JUMALAITA TERVISEJUTUD

et see vanajumal ka ei halasta

15. jaanuar 2022
25-26-juuli20016-5802110

Kuna ma olen aru saanud, et kõik samastuvad siin mu erinevate ihuhädadega, siis õnneks ei pidanudki te kaua ootama, kuni järgmine ennast näole andis. Ehk siis eile oli mul terve päeva kuidagi nõrk olla, iiveldas, süüa ei suutnud suurt midagi. Mingi hetk õhtul hakkasin ma ennast tundma nagu õudusfilmis. Teate küll ju seda kohta, kus keegi istub kuskil pimedas ja siis kuuleb mingit õõvastavalt koletist mörisedes enda poole roomamas? Mul oli sama soundtrack, ainult et see tuli mu enda kõhust.

Mul hakkas juba lõpuks endal ka naljakas, sest need helid olid veits ebamaised, kes mind instas jälgivad, kindlasti kuulsid mu seksikaid storysid sellest. Isegi lapsed panid multika hääletu peale ja võitlesid selle üle, kes saab käia mu kõhtu kuulamas ja mu üle naermas. See oli mu jaoks täpselt üks nendest hetkedest, kus sa juurdled natukene selle üle, et kas laste saamine ei pidanud su ellu rõõmu ja armastust tooma. Mitte kolme väikest inimest, kes naeravad su korina üle, kuni silmad pisaratest märjad. Oh well.

Nagu ma eile instast kuulsin, siis praegu levibki mingisugune kõhuviirus, aga kui ma aus olen, siis minu meelest see “praegu levib kõhuviirus” jutt käib kogu aeg. Niiet ilmselt need kõhuviirused levivadki lihtsalt non stop kogu aeg. Selles suhtes olen vähemalt tänulik, et lastel pole halb olla (sest ma ei suudaks sellega tegeleda) ja ega teoorias võiks mul ka hullem olla. Meenutan siiani seda õudust, kui meil oli kunagi terve perega kuu aja jooksul kaks korda mingi eriti räme variant sellest, kus oksendamisel polnud otsa ega äärt ja lõpuks pidin kiirabi kutsuma, et ellu jääda.

Seekord on tunduvalt parem. Ma lihtsalt korisen, nagu mu sees elaks kaks kaklevat deemonit, midagi süüa ei suuda, sest mõte igast toidust ajab veel rohkem iiveldama ja mega loid on olla. Samas otseselt süda nii paha pole, et üldse elada ei saaks, seega ma kirjeldan ennast praegu kui lödi õnnetusehunnikut, kes ei suuda ennast hästi voodist välja ajada. Õnneks Mari kinnitas mulle armulikult, et ta hoolitses laste hommikusöögi eest: selleks oli kõrrejook, kohuke ja kaks viinerit. Noh, nälga pole veel keegi mulle kurtma tulnud ja imekombel suudavad nad hetkel täitsa rahumeelselt multikaid vaadata, seega ei hakka ma isegi halama.

Ainuke jama on selles, et ma TEAN, et ma peaks midagi sööma, aga no reaalselt ei suuda mõelda ühegi asja peale, mis võimalikult neutraalselt maitseks. Ma nimelt JÄLESTAN oksendamist. See on mu suurim vihavaenlane ja ma pigem hüppaks vist teiselt korruselt alla, kui oksendaks. Isegi sünnituste õudust pean ma eelkõige õuduseks selle pärast, et ma terve aja oksendasin. Valu elaks veel üle, aga oksendamine…

Keegi ütles paar päeva tagasi selle gastrokoopia(??? ma ei mäleta kunagi mis see päris sõna oli) kohta: “Issand, see niii lebo! Oled näppe endale kurku pannud? See umbes sama, aga nagu keegi teine paneks näpud sulle kurku.” Reaalselt te oleksite pidanud mu nägu nägema, kui ma seda kommentaari lugesin. Nagu jumala eest, kelleks sa mind pead?? MUIDUGI ei ole ma elusees endale näppe kurku pannud, see tundub kõige jälgim asi maailmas, mida teha. Ja veel vähem laseks ma kellelgi teisel endale näppe kurku panna.

See on minu jaoks ausalt samasugune võrdlus, kui et aa kle sa oled endale roostes naelu silmamunasse torganud? Noh, vot, see on sama lebo, ainult et nagu keegi teine topiks sulle roostes naelu silmamunasse 😊

Kõik asjad, mis võivad lõppeda oksendamisega, välistaks ma oma elust heaga kohemaid. Seega kavatsen ma siin liikumatult lamada ja oodata, kuni Kardo lapsed võtab ja siis midagigi väga aeglaselt süüa ja lihtsalt oodata, kuni see taud minust vaikselt korisedes üle liigub.

