SUHETEST

postitus, mida ma ei tahtnud teha

29. september 2021

9

Ma tahaksin seda postitust alustada sõnadega, et ooo, ma vist ei olegi mainunud, et olen Türgis. Aga noh, ma obv tean ise ka, et ma ei ole mainunud, et ma olen Türgis. Tõele au andes ei olekski ma seda ilmselt üldse maininud, sest mul on tunne, nagu oleksin siin surmapattu tegemas. Noh, umbes nagu mustal turul laste organeid parseldamas, väljasuremisohus albiinogorillade nahast käpikuid tegemas või Gerdiga puhkusel. Ma ausalt ei teagi nüüd, milline variant neist kõige hullem oleks.

Vaadake, nagu te aru saate, siis olen ma blogis üsna avatud inimene. Üldiselt räägin täitsa vabalt asjadest, mis mu elus parasjagu toimuvad. Aga mõnikord on asjad hoopis sellised, et ma ei saa ise ka aru, mis mu elus/sees/ümber toimub. Seega arvasin, et mul on õigus nii kaua, kuni ma neist asjadest aru saan, vait olla. Aga paraku see nii ei ole. Ühesõnaga, jah, ma olen Gerdiga Türgis.

Siia peaks tulema see gif, et that escalated quickly, aga kuna siinne nett on nii aeglane, siis ma isegi ei hakka üritama seda leida ja blogisse saada.

Kuidas ma üldse oma eluga siia punkti jõudsin, et ma siin olen? Ütlen siiralt ja ausalt – fck I know. Me eeldatavasti kõik mäletame, mis suvel juhtus. Mina ilmselt veel kõige paremini. Gert ilmselt…üldse mitte. Aga noh, shit went down või kuidas iganes selle kohta öeldakse.

Ja ma olin pärast seda nii kurb, solvunud, pahane, vihane, pettunud ja ma arvan, et kõige rohkem sai haiget mu ego. Nagu tra kes teeb nii. Või peaksin ma ütlema, et kes krt jääb nii haledalt sellise asjaga vahele. Ilmselt võite praegu minu käest sama küsida, et kes jääb nii haledalt ekspeikaga Türki minemisega vahele. Aga eks neid, kes teisi inimesi salaja pildistada ja filmida armastavad, on igal pool.

Sellest ka see postitus. Mulle kirjutas just Elu24, kes näitas pilte, mis keegi “hea eestlane” oli täna meist õhtusöögi ajal teinud. Lausa ilusasti laua ümber isegi tiirutanud, et paremat fotot saada. Väga tahaks pahane olla, aga ma isegi ei viitsi. Eks uudishimu ja got goss on mu enda nõrkus ka. Ainult et mina ise oleks pigem sõbrannadele neid pilte saatnud, et omgggg, sa ei kujuta ette, keda ma just siin nägin. Elu24-le saatmise peale ei oleks tulnudki, aga noh, igale oma.

Miks see mind kurvaks teeb, on põhjusel, et nüüd ma pean rääkima avalikult mingisugustest asjadest, mida ma pole isegi enda jaoks suutnud läbi mõelda ja mõtestada või isegi seletada. Täitsa ausalt võin öelda ka, et pelgasin kõiki neid “omg Mallu, ta on ju räme dick, miks sa temaga üldse suhtled!?” jutte. Ja ärge arvake, et mu enda sõbrannad mind nendest kommentaaridest säästnud on. Ma ei pane neile pahaks, sest kujutan ette, et kui asi oleks vastupidine ja mina saaksin selles situatsioonis olla see sõbranna, suvaline kõrvaltvaataja või kellegi blogilugeja, siis mõtleks täpselt seda sama. Et WTF sa teed? Miks?

Kallid sõbrad, ma mõtlen seda ise ka kogu aeg. Elu näitab mulle aga iga aasta, et kogu aeg teen ma ainult rohkem uusi asju, mille kohta ma veel mõnda aega tagasi oleks öelnud, et ma ei teeks mitte iial.

Okei, ma proovin kuidagi lühidalt seda olukorra kronoloogiat välja tuua, et teile natukene selgust tuua:

Alguses olin ma mega vihane. Siis olin ma mega kurb. Siis oli mul peal maailma suurim igatsus, mis oli segunenud omakorda viha ja kurbusega. Ma saan mõistusega aru, et mõnikord inimesed ei kontrolli ennast täis peaga (armuline autor kaasaarvatud). Teoorias tundus mulle seega, et kui inimene lubab, et sellist olukorda ei saa enam tekkida (ehk siis ei tarbi enam sellises koguses alkoholi) ja mina suudan talle andestada, siis saame ehk asjad kuidagi tööle.

Lihtne öelda ja mõelda. Päriselus on see tunduvalt raskem olnud. Kasvõi juba sellepärast, et olenemata sellest, et mul on temaga koos väga tore ja hea olla, siis ükskõik milline suvaline lausejupp võib mulle meenutada midagi sellest imelisest õhtust Pärnus. Selle peale võin lampi sisiseda, et okei, äkki lähed Sunseti siis! Okei, ma ilmselt olen neid sisisemisi ja kähvamisi teinud ka kõige lambisemal hetkel. A la kui ta küsib, et kuhu me täna minna võiks ja ma vastan jumala lampi vihastades, et mai tea, mine Sunsetti, seal sulle ju meeldib. Või kui meil on olnud super tore päev ja ta võtab mu käest kinni, ning ütleb, et ma näen super hea välja, siis võin vastata “aitäh” või näiteks “mitte ilmselt nii hea, kui see eit, keda sa pärnus ribadeks k****ida tahtsid” 🙂 🙂 🙂

Nagu te aru saate, siis on olnud väga…up and down. Üks osa minust ütleb, et jumala pohhui. Tegelt midagi ju otseselt ei juhtunud ja inimene oli purjus ja krt me kõik teeme mõnikord vigu. Ja siis on see teine mina, kes mõtleb, et ma ilmselt olen üks eneseväärikuseta piece of shit, kui ma ennast rohkem ei väärtusta.

Muuseas, see oli mingi hetk mu peas ka selle postituse pealkiri, kuidas ma teile seda lugu kunagi tulevikus räägin: “Lugu sellest, kuidas ma mõtlesin ära proovida, kuidas see eluke ilma eneseväärikuseta on!”

See ei kõla millenagi, mida üks endas super kindel naisterahvas ütleks, eks 😀 Ja nii ausalt ongi, et ma ei tea mitte midagi. Mul on tunne, et ilmselt olen ma vähemalt bipolaarne. Arvan, et ega Gert ka ilmselt kodus hundirattaid ei viska rõõmust, teades, et ma võin iga kell muutuda super sõbralikust versioonist endast mingisuguseks õelaks deemoniks. Aga just seda ma aeg-ajalt teen.

Mul on ka peas olnud nii mitu erinevat asja, mida ma olen tahtnud rääkida, mida selline kellegi teise ja enda mõtete, tegude, tunnete jne analüüsimine mulle andnud on. Aga ma ei hakka seda siin praegu tegema, sest nagu öeldud – nett on sitt ja kell on palju. Ehk mõni teine kord.

Nii palju ma võin küll öelda, et kui see üks kord, kus ta mälleris peaga mingit eite surnuks k***ppida tahtis, on mul temaga koos palju toredam olla kui ilma temata. See on ilmselt üks romantilisemaid lauseid, mida te iial kuulete, seega võite heaga kirja panna ja ära raamida. Aga ma ei oska seda paremini seletada. Sest ma PROOVISIN jääda lõplikult vihaseks ja olla ilma temata. Ja ma olen proovinud olla temaga koos, ilma, et ma üldse vihaseks saaksin, aga see ka nagu ei taha alati välja tulla. Nii et ma ütlen ausalt, et me ei tee siin suurt muud kui proovime.

Ma olen inimesega juba KAKS korda avalikult meedia ees lahku läinud. Aga ausalt tundsin, et kolmandat ma ära ei händliks lähiajal. Seega mõtlesin olla mõnda aega nagu Koit Toome, kes surmtõsiselt mingi aastakese käsi piiblil ja vaarisa haual vandus, et Triisa laps ei ole tema oma. Aga näe, kae perra, mis välja tuli.

Ma ausalt ei taha olla mingi pettumus naisühiskonnale. Keegi, kes hakkab looma mingisugust kuvandit, et pohhui, mida keegi sulla teeb, roni aga rahumeeli tagasi ja lepi. EIII! Te ju teate, et ma tahan olla strong independent woman! Ma ei taha olla keegi, kes lepib sellise käitumisega. Aga samal ajal tahan ma olla keegi, kes suudaks võib-olla mingisugustest teatud asjadest üle saada. Kui no kohe üldse ei oska ilma olla. Kas ma seda ka suudan, ma ei tea. Seda näitab aeg.

Aga aega mul ei ole, sest ilmselt selleks ajaks, kui ma selle postituse üles panen, on Elu24 juba need pildid kuskile üles riputanud (või panevad suht kohe, nagu nad mulle kirjutasid). Seega tahaksin lõpetuseks lihtsalt öelda, et ma tänan siiralt seda naist, kes need pildid tegi (sest ma ei usu, et ükski mees sellise asjaga tegeleks). Ja kui ma iial teada saan, kes sa olid, siis ma vb lihtsalt prostalt situn sulle ukse taha. Sest ma ei taha siin praegu oma elu lahata ja avalikustada ja ennast “paljaks kiskuda”. Ma tunnen, et ma ei ole absull selleks valmis. Aga kuna sina tundsid, et oleks norm neid pilte teha, siis ole aga lahke. Siin see postitus on, pühendusega sulle.

Ärge siis minu vastu liiga karmid olge eks, ma olen seda juba endale ise nii kaua teinud, et ma rohkem praegu väga vastu võtta ei suudaks, ekssss, pliis.

PS! SIIT POSTITUSEST ON KEELATUD POOLT SILPI KA KASUTADA MEEDIAS. OK-OK, KUI 20K EEST ARVE TEHA VÕIN PÄRAST, SIIS ÜHE LAUSE VÕITE VÕTTA ?

PS2! Ma vähemalt nii palju luban, et me Uudot ei tee ja poole reisi pealt tagasi ei tule ?

Loe ka neid postitusi!

