LAPSED SÖÖK SPORDIJUTUD Vaimne tervis

tere tereee

31. märts 2022

Ma olen nüüd jupp aega kadunud olnud ja täna trennist koju sõites tundsin sellist motivatsioonipuhangut kõigest rääkida. Kuna aga KÕIGEST rääkimine võtaks vist sada erinevat blogiposti, siis sedapuhku hoopis üks kiire kokkuvõte:

Käisime Mariga psühholoogi juures ja saime sealt hea idee – ujumistrenn Marile. Ma sellest psühholoogikülastusest kirjutan teinekord parooli all. Mitte et seal midagi hullu oleks, aga lihtsalt ta juba nii suur tüdruk, et pole vaja, et tema privaatsed tunded kuskil ema blogis avalikult ripuvad 😁 Mida ma aga soovitada tahan, on see koht, kus me käisime. Nagu ikka keegi teist soovitas mulle, aga Tallinna Perekeskus oli tõesti hea soovitus. Psühholoog oli väga tore, rahulik, oskas Mariga suhelda ja noh, minuga ka. Lisaks kõigele tundus mulle, et see oli täiesti tasuta? Ma võin muidugi valetada ja ma ehk jooksin ise tasumata minema, aga seal ei küsinud keegi raha ja meilile ka arvet pole tulnud. Jumal siis teab? Lisaks saime aja üli kiiresti (nädala jooksul). Seega, kellel lapsega mingi mure Tallinnas, siis seal hää koht!

Sellega meenub mulle, et me panime Marile uue aja ka, aga ma olen suht kindel, et ma unustasin selle juba kahjuks ära*. Krt see on see, kui kohe kalendrisse ei pane, peast lännu. Umbes nagu siis, kui Martaga silmaarstil käisin ja nad andsid mulle seal paberi, mis mai lõpus uuele arstile kaasa võtta. Literally loetud tunnid hiljem hakkasin Pillele paberit näitama, et haha mõtle, nad arvasid, et ma suudan seda maikuuni alles hoida ja mitte ära kaotada. Aga paberit ma Pillele näidata ei saanud, sest… Olin selle juba ära kaotanud. Aitäh, ATH. Üli mõnus ja kasulik!

Aga ma tegelt tahtsin hoopis seda öelda, et täna on Maril esimene ujumistrenn ja ta on pehmelt öeldes VÄGA põnevil. Ma ise tean, et ta oskab ujuda nagu vana mees, aga tund eratreeneriga korra nädalas ilmselt ei jookse ka mööda külge maha. Olla psühholoogi sõnul talle heaks teraapiaks ja noh, trenni suhtes on ka ujumine hea asi. Ma olen suht kindel, et Mari oskab minust paremini ujuda, kuigi ma käisin terve põhikooli iga nädal ujumistundides (v.a need korrad, kui ma neist poppi tegin, mis oli pmst iga kord).

Räägime kiirelt minust ka – toidutalumatuse testist teen pikema posti once again, aga pmst on tulemus see, et kui ma EI muuda oma toitumist, siis terendavad mul ees täitsa perrses sooleprobleemid. Kuna ma neid aga ei taha, siis lubasin pühalikult kuu aega gluteeni- ja laktoosivaba olla. Mõtlesin, et ah, asi see mitte makaroni süüa ja piima juua on – kui tihti ma seda ikka teen. Tänaseks olen aru saanud, et pmst KÕIGES on gluteeni ja laktoosi ja ma juba soovin ennast mõrvata…

Väga arusaamatuks jääb ka see jutt, et need talumatused on moevärk, mida inimesed teevad, et noh…moodne olla. Jeesus küll, kes tahaks vabatahtlikult pmst mitte midagi süüa saada? Lähed välja ja ainuke valik on…jupp porgandit. Wohhoo, saan nii popp olla! Mina igatahes oleks hea meelega mittemoodne, aga kuna soolipidi lekkima ei taha hakata, siis üritan vastu pidada 🥲

Also! Ma olen siin käinud 3-4x nädalas trennis. Nii jõusaalis kui EMS-is kui ka LPG massaažis. Mu menüüst on välistatud kõik pastalised ja saiad ja Coca Zerod jne. Arvake, mis selle tulemus on? IGA KORD, KUI MA KAALULE ASTUN, OLEN JUURDE VÕTNUD! Ma ausalt ei tea, mis krdi lõks see on, aga võiks öelda, et veits vähe motiveeriv, kui täiega pushid ennast ja oled närvis, sest midagi süüa ei saa ja siis aina paisud. Tänks, jumal.

