TERVISEJUTUD

narkoos it is

10. jaanuar 2022

Vabandan kohe ette, et ma ei jõua kõikidele eraldi vastata – hämmastav, kui paljud teie seast on seda õuduste protseduuri läbinud. Ja kuigi osad kommentaarid olid, et “ah, elad üle”, siis need, mis kirjeldasid, kuidas neil igast august ropsi voolas, nädal aega rääkida ei saanud ja kuidas see toru seest midagi rebestas, siis need andsid mulle rohkem selle vaibi, et nope, mina seda elusast peast endale teha ei lase.

Seega saatsin ma perearstile haleda kirja, et ole meheks ja palun pane mulle ikka narkoosiga aeg kirja. Ta küll veel vastanud pole, aga minu poolest võin ma oodata ka, kus mul ikka nii väga kiiret. Ja kui ta ei taha miskipärast minuga nõustuda, et ropsides endale toru kurku toppida ei ole mõnna, siis panen endale kuskile tasulise aja, kus ma narkoosi saaks. Keegi kirjutas, et confidos maksab see 700€ ja Fertilitases 200€, aga ma ise ei ole vaadanud, kas need hinnad paika ka peavad. Olgu, mis ta on, aga kui kasvõi 700 euri päästab mind sellest õudusest, siis ma pigem hakkan iga päev Viru tänaval mütsiga kerjamas käima, kuni ma selle raha kokku saan.

Keegi kirjutas mulle, et ta kardaks narkoosi rohkem, et äkki ei ärka muidu enam üles. Aga ma olen narkoosi enne saanud ja see oli jumala lebo. Seda enam, et kui ma üles ei ärka, siis mina sellest miskit ei tea, et ma enam ei ärka, seega ma ei näe siin mingit kaotust, ainult võitu.

Also ma kavatsen teha ära toidutalumatuse testi, kohemaid tellin ära, kui see keegi hea inimene, kes kunagi mulle andis selle lehe sooduskoodi, kirjutab ja selle koodi mulle meelde tuletaks. See päris kallis, alega raaatsiks ehk juba ära osta ja vaadata, mida ma siis süüa ei tohiks.

Nüüd mulle tundub, et ma olen oma tervise jaoks rohkem kui küll ära teinud, mis siis, et selleks on 1x trennis käimine ja vereanalüüsi andmine, aga alguseks seegi. Nüüd võiks issand jessake mulle jõudu anda kõik lastetoas vedelevad riided kappi ja sahtlisse panna, aga kuna see hõlmaks kükitamist, siis ma kardan, et ma ei saa sellega hakkama. Samas homme on ka päev. Ja ülehomme. Lihtsalt veits häirib see hunnik seal maas. Muidugi on alati variant see hunnik väevõimuga kappi toppida ja teeselda, et seda ei eksisteeri. Nii vist teengi!

Aga et see positus ainult üks ving ja hala ei oleks, siis ma soovitan teile täiega netflixist sarja Manifest. See on lihtsalt nii põnev, et ma ei suuda selle vaatamist lõpetada. Ilmselt selle pärast kannatavad ka mu majapidamistööd – lihtsalt ei saa teleka tagant ära. Kui teil on ka huvi kaotada järg nõude ja pesu pesemises, siis vaadake terviseks!

Loe ka neid postitusi!

62 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Terje 14. jaanuar 2022 at 01:57

    Ole sa neetud :D, mõtlesin, et vaatan ühe osa seda sarja ja loomulikult ootab praegu teine osa kohe peale panemist, et saaksin sind siia selle soovituse eest kiruma tulla. Aga väga väga põnev indeed.

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. jaanuar 2022 at 10:54

      sorri!