160 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Liis 5. oktoober 2021 at 09:30

    Ma ütleks, et see, kuidas inimene alkoholi tarvitamise järgselt käitub, on inimesel loomuses. See on midagi, mida inimese juures ei saa muuta. Ma tahaks küsida, et kui inimene näitab sulle, kes ta on, siis miks sa ei usu seda esimesel korral. Mitu korda ta peab sulle seda uuesti näitama, et sa usuksid?
    Ma olen ise olnud analoogses suhtes aastaid tagasi, kus tüüp minuga koos olles oli maailma parim mees, hellitas ja poputas. Jutud, mida tema kohta kuulsin, tundusid uskumatud, sest ta on ju nii tore ja no ei usu ju, et keegi on võimeline end nii ilusaks valetama. Kuniks minuga võttis ühendust teine piiga, kellel oli ka sama mehega sama tore aegajalt ?
    Tüüp valetas lõpuni välja otse näkku, et midagi sellist pole olnud, kuigi mul oli tõestuseks hunnik screenshotte. Tagantjärgi ikka olen kuri, et lasin libedikul raisata 3 aastat oma elust. Uskusin seda illusiooni, mida ta endast lõi ja ignoreerisin red flagse.
    Teine asi, millele tasuks mõelda, on see, et kui su elus on midagi, mida sa pead varjama, siis on see juba ette vale. Muidu sa ei varjaks seda never. See on alateadvusse kodeeritud, varjata midagi, mida sa tegelt ise seesmiselt juba tead, et on vale. Kui Gert oleks õige su jaoks, siis poleks never olnud vajadust seda ka varjata. Sa tead, et ta on libedik. No tead.
    Jaksu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. oktoober 2021 at 17:26

      Ma ei väida, et ma nüüd raudpolt arvaks, et ta mulle see “õige” oleks, aga no miks ma peaks esimene sekund kohe sellest ka rääkima tulema? 😀

  • Avatar
    Vasta B 2. oktoober 2021 at 14:59

    Ise olen keegi kes ei suudaks never andestada ja unustada, miski näriks hinges. Küll aga arvan, et tuleb sul teha nii nagu süda ütleb. Minule ka palju sisestatud ühe suhte kohta, et sellest asja ei saa ja pole mõtet ja never ei saa te kokku. Aga süda tundis et tema on see üks ja õige ja juhtus ime, mida ei oleks osanud oodata 🙂 elu on üllatusi täis, kunagi ei tea mis võib tegelikult toimida, mis algul näib võimatu. Kelle asi see on ja mida sul ikka kaotada on, kui südames tunned et on tema sulle loodud:)

  • Avatar
    Vasta m. 2. oktoober 2021 at 09:29

    Ma olin kunagi jube moraalijünger, käisin kritiseerisin ka teisi, et issand kas eneseväärikust pole, mina küll NII ei teeks! Noh nii nagu osad kommenteerijad. Ja siis elasin mõned asjad omal nahal üle mh selle, et sain inimeselt, keda armastasin, elus kõige valusamalt haiget. Tegin nii nagu enamus toona soovitas – lõikasin ta oma elust, ei suhelnud enam, vihkasin ja nutsin ja olin katki aga mul oli mu eneseväärikus ja jutud eks. Põdesin seda kõike aastaid kuniks ükshetk ei olnud enam valus. Ja siis meie teed ristusid uuesti ja ma polnud enam vihane. Nüüdseks 4+ aastat on ta mu elus olnud, millest 2 aastat elame koos ja planeerime pere loomist. Ma pole kunagi nii rahul iseenda ja eluga olnud, kui praegu! ja ma näen, et tema on muutunud. Selleks pole vaja olnud ilusaid sõnu vaid ma olen kõrvalt näinud. Usaldus tuli tagasi, armastus koos sellega. Jah, kindlasti on vaja teiste vigadest õppida aga aegajalt tuleb käia oma teed ja teha omi vigu, sest me elame ja nii me õpime. ja vahest tuleb vigadest just midagi väga ilusat 🙂

    • Avatar
      Vasta S. 12. oktoober 2021 at 11:58

      Endal sama kogemus. Nii kaua võibki olla jube moraalijünger, kuni pole samu asju enda nahal kogenud. Eriti kui inimesega kaua aastaid koos olnud, usaldus, tunded ja palju ühist. Siis on raske teha sellist väärika mängimist ja päeva pealt elust välja lõikamist. Mõned ei ole selleks suutelised. Maailm kahjuks pole nii must-valge. Ja alati võib mõelda nii, et inimesele võimalus anda. Ühe korra ikka võib andestada ja uuesti proovida. Lihtsalt, et see oleks viimane kord. Ja saabki ju vaadata, et asi korduma jääb, siis kriips alla tõmmata. Mida siin ikka moraalitseda ja targutada. Eks Mallu ise vaatab ja kulgeb, et kuidas läheb ja kujuneb see asi. Vaba inimene nagunii. Tegelikult võib ju kellega iganes ja mismoodi iganes suhelda. Pole mitte kellegi asi.

  • Avatar
    Vasta Marju-shmarju 2. oktoober 2021 at 00:19

    Mina olen nende hulgas, kellele see postitus täieliku üllatusena tuli… pole küll viimasel ajal tsivilisatsioonist väljas elanud, aga ilmselt tarbin hoopis miskit muud meediat. Ainult üht tahtsin küsida: kas sulle teeks praeguse olukorra talumise kergemaks see, et sa pole teie suhtes ainus kahevahel olija? Mees teadlikult v alateadlikult kahtleb ilmselgelt ka. Kui ta ei kahtleks, ei oleks ta läinud (sh purupurjus olekus) Eesti-suguses konnatiigis rahvast täis ööklubisse ja nii käitunud. Inimesed ei saboteeri oma suhteid niimoodi “oops”, ehkki nad võivad väita, et oligi “oops”. Nojah, võipla ma eksin, pole miski 20 kuud ööklubis käinud, aga joogine olen pandeemia ajal olnud küll ja veel 🙂 Aga jah, mõnikord aitab ehk oma kõhklusi selgemaks mõelda see, kui aru saada, et teisel on ka kõhklused ja kahtlused.

  • Avatar
    Vasta Riina 1. oktoober 2021 at 23:03

    Väga inetu on kasutada sõna eit teise naisterahva kohta, kes ilmselgelt püüdis sinu sõbra lähenemiskatseid tõrjuda, sellega sa justkui pisendad G tegusid, mis olid jälestusväärsed (bravuurne ja ahistav käitumine, purupurjus oleks). Lihtsalt jäi silma su keelekasutus.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. oktoober 2021 at 00:00

      Tead ma isegi ei mõelnud seda üldse nii, et see naine süüdi oleks kuidagi vms, eit tõesti inetu öelda, sry

  • Avatar
    Vasta E 1. oktoober 2021 at 21:56

    Ühe korra 😀 Sa siis eriti tubli. Ma vist oleks analüüsinud ja vaadanud seda sada korda, mis siis et haiget teeb. Lihtsalt et leida kinnitust, sellele, mida ise parajasti usun, et see nö tõde on. See lugu on mingi “Cola” nimeline, Camelphat ja Elderbrook vms. Pidevalt laseb seda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. oktoober 2021 at 00:01

      Mul pole huvi teada saada ka, mis lugu see on 😀 ilmselt muidu häiriks, kui pidevalt laseb seda ka 😀

  • Avatar
    Vasta E 1. oktoober 2021 at 15:55

    Küsin hoopis, et kas sul on seda “cola” lugu vastik kuulda ka kui kuskilt tuleb? Ma ei kujuta ette, sllised asjad ju ei unune? Mul endalgi tuleb iga kord see pilt silme ette, kuidas ta seal Sunsetis selle beibe poole seal nühkis, kui seda lugu kuulen.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. oktoober 2021 at 19:18

      Ma isegi ei tea mis lugu see on 😀 ma olen seda videot aint korra vaadanud ja siis loo peale suurt ei mõelnud:D

  • Avatar
    Vasta A. 1. oktoober 2021 at 15:38

    Sinu elu ja sinu ämbrid, elada tuleb ikka nii nagu ise tahad mitte nagu teised 😀 no ja kui ongi jälle ämbrisse astumine siis mis seal ikka, õpid ja lähed edasi eluga.

  • Avatar
    Vasta Marge 1. oktoober 2021 at 13:53

    Mallu eraelu ei kommenteeri, aga nende käest, kes siin kommentaarides kinnitavad et jah mind peteti AGA SEE JÄI TAL VIIMASEKS KORRAKS! küsiks ainult et- kuidas te teate? Võib olla lihtsalt enam ei olnud mees nii loll ja ei jäänud vahele/tunnistanud üles? Reaalses elus kui sa ei ole teisega koos 24/7, siis sa ei saa mitte kunagi 100% kinnitada et partner pole sind petnud. Sul lihtsalt pole võimalik seda teada! Sa ainult loodad ja usud. Aga sa ei saa seda väita.

  • Avatar
    Vasta P. 1. oktoober 2021 at 13:15

    Eksimine on inimlik, andestamine jumalik.
    Kui tunne on suur ja, siis miks ei peaks uut võimalust andma? Ühest küljest võib ju tunduda see naiiivne, madal jms, aga mida annaks see, kui sa seda võimalust ei annaks ja te mõlemad õnnetult ja kibestunult edasi elate.. Way to go ja ausalt, keegi, minge pange üks koorem s***a tolle inimese ukse taha teda ootama, kui reisilt kord tagasi jõuab.

  • Avatar
    Vasta N 37 1. oktoober 2021 at 12:15

    Mul tekib alati Mr. Beani vaadates selline piinlik tunne, et kuidas saab üks inimene nii loll olla. Täpselt sama tunne tekkis selle paparatso pärast, kes nägi ikka hirmsast vaeva sinu pildistamisega. Kuidas saab üks inimene nii loll olla… oeh. Ja ma ei mõista, miks eeldatakse avalikule tuntud inimeste puhul , et kogu nende elu ja tegemised peavad olema kõigile teada. Keegi ütles siin hästi, et Sa ei pea mingit seletuskirja kirjutama.

  • Avatar
    Vasta Mina 1. oktoober 2021 at 10:54

    Järgi oma sisetunnet. Mina olen sellises suhtes olnud, et 2,5 a koos, siis lahku aastaks, ja siis jälle 2 a koos. Ja mõlema korra lahkumineku põhjuseks oli petmine ja valetamine. Ma ei kahetse mitte midagi, oli ka väga lahedaid aegu, ja kui ma poleks talle teist võimalust andnud, ei oleks ma aru saanudki, et see inimene pole tegelikult üldse minu jaoks. Mõnikord peab mitu korda teatud asju läbi tegema, ja elama, et endas paremini selgusele jõuda. Kahetseda ei olegi mõtet, see kõik kasvatab ja arendab. Teine kord kui lahku läksime, siis oli vist ainult mõni nädal selline määäh olla, ja siis oli kõik. Polnudki midagi taga nutta ju. Muutusin ise hoopis teiseks, lugesin palju, ja käisin igal pool. Võtsin aega endale. Läkski umbes 6 kuud ja kohtasin kedagi, kellega olen juba 8 a koos ja õnnelik. Üks on kindel, et kui annad teise võimaluse, on usaldamatus sisimas alati, ja see paneb pinge peale ka teisele poolele. Seda ei pruugi nii tunda, aga see tiksub alati sees. Samas nagu ma ütlesin, tuleb teha oma hetkelise sisetunde järgi. Pole mõtet heietada, et issand, kui me nüüd kokku hakkame jälle, kas veame vähemalt 1 aastagi välja ja mis teised arvavad. Siis läheb nagunii pekki.. Loodan, et leiad sellise viisi, mis sulle sobib.

  • Avatar
    Vasta Mait 1. oktoober 2021 at 09:22

    Tsau

    Tahad ma räägin, milline teie tulevik välja näeb? Võiks öelda isegi, et ma nagu kohati selgeltnägija. Ma ei jõudnud postitust lõpuni lugeda ja ei süvene isegi kommentaaridesse, sest need on ilmselt just mitte kõige erapooletumad. Esiteks, on üüratumalt vooruslik ja ingelitele omane anda ÜKS võimalus veel. Muidu sa ei saaks kunagi teada, mis oleks saanud kui. Kuid on ka üks asi. Nimelt. Igakord kui tema sinult andestust palub – armastad Sina teda vähem ja igakord kui Sa temale andeks annad. Armastab tema sind rohkem. Minu kiire matemaatika ütleb, et see kaalukauss on juba tasakaalust väljas. Andestamine on voorus. Sa andestad, kuid ei unusta. Justkui nagu piiblist võetud eks. Lihtsalt tulevikuks, millega seda kaalukaussi tagasi tasakaalu saaks viia oleks. Et ta reaalselt enam kunagi üldse ei joo ja pühendaks oma elu sinule seda tõestades, kui väga ta sind armastab ja läheb psühho-teraapiasse. Inimesed on purjus peaga ikka ju ausamad ja vabamad. Seks on läheduse vajadus. Seal on lapsepõlvest midagi peaaegu pöördumatult katki. Ainult sinna laskudes ja progresseerides, endale enda vigu ja nõrkusi REAALSELT tunnistades, saab seda muuta. Muutumine on väga raske ja see peab tulema iseendast, mitte kellegi teise jaoks, vaid iseenda pärast, iseendasse uskudes, iseendast lugu pidades. Ega muidu öelda, et inimesed ei muutu. Sest see on lihtsalt uskumatult raske ja see võtab väga kaua aega. Mugavustsooni muutmine jne jne. Ma ei tunne teid kumbagi rohkem, kui juttude põhjal. Aga see võib olla tõesti ühe väga ilusa armastusloo vundamendiks. Kui aga. Järgmine reede G. ei ütle ainult et ta läheb sõpradega peole, sest see näitaks, et ta ei saanud üldse aru, kui haiget ta sulle tegi ja ei ole valmis teie armastuse nimel pingutama. Soovin kõigile head, sest ükski inimene (kes pole vaimuhaige või sündinud ajukahjustusega) pole sisimas (loe: südames) halb.

