NIISAMA JUTTU

noortega pidu panemas

23. september 2021

Nonii, nagu te ehk mäletate, siis ma ahastasin mingi aeg, et ma lubasin lolli peaga väikevenna sünna korraldada ja hirm oli nahas. Mine sa neid noori tea – mäletan ise neid pidusid, mis 18-aastaselt olid. Emale ütlesid, et lähed sõbranna juurde ja tegelikult olid kuskil võõras kohas ennast pealaest jalatallani täis oksendanud ja ilmselt nutsid ka veel takkaotsa, ise sigalakku täis.

Kuna ma teadsin, et Oxforell on selline koht, kus juba “minu aal” pidusid peeti, siis pöördusingi suht kohe sinna, et venna sünnaks seal koht bronnida. Tol kuupäeval oli vaba Jahimaja ja nii see lukku läkski. Jahimaja kõrval on ka suur kümblustünn, mille samuti enne meie tulekut soojaks kütta lasin. On lastel siis vähemalt tegevust või nii.

Enne peo algust

Elamuste korraldus aitas teha kõiksugused kaunistused ja tõi kohale ka peovalguse, et saaks normaalselt muusikat kuulata ja diskotulede all tantsu lüüa. Söögiga olin ma jube hädas, aga mind aitas välja Delizi. Mingit suurt ja kallist cateringi tellida tundus veits overkill, aga tema poolt tehtud salatid ja vaagnatäied head-paremat läksid kõik kaubaks. Kümme kümnest soovitan, kui on näiteks külalised tulemas, aga ise vaaritada ei viitsi või ei oska. Delizis igatahes osatakse ja teinekord, kui ma ise daamid veinile kutsun, tellin sealt kindlalt snäkid.

Ühesõnaga, ma olin nii hästi-halvasti valmistunud, kui ma oskasin ja nõnda me siis seal külalisi ootasime. Kui nad saabusid, siis ma olin šokeeritud. Kõik olid nii pisikesed ja väiksed. Kas ma olin ka 18-aastasena nii…laps? Enda meelest küll mitte, aga noh 13 aastat vanemana tundusid nad küll kõik puhta beebid, kellel tuleb hambad puhtaks pesta ja nad 10st magama sättida.

Okei-okei, tegelikult üllatas mind palju rohkem see, kui mõistlikud, viisakad ja toredad kõik olid. Ma ei tea, miks ma oma vaimusilmas migisuguseid räuskavaid tiinekaid ootasin, aga mitte midagi sellist ma ei näinud. Samas olgu jumal selle eest tänatud, haha. Eks nad seal ikka mekutasid oma kokteile ja mängisid lauajalkat ja kuulasid muusikat ja ligunesid tünnis, aga minu hirmud paika ei pidanud, sest hommikuks olid kõigil hambad kenasti suus, mis oli ka mu ainuke palve. Aa ei, teine palve oli veel, et keegi kuskile suvalisse kohta ei oksendaks ja minu rõõmuks kettis ainult üks tüüp ja sedagi ettenähtud kohta. Väike riba siis mõni asi, eksole.

Tordi kujunduse valisin täitsa ise ja selle au võtan kõik enda peale. Ainult et 109 euri tordi ees tundub minu tagasihoidliku hinnangu kohaselt ikka MEGA kirves. Eks ma muidugi võtsin väga suure tordi ka, nagu näha. Ei teadnud mina, palju need noored kooki söövad, aga siiski. Selle saja euri eest oleksin saanud poest paar suvalist kooki osta ja oleks veel 80 euri alles ka jäänud, haha. Aga noh, välja nägi ilus ja mis siin ikka enam takkajärgi vinguda.