Aga praegu tundub küll selline lugu, et “kui ta surnud pole, koriseb ta õnnetult tänase päevani!”.

Niiet kellel on soovitusi, siis palun andke! Coca zerot mul kodus on (seda eile soovitati), smecta pulber vist tuleks siis võtta, kui ma juba päriselt oksendan, aga seda ma õnneks teinud pole. Eeem..mis siis veel?

Loe ka neid postitusi!

46 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mina 16. jaanuar 2022 at 08:36

    Meie perel oli just ka, lapsed jäid peaaegu puutumata, sest oskasin kohe reageerida, kui esimesed märgid tulid. Endal käis kiirabi turgutamas, sest vedelikupuudus oli juba suur ja enesetunne väga halb. Kiirabi soovitaski kohe Smectat juua kui esimesed märgid, ma ütleks, et korin seda juba on. Ja piimhappebakterid tervele perele koheselt. Veel apteegist mineraalidega pulbrit, et teha omale sellest jook. Kui juba iiveldab, siis väikeste lonksudena! Piimatooteid ja gaasilisi jooke vältida. Süüa tavalist küpsist, kuivikuid, banaani jms lihtsat. .Head kosumist!

  • Avatar
    Vasta Kerttu 16. jaanuar 2022 at 02:38

    Mega hästi aitab apteegist enterogel. Ainuke asi, mis iivdamise/oksendamise ära võttis. Ja kui söök alla ei lähe, siis mul aitas puljongi joomine 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 15. jaanuar 2022 at 16:01

    Ingveriteed
    Kui laeval töötasin siis jõime seda pidevalt enne torme, et oksendama ei hakkaks.

  • Avatar
    Vasta nipitiri 15. jaanuar 2022 at 15:36

    muidu pikalt söömata olemine ajab ka iiveldama ja isegi oksele (tean seda omast kogemusest) nii. et kui isegi tundub, et midagi süüa ei suuda, siis tihtipeale just see aitab 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 15. jaanuar 2022 at 15:33

    Meil oli peale j6ule k6igil järjest noroviiruses ja ikka nii et m6lemalt poolt tuli nii mehel kui lastel ( pisike muuseas oksendas ka mind mitukorda täis ) a hakkasin kohe igaksjuhuks piimhappebakteri kapseleid sööma ja nädal hiljem oli mul ykspäev selline kus oli veic paha olla ja iiveldas a v6tsin igaksjuhuks kapslit veel ja järgmine päev oli k6ik ok . Kardsin veel et appi kui ma selle viiruse saan siis 3 päeva olen surnud potikõrval kuna p6en tavaliselt raskelt aga vic see piimhappebakteri kapslite söömine aitas .

  • Avatar
    Vasta meow 15. jaanuar 2022 at 14:48

    Pits pipraviina, päriselt! Smecta ajab juba sinuüksi mõttest oksele😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 15:20

      Mõte viinast ajab ka oksele 😀

    • Avatar
      Vasta Kethelin 15. jaanuar 2022 at 16:20

      Pipraviina välja oksendada oli päris õudne.. 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 17:34

        ewww, ma kujutan ette 😀

  • Avatar
    Vasta paranoiline 15. jaanuar 2022 at 14:44

    https://menu.err.ee/1608447206/ootamatult-soolevahi-diagnoosi-saanud-karina-koige-raskem-on-teatada-seda-perekonnale

    ma lihtsalt mega paranoiline, aga kui jääb see korin, siis palun uuri arstilt, et mis värk on. alles oli telekas see lugu.

    • Avatar
      Vasta Merily 15. jaanuar 2022 at 19:21

      Jaa, ise tuli ka see meelde kohe. 🙄 Loodan, et siiski pole

  • Avatar
    Vasta Kiks 15. jaanuar 2022 at 14:25

    Just elasin ka üle selle okseviiruse. See smecta ajas mu nii kohutavalt oksendama, et oksendasin kõik suure vaevaga vaikselt sisse joodud vee ka välja uuesti. Aga edu ja head tervenemist, kõhuviirused on rõvedad. Peaasi, et lapsed terveks jäävad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 15:21

      Lapsed on vist fine jaa õnneks!

