AVALDAN ARVAMUST

#staarkiusaja strikes again

26. jaanuar 2022
mc3b5mmi-8561937

Huh, mõnel päeval kohe sulg lippab ja asju juhtub, seega tere tulemast minu kolmas postitus tänasesse päeva. Kuna te olete siin aastate jooksul mul ikka ja jälle aidanud mu käitumist ja sõnu hinnata, siis palun ka seekord härdalt teie abi. Nimelt olen ma jälle endale külge korjata suutnud #staarkiusaja tiitli. Ja mina üritan siin nüüd nuputada, et kas asja eest või mitte. Esiteks pean ära mainima, et kes eriti teisi blogisid ei loe ja neist midagi ei tea, siis ilmselt pole järgnev jutt teile huvitav. Aga no kõrvaltvaataja nõu saate ikka anda.

Ühesõnaga, on üks teine sisulooja nimega Jane Almers. Mul on temaga siin-seal lahkhelisid olnud, aga kammoon Simmo, see olen mina! Kellega mul poleks elu jooksul lahkhelisid olnud 😁 Muidugi ei ole mul tema vastu mingit viha või vimma või… Üldse miskit pole. Ei jälgi teda juba pikka aega, ei mõtle temast, ei miskit noh. Lihtsalt veel üks blogija, keda ma aeg-ajalt lugenud olen. Ma loen niiiii paljusid blogisid, et ütleme nii, et üks sajast jumala võõrast inimesest minu jaoks.

Küll on aga Jane aeg-ajalt jäänud silma sellega, et kui ta voodist pilte teeb, ei ole seal pea mitte kunagi voodipesu peal. Noh, ma mõtlen siis tekikotti ja padjapüüri, lina suhtes ei oska vastuseid anda ja see pole ka oluline. Ta isegi minu meelest kunagi ise ütles midagi sellist, et tal tekk ja padi mahuvad pesumasinasse küll ja peseb neid niimoodi, et vahet ju pole, kas püürid ja kotid on peal.

Ma ütlen selle peale ainult, et selge kuradima pilt noh 😁 Me elame suhteliselt vabal maal ja minu teada ei ole ühtegi seadust, mis kohustaks üldse midagi püüridesse või kottidesse toppima. Kui ei taha, siis ei taha. Minule endale isiklikult meeldib, kui mul on mõnus ja puhas voodipesu, või üldse voodipesu, aga on ikka tulnud hetki ette, kus olen maganud ilma ka. Et ala olen eelmise pessu pannud ja alles magama minnes avastanud selle vaese kotita teki. Vähe viitsin siis unisena seda peale sikutada. Seega ei ole ka mina ise sellest “patust prii” ja tõepoolest ei tulnud isegi selle peale, et keegi võiks seda solvanguna võtta.

Mistõttu on meil sõbrannadega tulnud käibele väljend “janealmersit” tegema. Ja ausalt, me ei kasuta seda kontekstis, kus vaatame ta pilti, näitame näpuga ja naerame kurjakuulutavat naeru. See on lihtsalt umbes nagu “teen täna janealmersit, ei viitsi parima tahtmise juures uut voodipesu kapist tuua” vms. Ja noh, kui tihti sa sellist asja ikka kasutad, paar korda on ette tulnud. Ja kõik saavad aru ja on nagu nojah, selge pilt, kui ei viitsi, siis ei viitsi, mis seal ikka.

Seetõttu ei mõelnud ma täna tõesti mitte kui midagi rohkemat ka selle all, kui enda blogiposti FB-s jagades seda sama väljendit seal kasutasin, sest mul avapildil tekikotti ei olnud. Ma oleksingi selle teema igaveseks unustanud, kui poleks just screeni saanud:

Ma olen nii confused, sest käsi südamel ei saanud ma ise küll aru, et see kiusamine on. Meil on grupis üks sõbranna, kes alati kõikide kogunemiste rahaasju ajab ja nõnda on paar korda kasutuses olnud väljet “Pillet tegema” kui kelleltki raha sisse nõudma vaja on. Pille pole nagu kuskil kriiskama hakanud, et ma staarkiusaja olen.

Üldse on mul arusaam, et kiusamine tähendab kellegi halvustamist või mõnitamist. Aga kui inimene ise ei taha voodipesusid kasutada, on ise oma valikuga rahul ja on seda ka põhjendanud, siis kuidas on see fakt, et ta ei kasuta voodipesu, mõnitamine?

Sama hea, et keegi kasutaks väljendit, et krt tegin täna Mallukat – uskusin igaühte ja sain ülli. Või tegin täna Mallukat – olin super labane. Või tegin täna Mallukat – hammas kukkus välja 😁 Variante on nii palju ja kuna need kõik on tõesed faktid, saan hammaste pudisedes kogu aeg haledalt ülli, siis miks mulle see solvav olema peaks? Pigem on see minu arust nagu naljakas või nii.

Kas asi ongi selles, et inimestel puudub täielikult oskus enda üle ka nalja teha? Reaalselt mina tema asemel oleksin lihtsalt naernud ja ilmselt ise ka selle käibele võtnud, aga mina olen mina. Ja minu sõbrad on minu sõbrad – ma vist ei oska muud sorti inimestega suhelda, kellel puudub oskus enda üle ka naerda ja elu vabamalt võtta, kui iga asja peale “issand, KIUSAJA!” karjatada.

Ja et postitust lõbusamalt lõpetada, siis palun pakkuge veel variante, mille sünonüümiks oleks “Mallukat tegema”. Vaatame, äkki leian ise ka mõne, mille peale maapõhjani solvuda 🥲

Muus osas, kui nõustute, et see kiusamine oli, siis võite mind ka valgustada. Ehk saan ka mina oma vigadest jälle õppida. Janele ütleks ainult, et mul on ausalt savi, kas sa magad voodipesuga või voodipesuta. Minu poolest võid ära jätta ka teki ja padja ja madratsi ja ainult metallraamil magada, kui sul endal nii mugavam ja parem on. Iga inimene elab nagu tahab. Aga kui sa leiad, et su enda valikud kuidagi…solvavad on, siis hetkel tundub see mulle rohkem you problem, kui me problem. Aga ma võin ka eksida 😁

Loe ka neid postitusi!