Vend igatahes kinnitas mulle, et nii tema kui külalised jäid peoga väga rahule, seega minu kingitus läks asja ette ja kuna mul rohkem alakaid vendasid-õdesid ei ole, siis nüüd järgmist 18dat sünnat saan korraldada umbes kümne aasta pärast. Mul tuleb ette juba hirm peale…

Aga nüüd suunan ma oma energia sellele, et mida ma Mari ja Lende sünnaga teen. Need tulevad hirmutava kiirusega peale ja mul pole õrna aimugi, kas lähen jälle tavalist mängutoa teed, või mis. Ilmselt see vist parim lahendus, sest kodus küll koristada ei viitsi ja kuskil see pidu ära pidada tuleb. Muidugi eriti hirmus on see, et ma pean kaks pidu tegema, sest ma olen kindel, et Mari ja Lende küll sama pidu jagada ei taha. Mis siis, et neil konkreetselt suht samad külalised tuleksid 😀

Vot, sellised lood siis. Kellel endal sellises vanuses lapsed nagu mu vend, siis kuidas nende 18dat sünnat korraldasite ja palun andke mõtteid, kuidas Lende ja Mari sünna lahendada, ma ei oskaaaa 🙁

Sulle võib ka järgnev huvi pakkuda

12 kommentaari

Jäta kommentaar ning oota - kommentaar ilmub peale ülevaatamist

 • Reply Ka A 23. september 2021 at 16:45

  Aga enda omadele Piltspergidelt metsasünna äkki?? Tuba jääb korda ja lapsed saavad end oimetuks mürgeldada..

 • Reply Anne 23. september 2021 at 15:20

  Kust nii kallist torti tellida saab?

 • Reply Ave 23. september 2021 at 13:39

  Meie teeme kevadlastele(30 aprill ja 30 mai) 1 suure peo, siiani külalised/sugulased enamvähem samad, mõlemad saavad enda kooli/lasteaia sõpru kutsuda, kui soov. Vanust tüdrukutel 6 ja 9
  Kuupäeva valin kuldse kesktee, siiani mais ilmad nii ilusad olnud, et saab väljas trallida. See aasta vanem tütar soovis paari klassiõega kodus nö naistekat teha, sai seda ka. Õigel päeval kohustuslik tordi ja kingituse ring oma perega on ka. Kuna sünnad niiiii lähestikku, siis ma absull ei viitsi 2 pidu teha, 2 ühe hoobiga, mul lihtsam ja külalistel ka. Siiani on ilusti toiminud ja lapsed saavad aru. Kohe kohe on järg pesamuna juures, oktoobri laps ja seekord on sünnipäev õues(inspireerituna pildspergi metsasünnadest) ja muidugi moodsad ajad ka, kui pole moodsa aja passi🤣 midagi teistmoodi(ei soovi veel kodus teha, kui elamine pilla palla aka remont jne)

 • Reply Lala 23. september 2021 at 13:17

  Ilmselt kõik kartsid, et kui nagu midagi piinlikku teevad, siis Mallu paneb hàbiposti 😀😀

  • Reply Mallu 23. september 2021 at 13:24

   Ah ei usu, et nii noored üldse teavad, kes ma olen 😀

   • Reply Bella 23. september 2021 at 20:02

    Ma olen 20 ja sinu blogi ustavalt alates Mari sünnist lugenud 😁

    • Reply Mallu 23. september 2021 at 20:30

     kui armas :D!

 • Reply Madis 23. september 2021 at 13:09

  18 sünna – cocaine & hookers

  • Reply Mallu 23. september 2021 at 13:24

   Ma ei teadnud selles vanuses külll midagi kummastki 😀

   • Reply S. 23. september 2021 at 15:03

    Äkki saad nad nõusse ühist pidu pidama, aga õigel päeval pakud mõlemale 1:1 (või 2:1 kui nt kardo ka 😀) kvaliteetaega ja nad saavad ise valida, mis teha soovivad.

 • Reply Ronja 23. september 2021 at 13:03

  Kui minu õde 18 sai siis korraldasin mina pidu, pidasimeTallinnas ühes pubis, ei mäleta, mis selle nimi oli, aga Viru tänava McDonaldsiga samas majas ja teisel korrusel oli üks koht, sinna kutsusime sugulased ja tema täisealised sõbrannad, igatahes väga tore oli, see oli juba 15 aastat tagasi aga õde siiani mäletab, et maitses esimest korda “seda põlevat kokteili” =)

  • Reply Mallu 23. september 2021 at 13:25

   Ma kahtlen, et mu vend midagi “esimest korda” proovis, aga pidu oli ikka pull 😀