  • Avatar
    Vasta Kristi 15. jaanuar 2022 at 13:36

    Meil lähevad sellistel puhkudes esimesena käiku söetabletid ja taruvaigutabletid. Ja ikka mitu tk korraga. Ja no kummelitee ja kui juba söögile saab mõelda, siis alguses ainult tee kõrvale lisanditeta röstsai. Viimase kohta- sain arsti käest kuulda, et mul on suur tõenäosus saada tsöliaakia diagnoos(hetkel kinnituse ootel) ja ma ei kujuta ette, mis pärast seda siis kõhuviiruste korral süüakse 🤯Smecta jah alles siis, kui juba hullem asi, ehk miski tahab väljuda valest kohast 🙂 Pea vastu!

  • Avatar
    Vasta Merks 15. jaanuar 2022 at 13:32

    Meil kui viimati okse-ja kõhuviirus oli enne jõule, aitas piimhappebakter ja söetabletid. Lapsed alustasid okseralliga, ise ennetamaks sama, hakkasin kohe piimhappebalterit võtma. Vihkan samamoodi oksendamist. Õnneks minul möödus viirus vaid kehva olemise ja väsimusega.
    Edu paranemisel! 🙂

  • Avatar
    Vasta G 15. jaanuar 2022 at 13:24

    Üldiselt pärast okseviirust soovitatakse süüa kuiva saia (võib röstida ka). Kui sul see sisse läheb, siis äkki on kasu.

  • Avatar
    Vasta Tibu0 15. jaanuar 2022 at 13:19

    Piparmünt või midagi mis on mentooliga. Mingi hea kange Mynthon või Halls või Orbit või kasvõi piparmünditee.
    Ausalt aitab.
    Mul iiveldas viimase rasedusega nagu koguaeg ja see päriselt aitas.

  • Avatar
    Vasta Tupsulotu 15. jaanuar 2022 at 13:17

    Smecta on kõhukinnisti. Oksendamise vastu ei aita. Vbl ingveritee aitaks oksendamise vastu. Piparmünt jällegi rahustab kõhtu.

  • Avatar
    Vasta Kat 15. jaanuar 2022 at 13:16

    Silicea geel

  • Avatar
    Vasta Helen 15. jaanuar 2022 at 12:53

    Iivelduse (isegi pohmaka iivelduse :P) vastu aitab väga hästi Vipise mustika-tammekoore-ingveri tabletid. Sobivad igasuguste kõhuviiruste ja merehaiguse puhul ka, must be mul kodus juba aastaid.

  • Avatar
    Vasta Kethelin 15. jaanuar 2022 at 12:42

    Kummelitee või apteegitillitee võivad ka head teha 🙂 mõlemad seedimisele head. Apteegitillitee aitab gaase rahustada 😀

  • Avatar
    Vasta A4 15. jaanuar 2022 at 12:26

    Sõbranna pere ostab apteegist mingit savi. Nii kui iiveldab vmd kohe savi sisse ja jãrgmine päev okei. Tal mees ka skeptiline ja piinles iivelduse käes mitu päeva kui tuli meelde, et savi peaks võtma. Võttis ja õhtuks oli vinks vonks ja tuli isu tagasi ja hakkas pugima😁

  • Avatar
    Vasta Stella 15. jaanuar 2022 at 12:19

    Proovi sooja vett mee ja sidruniga, siiani on aidanud ja aitab ka siis kui alkoholist magu keerab 😆

  • Avatar
    Vasta Sille 15. jaanuar 2022 at 12:19

    No tänks täiega selle manifesti soovituse eest! Nüüd siis istub üks ilmselgelt liiga vähe magand muumitroll tööl.. juba ootan, et saaks koju minna edasi vaatama tho, mitte magama 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 15:22

      MA vaatasin kolmanda hooajani ja nüüd äkki hakkas igav, enam ei taha 😀

      • Avatar
        Vasta Sille 15. jaanuar 2022 at 17:22

        Seda ma kartsin juba isegi, et raudselt kuskilt maalt hakkab jälle igav ja kõik on natukene liiga kringel, nagu Luciferiga oli ja jätan pooleli või lasen koristamisel taustamüraks käia 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 17:28

          Ma pole Luciferi ka lõpuni vaadanud samadel põhjustel – lõpp läks liiga ulmeks ja igavaks 😀

  • Avatar
    Vasta K 15. jaanuar 2022 at 12:16

    Oli kaa hiljuti selline ühepäevane kõhugripp. Võtsin söetablette ja cocat ja järgmine hommik oli korras

  • Avatar
    Vasta Ronja 15. jaanuar 2022 at 12:15

    Minu kõhugripi nipp on coca ja 10 rohelise pipra tera, siiani olen oma elus vaid ühe korra oksendanud kõhugripi ajal, kõhulahtisuse veel elab üle, eriti kui mõelda sellest, kui “tasuta” dieet😂

  • Avatar
    Vasta AK 15. jaanuar 2022 at 11:58

    Smecta pulbrit võid sa kohe ka võtta, ära oota, kuniks sul päriselt halb on. Kes soovitas võtta alles siis kui päriselt paha on? Ma ise jälestan smecta pulbrit ja söön pigem söekapslit aga teised pereliikmed hea meelega joovad smectat ja kohe kui ennast halvasti tunnevad. Ja võid proovida kummeliteed juua nt.