  • Avatar
    Vasta Ceissy 12. jaanuar 2022 at 15:06

    Mõistan täiesti, ma ei tahaks samuti sellist asja ilma narkoosita teha. Isegi järgmine kord, kui spiraali lähen paigaldama (vahetama siis), lasen endale seda narkoosi all teha! kardan JUBEDALT valu.
    Mind ootab see reede ees hemorroidide kirurgiline eemaldamine 🙁 Olen seda juba 8 aastat, alates sünnitamisest siis edasi lükanud ja sellega kuidagi õppinud elama, ükskord aga tuleb see ära teha.
    Ja ikka see päris kirurgiline. Skalpelliga lõigatakse ära.. Muud, kergemad ja tänapäevasemad variandid ei tööta, sest olen nii kaua oodanud, et asi on kõige hullemasse staadiumisse jõudnud, seega ootab mind ees suur lõikus…
    Issandjumal ma juba praegu mõtlen, mis moodi ma üldse edasi elan peale seda. Kardan metsikult 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. jaanuar 2022 at 15:14

      Aiiiiiiiii. Samas ma arvan, et sa PEALE oppi elad paremini kui praegu ja siis see on vähemalt done 😀

      • Avatar
        Vasta Ceissy 12. jaanuar 2022 at 15:38

        Ma ei tea, ma juba praegu mõtlen, et aga tegelikult ei ole ju mul häda midagi ja võiksin vabalt kasvõi elulõpuni nii edasi elada, kui juba 8 aastat on hakkama saadud.. 😀
        Miski püha vägi sunnib mind sinna ikkagi minemast. Käisin täna isegi opieelset kohustuslikku koroona testi andmas, mida ma kartsin jubedalt. ÕNNEKS tänane koroona test oli ülikerge võrreldes eelmise ja seni ainsa korraga, st pulk torgati ainult poole nina peale, mitte sinna sügavale.

        Senimaani ainus kord kui mul nina kaudu koroonatesti tehti, siis läksin õega füüsiliseks, st tõukasin ta eemale või tõmbasin ise pea ära 😀 Ja seda, ausalt, mitte meelega, ma kõigest väest üritasin aga kui oli ikka valus siis see käsi ise tõusis ja tõmbas õe käe mu ninast eemale… Ütleme nii, et tookord sai õde päris kurjaks, aga kuna oli vaja haiglasse sisse jääda (emakaväline rasedus), siis ei jäänud muud varianti. Lõpuks õde loobus ja leppis mingi kerge ninakaapega ainult mida sai mingi 4.katsel alles.

        Niiet.. kui ma juba sellist asja kardan ja metsikult valus on, siis ma ei tea, mismoodi ma reedel ellu jään kui ärkan 🙁 VÕI kui ma esimest korda number kahel peaksin käima. Appppiiiiii 🙁 Loodan, et nad süstivad mu vähemalt fentanüüli või muid tugevaid valuvaigisteid täis, et ma ei tunneks mitte midagi 😀

  • Avatar
    Vasta Merl 11. jaanuar 2022 at 13:55

    Sa võid arstile tuua argumendiks oma ATH diagnoosi ka, kuna ath-kad on paljudes asjades tundlikumad ja see, et kergesti öökima hakkad, võib täitsa vabalt sellest olla. 😉 Mina nt olen helidele tundlik.

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. jaanuar 2022 at 14:06

      usu mind, ma proovin tuua talle kõik argumendid maailmas 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 11. jaanuar 2022 at 13:18

    Vaatasin just Manifesti binge watchides ära nädalaga haiguslehel, omg kui põnev! Kuna kolmas hooaeg lõppes mega cliffhangeriga siis ma soovitaks aeglaselt vaadata, suht pain on seda 4dat hooaaega hetkel oodata 🙈

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. jaanuar 2022 at 14:06

      ma nüüd aeglustasingi tempot sellega, et tõusin püsti ja hakkasin koristama 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 11. jaanuar 2022 at 09:55

    Ah jäta see Viru tänav kus see ja teine ja hakka jälle pildistamisega tegelema.😬😁 Kui ise sinu juurde pildistamisele ei jõua, siis vähemalt silm puhkab sinu jäädvustusi vaadates. 📷🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. jaanuar 2022 at 10:53

      haha, nii armas, aga reaalselt ma ei viitsi vist 😀

  • Avatar
    Vasta Murx 11. jaanuar 2022 at 08:52

    Käisin alles kuu aega tagasi “mõõka neelamas”. Narkoosita. Sõbranna veel ütles enne, et see on sünnitamisest hullem. Sünnitusvalude kohta ei tea veel midagi, aga rõve oli see küll. Ma tegin mingeid x hääli (reaalselt nagu mingi dinosaurus oleks poeginud ja urisenud), otseselt ei roopinud, aga see toru oli nagu kõigel, mis vähegi õhku läbi laseks ja hingata võimaldaks, ees ning tekitas üliabitu tunde. VÕEH. Aga arstid olid toredad, “Kohe saab läbi! Tubli oled!” oli üsna julgustav ning ellu ma jäin 🙂 terve päeva oli kõri hell, aga kästi jäätist ja jogurtit süüa ja ellu ma jäin. Ja vastusest sain abi ka, nii et oli kasu küll. Aga kui nüüd järgmine kord peaks minema, siis palun ka narkoosi. Nii et edu 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 11. jaanuar 2022 at 00:21

