KODU

olge inimesed, help a friend out*

31. jaanuar 2022
dscn1093-6533639

Veits aega tagasi kirjutasin sellest, et tahaks uut kohvimasinat. Praegu on mul ikka veel see sama, millest seal postituses juttu ja noh, kohvi ta ju endiselt teeb, aga komme lambist lekkida ei ole kurval kombel kuskile kadunud. Aga isegi ilma selle “pisiasjata” ma arvan, et valget värvi kohvimasin passiks mulle sinna heledasse kööki veits nagu paremini. Kas ma selle mõtte peale oleksin tulnud, kui praegune masin poleks hakanud seletamatul moel vett välja ajama? Kes teab. Aga siin ma nüüd olen. Plaanin taaskord uue kohvimasina ostu ja loodan, et vana selle peale veelgi rohkem ei solvu ja veel rohkem pruuni vett välja ei hakka niristama. Või ma ei tea kohvipuru sahtli vahelt välja puristama. Selle masina puhul ausalt ei imestaks isegi. Mingi vimm tal on 😀

Ainuke AGA on kohvimasina ostmisel see asi, et mul pole endiselt väga palju aimu, mis masin täpselt hea oleks. Ega mul endal oluliselt muid kriteeriume peale selle valge värvi polegi vist. Mida ma ikka oskan tahta ühest kohvimasinast. Aga kui teil kellelgi on häid insight’e mõne hea masina kohta, siis olge inimesed, rääkige mulle ka. Mida silmas pidada, millisest masinast hoiduda kui katkust, mis kohvimasinaga teil endil häid kogemusi on jne.

Ahjaa, seda oskan küll kohe öelda, et pls ärge mingeid “käppadega” masinaid üldse pakkuge. Kohv meeldib küll, aga mitte nii palju, et vabast ajast baristaks sooviks hakata. Tahaks lihtsa nupuvajutusega ühele poole saada.

Okei see ka veel, et olge inimesed ja ärge pakkuge mulle eri variante, mis praegusel masinal viga võib olla. Ilmselt see ongi midagi lahendatavat, kui ta just tõesti possessed pole, mida ta paistab olevat, aga ma olen endale pähe võtnud, et uus masin it is. Kuude kaupa siin igat sorti remonti ja sisekujundamist teinud, nii et enam ei taha väga leppida, et kohvimasin keset kööki silma kriibib oma ärritava…musta värviga. Täiesti ideaalis tahaks üldsegi kuldset värvi kohvimasinat, aga sellist pole mu silmad veel näinud, nii et galopeerin oma parunessi-hobusega tagasi kuskile valgeid kohvimasinaid sirvima. Pole neil kah viga. Või noh, hädapärast kannatan ära, kuni keegi kuldse värvi peale tuleb, hahha 😀

Vaatasin, et Kaup24 on parimatest kohvimasinatest lausa edetabeli teinud. Aga isegi kui nende kümne vahel valida, tundub seda kuidagi palju hoomata. Tuhat erinevat parameetrit… Kas keegi võiks mulle lihtsalt ühe hea kohvimasina lingi anda ja käsi piiblil vanduda, et sellest paremat pole. Ja siis ma ostan selle ja me elame elupäevade lõpuni õnnelikult koos. Tema ei lase spontaansetelt pruuni vett välja (ok see kõlab nagu ma ise mõni aeg tagasi, ups) ja mina ei pea pooled päevad lapiga kohvimasina ümbrust kuivatama nagu ori.

Hinna osas ütleks, et kohvimasin võiks ideaalis mitte hingehinnaga olla. Aga kui kellelgi on juhtumisi hingehinnaga masin ja oskab mulle vähegi põhjendada, mille poolest see teistest parem on, siis ega mul muud üle jää kui seda varianti kah kaaluda…

See Miele masin meeldib mulle ikka veel. Tõin selle seal sügiseses postituses ka välja, aga endiselt on küsimus, et mis Miele ja Jura vahe on? Sest näiteks selline Jura võiks täpselt sama hästi mu kööki sobida. Need suht ühesuurused ka kui ma nüüd õigesti vaatasin. Hinnavahe on paarsada eurot, tunduvad suht samad – mis nende vahe on? Jura lihtsalt moe pärast kallim või seal mingi sisukam põhjus ka?

