NIISAMA JUTTU

helkuritest, kassidest ja kappidest

23. november 2021

Ma usun, et kõigil teist on kodus aknad. Või silmamunad peas. Aga pean ikka ära mainima, et õues on nii ilus valge lumi maas. Olen nüüd kohe eriti rahul, et eile käis üks väga tore blogilugeja mul abiks, et ma endale koju ka veits jõuluvaibi saaks. Ja aiiii, kus see jõuluvaib saabus. Nüüd on postituse positiivsem osa läbi ja saame jätkata millegagi, mis mulle palju südamelähedasem on – ving ja hala! Halleluuja!

Esiteks pean virisema, et mu talverehvid pole ikka kohale jõudnud. Täna-homme peaksid lõpuks jõudma. Kuigi värske lumi on silmale kaunis vaadata, siis sõita on maru libe. Eile just sõitsin Männikult koju ja noh, loomulikult ikka väga vaikse kiirusega. Jumal tänatud, sest see viib meid järgmise teema juuurde, mida pean alustama pühaliku üleskutsega:

Kallid inimesed ja lapsevanemad. Kui teil on eluisu otsas või ei ole teil enam huvi lapsi talitada, siis minu meelest oleks viisakas kodus kuskil kuuri all mürki võtta. Või miks mitte lasta heal sõbral teile kurikaga piki pead lüüa. Mida EI ole viisakas teha, on oma eluteed lõpetada pimedatele teedele tuiama minnes. Muidu oleks nagu suva, aga ma miskipärast nagu ei taha enda hingele seda, et kellegi alla ajan või kellegi lapse vigaseks sõidan.

Helkur ei maksa peaaegu mitte midagi. Enamikele lasteriietele on vähemalt mingi väike helkurinirakas juba kuskile peale õmmeldud. Ja no TÕESTI ei näe praegu pärast kella kolme peaaegu mitte midagi. Jalakäiatele endale võib tunduda, et nad on maru nähtavad, siis ega ikka ei ole küll. Nii et sõitsin mina seal niigi super aeglaselt, kui äkki pidin äkkpidurdama, sest must kogu mu paremal käel osutus hoopistükkis inimeseks. Kae lopsu. Seekord sain mitte alla aetud, aga järgmine kord ei tea lubada.

Teine probleem – mu armsad kassipojad ei ole enam niiväga kassipojad, mistõttu on Joosepil tänaseks aeg kirjas väikseks operatsiooniks. Muidu ei oleks sellest suuremat numbrit, aga hetkel on ta kaks päeva oma õdesid üritanud seksuaalselt ahistada ja lihtsalt palvetan, et mulle siin mingisugust ebardiperekonda kasse ei sünni. Kohe üldse ei usu, et õed ja vennad just geneetiliselt parim match on koos lapsi saama. Samas minu õnne teades on siin varsti 20 viie saba ja kaheksa silmaga kassipoega, kes kuskil nurgas “kill mee….” kähisevad.

Okei okei, ma nii grinch ka pole, et virina lainel postituse lõpetaksin. Mind teeb täna nimelt väga õnnelikuks see, et Kaspar ehitas mu esikukapile uksed ette ja see näeb kohe NIII palju ilusam välja! Tõesti teeb südame soojaks. Enne oli nii, et võisin toa kuitahes korda teha, aga kuna kapi sisu tundus ikka sassis, oli see kogu aeg super häiriv. Nüüd ei ole! Ja see on nii tore, et ma praegu reaalselt ronin teki alt välja ja teen kohe pilti, et teil saaks mega savi olla, kas mul on kapil uksed või mitte ?

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kati 24. november 2021 at 15:19

    Siuke huvitav küsimus mul hoopis sulle. Sul on päris mitu kassi eks. Mitu vetsu sul kambapeale kokku on? Võibongi too üks mega ilus mida kuskil oli näha 😀 mul on kaks kassi ja hetkel kaks vetsu ja see tundub nagu, nih paras. Varem oli üks aga tundus, et seda vähe kahepeale. Siis jäingi mōtlema, et kas sul nad tōesti majandavad kambapeale ühes ära või kuskil veel mōni salavetsu 😀 mega lambid probleemid ka muidugi ??‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. november 2021 at 16:10