    Mente et corde.

  • Avatar
    Vasta Johanna 1. oktoober 2021 at 07:29

    Minu arvates ei ole tähtsust selles, mida teised inimesed arvavad või mõtlevad. Kui sul on temaga hea olla ja ilmselgelt ta juhtumit ka kahetseb, siis naudi seda head aega. Elu on liiga lühike ja keegi pole täiuslik. Usalduse puudus võib jah mingil hetkel kõik pekki keerata aga kuniks sul on hea olla siis lihtsalt ole. Simple as that. Avaliku elu tegelane on ikka päris raske olla. Kahju, et inimesed ei mõtle, et sina oled ju ka lihtsalt inimene ja sul on õigus privaatsusele. See et oled blogi Mallukas, ei ole su kogu identiteet ja sul peaks olema õigus olla lihtsalt Malluks, avaliku elu tegelane või mitte. Toredat sügist ja palju rõõmsaid hetki!?

  • Avatar
    Vasta Raien 1. oktoober 2021 at 00:29

    Võtsin aega, lugesin kogu postituse läbi ja siis mõtlesin, täiesti raisatud aeg 😀 Palun vabandust, ja ei midagi isiklikku, aga mis KURADI pärast sa üldse siin põhjendad ja selgitad. Need kes heidivad, heidivad nii kui nii, ja need kes on sinu poolt, jäävad sinu poolele no matter what sa otsustad või teed, sest see on SINU ELU! Sa ei pea selle kohta mitte kellelegi aru andma ja mitte kellegi asi pole, kas sa oled koos oma eelmise, ûleelmise eksi või põhikooli crushiga. Sest ainult Sina tead täpselt seda, mis sinu jaoks on õige ja mis vale ja mille nimel peaks pingutama, mille nimel mitte.
    Jõudu ja ilusat elu!

  • Avatar
    Vasta Trinity 30. september 2021 at 22:48

    Ütlen ausalt, et mul on küll natuke ükskõik. Ei mõista neid, kes oma nina teiste asjadesse topivad. Küll kaagutasid, kui julgesid lahku minna. Kaagutasid kui uue kaaslase leidsid. Ja kaagutavad nüüd, kui uuesti selle mehega kohtud. Igaühel oma elu ja oma otsused. Ütlen ka, et ise tead, mis teed. Ja mõistan, kuna olen ise ka samas olukorras olnud ning kogenud kõiki neid samu tundeid. Samamoodi see viha tunne ning aeg-ajalt meelde tuletamine ning nähvamine. Isegi kui ei öelnud otse välja, siis meeles kummitas sageli. Aga samas igatsus ei lasknud jälle ilma temata olla. Lõppkokkuvõttes mõistusega teadsin, et nii see asi ei toimi (ei toiminud ka), aga näed – ei suutnud teisiti. Nii et saan sust täitsa aru. Tee nagu ise soovid ja enda sisetunde järgi.

  • Avatar
    Vasta R 30. september 2021 at 22:35

    Been there done that, lausa kahe erineva endise kaaslasega väga sarnased juhtumid olnud kus pätitegudele järgneval hommikul on vennal pisarad silmas, vandumas ja tõotamas emaisavanaema ja veel paari lellepoja nimel, et neverever enam sellist asja ei tule. “Ma ei joo kunagi enam nii palju”, “ma olen edaspidi karsklane” ja umbes 1000 sarnast lauset veel kuuldud. Lõppenud on kõik samat moodi? tagantjärele imestan, et nii kaua aina andeks andsin ja mingit imet ootasin. Aga jällegi, ka minu pere ja sõbrannad olid vägaaa mittetoetavad tol ajal sest kes ikka tahaks oma lähedast selliste jobude kõrval. Ja kuulasin ma täpselt neist mitte ühtegi. Seega olen 100% nõus et kõik vitsad tuleb ise kätte saada, loodan lihtsalt, et sul kukkumine väga kõrgelt ei tule.

  • Avatar
    Vasta Camme 30. september 2021 at 21:51

    Naudi puhkust!

  • Avatar
    Vasta Ma. 30. september 2021 at 20:58

    Rumal otsus, sest kes üks kord nii teeb, teeb seda SUURE tõenäosusega veel, AGA kuna see on sinu elu, siis mis siin ikka kobiseda. Ise tead mida teed. Eks inimesed õpivadki oma vigadest kuid loodame, et sa ei pea kunagi mõtlema, et tegid vea.

  • Avatar
    Vasta j 30. september 2021 at 20:44

    Mina vaataks seda nii, et mida ma soovitaksin enda tütardele, kui nad oleksid samas olukorras. Kui enda lapsele soovitaksid käituda samamoodi nagu seda ise teed, siis on ju kõik hästi. Kui ei tahaks, et enda laps sellise mehega suhtleks, siis polegi enam midagi arutada.

  • Avatar
    Vasta gille 30. september 2021 at 20:10

    kõik norm, dõunt põe, päikest musirull

  • Avatar
    Vasta Kadi 30. september 2021 at 18:21

    Arusaadav, et sa põed. Sa ei tahtnud, et keegi teaks, et jälle suhtlete. Olid ju enne öelnud, et ei luba endaga niimoodi käituda ja näitasid siis eeskuju teistele naistele, kuidas üks endast lugupidav naine käituma peab. Ja nüüd siis pead oma sõnu sööma. Sa näitad oma elust kõike – mis riideid kannad, mida sööte, kuidas sisustad oma kodu jne… Ütled oma arvamusi välja teiste kohta. Kui oled oma tööks või hobiks sellise elustiili valinud, et näidata oma elust kõike, siis sa tead, et sul on palju jälgijaid ja kui keegi nägi sind Gerdiga, siis üldse ei imesta, et tahtis suure kella külge panna. Vaadake, siin on siis see Mallukas, kes räägib ühte, aga teeb teist. Kui sa ei taha oma suhtest rääkida, siis kannatab see ka oma jälgijatele selgeks teha. Mina edaspidi blogis ei räägiks oma eraelust meestega. Ja ära teegi seda.

  • Avatar
    Vasta M 30. september 2021 at 17:51

    Minu laste isa minu ja tema suhte alguses pettis mind tööreisil olles, jõi ennast mällu ja magas teise naisega. Olime too aeg koos olnud vaid paar kuud. Valus oli, aga sai andeks. Lubas, et rohkem seda ei juhtu ning polegi juhtunud, kuigi mällu on ta end ikka joonud. Koos oleme nüüdseks olnud 9 aastat, suhe on katki ja oleme lahku minemas, seda aga hoopis muudel põhjustel 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirjam 30. september 2021 at 17:20

    Mallu, mis see kellegi asi peaks olema, kellega sa koos oled! Sina oled iseenda jaoks kõige olulisem ja sina ise otsustad kuidas, kellega ja mida! ❤️ IGATI SINU POOLT!

  • Avatar
    Vasta Kairi 30. september 2021 at 16:10

    Parim lause ja hea kajaka panin maha ja ma tsiteerin sind: “ Ja kui ma iial teada saan, kes sa olid, siis ma vb lihtsalt prostalt situn sulle ukse taha”
    Ma VÄGA loodan, et see “tore” paparatso saab oma karma kiirelt kätte.?
    Jõudu sulle sellega ?

    • Avatar
      Vasta M 30. september 2021 at 23:54

      ma selle lause juures just mõtlesin, et sellel naisel kes neid pilte tegi, võis seda artiklit lugedes hea jõnks nüüd seest läbi käia 😀 😀 iga kord kui uksest välja astub, peab hoolega enne üle kotrollima, kuhu astub 😀

      • Avatar
        Vasta P. 1. oktoober 2021 at 10:08

        Samas võiks keegi ikka vast teab ja võiks talle selle nalja ära teha 😀 Tänaval junne ikka leidub, kui omast käest võtta pole.

  • Avatar
    Vasta Miia 30. september 2021 at 15:39

    See on Sinu elu ja teed, mis tahad. See ilmselt ei lohuta Sind, aga mina oleks ka igatsusest alla andnud. Kui süda nii ütleb, siis mis seal ikka! Elu läheb edasi ja küll paistab, mis saab. Keegi ei saa Su väärikust ära võtta, muide. See ei käi niimoodi. 🙂
    Soovin Sulle kõike head!

  • Avatar
    Vasta Kriss 30. september 2021 at 15:24

    Tead, olukorrad on erinevad aga minul oli üsna sarnane juhtum 11 aastat tagasi ja 4 kuud peale suhtesse astumist. Mu peika tegi täis peaga oma klassiõele keelekat. Arvasin ka enne seda et meil oli big love ja ta ei teeks ilmaski nii…aga tegi.
    Millegipärast otsustasin ma talle andeks anda ja uuesti proovida. Olin küll üsna bitch temaga terve järgmise aasta aga enam ei ole. Oleme nüüd 11 aastat koos olnud, kasvatame kahte last ja midagi sellist kordunud ei ole.
    Ma arvan et ei kordu ka, oleme väga õnnelikud.
    Seega…eks need suhete algused ongi imelikud ja inimesed on erinevad aga ei ole õigeid ja valesid otsuseid. Kui süda nii ütleb, siis proovige uuesti. Rõõmu sulle!

    • Avatar
      Vasta R 30. september 2021 at 18:31

      Oota ta tuli ja tunnistas, et kle tegin teisele keelekat? ??? Sorri, ma viimased 5 minti naeran ?

  • Avatar
    Vasta Liisu 30. september 2021 at 14:49

    No ausalt, keda huvitab, mis teised arvavad. Ole natuke isekas ja, kui Sinul on hea olla, siis naudi ja ela. Milleks ennast piinata? Kõik me oleme ju inimesed, okei, üks sosistab siivutusi kõrva aga teine vb kõrvetab hommikupudru põhja. Fakt on see, et vigu tuleb ette, vigadest normaalne inimene õpib. Lase minekivikul minna, pohhui see sunset, keskendu tulevikule ja loo midagi ilusat. Ilmselgelt Sa ju tahad temaga koos olla, lihtsalt naudi, ela ja ole. Minu arvates see tegu jah oli ebameeldiv aga no nüüd nii maha teha ma ka põhjust ei näe. Ma saaks aru, kui sa oleks kodus magamistuppa kõndinud ja ta kellegil seljas oleks olnud. Inimesed elatuvad draamast ja ausalt vahel mulle tundub, et Sinu ümber tekitatakse seda nimelt.
    Ilusat reisi jätku ja hoidke üksteist!

  • Avatar
    Vasta Sarah 30. september 2021 at 13:49

    Uudo oli reisi lõpuni ju ? pruta tuli varem ära ??

    • Avatar
      Vasta Mari 30. september 2021 at 14:41

      Tugev naine on see, kes ka andestada suudab. Ma ei usu, et on põhjust halvasti tunda olukorras, kus koos on parem olla kui eraldi. Aga üks pool peab vabandama ja teine andestama.

  • Avatar
    Vasta Marika 30. september 2021 at 13:47

    Väga mõnus postitus. Usun, et see olukord ongi keeruline, aga elu ongi vahest keeruline. Pea vastu!