123 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Erika 4. veebruar 2022 at 22:40

    Ma ka solvuks. Kui ma oleks viiene. Aga ma olen hoopis 20. Ja mul on väga suva😅 Niikaua kuni kellelegi liiga ei tee ja vabandad, kui tõesti üle piiri lähed siis on ok. Et noh ei lähe inimesele ütlema, et sa oled paks nagu püha petlemma pasahärg aga võib öelda, et tegin Erikat ehk siis kukkusin pulmas pulmapaadist jõkke riietega. Polnud minu pulm isegi ja sain kogu tähelepanu. Ainult filmides juhtub vist. Ja minuga.

  • Avatar
    Vasta Ann 27. jaanuar 2022 at 15:49

    Janet on sellepärast mõnitatud ja sinu konteksti ta ei tea. Nii lihtne ongi.

  • Avatar
    Vasta Tiina 27. jaanuar 2022 at 11:36

    Ma arvan et siin see häda naljadega on nagu alati, et kõik ei saa samamoodi aru. Tal puudus see kontekst, ta ei teadnud et su meelest on jumala suva ilma linadeta magada (mu ema saaks nt infarkti sellest mõttest, sest jumalküll, nii ei tehta ja pole normaalne), võib-olla on keegi varem halvustanud seda otsust juba, ja olles sinuga mitte tuttavad ja sa ikka kõvasti kuulsam ka, võis see olla ootamatu ebameeldiv tähelepanu. Siinkohal võiks jääda selle juurde et “sorry ma ei mõelnud seda üldse halvasti” ja see solvumine teise inimese solvumise üle on emotsioon millega omaette tegeleda. Eks see muidugi üli nõme tunne on, kui keegi väga ägedalt reageerib kui ise üldse halba ei mõelnud, aga ju tal olid selle teemaga mingid valusad mälestuses juba.

  • Avatar
    Vasta Jaana 27. jaanuar 2022 at 10:59

    Mu sugulaste seltskonnas on juba mitu head aastat olnud väljend “Tegi Jaanat” – sai alguse sellest, et ma hakkasin ühte limonaadi pudelit lahti tegema ja noh. Gaasid tegid oma töö :D. Olin mina märg ja limonaad sai otsa :D. Nüüd ongi koguaeg naljakas kuulda, et kui sarnane asi juhtub, siis öeldakse kohe “noh, tegid jaanat jah?” Solvatuna küll ei tunne end 😂😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:10

      Haha, ma eile öösel tegin Maarjat – mul üks sõbranna, kes endale kogu aeg kleite ostab ja keset ööd langesin tiktoki ohvriks ja tegi ka maarjat 🙁

  • Avatar
    Vasta Morgie 27. jaanuar 2022 at 09:48

    “Täna tegin Mallukat – helistasin öösel purjus peaga kutile, kes mulle üldse ei meeldi ja väljendasin ennast reljeefselt” näiteks.
    Mõnikord ma soovin, et keegi teeks minu asemel mu eelmisele ülemusele Mallukat.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:10

      jäta number siia, mõnel veiniõhtul võtan ette 😀

  • Avatar
    Vasta Erika Pall 27. jaanuar 2022 at 08:24

    Aga milleks, üldse kedagi nii mainida? Tee omi asju ja las tema teeb omi. Tema jaoks oli see vbl solvang. Ela oma elu ja jäta teised blogijad rahule. See on minu arvamus.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:10

      jah, ma täna mõtlen juba sama 😀

  • Avatar
    Vasta Kaamos 27. jaanuar 2022 at 01:07

    Jane on olnud hädas depressiooniga, võimalik, et ta saab haiget seal, kus minusugune isegi õlgu ei kehitaks. Me ei näe teise inimese sisse.
    Mitte, et sa tahtnuks halba, asi on tema õhukeses nahas. Meil kõigil on oma pehme kõhualune.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:11

      Nii ta tõesti on

  • Avatar
    Vasta Marit 27. jaanuar 2022 at 00:23

    Mina sattusin küll aastad tagasi ühes loomakliinikus sellisele solvavale loole peale. Keskealine paar tuli ja kurtis, et nende kass või koer teeb küla vahel liiga palju ulakusi ja nüüd vaja kastreerima tulla. Siis naisterahvas küsis vastu midagi taolist (vb teise sonastusega) et kui tulite mallukat tegema siis vaja eelnevalt aeg kinni panna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:11

      😀

  • Avatar
    Vasta T 26. jaanuar 2022 at 23:09

    Ma vanasti oleks öelnud, et tegin Mallukat, mul jumala pohlad/savi kõigest. Aga mulle tundub, et see enam pole nii. Sa oled hakanud rohkem muretsema nagu tavaline inimene. Ära ole tavaline, ole Mallukas, ole pohhuist 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:11

      Ma teen mitte-mallukat 😀

  • Avatar
    Vasta mannakas 26. jaanuar 2022 at 21:43

    Purjakil peaga kellegile kahtlase sisuga häälsōnumeid jätta, ise samalajal nagu tiinekas naeru kihistada- Mallukat tegema…

    On seda tehtud isegi

    Olen seda

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:12

      ups

      • Avatar
        Vasta Marii 27. jaanuar 2022 at 17:16

        Ma olen purjakil peaga yhe kuti peole kutsunud ja siis magama ära vajunud:p

  • Avatar
    Vasta Ülitundlik 26. jaanuar 2022 at 21:01

    Kui teil omavahelist hõõrumist on olnud ja sa kasutad tema nime sellisel teemal, mille eest ta inimestelt hukkamõistu on saanud, siis võib seda ‘janealmersit’ vabalt lugeda solvava alatooniga. Storyst on näha, et teda häiris ka see pisendamine, kus tema nimi oli kirjutatud kokku ja väikeste tähtedega. Olen lugenud, et ta on kimpus depressiooniga, nii et ise samas seisundis olles mõistan, mis emotsioonid võivad solvumise taga olla.

