” ka sellise pesatunde teha. Lisaks on see mõnusalt lai ja seal saavad õed kaisus multikaid vaadata. Ning kui keegi külla tuleb, saab ka Mari kõrvale ära mahutada.

Mina tellisin täpselt samasuguse, aga valge voodi. See on Mänguvaljakud lehel praegu viimaseid päevi soodukas ka, pidid väga populaarsed olema. Kangast mul veel ei ole, aga selle saab ilmselt suvalisest kangapoest osta. Tahaksin sinna neid väiksed pallikestest tulukesi ka, aga sedagi ma veel ei tea, kust neid tellida saab.

Alguses mõtlesin lasta seinale Mari nime ka maalida, aga siis tuli mulle pähe, et puidust tähtedest nimi oleks isegi parem. Siis ei pea kunagi remonti tehes ilusat tööd üle värvima, vaid saab lihtsalt sobivamasse kohta ümber tõsta. Mul on hetkel veel illusioon, et ma ei pea seal toas väga palju värvimisega tegelema, kuigi siit-sealt on värv maas. Loodan neissse kohtadesse lihtsalt midagis einale riputada. Igatahes pakkus Grafdisain mulle välja, et nad teeksid hea meelega lausa kõigile lastele oma nime seinale. See on kohe eriti lahke neist ja raudselt näeb äge välja ka.

Lisaks tellisin Marile uue kirjutuslaua ja mõtlen, et ehk sobib Konverterist see roosa tool ka sinna tuppa. Vaip on RUG-ist juba olemas ja isegi uue kirjutuslaua tellisin, et see siis valge voodi ja kapiga kokku sobiks.

Ahjaa, telekalaua tellisin ka ära, aga see ei tule mitte teps tavaline telekalaud vaid telekalaud/siilimaja. Ma küll lootsin selle ise valmis ehitada, aga sain siis aru, et ma ei oskaks seda iial teha. Seega küsisin sama tüübi käest, kes mulle kööki sahtlid tegi, kas ta saaks mulle sellise asja valmistada. Lubas, et saab. Ilmselt tellin tema käest ka esikukapiuksed, peakski talle kirjutama.

Nagu te mu postitusest aru saate, siis tegelikult on mu peas pudru ja kapsad. Ühel hetkel googeldan erinevaid vanne, siis valin Marile tooli, siis mõtlen, et kuhu ma mida suures lastetoas panen. Kolmandal hetkel valin lastele talvesaapaid, sest mul on hirm, et raudselt sajab varsti lumi maha 😀

Muus osas on mul vaid öelda, et mu jääb Mari voodi ja madrats varsti üle, et kui kellelgi vaja 200×90 suuruses voodit, siis hea meelega annan selle kellelegi ära, kelle lapsel suuremat voodit tarvis on. Mitte küll kohe, paari nädala jooksul 😀

Igaataaaheees. Mul on plaan, et proovin kõike seda Mari eest saladuses hoida ja tema sünnahommikul teda siis uue toaga üllatada, kus ootab teda soovitud kingitus. Ta tahab nimelt mingit super mario lego, aga ma vaatasin, et neid on netis sada tükki. Kui keegi oskab soovitada, milline see “õige” on, siis olen üks suur kõrv.

Loe ka neid postitusi!

15 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta africa 20. september 2021 at 13:36

  Kirjutuslaud näeb välja nagu üheksakümnendad. Tänasel päeval on sahtlitega mugavam ja visuaalselt ilusam. Sul oli Ikea poolt ilus moodne valget värvi kirjutuslaud, töölaud, miks sa seda Mari toas ei kasuta. Andsid ära v. See laud on inetu ja ilmetu, päris ausalt. Telli midagi Ikeast, mis on moodne ja kaasaegne. Sul on muud asjad ja mööbel kena ja moodne ja siis selline inetu kobakas üheksakümnendad…

 • Avatar
  Vasta Marju-shmarju 20. september 2021 at 12:14

  Ooh, LIKE sellele voodile! Ma pole ise julgenud laste-baldahhiiniga voodit osta, sest me kipume mehega niigi igale poole oma suuri päid ära lööma (ebaõnnestunud esikukapivärgindus ja elutoa lambikõrgus), aga need on mumeelest lastele ikka ülimõnusad – saavad sinna privaatsust teha, kui tahavad, ja päikest lasta, kui teistpidi tahtmine tuleb.