    Mul huvitav see, et kõik opid protseduurid, mis alati hirmutavad olnud just teiste jaoks, sis minu jaoks justkui väljakutse, et jääb ellu ja pole hullu ja isegi ootan🤣
    Ei tea mis kiiks sellega on. Seljaop, silmaop, 2 keisrit, kohaliku tuimestusega sünnimärgid, loote väline pööramine, kindlasti midagi veeel.. ja alati seda kõike üksi läbi teinud, see on nagu veidi kurvaks tegev asi.. a muidu need protseduurid alati pohh yolo🤣
    Mõõk tundub kyll rõwe aga arvan, et sinna lähex ka külma närviga.
    Ehk lohutab või annab indu sulle🤣🤣🤣🤣

  • Avatar
    Vasta Nimi 11. jaanuar 2022 at 00:17

    Gastroskoopiat olen ainult kõrvalt näinud, looma oma siis. Sisikond on visuaalselt väga huvitav. Aga narkoos on tore asi mu arust, keegi ütleb 10, siis lased mõnusalt und, mitte midagi ei tea, mis toimub, ärkad üles, hea puhanud olla, peksad natuke segast ja kõik chill.

  • Avatar
    Vasta Ann 10. jaanuar 2022 at 22:46

    Kommenteerisin eelmise teema alla, et võimalik on ka mingi vahepealne variant – et päris narkoosi gastroskoopia ajal ei panda, aga kanüüli kaudu anatakse veeni mingit rahustavat-uimastavat ravimit, mis uuringu ajaks pildi eest ära võtab lühikeseks ajaks. Mul tegi Viljandi haiglas dr. Koemets niimoodi gatroskoopiat – tore arst, ise pakkus võimaluse välja, kui mainisin, et kardan paaniliselt gastroskoopiat. Üldse ei naernud minu hirmu üle ega midagi. Ja kogemus on hea.

    Mina tõesti kardan gastroskoopiat rohkem kui sünnitusvalu (sünnitanud 3 last). Jabur ilmselt, aga mis teha.

  • Avatar
    Vasta Hellow 10. jaanuar 2022 at 22:29

    Seda ei tehta niisama et pannakse toru kõrri. Enne hingad sisse mingit tuimestavat õhku ja oled pool uimas. See pole valus, lihtsalt megalt paneb köhima. Oli kyll rõve aga narkoosi alla ise selleparast ei läheks.

  • Avatar
    Vasta Anneli 10. jaanuar 2022 at 22:03

    Toidutalumatuse test ei pruugi 100 % õige olla. Kõige targem on ‘elimination diet’ läbi teha. Kõik poest saadav valmistoit, mis säilitusaineid täis ja suhkur tuleks täielikult menüüst välja jätta, ka piima- ja jahutooted võivad vastunäidustatud olla. Endal on liigesepõletik ja toitumise muutmine on palju aidanud.

  • Avatar
    Vasta Eleri 10. jaanuar 2022 at 21:45

    Mina sain laktoositalumatuse testi perearsti saatekirjaga. Täitsa tasuta synlabis sai tehtud.

  • Avatar
    Vasta PN 10. jaanuar 2022 at 21:13

    Vaata siit: https://www.eriarstikeskus.ee/teenused/gastroenteroloog/

    TEENUS
    HIND
    Gastroenteroloogi vastuvõtt60€
    Gastroskoopia*110€
    Koloskoopia*170€
    Rektoskoopia*45€
    Endoskoopiline polüpektoomia*80€
    *Võib lisanduda koeuuring biopsiamaterjalist 28€