Samal ajal mu sõbranna lebab iga päev kodus voodis, heegeldab ja kaal langeb. Ei teagi nüüd, kas peaks heegeldamise meelde tuletama või edasi kütma ja lootma, et ma ühel hetkel 200-kilone ei ole. Aga ma panuseid ei paneks. Ilmselt olen.

*Kirjutasin sinna, et teada saada, millal see aeg oli, mille ma ära unustasin ja sain teada, et see on hoopis 20.04 JA ma olen selle endale kenasti kalendrisse ka pannud. Ütleme nii, et ei ole selle ajuga head lood 🥲

Aga ma ei jõua enam siin soiguda. Varsti tulen ja räägin kõigest lähemalt. Muidu siin praegu räme pudru ja kapsad, aga noh, väikse kokkuvõtte suutsin ehk teha. Oleme siin kogu perega kõik sassis – kellel silmad ei tööta ja vajavad ehk oppi, kellel annavad sooled alla ja kes vajab psühholoogi 😁 Perekond Treimannid to the win! Ainult Lende on see meie pere terve inimene. Või kas on, sest ta kõvade helide pelgamine on läinud sinna tasemele, et ta ei julgenud lehmavasikate juurde sisse astuda, sest need tegid liiga kõvasti “muu”.

PS! Päisepildi tegi Marta minu kaameraga ja ma pean ütlema, et mulle meeldib see pildike. Poolpimeda kohta on tal hea silm 😁

Loe ka neid postitusi!

51 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tiina 3. aprill 2022 at 10:05

    Telli Lendele Loop earplugs või mõni analoog. Googelda autismi kohta ka – hästi palju on asju mis aitaks tema elu lihtsamaks teha.

  • Avatar
    Vasta P. 1. aprill 2022 at 12:36

    Kas sa mitte hiljaaegu just ei öelnud, et kaalust on nagu suva, aga tahaks lihtsalt, et mingid lihased oleks vms? Lihastrenni tehes kaal kasvabki. Minu teada ei jää lõputult kasvama.
    Piim kui selline on asi, millest keha on sõltuvuses. Mul oli kunagi väga aske piimast võõrduda, aga kui see lõpuks õnnestus, on mul max suva, kas piim üldse eksisteerib või ei. Ja suht kerge hakkas, et ei ole enam tungi nagu vasikal piima iga päev rüübata. Samas kui on talumatus, siis muid piimatooteid saad ikka süüa, kui on tehtud laktoosivabaks. Gluteeniga muidugi keerulisem. Aga kui terviseprobleemid pole veel väga kriitilised, siis viiksin muudatused sisse tibusammudes. Vähendaks/jätaks ära seed kõige hullemad nisuasjad, vähendaks lihtsalt teravilja osakaalu menüüs.. Aga samas jah, ei tea ju täpselt mis sul siis on või ei ole. Igatahes.. Tee trenni edasi ja edu toitumisega 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. aprill 2022 at 12:43

      Ei muidugi ei ole mul vahet, kas paar kilo siia v sinna, lihtsalt naljakas oli näha. Aga piimast mul nii suva, tarbin heal juhul tassi kohvi peal v kuskil kastmete sees vms.

  • Avatar
    Vasta In 31. märts 2022 at 23:13

    Päris lamp post!
    Mitte paha pärast aga ainuüks teie lahutus, see et blogit igast peeretusest kirjutad jne arvad et ujumistrenn teeb konnast hai? Kurb,et oled töesti nii ärihunt😘

