KODU

köögist enne ja nüüd***

23. november 2021

“Mallu, kas sa kavatsed kogu oma korteri ära kiletada?”, küsis minult ükspäev sõbranna, kui mainisin, et ma hetkel ei saa kuskile tulla, sest mul tuleb kohe kiletaja. Vastus on jah, kallid sõbrad, ma tõepoolest tahaksin üle kiletada kõik asjad, mis kiletamist vajavad, sest see on nii lihtne ja kiire lahendus asjadele uue üldmulje andmiseks. Ma ju lasin kiletada oma üürika köögi, seejärel siin korteris lastetoa kapid ja nüüd lõpuks jõudis järg ka uue köögini.

Ütlen ausalt, et see oli see, mida ma kõige kauem ootasin. Tagantjärele öeldes tunnistan ma nii palju, et arvestades seda, et mu köök alles praegu lõplikult valmis sai (augustis kolisin ja praegu on novembri lõpp), siis oleks olnud vist lihtsam endale lihtsalt uus köök tellida olnud, kui seda vana siin ümber tõsta, ehitada ja tuunida. Aga no minevikumallu sellise otsuse tegi (ilmselt säästa lootes) ja nüüd olen ma tulemusega muidugi super rahul. Lihtsalt aega võttis kõvasti rohkem, kui ma arvasin. Sest nagu te mäletate, siis mina oma rumala peaga eeldasin, et köök võetakse magamistoast naksti maha, tõstetakse mulle elutuppa ja asi ants. Nali oli minu kulul, sest tegemist oli siin kuude kaupa ja küll ja veel.

Meenutagem siis korra, milline oli seis siis, kui ma sisse kolisin:

Ma ütlen, mul on nii naljakas neid pilte praegu üldse vaadata. Kuigi ma kogu aeg vingun, et kõik on nii lõputult palju aega võtnud ja veninud, siis tegelikult on see aeg päris kiiresti läinud. Ise sees elades on vist veel eriti raske hinnata, kas ja kui palju muutuseid olnud on.

Alles hiljaaegu heitis keegi mulle ette, et ma vingun kodu teemadel liiga palju. Tegelikult olevat see korter algusest peale elamisväärne olnud ja kõiksugused uuendused on mu enda sajoob, millega ise ennast liigselt koorman. Ma ei osanud eriti midagi kosta. Omateada pole ma kunagi väitnud, et see korter hirmus kole või koguni elamiskõlbmatu oleks olnud. See lihtsalt ei olnud minulik. Ja mina, kes ma veedan 90% oma ajast KODUS, tahan, et see oleks minu ja laste jaoks üks mugav, ilus ja mõnus koht. On seda siis palju palutud ja liigne sajoob, ma ei tea.

Mul on elus olnud aeg, kus mul oli suht suva, milline mu kodu on. Peaasi, et on kuskil elada. Mingisugune sisekujundus ja selline voolas prostalt mööda külgi maha. Lihtsalt ei huvitanud. Aga te ei kujuta ette, kuidas ma praegu seda naudin, et ma astun tuppa ja vaatan, et issand, see on MINU kodu ja ma niiiiiii armastan seda! Äkki ma kõlan seda öeldes mingi smug tõprana, aga ausalt armastan noh!

Muidugi pean ma siinkohal tänama enda ametit. Väga paljud asjad oleksid minu jaoks olnud ehk kauge unistus, kui mitte täitsa utoopia. Näiteks see, kui Kivikoda ja Cosentino mulle pakkusid, et saaksin nende käest enda tasapinna ja saare jaoks kivi kingituseks… Oeh, ei oskagi seda sõnadesse panna, sest see on nii ilus, nii kvaliteetne ja nii… Mul tõesti saavad sõnad otsa. Ühesõnaga, see on midagi, mis andis mu köögile ja üldse kodule nii palju juurde, et mul ei jää üle muud, kui pisar silmas tänada. Ma teen kindlasti ka selle tasapinna valimisest pikema postituse, sest ütlen ausalt – võimalusi ja disaine on nii palju erinevaid, et see oli maru keeruline.

