JUMALAITA KODU

tutvustan teile uut joomismängu…

18. november 2021

Nali… jälle räägin vannitoast ?

Mul on vaikselt tunne, et ma olen vaimupeetusega hoodust vajav isik ja riik on määranud mu hooldajateks kõik vaesekesed, kes mu blogi lugemas käivad. Vabandan selle eest, aga ma ei oska ilma teie nõuandeta mitte midagi teha. Mis teha, kui jumal andis mulle ainult välimust ja null prossa mõistust. Okei, vb ka selle esimese osas koonerdas ka, raibe. Nimelt käis mul siin üks vanemate perekonnasõber, kes on 20 aastat vannitube teha kütnud ja ütles mulle, et no muidugi ta võib vabalt mu vannitoa lõpuni teha. Mina:

giphy-9871269

“Töödega saaksin alustada millalgi jaanuaris.”

giphy-9267642

Ma juba tegelt seest nii surnud, ei mäletagi enivei, mis tunne kodus pesta on ja veearved on ka mõnusalt olematud, seega asi siis see nüüd oodata oleks. Aga samas kui ta alles alustab millalgi jaanuaris, siis lisandub sinna veel see aeg, kus ta tööd teeb ja sellisel juhul saaksin ma enda juures pesemas käia milalgi tuhande aasta pärast. Või no veebruaris.

Öeldakse, et kui sa jupp aega enda pead ei pese, siis hakkab jeesus (või keha) ise su juukseid puhastama. Huvitav, kas see töötab muu ihu puhul ka? Ma igaks juhuks ei soovita endaga enne veebruari kohtuda, no nii igaks petteks.

Aga mida ta mulle ütles: mikrotsementi tema pannud ei ole ja leida keegi, kes seda teind on…võtaks jälle omakorda ilmselt veel kauem aega. Seega pean ma minema seda rada, et põrandale ja seintele tulevad ikkagi plaadid. Selles suhtes ei ole hullu, et mikrotsemendi idee tuli mul vaid selle pärast, et seda saaks teoorias juba olemasolevale plaadile panna. Kuna mu plaadid olid aga vannitoas nagunii lahti, tuli suurem töö ette võtta. Vetsus on plaadid kinni, nii et kui kunagi vannituba valmis ja oma eluaegsest traumast üle saanud olen, siis saab seda WC-s kasutada.

Igatahes tähendab see, et ma pean valima plaadid. Ja kuna need rohelised on mul “kivisse raiutud”, siis peab välja mõtlema midagi, mis nendega kokku sobiks. Nüüd aga tekib küss, et kas on imelik, kui seinad ja põrand on samasugused? Kui suur plaat võtta? Ma alguses mõtlesin, et see muster oleks põrandale äge, aga siis taipasin, et kaks mustrit ühes vannitoas oleks too much. See plaat matchiks mu köögi tasapinnaga ja on praegu ales ka, aga kas see oleks see õige? Kes seda teab…

Aga okei, plaadijutult sinna ka, et mul käis siin üks ehitusmees, kes vaatas tehtud töö üle, ütles et saaks kiiremini pihta hakata. Annaks mulle isegi korraliku lepingu ja punktuaalse hinnapakkumise koos umbkaudse ajaga (pakkus u 3 nädalat). Ma küll seda hinnapakkumist veel saanud pole, aga obv tundus jälle hästi tore ja hästi asjalik ja ma kohe napilt oleks talle tunked visanud, et ole hea ja hakka tööle. Aga eks ma siis ootan ikka selle hinnapakkumise ära, ei hakka enne isegi juubeldama siin miskit.

Ja no muidugi siis näitan seda hinnapakkumist poolele maailmale, allkirjastan lepingu, ohverdan keskööl neliteist kitse ja teen enda pisaratest ühepajatoitu. Ning seejärel loodan, et äkki mul ikka jõuludeks on vannituba? Lootmine viimati veel leiba ei küsinud.

Ühtlasi vabandan kõigi ees, kes juba endale kurku oksendavad, kui ma midagi vannitoast soiun. Sellest saaks hea joomismängu – joo iga kord, kui Mallu jälle ei tea, mida vannitoaga teha. Hoiatan ette ära, et ilmselt joote ennast surnuks või pimedaks, seega väga soojalt ei soovita.

Loe ka neid postitusi!

14 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Mari 20. november 2021 at 09:36

  Balti plaadikaubandustest soovitan ka plaate vaadata.
  bpk.ee

 • Avatar
  Vasta Katre 19. november 2021 at 19:26

  See, kes kiiremini pihta saab hakata osjab mikrotsementi panna? Tee ikka mikrotsement! plaadid (eriti mustrilised) ikka suht eilne päev.