  • Avatar
    Vasta Sarah 30. september 2021 at 13:46

    Uudo oli ju reisi lõpuni ? pruta tuli varem ära ??

  • Avatar
    Vasta kg 30. september 2021 at 13:37

    Ma küll ei ole kursis elu24 update-idega juhtunust, aga jubedalt käib pinda selle teise poole ‘eideks’ nimetamine. Kas naine teadis, et tüüp sebib juba kellegiga? Kui ei teadnud, siis suht nõme, rohkem nagu mehe viga..
    Loodetavasti siis mees õpib veast ja hindab sind rohkem, enda kogemustest never poleks andnud uut võimalust. Samas eks osalised teavad kõige paremini, edu!

    • Avatar
      Vasta Joh 30. september 2021 at 14:30

      Mõtlesin sama, sõnal “eit” on pigem negatiivne konnotatsioon. Tekib ka küsimis, et milles see naisterahvas süüdi oli?
      Mis puutub aga uuesti kokku minemist/proovimist, siis see on jumala suva mu meelest.

  • Avatar
    Vasta Lilli 30. september 2021 at 13:15

    Tee mis süda ütleb ja vaata mis saab.
    Pole teiste asi kommenteerida.

  • Avatar
    Vasta Karolin 30. september 2021 at 13:05

    Ma tahaks näha seda inimest, kes läheb puhkusereisile ja tegeleb puhkuse ajal teiste pildistamisega. ??‍♀️ Kas tõesti ei osata enda puhkust nautida? Igastahes minu arvates võib iga inimene teha seda, mida ja kellega ise tahab. Ja kui selleks on ekspeikaga reisile minemine, siis that’s fine. Ma ei saa aru nendest inimestest, kellel pole muud teha, kui kõmu tööta. ???‍♀️

  • Avatar
    Vasta Grete 30. september 2021 at 12:27

    Ah tead vahel on see ok. Mu üks ex ka ameles täispeaga mingi pifiga, mul läks 1,5 aastat et sellest üle saada aga see reaalselt oligi ainuke kord ja kokku olime koos siiski 6 aastat ja nüüd tagasi vaadates oli ikka jumala normaalne suhe (võrreldes praegusega haha) ja lahku läksime ka hoopis teistel põhjustel. Niiet vahel tõesti ongi nii lihtne see asi, et lihtsalt täispeaga juhtus.

  • Avatar
    Vasta K 30. september 2021 at 12:22

    (Mitte et kellegi suhe üldse kellegi teise kui asjaosaliste endi asi on, sest ainult konkreetses suhtes olijad teavad, milline see suhe seestpoolt välja näeb ja kui toimiv see dünaamika on jne)

    Minu meelest igati loogiline otsustada tagasi kokku minna inimesega, kellega sai tormakalt ja suure emotsiooni pealt lahku mindud, aga muidu toredasti koos aega veedetud ja teineteise päevi ilusaks tehtud. Tahad ju ikkagi teada, kas tegemist oli ühekordse eksimusega või et ta tõesti on sitapea ja/või te päriselt ei sobi kokku. Pole üldse olukord, kus kedagi noomida ja jääda ootama, et varsti saaks öelda TOLD YOU SO, sest kui selgub, et suhe tervikuna siiski toimib, on, mida kunagi naerdes meenutada, ja isegi kui uuesti lahku minnakse, on see lahkuminek toimunud reaalse kindlustundega, et asi ei toimi. Palju hullem on kaitsta oma haavunud ego, minna oma eluga edasi, aga jääda sisimas alati mõtlema, et krt äkki ta ikkagi polnud nii jobu.
    Ise olen kahele inimesele andestanud ja tagasi kokku läinud. Ehkki kummastki suhtest hiljem midagi välja ei tulnud, ma ei kahetse, et uuesti proovisime, sest ilmselt kui ma poleks neile uut võimalust andnud, saadaksin neile iga kord pidutsedes mingeid igatsusest nõretavaid sõnumeid, sest alateadvus pole toimikut sulgenud.

  • Avatar
    Vasta KK 30. september 2021 at 12:17

    Ma muidugi ei ole kuulus ja vb siis raske mõista ka, et miks stressad selle teema pärast!? Do what makes you happy girl 😉

  • Avatar
    Vasta Gigi 30. september 2021 at 12:07

    Minu arvates eneseväärikus või selle puudumine pole siinkohal absoluutselt mingi teema. Aga kindel on see, et terve suhe saab olla ainult tervete inimeste vahel. Kui ma õigesti aru olen saanud, siis oled sa ka korduvalt oma postitustes ise vihjanud, et oled ikka veel n-ö katki. See pole väga hea suhte eeldus. Üksi olemist ei tasu ka karta ja sellega peab harjuma. Aga eks sa ise tead oma mõtteid ja tundeid kõige paremini 🙂

    • Avatar
      Vasta Lily 30. september 2021 at 15:19

      Jaa, ma ise arvan ka nii, et nö katki olemine pole väga hea suhte eeldus ja ideaalses maailmas teeksid kõik end enne suhtesse minekut terveks, AGA seda ideaalset maailma on raske saavutada kahjuks, sest maailm lihtsalt ei ole seda :S Aga üldiselt, jaa, ma arvan samuti, et inimesed peaksid oskama ka üksi olla.

  • Avatar
    Vasta Mari 30. september 2021 at 11:51

    Aru ma ei saa, mis valu on teistest inimestest pilte meediasse saata. Nagu reaalselt… Kui katki peab su sisemine mina olema, et kellelegi teisele mingit meedialaviini või muud jama kaela tõmmata.
    Sinu suhtest peavad aru saama ainult 2 inimest: sina ja sinu kaaslane. Punkt.
    Ja krt ühest asjast veel ei saa aru – miks alati pannakse see kõige malakam pilt artiklite juurde? Nagu miks? On ju palju paremaid, mille seast valida…

  • Avatar
    Vasta eve 30. september 2021 at 11:45

    See “kallikene” on nii nõme ja patroniseeriv.
    Inimesed väljendavad vaid oma tundeid, mida see asi on tekitanud. Nagu sinagi. Isegi toetavatel lugejatel pole ilmselt kõige kergem seda takka kiita, kuigi ilmselt on see just see, mida sa sooviksid.

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. september 2021 at 12:19

      Ausalt, ma ütlen kõigile kallike, ma ei mõtle seda kuidagi mõnitavalt, vaid sõbralikult ?

  • Avatar
    Vasta Kristina 30. september 2021 at 11:44

    See nii veider, kuidas paljud arvavad, et sinu elu on nende elu. Neil on kahju, et sina nii tegid, nad on nii pettunud, kurvad ja ma ei tea mida veel. Kuulge, kommenteerijad, see on Mallu elu. Las ta elab nii nagu tema tahab. Tema otsused ei tee teie elu kuidagi paremaks/kehvemaks. Läheb nii nagu läheb, küll siis omad vitsad peksavad, kui üldse peksavad 🙂 Aga Mallu, tee nii nagu südames tunned, et on õige 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis Er 30. september 2021 at 11:36

    Live your life 🙂
    Lõpp on meil kõigil üks 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 30. september 2021 at 11:26

    Ma tahtsin aint seda öelda, et mul oli nii tore lugeda, et keegi peale minu veel mäletab, kuidas Koit ajas tagasi, et ta selle lapse isa on, sest mu tuttavatest ei mäleta seda enam keegi, ise on suured fännid ?

  • Avatar
    Vasta Pst 30. september 2021 at 11:23

    Vabandust, aga kas sa ei arva, et see vend lihtsalt poeb ja üritab enda mainet paremaks saada. Ei tundu üldse meeldiv inimene olevat…

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. september 2021 at 11:43

      Mulle jällegi tundub kohati päris meeldiv ?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Mir 1. oktoober 2021 at 10:54

        hahaha see nii hea vastus 😀 😀

      • Avatar
        Vasta Väike Myy 1. oktoober 2021 at 18:25

        Just KOHATI…. õigesti ütlesid.
        Kes meist ei oskaks olla toredad, kui asi seda väärt tundub või siht silme ees, aga edaspidi…
        Usalduse tagasivõitmine on üks ränkraske teekond ja parku eluaegne, kus juures mõlemale.
        See väsitab ja kurnab suhet hullusti. Parem on jääda sõpradeks ja minna eluga edasi.
        Kuna tahad elus kõik vead ja head omal nahal kogeda, siis las olla see teema … Ega sa sa ei kuulaks ka kedagi, käid ikka oma valikuid ja ämbreid mööda. Eh ega ma siin niisama tuututa, eks isegi on kolistatud kõvasti.

    • Avatar
      Vasta Laura 30. september 2021 at 13:23

      Sama mõte kahjuks…. Tegeleb maine parandamisega ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 30. september 2021 at 13:56

        No mulle ta ju peabki oma mainet parandama, või mis see teine variant oleks? 😀

  • Avatar
    Vasta E 30. september 2021 at 11:04

    Mina ütleks sulle ainult, et need sitad mõtted, mida sa enda ja tema osas tunned, mis sind kähvama panevad – püüa aru saada, kas need on üldse SINU mõtted. Või on need mõtted, mida sa mõtled, mis teised arvavad/ütlevad jne. Ainult sina ise tead seda olukorda ja kõike nii nagu see on, mitte kõrvaltvaatajad, seega teiste arvamus antud olukorrast ei loe sitta ka noh. Kui need on teiste mõtted, siis pruugi aru saada ja teadvustada endale. Aitab vältida või mitte ärrituda. Kui need on aga Sinu mõtted, siis pead päriselt nendega tegelema, nt teraapiaga, ja asjast üle saama ning ühiselt edasi liikuma. Kui pole võimeline, siis eks sa tead ise ka mis õigem on. Ma ise avastasin elus seoses teiste olukordadega, et tihti ma ärritun ja pärast tunnen ennast sitasti, kuna see asi polnud tegelikult sellist reaktsiooni minu poolt isegi nagu väärt, aga mis selles hetkes pani ärrituma, olidki need “teiste mõtted”, mida olen kuulnud kedagi ütlevat ja värki. Uuuh, nii segane aga äkki saad aru mis öelda üritan ?‍♀️?‍♀️

    • Avatar
      Vasta E 30. september 2021 at 11:09

      Ja inimestele, kes tunnevad ennast praegu jube reedetu/petetud ja milleiganesena sinu poolt, siis neil oleks endale aeg tunnistada, et läbi teise inimese elada ei ole väga tervislik.

  • Avatar
    Vasta eve 30. september 2021 at 10:15

    “Ma ei ole kordagi kuskil valetanud. Halastust ma sain jah, sest ma olengi ilma temata üks halastust väärt õnnetu hädaline. Ja koos temaga olen… kahtlustav uss ? kellele ma siis valetanud olen siis? Ma ei ole temaga “ammu koos” sest ma pole isegi praegu temaga koos, kui nii võtta.”

    Ok, pole valetanud kuskil… Just lugesin su eilset postitust, kus räägid, kuidas “täna tellisin Rimist Woltiga süüa…”

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. september 2021 at 10:55

      Kallikene, paljud mu koostööpostitused on valmis kirjutatud, siis üle vaatamiseks saadetud ja siis avaldatud. Ma tõesti ei pidanud seda suureks valeks, et kas tellisin eile, täna või üleeile. Seda enam, et mul oli 0 plaani ka kirjutada, et olen Türgis, ei tundnud see mulle ka suur ja oluline asi.

  • Avatar
    Vasta Tt 30. september 2021 at 10:11

    Minul on küll kahju, et sa sellisele inimesele jälle võimaluse andsid. Alkohol ei ole vabandus, sest see inimene ongi selline ja ei muutu. Õpib paremini varjama ja valetama. Ja sulle ilusaid sõnu leidma, et tähelepanu hajutada.
    Kahju, päriselt ka.
    Ei lahmi seda ajakirjanduse põhjal, vaid reaalne elu on õpetanud.
    Usu mind, ilmas on ka teisi, päriselt toredaid mehi, kellega koos olla ja kes ei pea vajalikuks käia võõraid naisi sebimas.