    Kusjuures ka tema võib olla üks nendest, kes ei kasuta selliste näidetena inimeste nimesid – mina ka ei kasuta. Seepärast võibki tunduda, et oot, miks sul lambist on vaja minu nime mingis hinnangulises kontekstis mainida. “Mallukat tegema” kõlab ka minu jaoks veidralt, sest see eeldab, et vestluspartner on sinu tegudega kursis. Samas kujutan ette küll, et ma võiks vabalt kasutada väljendina nt “Siim Kallast tegema” vms, aga vastavas olukorras ma ilmselt ei tuleks selle peale, sest pole harjumuspärane sõnavara. 🙂

  • Avatar
    Vasta Marie 26. jaanuar 2022 at 20:35

    Ta oli kaval, nägi võimalust klikimagnetiks, tegi palju kära ei millestki ja sai lausa omateemalise postituse. Muud siin polegi otsida. Mingist staarkiusamisest siin rääkida pole.

  • Avatar
    Vasta Kadi 26. jaanuar 2022 at 19:44

    Loodan, et sai ise just “Mallukat ei teinud”, a la kirjutad midagi, niisama, ja siis kaebab teine osapool kohtusse sind 😉

    Aga jah, elasime ise teisel pool maakera, seal müügis tekid, millele püüri peale panema ei pea, materjal õhulisem ja kergem, aga sobivad ilusti ka Eesti talvel kõrgete elektrihindadega kasutades, pesus käivad muidugi ka päris tihti, mitu aastat kenasti vastu pidanud. Tekikotte ja “Eesti tekke” on hunnik, aga kuidagi õhulisem tunne on nende USAst kaasatoodutega, ka lapsed eelistavad neid. Padjapüürita ei kujuta küll ette, kuidas neid patju isegi pesumasinas üldse pesta?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:13

      mismõttes kuidas patja pesta? paned masinasse ja pesed 😀

  • Avatar
    Vasta Moonika 26. jaanuar 2022 at 19:27

    Nagu ikka on inimesed erinevad ja solvuvad erinevate asjade peale. Ühest küljest saan Janest aru, kuna tema selle väljendi tagamaad ju ei teadnud, selle oled alles nüüd enda blogipostituses välja toonud. Pealegi ei saa sa ju eeldada, et teine inimene samamoodi sellesse nalja suhtub, sest lõpuks on see konkreetselt tema suunas tehtud nali. Mina oleks sinu asemel ehk enne väljendi kasutamist küsinud Janelt luba, kas see oleks okei, siis ei oleks ka ehk sellist olukorda tekkinud, kus teine solvub. Eriti kui varem on juba lahkhelisid olnud. Kokkuvõttes ei nimetaks mina seda kiusamiseks, vaid praegu lihtsalt kukkus selles mõttes kehvasti välja, et teise inimese tunded on saanud ikkagi riivatud. Järeldan seda sellest, et reaktsioon tema poolt on ju tulnud. Kui see ei oleks teda kõigutanud, ei oleks ta tähelepanu pööranud. Mina isiklikult leian alati, et rääkimine on alati suhete toimimise alus ehk siis järgmisel korral räägi läbi. Lisaks praegusel hetkel mina isegi vabandaks (personaalselt) Jane ees ning selgitaks, et see nali ei olnud halvaga mõeldud. Üks asi on omavahel arutada sõprade keskis, teine asi on avalikult konkreetselt välja öelda. Aga need on lihtsalt minu mõtted 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:13

      Jah, ma mõistan 😀 Täna ei viitsiks üldse reageerida enam tbh 😀

  • Avatar
    Vasta Nell 26. jaanuar 2022 at 19:17

    Ossa krt, selle peale poleks osanud tullagi, et “avoviiolit tegema” kontekstis kui suurt summat tagasi ei maksa on räiga isiklik solvang. Aga mis teha, Issanda loomaaed on kirju…

  • Avatar
    Vasta Marii 26. jaanuar 2022 at 19:01

    Ja mul on elu küsimus, miukeste linade vahel ma magan.see kuu olen 4 voodipesu komplekti ostnud ja yhe suppperhea perkaalist voodilina ja ma üritan nüüd küll teha nägu,et nüüd pikka aega ei shoppa linu,aga eks näis:p ma lihtsalt tean,mis mulle meeldib ja ma ei jäta seda poodi.elan elu lõpuni võlgu,aga vähemalt ilusate asjade sees :)kardinad,pesu, linad,kotid ja jalanõud on mu nõrkused.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:13

      Mul on ka mingi voodipesu teema 😀

      • Avatar
        Vasta Marii 27. jaanuar 2022 at 17:15

        Kui sa sellest ülipeenest siidist voodipesust kirjutasid,seest kihvatas küll, et issand küll,andke siia:p .ma jätan selle lingi meelde ja lükkan emale ja õele nina alla kui sünnipäev läheneb.nad alati tüütavad mitu kuud ette,et mida ma sünnaks tahan ja ma kunagi pole midagi tahtnud, aga siidist voodipesu pole üldse halb mõte. Kui ma noorem olin,hakkas mul magades külm ,aga nüüd higistan öösel kergesti ja seep mida kvaliteetsem materjal linadel,seda sügavam uni.teatud padjapüüridega juuksed lähevad rutem rasvaseks ja teatud padjapüüridega mitte.oeh,ma võin sel teemal targutada lõputult.finlaysonis on praegu ale,soovitan üle tsekata,ma ostaks sealt ka veel päris palju asju oma 4uuele komplektile lisaks.nagu mees kes oma mutripoodi sattunud

  • Avatar
    Vasta Ketlin 26. jaanuar 2022 at 18:46

    Teginmallukat ja ajan ilma häbememokkadeta ringi ( jäi kõlama kuskil saates, et sa kaotasid sünnituse käigus vms ) 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:14

      hahhaa, ma eile mõtlesin sellele näitele, aga tundus too much 😀

  • Avatar
    Vasta Tiia 26. jaanuar 2022 at 18:17

    Selle jutuga seoses meenus üks tsitaat, mille sa peaks käibele võtma.
    “You are offended, I am not a offender. There`s a big difference.”