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. aprill 2022 at 12:40

      Vabandust, kas keegi oskaks seletada, mida see kommentaar tähendab

      • Avatar
        Vasta teinekord 3. aprill 2022 at 14:46

        Ega ma ka ekspert ei ole aga tundub, et IN sellest postitusest endale huvi pakkuvat sisu ei leidnud. Ta soovis ka teada anda, et ta ei kommenteeri siin pahapärast aga teda huvitaks rohkem elu suursündmused nagu lahutus või midagi säärast aga mõttelõng läks poole lause pealt katki ja lause kukkus välja konarlik.
        Kommentaari autor kurvastab, et ka sinu tegemisi suunavad majanduslikud surved ja sa pead vajalikuks kirjutada, enda igast puuksust (ilmselt siinkohal viitab juba mõnele varasemale postitusele millega ma tutvunud pole). Kommentaator nimelt paistab olevat arvamusel, et blogi pead sa ainult majanduslikel põhjustel ja ei ole teadlik või ignoreerib fakti, et mitmeid aastaid pidasid sa blogi ilma majanduslikku kasu teenimata. Ühtlasi soovis autor sarkastiliselt metafooriga sulle mõista anda, et väike trenniskäik ei tee kellestki tippsportlast või modelli. Talle oli jäänud millestki mulje, et sa nimelt arvad nii.

  • Avatar
    Vasta Kristi 31. märts 2022 at 22:22

    Mina sain kuu aega tagasi tsöliaakia diagnoosi. St gluteen on välistatud. Nüüd teengi lastele makarone ja ise söön salatit, Kalevi šokolaadid on välistatud (Laagri raudteejaama juures on Karamelle kommipood, kus šokolaad on puhas st ilma igasugu lisanditeta sh gluteenita) ja toitu otsin poest luubiga taha 😀 Ja nii elu lõpuni🤷🏻‍♀️ Laktoosiga õnneks jamama ei pea.
    Nii lahe, et lapsele selline kasulik trenn soovitati ja talle veel meeldib ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 31. märts 2022 at 21:22

    Seoses toidutalumatuse ja soolestikuga tuli meelde,et pidid ju millalgi gastroskoopiasse minema….mis sellest sai või magasin jutu sellest maha?

  • Avatar
    Vasta Anneke 31. märts 2022 at 19:02

    Ei lähe teemasse aga miks enam reklaame ei näe🤨

  • Avatar
    Vasta JJ 31. märts 2022 at 18:54

    Gluteeni on ka hampapastas, näokreemis ja huulepulgas. ja veel paljudes muudes asjades. Šampoonides jne. Kui sa nüüd ütled, et neid asju sa ei söö, siis huulepulk/-läige läheb ikka koos söögiga alla.

  • Avatar
    Vasta Mina 31. märts 2022 at 18:32

    Mul väikse pojaga oli ka køvade helidega ikka päris hullud lood, kahtlustasin juba, et kuuleb asju meist mitmeid kordi køvemini. Kinos käia ei saanud, ta lihtsalt nuttis et ei saa nii køvasti on. Panime kørvatropid, see ka ei aidanud. Løpuks käisime kørvaklappidega kinos😀Nyyd poiss 12 ja køik ok. Teeb ise veel køige køvemat häält😀

  • Avatar
    Vasta Mina 31. märts 2022 at 17:45

    Ma trenniga võtan alati juurde ja kui kodus teki all leban, siis läheb kaal alla. Aga tähtis pole ju kaal, vaid veits parem ja pringim keha + hea tervis. Keep going! 🙂 Nii tore, et psühholoog sobis ja saite asjalikku nõu. Ise arvan ka, et mul on mingid teatud talumatused, aga ei viitsi seda testi teha praegu. Tegelikult ma tean, et seedesüsteem on kõige alus, aga ehk kunagi tulevikus. Kunagi olen ka valmis vastu võtma tõde, et menüü jääb kesiseks. 🙄😄

  • Avatar
    Vasta Heleri 31. märts 2022 at 17:33

    See Marta tehtud pilt on vau! Ma paneks ta juba fotograafina raha teenima😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 19:23

      Kukkus tõesti tore välja 😀 ülejäänud 30 olid udukäkid 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 31. märts 2022 at 17:06

    Oot… ma ei saanud aru sellest toidutalumatusest? Kas sul on Gluteenitalumatus või tsölaakia?
    Äkki kirjutad sellest enam?