  • Avatar
    Vasta Merilyn 10. jaanuar 2022 at 20:47

    Heyhey. Olen käinud toru neelamas aastaid tagasi Pärnu haiglas. Kuna mul paanika-ärevushäired, siis olin ikka korralikult paanikas. Nii paanikas, et kui ukse taga ootasin, puhkesin nutma😀. Õde tuli mind lohutama ja läksime sisse. Istusin tooli peale ja lasti mulle pihustiga tuimestust suhu mille alla neelasin ja see tegi mu suu kuni maoni tuimetuks. Viskasin pikali ja panin silmad kinni ning hakkasin surma ootama😀Aga see kui toru makku jõudis, öökisin mao vedelikku välja natuke, sest süüa eelnevalt ei tohi. See kestis 2 minutit max. Pärast mötlesin, kui hale oli nutta seal ukse taga😀. Midagi ei tundnud ja täis ka midagi ei ropsinud😀

  • Avatar
    Vasta Brigita 10. jaanuar 2022 at 19:30

    Eile lõpetasin Manifesti vaatamise.. nädal aega puhkust oli sisustatud😃 mul nii kahju Jaredist, kes tundub nii hea inimene olevat.

  • Avatar
    Vasta Merli 10. jaanuar 2022 at 19:26

    Õhh, mul saatekiri kolm kuud juba olemas ja ma ei julge minna seda ”mõõka” neelama 🙁 kui saad infot narkoosi hindade kohta täpsemalt või mis ime läbi perearstilt saatekirja saad narkoosiga neelamisele, siis kirjuta sellest. Aa ja toidutalumatuse testi koodi palun ka jagada, kui saad selle😀😀

  • Avatar
    Vasta ... 10. jaanuar 2022 at 19:20

    Minagi olen kaks korda käinud. Kõige sobivam sõna kirjeldamiseks oli peale esimest korda – rõve. Teise korra kohta ütleks lihtsalt ebameeldiv. Öökima ajav, aga mitte oksendama. Kurk oli küll vähe hell, aga kannatas otse tööle minna küll.

    Üldiselt lähen alles siis arsti juurde, kui surm on juba silme ees ja endal mõtted otsa saanud. Kuna mul olid nii suured kõhuvalud, mis ise juba oksendama ajasid, siis see toru neelamine näis juba väiksem paha. Oluline oli põhjus teada saada.

    Loodetavasti saad sinagi peagi selgusele.

  • Avatar
    Vasta katlin.nauts@gmail.com 10. jaanuar 2022 at 19:00

    Tere.
    Kui tervise peale juba mõtled, siis kas nendest hunnist vitamiinidest, mis võtad on biotiini ka?
    Näinud kuidas nii 2-3 kuud peale koroonat juuksed hakkavad välja kukkuma , ise juuksur ja päris paljudel nii.
    Ise peale põdemist lasin vereproovi teha siis raud oli halb, ise näeb digiloost ära vastused, kui huvi googeldada mis midagi tähendab.

  • Avatar
    Vasta Epp 10. jaanuar 2022 at 18:57

    Minul on kogemus narkoosiga selline, et käisin kunagi sapikivisid purustamas ja mind pandi pm magama ja olin uimane aga mõõga pidin enne kui täitsa magama jäin ikka kõõksudes alla neelama.

  • Avatar
    Vasta Laura 10. jaanuar 2022 at 18:36

    Mis su kaebused on, mille peale perearst kiiremas korras sinna protseduurile saatis?

  • Avatar
    Vasta Marie 10. jaanuar 2022 at 18:34

    Lähen homme 4aastase pojaga seda protseduuri tegema. Juba kolmandat korda 🙁

  • Avatar
    Vasta Rami 10. jaanuar 2022 at 18:12

    Ma käisin mõõka neelamas see suvi, mitte küll Eestis aga protseduur on sama. Siin tehaksegi narkoosiga, jõudsin miski pool h varem kohale, pidin need rõvedad trullarid ja kitli selga panema, voodisse panin end külili, üks põlv natuke krõnksus. Kanüül pandi sisse ja miski 30 min hiljem ärkasin ma oma toas. Narkoos kestiski miski 15-20 min ja ma ei saanud mitte kuidagi aru, et midagi oleks kurgust alla lükatud. Ei valutanud ärgates ega ka järgmine päev vms. Kuna narkoos kestab nii lühikest aega, siis ma arvan, et enamik inimestele ei ole probleemiks toibuda kiiresti. Mind lasti mingi 1,5h hiljem minema juba 🙂