    • Avatar
      Vasta Ketlin 27. jaanuar 2022 at 14:53

      Mis ta nüüd siis nüüd äkki nii too much ikka on, elust enesest ikka ju😄,omamoodi noh

  • Avatar
    Vasta F 26. jaanuar 2022 at 18:04

    Selles suhtes on see jah kiusamine, et sildi “janealmersit” tegema sai tegevus, mis väga paljude inimeste arust ei ole ok ehk ilma voodipesuta magamine. See, et sinu arust vaba maa ja tehku kuidas süda lustib, ei võta sellelt väljendilt negatiivset kõla.
    Mallukat tegema 10 kassi võttes versus kasse peksma on ka suur vahe, sest sisu on erinev. Mõistad?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:14

      No kui ma peksaks kasse, siis võiks ju öelda mallukat tegema?

  • Avatar
    Vasta Katri 26. jaanuar 2022 at 17:57

    tegin mallukat ehk läksin normaalsest mehest lahku

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:15

      olen mallukat teind jah 😀

  • Avatar
    Vasta Evelyn 26. jaanuar 2022 at 17:45

    Minuarust on see tüüpiline reaktsioon, kui ei osata enda üle naerda.
    Ja miskipärast on selle oskusega inimesed järjest haruldasemaks muutumas.. nii kahju.
    Ma ütleks lausa, et enda üle naermine on hädavajalik oskus:)

  • Avatar
    Vasta Marite 26. jaanuar 2022 at 17:26

    I have no skin in the game, aga see võrldus Pillega ei päde sest te olete sõbrad. Sõprade ja heade tuttavate ringis on okei tögada. Kui teil on aga varemgi lahkhelisid olnud, siis on suhteliselt suur risk, et teine osapool võtab seda nalja kui mõnitust või kiusu.

  • Avatar
    Vasta Liina 26. jaanuar 2022 at 16:49

    Khm…mul on elukaaslasega välja kujunenud, et kui ma liigselt priiskan rahaga, siis ma “teen mallukat”. Näiteks kontekstis, et “kuule, ma tegin mallukat täna”, tema: “nii, mis sa ostsid?” Mina: “ostsin täna uued voodipesud (teemasse), kassile aastajagu liiva ja woltisin 30 euro eest”.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 16:56

      haha, ma olen enda üle nii uhke, et ma ikka veel alla pole andnud ja uut diivanit ei ostnud 😀

  • Avatar
    Vasta Eneli 26. jaanuar 2022 at 16:42

    Kui inimene solvub kuna ta teinud valikud ja neid avalikult reklaaminud siiiis ta nagu solvub iseenda valikute peale ju? 😃

    • Avatar
      Vasta Morgie 27. jaanuar 2022 at 09:49

      Auraha: 🏅

  • Avatar
    Vasta Suusi 26. jaanuar 2022 at 16:10

    Ma kohe pean kommenteerima..
    😳😳😳 Appi! Kas päriselt on olemas inimesi, kes sellise asja peale solvuvad? Minu meelest, kui keegi kirjutaks v ütleks minu kohta “suusit tegema” , ma itsitaks nagu põrguline.
    Eks inimesi on erinevaid, aga kel huumorimeelt ei ole, neil on minu arust väga raske ja masendav elu. Kujutage ette, kui kõike oma elus võtad tõsiselt. Eks ma olen tegelikult ka kohanud selliseid üksikuid inimesi-seltskonnas visatakse mõni nali (ma ei pea silmas, et kedagi mõnitataks või kellegi üle nalja tehtaks) , kõik naeravad ja saavad aru, et see on naljaga või irooniaga õeldud ja siis see üks vaeseke ei saa aru, vaid hakkab tõsiselt antud nalja üle arutlema.
    Ja kui kirjutada- kedagi tegema, siis see kirjutataksegi väikeste tähtedega. Vähe sellest, ma ise kirjutan vahel meilide alla või kuskil mingit registreerumisvormi täites oma nime väikeste tähtedega, sest lihtsalt ei viitsi suuri algustähti panna, see on ju jälle üks lisaklõps klaviatuuril

  • Avatar
    Vasta Kekku 26. jaanuar 2022 at 16:08

    Ma arvan teil kummalgi ei ole siin õigus. Kuna te ei ole sõbrannad ega ammugi mingit tuttavad, võiks öelda et te isegi ei meeldi teineteisele siis muidugi Jane võtab seda kui solvangut, ükskõik mida sa temast ka ei kirjutaks, miks ta peakski seda humoorina võtma? Ja sina, et nii labaseid asju kirjutad…?? kui igav peab olema😅 no respect for both of you.

    • Avatar
      Vasta E 26. jaanuar 2022 at 18:15

      Olen nõus!
      Hetkel praegu meenutab mingit põhikooliaegset käitumismustrit kus üks klassiõde teeb totrat nalja teise kulul ja siis kui teine vb julgeb isiklikult võtta, siis on ka viimane ise selles süüdi et isiklikult võttis….
      Naljadega on lihtsalt see asi et kui nad on kellegi teise kulul, siis on need oma olemuselt alati agressiivsed.
      Ega see janealmersit tegema ju kiiduna polnud mõeldud…

    • Avatar
      Vasta Kadi 26. jaanuar 2022 at 19:48

      Hmmm, aga miks sa loed siis neid labaseid asju?