      Meil on neli 😀 teised pole lihtsalt nii ilusad 😀

  • Avatar
    Vasta Rents 23. november 2021 at 23:16

    Täpselt sama, üleni mustades riietes ühegi helkurita kogud väljas – heal juhul tuiavad, kehvemal juhul jooksevad üle tee. Nagu mingid enesetaputerroristid.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. november 2021 at 11:41

      aga neil on õigus ka värsket õhku saada, palun seda mitte unustada 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 23. november 2021 at 17:57

    Tean seda helkurite-jama tunnet. Mõned aastad tagasi käisime lausa politseis küsimas, kas nad annaks meile natuke helkureid tasuta jagamiseks. Ja nad andsidki 30-40tk ( enam ei mäleta) koos nööride ja haaknõeltega. Saime neid siis igalpool ja – ajal inimestele jagada, kui nägime, et neil seda vaja oleks.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 23. november 2021 at 15:32

    Olin kunagi autos mille ette jäämisest tädike pääses ainult tänu ekstra sekundile. Ikka päris paha tunne jah. Muidu jalakäija ja tuian süüdimatult, aga nii palju olen hääletanud ning autodes viibinud, et tõepoolest – nähes liikuvat masinat, tasub arvestada tõenäosusega, et autojuht tõesti ja päriselt ei näe, seda igal ajal ja igal juhul.
    Mõnikord üheainsa tln-trt liini jooksul näinud kolme olukorda mis ainult juhuse tõttu ei lõppenud tohutu tragöödiaga.
    Ja neid olukordi on kogu aeg, liiklus on meeletult ohtlik.

    Just a fact of life, keegi pole süüdi, jalakäija kiirustab läbi kylma koju, autojuhile paistab täpselt sel hetkel mingi vilkur silma v libiseb kurvis ja ongi olemas. Et noh sesmõttes veic fashion style kulda-karda ja helkur-torukybaraid kuluks kõigile marjaks ära enivei.

    Pluss mõtle kui saad mingi nii lollaka kõksu et ellu jääd ladnalt aga põlv on puder ja pool soolikat võetakse ära, siis kõik edasised plaanid mokas suht

  • Avatar
    Vasta Kristine 23. november 2021 at 15:02

    Tere, kapp ustega väga ilus. Kodu on muutunud hubaseks. Minu soovitus pane kassitoidu kaussidele mingi matt alla siis on see koht ka korrastatum ja praktiline ka, parketiga ei juhtu midagi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 15:19

      Jaaa, ma just eile mõtlesin, et oleks vaja ilusamaid kausse ja matti 😀

  • Avatar
    Vasta Siiri 23. november 2021 at 14:25

    Mina olen segaduses lausest “Mida EI ole viisakas teha, on oma eluteed lõpetada pimedatele teedele tuiama minnes. “. Mina pigem just soovitaksin rohkem inimestel jala liigelda. Kõik on autodes ja jalakäia kohtamine kukub kohe pahandama, et ärgu mitte kõndigu samas kui ise suverehvidega (mida eilsete liiklusoludega absoluutselt mõistlikuks ei pea).Väga isekas. Tihtipeale ei lasta üle sebra kaa jalakäijaid, sest niiiiii kiire. Planeegi paremini! Tulge autost välja, nii mõnus! Istute seal kastis ja torisete. Isegi paarsada meetrit lasteaed tehakse autoga. Kas oleks inime pidanud siis ainult sillutatud valgustatud kergliiklusteid liikuma? Kas sinu lapsed liiguvad kindlasti liiklema ka pimedal ajal?!?Või ainult autoga? Nõmme jms tsoonis ei ole kereg leida tänavaid kus jalakäijal normaalne liigelda, kus normaalne valgustus. Kõnniteed parkivaid autosid täis ja aia vahelt mööda ei mahu. Käin lapsi tihti kooli saatma ja ebamugav on olla jalakäija. Jah, olen nõus, et helkur päästaks veidi päeva. Pigem nii ütlegi, mitte, et mine poe peitu oma urgu, ma siin sõidan. Kõigile inimestele ekuluks kohustuslikus korras autovaba periood, saamaks aru ka jala liiklejate muredest. Autoga trenni ukse ette letti. Autoga inimene ei ole tähsam lihtsalt seetõttu, et tal on auto. Samas isegi poliitikud valimistel ei julge lubada jalakäijatele midagi paremat, enamus autoga ja see müüb. Püsigem arvestavad ja viisakad. Autojuht, ole rõõmus, et jalakäijaid on, seda rohkem ruumi jääb sulle. Nii mõnus on tegelikult värskes õhus liigelda, kuigi esimene samm on sama raske kui trenni minekul.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 14:39

