Marta NIISAMA JUTTU

tulin niisama lobisemaaa

16. detsember 2021

Öeldakse onju, et great minds think alike. Vot, sellepärast ma ei imestanud, kui Henry kirjutas täpselt sama asja, millest ma juttu teha tahtsin. Mul on täpselt sama probleem. Tööd on novembrist alates nii palju, et kui ma vaatan oma kalendrit, siis on raske leida päeva, kuhu poleks planeeritud mõni koostöö, insta promo, storysid, pildistamist vms. Muidugi ma ei kurda, sest tõepoolest on nii, nagu Henry ütles – aasta suurimad sissetulekud firmale tulevadki nende kahe kuu pealt. Nüüd viilima hakata oleks rumal. Seda enam, et näiteks jaanuar on reklaami mõttes üldiselt jälle aasta kõige vaiksem aeg ja kui täitsa aus olla, siis eks see sisuloomine ja blogimine ongi selline ebastabiilne värk. Ma ei tea iial, kui palju koostöid järgmine kuu tuleb. Mõni broneerib endale postituse kaks kuud ette ära, teine kirjutab, et “Tereee, täna ASAP on vaja, kas saaks?”.

Ja see on hea, kui tööd on. Tõesti oleks patt nuriseda. Mul on siiani meeles, kuidas peale Lende sündi tegin väga kõhklevalt selle otsuse, et äkki ma ikka proovin AINULT blogimisega leiba teenida. Ja tõesti, ikka väga kartsin. Oli mul ju siis vähemalt kindel kuupalk. Kui õigesti mäletan, siis mingi 750 eurot vist? Kuigi ma ei mäleta, mis mul tol ajal reklaampost maksis, siis umbes vist oli nii, et vähemalt neli reklaampostitust kuus pidin ma tegema, et ära elada. Ja issand, kuidas ma pelgasin, et äkki neid ei tule täis ja ma pean ikkagi tööle tagasi minema. Isegi see tegelikult ei hirmutanud, et ma “päris tööd” tegema peaks. Pigem see, et äkki mu tööd enam ei olegi, kui saba jalge vahel tagasi roomata tahan.

Igatahes võin takkajärgi öelda, et see oli üks hea ja julge valik. Siiani pole veel kordagi tekkinud olukorda, et tööd kuidagi vähe oleks. Küll on aga tekkinud see “probleem” et kuna päevas on loetud arv tunde ja mu elus on ka lapsed ja sõbrad ja peika ja kodu ja argipäev ja remont, jääb mul aina vähem aega niisama lobaks ja mulinaks.

Kui mitu korda olen ma istunud arvuti taha, et ooo tahaks täiega rääkida, mis ma tegin või mõtlesin, aga enamasti üks pilk kalendrisse ja saan aru, et kaheks aega ei jää. Et tuleb valida, kas töö või lõbu. Ma tõesti loodan ja usun, et kui kiire jõuluaeg läbi on, saame jälle rohkem selle tavapärase jutustamise peale minna. Lihtsalt praegu pean paraku tööd kütma ja südamest loodan, et see teid üleliia palju ei häiri ?

Saan ju minagi aru, miks firmad praegu reklaami teha tahavad. Loodetavasti saate ka teie aru, miks siin hetkel vähem niisama loba on kui muudel aegadel. Sellegipoolest ma tõesti annan endast parima, et ka reklaampostid oleksid toredad lugeda. Et neis oleksid ilusad pildid ja nendest oleks kasu nii lugejale kui reklaami tellijale.