Teine asi, mille üle pean tänulik olema, on need ettevõtted, kes tänu mu blogile tee minuni leidnud on. Üheks nendeks ongi Mirlex, kellega tegime alguses koostööd, aga oma köögi tuunimise eest maksin ma neile ise ja usaldasin selle nende kätesse. Teadsin varasema kogemuse põhjal, et kui keegi suudab sellele köögile uue ilme anda, on selleks nemad. Ajasin kohe kargu alla, et teile teha värsked pildid: palun väga – minu köögike täna:

Veits on näha, et ka välisuks ei ole enam pruun, vaid samsugune helehall nagu köök. Ma ei tea miks, aga see pagana uks häiris mind nii kaua, nüüd on kohe lust vaadata. Viitsiks ma endale kargu alla ajada ja ehituspoodi minna, siis paneksin selle jõulupärja ka uksele, mitte saarele vedelema, aga ma tõesti ei viitsi ja mul pole hetkel neid kleebitavaid konkse ka varnast võtta, et see uksele saada, sry.

Muidugi on mul puudu liistud ja mõnda kohta tahaks LED-ribad panna. Muus osas võib aga öelda, et kodu hakkab tasahilju ilmet võtma küll. Ainuke asi, mida ma täiega tahaks, aga sada prossa kunagi ei saa, on kamin. No ausalt nii väga armastaksin seda, kui saaks kodus kamina ees lesitada nagu saksapreili, aga noh. Ei ole võimalik seda korterisse püsti panna. Seega pean leppima näiteks sellega ja siis laua kõrvale kössitama, ehk aitaks?

Ahjaa ja ma ei saa seda postitust lõpetada tänusõnadega. Esiteks vaene Merlin, kes saab minult aeg-ajalt instasse kirja, kus ma segaselt midagi seletan, siis viskan lingi ja küsin “millise sa siit valiks”. Ja siis valin täpselt selle, mis ta ütleb. Nii valisin ma oma köögi värvi ja tasapinna – lihtsalt teda usaldades ?

Teiseks Kaspar, kes suutis teha sellest- selle! Okei, see polnud ainult tema tehtud, siin ka Kivikoda ja Mirlex aitasid kaasa, aga see oli esimene kord, kus ma ta leidsin. Panin instasse, et kas keegi oskaks mulle siia sahtlid teha ja ta tegi mingi kahe päevaga. Casual. Töö kiire ja korralik. Tema aitas mul ka need uued käepidemed valida ja ära tellida, sest ma vahel olen mõõtmiste ja tellimistega sama saamatu kui kolmeaastane.

Siis ta tegi mulle kapiuksed, mida ma eelmises postituses juba näitasin, aga küll küllale liiga ei tee. Lisaks vahetas ta ära kõik mu vanad uksed, ehitas mu siilile uue kodu ja paar asja on mul veel soolas, mida ma temalt välja nõuda tahan. Ahjaa, see asjadus saare kohal – seda nägin tiktokis ja kohe saatsin selle tallle, et tere, ma tahan sellist ka. Küsi ja sulle antakse, või mis see loosung ongi… Aaa, lisaks ehitas ta mu köögikapid ümber, et need siia üldse seina sobiks. Kellel veel sellist kuldkätt Tallinnas vaja, siis ma igaks juhuks mainin, et ta email on info.furndetail@gmail.com

Kaspari teenustele mul pole kahjuks sooduskoodi pakkuda, aga Mirlexi omadele küll. Kui teil miskit kiletamist tahab, siis mainige ära, et tulite Malluka blogi kaudu elu uurima ja saate kohe naksti 10% alet. Ütleme nii, et abiks ikka! Ja kui me juba sooduskoodidest räägime, siis mainin uuesti, et konkreetselt 90% mu maisest varast on Konverter.ee poest pärit (lauad, kapid, toolid, valgustid jne) ja ka seal kehtib sooduskood “Mallukas” iga kell ja iga aeg (nii e-poes kui kohapeal).