      Samas on tegelikult Jane tunde järgi, ku ita tunneb end solvatuna, siis ma ise pigem vabandaks, et ei mõelnud nii. Kuigi see väljend on raudselt varsti üle-Eestilises kasutuses ja usun ka, et tema blogi lugejaskond pisut kasvab 😉

  • Avatar
    Vasta I 26. jaanuar 2022 at 16:06

    Kuskil on miski ütlus, et tõde teebki haiget vms. Ju siis teda ennast ikka veits häirib, et ta voodipesutu on 😀

  • Avatar
    Vasta Doris 26. jaanuar 2022 at 16:01

    No kui teda häirib, et tema nime kasutatakse, siis ärgu magagu voodilinadeta 😀
    Aga tegelt, No mina küll ei solvuks selle peale. Pigem võiks uhke olla, et mind meme’is kasutatakse haha

  • Avatar
    Vasta K 26. jaanuar 2022 at 16:01

    Mis sa ikka sitast näpid, hakkabki haisema.🤣

    • Avatar
      Vasta Mariine 26. jaanuar 2022 at 21:49

      Sina oled küll kiusaja.

      • Mallu
        Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:12

        ma pean nõustuma, et see pole väga sünnis indeed

  • Avatar
    Vasta Antsik 26. jaanuar 2022 at 15:48

    Kunagi kui laps oli väike ja me mehega polnud saanud pikalt kahekesi olla, siis tegin õele nalja, et ma teen varsti Mallukat ja lähen Svingerite klubisse 😂 Sest see oli parim postitus.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. jaanuar 2022 at 15:44

    Solvuja solvumine on tema enda mure 🙂

  • Avatar
    Vasta Riin 26. jaanuar 2022 at 15:43

    Kui kunagi keegi mind räigelt üle laseb, siis ma tunneks küll, et mulle tehti mallukat 😂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. jaanuar 2022 at 15:43

    Solvuja solvumine on tema enda mure 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 26. jaanuar 2022 at 15:41

    Malluka tegemine: mõõdutundetu vannitoaremontimine sagedusega umbes kord aastas (vähemalt selline tunne on küll kõrvalt vaadates). Tänu nendest remontidest lugemisele olen mina veendunud vannitoaremondivastane, kuigi sinu lõpptulemused ajavad kadedaks küll.

  • Avatar
    Vasta G 26. jaanuar 2022 at 15:37

    Minu arvamus on see, et kui teine inimene, keda muuhulgas su kirjutatu otseselt puudutaski, kirjutab, et see ON tema jaoks solvav, siis sa ju OLED teda solvanud ja siin ei mängi rolli see, kas sa või su sõprusringkond peab seda naljakaks või mitte. kui isegi kasvõi 10000 lugejat ütleks, et see on nende jaoks naljakas – see ju ei teeks seda juba solvunud inimese jaoks olematuks, pigem vastupidi. Kui sa seda solvanguna või kiusuna ei mõelnud ja sul tegelikult niiii suva on, siis oleks ju kergem olnud peale Jane reaktsiooni see osa postitusest lihtsalt eemaldada või öeldagi talle otse nii nagu kirjutasid, et ei kavatsenud teda kuidagi solvata ja kogu teema sellega lõpetada 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 16:30

      sul õigus 😀

  • Avatar
    Vasta K 26. jaanuar 2022 at 15:31

    See neiu oli kindlalt rõõmus, et sa teda mainisid, sai feimi juurde sellest, et pingutas suvaasjast mingi skandaalikese välja.
    Mina pean küll ausalt öeldes seda veidi veidraks, et inimene pidevalt ilma voodipesuta magab, ei tundu eriti hügeeniline.

  • Avatar
    Vasta K.G. 26. jaanuar 2022 at 15:29

    Haaahaaa…kohe, kui nägin seda lauset siis teaaadsin, et sealt tuleb mingi kiun 😂😂

  • Avatar
    Vasta Mann 26. jaanuar 2022 at 15:25

    A kui meil sõpradega napsuks läheb, siis me teeme “sulo”🤭 see tuli käibele peale Sulo esinemist ühes telesaates.
    Või siis kui napsutamine on käest ära läinud – nahh sa sulo teed😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:25

      hahhaa, ma olen seda näinud jaaa 😀

  • Avatar
    Vasta K 26. jaanuar 2022 at 15:25

    Tegin täna mallukat ja nuuskasin soki sisse 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:25

      haha, ma alles hiljaaegu tegin ka seda mallukat 😀

  • Avatar
    Vasta Ebe 26. jaanuar 2022 at 15:17

    Kohe kindlasti ei ole kiusamine. Endalgi tuttavatega seoses selliseid väljendeid tekkinud, sôpradega ammugi. Keegi ei solvu🤦🏻‍♀️

  • Avatar
    Vasta LK 26. jaanuar 2022 at 15:13

    Tõesti, huumorisoon ja tundlikkus on inimesel erinevad. Saad ilmselt ka kahes leeris arvamusi, neid kes kiidavad takka ja ka neid, kes hukka mõistavad. Küll aga ei saa pahaks panna kellegile seda, et talle see kuidagi haiget tegi. Vabandad ja võtad teadmiseks. Sellest posituse tegemine on juba asja uuele levelile viimine, nagu et umbes vaadake, kus on hellake, julgeb solvuda.. Jah, ma ka ei solvuks aga ma wi pane ka pahaks, et ta seda tegi.
    No pole iluuuuuuus niii 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:15

      krt mul jah vist komme, et ei saa vait olla 😀 et kui ta storysid nägin, siis kohe tundsin, et pean hoopis ennast kaistma, et jumal ma ei kisanud juu 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 26. jaanuar 2022 at 15:10