Samas see jutt, et “muudkui reklaamib” on aastaid kestnud. Ja tõesti sorri, aga selline see töö osa on. See on ju see, mis minu sissetuleku tekitab. Ma võiks ka teha paljast porgandit, kelle blogi saab lugeda ainult kuutasu makstes, sellisel juhul ei peaks ma tõesti mitte ühtegi reklaampostitust enam tegema, aga mulle tundub see ka natukene…liig? Ma ei raatsinud veel hiljaaegu ise eurigi kõikide uudiste eest kuus maksta, mis raha nüüd siin mina ikka teie käest hakkan küsima, kes te siin niisama minu eluga kursis olla üritate. Seda enam, et nii paljud on seda lausa 15 aastat (!!!) lugenud. Seega tahan teile ikka selle lehe hoida nii nagu ta on – astu ligi ja loe, tasuta. Kui mõni reklaam huvi ei paku, ega seda ju ometi lugema ei pea. Aga päris ilma ma ei saa, loodan, et mõistate.

Ma instas juba “kurtsin” seda ka, et ega see teile blogimine mulle odav lõbu ei ole. Mitte, et see PEAKS olema. Lihtsalt mulle meeldib minevikus elada. Eks ma sellepärastmõnikord asju kroonidesse teisendan ja heldinult meenutan aega, kus ma kasutasin tasuta WordPressi. Muidugi ega nii vana asja meenutada tasu ja see, et ma praegu kuskil lehel tasuta oma blogi pidada saaksin, oleks utoopiline. Ma nii gansta vend, et mul oma serverit vaja ja see on lausa neli sotti kuus, mis ma maksan selle eest, et blogi pidada (tõuseb uuest aastast viie soti peale).

Lisaks on mu blogi juba vanuriks kiskunud, just tehnilise poole pealt. Seega on vaja teha lehe uuendusi ja uut serverit? Issand, ma võin praegu täiesti käojaani ajada, ma ei tea IT asjadest mitte kui midagi. Aga ega ma ei peagi teadma – mul hää IT-mees olemas. Mida ma tean, on see, et seda tuleb teha varsti (leht läheb aina aeglasemaks ja nt kommentaarile vastamiseks läheb mu blogil mingi 3 mintsi, sellepärast ma nii harva vastata viitsingi, sorrriiii). Igatahes läheb kogu see pull maksma 2500 euri.

Kopin teile jupikese oma IT-mehe kirjast, äkki kedagi huvitab ja saab aru ?:

Vaja oleks blogi kolida uude serverisse, praegust serverit ei kannata enam uuendada, samuti peaks uuem server olema seadistatud nii, et blogi kannataks välja 3000-4000 üheaegset külastajat. Lisaks uuendatud blogi kannataks välja soovi korral ka e-poe pidamist.

Uue serveri jaoks on vaja teha selliseid asju:

  • Veebimootori ja kõikide sinna juurde kuuluvate rakenduste paigaldus, andmebaas, turvaseadistused.
  • Vana blogi migreerimine uude serverisse:
    • WordPressi seadistus nii nagu praeguses blogis on, jääb
    • Olemasoleva kujunduse paigaldus ja tehniline ajakohastamine (tõlgete lisamine, teema uuendus võimaluse loomine, käsitsi muudetud koodi eemaldamine, toe ostmine pooleks aastaks)
    • Andmemigratsioon (blogi postid ja muu sisu
    • Moodulite lisamine, seadistus ja vajadusel ostmine (seo, tulemüür, insta, face jms.)

***

Ärge nüüd seda hakake tegema, et mulle kirjutama, et kle ma tean tüüpi, kes odavamalt teeks jne, seda pole vaja. Mul on esimest korda elus IT-mees, keda ma 100% usaldan ja tean, et ta tüssu peal väljas pole. Lihtsalt sellised asjad maksavad ja nagu ma aru saan, võiks ka kordi rohkem maksta. Õudne on see veebilehe omamine, haha. Lihtsam oleks päris tööle minna, nagu mulle siiani aeg-ajalt südamele pannakse…