    • Avatar
      Vasta Triin 10. jaanuar 2022 at 19:08

      Jaga siis toidutalumatuse soodukat ka storys kui saad

  • Avatar
    Vasta Kats 10. jaanuar 2022 at 18:09

    Oojaa, see manifest meil mehega suht kohe läbi. Täna kolmas päev 😀 Aga noh, selle koroonaga polegi midagi muud kodus teha. Koristada ju ei jõua. Olgugi et pesu ootab pesemist ja toad koristamist😂

  • Avatar
    Vasta Liis 10. jaanuar 2022 at 17:49

    Miksssss sa küsisid ometi? 😂😂
    See on sama mis sünnitusega- sa 3x läbi teinud ja mulle jääbki üks laps sest ma ei suudaks seda never rohkem! Samas mõõka neelaks veel kui vaja.
    Sellessuhtes et kurk valutab pärast sul nkn ka peale narkoosi, öökimist ei mäleta lihtsalt 😀

  • Avatar
    Vasta Marii 10. jaanuar 2022 at 17:48

    Mis põhjusel sind sellele uuringule saadeti?

  • Avatar
    Vasta Eleri 10. jaanuar 2022 at 17:47

    MANIFEST on nii huvitav. Aga netflixis ainult kolm hooaega 🥲

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. jaanuar 2022 at 17:51

      Mujal on rohkem v?

      • Avatar
        Vasta Marie 10. jaanuar 2022 at 18:30

        Lähen homme 4aastase pojaga seda protseduuri tegema. Juba kolmandat korda 🙁

      • Avatar
        Vasta Heli-Ly 10. jaanuar 2022 at 20:26

        Sari on pärit aastast 2018 ja fännid tegid mässu, et seda ei tahetud enam edasi teha peale 3ndat hooaega. Nüüd netflix võttis asja üle ja väntab 4 hooaja, väidetavalt kevadeks. Pmst samamoodi nagu Luciferiga oli🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. jaanuar 2022 at 20:44

          Naisss!

  • Avatar
    Vasta Carol 10. jaanuar 2022 at 17:33

    Jaga selle testi sooduskoodi siis meile kah. 🙂 Ise ka plaanis minna

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. jaanuar 2022 at 17:38

      uurin!

  • Avatar
    Vasta Triinu 10. jaanuar 2022 at 17:31

    Manifest on üks kõige igavam sari mida ma Netflixist vaadata olen üritanud. Hädaga vedasin 6osa välja ja no ei ole põnev 😥

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. jaanuar 2022 at 17:39

      ma ei saa aru KUIDAS 😀 ma ei suuda vaatamist lõpetada 😀

    • Avatar
      Vasta MM 11. jaanuar 2022 at 09:30

      Ma nõustun ka pigem siin. Sari on alguses väga põnev. Aga mida edasi, seda jaburamaks läheb ja muutub lihtsalt selliseks pastakast imetuks ja hakkab venima. Ei suutnud lõpuni vaadata.

      • Mallu
        Vasta Mallu 11. jaanuar 2022 at 10:53

        ma pean nõustuma, et NIII ulmeks läheb juba 😀

  • Avatar
    Vasta Mariii 10. jaanuar 2022 at 17:31

    Mul kaks korda seda tehtud ja üldse polnud nii hull kui räägitakse. pigem ebamugav ja nagu tahaks öökida aga ei saa ja see kestis nii lühikest aega. Abikaasa käis ka paar kuud tagasi ütles ka et ootas hullemat, aga ei olnudki nii hull.

  • Avatar
    Vasta Katrin 10. jaanuar 2022 at 17:29

    Appi, olen sama konksu otsas ja vaatame mehega poole ööni seda koos silmad kilavad peas. 😀 Tahaks magada, aga ei raatsi. Õnneks ainult 3 hooaega väljas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. jaanuar 2022 at 17:30

      Ma olen praegu vist teise hooaja juures 😀

  • Avatar
    Vasta Marge 10. jaanuar 2022 at 17:29

    Ma binge’isin Manifesti kolme päevaga/ööga.
    Esimene hooaeg oli põnev, aga viimases ikka suhtedraamasid skippisin 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. jaanuar 2022 at 17:30