Lõpetuseks sobib vist mainida, et ma eile vaatasin, et oo, Konverteris must reede ja tee või tina, olen KOLM VAIPA elutuppa ostnud, aga ükski pole nagu see. Mida ma tegin? Halisedes jälle Merlini postkastis, et tere, palun aita mind Konverterist vaipa valida. Kolm sekki ja uus vaip valitud. Kui kohale jõuab, näitan teile ka. Kui enda maitset alati usaldada ei saa, siis tema oma küll ?

***Kõik siin mainitud asjad on koostööna mu ellu tulnud, aga kiitmised olen neile juba ära teinud, täna tahtsin lihtsalt puhast rõõmu jagada!

Polegi midagi muud küsida kui et kuidas teile siis mu köögike ka meeldib? Ma praegu mõtlen, et issand, mis mul arus oli, et alguses musta köögi peale mõtlesin – valge on nii palju avaram! Ja öelge mis tahate, ma armastan oma peeglist taustaseina ka ?

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kädi 25. november 2021 at 18:30

    Väga kaunis köök ja usun, et seda peegeltaugust pesta on ka kordades parem kui ükskõik mis muud pinda 🙂

  • Avatar
    Vasta Vaike 24. november 2021 at 11:37

    Kindlalt ei oleks saanud kööki kiiremini, kui oleksid lasknud mööbli algusest peale uuesti teha. Lisaks on nüüd ka see hea pluss, et kasutasid vana asja ära, keskkonnasääst või nii. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. november 2021 at 11:41

      No mu köök nii väike, et uue ikea köögi oleks selle raha ja ajaga ikka saand 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 24. november 2021 at 11:44

        Ma ei usu, sest paadunud remontijana ütleb mu kogemus, et midagi läheb alati perse ja sellepärast kauem. 😀 Aga vbl kellelgi kuskil tõesti õnnestub kiiresti. 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. november 2021 at 12:15

          No seal tarneajad on kuu, ma juba lisasin peas kuu aega juurde ja ikka tuleks väiksem aeg kokku 😀

  • Avatar
    Vasta Rents 23. november 2021 at 23:22

    Megailus köök on küll nüüd – aga sul tõesti on hulga rohkem viitsimist huiata selliste asjadega, kui keskmisel inimesel. Mulle näiteks ei meeldi eriti oma vannituba, plaadid võiks seal ära vahetada ja valamukapi võiks ära vahetada ja … Aga ma ei viitsi elus sellega tegeleda enne, kui midagi päriselt puruks läheb või alla kukub. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. november 2021 at 11:42

      No ma ei saa, ma olen kogu aeg kodus ja ma ei suuda vaadata iga päev midagi, mis mulle ei meeldi 😀

  • Avatar
    Vasta Kt 23. november 2021 at 23:21

    Usun või mitte aga peegel on päris äge ja sobib hästi.

  • Avatar
    Vasta Ce la Vie 23. november 2021 at 22:59

    Kui sa nii suur kiletamise pooldaja oled, siis mulle pakub huvi, kuidas selle kile maha saamisega lood on. no näit., kui ma tahan vana taastada. Kuidas seal üürikas sul see õnnestus? Siiani imestan, kuidas omanikud olid nõus, et nende köögis selliseid muutusi teed.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 23:06

      Üürikas ei soovitud et ma maha võtaks 🙂 ega ma küsimata teinud ju, see oli enne rõve laimiroheline ?

  • Avatar
    Vasta Tyy 23. november 2021 at 22:31

    Tubli tidrik, väga ilus.
    See valge annab nii palju avarust ja kaotab sigri-migri ära. Ei julenud seda peale suruda, sest mainisid ikka musta pooldamist ja mina lähtusin aina sinu soovidest. Nüüd olen põnevil vannitoa tulemuse üle. Loodan seal seda kena rohelist dushi nurgas näha.