Igatahes ei tahtnud ma siia halama tulla. Tahtsin lihtsalt öelda, et pliis olge mõistvad ja jääme sõbraks edasi. Kui enda südames lausa erilist jõululahkust leiad, võid uurida ka huvipakkuvaid reklaame, mis siin ette kargavad. Ka sellest on mulle alati kõvasti abi! Mina aga loodan omakorda, et suudan kunagi selle töö ja lõbu paremasse balanksi saada. Nii kaua peame ehk kõik vastu ja oleme mõistvad ja toredad edasi, eks 🙂

Ja kui ma juba siin “lobisen”, tahtsin eilse teema jätkuks öelda, et tänud kõikidele, kes Marta teemal kaasa rääkisid. Nagu mainitud, siis vastamine on niii aeglane, et tõesti ei jõudnud, aga ma olen kõigile tänulik. Nii neile, kes koos minuga kirusid, et kuradi terapeut, ise ei tea Martast midagi ja tuleb mulle siin rääkima oma käojaani, sest jah, see oli see, mida ma eile kuulda tahtsin. Aga olen tänulik ka neile, kes rõhutasid, et tore, et uuritakse ja vaadatakse ja käi ikka arstidel ära. Sest seda ma ilmselt kuulma pidin 😀 Nagu üks tark ütles – kui ära käid ja saad aru, et on probleem, saab sellega tegeleda ja kui ei ole probleemi, on vapsjee hästi.

Arstidele ma kavatsesin muidugi minna. Eile Martat jälgides sain aru, et ta tõesti istub pidevalt mokk töllakil, vaene inimene. Ei tea mina, kas see on sellest, et ta tõesti mega tihti nohus/köhas, või ongi adenoidid vms. Vahet ei ole ka, üle kontrollida tuleb enivei. Samamoodi silmadega. Seda enam, et see on nagunii kohustuslik kontroll kolmeaastaselt.

Seega jah, olin eile veidi liialt dramaatiline ja solvunud. Tegelikult ehk lihtsalt hirmul, et apppiiii jumal, jälle mingi probleem minu lapsega. Kuigi olgem ausad, mingi väike adenoid või pluss/miinus silmas ei ole ju üldse hirmutav võrreldes sellega, et mulle kunagi öeldi Mari kohta, et ilmselt vaimupuudega, ei hakka iial rääkima, õppige heaga viipekeel ära, et midagigi temaga suhelda saaksite. Nii et jah, on mis on, kontrollime üle, saame korda, no problemo. Armas on ta ikka. Ja kellel insta on, siis kuulsid meie eilseid vestlusi Martaga, kus ma ütlesin talle, et ta on väga armas ja ta vastas, et “sa oled ka armas ?”. Kes seda ei kuulnud, siis palun minge, mu süda tahab iga kord maha surra, kui ma seda kuulan ?

Aga muud mul miskit ei olnudki öelda. Loodan, et teil lastega kõik fine ja et teie blogi uut serverit ei vaja ja et teil on pesemisvõimalused ja kõik muu kaunis 😀 Ja et ikka andestate selle reklaamivärgi, eks ?

Loe ka neid postitusi!

39 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tiina 25. detsember 2021 at 22:57

    Miks server ja mitte pilve kolida? Pilveteenused on ju palju paindlikumad

  • Avatar
    Vasta Eva-Maria 18. detsember 2021 at 02:53

    Deem ma tegin seda jälle. Kommentaar läks kellegi teise oma alla. Sorry!
    Panen eraldi siis.

    Kui inimene oskab hästi kirjutada, siis vahet pole, millest kirjutab, ikka on äge lugeda  Kasvõi vannitoa remondi memuaare. 
    Issand, ma isegi ei üritanud mõista seda veebilehe juttu. Ühesõnaga jah, et see kirjutamine on vaid üks osa. Panustad ikka kõvasti ressurss, aega ja raha ja halle ajurakke ja… pluss jagad oma peret ja jamasid ja reise ja arvamusi ja haiguslugusid meiega.  Nii et meil oleks põnev lugeda ja kaasa elada. Ma ei julgeks. Nii et oleks patt nuriseda reklaampostituste üle, kui need on tavalises headuses kirjutatud, mitte lihtsalt et “vaadake, siin on mu uus kuivati ja baii” vms.
    Ja no kuule, sul on ju loose ja sooduskoode ka nende reklaamide ja koostöödega. Ma ei tea nagu, mille üle meil kurta oleks ?