    • Avatar
      Vasta Lily 30. september 2021 at 15:03

      “See inimene ongi selline ja ei muutu.”
      “Ei lahmi seda ajakirjanduse põhjal, vaid reaalne elu on õpetanud.”

      Tundub, et sa ei tunne “seda inimest” üldse, seega kust sa võtad kindluse tema kohta midagi nii põhjapanevat öelda?
      Mina näiteks ka ei tunne ja kuigi mul ajakirjanduse ja blogi põhjal temast praegu pigem hea mulje ei ole, siis samas me teame temast põhimõtteliselt ainult seda üht seika ja selle põhjal mingeid paralleele luua sinu “reaalse elu” suhetega on ikka suhteliselt rumal. Ja õel ka, sest sa räägid, nagu teaksid midagi rohkemat, aga tegelikult ju ei tea.

      Mallule ütleks, et muidugi pead ise ostustama ja arusaadav, et ei tahtnud seda suure kella külge panna. Nagu ma ka varem olen öelnud, siis minu suurim mure olekski just see alkoholi puutuv osa ja mul endal kahjuks pole positiivseid kogemusi alkoholi “vähem” juua lubavate inimeste suhtes. Ise ka ei saa vahel piiri pidamisega hakkama, aga mina vähemalt ei tee idiootsusi purjus peaga, lihtsalt endal on halb järgmine päev. Aga ma igatahes loodan, et ma eksin ja G saab sellega hakkama.

  • Avatar
    Vasta G.K 30. september 2021 at 10:02

    Esimest korda kirjutan siia kommentaari, et imestada kust inimesed võtavad õiguse sinu elu üle kaasa rääkida või nõu anda ? See, et sa jagad oma elu, ei kohusta sind mitte kuidagi kõike jagama, nii et laske elada palun. Soovin teile ilusat puhkust ja kindlasti jõuate selgusele oma suhte osas ❤️

  • Avatar
    Vasta Kaisa 30. september 2021 at 09:56

    Kusjuures… Mina ei ütleks, et eneseväärikuseta naine ja mis kõik siin veel välja toodud on. Minu arvates on andestamine just tugevate inimeste omadus.

  • Avatar
    Vasta K. M. 30. september 2021 at 09:44

    Anna andeks! Aga minu esimene mõte oli, et loll saab ka kirikus peksa! Kuidagi pettumus tuli peale, arvestades, et sa oled väga loetud blogija ja teiste eeskuju. Aga mina ei usu sellesse, et mees muutub ja lubab end mitte enam nii täis juua. Kui ikka suhte alguses juba sedasi käitub, siis kui peaks olema uue pruudiga seitsmendas taevas. Tema aga joob end täis ja tahab teist naist k***ida!? Kaua ikka seda vana suppi üles soojendad, kaob maitse ja supp läheb vastikuks! Aga edu ja tuleb loota, et ehk seekord teil läheb paremini ??

    • Avatar
      Vasta K 30. september 2021 at 10:31

      Täpselt samad mõtted ka minu peas. Kui juba armumise faasis ei suudeta oma käsi vaid teineteisele hoida… Leopard oma tähne ei muuda. Ajas tekivad ainult uued vabandused: suhe oli rutiinne, tahtsin põnevust, sul polnud minu jaoks piisvalt aega. Been there done that, trust me 🙂

  • Avatar
    Vasta Siiri 30. september 2021 at 09:15

    Olen ise sama asja läbi elanud, aga nüüd õnnelikud vanemad. Peab kuulama iseennast ja õppima andestama.
    Alguses oli küll raske, sest kõik teised ümberringi olid ilgelt targad koos, et miks just see sitapea ja miks andeks andsin, et vaata, mis tegi jne… Aga kui lõpuks nägid, et teine inimene ka aru saanud veast ja et pingutab paremuse poole, siis muudeti üsna kiirelt arvamust. Ja no tegelikult see lahusoleks aitas suhet muuta tugevamaks. Õppisime sellega rohkem üksteist tundma ka.
    Jõudu ja jaksu teile selle pasarahega! ??

    • Avatar
      Vasta G. 30. september 2021 at 12:20

      Mul endal ka sama kogemus, läksime lahku ja tagasi kokku ja oi kuidas igalt poolt hakkas tulema “tarku”, kes üritavad õpetada. Minu elu, valikud, vead. Oleme ka mõlemad õppinud oma vigadest ja nüüd saame palju paremini hakkama ning näeme, kuidas suhe on palju tugevam. Eks neid ütlejaid ole, aga mis teha.
      Mallu, ole tugev ja edu sulle ❤️

  • Avatar
    Vasta K 30. september 2021 at 09:13

    Pole kellegi asi teise inimese eluvalikuid arvustada. Kui oled õnnelik, siis see ongi kõige tähtsam! ❤️
    Aga! Kui andestasid, siis päriselt ka andesta. Ära palun talle seda Sunseti igal võimalusel nina alla hõõru ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. september 2021 at 09:42

      No ma ei ole ju otsustanud, kas ma andestan või ei andesta 😀 Me ei ole isegi “koos” vms, nii et… Lihtsalt palun anda aega atra seada 😀

  • Avatar
    Vasta Katzz 30. september 2021 at 09:10

    Ma olen 9 aastat olnud andestaja, pole mind sõprade ega teiste poolt risti löödud, sest need sitad, mis kokku keeratud, pole üldse nii sitad kui tunduvad ? Ühesõnaga tuleb proovida ja siis uuesti proovida ? Abiellusin selle sitakeerajaga ja olen täna õnnelik, jep! Ja ma olen öelnud ka seda,et ma olen korralikust pasarahest elus läbi tulnud, seega mõni asi on köki-möki. Krt kus siin läks nüüd sitateemaks…

    • Avatar
      Vasta Lily 30. september 2021 at 14:44

      Su mees tundub küll lotovõit olevat.

  • Avatar
    Vasta Heli 30. september 2021 at 08:55

    Arvan, et kõike ei peagi võtma nii tõsiselt. Mõni suhe võibki olla selline vaatame, proovime, veedame mõnusalt aega, kuni see mõlemale poolele sobib. Äkki tuleb sealt midagi head, äkki mitte ja see on ka täiesti OK. Ei leia, et keegi peaks sulle midagi ette heitma või õudusest ahhetama siin.

  • Avatar
    Vasta M 30. september 2021 at 08:48

    WTF, ma ei oskagi midagi öelda sellise inimese kohta, kes teisi puhkusereisil pildistab ja siis kollasesse meediasse veel laiali saadab. Aga muidu – yay! Veits isegi olen kade 😀

    • Avatar
      Vasta Mammu 30. september 2021 at 09:51

      Tahaks ise sellele eidele molli sõita ausalt ? Vabandust, aga nagu MIKS!? ??‍♀️ Ma ei tea, kas selle eest saab raha ka kui vihje annad? Äkki oli vaja suveniiri osta vms ja jäi puudu vms… Okse, lihtsalt okse ??

  • Avatar
    Vasta R 30. september 2021 at 08:40

    Mina tahaks hoopis küsida, et kas sa ei pannud tähele, kes pildistas?
    Ta pidi ikka väga hoolega seal tiirutama ja fotograafi mängima. Ei jäänud silma kedagi sellist?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. september 2021 at 09:43

      Ma ausalt ei vahi üldse teisi. Seda enam, et siin liigub palju inimesi ja ei tulnud ausalt selle pealegi, et keegi nii tont oleks 😀

      • Avatar
        Vasta R 30. september 2021 at 11:14

        Arusaadav. Mõtlesin lihtsalt, et äkki jäi silma, kui ta nii hoolega seal õiget nurka otsis 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 30. september 2021 at 11:15

          Kui oleks silma jäänud, oleks vast küsinud, et ou, mis teed 😀

    • Avatar
      Vasta Mari 30. september 2021 at 10:28

      Minu meelest pole kellegi asi see mis sina teed ja kellega teed. Mina olen oma kaasaga 8 aastat koos olnud ja meil on kaks armsat väikest last. Meie suhe alguses läks ikka üle kivide ja kändude ning tema jäi mulle ka vahele, kui ta oli purjus peaga teisele naisele armastust avaldanud. Ega ta ise ka ei mäletanud, kuna oli väga hämmeldanud, kui see naine kirjutas talle, mis öelnud oli. On veel alguses olnud erinevaid asju, mida ei tohiks andestada, aga andestasin ja mina omast kogemusest ütlen, et kui inimene tahab, siis ta ikka muutub. Nüüd on meie suhe tugevam kui kunagi ja pole enam selliseid asju ka juhtunud 🙂

  • Avatar
    Vasta K 30. september 2021 at 08:39

    Lihtsalt kahju on, et väidad, et räägid alati asjadest ja väga ausalt. Alles nüüd, kui vahele jäid, võtsid vaevaks ära rääkida, kuidas asjad tegelikult on. Kirjutasid palju postitusi G-ga seonduvalt ja said oma jälgijatelt haletsust, aga nüüd ei ole aus nende vastu, kui tegelikult oled G-ga ammu juba koos (peaaegu kohe kui see jama oli, nähti teid koos). Ehk siis kahju, et tegelikult olete kõik ühesugused. Ei ole te midagi nii ausad kui väidate.

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. september 2021 at 09:45

      Ma ei ole kordagi kuskil valetanud. Halastust ma sain jah, sest ma olengi ilma temata üks halastust väärt õnnetu hädaline. Ja koos temaga olen…kahtlustav uss 😀 Kellele ma siis valetanud olen? Ma ei ole temaga “ammu koos”, sest ma pole isegi praegu temaga koos kui nii võtta.

      • Avatar
        Vasta K 30. september 2021 at 10:14

        Aa, lihtsalt ööbib Sinu juures, aga koos ei ole?

        • Mallu
          Vasta Mallu 30. september 2021 at 10:56

          Just ?‍♀️ Mul ongi küsimus, et kuidas ma peaksin aru saama, kas ma tahan ja suudan temaga koos olla, kui ma ei tohiks temaga aega veeta ja kuskil käia? Kuidas see töötama peaks? 😀

          • Avatar
            R 30. september 2021 at 11:17

            Väga õige. Ainult siis saabki aru, kas on ikka klapp ja kas see koosolemine midagi toob ka, kui olla koos.
            Praeguse mehega me ei olnud koos, aga käis minu juures ööbimas ja mina tema juures 😀 Kuidas siis muidu aru saada, et tõesti, jah, tahan selle inimesega koos olla.

          • Mallu
            Mallu 30. september 2021 at 11:44

            No nii on ?‍♀️

          • Avatar
            Krr 30. september 2021 at 13:08

            Ei noh, tohid küll proovida ja teada saada, aga K-le (ja teistele tema parteisse kuuluvatele) pead ette kandma igast oma liigutusest ja mõttest, sest teatavasti oled sa ju avaliku elu tegelane ja kuulud meile 😀 Ja loomulikult ära unusta täpselt teada anda, mis päevadel keegi sinu juures ööbis, millest rääkisite ja paha ei teeks ka tegevusi kirjeldada. See kõik oli nüüd muidugi irooniaga öeldud.
            Minu meelest on endiselt täiesti sinu enda isiklik asi, millest räägid, kui palju räägid või rääkimata jätad. Minu jaoks tundub uskumatult jabur, et on inimesi, kes tunnevad ennast puudutatuna, et sa julged ise otsustada, mida ja kui palju oma elust jagad… Igno täiega neid!