  • Mallu
   Vasta Mallu 20. september 2021 at 12:15

   Ma arvan ka, et kui sinna see kangas peale panna, siis on eriti mõnus pesavoodi! 😀

 • Avatar
  Vasta Kakuke 19. september 2021 at 22:23

  Minu laps soovis ka endale Lego Super Mariot. Läksin üsna haneks ja ostsin mingi odavama (Yoshi house vms, 40€).
  Tuli välja, et on mis on, aga Lego Mario algab kindlasti Starter Course paketiga, kus see Mario siis komplektis on! ? Niiet olin sunnitud ka selle ostma (Jukus ~60€).
  Lõppkokkivõttes üsna äge värk, minu 7 aastasele väga meeldib! ?

  • Mallu
   Vasta Mallu 19. september 2021 at 23:02

   Aga ma vaatasin, et neid starter pakke ka erinevaid? või nendest suva milline?

 • Avatar
  Vasta Kertu 19. september 2021 at 22:08

  https://kaup24.ee/et/lapsed-ja-imikud/lastele-alates-3-aastat/kokkupandavad-manguasjad/71360-lego-super-mario-seiklus-koos-marioga?id=3628687
  See on siis esimene lego jupike tervest Super Mario maailmast.

 • Avatar
  Vasta Ann 19. september 2021 at 22:07

  Ei tea kas just neid lambi kesi mõtled voodi külge aga pepcos just nägin on sellist nö pallikestest ketti, täitsa nunnud.

 • Avatar
  Vasta Marje 19. september 2021 at 21:24

  Sa arvet ka oled pidanud palju oma lastele voodeid kokku ostnud oled??

  • Mallu
   Vasta Mallu 19. september 2021 at 23:02

   Kakssadaviiskümmend?

 • Avatar
  Vasta K 19. september 2021 at 21:08

  See söögilaua nurgake on mega nunnu. Sein on küll suhteliselt tume, aga need värvid sobivad super hästi kokku.

  • Mallu
   Vasta Mallu 19. september 2021 at 23:03

   Jaa, see üks sein on tume, aga teosed seinad ja kardinad tulevad heledad:)

 • Avatar
  Vasta Maiken 19. september 2021 at 20:52

  Super Mario lego kôigepealt see
  https://www.lego.com/et-ee/product/adventures-with-mario-starter-course-71360 on alustusrada ja siis erinevaid radu saab juurde osta. https://www.lego.com/et-ee/product/guarded-fortress-expansion-set-71362
  https://www.lego.com/et-ee/product/wiggler-s-poison-swamp-expansion-set-71383
  Erinevadi seal Mario wrinevate maailmade järgi .
  Ja veel Mariole teised riided landav saba tulistaja jne,sellised https://www.lego.com/et-ee/product/cat-mario-power-up-pack-71372

  • Avatar
   Vasta Maiken 19. september 2021 at 20:55

   Ups vead sees aga saad aru.:DMa ôelapsele ostsin ka sünnaks aga ta veel 5 ne ja nii väga ei huvitu,pole ei püsivust ?

 • Avatar
  Vasta Nell 19. september 2021 at 20:43

  Supermario legol on stardikomplekt ja siis laiendused sellele. Ehk siis stardika, kus Mario ka sees, pead niikuinii ostma. Aga kuna sellega läheb varsti igavaks siis võta paar laienduskomplekti kohe juurde. Mõte selles, et ise saab ehitada Mario maailmu, kus siis Mario kujuke punkte korjab. Heliefektid toimivad ja puha. Ja mida rohkem laiendusi, seda rohkem “punktikohti” ja põnevam.

 • Avatar
  Vasta K 19. september 2021 at 20:39

  Super mario alustusrada on see kõige esimene vajalik. Selle juurde saab siis erinevaid tegelasi ja laiendusi osta. Nüüd tuli välja ka Luigi alusrada, kuid Mario on kõige mõistlikum esimesena soetada (mul Mario lego fänn kodus, seega jah… 😀 )