  • Avatar
    Vasta P. 17. detsember 2021 at 13:31

    Ma pole eriliselt agar reklaampostituste lugeja…. enam. Kunagi olin. Lasin end influencida ka ja no ütleme nii, et pettumusi on ka palju olnud. Ja osad reklaamid on juba nii korduvad (yummi, vonbaer, mingid kreemitotsikud potsikud ja ma ei teagi misveel), et lihtsalt ei viiiiiitsi jälle seda ühtesama jama lugeda. Aga muidugi ei ole see põhjus, miks siin mitte käia. Saan aru, et see on su teenistus. Loevadki siis need, kes tahavad. Lobaposte jm elulist ootan väga 🙂 Don’t ever stop what you do!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. detsember 2021 at 15:54

      Jep, täitsa arusaadav :D!

      • Avatar
        Vasta Eva-Maria 18. detsember 2021 at 02:48

        Kui inimene oskab hästi kirjutada, siis vahet pole, millest kirjutab, ikka on äge lugeda ? Kasvõi vannitoa remondi memuaare. ??
        Issand, ma isegi ei üritanud mõista seda veebilehe juttu. Ühesõnaga jah, et see kirjutamine on vaid üks osa. Panustad ikka kõvasti ressurss, aega ja raha ja halle ajurakke ja… ?pluss jagad oma peret ja jamasid ja reise ja arvamusi ja haiguslugusid meiega. ? Nii et meil oleks põnev lugeda ja kaasa elada. Ma ei julgeks. Nii et oleks patt nuriseda reklaampostituste üle, kui need on tavalises headuses kirjutatud, mitte lihtsalt et “vaadake, siin on mu uus kuivati ja baii” vms.
        Ja no kuule, sul on ju loose ja sooduskoode ka nende reklaamide ja koostöödega. Ma ei tea nagu, mille üle meil kurta oleks ?

        • Avatar
          Vasta P. 18. detsember 2021 at 15:15

          Evma-Maria, selle koha pealt olen nõus, et kui kellegi reklaamposte üldse viitsin lugeda, siis Mallu omi. Aga vahel ei viitsi kohe üldse… Kuigi tean, et ka need võivad olla mõnusalt kirja pandud. Lihtsalt saab ühe hetkel neist nii küll, et ajab nagu üleääre ega taha kriipsugi reklaami ei kuulda, näha ega lugeda.

  • Avatar
    Vasta Hanna 16. detsember 2021 at 23:21

    Reklaamiga pole hullu, kui häirib siis ei pea lugema/ avama, need pole nii häirivad kui elu24 ja Õhtulehe oma, kus üldse ei saa neid vältida:d et ma ei hädalda, kui leht peaks tasuline olema, vot siis on kuri karjas. Üks väheseid blogisid, mida ma päriselt igapäevaselt jälgin? aga uuendama peab küll, tüütult aeglane. Ma klikin nüüd ühele reklaamile ja teen oma päeva heateo ära!:D

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. detsember 2021 at 11:44

      Jee, aitäh sulle! Uuendus tõesti on must have 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 16. detsember 2021 at 22:53

    Sa ei saa enda blogi päris porgandiga üks ühele ka võtta. Tema võtab raha postituste eest, mis ei ole nsm loba, vaid väga kasulik info., mida ta on ise õppinud ja omandanud ja jagab seda edasi ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. detsember 2021 at 11:45

      Noh, seda jah, aga ma usun, et keegi ikka tahaks mu niisama loba ka lugeda 😀 laias laastus…

    • Avatar
      Vasta Morgie 17. detsember 2021 at 18:05

      Vabandust, mis ülikoolis Porgand oma meditsiiniõpingud nüüd lõpetaski…
      Enamik tema “infost” on lausa kuritegelikult kahjulik.