See Saeco masin tundub väga ilus. Noh, see konkreetne kahjuks must jällegi, aga muidu selline sleek välimus oleks idekas. Ilmselt kui keegi nüüd ütleks, et just see ongi kodumaa parim kohvimasin, küll ma selle valge ka välja otsiks kuskilt urust.

Ja näiteks see DeLonghi kohvimasin paistab mu silmale jumala valge mis valge, kuigi kirjade järgi hoopis hõbe teine… Samas mõtlen oma tumesinise esikuseina peale ja saan aru, et pole need silmad vb suurem asi usaldusväärsed 😀 Igatahes DeLongi masinad pidavat ka minema nagu soojad saiad. Noh ja hinnavahe Jura ja Mielega jälle täitsa olemas. Selgitage palun võhikule 😀

Saite ilmselt aimu, mis taktis mul see otsimine käib. Vaatan peale ja mõtlen, et kas meeldib või ei meeldi pm. Olge inimesed ja aidake mul lõpuks uus kohvimasin leida. Tahan ka ülejäänud ristirahva kombel omaenese kodus cappuccinot juua. Ja et mu kohvimasin oleks muu interjööriga veits rohkem…harmoonias? Ega löristaks mu ilusas köögis oma pruuni vett.

Muide Kaup24-st anti mulle lisaks TOP10 kohvimasinate listile veel siuke info, et neilt saab kohviube ja igat sorti kohvi (ja muid toiduaineid ka) osta. Ausalt poleks selle peale ilmaski tulnud, kuigi ma nendega juba jupp aega koostöödki teinud ja seal poes oma meelest ikka väga mitmeid tiire peale scrollinud.

Ega siin muud polegi. Kohe kui Pariisist koju jõuan, kavatsen kaebliku näoga aknast kaugusesse vaadata, kuni keegi hea inimene mulle ühe sobiva kohvimasina soovitab.

*Postitus sündis koostöös Kaup24-ga.

Loe ka neid postitusi!

48 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristi 4. veebruar 2022 at 15:57

    Minul oli delonghi masin millel pidi piima ise vahustama -igati töökorras masin, praeguse pea 4 aasta peale pole remonti vajanud. Vahetasime kuna tahtsin automaatsemat piimasüsteemi – nüüd philips latte-go ja no meil ei ole sellist armastust nagu delonghiga. Esimese aastaga käis hoolduses sest jahvati oli läbi.. piima anum vahest poole vahustamise pealt hakkab lekkima ja alumine veekast aegajalt korjab ka seda kokkusurutud puru(isegi kui puru anum on pooltühi) – ehk siis hea meelega ostaks uue aga ta ju töötab.. lärmakalt ja kohati jonnakalt kuid siiski.. ja muud kulud on nagu prioriteetsemad kui see mugavus, et kohvimasin ei tujutseks ja oleks vaiksem😅

    Tasukski ehk jälgida mis puhastusi ta vajab ja kui tihti -näiteks philips ei tundu nii tihti vajavat, ükski tuli siiani pole näidand aga me enda soovist ikka .Muidugi seoses sellega kui mitut puhastusvahendit ja filtrit ta vajab ja mis hinnad neil on😅.
    Kui suurt müra ta teeb – nii käivitusel kui jahvatusel.
    Mis funktsioonid sama hinna eest teistel on..
    Mis garantiivigade alla läheb..

  • Avatar
    Vasta TP 2. veebruar 2022 at 22:01

    Kas kohvimasinaid ei saa kiletada? Saaksid kuldse masina.

  • Avatar
    Vasta Katerina 2. veebruar 2022 at 12:08

    Minul on DeLongi masin, pärlmuttervalge.
    https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-delonghi-magnifica-s-ecam-21-117-w/
    Aga sulle see ilmselt ei sobi, sest sellega peab piima eraldi vahustama. Kuidagi on meelde jäänud, et eelistad piimakohvisid ja sellega on tüütu mängida. Ise joon heal juhul kord aastas piimakohvi ja mulle see mudel sobib väga hästi. Lapsed ka kasutavad, lihtne kasutada, lihtne hooldada, kohvi maitse on võrreldes Severini masinaga (mis mul töö juures kasutusel) nagu öö ja päev. Eemine masin oli mul samuti DeLonghi oma, aga käpaga. See pidas mul 8 aastat vastu ja müüsin ta veel edasi pärast uue masina ostmist, seega minu kogemus selle firmaga on suurepärane. Ning minu meelest oma hinda väärt.