  • Avatar
    Vasta sügis 30. september 2021 at 08:16

    On ääretult madal oma nina teiste eraellu toppida ja kuskilt hõlma alt pilti teha. Ning samuti ei pea sa kellelegi midagi selgitama ja kommenteerima. See on sinu elu ja sina otsustad, mida sa sellega peale hakkad.
    Kuigi nii mina, sina, kui ka paljud teised vbl saavad sisimas aru, et obv sellest suhtest ei tule seda “happily ever after”- it, sest inimese põhiloomust ei muuda, pole siinkohal muud teha, kui sulle õlale patsutada ja head teed soovida. Igaüks peab ju lõppude lõpuks oma lunastuse ise välja teenima.

  • Avatar
    Vasta K 30. september 2021 at 08:15

    Tean seda igatsuse tunnet ja et tahaks ikka koos olla, see on ränk. Aga samal ajal on tegu ju ka usalduse kaotusega. Sellest on väga raske üle saada. Kui mees kuskil ilma sinuta käib, siis kuidas ennast tunned?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. september 2021 at 09:47

      No tema lahendus siiani on…mitte iial enam kuskile minna ??

  • Avatar
    Vasta Mina 30. september 2021 at 07:52

    Ma saan sinust täiesti aru. Olin suht sarnases olukorras. Väga pikk suhe lõppes ja siis armusin uuesti ja muidugi arvasin et see ongi nüüd “päris” armastus, sest see tunne oli lihtsalt nii joovastav. Tegelikult muidugi sellepärast et see suhe ja tunne olid nii erinevad mu eelmisest suhtest. Kõik oli uus ja jube põnev. Siis mingi hetk peale esimest hullust tekkisid probleemid ja tegelikult (väga) sügaval sisimas teadsin, et ega me pole kokku loodud. Aga seda oli nii raske tunnistada. Klammerdusin kümne küünega selle inimese külge, hoolimata sellest, kuidas ta käitus. Ma lihtsalt ei olnud võimeline lahti laskma sellest hullunud armumise tundest. Kui siis lõpuks suutsin, kohtusin päris varsti oma tõelise elu armastusega, kellega oleme nüüd abielus. Siis, kui temaga kokku saime, tundsin peaaegu kohe ära, et tema ongi see õige. See oli hoopis teine tunne. You know when you know, nagu öeldakse. Seda on hetkes raske tunnetada, aga ma arvan, et sügaval sisimas sa tead, kas Gert on sinu hingesugulane ja see päris “õige”. Aga kui ei olegi, siis mis sellest. Vahel võib niisama ka lõbutseda. Ega kõik suhted ei peagi nii hirmus tõsised olema 🙂

  • Avatar
    Vasta Mann 30. september 2021 at 02:37

    Alkoholiprobleemiga inimesel ei tööta see nii, et “ma ei joo enam”. Võib ju korra lubada – eks ise ka usub -, aga see kurat on üle tahtmisest. Tulevikus, kui ta joob, siis lööb sinus see kurat välja.
    Mul peiks tahtis deliiriumis peaga ennast ära tappa. Juhuse tahtel sain varem töölt koju. Sel hetkel sain aru, tra ta on joodik, väga katkine joodik. Aga maha pole ka suutnud jätta. Esimesene aasta oli õudukas, täie siirusega ta ei joonud, paar nädalat ehk, kui siis aru sain et jõi, läksin peast hulluks, sest noh, hirm et end ära tapab. Mingi hetk leppisin sellega, et kui tapab siis tapab, see ei sõltu minust. Peale ta joomat viskasin välja, kahe päeva pärast leppisime, sest kainena on nii minu inimene, tean et me oleme hingelt seotud omavahel. Enam ma ei draamatse, aga jõnks käib hingest läbi, kui häälest juba ära tunnen, et on joonud. Ei ta lärma ega peksa vms, aga siiski muutub täiesti teistsuguseks inimeseks. Neil hetkedel olen mõelnud, et ta võiks surra, saaksin veel ehk elada ka normaalselt. Siis mõtlen, et mina ise võiks surra. Siis tuleb homne ja see sisemine äng on ununenud. Elame jälle ühes rütmis.
    Ehk siis jah, tagantjärgi, 10 aasta tagusele endale tahaks öelda, et hoia eemale, see ei ole kerge elu.

    Ja kui mees on valmis tunnistama oma alkoprobleemi, siis parim abi on AA koosolekutest. See on andnud parima tulemuse – kaks kuud ilma alkota. Naistel on hea, lapseootel olles on sundpaus alkost. Mehed tihti ei saa arugi ega tunnista üldse, et neil probleem. Ja kui inimeses iseloom muutub, siis pole alkohol tema organismi jaoks mõeldud.

    Kahju veits, et see tundemaailm nii keeruline on ja me ei suuda ratsionaalseid otsuseid teha.
    Edu teile! Loodan, et siiski saate õnne tunda rohkem kui pisaraid valada!

    • Avatar
      Vasta nimi 30. september 2021 at 11:43

      Kle, peol üle jooja ja deliiriumisse sattuva joodiku vahel on ikka natuke maad. Väga kahju, et sinul on halb kogemus elus olnud aga sa ei saa seda kõigile teistele üldistada. Sõltuvustega seotud küsimused ei ole binaarsed, et 0 – ei tarbi üldse ja 1 – lootusetu joodik.

  • Avatar
    Vasta K. 30. september 2021 at 01:30

    Sa ei pea kellegagi midagi jagama enne kui endale asjad selgeks teed.
    Tore on, et teada saime, et Kertiga läbirääkimised vms toimuvad aga sa ei võlgne kellelegi meist midagi.
    Kui oled valmis, siis tuld!

  • Avatar
    Vasta Mir. 30. september 2021 at 01:25

    Ei ole vaja teha midagi, mille avalikuks tulek sind nii endast välja ajab! ✌️✌️✌️ Ise olen alati elanud selle põhimõtte järgi, et küsin endalt: kas ma olen nõus tegema X asja, kui kōik/teised/kaaslane (olenevalt olukorrast) sellest teada saaks? Kui vastus on ei, siis järelikult on parem seda mitte teha! Ja on küllalt cringe või lolle asju, mille väljatulekuga ma oleks siiski nõus, isegi kui see oleks suht häbistav ja nii. Aga nii kettasse minna avalikult tehtud pildi peale – sorry, sa oled kettas ainult iseenda otsuse peale sinna reisile minna!

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. september 2021 at 09:52

      Ma ei ole “kettas” pidi peale. Ei ole ma ka reisil olemise üle kettas, täitsa hea soe on. Lihtsalt veits rõve, et mingi pahatahtlik inimene vahib siin mind kuskil ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Kristiina 30. september 2021 at 00:49

    Been there, done that. Oh neid närvi- ja vihahooge, mida mina (ja tema) üle elama pidi.. Meil ei tulnud midagi enam välja, sest noh tüüp läks ikka palju kaugemale kui sõnad “hõõrumine”. Kui ikka 0 usaldust alles, siis üles ehitada on seda nii niii raske.
    Ehk kuna te ei ole kaua koos olnud ja vb ei olnud ala joogise peaga veel seda “ma suhtes ja no is no” veel süvenenud? Nüüd aga inimene mõistab et sina oled see kellega tahaks tõsiselt proovida? Sest ma tean kui raske võib ka mehel olla ja ta ikka peab reaalselt sinust hoolima, sest esiteks kannatab ta sinu vihapurskeid ja teiseks.. sa oled ju meil “See Mallukas” ? ja ma kahtlen et ta niisama ennast jälle sellise vaatenurga alt terve väikse eesti ees spotlighti tahab panna. Igaljuhul selle segase jutu kulminatsiooniks tahan öelda ainult seda, et Sina ja ainult Sina oled see, kes otsustab kuidas sa enda elu elad ja kui sa tahad proovida siis seda sa tegema peaksidki. Edu sulle!!!!?

  • Avatar
    Vasta Mina 30. september 2021 at 00:30

    Issand, ma nädal aega juba tahaks Türki. Ilm on jube ilus seal. Ma ei suuda ära otsustada, mida teha. Kas tulla pildistama või mitte? ?? Nali.
    Kuidagi arvasin ka, et saate kokku veel. Edasist ei hakka ennustama. Sisetunne küll ütleb midagi, ja oma kogemustepagas ka, aga põhiline on, et naudi hetke, ja ela hetkes. Hakkan vist kohvrit pakkima. Aga mul polegi kohvrit.. ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Kätlin 30. september 2021 at 00:11

    Mind “ärritab” selle postituse juures kõige rohkem hoopis Türgi! 😀 Tahaks ka kuskil reisil soojas olla hetke…
    Aga muidu, sinu suhted pole kellegi teise asi. Ära muretse liiga palju! Ausalt, selline otsus ei kahanda su väärikust kuidagi. Andestada tuleb ka osata 🙂

  • Avatar
    Vasta dsds 30. september 2021 at 00:04

    No moraalijüngrid saavad jälle targutama tulla, et kuidas sa ikka suudad ja mis sul viga on, aga teate mis – see pole kellegi asi. See oli mingi asi, mis toimus. Enamus naisi siin vist ei luba oma meestel teiste naistegagi rääkida. Anyway, palju edu ja kordaminekuid teile – pigem ära teegi plaane ja läheb kuidas läheb 😉

  • Avatar
    Vasta dsds 30. september 2021 at 00:03

    No moraalijüngrid saavad jälle parastama tulla, et kuidas sa ikka suudad ja mis sul viga on, aga teate mis – see pole kellegi asi. See oli mingi asi, mis toimus. Enamus naisi siin vist ei luba oma meestel teiste naistegagi rääkida. Anyway, palju edu ja kordaminekuid teile – pigem ära teegi plaane ja läheb kuidas läheb 😉

  • Avatar
    Vasta Kk 29. september 2021 at 23:57

    Vahet pole teiste arvamus! Tee mida ise heaks arvad ja sulle ōoge tundub 😉 võta vabalt!

  • Avatar
    Vasta E4 29. september 2021 at 23:41

    Leia keegi ( psühholoog nt) kes ehk oskab sinujaoks need deemonid lahti seletada ja lukutaha panna või aitab sind nendega hakkama saama, ilma et igakord oleks mingi sisin või nähvamine. Igaljuhul edu ja loodan, et Gert seekord tõesti hoiab sind. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mina 29. september 2021 at 23:37

    Pilditegija on kõrgeima klassi t*rapea. Lihtne.

  • Avatar
    Vasta Jane 29. september 2021 at 23:28

    Ainult edu ?? Ehk ikkagi on “Päris” ?

  • Avatar
    Vasta Anonüümne 29. september 2021 at 23:25

    Tead

    Mina olen üks neist naistest, keda on petetud ja kes otsustas kokku jääda. Kuigi enne seda kogemust olin ma täiesti veendunud, et sellise asja puhul jalutaks ma minema ja tagasi ei vaataks.

    Alguses oli väga raske, ma olin ikka inimvare.. Aga samamoodi, armastus oli suurem kui viha ja kurbus.

    Minu kaaslane oli ka täiesti toona igal tasandil hoopis teine inimene. Depressioon ja muud mured tegid oma töö, lumepall oli pikalt veerenud.

    Aga kogu valu kiuste ma uskusin ja nägin meie kooselu. Minu tervenemine võttis väga kaua aega, ikka pidevalt pidime jälle rääkima juhtunust, et seda protsessida saaksin. Viha ja kurbuse lahustumine võtab aega. Aga see on võimalik. .

    Meie suutsime sellest edasi liikuda ja oleme nüüdseks pere loonud. Ma ei kujutaks ette end ühegi teise inimesega, kuigi see valus kogemus jääb alatiseks minuga ja eks vahel tõstab ta korraks ikka pead.

    Sellega tegelemine on juba töö iseendaga, muu jääb elu hoolde.

    Tahtsin lihtsalt oma looga ehk pisut toetust avaldada sulle, et täiesti okei on oma südame järgi talitada, isegi kui kõik teised seda ei mõista.