      • Avatar
        Vasta P. 18. detsember 2021 at 15:17

        😀 😀 😀 Nõus viimase rääkijaga.

  • Avatar
    Vasta tyyna 16. detsember 2021 at 22:03

    Reklaamivärgist , ma pole tähelepannudki, et see sul kuidagi esile on tükkinud.
    Teiseks kes, kus sulle seda halab… No võimalik et ma ju ei loe ka kõiki kommentaare sulle…
    Eilse posti järelkajaks- adenoidid on üsna tõenäoline -viide -suu lahti hingamine ja pea kallutamine ja kõrva ette keermine olid minul endal -just adenoidide tõttu. Ka kuulmine kahanes ja kõik taandus, kui need lõigatud said.
    Sama mu õel-ehk on selline soodumus peres meil siis. Midagi hullu selle lõikusega polnud. Samapäev saime koju. Pärast oppi said kõik lõigatud jäätist! Ma muidugi ei tea kuidas tänapäeval see op käib.
    Lõpetuseks ma oma lapsega sain lõpuks targemaks, et iga arsti arvamus ei tasu uskuda. Sama ka haridustöötaja oma. Kahjuks need sittavad ära ka hea arsti või pedagoogi maine. Ema süda on see kompass mida tasub järgida. Muidugi on ka üdini eitavat rumalust aga sellesse kategooriasse sina siiski ei kuulu, sest oled ju valmis kuulama teisi arvamusi,
    Tubli ja julge ja ettevõtlik oled sa ja ei karda eksida, kukkuda ega vabandada kui eksid.
    Ikka reibast meelt ja tugevust ja tahtejõudu ka.

  • Avatar
    Vasta tatjana 16. detsember 2021 at 21:42

    Huvitaval kombel mind ei häiri sinu reklaampostitused, loen läbi ja on ok. Aga vot marimellide reklaampostitused tekitasid alati suurel määral vastumeelsust et oksendada tahtnuks ja mitte ühegi teise omad ei tekita sellist tunnet. Ununes minevikku ja jumal tänatud. Marta on armas ja Lende endiselt mu lemmik.

  • Avatar
    Vasta A 16. detsember 2021 at 21:17

    Mina ei saa aru, kuskohast sellised ulmelised “serverihinnad” tulevad. Olen ise 5a WordPressi arendaja töötanud ja iial pole näinud selliseid serverisummasid. Zones ja Veebimajutuses paketid 5-20 euri vahel ja kui suur traffic lehel, siis kasutada Cloudflare’i, mis on vbla paar kümpi juurde ja maksad ainult selle eest, mille eest tegelikult tarbid. Aga noh, kui ise rahul, siis pole mul miskit öelda.

    • Avatar
      Vasta Summ summ 17. detsember 2021 at 12:35

      Kui selle summa sees on privaatserver, siis see summa on asjakohane. Kui see on ainult töö hind, siis seda on kindlasti liiga palju.

      Ma soovitaks su arendajal panna pigem caching plugin esialgu külge (see on iga sellise lehe nn must have, aga sinu lehel seda küljes ei ole). Kui see on korralikult seadistatud, siis on leht palju kiirem. https://pagespeed.web.dev/ <– Selle analüüsi tulemus näitab, et seadistused puuduvad.

      Samuti tõmbaks piltide optimeerija nind seadistaks selle ära.

      Lisaks ma laseks ka turvalisuse plugina sisse panna ning kindlasti laseksin ära muuta sisselogimislingi.