  • Avatar
    Vasta Kristine 2. veebruar 2022 at 10:44

    Mul oli 6 aastat Nivona, aga kuna me töötame kodukontorist ja joome palju kohvi siis ta lõpuks andis alla. Muidu oli väga hea ja töökindel masin. Nüüd on Jura E6 ja mulle väga Jura’d istuvad. Mieledega kogemust ei ole v.a, et pesumasin+kuivati on Miele ja need on küll ägedad. Ma eeskätt soovitaks ikkagi Jura, meile nad väga meeldivad. Aga ma isiklikult ei kujuta ette, et ma viitsiks valget masinat puhtana ja korras hoida, ilmselt ainult koristaks 24/7.

  • Avatar
    Vasta Anu 2. veebruar 2022 at 02:06

    Sõpradel on belezza masin, no need on megavinge disainiga aga paraku käpaga… ja google ütleb, et neil on kuldset ka.
    Sulle sobiks: https://appliancist.com/coffee_tea/espresso_machines/magnifica-gold-by-delonghi.html

  • Avatar
    Vasta ML 2. veebruar 2022 at 00:37

    Mailis Reps äkki laenab sulle korralikku masinat, küsi temalt. Aga enda praeguse võid mulle anda, parem pritsiv kui mitte midagi, küll midagi välja mõtleb ja uurib milles asi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. veebruar 2022 at 11:18

      peaks uurima jah Mailise käest 😀

  • Avatar
    Vasta M 1. veebruar 2022 at 13:52

    Kohvimasina kiletamine ehk? Valid millise soovid ja lased kuldseks teha.

  • Avatar
    Vasta Daisy W 1. veebruar 2022 at 13:00

    Mul on juba 3 aastat selline masin ja ma armastan seda! See on reaalselt vist yks esimesi asju peale laste ja koera, mida ma polevast majast paastma jookseks 😀 Ideaalne kohv iga hommik ja valmib 2 minutiga nupust. Piimavaht sama hea kui kohvikus ja nii lollikindel.

    https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-nespresso-creatista-plus/

  • Avatar
    Vasta Gerli 1. veebruar 2022 at 11:25

    Neid Philipseid nagu kaup24 esimesel kohal on, ära vaata! Hull müügikampaania käis, aga sellise kujundusega nagu see on väga probleemsed ja istuvad remondis ainult! Neil igasugused tihendid ja kummi jubinad ainult lagunevad. Kui osta Philips siis kallim päris nuppudega. Veidi mürarikkamad, aga selleeest head. Jura tundus ka väga ülehinnatud, kuid kõik kellel on, need kiidavad.

  • Avatar
    Vasta E 1. veebruar 2022 at 10:51

    Meil nivona 820, väga rahul. Aasta aega olnud ja pole mingit probleemi olnud siiani. Mugava ekraaniga, näitab ära millal vaja nt alust tühjendada ja muid hooldusi vaja teha. Hoolduseid on ka mugav teha kuna näitab ekraanil kõik ette, mida vaja teha, ei pea raamatust näpuga järge ajama.

  • Avatar
    Vasta Eneli 1. veebruar 2022 at 10:36

    Lisaks tahan mainida, et philips lattego’de kohta räägitakse, et piimavahustiga on aegajalt probleemid ja et piima kogused pole alati päris samad.

  • Avatar
    Vasta Triin 1. veebruar 2022 at 10:31

    Philipsi oma mulle ei lähe näiteks üldse peale (kohvi maitse ootus oli küll antud firma puhul suur) aga mega hea masin ja hea kohvi tuleb Nivona kohvimasinast.

  • Avatar
    Vasta Peeter 1. veebruar 2022 at 10:28

    Kui tahadki ära visata lõpuks, siis ma üritaks teda nokitseda kui tohib.. anda vanale asjale uut elu.. v viin su eest ise jäätmejaama kui ei saagi korda 🙂

    http://www.remondikohvik.ee

  • Avatar
    Vasta Eneli 1. veebruar 2022 at 09:55

    https://www.hind.ee/p/siemens-tq507r02/

    Ise kasutan sama masinat aga musta juba 2a ja siiani pole ühtegi probleemi olnud, minu masina järgi on veel 2 inimest omale sama masina ostnud ja samamoodi rahul olnud, see on pigem vaikne, ei ole mingi lahmakas suuruselt ja ütleks et hinna- kvaliteedi suhe on paigas.
    ( Valget värvi on muidugi kallim ja seda hetkel vaadates müübki ainult 1 ettevõte😃).

    • Avatar
      Vasta Nipitiri 2. veebruar 2022 at 09:57

      Meil ka Siemens (mitte see mudel) juba aastaid ja samuti meeldib see, et jahvatab väga vaikselt. Samuti ühed sõbrad plaanivad meie masina põhjal Siemensit osta. Mulle meeldib, et kohvi kangust annab igale inimesele meelepäraseks reguleerida. Joon ka igapäevaselt cappucinot. Eriti mugav on piimavooliku automaatne loputus!
      Jura masinate kohvi maitse üldjuhul ei meeldi ja tulemus sama ka väga kallite ubadega.

  • Avatar
    Vasta Helen 1. veebruar 2022 at 00:38

    Minu kriteeriumid olid ka, et olgu olla valge, mitte liiga kobakas ja eelistatult Jura, et ei saaks mingit jura 😆! Ja Jura Ena8 nüüdseks 2,5a olnud ja väga rahul siiani 😇

  • Avatar
    Vasta Helena 1. veebruar 2022 at 00:13

    Lase üle teipida kuldseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 31. jaanuar 2022 at 23:47

    Kohvimasinat annab ka kiletada sobivasse tooni muuseas.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 31. jaanuar 2022 at 22:12

    No meil on nt Philips LatteGo, sinu kunagise blogiposti soovituse peale ostsin😁 Seda küll väga ei soovitata, sest pidid kergelt jamad tulema. Meil on igati korralik ja selle hinna eest minu arust päris asjalik ja valget värvi ka 🙈
    Aga, meie kindlaks sooviks oli see (peale selle, et ei peaks end hulluks maksma), et saaks ka vahustatud piima teha. Meil ühed hirmsad kakaojoodikud majas 😃 paljudel masinatel ei ole seda võimalust, et teha lihtsalt vahustatud piima. Ja nt on ainult cappuccino valikus ja lattet ei ole jne. Äkki sõelud kuidagi joogi soovide järgi ja siis juba läheb kitsamaks see valik 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 31. jaanuar 2022 at 22:05

    Mul on juba aasta aega kodus olnud Jura ena8 mudel (https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-jura-ena-8-touch-full-nordic-white/)
    Valisin suht samamoodi välimuse põhjal ja pettuma pole pidanud. Väga rahul olen. See on ka tunduvalt väiksem, kui nii mõnigi teine masin poes, mul oli see ka üks kriteeriumitest.

  • Avatar
    Vasta Kohvisõber 31. jaanuar 2022 at 21:27

    Nivona on super! Arvan, et nõksa parem, kui DeLonghi. Kohvisemus vähemalt müüjad soovitasid pigem Nivonat, sest seda on lihtsam hooldada ja peab kauem vastu, kuid oleneb muidugi, kui korralikult hooldad masinat.

  • Avatar
    Vasta Sandra 31. jaanuar 2022 at 21:23

    Kui sul kunagi värvieelistus peaks muutuma (st valgest mustaks) siis ma soovitan täiega Melitta Cl Touch kohvimasinat. Teiste masinatega millega kokku puutunud olen on sellel vaikne ubade jahvatus, mis minu arust suur pluss.

  • Avatar
    Vasta Kethelin 31. jaanuar 2022 at 20:08

    Mul jura e8, valge. Ma armastan oma masinat! Eriti kui võrrelda seda mu eelmise, 5a vana philips saeco masinaga 😀 juraga on hooldus palju kergem ja nii ilus näeb välja ka. Muidugi hind on krõbe.. samas kasutan seda ilmselt ka aastaid.

    Piimavaht on sellel mega paks. Alguses ei tasu ära ehmuda kui masin alles seadistamata ja kohvi kangus pole paigas 😀 mul läks nädal aega, et paika saada 😀 mõtlesin juba, et eriti halb kohv 😄 tegelikult lihtsalt polnud paigas. Õnneks saab seal ära salvestada 🙂 ja siis edaspidi vaid käima ja oma lemmikule vajutada ja olemas.

