JUMALAITA TERVISEJUTUD

see kuradi tupsutamine

29. november 2021

Ma ükskord šokeerisin siin osasid inimesi selle infoga, et ma ikka aastaid ja aastaid suitsu kimusin. Kõige tervislikum ja daamilikum komme see ei ole, niisiis pole vast ime, et ma sellest suure suuga ei rääkinud. Ja kuna see, millega ma suitsu asendasin, ka just mingi kena komme pole, siis hoidsin ka selle koha pealt moka maas. Hehe, mokatubaka pealt oli mul mokk maas. Ehk siis jah, nikotiinipadjad või lihtlabane tups, kuidas kellelegi.

Igatahes tegin ma aeg-ajalt seda tupsu ja ise olin maru rahul, et suitsu järgi ei haise ja õue ronima ei pea ja värki. Mida ma aga EI aimanud, on see, et see keerab igemed jumala pekki. See aga on suurest põhjuseks, miks mu hammas katki läks. Ma poleks muidu seda siia üldse rääkima tulnud, oleks lihtsalt, silmad häbi täis, tupsutamise lõpetanud. Aga kuna ma ise ei teadnud, KUI hull asi see on, siis ma mõtlesin, et äkki keegi teie seast ka ei tea. Arvata on, et te tahaksite ka seda infot enne saada, kui teiegi hambad kahte lehte välja sahisema hakkavad.

Ma üritasin praegu selle kohta inglise keeles infot leida, aga imekombel avastan, et välismaal ei ole see vist üldse nii populaarne? Igatahes Türgis ja Hispaanias seda ei müüdud, seega ehk tõesti on nii. Okei, ma siis tõendeid esitamata räägin umbes seda, mida mu hambaarst ütles:

Kuna tupsu pannakse enamasti kogu aeg samasse kohta huule alla, siis nendel kohtadel hakkab ige lihtsalt rahumeeli hävinema. Muidu on ige selline roosa kena sell, aga tupsu kasutamisel muutuvad need kohad valgeks/halliks. Veri ei käi seal normaalselt ringi ja see nahk muutub super imelikuks ja krobeliseks. Igemed võivad taanduma hakata ja lõpuks vajub hammas sul lihtsalt sisse :)))))

Mis on väga naljakas praegu on see, et kui ma enne suitsetasin, siis ma sain ju väga hästi aru, et suitsetamine on kahjulik. Kes seda ometi ei teaks? Aeg ajalt oli mingi rõve köha ja värki, aga kas SEE otseselt mind loobuma pani? Ei. Aga nüüd kui on oht oma ESIHAMMASTEST ilma jääda, siis olen ma kohe, et okei, baiii tups. Was nice, aga kui ma pean valima, et kas saan aeg-ajalt tupsu teha ja olen tulevikus hambutu, või ei tee tupsu, siis tundub valik easy.

Ma muidugi ei tea, kui paljud teie seast üldse teevad seda. Loodan, et mitte keegi ja ma olin ainukene selle lolli harjumusega. Aga kui keegi nüüd loeb seda ja saab aru, millega ta riskib, siis proovib ka ehk selle kombe maha jätta.

Mina tulevikus, kui edasi tupsutan

Muuseas, peale tupsu tegemist tekkis mul esimest korda ka hambakivi ja mu hambaarst pidi südamerabanduse saama, kui üle saja aasta mulle huule alla vaatas. Tal vist ilmselt õnneks palju kliente pole sellise rumala harjumusega, seega ta polnud kursiski. Küsis õudusega, et ISSSAND JUMAL JEESUS, MIDA SA OMA HUULE ALLA PANNUD OLED? Ta ilmselt arvas vist, et elavhõbedat või akuhapet, aga mina tegin lihtsalt rahumeeli tupsu ja arvasin, et see on fine.

Ühesõnaga, olete nüüd kurssi viidud. Kui mu järgmised postid on sellised, kus ma super närvis saikar olen, siis teate kohe ära, et mul on nikotiinivõõrutus käimas 😀

Olete kunagi tupsu teind? ??

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar