NIISAMA JUTTU TEEME HEAD

tissisuurendajast tillinaksaja

23. detsember 2021

Ega ma ilmaasjata inimestele juba paar nädalat “rahutuid jõule” ei soovi. Mulle tundub, et vaid üks pool inimestest muutub jõulude ajal selliseks “jeeee, jõuluuuud” meeleolusse. Teine pool läheb kohe kuidagi eriti kurjaks ja vihaseks.

Muidu on siin mu enda blogis vihased kommentaarid pigem harv nähtus. Aga vot kohe kui pühad ukse taga, meenub inimestele nende nirune elu. Noh ja kus mujal seda välja elada, kui netis ja suvalistes kommentaariumites. Ma ise uudisteportaalides ei loe pea üldse neid. Ilmselt seal mõnitatakse 24/7, aga minu enda lehele üldiselt nad ei roni. Näiteks on viimasel ajal mu lehel kaagutamas üks Aivo.

Ma neid eelmiseid kommentaare ei viitsi otsida, aga ta aeg-ajalt peab vajalikuks mulle meelde tuletada, et ma olen paksuks läinud, töötu ja lits ? Teate, mis on selle parim osa? Kunagi kui ma Naistelehes töötasin, tegin Aivost loo ja aitasin talle raha koguda. Siis ma tema meelest küll paks lits ei olnud, aga näete, kuidas ajad muutuvad.

Mingi hetk tegid Marimellid FB-s live, kus nad rääkisid, et nad said Perekooli käest teada vist mingisuguste kommenteerijate andmed. Pidasidki siis aru, et kas nad peaksid neile ukse taha minema, tööle kohale lendama või hoopis neile mainekahju eest rahalise nõude lajatama.

Ma muidugi ei tea, mis kommentaaridest nad rääkisid ja mis mainekahju nad nendest said, aga ma ütlen täiesti ausalt, et kui mina näen enda suhtes mingeid lampe kommentaare, siis ma ei tunne, et keegi nendega mu mainet kahjustaks või mu töö selle all kannataks. Selles suhtes et minge korraks avage Õhtuleht või Delfi. Võtke sealt näiteks suvaline artikkel mõnest Eesti artistist ja keegi ikka seal all kommenteerib, et issand mis mõttetu mees/naine, kole, andetu ja paks kah kindlasti. Ja kui suur on nüüd tõenäosus, et keegi, kes plaanis seda artisti palgata, tema plaati osta või tema kontserdile minna, vaataks seda kommentaari ja oleks nagu “Issand… On v? Mina ei taha enam temaga midagi pistmist teha!”

Ma ise usun, et see on väike tõenäosus. Neid, kes kuskil suvalisi asju kommenteerivad on nii palju ja ainuke, kelle mainet nad sellega kahjustavad, on iseenda oma, arvan mina isiklikult.

Kas ma peaksin tundma, et mu maine on sellest näiteks kuidagi kahjustunud? Ma olen üsna kindel, et 31 aasta peale kolm lasta saada ei näita kohe kindlasti mu ainukest oskust siin ilmas. Tööd teen ma suht iga päev (v.a need päevad, kus ma ei viitsi tööd teha ?). Ka see et ma elatun abist ja lasterahadest… Noh, ütleme nii, et kui keegi arvab, et ma suudaksin 500 euro eest kuus ära elada, siis tunnen end pigem meelitatuna ja suuremat numbrit sellest ei tee. Või kas teie tunnete, et selline kommentaar kahjustab mu mainet? Kas te arvate nüüd minust midagi teisiti ??

Ehk siis mu tänase postituse point on see, et kui teil tekib ka pühade ajal sellline seletamatu raev sisse ja tahaks kellelegi sitasti öelda, siis võite julgelt ennast minu postide all välja elada. Ma pahaks ei pane ja oma maine pärast ei põe, seega ei pea ka mingit nõuet pelgama.

Võtke seda kui jõulukingitust selle vaese töötu tillinaksaja käest siit Laagrist ?

Loe ka neid postitusi!

28 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Nimi 24. detsember 2021 at 20:25

    Kuhu tulema peab, et mu tisse ka suurendaksid, oo tissisuurendaja?

    Aga tegelikult on mul mega kurb, et see Aivo seesama invakärude Aivo on 🙁 Mitte kellestki ei saa enam head mõelda.

    • Avatar
      Vasta Rents 25. detsember 2021 at 16:02

      Kui ma ei eksi, siis on ta ju ka meedias naisepeksjana kuulsust kogunud.

  • Avatar
    Vasta Mariine 24. detsember 2021 at 10:08

    Millisele tillinaksamisele Aivo vihjab? Kas Aivo on nüüd tillitu?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2021 at 12:49

      Ma ei tea, ning ausalt öeldes ei taha ka teada ?

  • Avatar
    Vasta nunu 24. detsember 2021 at 01:43

    Tead Mallu, Sinu suhtumine on äge. Sellise hoiakuga peabki üks suunamudija, blogija, influenser olema. Sa oled kõigest üle ja sa ei vaevu. Taktika on õige, kui näed et keegi jagab sinu kohta valeväiteid, siis tulebki kohe see avalikult selgeks rääkida ja probleem lahendatud. Fakt on see et kõik need, kes mängivad solvunut ega oska enda mainet paremini kujundada ning kes ajavad kohtuga ja nõuetega õigust taga, saavad endile endisest rohkem vihavaenlasi, selja taga s.itakeerajaid, see on kordades hullem.
    Mõjuisiku parim turundusnipp on see, kui võidab heiteri poolehoiu ning sellest samast heiterist saab päriselt netisõber ja tuleb sulle pöialt hoidma.
    Olid varem ülbe hoiakuga, said heiti. Nüüd oled sõbralik ja tore ja olen päris veendunud, et oma hoiakuga oled paljude endiste heiterite meelt muutnud enda suhtes, ja neil on mokk maas.
    Ütleme nii, et sinust on kasvanud üks muhe huumorisoonega kodanik.
    Tüübid kes kättemaksuks kohtusse lähevad ja inimesi paljastama hakkavad, saavad veelgi suurema ja püsiva viha ja vaenu osaliseks ning keegi ei oska ette öelda milliste võlgadega ja vaenuga nende kahjuks protsessid lõppeda võivad. Sina tead, oled kohtus olnud aga nemad veel ei tea, kui palju seal energiat ja raha kulub. Selle asemel võiks parem õppida seda, kuidas inimesed enda poolele võita, sest ka heiterist võib saada lojaalne toetaja ja perspektiivis võidavad sellise taktikaga püsivat väärtust. Iga mõjuisiku südamesoov on mõjuda chillilt ja tekitada juurde fännide horde. Jääda normaalseks.

    Tore, muhe jõulumees,
    pikk ja valge habe ees.
    Ilmus meie ukse taha,
    kingikotis palju raha.
    Igaüks nüüd imestas,
    mõni meist ka minestas.
    Keegi ei tahtnud enam halada
    ega suuri pisaraid valada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2021 at 12:56

      No nii powerful ma ka ei ole, et suudaks hateritest poolehoidjaid teha, aga muidu aitäh?

  • Avatar
    Vasta A 23. detsember 2021 at 18:46

    Mul on lihtsalt küsimus, et kas te suured suunamudijad ei mahu kuidagi ära w? Kõigil nii suured egod, et ikka igal võimalusel saaks teist mainida ja läbi lillede, suure naeratuse saatel öelda, et teine või kolmas on suht mõttetu lohh ja siis igas vastavas kommentaariumis fännid kiidavad takka ja käib selline “koolikiusamine” kus ühe või teise üle pundis irvitatakse.
    Kui keegi ütleb, et üks mu lastest on, värdjas siis ma ka sooviks, et avalikult vabandab või tonn lapsele tulevikuks terapeudi kassasse. Saate aru, et ühel hetkel on teie lapsed need haprad teismelised, kes võtavad kõike hinge, olgu see tõsi või vale ja ole sa ise niiii paksu krokodillinahaga kui tahes. Kõik sitt mis mingid käod kuskil pritsivad jõuab ühel hetkel nendeni ja annaks issand, et teie kõigi lapsed oleks pooltki nii paksu nahaga kui te ise endid väidate olema.
    Rohkem sallivust ja rahulikku pühadeaega!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. detsember 2021 at 19:11

      Ma ei tea, keda sa arvad, et ma siin kiusan? Peab ikka kujutlusvõime olema, et siit seda välja lugeda 😀

  • Avatar
    Vasta K 23. detsember 2021 at 17:51

    Mind tegi kurvaks et sa mu abipalvet kassidele natuke rohkem raha koguda “seenisid” ? aga sain üle ja läksin eluga edasi ?? ilusaid jõule! Sain ka välja elada aitäh ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. detsember 2021 at 19:13

      Kui sa mulle instasse kirjutasid, siiis usu mind, mul tuleb sinna NII palju kirju ja mul tõesti ei ole aega kõigile kohe vasatata. Pärast muidugi pole meeles ja kuna instas ei saa nn mitteloetuks märkida, siis sinnapaika see jääbki. Kui midagi tahad, tuleb meilida.

  • Avatar
    Vasta Tiina 23. detsember 2021 at 17:51

    😀

  • Avatar
    Vasta säde 23. detsember 2021 at 17:03

    küll see mallukas on ikka üks mõttetu tillisuurendajast tissinaksaja

  • Avatar
    Vasta Antsik 23. detsember 2021 at 16:34

    Ma tahan rantida küll ühe asja osas, mis mind raevu ajab! Ja selleks on mu ämma kartulisalat. See aasta on jõululaud tema juures ja ta teeb kartulisalatit. Aga see on kohutav. Sest ta paneb sinna õunatükke ja kõik tükid pole võrdsed kuubikud vaid random suurusega sektorid. See ei sula suus nagu meie pere salat, vaid mul on tunne nagu näriks hapukoorega käbisid ja õunu. Aitäh, rohkem asju mind enne jõule ei häiri hetkel ? Sulle ja lastele kauneid pühi!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. detsember 2021 at 17:02

      Kartulisalatis käibki õun, suva kui suurte tükkidena ?

      • Avatar
        Vasta Antsik 23. detsember 2021 at 20:42

        Palun ei, sina ka tiimis õunatükid 🙁 Olgu, hingan sisse ja välja, see pole maailma lõpp… 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. detsember 2021 at 12:58

          Ma ei saa lihtsalt, see õun on seal lihtsalt nii hea ?

  • Avatar
    Vasta Laura 23. detsember 2021 at 16:08

    Hahaha, tillinaksaja on suht omapärane väljend – ehk saab Aivo uue sõna eesti keelde väänatud.

    Aga kahju kui inimesed mingil põhjusel kibestuvad, mäletan isegi kui sa Aivost kirjutasid… Pigem teeb ta endale häbi selliste väljaütlemistega…

    Aga MariMelli kohta ma ei imesta kui nad mainekahjust jahuvad, ilmselt teeb veel nende hingele haiget, et keegi aegajalt jälle nende kohta nt seda mobiilivarguse avastab?

  • Avatar
    Vasta Indrit 23. detsember 2021 at 15:36

    😀 😀 😀 Niiiii hea pakkumine aga näkää . Ma ilmselt pole see , kes käib ja situb ukse taha ja siis paberit ei julge küsida ??

  • Avatar
    Vasta P. 23. detsember 2021 at 14:37

    See MMde teema on kummastav, sest nad peavad end suurteks mõjuisikuteks ja suunamudijateks ning siis sealjuures arvavad, et keegi teine nende mainet kujundab. Haha.. eriti perekool, kus enamasti isegi mitte nende blogijanime välja ei kirjutata. MIsmoodi ja kes peaks otsinguga pekrekooli foorumisse jõudma? Ja tõesit, ütleme, et kuidagi jõutakse. Ja siis loetakse, et täitsa lõpp, mis seal anonüümsete kägude taga kirjas oli, no sellise mõjuisikuga ma küll tegemist ei tee. Suht naeruväärne. Sinuga ei peaks ka keegi enam ammu koostööd tegema, peale kõiki skandaale, mis sinu kohta teada on.

    Sulle mingit kriitikat hetkel vist ette heita pole. Või oot… See suitsetamise või tupsu teema või mis see oligi.. see oli veits pettumus küll. Aga noh.. Lõppkokkuvõttes, pole see minu asi, sa pole sellega kogu aeg pildis ja laivis jne ja arvamiust sinust see laias laastus siiski ei muuda. Vaat, et kohtusse nüüd ei anna, et ma su potentsiaalsetele tööpartneritele siia sellistinfot eelnevatest postitustest üles kaevasin ja elus hoian. Vb nad ei teadnud, aga kuna mina siin nüüd kribasin, siis nüüd neile enam ei kõlba sinuga koostööd teha. 😀

    Rahulikke jõule sinnapoole! (nii rahulikke, kui see lastega võimalik on:D )

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. detsember 2021 at 15:01

      Eks jah maine kujuneb igaühel ikka oma tegemiste järgi, mitte suva kommentaaride. Kuulujutud võivad jah kommentaaridest alguse saada, aga kui nii väga häiriks või täiesti vale jutt leviks, siis ma lihtsalt avalikult ütleks, et näete, ei ole tegelt nii ja jutul lõpp 😀 Mis ikka lambi antsudega vaielda 😀

  • Avatar
    Vasta K 23. detsember 2021 at 14:18

    Sa oled tõesti uskumatult tugeva iseloomuga. Ma olen oma mõtetes kogu aeg mõelnud seda, et kui sa oled tuntud, siis pead sa ka kriitikat hästi taluma aga see, mis tegelikult toimub kommentaariumites, on nii kurb ja jube. Need “tõe välja ütlejad” on ilmselt oma hingeeludega täitsa puntras ja üritavad siis “maailma parandada”. Mina isiklikult võtan kõike väga hinge ja seega on sõnadega mulle väga kerge haiget teha. Aga küll ma õpin. ?
    Sina ise oled aga, vaatamata kõigele halvale, mis netist su kohta lugeda võib, üks ütlemata äge Mutt/Naine ja inimene oma väikeste viperustega nagu me kõik. Lihtsalt sinu elu apsakate üle saame me kõik julgelt koos sinuga naerda või nutta.
    Ilusaid jõule!! (Isegi kui verivorst on maitsetu ja piparkoogid ei lõhna) ?

  • Avatar
    Vasta Helves 23. detsember 2021 at 13:47

    Jajaa, soovitad kommenteerida, pärast küsid 1000 eur näo pealt laimu eest 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. detsember 2021 at 14:29

      Krt miks mu plaani paljastad ??

  • Avatar
    Vasta Krissu 23. detsember 2021 at 13:31

    Sa oled tugev lihtsalt, see on hea. Mina ise võtan ikka hinge kõiki mu ettevõtte negatiivseid retsensioone. Aga mis teha elu läheb edasi ja aastatega kasvab ikka nahk paksemaks ja mul? Häid jõule sulle ja perele!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. detsember 2021 at 13:41

      No hinge ei saa võtta asju, mis ei ole tõsi 😀 See ei ole mulle solvav, kui keegi ütleb, et ma olen töötu, kui ma ise tean, et ma ei ole 😀 Samahästi võiks ma solvuda ja karjuda “LAIM!” kui keegi jätab kommentaari, et mul on ühe jala asemel kabi 😀

  • Avatar
    Vasta Evelin 23. detsember 2021 at 13:25

    Kallis Mallu, ilusat valget jõulu sulle ja su kaunitele tirtsudele.. nende sittade kommenteerijate probleemiks on üldiselt üks definitsioon-KADEDUS!! ära vaeva oma peakest ja ära kuluta oma energiat nendele… meie, kes sind ikka aadtaid jälginud, küll me teame, pole sa ei lits, paks, töötu, narkomaan jne 😀 keegi kuskil kirjutas ka ju et oled narkomaan ja joodik 😀 vahest loen või kommenteerin kusagil grupis(haruharva kui ei suuda ikka vaika olla, mingi ajuvabadus) siis tuleb ka nätaki ja nätaki… ise tead ju… aga las jääb neile see rõõm, ei maksa üldse süveneda…. suuna see negatiivsele energiale raiskamise asemel positiivsena oma asjadesse ja elu on palju ilusam 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisukas 23. detsember 2021 at 13:25

    Ega muud, kui et issanda loomaaed on kirju. Kahustada saab nii vaid tõesti iseenda nime. Kahju jah muidugi, et seda just jõuluajal tehakse. Õnneks tehakse pühade ajal ka palju head 🙂
    Ma vahest imestan, et kuidas Sa kogu selle jama peale tahad üldse lugeda ja kuidas vastu pead nii, et iga päev krokodillipisaraid ei vala, aga siis saan aru, et ega igaüks ei saagi seda tööd teha. Mõnele ei sobi ja ju Sulle just sobib.
    Ilusat pühadeaega!

  • Avatar
    Vasta Efka 23. detsember 2021 at 13:21

    Kallis Mallu, ilusat valget jõulu sulle ja su kaunitele tirtsudele.. nende sittade kommenteerijate probleemiks on üldiselt üks definitsioon-KADEDUS!! ära vaeva oma peakest ja ära kuluta oma energiat nendele… meie, kes sind ikka aadtaid jälginud, küll me teame, pole sa ei lits, paks, töötu, narkomaan jne 😀 keegi kuskil kirjutas ka ju et oled narkomaan ja joodik 😀 vahest loen või kommenteerin kusagil grupis(haruharva kui ei suuda ikka vaika olla, mingi ajuvabadus) siis tuleb ka nätaki ja nätaki… ise tead ju… aga las jääb neile see rõõm, ei maksa üldse süveneda…. suuna see negatiivsele energiale raiskamise asemel positiivsena oma asjadesse ja elu on palju ilusam 🙂