JUMALAITA Kassid

vihainsultide öö

19. detsember 2021

Ma tellisin endale detsembri alguses suht väikese potis nulu. Selles suhtes väga hea valik, et kuna ta nii pisike ja poti sees oli, ei õnnestunud kassidel seda kohe mitte kuidagi ümber ajada. Siis aga pakuti mulle veidi suuremat kuusepuud ja kuna ma kuuse lõhna olin igatsenud küll, siis lasin ta endale koju tuua. Suur kohev kahemeetrine iludus.

Samamoodi olid sellest nüüd palju rohkem huvitatud enamik kasse. Hellat ma ei süüdistaks, ta on ainukene “normaalne” täiskasvanud kass, kes teiste kombel suuremat mängida ei viitsi.

Esimesel ööl, mis kuusk majas oli, ärkasin kell neli öösel ilge mütsaka peale. Võite aimata. Kassid olid suutnud kuuse piki riiulit ümber ajada. Pooled ehted olid puruks, riiulilt vaas ja lamp maas. Suht mõnus oli öösel seda jurakat üksi püsti tagasi vinnata ja maast vett kuivatada.

Siis märkasin, et kuusejalale polnud neid lisatoestusi alla pandud, seega panin ka need paika ja arvasin, et kuuseprobleemid on minevik. Nojah, tüng, värdjas, või kuidas seda nüüd öeldaksegi. Eile öösel olin ma just silma kinni pannud, kui elutoast kostis jälle tuttav mütsakas.

Muidugi ujus terve vaip kuuseveest. Kuusk ise sirakil maas ja Joosep kuskil poole kuuse seest välja vahtimas. Ma ütlen kohe ausalt, et peale seda kui ma umbes kolm korda seda tulutult uuesti püsti saada üritasin, läksin lõpuks NII närvi, et sain ilmselt mingi vihainsuldi. Seega sorri kõikide naabrite ees, kes mind öösel, palja perssega hüsteeriliselt kuuske aknast välja sikutamas nägid. Loomulikult kasutas juhust ära ka Joosep, kes esimest korda õue lipsas. Mina, endiselt palja perssega ja roppusi sisistades, teda mööda naabrite terrasse taga ajades. Ilusad ajad ja ühtlasi vihainsult number kaks!

Kui ma ükskord selle kuradi kõutsi kätte sain ja sisse tõin, vaatasin toas ringi ja sain vihainsuldi number kolm.

Katkised jõulukuulid igal pool ja umbes 90 kilo kuuseokkaid, millest julgelt pooled mu vaiba paksu karva sees kinni. Ahjaa, lisame sinna kombosse veel mitu liitrit vett mu vaibas. Mis siis muud, kui hakkasin tavalise põrandaharjaga sealt raevukalt neid välja pühkima. Okkad olid (ja on siiani) vaibas kinni nagu tiinekad enda laujatest iidolites. Umbes 20 minutit vihast siunates pühkimist, hakkas asi natukene jumet võtma. St okkaid olid ikka igal pool, aga vähemalt mitte hunnikutes. Kuivatasin suurema vee ära ja vaatasin, et vaip on mitte vaid märg – must ka. Seega pritsisin vaibale puhastusvahendit, haarasin kraanikausist nuustiku ja hakkasin kell 1 öösel vaipa pesema. See hetk, kui nuustik valget vaipa puudutas, sain ma aru, et kraanikauss on guaššidest sinine… Lapsed tegelesid eelmine päev joonistamisega. Nüüd olin ma seda guašši vaibale hõõrunud :)))))))

Sisesta vihainsult number neli.

Kui ma lõpuks magama ronisin, endal kõik kehaõõnsused ja augud tuugalt kuuseokkaid täis, vandusin, et ühtegi kuuske enam siia majja ei tule. Vähemalt mitte enne, kui need kassitited inimeseks on saanud. Ma mõistan, et nad on väiksed ja kasside “pahandused” on üsna tavalised asjad. Küsige näiteks, mitu vihainsulti ma sain, kui ma nägin, et nad kõik mu uued kardinad ära rappinud on :))))

Eks näis, kas ma jõuludeks mõtlen ümber. Hetkel vedeleb see kuusk kurvalt akna taga külili. Ega tema süüdi pole, aga kellegi peale pean ma oma viha valama. Kuna kasse kägistada ei ole sünnis, saab kuusk kogu raevu endale. Käigu ta kah persse!

Loe ka neid postitusi!

56 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Eva 20. detsember 2021 at 09:54

    Kahju et sa minu naaber pole. Vähemalt sina ei vaataks mind kui kuutõbist kui kasse taga ajan või kassid lapsed lärmavad

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. detsember 2021 at 12:08

      ma oleks nagu..i feel u sister 😀

  • Avatar
    Vasta Tyy 20. detsember 2021 at 00:48

    mul on laes talad. Ühe külge kruvisin konksukese väikse. Nii ma siis “poon” iga aasta kuuse lakke üles, et kass ja lapsed ei tekitaks kaost. Kuusepikkus on välja mõõdetud ja et ma 2,5 meetrist ei raatsi osta, käib ta kuusk madala ümara lauakese peal. Rohelise poomisnööri katan karraga ja keegi ei aimagi et millise “kuritööga” tegu on. Elu õpetab. Jõudu sullegi.

  • Avatar
    Vasta Lydia 19. detsember 2021 at 23:41

    Meil on kassid väljas. Paks kasukas ja hiiri püüdku ise. Kõik rahulik.

    • Avatar
      Vasta C 20. detsember 2021 at 08:12

      Küll te olete ikka hooliv omanik

      • Avatar
        Vasta Helina 20. detsember 2021 at 12:10

        Mispärast selline negatiivne kommentaar?

        Mul oli kunagi kass, kes ise soovis väljas käia ja käis ka, tuli akna kaudu kenasti tuppa ja maal sai ka üksi hakkama, kord sai isegi metsjänese kinni püütud. Ses suhtes kassid on iseseisvad loomad ja üldiselt saavad ise hakkama.

  • Avatar
    Vasta Mallu 19. detsember 2021 at 23:03

    See on väga halb kuusejalg ja ei püsigi üldse püsti

  • Avatar
    Vasta T 19. detsember 2021 at 22:13

    Just sel põhjusel on meie kuusk juba paar aastat terrassil, suurest aknast vaatame seda, ehted küljes, veekindlad tulukesed, soovitan tàiega, kuuselõhnaks piisab pärjast. Kui see seal samas kus viskasid oleks püsti ja ehted küljes oleks peaaegu sama mis toas ju 🙂 ainult et lund pead aegajalt kàima maha raputamas.

  • Avatar
    Vasta Mina 19. detsember 2021 at 22:12

    Olen ka ühe korra kuuske püsti tirinud. Jube raske on! Aga see triangel, mis sul seal toimus, püha püss! Ma tunnen kaasa, aga ma ka nii naersin. Sry.. ? Lapsed ja loomad, nendega juba igav ei hakka. Aaa, kolmas grupp on muide vanainimesed. Nendega saab ka huumorit. ☺️ Mul vanaema korraldab pidevalt mingit nalja. Õnneks ta ise ka humoorikas inimene ja siis saab alati koos takkajärgi naerda.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 19. detsember 2021 at 19:02

    Kuuse saad ju samas ka kuidagi lae külge(konks lakke) ja nööriga(tüve külge) kinni panna 🙂 siis saavad kassid seal küll ronida, aga ümber ei kuku 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 19. detsember 2021 at 17:58

    Vabandust, aga naersin nii, et tilk tuli püksi.
    Nii lõbus oli lugeda, pakun, et siis ma ei naeraks grammigi, kui endal selline asi juhtuks

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. detsember 2021 at 17:30

    Aga tõsta kuusk püsti ja jätagi akna taha silmailuks. Õues püsib ta kauem elusana ja ka okkamure jääb toas olemata 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 19. detsember 2021 at 17:27

    Minu kõutsid pole titest saati kuuskede vastu huvi tundnud.Olen üritanud oma 4 aastat aga lootusetult.Neil vaid õnneks vaja paber- ja kilekotte,erinevaid kaste ja hesburgeri topsikesi.

  • Avatar
    Vasta Iiris 19. detsember 2021 at 17:25

    Meil ajas kutsikas mänguhoos jõulupuu ümber. Õnneks mees jõudis enne ära koristada kui ma koju jõudsin. Kutsikas ise ehmatas nii ära, et nüüd käib puust õnneks suure kaarega mööda.

  • Avatar
    Vasta VagaBlond 19. detsember 2021 at 17:22

    Tõesti naljakas lugemine, sorry 😀
    Meil on 2 kassi ja eelnevatel aastatel on olnud terve see kuusendus nende jaoks jube põnev. Täiesti veidral kombel ei huvita neid isegi alumiste okste ehted sel aastal.
    Kuna meil on jõulukuusel kindel koht siis on lakke kinnitatud konks, ladva otsast seome nööri konksu kylge mille peidame ladva ehtega- juhuks kui mõnek mingi tuur peale peaks tulema.

  • Avatar
    Vasta Kristel 19. detsember 2021 at 17:22

    Ja lisaks on elamises kõik kardinad ja muud asjad terveks jäänud koguaeg,vaid diivan on väheseid kordi kassiküüni näinud.Lontkõrv elab end kassipuu peal välja,liiga laisk muuks ja Bengal jookseb oma rattaga maratoni ja hüppab kõrgusküpet kassipuul.Ja kassipuu oma aastatega näeb siiani välja nagu uus.Mul on vist tõesti vedanud aga nii kui uks lahti on kassid läinud jalutama.Said õue maitse suhu kuna neil maja külge ehitatud oma uksega kahekordne suur puur erinevate lisadega.

  • Avatar
    Vasta Kristel 19. detsember 2021 at 17:14

    Huvitaval kombel pole minu kassid titest saati huvi tundnud kuuse ega ehete vastu.Ma ei teagi miks aga iga kord üritasin panna neid huvi tundma,et saaks ise ka vihastada aga no ei võtnud vedu.Neid vist huvitavad ainult paber- ja kilekotid ja lisaks erinevad kastid ja hesburgeri topsikesed.Muud vist neil õnneks vaja pole.

  • Avatar
    Vasta Marilyn 19. detsember 2021 at 15:44

    Tahtsin sulle just saata kui ilusad kaardinad sain tänu sulle?jätan saatmat.Aga tänan küll atähh?

  • Avatar
    Vasta Hanna 19. detsember 2021 at 15:37

    Ma saan aru, et teise õnnetuse peale pole ilus naerda, aga see oli nii naljakas ja üle pika aja sai kõkutatud ?

  • Avatar
    Vasta Teele 19. detsember 2021 at 15:13

    Meil oli paar aastat tagasi veel kunstkuusk, mis kahe kassi lustimise tulemusena ühel hommikul pooleks oli. Päris kuuske nad õnneks ei puutu. Küll aga kiiguvad nad kardinate küljes, jooksevad kõht taevapoole mööda diivanite alumisi ääri, ronivad mööda kipsist akendevahelist mõnusalt kitsast seina üles, iga kahe päeva tagant saaks pahteldada ja värvida. Üks kass tõmbab öösel kõik lillevaasid kummuli, kui unustame ära peita, lilled hekseldab puruks. Kui tuju tuleb siis tõmbab laste tubades sahtlid lahti kuidagi ja kraabib sealt nii palju riideid välja kui saab, mina seon enda kapiuksed kinni, kui kodust lahkun. Teise kassi eest tuleb kõik kilekotid ja juuksekummid ära peita, sest muidu ta varastab need ja läheb hulluks ja hakkab neid sööma, ka veab ta kõik vannituppa ripakile jäetud väikesed riideesemed endale wc kasti ?‍?. Ööseks oleks hea vannitoas käterätik ära peita, muidu võib juhtuda, et hommikul seda omal kohal pole ja peab selle jälle prügikasti viskama. Kahjuks on nad mõlemad juba ammu täiskasvanuks saanud, seega see lootus on kustunud, et nad sellest väljakasvavad. Noh, soovitan ikkagi kassi kõigile koduloomaks, sest tegelikult nad on ju toredad ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. detsember 2021 at 15:44

      minu omad teevad ka siit nimekirjast nii mõndagi, aga mõne aja pärast ei pane isegi tähele 😀

    • Avatar
      Vasta Lily 19. detsember 2021 at 19:55

      Hahah, see oli küll lõbus kirjeldus kassielust 😀

  • Avatar
    Vasta Merit 19. detsember 2021 at 14:39

    https://vm.tiktok.com/ZM83FqjcW/

  • Avatar
    Vasta Merit 19. detsember 2021 at 14:36

    Nägin Tiktokis videot, et kui kuuske tuppa tuues kasse sellega hirmutada ja rapsida sellega nii, et nad kardaks kuuske, siis nad ei julge kuuse kallale turnima minna. Ei tea, kas see ka päriselt toimib, aga soovitan Tiktokist ja üleüldse internetist uurida selle kohta. Tundub iseenesest loogiline, et kui loom seda hirmsat kuuske kardab, siis lähedale minna ei julge. Samas ei tea ka kas see viie kassi puhul töötab, neil tekib ehk kambavaim ja lähevad just veel tigedamaks kuuse peale ?