      Ma olen praegu S2E2 😀

      • Avatar
        Vasta Kertu 10. jaanuar 2022 at 18:31

        Mina ka, täpselt sealsamas omadega. 😃

  • Avatar
    Vasta Liisukas 10. jaanuar 2022 at 17:24

    Ma ise seda jubedat protseduuri pole läbi teinud, küll aga mu poeg tegi, kui teismeline oli. No ta oli peale seda ka nädal aega väga löödud ilmega. Rohkem ma ei hirmuta, sest Sa nagunii juba otsustasid narkoosiga teha.
    Toidutalumise testist aga on mul omal kogemus. Mitte küll samast kohast tellitud vaid Tartus mingis Biokliinikus tehtud. Testiti u 175 toiduainet, mille põhjal siis mu toidulaud totaalselt ümber tehti. See oli parasjagu stressirohke, sest kõik, mida ma olin harjunud sööma, keelati ära. Ma jälgisin 3 kuud seda toitumist piinliku täpsusega, enne seda oli veel 10 päeva soolte puhastus mõrusoola veega (elu vastikum kogemus) Aga minu puhul see toitumise jägimine ei mõjunud kuhugi, eriti ei mõjutanud see mu migreenivalusid, millepärast ma selle testi tegin.

  • Avatar
    Vasta Kaja 10. jaanuar 2022 at 17:24

    Perearst teeb tasuta ju seda talumatuse testi. Suhelge oma arstidega mitte ärge nuumake ekstra synlabi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. jaanuar 2022 at 17:26

      ma käisin täna perearstil, ta seda ei pakkunud 😀

    • Avatar
      Vasta Janika 10. jaanuar 2022 at 18:24

      Perearst saadab allergiatestile – need erinevad asjad

  • Avatar
    Vasta Mai 10. jaanuar 2022 at 17:18

    Toidutalumatuse test kindlasti võta koos nõustamisega. Ise ma poleks osanud pooli asju sealt välja lugeda, aga nõustaja seletas lahti, mis on mis, kui kaua ei tohi süüa jne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. jaanuar 2022 at 17:19

      Jaa, seal ongi hinna sees tund nõustamist kaa 🙂

  • Avatar
    Vasta Npitiri 10. jaanuar 2022 at 17:14

    Äkki õnnestub sul lugejatele toidutalumatuse soodustus välja rääkida? Ma teeks ka endale, aga nõks kallivõitu on…

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. jaanuar 2022 at 17:17

      Tead minu meelest see oligi mingi üldine sooduskood, mitte mingi salajane 😀 Niiet kui teada saan, siis ütlen sulle ka 😀

  • Avatar
    Vasta Evelin 10. jaanuar 2022 at 17:11

    Mina ei saa küll aru, kuidas on võimalik selle potseduuri ajal reaalselt ropsida, kui enne seda ei tohi süüa. Öökida võib küll, aga magu on ju tühi. Või on inimesed ikkagi ettekirjutusi eiranud ja söönud?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. jaanuar 2022 at 17:17

      Mingit sappi saad ikka oksendada ju? 😀

      • Avatar
        Vasta Evelin 10. jaanuar 2022 at 17:22

        No ma olen 4 korda käinud ja öökinud, aga mingit sappi küll pole olnud

      • Avatar
        Vasta Evelyn 10. jaanuar 2022 at 21:57

        Ära karda
        Mina käisin mõõka neelamas paar aastat tagasi. Väga meeldiv protseduur oli, enne protseduuri kartsin kohutavalt , lükkasin kogiaeg edasi. See päev kui PERHi läksin seda protseduuri tegema värisesin arsti ukse tsga, õde kutsus kabinetti, rääkis, rahustas lasi tuimestust kurku. Tuli arst paluti pikali heita, pandi ümmargune adi suhu ja õde rääkis ning nagu muuseas oli ptotseduur tehtud. Ma ei tundnud midagi ei sisse viimisel ega vooliku bälja tõmbamisel. Niiet ära karda, kui on õige arst, siis ei tunnegi.

    • Avatar
      Vasta RD 10. jaanuar 2022 at 17:43

      Minul lihtsalt voolas mingi pool liitrit maomahla suust padjale, kui voolik kõris oli ja kui arst nägi siis ehmus ja tõstis mu pea ülesse padjalt. Mu juuksed tilkusid maomahladest 😂
      Aga selle mõõga välja tõmbamisel tuli mul veel purskega umbes pool liitrit maohapet.