      Sa lugesid mu kommentaari vähe valesti: ma mõtlesin seda, et kui sa tingimata surma tahad saada, siis ei ole viisakas teha seda sellisel moel, et keegi teine su musta töö sinu eest ära teeb. Ehk siis minu poolest muidugi liigelgem jala, tervislik ja puha! Aga kas on siis raske endale helkur külge panna. Tee või tina, TÕESTI ei näe, kui õues pime ja keegi musta jopega värsket õhku naudib. Minul pole probleemi inimeste üle tee laskmisega vms ja kindlasti on vajalik liikuda ka pimedal ajal. Aga kas inimõigus on helkurit MITTE kanda ja siis rinnale taguda, et mul on ka õigus liigelda? On muidugi 😀

      • Avatar
        Vasta Ann 23. november 2021 at 16:41

        Mine igaksjuhuks emaste kassidega ka juba kontrolli või noh, oleneb vanusest neil, kas on juba nö välja arenenud kõik värgid. Kassidele saab ka aborti teha mu teada. Mega hull ju kui äkki saigi sutsaka ära teha õdedele ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 23. november 2021 at 17:23

          Jaa, teistel ongi 1.12 aeg 🙂

    • Avatar
      Vasta k 23. november 2021 at 16:38

      Olles nii jalakäija kui ka roolis teinekord, olen Malluga seekord küll väga nõus. Ka siis, kui väljas on alles hämar ja jalakäijana tundub, et viimeseni kõik peaksid mind nägema, on juhiroolis tegelikult nähtavus hoopis teistsugune. Kehvem, noh. Ega seda enne ei usugi, kui ise rooli tagant ei ole näinud. Helkurid ei maksa tõesti midagi, palun pange külge endale. (See käib mu enda kohta ka, üks nirune helkur on ainult mantli küljes. Täna kohe panen koti külge ka midagi ja lapsele ka 🙂 )

  • Avatar
    Vasta Ma. 23. november 2021 at 14:18

    Kui vanad su kassid on? Mul endal praegu 4-,kuused õde-venda ja loodan, et 3 nädala pärast pole veel poisi lõikamisega hiljaks jäänud…
    Ahjaa, sul mõni imeline mees liuguksi ka teha mõikab?

    • Avatar
      Vasta Sannu 23. november 2021 at 16:11

      Miks ma ei imestaks, kui see samune meister Kaspar ka liuguksi teeb 🙂

  • Avatar
    Vasta Sanna 23. november 2021 at 13:41

    Väga ilus kapp! Küsimus: kes on see kuldsete kätega Kaspar? Kust leiaks tema ettevõtte kohta infot, endalgi mõlgutab paar ideed peas, mis vajaksid osava meistri kätt 🙂

  • Avatar
    Vasta Vaike 23. november 2021 at 13:10

    Niiiiiiiiiiiiii palju parem, ilusam, korrapärasem on ustega!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 13:28

      Ma TEAAN! Iga kord kui mööda kõnnin, siis olen nagu… aaaah, nice 😀

  • Avatar
    Vasta Ema kolmele 23. november 2021 at 13:05

    Nii ilus kodu, tee juba mingi fotogalerii igast toast ja toanurgast, põrandast ja laest?vaataks ja imetleks?
    Helkurita inimkogud ärritavad mind ka jubedalt, kiivrita ja rattatuledeta lapsed ka mööda tänavaid kus pole kõnniteid- tahaks küsida, et kas sul ema- isa pole kes koju ootavad???
    No loodetavasti kasaikolooniat ei tule, kas ongi plaanis kõik endale jätta???

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 13:07

      Aitäh! Kassikolooniat ei tule! Täna läheb Joosep ja 1.12 lähevad Teele ja Paula ka. Niiet saame ehk piirduda 5 kassiga siin majas ?

  • Avatar
    Vasta N37 23. november 2021 at 12:17

    Palun ütle, kust on pärit akna peal olev suur jõulutäht 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 12:24

      Ikea 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirly 23. november 2021 at 12:15

    Sul on nii ilus kodu, Mallu! Ma tean, et see on sul miljon+1 närvirakku kulutanud, aga no tulemus super!
    Miks ometi neid kiisudid keegi ei ole tahtnud? Nii armsakesed.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 12:24

      Aitäh sulle! Kiisudega- mismõttes keegi neid ei tahtnud? Tahtsid ikka, aga ma ei raatsinud anda ?