  • Avatar
    Vasta DG 29. september 2021 at 23:19

    Sorry sest siit tuleb sinu poole ilmselt umbes sajas arvamus stiilis “pole küll minu asi AGA…” . Aga. Kuna sa vastasid kellegile et tuleks keegi ja ütleks mis õige või vale valik on siis ma võin viidata heale moodusele kuidas seda vastust ära tunda: kui keegi käituks sinu tütrega nii nagu su kaaslane sinuga kas see oleks ok? Ma ise teen paljud keerulised valikud selle järgi, enda ajuga veel otsid vabandusi ja õigustusi ja seletusi aga kui ma mõtlen et keegi teeks *sisesta suvaline olukord* mu tütrele siis on need piirid mida võib ja ei või ületada kuidagi palju selgemini mõistetavad.
    Ise olen alati seda meelt et inimene ei pea ühegi võõra ees enda tegusid õigustama ja iga inimene võib oma vead ja õppetunnid ise ära teha ilma kõrvalt vaatajailt näägutamiseta aga kui sind peaks huvitama arvamus (noh, nagu turu-uuring lugejate seas v nii) siis ma olen selles leeris et see mees kes suhte alguses sellise (ja taoliste) seiklustega hakkama saab ei ole su aega ja huvi väärt. Ma olen juba pikalt üksi sest neid lati alt sirge seljaga läbi jooksvaid on terve maailm täis ja pole selliseid vaja. Loodan et loed sellest segasest postist välja, et ma üldse ei hurjuta mis iganes valiku sa teed, lihtsalt jagasin oma seisukohta

  • Avatar
    Vasta K 29. september 2021 at 23:19

    Ah, Mallu, ma tegin sama nalja 14 aastat tagasi 17aastasena läbi. Sitast saia – nagu eelnevalt kommenteeriti. Saab sellest vändagängsterist ka inimene, kui ta ise seda tahab.
    Kahe lapse ema. Lapsed valmis teinud sama 14 aastat tagasi ribaksnikerdaja olnud tüüp. Pole midagi kurta ega ette heita.

    • Avatar
      Vasta Rents 30. september 2021 at 17:14

      Üldse mitte Mallu olukorra kohta, vaid üleüldiselt – tõenäosus, et hilisteismeline muutub, on palju suurem kui see, et muutub 30+ inimene. Juba kas või selle pärast, et otsmikusagar, mis empaatiavõimega tegeleb, areneb lõplikult välja alles 20+ vanuses, 18aastane polegi sel hetkel veel küps ja on realistlik loota, et kasvab ja areneb (kuigi paljud ei arene, kui piisavat motivatsiooni pole). Ehk siis inimene muutub ja areneb küll kogu elu, aga vahemikus 18-30 kindlasti HULGA rohkem kui sealt edasi. (Ja teisipidi ka, penskaritel hakkab see taandarenema, mis selgitab, miks paljud vanurid sellised õelukotid on.)

  • Avatar
    Vasta nimi 29. september 2021 at 23:15

    Ma ei tea, kas see aitab aga anna endale aru, et inimene saab otsuseid teha ainult hetkeolukorra parima teadmise põhjal. See kõige edasi-tagasi vaagimine ja “õige ja püha tõe” otsimine on muidugi ääretult inimlik aga lõppude lõpuks ei muuda selline põdemine otsuse edukuse tõenäosust. Nii et kui sa praegusel hetkel tunned, et tahad uuesti proovida, siis see ongi hetkel õige otsus ja ole enda vastu mõistev ning lihtsalt vaata, mis saab. Parastajaid ja ilkujaid on igal juhul, ükskõik mida teed, nii et tee lihtsalt nii, et sul endal oleks hea.

    Aga see, kes pildi tegi ja saatis… äkki tal II samba rahad juba laiaks löödud ja vajas väikest rahasüsti, et palgapäevani välja vedada? Tagasilennul vaata kõigile lennukis hästi karmi pilguga silma, siis äkki saad vihjeid, kelle ust otsima hakata 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 29. september 2021 at 23:15

    Mõlemad täiskasvanud inimesed ning see kas või kellega sa koos olla tahad / proovid olla on täiesti sinu enda asi (been there done that), ja seni kuni sa sellest ise avalikult ei räägi võiks teised siiski sinu privaatsust austada 🙂

    Mina aga soovin teile kahele mõnusat puhkust ja loodan, et nende piltide autor saab kunagi suure korraliku karma laksu vastu pead.

  • Avatar
    Vasta Triinu 29. september 2021 at 23:13

    No aga samas, sa oled nn avaliku elu tegelane ja kaua sa Gerdiga suhtlend oled? Nagu aru saan siis juba ikka oled.. ehk jh, mis siin loota oli, et see varem v hiljem ju vàlja tuleb.. ja kuna sa oma elu ka nii avalikult jagad, siis sa ei tohiks ju tglt vihane olla, et see välja tuli ?. Vaata asja positiivsest kylest, et see töö tehti sinu eest àra??.

    Ja kui seda lugedes mõtlesin mina ka, et tglt sa oled ju teistele andnud alati nõu, et elu läheb ju edasi ja poh lase minna.. aga samas nd teed ise nii. Samas jàllegi on ju sul selleks täielik õigus, sest ka sina oled ju inimene 🙂
    Kuigi see ei peaks sind yldse kottima, ss no lhts nõustun sinu sõbrannadega.. tundub suht dick vend olevat siiski .. kahjuks.. sulle südamevalu ei taha.. kõike head ja pea pysti!

  • Avatar
    Vasta Ummi 29. september 2021 at 23:11

    Võin sulle öelda et aeg parandab haavad ja kasvatab ning muudab inimesi. Olen ise suhtes mehega kellele ise haiget tegin (olin ise gert). Olime koos olnud 4 kuud läksime lahku. Aga teineteiseta ei saanud, käisime kokku-lahku vist kolm aastat, siis läksin 3 kuuks välismaale. Tagasi tulles olin kindel et nüüd leian kellegi uue, aga ei ikka leidsime üksteist. Saime kokku saime kaks last, maja, kanad jms, ei kujuta kumbki end kellegi teisega koos. Minevik ei ole meie mälust kadunud, kuid oleme andestanud ja lubame mõelda ainult tulevikule ja üksteisele. Kui elada liialt minevikus ja mälestuste najal on rakse edasi liikuda.
    Olen õppinud et teiste arvamust võib kuulda aga mitte kuulata.

  • Avatar
    Vasta TERJE 29. september 2021 at 23:11

    Tead!?
    Teie suhe meenutab mind ja minu abikaasat. (Tema küll ei soovinud kedagi pooleks keppida, aga eks me petsime ikka üksteisi jne.) Pool aastat kemplesime niimoodi, kokkulahkukokkulahku ehk ei suutnud lahus olla ja veel vähem koos.
    Nüüd peaaegu 12 aastat tagasi, 4 aastat abielu ja 4 last hiljem- Ma ei kujutaks ette, et teda pole minu kõrval.

    Seega pange edasi ja see pole teiste arutada, kui mitu korda te kokku kolite või lahku lähete. Suhe tulebki panna proovile, see tugevndab ainult seda.

    EDU! ?

  • Avatar
    Vasta Mari 29. september 2021 at 23:09

    Paar rida lugesin ja mõtlesin, täitsa oma lugejaid ja muid toetajaid petnud ju .. siis jällegi tekkisid teised tunded, naine mida sa teed. No ja lõpuks üleüldse kelle asi .. mis ma ise siis nii väga parem olen, teen ka igasuguseid vigu ja tegemisi, uhke pole ja teinekord idiootne püüdlus midagi muuta paremaks, aga kus sa kurat tead, kui ei proovi? See on sinu elu .. jumala eest

  • Avatar
    Vasta K 29. september 2021 at 23:08

    Mulle küll meeldis see post ja pildid. Pilte võiks isegi veel rohkem olla.

  • Avatar
    Vasta Karin 29. september 2021 at 23:08

    Hahahahaa Toome nali pani küll korralikulf naerma ? Aga ma s*tuks ka selle naise ukse taha ja kui te samas hotellis… et vahet pole, lase törts iga ukse taha, va enda oma ja saad südame rahule ???

  • Avatar
    Vasta K 29. september 2021 at 23:05

    Mulle küll meeldis see post ja need pildid. Väga lahe ju!

  • Avatar
    Vasta Kats 29. september 2021 at 23:04

    Juhuuuu, ma koguaeg lootsin,et suudad andestada ja õppida sellest tobedast “Sunsetist” mööda vaatama. Kui sa Gerdiga koos olid,siis su silmis oli alati eriline sära ja su olek oli,et teen/tahan/jõuan jne kõike. Armumine mõjus super hästi. Ja meenub ka pilt kusagilt,kus Gert vaatab sind meeletult armsa naeratuse ja näoga,mis ütleks nagu,et see imeline naine on MINU!
    See,mida meedia arvab või teised…. siis ära hooli sellest. Naudi hetke… iga sekundit ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. september 2021 at 23:09

      Haha, no mulle ausalt meedib su postitiivne meelestatus, oleks mul endal ka aeg-ajalt asjale sellist lähenemist, oleks juba hulka kergem 😀

    • Avatar
      Vasta Tt 30. september 2021 at 10:11

      Minul on küll kahju, et sa sellisele inimesele jälle võimaluse andsid. Alkohol ei ole vabandus sest see inimene ongi selline ja ei muutu. Õpib paremini varjama ja valetama. Ja sulle ilusaid sõnu leidma, et tähelepanu hajutada.
      Kahju, päriselt ka.
      Ei lahmi seda ajakirjanduse põhjal vaid reaalne elu on õpetanud.
      Usu mind, ilmas on ka teisi toredaid mehi kellega koos olla ja kes ei pea vajalikuks käia võõraid naisi sebimas.

  • Avatar
    Vasta Liis 29. september 2021 at 23:00

    Ohjah. Ma kuidagi surin natuke seesmiselt nüüd. Sa tundusid tõesti üks tuus iseseisev naine olevat, kes endaga nii käituda ei lase. Aga jah, sinu elu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. september 2021 at 23:07

      Pole hullu, elan mina need sisemised suremised üle, elad sina ka 😀

  • Avatar
    Vasta Mari-L. 29. september 2021 at 22:59

    Mingi privaatsus võiks inimesele siiski kuskil ometi jääda ju.
    Elame ju siiski ainult korra ja iga üks täpselt nii nagu TEMA ise seda tahab (mitte teistele ega teiste tahte järgi)

    • Avatar
      Vasta Melisann 30. september 2021 at 08:35

      Üldiselt ükskõik, kes mis elu elab ja kellega koos.
      Aga sellest ei saa küll aru, et miks sa Triinu-Liisi kritiseerisid ja Justinit. Üks hulluks läinud ja a la strippariga koos, teine a la labane strippar jne.
      Ise 3 tütre emana samuti lahutasid ja kas sinu peiks siis on parem? Aeles täis peaga sunsetis võõra neiuga ja rääkis nilbusi.
      Tõesti savi ja pooldan, et igaüks saaks rahus oma elu elada. Aga milleks kritiseerida teiste elu. Esmapilgul ei ütleks ka, et sa paremaid valikuid teed;)

      • Mallu
        Vasta Mallu 30. september 2021 at 09:46

        Vigade tegemine on üks asi, õel inimene olla on teine asi. See on minu meelest see erinevus ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Misasja 29. september 2021 at 22:59

    Kui Gerdile nii palju võimalusi annad… Miks sa seda Kardo puhul ei teinud?
    Litutaja sobib rohkem kui korralik pereisa??