    Ma arvan, et tal lihtsalt tekkis võimalus feimi sinu kaudu saada 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:20

      ah seda ma ei arva, niisama tahab rääkida, kuidas ma kuri ja paha, see ta lemmik 😀

  • Avatar
    Vasta K 26. jaanuar 2022 at 15:10

    Nonoh, tegin mallukat ja woltisin lõunasöögi endale 🥲😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:21

      oo wow, ma täna ei teinudki mallukat… samas õhtu on alles noor 😀

  • Avatar
    Vasta Remondihull 26. jaanuar 2022 at 15:08

    Issand, kui hea idee.
    Ma olen samasugune hull, kes koguaeg tahab kodus midagi muuta,sättida, remontida.
    Alati peale mingit muutust luban nii endale, kui ka perele, et nüüd olen rahul. Enam ei muuda ei remondi lausa tükk aega.
    Aga siis tuleb idee ja kui ma juba mehele vaikselt ütlen, et tead, mul tuli üks mõte või idee, siis see pilk, millega ta mind koheselt vaatab, sest ta ju teab, kuhu ma oma jutuga sihin 😬
    Igatahes edaspidi ma ütlen, et ma teen Mallukat!

    Usu mind, ta ei saa muffigi aru, mida ma tegema hakkan.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:26

      Appi, see on nii hea malluka tegemine 😀

  • Avatar
    Vasta Keily 26. jaanuar 2022 at 15:06

    Just hiljuti oli nali, et ma ei saa artikkli sisu jagada, mudu olen nagu mallukas ja saan kohtukeissi kaela 🤣 niiet oled ikka inimestel “kõnepruugis” 🤘

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:26

      seda mallukat tõesti teha ei tasu 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 26. jaanuar 2022 at 15:06

    Mu perekonnanimi on Paks, rohkem ei oska ma midagi öelda, kui et ma küll ei tunne solvamist või kiusamist kui keegi mind paksuks kutsub. 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:26

      Haha, mu isa tahtis mulle eesnimeks Sale panna. Mõtle kui oleks nimi Sale Paks 😀

  • Avatar
    Vasta Aire 26. jaanuar 2022 at 14:59

    vaata, et ei saa nüüd Sarvelt nõuet… 😀 et nad noh.. ei teeks triinuliisimcnairni ja marimelle

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:01

      ma täpsustan, et marimellid pole minu teada kellelegi nõuet saatnud, aga ma pead panti ka ei anna 😀

      • Avatar
        Vasta Aire 26. jaanuar 2022 at 15:01

        oi kurjam… nüüd olen ka mina staarkiusaja

  • Avatar
    Vasta Karli 26. jaanuar 2022 at 14:53

    Solvatud inimesele ei ole kasulik öelda, et “ah, seal polnud midagi sellist” või “mul oleks küll suva”. Kas lihtsam poleks mõelda, et “ahah, ta tundis end puudutatuna, seega rohkem ei tee ja hullemaks ei aja”. Seda enam, et tegu nö suvalise inimesega, kellega ei tahagi sõber olla ega tegemist teha. Inimesed ei pea ometi olema samasugused kõiges.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:02

      kas poleks siis tal olnud loogilisem mulle kirjutada, et võta see maha palun, et see häirib mind. selle asemel et storysid laksida, kus mind kiusajaks tembeldab 😀 Ehk siis ilmselt ta tahab seda asja avalikult ajada ja üles puhuda, tulen inimesele lihtsalt vastu 😀

      • Avatar
        Vasta L 26. jaanuar 2022 at 16:07

        Alati, kui me s õbrannadega purjus peaga kellegile midagi kirjutanme või hààlsõnumi saadame, hoiame hommikul peast kinni sobrannadega ja ütleme, see polnud mina, mallukas lõi välja 🤣🤣🤣🤣

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 16:29

          see on kõige basicum malluka tegemine 😀

  • Avatar
    Vasta T. 26. jaanuar 2022 at 14:51

    Ma ei saanud ka aru, et seal pildil su tekk ilma tekikotita oli 🙈 Ja kui ma oleks isegi taibanud seda lähemalt uurida, siis poleks mitte iialgi mu peas hakanud mõte keerlema, et MIKS JUMALA PÄRAST magab Mallukas teki all, millel pole tekikotti 😃
    Mallukat teen ma suhteliselt sageli. Vaatan telkut, kuigi peaks trenni tegema. Ja ise lohutan end, et Mallu on kaaaa vahest laisk ja vaatab telkut ja ei viitsi end trenni vedada. Pelgalt see mõte peletab mu süümekad ära ja saan rahulikku elu edasi elada 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:00

      Haha, muuseas, eile tegin storysid diivanil ja mul oli seljatoe peal pakk idusid, mis kaadrisse jäid. Ma sain mingi viis kirja, et miks ma hoian idusid diivanil 😀 nagu… sõin neid ennist, mis muud 😀

      • Avatar
        Vasta T. 26. jaanuar 2022 at 15:18

        Just, mingid ilmselged asjad ei tekita küsimust. Aga kui nt Ratas omale pikad juuksed kasvataks ja Pipi patsid punuks, siis imestaksin selle üle küll pikemalt, kui idude pärast diivanil 😃

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:19

          Palun lõpeta, ma nii naeran praegu, kujutades ette Ratast pipipatsidega 😀

          • Avatar
            T. 26. jaanuar 2022 at 15:38

            Kui see pilt nüüd ajju sööbis, siis on oht, et õhtul magama minnes silmi sulgedes hüppab sulle silme ette Ratas oma kaunite patsidega. 😃

  • Avatar
    Vasta N 26. jaanuar 2022 at 14:50

    😀 okeiii.
    Eks elamegi solvumist täis ajastul 😀 pole nagu keski kui kord päevas ei solvu :))))))))
    Jää siis rahanõuet ootama, need pidid ka mega popid olema hetkel ja noh sul kogemust vist jagub sellel teemal ka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ma ei saa, nii naljakas on, sorri 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 26. jaanuar 2022 at 14:48