      Eelmisele vastajale:

      Lehel, millel on nii suur traffic, tahavad tiba rohkem ressursse kui nt eelmainitud Zone`i jagatud serverid. Privaatserverite hinnad on juba aga teisest ooperist: https://www.zone.ee/et/privaatserver/puhas-raud/. Kui valida odavaim pakett sealt, siis aastatasu on juba 2700 +km.

      Ja ilmselt migratsioon teha käsitsi. Tasuta lehe kopeerimise tööriistad nagu Duplicator jne tasuta nii suuri lehti (5.4 MB) ümber tõsta ei lase.

      Aga vb piisab esialgu nt pakett III-st, cachingu seadistamisest, piltide optimeerimisest ning databaasi puhastamisest.

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. detsember 2021 at 12:37

        jah, selle sees on privaatserver, ma praegugi ühes

  • Avatar
    Vasta Getter 16. detsember 2021 at 20:22

    Ma lihtsalt tahan öelda, et sa oled tõesti nii nunnu ja armas. Kuidagi sooja tunde tekitas see post, nagu oleks vana hea sõbrannaga uuesti kokku saanud. 😀
    Ole tublike!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. detsember 2021 at 11:46

      Sina oled ka nunnu ja armas krt 😀

  • Avatar
    Vasta Kristina 16. detsember 2021 at 19:54

    Reklaamid üldse ei häiri. Sa oled üks parimaid reklaampostituse kirjutajaid ka, et alati loen põnevusega. 😛

  • Avatar
    Vasta Katrin 16. detsember 2021 at 19:30

    Reklaampostitused on jumala fain, anna aga minna, saabki ideid juurde. Eile nt tellisin kolmveerand kaksteist öösel küünlaid ?
    Kolmeaastaselt kohustuslik silmakontroll? ? okou, meil see küll tegemata ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. detsember 2021 at 19:56

      Küünlaid on alati vaja! Ja silmakontroll ka mööda külge maha ei jookse 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 16. detsember 2021 at 18:31

    Mul ei ole midagi reklaampostituste vastu, saabki teada mõnest uuest põnevast tootest 🙂 Aga ära ikka unusta niisama ka loba ajada – ka väga oodatud postitused 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. detsember 2021 at 18:53

      annan endast parima! 😀

      • Avatar
        Vasta Karin 16. detsember 2021 at 19:14

        Ma ei teadnudki, et kolmeselt kohustuslik silmakontroll?‍♀️. Keegi ei öelnud ega kontrollinud. Lasteaias oli koguaeg pea viltu ning kasvataja juhtis sellele tähelepanu. Ma ei osanud ise vaadatagi, ma olin harjunud oma lapse olemuse ja liigutustega. Käies silmaarstil saimegi teada, et vajab prille. ?. Omast kogemusest oli see ainult hea, et märgati. ?

  • Avatar
    Vasta Merli 16. detsember 2021 at 18:10

    Blogi su ettevõtte ja eks ikka tuleb kulusid ka (see serveri teema). Aga siis peabki tulu ka tegema (reklaampostitused). Mul hea meel, et saad blogimisega raha teha, sest sulle sobib ja meeldib blogimine :).

  • Avatar
    Vasta Alice 16. detsember 2021 at 17:33

    Oli mul vaja olla abivalmis reklaamidele klikkija? nüüd on mul hädasti VAJA LG nanocell telerit???‍♀️ tnx

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. detsember 2021 at 17:39

      räägi mis see parem on siis kui tavalised telekad 😀 (ma pean ka endale magamistuppa teleka ostma :D)

  • Avatar
    Vasta Madli 16. detsember 2021 at 17:00

    Räägi ka sellest, et kuidas sa looside vöitjad välja kuulutad ja millal von baeri loosi teed ja pls vali mind 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. detsember 2021 at 17:11

      Kõikide loosi võitjatega ühendust võetud (blogi omadega meilitsi, insta omad posti all)