  • Avatar
    Vasta Janika 23. november 2021 at 20:16

    Mis su köögi tasapinna värv on? (väga ilus on ja endal ka remont tulemas)

  • Avatar
    Vasta Janika 23. november 2021 at 18:35

    Nagu öö ja päev on kogu su kodu, kui võrrelda ostes ja nüüd. Vau, vau, vauu niiiii ilus!

    • Avatar
      Vasta Kati 17. veebruar 2022 at 15:45

      Hei, mis toonis sul see köögi kile oli kui mäletad? 🙂 Olen ka hetkel tooni kööki valimas ja sinu oma tundub kena.

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. veebruar 2022 at 17:41

        Googelda “mallukas kiletamine” vms, siis peaks leidma selle postituse, kus räägin sellest. Peast küll ei m’leta 😀

  • Avatar
    Vasta L 23. november 2021 at 18:25

    Ma lihtsalt pean mainima, et Sinu remondi pärast (Ok pigem tänu Su remondile) sain ma endale lõpuks tegija kes viitsis valmis teha mu väga ammu unistatud riiuli. KU puidutööd tegi selle naksti valmis ja ma olen NIIIIII RAHUL!
    Muidugi see tüüp oli ise nii väsinud olemisega kuid täitsa rahulolev. Peale Sinu seina lugu ja postitust on neil järjekord hetkel kuskil märtsini ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 18:56

      Oh, tahan näha!!

  • Avatar
    Vasta Kat 23. november 2021 at 17:38

    Mega ilus köök 🙂
    Meil seinal biokamin…keraamilised puud sees. Näeb täitsa kamin välja, kui tuli sisse teha 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 17:41

      Mh, miks siia pilte panna ei saa 🙁

  • Avatar
    Vasta R 23. november 2021 at 16:46

    Mulle on hakanud ka köögis peegelsein meeldima. Kust sellist tellida saab??

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 17:22

      Klaasissepa.ee ?

  • Avatar
    Vasta Tiina 23. november 2021 at 16:14

    No väga väga ilus ja maitsekas! Ega enne ka viga midagi polnud, aga uuendused tasusid kindlasti ära. Silm puhkab… üldse kogu korter on väga ühtne ja stiilne ja mis peamine – hubane 🙂

  • Avatar
    Vasta Erika 23. november 2021 at 16:12

    Vivavouuu! päris kaunis, kui ,,enne” ei häirinud varem, siis nüüd vaatan küll, et jumal tänatud, et kõik ümber tegid 😀

  • Avatar
    Vasta Enolla 23. november 2021 at 16:00

    Sa seal peeglis, ma pidin zuumima, esteks vaatasin, et mini Vabadussammas ? aga väga kena tulemus. Naudi!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 16:05

      Ma niisama vabadussammas olemas ??

  • Avatar
    Vasta P 23. november 2021 at 15:55

    Ma hetkel olen dilemma ees, kas must või valge köök. Ehh kirjutasin alguses köögi asemel nöök 😀 eks ta paras nöök ongi. Meil vana maja ostetud, peaaegu 5 aastat tagasi. Ja võid ettekujutada, et olen sellest ajast saati kõiki oma sõbrannasid selle remondi jutuga tüüdanud 😀 ja ei maja on hetke ka elatav, koguaeg on olnud. Peale ostu kolisime kohe sisse, aga ei ole see mida ma tahaksin, seega mõistan sind. Ja noh iga asi mis nö remonto läheb, siis ma ei tea mis värk on, kõik mis meeldib maksab miljon… leidsin köögisegisti, maksab 700 eurot, abikaasa pidi minestuse saama, aga mis ma teha saan kui meeldib?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. november 2021 at 16:01

      Haha, ma praegu ise soovitaks sulle siiski valget – olen aru saanud, et see on suht ajatu ja lihtsam matchida teiste toonidega ja värki. Samas olen näinud väga palju ägedaid pilte ka mustast köögist. Eks oleneb sellest, palju valgust ka on. Mul seal suht pime nurk, seega must oleks vb liiga “koobas” jäänud 😀