  • Avatar
    Vasta O.o. 31. jaanuar 2022 at 18:22

    Meie mehega tegime omale juunikuus pulma-aastapäeva puhul Philips Latte Go masina kingiks ja siiani mega rahul

  • Avatar
    Vasta H 31. jaanuar 2022 at 17:49

    https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-nivona-caferomatica-nicr-779/?gclid=Cj0KCQiArt6PBhCoARIsAMF5wah8F3eCAxnt1XtU2f7Q408afHa6Eo5hoSHmqddI2OHzdxERq1859OsaAuOaEALw_wcB
    Kiidan! Vaikne masin, lihtne kasutada. Piimavahustaja puhastamine lihtne.
    Philipsid väga mürarikkad.

  • Avatar
    Vasta S. 31. jaanuar 2022 at 17:47

    Sarnase Miele masinaga oli minul isiklikult kohutav kogemus. Paak oli väike ja pidevalt kas puhastas end või oli muu häda, ma sain sealt pidevalt pruuni vett. Või siis oli asi minus ja see masin vihkas mind. Lisaks nägi ta välja suht odav plastmasskäkk. Ja lõpuks võis asi olla ka selles, et mingi seis oli kas retrograadis, pidevalt oli täiskuu või siis see konkreetne isend oli lihtsalt ebaõnn.

  • Avatar
    Vasta Kai 31. jaanuar 2022 at 17:43

    Oskan soovitada ainult Jura masinaid. Kõik delonghid ja nivonad on täielik raha raiskamine. Nendega on alati probleeme nii palju.
    Jura E8. Väga ilus ja kompaktne masin, teeb igasugu erinevaid kohvijooke ka veel.

  • Avatar
    Vasta A 31. jaanuar 2022 at 17:33

    See Saeco, mida linkisid, seda peaks olema valget ka. Me alles soetasime sellise valge saeco ja no on ilus ja igasugu erinevat kohvi ja muid asju saab teha. Ma olen väääga rahul ja piimavaht on niii mõnus vahune ja kohev (see oli mu jaoks kõige olulisem 😂). Samuti on perel juba aastaid olnud saeco masin ja ühtegi muret veel olnud ei ole, töötab sama hästi nagu alguses 😀 ja mitmetel sõpradel on ka Saeco masin ja kõik kiidavad. Ühesõnaga mul ei ole ühtegi halba sõna. 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 31. jaanuar 2022 at 16:54

    Kohvimasinate puhul ma välistaks Miele ja Jura, sest nendel on terasest veskid, mitte keraamilised. Keraamiline veski peab paremini vastu ja kohvi maitse on parem (mul eelmine Boschi masin tegi 18 aastat maitsvat kohvi ilma ühegi remondita, töötaks siiani aga saatsin lihtsalt pensionile😃). Veel peaksid mõtlema, millist piimasüsteemi sooviksid. Kas sellist, millel läheb voolik topsi/pakki või mis on piimakannuga (LatteGo ma välistaks, sellel on halb piimavaht). Mina isiklikult eelistan kannuga, sest tahan kõiki osasid mehhaaniliselt puhastada (voolikut saab ju seest pesta ainult vahendiga, kuid piimarasvad kipuvad vooliku seintele siiski jääma, eriti kui mõni pesu vahele jääb) aga see pole minu jaoks kõige tähtsam. Veel peaksid vaatama veepaagi mahtu, et kui keegi külla tuleb ei peaks iga 2 tassi tagant uuesti vett lisama. Mul endal on https://www.philips.ee/c-p/SM5573_10/picobaristo-deluxe-taeisautomaatne-espressomasin ja olen rahul. Piimakannu pesen siis, kui teen uue piimapaki lahti ehk selline kord nädalas ja võtab aega max 2minutit, kohv on hea, masin vaikne, ainult veepaak võiks olla natuke suurem. Kui oleks olnud rohkem raha, oleks ostnud Saeco Xelsise https://www.philips.ee/c-p/SM8889_00/xelsis-suprema-fully-automatic-espresso-machine või sellise https://www.siemens-home.bsh-group.com/ae/inspiration/innovation/highlights/eq9. Ma arvan, et kõige raskem saab olema sobiva valge kohvimasina leidmine, sest paljud firmad ei tee neid või pole Eestis saada.

  • Avatar
    Vasta Grete 31. jaanuar 2022 at 16:54

    Kindlasti soovitan Nivona kohvimasinaid.
    Väga lihtne ise kodus hooldada ja puhastada, lisaks ka väga vaiksed masinad võrreldes nt Juraga.
    Samuti on neil ka erinev värvivalik.