    • Avatar
      Vasta Vaike 19. detsember 2021 at 20:35

      Isegi, kui töötab, mul ei oleks südant oma kassi ega ühtegi teist pereliiget tahtlikult hirmutada. Ja et ma tean, milline saadanas mu penskarist kass on, siis elan lihtsalt kuuseta. 😀

  • Avatar
    Vasta A. 19. detsember 2021 at 14:21

    Mul on kolm kassi 3-4-aastased praeguseks. See aasta on kolmas aasta, kui olen kuuse toonud. Kassidest üks rapib alumistelt okstelt okkaid ja sööb neid, teine üritab ehteid kätte saada ja mängib nendega (mul ostetud suuremas osas plastikehted just kasside ohutuse pärast) , kuni need diivani alla kaovad. Kolmandal, kõige nooremal on suht suva kogu sellest kremplist.
    Esimesel aastal kukkus mulgi kuusk nii mõnedki korrad ümber, kuni normaalse, raske kuusejala ostsin (mul selline: https://mobile.kaup24.ee/et/kingitused-peoatribuutika/julukaubad/joulukuused/plastikust-kuusejalg?id=203556). Rohkem pole kuusk pikali käinud ja kuskile siduda ka vaja pole. Igal aastal seisab suur 2-2,5m kuusk ilusti, kuni ta ise ükskord välja viskan, siis saab diivani alt ka ehted kokku korjatud ja kassid jäävad järgmist aastat ootama.

  • Avatar
    Vasta Toktor vassiljev 19. detsember 2021 at 13:57

    Tase hakkab langema. 150 kord lugeda kuidas loomad käituvad ebaloomulikus keskkonnas idioodist “loomaarmastaja” lolluse tõttu….igav
    Ei tule sul välja see koomuskitegemine

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. detsember 2021 at 13:59

      Ja mis keskkonda sa soovitaksid kassidele :)?

      • Avatar
        Vasta Toktor vassiljev 19. detsember 2021 at 14:28

        Jumal küll, kujuta pilti, kassid ei arva, et sinu neljatoaline keskküttega ja vanniga korter heas piirkonnas on mingi tohutu teene neile. Vabandust kui ma nüüd su illusioonid purustan, aga kassidele on see nagu gulag.

        Aga muidugi ma raiskan aega. Et oma täielikku pühendumist loomadele ja tohutult head südant ning absoluutset ning kõikehaaravat isetust tõestada hangid veel ilmselt põhjapõdra, kolm nugist ja tagatuppa karja hunte, kui lapsed nii nõuavad. Nii nunnu ju ja instasse saab häid pilte…

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. detsember 2021 at 15:45

          Sa tead mind nii hästi (L)

        • Avatar
          Vasta Leevi 19. detsember 2021 at 17:20

          Jah, kassid ilmselgelt parema meelega istuvad tänaval, mõtlevad kas homseks üllatuseks on mõni sadist, autorattad, uued parasiidid, suured külmakraadid, nälg või naabruses elav koer. Ehk isegi jackpot ja mitu neist korraga pluss mõni rebane. Vaesed kassid, kes saavad soojas kodus turvalisuses peesitada. :)) Mul endal kuus kassi, kõik endised tänavakassid ja kuigi maakodus nad saaksid õue – nad ei taha. Toas on 24C sooja, aga nad ronivad veel soojemasse, nt ahju peale. Omavahel võiksid mängida ja eks nad veidi mängivad ka, aga suurema osa ajast lihtsalt peesitavad ja vaatlevad. Hiiri võiksid püüda ja süüa, aga elus ei söö – ainult kinni püüavad. Kass on väga mugav loom kui talle võimalus antakse.

        • Avatar
          Vasta Evelin 19. detsember 2021 at 19:38

          Mul on kaks kassi ja nemad küll arvavad, et minu ilus soe korter on neile tohutu teene. Asju loobivad ja lõhuvad ka, aga kujutad sa ette, et kassi ja inimese idee mängust ongi erinev.
          Also, miks sa seda nõmedat blogi lugemas ja nõmedaid pilte instas vahtimas käid, masohhism?