  • Avatar
    Vasta Banana 15. jaanuar 2022 at 11:57

    Maitea kas seda on nagu ok öelda, aga maitea mulle küll meeldib oksendada😂 pärast see hea fiiling ja 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 15:22

      See on kõige jubedam asi, mida ma elus kuulnud olen 😀

      • Avatar
        Vasta Birx 15. jaanuar 2022 at 20:20

        Jaaa! Minul oli ka perega pärast jõule kõhuviirus ja noo ikka pärast oksendamist miljon korda parem olla. Aga no siis läks paar – kolm tundi mööda ja tuli uus okseralli ja nii umbes 4x järjest 🤮🤮

  • Avatar
    Vasta H 15. jaanuar 2022 at 11:56

    Värsket kurki on lebo oksendada! Maitseb välja tulles täitsa maitsetult 🥲🤭

    Kui ma muidu usklik ei ole, siis igasuguste kõhuviiruste ajal olen nõus palvetama, et jumala eest oksendama ei peaks.

    Iivelduse vastu aitab ingver, seda saab apteegist ka tabletikujul.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 15:22

      Arbuusi ka hea kettida 😀

    • Avatar
      Vasta Ann 15. jaanuar 2022 at 23:47

      Tammekoore tee(rõve maitse, aga kuradi hästi aitab, maailamkõige hullema kõhuhäda korral oli see elupäästja, kummelitee ka ja söetabletid. Nendesse asjadesse on reaalselt usku.
      Ma teeks ükskõik mida, et ei peaks oksendama. Viimati kui mäletan, et rõve oli olla, panin riidesse ja läksin lihtsalt välja jalutama keset ööd 😀

  • Avatar
    Vasta PN 15. jaanuar 2022 at 11:54

    Kõhuhädadele on kõige kiirem ja parem abi—- tammekoor. Kellele olen soovitanud, need mind ka tänanud 🙂
    https://www.apotheka.ee/catalogsearch/result/index/brand/5899/q/TAMMEKOOR/

  • Avatar
    Vasta Laura 15. jaanuar 2022 at 11:51

    Mul just lõppes see pull. Ainuke asi mida oli ok süüa, olid soolakõrsikud ja küpsised soola omad

  • Avatar
    Vasta Llllksk 15. jaanuar 2022 at 11:51

    A sa kujutad ette, et ma pean iga krdi pohmelliga oksendama v? Jah, ka pudel veini teeb mulle selle mõnusa olemise 🙂 Aga unusta Smecta, see on niii jälk… Enteri kapslid aitavad mul ainsana ✌️

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 15:24

      isssand, vaene inimene!

  • Avatar
    Vasta Kertu 15. jaanuar 2022 at 11:49

    Piimhappebaktereid, söetablette (1 iga 10 kg kohta) ja aitab ikka päris Coca, mitte zero. See suhkruasendaja maitse ajab veel rohkem iiveldama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 15:24

      krt, mul aint zerot. fitlife ikka 😀

  • Avatar
    Vasta M 15. jaanuar 2022 at 11:48

    Ole cocaga ettevaatlik. Ka mina kunagi kõhuviirusega jõin cocat. Mitte küll palju, sest samuti midagi eriti sees ei püsinud. Tulemus oli see, et mul oli kohutav kõhuvalu, sest sooled olid arstide sõnul nö kokkukuivanud ja coca tegi ainult hullemaks, mispärast pidin kõhuvalude tõttu öö haiglas tilgutite all veetma (okseviirus ise oli selleks ajaks juba üle läinud). Ehk siis ära unusta vett ja kiiret paranemist!

  • Avatar
    Vasta A 15. jaanuar 2022 at 11:45

    Proovi enteroli, võtab selle õõnsa tunde ära ja pole rõveda maitsega ka nagu smecta.

  • Avatar
    Vasta KS 15. jaanuar 2022 at 11:44

    Valge sai (erinevad neutraalsed küpsised – kõrsikud, grissinid), banaan.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. jaanuar 2022 at 15:26

      sinna mu fitlife läheb 😀