  • Avatar
    Vasta Laura 31. jaanuar 2022 at 16:41

    https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-melitta-ci-touch-f630-101/, mina kiidaks hoopis firmat Melitta. Mu esimene masin ja ma olen totaalselt in love. Pole ka küll valge, aga kõik head omadused on olemas. Kohv nupuvajutusega, saab kaks tassi korraga, eesti keelne menüü, lihtne hooldada, vaikne. 😊 No nimeta ainult 😃

  • Avatar
    Vasta Piret 31. jaanuar 2022 at 16:25

    Kohvimasin Philips LatteGo, selle masina piimasüsteemi on väga lihtne puhastada, ei mingeid voolikuid.
    Värv ka valge!
    https://www.1a.ee/p/kohvimasin-philips-lattego-ep3249-70/5jfz?cat=2xs&index=3

  • Avatar
    Vasta T 31. jaanuar 2022 at 16:05

    Minul on see Delonghi masin ainult must. 2a varsti ja siiani väga rahul. Pole probleeme esinenud.
    Meie ainult Delonghi vahel valisimegi.

  • Avatar
    Vasta Anneli 31. jaanuar 2022 at 15:41

    Meil on nüüd teist korda Delonghi oma. Esimese vahetasime välja 2,5 aastat hiljem, sama veaga mis sul praegu ehk lasi mingil põhjusel vett läbi. Ja me ei leidnud viga ja ka parandus ei leidnud põhjust. Me mõtlesime, et ju siis tehase praak 😬 Ostsime sama firma oma, aga uuema mudeli. Elab ja toimetab veel, aga nii kui garantii läbi sai, algas möll 😄 Ehk teda ei tohi väga liigutada, sest siis ei pruugi üldse tööle minna. Ja kui tal on paha päev või tuju siis võib juhtuda, et ei reageeri üldse. Ei nupu vajutusele, ei seinast välja võtmisele ühesõnaga teeb ise seda mida tahab teha. 😄 Ma nagu ei tahaks laita seda tootjat, aga no kaks korda ei saa olla, et just meie saime tehasepraagi 😅 Üldiselt seda ei soovitaks, aga see on ainult meie kogemuse pealt. Kui mul kõrini saab sellest masinast, siis ostan uue, aga kindlasti mitte enam Delonghi. Öeldakse ju, et kolm on kohtuseadus. Ilmselt kolmas masin tantsib ja laulab köögis siis kui ise tahab 😄

  • Avatar
    Vasta P 31. jaanuar 2022 at 15:34

    Mielel nägin ühte rosegoldiga masinat kui enda oma ostmas käisime. Meie vana jura otsustad, et tema teeb kohvi suht siis kui tema seda tahab 😀 aga koju tulime siiski uue jura masinaga. Philipsi masinat tegi müüja väga maha. Nivona või mis iganes ta on oli sellel müüal endal 6 aasta jooksul korduvalt paneeli remondis käinud, seega järeldasime, et puutetundlik paneel on ka out. Ja tuli suht sarnane jura masin nagu vana oli, kuna vana masin oli hea 15 aastat juba meid teenindanud, loodame uuest sama head töölooma 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 31. jaanuar 2022 at 15:32

    Mul on Miele CM5510 rose gold ja soovitan 100%.
    1. Piimasüsteemi loputus on imeline asi, Juraga oli kogemus, kus see piimavärk hakkas elama ja puhastuse käigus olid piimaklombid sees.
    2. Stiilne ja eriline välimus
    3. Miele teeb ise oma masinaid
    4. Kohv on imemaitsev
    5. Tehnikavõõras saab ilusti omale kohvi tehtud, väga kasutajasõbralik
    6. Filter on juba sees ja ei pea eraldi ostma
    Miinuseks tooks välja väiksem veemahuti, peab umbes iga 4 tassi järel täitma aga see on köki-möki kui just kontoris ei ole 🙂

  • Avatar
    Vasta Maiki 31. jaanuar 2022 at 15:32

    Meil on Jura E8 ja soovitaks seda igakell!!! 😇 Uus jura E8 pidavat muidugi veel vaiksem olema ka, sõbranna alles hiljuti ostis. Üleüldse Jura masinat soovitaks seetõttu, et neid on ilmselt kõige lihtsam hooldada/puhastada ja nad peavad ikka mega kaua vastu. Vähemalt minu tutvusringkonnas umbes 3-4 inimesel Jura juba 10+ aastat ja pole kordagi paranduses käinud. Teistel tuttavatel lähima paari aasta jooksul ostetud, aga ka pole probleeme olnud 😊