  • Avatar
    Vasta Laura 31. märts 2022 at 16:37

    Mida üks lugeja tegema peab, et parooli saada?😎

  • Avatar
    Vasta Maru 31. märts 2022 at 15:49

    Oot, oooooot, oooooooooot, ma juba eile mõtlesin, et mis Marta silmauuringus selgus, et vist magasin maha story vms info….
    Lende osas tahtsin ka soovitada nt proovida kôrvaklappe.
    Ujumine on hea ja psühholoogil käimine samuti. Mul teismeline käis siin vahepeal. Elas (no rääkis) seal oma pingeid välja, algul üksi, mingi aeg kutsuti mind ka.

  • Avatar
    Vasta Seen 31. märts 2022 at 15:23

    Alguses palutakse vist välja jätta teatud ained selleks, et teha kindlaks, kas probleem on nendes, tulevikus ikka lihtsam vähemalt laktoositalumatutel, võtad kaks laktoosilagundavat tabletti sisse ja ongi elu lill :))

  • Avatar
    Vasta Margit 31. märts 2022 at 15:10

    Tere, kas saad täpsustada, mis Martal silmadega on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 15:52

      Täpsustada saan sulle mai lõpus, nii kaua ei tea veel täpselt.

  • Avatar
    Vasta Erika 31. märts 2022 at 15:08

    Kaalu osas ma olen ise märganud seda, et kui ma trenni teen (suurema osa ajast ikka teen korrapäraselt, sest et lihtsalt meeldib) siis ma kaalungi rohkem – keha hoiab rohkem vett kinni ja lihasmass on ka ,,ülekaalus”.
    Aga nendel perioodidel kui ma trennis ei käi (ala käin reisil, olen haige vms), siis on kohe niiöelda kergem olla/kaal väiksem, aga põhjus ongi selles, et keha ei hoia vett kinni + lihas hakkab aja peale vaikselt kaduma. Lihasmass on ju kehale lisakoorem, keha tahab sellest lahti saada 😀

    • Avatar
      Vasta Lizka 1. aprill 2022 at 22:17

      Lihasmass on lisakoorem? Midagi nii rumalat pole ammu kuulnud 😀 äkki ikka mõtlesid, et LIIGNE RASV on kehas lisakoorem.. palun guugelda, miks on hea omada natuke lihasmassi ja miks see sulle vajalik on..

  • Avatar
    Vasta H 31. märts 2022 at 14:53

    Tallinna Perekeskus on Tallinna sissekirjutusega inimestele tasuta 🙂 Käin ka ise seal ja olen ülirahul! Sain sealse psühholoogiga kohe väga hea klapi. Samas nad vist teevad seal tööd poolikute päevadena, sest minu teada peale kl 3 nad enam aegasid ei paku tavaliselt.
    Asjade meelespidamiseks – kas telefoni kalendrit ei kasuta? Ma ainult selle najal saangi hakkama 😀 pean alati sellistes kohtades kohe panema telefoni märkmikusse kirja, muidu on uksest välja minnes meelest läinud. Teine hull asi minu puhul on ka see, et 2 minutiga on mul sassis, kas kuupäev oli nt 20 või 12?!

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 15:00

      Tead ma vist kasutasingi seal telefoni kalendrit ja panin selle kirja siis 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 31. märts 2022 at 14:53

    Trennis käies kasvab ju lihasmass, see on täiesti loomulik, et kaal tõuseb.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 15:01

      Vaevalt et selle paari korraga lihasmass kasvanud on 😀

      • Avatar
        Vasta Liis 31. märts 2022 at 16:44

        Ei tea midagi 😉

        Mäletan, et kui ma veel aktiivsemalt trenni tegin, kaalusin u 4 kg rohkem kui muidu. Aga savi need numbrid, toonuses kehaga parem olla ja toimetada, vähemalt mul küll on

  • Avatar
    Vasta Mrs 31. märts 2022 at 14:46

    Igasugu tähtsate paberite ärakaotamise vastu aitab mul see, et teen telefoniga pildi ja panen selle siis Google Keep’i või iPhone Noteside alla. Kui mul see tehtud, siis tavaliselt ei kao ka paber kuhugi.
    Tegelt mul on megasuur rahakott ka, kuhu kolmeks murtud A4 vahele ära mahub ja siis igasugu tähtsad paberid on seal vahel. Mõnikord muidugi juhtub, et sealt vahelt midagi maha kukub (siis see telefonipilt võib päästa).