    “saan hammaste pudisedes kogu aeg haledalt ülli” mida sa saad? 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:49

      Issand ma nii popp ja noortepärane, et pean oma lauseid selgitama 😀 Ülli saama on nagu, et kui keegi sind üle laseb. Siis sa saad ülli 😀

  • Avatar
    Vasta N37 26. jaanuar 2022 at 14:48

    Mulle jäi ka see lause kohe silma, aga mitte seetõttu, et arvan, et see solvav, vaid seetõttu, et olin kindel, et keegi võtab seda isiklikult. Sa justkui vabandad, et sa “janealmersit” tegid- nagu see oleks midagi mida tegelikult teha ei tohi. Inimeste “valulävi” ja humorisoon on erinev ja vahel on selline solvumine seotud nt madala enesehinnanguga, mis omakords võib olla tingitud millest iganes. Seda ei tasu kuidagi kellegile pahaks panna. Ma teen “mallukat” kui ma päev otsa Netflixi vahin ja mitte midagi muut teha ei viitsi 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:51

      Tead jällegi, ma niivõrd ei.. vabandanud, vaid see oli selline.. huh, mul raske seletada, aga ma kirjutan täpselt nii, nagu ma kõnes räägin 😀 Et selline tead pool pulliga. Sest ma ei hakkaks ju päriselt kellegi ees VABANDAMA, et mul voodipesu pole 😀

      • Avatar
        Vasta N37 26. jaanuar 2022 at 16:08

        Aei, mina saan ikka aru mida sa mõtlesid. Proovisingi pigem analüüsida, et miks Tema nii kettasse selle peale läks. Kõrvalt vaadates tundub veider sellise asja peale solvuda, aga kui inimene võtab isiklikult, siis peab temas endas põhjus olema ja seda ei tohiks pahaks panna.

  • Avatar
    Vasta Merje 26. jaanuar 2022 at 14:48

    Tänapäeval solvutakse vist tõesti kõige peale. Enam ei julgegi midagi öelda, ilma et see kellegi tundeid ei riivaks. Äkki see loo peategelane võtaks Sarvega ka ühendust, et kiusatakse?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:51

      Siis saab öelda, et olen jälle mallukat teind ja kohtusse sattund 😀

    • Avatar
      Vasta Gunnar 26. jaanuar 2022 at 16:32

      Sarv järjest ainult kaotab, võtaks siis kellegi kompetentsemaga 🤪 (Teatud ringkondades on kasutusel väljend Sarve tegema). Üldiselt mu meelest nõme asi mille pärast solvuda. Hingaku sisse-välja ja elu läheb edasi.

  • Avatar
    Vasta G 26. jaanuar 2022 at 14:47

    Ma ütlen ausalt, et mina ei pannud isegi tähele, et sul fb postituses oli see lõpus kirjas. AGA without the context oleks mulle ka mõistmatu, et mis su perset torgib. Eriti kui olete juba varem sõnelustes olnud. Mulle tundub, et see oli sul tehtud valel ajal (pildilt pole aru saada, et sul pesu voodis pole) vale nali. Nüüd, kui sa selgitad, kust see väljend tulnud on, siis on arusaadav, aga siseringinalju ju ei tea keegi teine, võidaksegi solvuda. Ehk siis minu meelest sa peaksid päriselt vabandama ja veelkord ütlema, et su intention ei olnud halb.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:48

      Aga mu intention ei olnudki halb, ma isegi ei saa aru, kuidas saab üldse arvata, et on 😀 aga okei, ilmselt ta siin loeb nagunii, seega minu suured ja siirad vabandused, et sinu eluvalikud sulle solvavad on. Edaspidi kasutan väljendit “tegin täna seda, kelle-nime-ei-tohi-nimetada!” 😀

      • Avatar
        Vasta P. 26. jaanuar 2022 at 15:49

        Et siis… edaspidi teed Voldemorti 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:51

          ilmselt küll 😀

  • Avatar
    Vasta ML 26. jaanuar 2022 at 14:43

    Ma mõtlesin, et mina ja mu sõbranna ainukesed, kes mõtlevad, et miks ta voodipesu ei kasuta 😀
    Aga mina võtaks ka sellist kommentaari pigem naljaga. Pole ju üldse halva alatooniga kui ise reklaamib ka veel, et ei kasuta voodipesu…
    Sama ju kui öelda, et tegin täna mallukat ja võtsin 10 kassi…No kes solvuks sellise asja peale?
    Peaks võib-olla vaatama ka seda, et sinu õigekiri on 10/10 kui temal lonkab ikka igast otsast…ja siis veel mainib kuidas oleks õige kirjutada 😀 Eks üritas kuidagi veel ära panna aga natuke nagu…ei tulnud välja 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:47

      No ma ütlengi, et see on ju avalik info, mida ta piltidelt näha on ja seda on ka tema enda postide või piltide all küsitud (otsima ei viitsi minna :D). Ma saaks tõesti aru, et ma käisin akna taga ta räpaseid saladusi piilumas ja nüüd “narrin” aga kui see on nii basic teadmine, siis miks on inimestel raske tsill olla ja … nalja mõista :D?

      mallukat teha ja 10 kassi võtta tundub ka väga solid võrdlus.