  • Avatar
    Vasta Liis 31. jaanuar 2022 at 15:29

    Ma ise arvan, et Jura on lihtsalt hästi üles haibitud. Tegelikult oleneb kohvi maitse ikkagi ubadest, mida kasutada. Ilmselt peaks ka vaatama kw, mida suurem number, seda kiiremini kohv valmib… Vist 😉. Mul endal üldse Zinzino kohvimasin, sellega saan ainult kohvi teha, piimavahuatamise funktsiooni pole. Aga seeeest on kohv ülimaitsev! Padjakesi tellin ühest spets veebipoest.

  • Avatar
    Vasta A. 31. jaanuar 2022 at 15:27

    Mul Delonghi masin ja siiani väga rahul. Pidi olema mega võimsa pressiga nö et pigistab korralikult maitse välja ubadest 🤣

  • Avatar
    Vasta Laura 31. jaanuar 2022 at 15:17

    DeLonghi! Meil on Dinamica sarjast masin ja no nii lihtne, mugav ja kerge kasutada. Saad ise regullida oma jooke enda maitse järgi. Lisaks annab ilusti märku kui midagi tahab nt filtri vahetus, kalgieemaldus- kõik lihtne teha. Puhastamisega ka palju vaeva nägema ei pea 😊 Minu arust ei mürise palju ka aga eks see ole igaühele erinev. Olen saanud teise sarja masinaid kasutada mis DeLonghil on ja on mugavad ja lihtsad kasutada 👌🏻 Igapäevaellu ideaalsed.

  • Avatar
    Vasta Sandra 31. jaanuar 2022 at 14:44

    Meil on Jura D60. Maksis miskit 600 kanti, mingit tonni ei kavatsenud masina alla panna. Nüüd 5a laitmatult töötanud ilma probleemideta. Mul oli tingimuseks ainult, et oleks täisautomaatne ja piimavahustamisega. Väga rahul! 😊

  • Avatar
    Vasta Kriss 31. jaanuar 2022 at 14:22

    https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-nivona-caferomatica-nicr-789/, soovitan, ise olen üli rahul ja hind ka OK.

  • Avatar
    Vasta Pille 31. jaanuar 2022 at 14:13

    Soovitan sulle seda Nivona masinat, https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-nivona-nicr-796/ Pole küll üleni valge, aga masin ise on väga hea. Meil soovitati päris mitmes poes, eemale hoida neist Philips LatteGo masinatest.😬

  • Avatar
    Vasta A. 31. jaanuar 2022 at 14:12

    Minul oli ka just valge kohvimasina soov ja valituks osutus Krupsi selline masin: https://www.euronics.ee/koogitehnika/espresso-ja-kohvimasinad/espressomasinad/ea8911/espressomasin-krups-evidence

    Praegu kuu aega kasutuses olnud ja väga kiidan – ülilihtne kasutada, veega täita ja puhastada. Ei pea ise üldse puhastamisega mässama vaid pärast piimakohvi tegemist vajutad nupule, paned väikse kausi alla ja ta puhastab kiiresti ära. Tühjendamine on ka väga mugavaks tehtud – kohvipaksu ja vedeliku sahtlid on eraldi ehk ei ole seda et tõmba terve alus välja ja vaata kas kuskilt jookseb kohvi maha või mitte 😀 Aga noh saan aru et hetkel on Krupsi masin, mis ei sobi ehk ei tea kas seda uuesti soovid. Aga minu meelest küll hinna-kvaliteedi suhe megapaigas (Euronicsis oli ja on ikka veel 100 eurot soodukas)

  • Avatar
    Vasta Kristi 31. jaanuar 2022 at 14:07

    https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-siemens-tp503r09/
    Minul viimased 2,5 aastat see aparaat ja ülirahul. Enne oli päris pikalt vanem Siemens, seega soovitan Siemensi aparaate 🙂 Keraamiline jahvataja seega vaikne 🙂

  • Avatar
    Vasta Kiks 31. jaanuar 2022 at 13:51

    Endal on 4 jura masinat olnud, no on siiani ja võin öelda, et igati kuulikindel masin! Vanad Jurad olid üpriski lärmakad aga uuemad nüüd edasi arenenud ja vaiksemad kõvasti.