    Ja igasugu aegade ja asjade puhul aitab ainult see, kui kirja panen. Meelde ei jää küll midagi.
    Arsti juures käin viimasel ajal ka märkmiku ja pastakaga ja panen kirja, mis ta teha käsib, sest ma arvan küll, et jääb meelde, aga tegelikult u 2 min pärast arstikabinetist väljumist tekib juba küsimus et oot, misasja ta nüüd ütles?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 14:48

      Ma olen ka pildistanud ja siis…igavseks unustanud 😀

  • Avatar
    Vasta Liisukas 31. märts 2022 at 14:45

    Mis probleem Sul sooltega on siis? Mul kahesilmavahele jäänud. Kusjuures on mul pea 3 nädalat juba jubedad kõhukorinad, millele nüüd on gaasid lisandunud. Ma üritasin küll söetablettide, espumisani ja lacto seveniga ravida, aga vist peab ka arsti poole pöörduma. Peale sööki hakkab totaalne möll kõhus käima. Ja no ma pole oma menüüs mingeid muudatusi teinud, kõik täpselt sama nagu varem.
    Ma kardan üldse seda maouuringut, kas seda tehakse ainult selle toru neelamisega või on mingeid muid võimalusi ka?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 14:46

      Umbes nii nagu sul jah. Ja ega mul ka polnud mingeid muudatusi. Aga ma ei lasknud uuringut teha, tegin toidutalumatuse testi ja hommme lähen teen selle:

      https://minu.synlab.ee/toode/laktoosi-ja-gluteenitalumatuse-pakett

      • Avatar
        Vasta Ann 31. märts 2022 at 16:01

        Selleks et testid õigesti näitaks, tuleb seni tarbida gluteeni ja laktoosi

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2022 at 16:23

          Jaa ma tean, aga ma aint paar päeva alles olen “proovinud hoiduda” ehk siis olen nipet näpet tarbinud ja täna libistan ka homse testi auks paar viilu saia sisse :d

  • Avatar
    Vasta Annika 31. märts 2022 at 14:43

    Nii armsad olete 🥰

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 14:47

      Aitäh❤️

  • Avatar
    Vasta terje 31. märts 2022 at 14:43

    Kas oled seal mao või soolteuuringul kus pidid käima, ära käinud ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 14:45

      Ei käinud, tundub gross 😀

      • Avatar
        Vasta terje 31. märts 2022 at 14:53

        Aa, ma sain aru et sul pidi see toimuma narkoosis , sellest ka siis ütlesid ära ? 😀 mis sa ikka pabistad, parem ju teada et kõik on korras (midagi pahaloomulist pole) kui et elada teadmatuses ja vaevustega. Vahel võib põhjustajaks olla ka helicobacter, lase see proov ka kindlasti teha .

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2022 at 15:01

          Nad pidid helistama ja aega pakkuma, aga ei teinud seda iial ja ma ka ei torkinud edasi 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 31. märts 2022 at 14:40

    Dieedi alguses kaal vahel miskipärast tõusebki. Vähemalt mul. Küll langema hakkab. Hea uudis on, et veinis ei ole ei gluteeni ega laktoosi!

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 14:47

      Tundub ebaaus 😀

    • Avatar
      Vasta Nope 31. märts 2022 at 21:24

      Joke, võib küll olla veinis laktoosi (õigemini kaseiini) muideks 😬

  • Avatar
    Vasta Mari 31. märts 2022 at 14:38

    Ma pean kohe selle toidutalumatuse osas sõna võtma sest ma olin väga samas paadis. Mul oli nisu, kaer, pärm, kõik piim ja seened ja ka loomalihad kõik. Proovisin süüa nii et ei tarbi neid 3 kuud nagu toitumisnõustaja ütles et üeab aga tulemusena olin ma lihtsalt jube õnnetu sest toidulaud oli napp. Mis ma hoopis avastasin mis aitavad on seedeensüümid. Mina kasutan Enzymedica omasid (kõigepealt basic, siis läksin üle specteumile ja nüüd proovin kas golfiga on ideaalne). Kaebused mis enne mind ajasid toidutalumatuse testi tegema on kadunud ja kuigi piimatooted olid kõik täiesti ei, siis praegu mõõdukalt tarbides nad vaevusi ei põhjusta. Pigem olen märganud et teatud toiduainete menüüst välja jätmine ala kuuks ajaks hoopis lõppeb sellega et keha hakkab neid tõrjuma ehk siis see eskaleerib seda situatsiooni. Soovitav omast kogemusest proovida seedeensüüme toidutalumatusega toime tulekuks ausalt. Kõikide “ei tohi” toitude menüüst väljaviskamine oli minujaoks täielik piin – tahaks ikkagi maitsenaudinguid mitte riisi ja kana ajnult süüa. Ja me sööme kodus muidu ka mitmekesiselt ja teeme iga õhtu süüa erinevaid asju jne. Ja mida ma veel märganud olen siis näksimise isu on kadunud. Ei taha enam krõpse ega komme ega midagi. Parema meelega söön soojast toidust kõhu täis ja hea olla.. ja enne ensüüme ma ikka aastasin aeg ajalt näksida. Nüüd võtad paar lrõpsu heal juhul ja isu täis.