  • Avatar
    Vasta H 16. detsember 2021 at 16:58

    Minu pisikesel lapsel on punane sünnimärk näos, jaa alati kui keegi võõras tuleb juttu ajama vms siis peab ikka mainima, et mis asi see nüüd näos on ja miks selline kole asi on? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. detsember 2021 at 17:14

      Okeiii, ma saaks aru, et tõesti keegi viisakalt huvi tunneks (kuigi ma ei tea, miks ma peaks küsima võõralt inimeselt seda) aga öelda, et KOLE asi… Ma vist ütleks, et perspektiivi küsimus, sest näe sul pole sellist näos, aga ometi tundud ikka jube kole, erinevalt minu lapsest ?

    • Avatar
      Vasta Nell 16. detsember 2021 at 18:20

      Suhestun. Mul lapsel kaasasündinud pisike nublu kõrva ääres ja kõigil teema sellega. Ema alati esimene, kes kõigile näitama tormab, nagu mu laps oleks mingi tsirkuse väljapanek, ja siis kuulen kommentaare:”Selline asi vä? Muidugi lõigake maha!”
      Sünnitusmajas ämmaemand ka mainis, et pisike värk ja kirurg teeb naksti korda. Vastasin talle enda halva sarkastilise huumoriga:”Saab 18, siis ise otsustab, mis sellega teha tahab.” Vastu sain:”Ei no teie olete ikka lapsevanem ja peate mõtlema!” Aga kes käsib? Mis ütlejad need teised üldse on? Ärgu vahtigu kui silma riivab, aga minu arust see just armas. Muidugi pelgan veits teiste laste kiusu pärast. Õnneks aega veel on mõelda, sest laps alles pisike.

      • Avatar
        Vasta K 16. detsember 2021 at 22:35

        Nell, kuidas ma Sinuga küll kontakti saaks? ?
        Minu lapsel on ka see nahanäsa kõrva peal.

    • Avatar
      Vasta Krissu 16. detsember 2021 at 23:58

      Minu tütrel on sünnist saadil meelekohal 2 paralleelset veresoont näha ja on ka ohitud, et see on küll tüdrukule nagu iluviga. Misasja? Asi see veresoone läbikumamine on ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. detsember 2021 at 11:43

        tõesti miks sellest teemat teha 😀

        • Avatar
          Vasta Maria 18. detsember 2021 at 02:36

          Ma olen rumal ja ei leia seda kohta, kus niisama kommenteerida saab, ainult vastata laseb eelnevatele. Aga tahtsin öelda, et sul on väga lahedad reklaampostitused, eriti huviga loen lasteasjade reklaampostitusi. Gugguu firmast ma muidu vist ei oleks enne midagi kuulnud, kui lapsed suured juba ja välja kolima hakkavad, tänu jumalale siiski sattusin ikka varem õige postituse peale 🙂 Arvan, et see, kuidas postitus tehtud on, võtab põhirõhu selle reklaami osa pealt ära ja kogu jutt tundub lihtsalt, nagu informatiivset tüüpi lugemine, veidi huumorit ja värvilisi võrdlusi. Täielik vastand on “Eesti loetuim pereblogi”, kus reklaam on üsna puine, läbi kogu teksti kumab ainukese asjana, et meile maksti selle eest, see on reklaam, ostke pls nii head asjad, isegi mitte-reklaampostitused tunduvad väga reklaami moodi ja ebameeldivad on. Kui sa enda postituste pealkirja seda * ei paneks, ma ilmselt tihti ei hammustaks läbigi, et tegemist töise postitusega. Et jah, mina ootan ikka hea meelega sinu koostöö raames tehtud nupukesi, mis sa teed ära, kui oled saamatu ja elad poolest saadik kivi all ja asjad tuleb kuldsel kandikul ette reklaamida 😀

      • Avatar
        Vasta K 17. detsember 2021 at 23:36

        WTF teksti mu silmad peavad nägema