        • Avatar
          Vasta Vaike 19. detsember 2021 at 20:31

          Toktor Vassiljev, sa ei vastanud ju küsimusele. Küsimus ei olnud selles, kas praegune keskkond on kassidele sobiv, vaid vastavalt sinu kommentaarile, millist keskkonda sa kassidele soovitad?

          • Avatar
            Toktor vassiljev 19. detsember 2021 at 22:52

            Laevadel on turvalisem sadamas, kuid laevad on loodud meresõiduks.

          • Avatar
            Katrin 20. detsember 2021 at 11:05

            Mul on ka kass ja ka koer, aga reeglid on kodus paigas. Loomad elavad ikkagi inimese järgi, mitte vastupidi. Kui loom ainult lõhub ja sittab siis on tal ilmselgelt tähelepanu puudus/vajadus. Igatahes kui juba ühe loomaga nii palju probleeme on siis minule pähe ei mahu, miks neid omale siis kümnete kaupa tuleb võtta. Kuskilt jookseb ikkagi piir ja terve mõistus tuleks ka kasuks.

        • Avatar
          Vasta Kuusk 20. detsember 2021 at 11:22

          Paraku olen Toktor Vassiljeviga nõus. Loom on ikkagi loom ja inimene peaks looma õpetama, kuidas tema loodud keskkonnas loom elama peaks, mitte, et inimene elab looma järgi.
          Kui ei oska ennast loomale kehtestada siis ärge palun võtke loomi, kodurahu huvides.

          • Avatar
            Evelin 20. detsember 2021 at 15:59

            Mul kunagi üks sõber üritas ka oma kassile selgeks teha, et Piibli peal ei tohi istuda, aga ei toiminud. Ilmselgelt ei osanud ennast piisavalt kehtestada:D

            Antud blogipostituse valguses on täiesti debiilne kommenrtaar, et kui loomad ainult “lõhuvad ja sittavad”, siis ei peaks neid võtma. Ei ole ju nii. Mul loomad üldiselt ei lõhu ja sitta, aga mängulusti on neil palju ja selle käigus on ikka juhtunud, et mõni asi kusagilt alla kukub ja katki läheb. Ei pea küll vajalikult neile mingeid hulle “reegleid” hakata selle pärast kehtestama. Suur kuusk paraku on jah selline, et on paras kaos kui see kukub.

  • Avatar
    Vasta Gerda 19. detsember 2021 at 13:56

    Oiiiiiī, olen selle sama insuldi üleelanud. Kui üks kass oli aastane siis tema otsustas ka kuuse otsa ronida. Ärkasin sellise kolaka peale üles. Tegin magamistoa ukse lahti ja kuuselatv vajus tuppa. Kuulid juba otsapidi köögis. ainuke asi mis ma tegin oli see ,et ma kuivatasin vee ära. Jätsin selle kuuse keset tuba ja läksin magama tagasi. Hommikul ärgates vaatasin, et see sama kass teinud endale kuuse sisse mõnusa pesa ja magas seal.
    Aga.. ma tean mitut inimest kes jätavadki kuuse kas rõdule ukse taha või siis terrassile. Ehivad kuulikeste ja tuledega ära. Just sellepärast et kodus on koduloomad keda see kuusk väga huvitab. ? Aja ka see kuust püsti, tee korda ja jätagi sinna kus on, toast hea vaadata. Okastevaba elamine. Sa võib-olla tead seda aga kui kuuse lõhna hakkad igatsema siis joik kuuselõhnaline küünal on nii originaalse lõhnaga. Kasutan juba paar aastat ise seda küünalt kui kuusk toas ja lõhna tahaks ka tunda. ?

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. detsember 2021 at 13:53

    Jumal tänatud, et ma ainuke hull pole, kellele olmeelu vihainsulte tekitab 😀 Minul esinevad siiski vist ainult miniinsuldid, sest mul üks laps ja üks kass ning palja taguotsaga öösel hoovis VEEL ei ole ringi jooksnud..

