JUMALAITA KODU

error-error

7. oktoober 2021

Mul on reaalselt tunne, et iga asi, mida ma remondiga seoses plaaninud olen, läheb varem või hiljem kuskilt otsast pekki. Ma arvan, et asi on lihtsalt selles, et kuna ma ei TEA midagi remondist, siis ei oska ma super loogiliselt seda järjekorda oma peas mõelda, et mis tuleks millal teha ja nüüd olen ma jälle olukorra ees, kus juba tehtud asju tuleb maha lammutada.

Ainuke hea asi selle jama juures on see, et see sama mees, kellelt ma tellisin puuduoleva köögisahtli, on mind siin nüüd järjest aidanud. Näiteks eile helistati mulle Kivikojast, et tere, tuleme homme siis kivi paigaldama, aga kas te ikka eelmise tasapinna võtsite ära? Eeem… pidin v? Ja muidugi ei oska ma ju ise elusees seda teha. Õnneks taipasin Kasparilt küsida, et kas ta oskab seda teha. Oskas. Tuligi kohe eile siia, et see tänaseks ära teha.

Samal ajal kasutasin ma juhust ja palusin tal eemaldada ka kubu (sest see pole enivei kuskile ühendatud) ja teha see kapi sisemus eee….ruumikamaks? Tegi seda ka. Täna tuli tagasi ja pani seina kah.

Kivikoja mehed tulid ka, et tasapinda paigaldada ja kui kapp seina sai ja uue tasapinnaga saar enam-vähem paigas oli, siis hakkas mind juba vähem häirima fakt, et ma pean maalri tagasi kutsuma, sest uus tasapind on poole õhem kui eelmine, seega on migid X väiksed kohad seinas värvimata.

Tõe hetk selgus siis, kui nad hakkasid just pliidiplaati tagasi panema ja avastasid, et õhema tasapinnaga on ahjukapp 2cm liiga kõrgel. Ehk siis nüüd lammutab ta alumist kappi… Jeesus küll, ma olen nii õnnelik, et ta juhtumisi seda teha oskab ja oli ka aega kohe tegeleda, sest no reaalselt, mis valesti minna saab, see läheb ka.

Tasapinna taguse klaasi hinnapakkumist ootan ka ikka veel, sest kui nad mõõtmas käisid oli ju ikka vana tasapind ja kubu ka ees ja…ühesõnaga nad peavad vist ilmselt ikka uuesti veel tulema. Võeh. Lisaks ootan ma Mirlexi käest infot, millal nad kapid ära kiletada saavad, sest praegused kapid näevad uue ilusa tasapinnaga koos kergelt öeldes imelikud välja 😀

Ühesõnaga jah.. mul on tunne, et see kõik ei saa mittttte iial valmis. Ahjaa, uksed tellisin ka ära, parim osa oli see, et need ootasid laos ja Andra mees lubas neile järele minna. Järgimineku päeval saime aru, et see ladu on Tartus. Nojah, mis seal ikka, kui tellisin nad siis kulleriga. Aga ma olen jumala kindel, et nende uste paigaldamine tekitab midagi, mis nõuab jälle maaleri abi, seega ma isegi ei hakka teda enne tülitama.

Mida ma ise siin kaose sees teen? Ah, värvisin näiteks riiulit, mis Mari tuppa uue voodiga nagunii mahtunud poleks, aga mul oli vaja midagi panna selle jänese ära retsitud tapeeti varjama. Niiet tellisin Varnast jälle potsiku värvi ja kukkusin võõpama. Ütleks, et päris kabe näeb välja, aga ainult ma ei saa aru, kuidas inimesed neid riiuleid kaunilt dekoreerivad, seega minu oma näeb praegu suht lamp välja. Ma vaatasin netist “how to decorate shelves” aga imelikul kombel pole mu kodu täis miniatuurseid taimi, puidust käekujusid ja pisikesi peegleid, seega lepin sellega, mis mul on… Abiks ikka ehk.

Laud on täis kraami, mis köögist eest pidin võtma, maas vedeleb Mari kokku panemata voodi. Kardinad pole ka veel jõudnud, aga diivan vähemalt on olemas. Äkki mingi hetk saan rohkem korda seda kõike, aga palju lootust ei ole. Õnneks õhtul tuleb Kardo siia ja aitab Lende kingi kokku panna, loodetavasti viitsib voodi ja uue kirjutuslaua ka kokku pusserdada. Paar pilti on ka vaja seina panna ja üldse… lihtsalt selline error on, et ei oskagi midagi teha.

Muud mul öelda ei olnud, järgmiste ebaõnnestumisteni :D!

Ahjaa, mul on Mari toas 90×200 voodi üle, pliis tulge võtke keegi omale.

Loe ka neid postitusi!

2 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta MP 13. oktoober 2021 at 14:41

    Mis on diivani istusmisosa laius või pikkus? Instastorys, kui näitasid midagi, siis tundus see jube kitsas olevat, kui padjad ka veel, siis nagu istuma ei mahugi 😀 et vana diivan tundus laiem olevat, see istumisosa just. 🙂 Aga värv on uuel väga ilus.

  • Avatar
    Vasta Marju-shmarju 8. oktoober 2021 at 07:13

    Päris hästi edeneb ju kogu see korteri sisseseadmine; see, et midagi tuleb ümber teha, on loomulik, kui ei tee kõike päris algusest ja võtad jupikesi erinevatelt teenusepakkujatelt. Köök on üks keerulisemaid kohti ka. No ja oluline osa kodust. Eks ta selline perspective bias on – tahad kiirelt valmis saada, oled kärsitu, ja siis iga väike takistus paistab kohe error-error olevat. Ma kiidaks seda teenusepakkujat, kes eelnevalt helistab ja küsib, et kas töökoht nende jaoks valmis (vana tasapind eemaldatud), no selliseid väga palju ei ole.