  • Avatar
   Vasta MP 20. november 2021 at 19:43

   Plaadid on ka just väga ilusad ja ägedad! Nii palju eri variatsioonides ja mustrites! Tuleb lihtsalt osata otsida ja leida just see enda jaoks kõige vingem! Aga nt mõned näited, midagi sellist ei tahaks? Kuna sul roheline on IN praegu:, samas sul juba ühed lahedad rohelised plaadid on valitud: https://www.pinterest.com/pin/760756562050119591/

   Kuna sul palju kasse majas, siis äge idee on selline 😀 – https://www.pinterest.com/pin/760756562046362418/

   Tegelikult mine tuusla pinterestis ringi. Tohutul hulgal omanäolisi ja väga kihvte lahendusi ja leide on ja saad siukest inspiratsiooni juurde. Aga võib raskeks minna, millest inspiratsiooni saada, sest suht kõike tahaks ja enamus on nii-nii ägedad ideed. 😀

 • Avatar
  Vasta Mammu 19. november 2021 at 18:46

  Ma just huviga ootan neid “vannitoa jutte”
  ?? et kuidas ikka edeneb ?

 • Avatar
  Vasta nooruspõlve trauma 19. november 2021 at 00:53

  kui see natukenegi lohutab, siis mingil talvel külmusid meie majas torud lõhki. jõulude aegu. ja kuna majas on valdavalt kontorid, keegi pühade ajal kohal ei käinud, siis ei vaevunud ühistu või jumalteab mis vastutav organ ennast eriti kiiresti liigutama. olen nõus, oma kodus pesuvõimaluse puudumine on nõme. aga kui sa ei saa reaalselt NÄDAL AEGA OMA KODUS KA VETSUS KÄIA, siis… ja oma loomadega ei saanud selleks nädalaks kellegi teise juurde ka kolida.
  see ei ole aeg, mida ma eriti meenutada soovin ja enne su postituse lugemist ei olnud aastaid meeldegi tulnud. 😀
  et noh. vähemalt on sul funktsioneeriv wc. 😀

  • Mallu
   Vasta Mallu 19. november 2021 at 01:05

   Omg jaaa, kui vetsu ka poleks, siis oleks eriti halb ???

 • Avatar
  Vasta E 19. november 2021 at 00:36

  Sarnased väikesed plaadid nagu sulle meeldivad rohelised (temal küll sinise tooniga) + ülejäänud vannituba suurte helehallide marmorimitatsiooniga plaatidega on ka näiteks instagramis kasutajal alleebra ja tema eraldi koduinsta lehel (https://www.instagram.com/koduinsta/?hl=en). Nii et kui see kombinatsioon meeldib (või äkki enam ei meeldi sest kellelgi teisel on liiga sarnane), siis saab sealt väga hästi näha, kas see ka tegelikult võiks meeldida ja sobida.

  Videost näeb ka (alates 12.07) – https://youtu.be/vS_vUedVgsE?t=727

 • Avatar
  Vasta Seesam 18. november 2021 at 23:31

  Mikrotsementi ikka millegi muu vastu ei vahetaks! Kui võimalus, jätaks ma need plaadid kus see ja teine, teeks ikka algse soovi järgi.
  Palju sellele eelmisele töömehele maksid siis lõppkokkuvõttes?

 • Avatar
  Vasta M. 18. november 2021 at 22:30

  See muster oleks tõesti too much. Selle rohelisega sobiks lihtsalt selle mustri lehelt see tumedam plaat nt 🙂
  Loodan, et leiad endale hea töömehe. Tahaks lugeda valmis vannitoa postitust, mitte neid vahepealseid ?

 • Avatar
  Vasta Tume 18. november 2021 at 19:51

  Selle joomismänguga on nii, et vannitoa valmis saad siis ole hea ja pane pooltele blogi lugejatele wismarisse oma osakond varakult kinni. Väike broneering või nii, et me ikka abi saaks kui see trall läbi ?.

 • Avatar
  Vasta piiga 18. november 2021 at 19:48

  aga miks too “vanakooli” ehitusmees ei tahaks proovida midagi uut ja mikrotsementi ikkagi kasvoi youtube abil proovida ja töö valmis teha. Ja juhul, kui tuleb uus töömees, korraliku hinnapakkumisega, las teeb mikrotsemendiga ja tglt 1 sein voiks olla see roheline plaat aga ülejäänu kogu kupatus teha mikrotsemendiga näiteks. Nagu mainisid, siis sul see tsement olemas.

  • Avatar
   Vasta Seesam 19. november 2021 at 01:35

   Like

 • Avatar
  Vasta M 18. november 2021 at 18:34

  Dont põe
  Ma pole ka saanud oma kodus pesemas käia juba pm aasta ? veebruarist saati “remont” käib. Küll ei ole finantsi, küll ei ole töölist jnejne, lõputu nõiaring. Ma juba vahepeal mõtlesin, et müün maha selle korteri, äkki kellelgi teisel tuleb paremini välja?
  Hea et sobrants naaber on ja lahkelt tema juures pea igapaev pesemas saan käia?

  • Mallu
   Vasta Mallu 18. november 2021 at 19:38

   see on hea jaa, kui KUSKILGI käia on 😀