  • Avatar
    Vasta Silvia 31. märts 2022 at 14:35

    Tere laktoosivaba hapukoor on megamaitsev.
    Ja mingeid sooleensüüme saab ka sisse süüa kui suur burgeriisu peale tuleb.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 14:36

      Jaa, laktoosivaba piim ja hapukoor minu meelest maitsevadki täpselt samamoodi, mis tavalised. Aga kuskil väljas söömas käies ei tule üldse selle pealegi, et küsida, et mis TÄPSELT sees on. Eks harjumise asi ka 😀

  • Avatar
    Vasta MK 31. märts 2022 at 14:33

    Ehk on abiks: mu lapsel on ka helide suhtes tundlikkus, kardab ka lehmade ammuud, wc-s vett peale lasta, akutrelli ja palju muud, aga me lahendasime asja müra summutavate kõrvaklappidega. Nt kui kodus tolmuimejaga teen, mis üürgab meeletult, paneb ta klapid pähe ja ma saan rahus koristada. Ja asi on vaikselt sealmaal, et iga kord enam pole neid vaja, ta teab, et tal on ta turvaelement vajadusel kohe käepärast võtta. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 14:35

      Üli hea mõte, peaks Lendele ka vaatama. Millised teil on? 🙂

      • Avatar
        Vasta MK 31. märts 2022 at 14:45

        Meil on sellised: https://becky.ee/toode/earline-korvaklapid-max-500/

      • Avatar
        Vasta HEDVIG 31. märts 2022 at 14:49

        Käisin ka sellel moodsal toidutalumatuse testil. Põhjuseks olid sagedased pea – ja kõhuvalud, maovalud lihtsalt tapsid. Karpide viisi sõin rohte.
        Tuli ka välja,et pärmi,gluteeni ja kaseiini talumatus kõige suurem. Alguses mõtlesin kusjuures,et tundub nii tavaline jutt, nagu misasja, kuidas saab olla pea kõikidel inimestel see talumatus,kes seal käinud on. Suht sketpiline olin. Aga nüüd olen pea kuu aega vältinud gluteeni,laktoosi ja võib öelda,et eluisu on jälle tagasi tulnud 😀
        Jah,raske on . Teistele peres teed tavalisi makarone,endale keedad maisi või tatramakarone vms. Piimatooted olen lihtsalt välja jätnud,sest kõik need kaseiinivabad tooted on elu kallid. Õnneks väga puudust ka ei tunne. Aga jaa, varem mõtlesin,et kindlasti poes on kõike ka gluteenivabalt, aga kasvõi gluteenivabasid tortillasidki on päris keeruline leida. Ei ela suures linnas, ilmselt kuskil Prismas näit suurem valik.
        Õnneks saab maisijahust edukalt ise tortillasid teha. Ja mulle tundub,et me liigume päris kiirelt just sinna gluteenivaba toitumise suunda, moevärk või nii , ei tea 🤷
        Igatahes, proovi kindlasti neid vältida. Isegi need hullud õhtused näksimissööstud on ära jäänud, kuidagi ei tõmbagi enam nende pehmete saiakeste ja maiustuste järele jne.
        Edu ! 💪😊

  • Avatar
    Vasta Kristina 31. märts 2022 at 14:32

    Väga hea pilt!

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2022 at 14:35

      Ma ise ka mega rahul, kes muu minust ikka siin lastega pilte teeb eksole 😀