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. september 2021 at 23:03

      Ma saan küll aru, et sa seda kommentaari siin rohkem õelusest kirjutasid, aga tegelikult küsimus on aus. Selles suhtes, et ma olen ise ka mõelnud seda, et miks ma ühele suudan (üritan suuta) andestada, aga teisele mitte. Lihtne vastus on selles, et mul pole Kardole mitte millegi eest andestada. See ei olnud selline asi, et ta tegi ühe vea, millest ma ei oleks suutnud üle olla, vaid mingisugune aastaid vinduv…lõpp. Seda andestada polegi võimalik.

      • Avatar
        Vasta Kets 29. september 2021 at 23:32

        Kui sa mõtlesid otsustada proovida ja andeks anda, siis peaks mõtlema enda peas ära, kas sa suudad temaga koos olla ilma nähvamata ja nina alla hõõrumata. Et kui puhas leht, siis on ju nõme seda meelde tuletada erinevatel hetkedel. Olen ise andnud ka oma mehele mõned asjad andeks. Ja no vahest tahaks ju vihahoos vms nähvata midagi teravat, aga siis mõtlen, et miks ma siis üldse andeks andsin.

      • Avatar
        Vasta Misasja 30. september 2021 at 01:50

        Kusjuures ei olnud. Jäi lihtsalt arusaamatuks.
        Olen ise ka kordi andestanud ja tagasi mehe võtnud.
        Ja ütlen ausalt… Sellised ei muutu, vaid teevad enda sõndega suure ilusa linna vaid valmis. Nad nagu oskaks neid sõnu leida ja naised sulavad. Seega jaksu Sulle ja loodan, et mõnda aega saad seda lõbu nautida!

    • Avatar
      Vasta dsds 30. september 2021 at 00:06

      Kuidas sa aru ei saa, et kui seda sädet ei ole, siis seda ei ole? Millest on raske aru saada? Koos olla ainult sellepärast, et ta on laste isa? Tule mõistusele.

    • Avatar
      Vasta K.M 30. september 2021 at 09:49

      Täitsa nõus sinu kommentaariga ja mõttega. See tundub küll natuke kummaline. Et sellist asja andestab kohe, aga Kardo saadeti nagu kohe kuu peale ega antud uut võimalustki suhet parandada, kuigi 3 ühist last.

  • Avatar
    Vasta meow 29. september 2021 at 22:57

    Ma olin hinges suht kindel, et teil on ikkagi teema… Aga mis peaks meil, teistel, sellest olema? Lihtsalt loodan, et sa ei saa rohkem haiget.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. september 2021 at 23:05

      Tead, ma ise ka arvasin, et ilmselt te aimate 😀

  • Avatar
    Vasta Helina 29. september 2021 at 22:55

    Okei, ma ütlen siis nii, et kui tahad sitast saia teha, siis tee – kerge see ei saa olema. Kui õnnestub, siis palju õnne ja kui ei õnnestu, siis ju nii pidi minema 😀 Vastuseid ei tasu kiirelt oodata, need tulevad ajapikku 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. september 2021 at 22:56

      Just. Minu sitt ja minu sai 😀

  • Avatar
    Vasta Elaelaa 29. september 2021 at 22:54

    Hea kepi pärast olen ka ise olnud nõus olema mõned kuud kooselus ühe petva tondiga.

    • Avatar
      Vasta E 29. september 2021 at 22:57

      Nii kahju et inimesed (see pildistaja) nii jobud on ja topivad oma nina teiste ellu.

      Vaevalt et seal palju Eestlasi on, näed mõnda siis viska julgelt jook näkku 😀

      Sulle armas Mallu head puhkust!

      • Mallu
        Vasta Mallu 29. september 2021 at 23:01

        Siin on päris palju eestlasi, päris imelik oleks neid kõiki joogiga loopida nagu segane 😀 Sellest saaks uue artikli, et Mallu läks Türgis hulluks 😀

        • Avatar
          Vasta Katrin 30. september 2021 at 09:33

          Minu arust sa ei pea kellelegi midagi õigustama, tee nii kuidas süda ütleb?
          Ja mina usun, et iga inimene väärib teist võimalust, aga kindlasti mitte 3ndat☺️

      • Avatar
        Vasta Riina 30. september 2021 at 07:56

        Selliseid asju(teevad pildi ja saadavad meediale) teevad inimesed, kellel puudub elu. Kes saavad mingit sorti rahuldust enda nina teiste asjadesse toppimisest. Või siis lihtsalt peab äkki elama koos mehega, kes petab teda igapäevaselt, aga ta pigistab silma kinni kuna muidu ta poleks Türgis praegu ja nüüd on kade kuna kõik mehed ei ole siiski ühedugused. Usun, et ka Gert on mõistnud kui suure vea ta tegi ja kui heast naisest ta ilma jäi. Või no joppas tal, et see naine oskab andestada ? soovin Teile eelkõige ilusat puhkust ilma uudishimulike paparatsodeta ja kui sealt kord tagasi tulete, siis ilusat ja rahulikku koosolemist siin ? nautige ja armastage ja pole kellegi teise asi kuidas Sina/Teie oma elu elate. ❤️

  • Avatar
    Vasta Liisukas 29. september 2021 at 22:47

    Ma arvan, et Sa ei peaks üldse sellist pikka aruannet siia kirjutama. Sest tegelikult on suhted isiklikud ja 100% Sinu enda valik ja otsus. Ja ükskõik kui tuntud persoonil on absoluutselt õigus eraelule ja pole kellegi asi mõista või hukka mõista.
    Kõige olulisem on enda sisemine järgi käituda ja mitte lasta ennast üldsuse arvamusest mõjutada!

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. september 2021 at 22:49

      Jaaa, ma teaaan! Aga ma lihtsalt ei suutnud taluda mõtet, et Elu24 paneb need pildid üles ja siis kõik hakkavad kirjutama ja parastama, et ISSSAND mis piinlik eneseväärikuseta naine! Ma tahtsin seletada, et mul ausalt kuskil natukene on! 😀 Aga aitäh sulle!

      • Avatar
        Vasta Liisukas 29. september 2021 at 23:38

        Seda muidugi, et tahaks enda kaitseks midagi ütelda. Olekski piisanud mõnest lausest, ala, et las me proovime.
        Inimestele, kellest hoolitakse või kellega koos ennast hästi tuntakse, antakse tihti andeks ka hullemaid asju kui see juhtum seal klubis. Iga inimene teab oma piiri, mida ületades enam andestusele ruumi pole. Vahest need piirid ka nihkuvad, me ise võime neid liigutada siia-sinna.
        Hukka mõista on alati lihtsam kui mõista. Kes viitsib vaeva näha mõistmisega, see on kokkuvõttes võitja.

      • Avatar
        Vasta mary 30. september 2021 at 07:03

        On inimesi kellele jääb ikka Sinu liigutus ette nagunii. Otsisid korterit, soovitati Kardo juurde kolida jne jne. See nimekiri on ju lõputu. Aga Sinu otsus uuesti proovida on ju tõesti ainult teie kahe vaheline asi, pealegi kui mees kannatab ära need lambi koha sisustamised siis peab ta ikka väga hoolima , sest vaatame korra lihtsalt kogu seda olukorda Gerdi nurga alt jah tegu purjus peaga paraja sitta (oi kui palju inimesed neid teevad aga meedia ei kisa ju nendest) ja nüüd tal on nii palju julgust et uuesti nn meedia ette astuda Sinuga . Ja veel ära kannatada need kommentaarid, tugev mees kui aus olla . Mina andestasin oma elukaaslasele suht algul ka paraja jama. Ise väga väga kaheldes et krt kas see on hea mõtte, algul ka nähvasin ikka … Aastatega on see õnneks kadunud ja ma olen väga väga õnnelik et selle otsuse tegin sest tegelikult on tegu imelise mehega kes lihtsalt tegi suure lolluse.

  • Avatar
    Vasta L 29. september 2021 at 22:46

    Ausalt, siis see pole kellegi asi kas SINA annad talle uue võimaluse või mitte. See, et näiteks naabri Kati seda ei teeks ei tähenda ju, et sa ei peaks.
    Inimesed teevad vigu aga kas nad on valmis ka oma vigadest õppima, seda näitab aeg.
    Üldsegi see, et sa oled otsustanud temaga proovida uuesti ei muuda ju mitte kellegi teise elu. Vähemalt minul küll sellest midagi ei muutu kui te koos olete või ei ole.
    Ning küll aeg asjad paika paneb ning näitab kas teist saaks asja või mitte 🙂
    Aga sa jõudsid elu24st ette oma postitusega.

    Pildi tegi on muidugi nõme, et nii tegi. Loodame, et tal hakkas siis kergem.

  • Avatar
    Vasta Hr 29. september 2021 at 22:44

    Ei ei.. SA ei pea mitte midagi mitte kellegile põhjendama või kommenteerima. Fu*k this shit. Inimesed õppigu ükskord ometi oma elu elama. Tahaks ikka väga panna häbiposti sellise inimese, kes sellise jama saadab meediale – mis SU peas küll toimub ?!??
    NB! Pea vastu ja tee täpselt nii nagu ise õigeks pead, mitte mis mingi suvaline tont arvab 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. september 2021 at 22:47

      Ma ütlen sulle ausalt ja südamest tänks, sest selle postituse kirjutamine on viimased kuu aega mu suurim hirm peale hambaarsti olnud 😀

  • Avatar
    Vasta Annu 29. september 2021 at 22:39

    Aah mul just sama teema enamvahem ja i feel u kõige osas lihtsalt ?? me ka püüame, aga see deemon ei lase norm olla ja nii raske sedasi andestada ja edasi minna ? #väärikusetanaised

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. september 2021 at 22:46

      Nagu I feel u. Ühest küljest nagu tahaks andestada, aga samas ei taha, aga samas tahaks. Lihtsalt võiks keegi jeesus taevast öelda, mis on õige valik, saaks õiges suunas edasi liikuda 😀

      • Avatar
        Vasta Lala 30. september 2021 at 09:53

        Istun sarnases augus ja nii jube on see tunne, kui mees siiralt otsa vaatan, midagi ilusat ütleb ja endal jookseb peas mõte, et “ noh, millega sa nüüd hakkama said?” Pidevalt on tahtmine asjad kokku pakkida ja minema saata aga samas on meil nii tore koos kui need asjad kõrvale jätta. Samas olen enda jaoks selgeks teinud, et osad asjad on nii värsked, kuid kui teine pool keeldub neist lõpuni rääkimast, siis sellesse suhtesse ei jää. Aga kes see enda önne nimel võitleb kui ise seda ei tee.

    • Avatar
      Vasta Liis 29. september 2021 at 23:00

      Ohjah. Ma kuidagi surin natuke seesmiselt nüüd. Sa tundusid tõesti üks tuus iseseisev naine olevat, kes endaga nii käituda ei lase.
      Aga jah, sinu elu.

    • Avatar
      Vasta Liis 29. september 2021 at 23:05

      Uudis ei olegi veel üleval-ei Elu24 ega Delfis ?

  • Avatar
    Vasta Anastasia 29. september 2021 at 22:38

    Tead, sa oled piisavalt vana, et otsustada praegusel hetkel, et sa tahad just nii teha ja sind ei koti teiste arvamus! Ja need õelad kommentaarid mehe suhtes ka okei, ta peab ju oma vitsad saama…pane aga nii kuidas torust tuleb! Ja kui lõpuks tunned, et ikkagi ei suuda ennast alla suruda ja andestada, siis sitta sellega ?‍♀️ vähemalt said mõnda aega nautida, kasud sees ma ütleks ?‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. september 2021 at 22:44

      No umbes see on see, kuhu ma ise ka jõudnud olen. Et kui keegi ei tea (haha, sest noh, ma küll EESTIS ei tahtnud temaga kuskil käia, et äkki keegi näeb, aga Türgi tundus safe :D) siis ei tee ju kellelegi teisele sellega haiget ka. Kahe inimese omavaheline asi ja eks näis, kas saab asja või ei saa 😀 Aga noh, on nagu on 😀