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. detsember 2021 at 14:00

      õhtu on alles noor 😀

  • Avatar
    Vasta Krista 19. detsember 2021 at 13:46

    Nojah, tahaks siinkohal öelda, et oma viga ? Aga teisalt arusaadav, tahaks uues elamises ikka ilusaid kardinaid ja jõuluilu. Aga mina aktsepteerin olukorda ja säästan end nendest insultidest. Kardinad on ainult rulood. Pärast seda, kui esimene kass mööda kardinapuid jalutas ja ükspäev kui kaal kriitilise numbri ületas, koos puu ja kogu kupatusega alla sadas. Rapiks ja roniks ka. Seega pole mõtet. Ja nüüd on teine, väike kass, kes lendab horisontaalselt mööda tuba, nii et kõik kukub… noh, ei mõtlegi kuusest. Näis, kas mõne küünla saab korraks põlema panna, ilmselt tuleb veeämber siis läheduses hoida. Aga edu sulle! Kuusk jah terrassile!

  • Avatar
    Vasta Sirly 19. detsember 2021 at 13:43

    Ohh jumal küll, vaene Sina.
    Kuusk kuuseks, aga vot vaibast ja eriti kardinatest oleks mul väga kahju, pole just odav lõbu ?
    Igatahes sellist juttu lugedes tõden taas, et jumal tänatud, et ma ikka kassi pole võtnud laste lunimisele vaatamata (mõtlen, mis sellega kaasneks), sest ma lihtsalt nutaks ja koguks järgmised paar aastat raha, et uusi asju osta.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. detsember 2021 at 14:00

      tuleb selline vanem kass võtta. Hella oli võttes 2a ja pole iial pahandust teinud 😀 Tited ikka teevad

      • Avatar
        Vasta Annika 19. detsember 2021 at 14:58

        Hah! ? See sõltub ikka kassi iseloomust – minu 15 aastane Kusti turnis mõnuga 2,25 meetrise kuuse otsa, ajas paar kuulikest alla(purunemiskindlat) ja lasi siis peale neid väsitavaid toiminguid sealsamas pool tunnikest und ?

      • Avatar
        Vasta Marianne 19. detsember 2021 at 17:45

        Pole kasu! Mu kass on 14 ja ikka teeb sigadusi ?

        • Avatar
          Vasta Mina 19. detsember 2021 at 22:19

          Kassid nagu mehed, no ei muutu ?

  • Avatar
    Vasta Pille 19. detsember 2021 at 13:37

    Oii, kuidas ma tean mida sa tunned. Mäletan veel hästi, kui kassid olid väiksed ja see vaene kuusepuu jôule ei näinud. Ja ma ei räägi, kui mitu jôulutulede juhet näriti läbi.? Usu mind see läheb mööda, praegu on nad 5 aastased ja kuusk neid ei koti enam. Palju kannatust sulle ?? ja see vaatepilt sina palja peega hoovis jooksmas oleks pônev olnud rôdult jälgida. ??

  • Avatar
    Vasta Kairi 19. detsember 2021 at 13:27

    See insta pilt oli parim kokkuvõte kasside sigadusest 😀 Panime konksu lakke ja jõhviga sidusime kuuse sinna, kuusk jääb püsti vähemalt ,ehteid ja okkaid ikka lendab aga vähemalt insult jääb saamata 😀

    • Avatar
      Vasta Kairi 19. detsember 2021 at 13:29

      Väike parandus videod instas 😉

    • Avatar
      Vasta Annika 19. detsember 2021 at 13:56

      ????Sorry, aga no nii naljakas?

  • Avatar
    Vasta Ainika 19. detsember 2021 at 13:21

    Nii mõnus lugemine . Nähes seda kuuske seal akna taga siis panegi õue ja ükski kass seda enam ei rapi….ilus vaadata?

  • Avatar
    Vasta Katrin 19. detsember 2021 at 13:19

    Aga panegi see kuusk sinna terrassile ja ehted , tuled külge ja ei puutu kassid ja kuuseilu saad ikka nautida ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. detsember 2021 at 13:16

    Aga panegi see kuusk sinna terrassiukse taha püsti. Endal ilus vaadata aga kassid ligi ei saa. Et noh, kui see Sul juba olemas on. Lõhna jaoks küüna tuppa.

  • Avatar
    Vasta Tiina 19. detsember 2021 at 13:13

    Kust see vaip pärit on? 😉 (no et mõtted mujale saada)

    • Avatar
      Vasta Kaisa 19. detsember 2021 at 13:54

      *sisesta malluka vihainsult nr 5* ?

      • Avatar
        Vasta Tiina 19. detsember 2021 at 18:45

        ma ei saa mitte midagi teha, aga ükskõik kus ma mingit vaipa näen või vaibast räägib, kõlab Malluka hääl kõrvus: rug.ee, rug.ee