  • Avatar
    Vasta Mann 26. jaanuar 2022 at 14:37

    Haha! Tõesti, kui inimesel puudub igasugune oskus enda üle naerda, siis loomulikult see tema probleem… ma arvan, et pea igas seltskonnas/sõpruskonnas on keegi, kelle kohta saaks öelda a la ”tegin Tamme”. Ma pole veel juhtunud kohtama inimest kes selle peale solvuks. Nii et jah, minu silmis peab ikka kiusaja tiitli jaoks rohkem vaeva nägema. Ei tule siin midagi kergelt 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:42

      Ma tegin ükskord uudoseppa ja läksin kaaslasega türgis tülli. Huvitav, kas Uudo solvub? 😀

      • Avatar
        Vasta A 26. jaanuar 2022 at 17:13

        Nii hea 😂

  • Avatar
    Vasta Di 26. jaanuar 2022 at 14:37

    Esiteks.. iuuu, kes ei kasuta voodipesu?! Ma ei saa üle sellest. Sest sel juhul peaksid ju pesema tekki iga nädala või kahe pärast ja see ei ole ju teki materjalile hea.
    Teiseks. Oled küll kiusaja haha. Aga sellepärast ongi tore lugeda, sest sa ütled seda, mida kõik ei julgeks välja öelda!
    Jätka samas vaimus edasi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:43

      Tead, ma ise ei ole mingi hügieeniguru ja ma sain alles hiljaaegu teada, et tegelikult KÕIK inimesed peaksid pmst iga kuu oma tekki ja patja pesema 😀 Kas ma olen seda teinud? Eeeee… ainult siis, kui keegi nad täis kusnud on. Siinkohal uus väljend “martat tegema” ehk siis mu voodit täis laskma 😀

  • Avatar
    Vasta E.e 26. jaanuar 2022 at 14:34

    Ma nägin instas Jane postitust ja just enne mõtlesin, et reageerib ikka väga üle…

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:39

      Ma olin lihtsalt segaduses, kui see mulle saadeti 😀

  • Avatar
    Vasta Kirss 26. jaanuar 2022 at 14:33

    Ma arvan pigem, et ta tunneb, et sa ta nime mõnitad, mitte voodipesuta magamist. Sest vihje, et sind tuleks õpetada nimed suure tähega kirjutama ja lahku, näitab seda ilmselgelt, et teda häirib pigem see. Noh nagu mõnitad teda ennast. Mina isiklikult ei saa probleemist aru, sest mind ei häiriks. Aga kui nurga taga peeru laseks ja keegi kuskil sellele tegevusele isiku nime ette paneks, siis seda ühiskonnas vist nimetatakse kiusamiseks jah 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:40

      Miks ma peaks ta NIME mõnitama, täitsa tavaline naise nimi ju 😀 Mulle endale tundus, et kui ma selle suurte tähtedega välja kirjutaks, et siis justkui rõhutaks teda kui inimest vms. Aga niimoodi kokku “kallekaske” tegema on see nagu tegusõna 😀 Minu loogika. Ja no see voodipesuta magamine ei ole ju võrrreldav nurga taga peeru laskmisega haha 😀

  • Avatar
    Vasta Mer 26. jaanuar 2022 at 14:29

    Hah. Mees tuli eile koju, küsis, mis süüa on. Ütlesin “Tegin täna mallukat ja vaata ise, mis leiad. Lapsed said pool vorsti, paki juustu, peotäie krõbinaid ja hunniku leiba.”🙈😅
    #sorryetkiusan 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:32

      Haha, see on tõesti väga aus Malluka tegemine 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 26. jaanuar 2022 at 14:29

    Minu arust oleks sa võinud selle lause kirjutamata jätta ja teda mitte mainida. Kui sul on suva kuidas ta magab ja millega siis pole vaja seda ka välja öelda. Iga ühe oma asi ja pole vaja torkida 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:33

      Tead ma isegi ei mõelnud selle lause kirjutamise ajal mitte midagi rohkemat, kui seda, et imelik on “paljast tekist” pilti panna 😀 Aga ehk on sul õigus ja ainult mina märkan mingi trauma tõttu paljaid tekke 😀

      • Avatar
        Vasta Kadi 26. jaanuar 2022 at 14:35

        Eks me kõik märkame neid 🙂 aga inetu on tema nimi ära märkida.
        Kunagi ei tea kuidas kellele mingi lause mõjuba.

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:38

          Vaata, ma saaksin aru, kui selle nime taga oleks mingi väga ebameeldiv v mitte sünnis asi, et see saaks üldse talle kuidagi mõjuda. Kui talle endale on see fine (pesuta magamine) siis MIS osa sellest saab talle solvavalt mõjuda? V.a siis kui ise intriigi otsid suva lausest, siis muidugi on kõik uih aih solvav 😀

    • Avatar
      Vasta Liisu 26. jaanuar 2022 at 14:37

      Noo ja kui inimene ise ütleb, et ala talle meeldibki ilma tekikoti ja padjapüürita magada. Siis kuidas saab olla selline asi solvav vms. Kui mina teen midagi mis minu arust on Ok aga teiste meelest mitte. Siis mul küll sügavalt poogen. Ja kui keegi tahab selle kulul nalja teema siis jumala eest. Naer ja nali on ainus asi mis siin hallis maailmas edasi viib ja ellu aitab jääda, sealjuures must huumor pidi kõige parem olema.

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:45

        No just. Näiteks ma ükskord kasutasin veel ühe blogija nime samas kontekstis. Ütlesin, et tegin olude sunnil eveliisi: mul läksid sokid kuskil väljas olles läbimärjaks ja pidin paljad jalad saabaste sisse panema ja nii koju tulema. Minu meeelst on see tunne KOHUTAV, aga tema eelistabki paljaste jalgadega jalanõudes olla ja sokid talle eriti ei meeldi 😀 Imelikul kombel tema ei tulnud ütlema, et ma kiusan 😀

  • Avatar
    Vasta Kat 26. jaanuar 2022 at 14:26

    Sellel pildil polnud kotita tekki küll näha ja kui sa ise poleks sellest vaevatud olnud ja tähelepanu juhtinud,siis ei teaks keegi,kes on janealmers 😁

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:34

      Oli küll näha, miks ma muidu mainisin 😀 ja kui keegi ei tea, kes on Jane Almers, siis seda enam, kuidas see talle solvav olla saaks.