Kingiloos Koolijutud LAPSED TESTIN JA ARVUSTAN

Mari on igatahes kooliks valmis*

16. august 2022

Esimene kooliaasta läks Maril minu hinnangul hästi. Ma ütlen “minu hinnagul”, sest hindeid ta neel ei saa. Sõpru on tal seal igatahes kamaluga ja iga jumala päev nuias ta mind, et ma teda tunde varem kooli viiksin. Jumal teab miks, aga kuna ma tihti väikseid üheksaks aeda viisin ja Mari tunnid alles 11 hakkasid, oli veidi imelik kaks tundi varem teda kooli juures maha panna. Aga no kui laps tahab, las passib siis seal.

Minu meelest oli suvevaheaeg ainult kaks nädalat kestnud, kui Mari hakkas rääkima, et tahaks juba teise klassi minna. Nüüd on augusti keskpaik käes ja ega siin enam pikka pidu ole ja. Seega saime ette võtta selle mõnusa koolitarvete ostlemistuuri, mida ma ise lapsena täiega armastasin. Uued vihikud, pliiatsid, pinalid – oh jumal, kui tore see alati oli! Ma olin muidugi see laps ka, kes kohe kui uue aasta töövihikud kätte sai, need nii palju ette ära täitis, kui vähegi oskas. Seega võiks öelda, et olin ise ka kunagi omal ajal samasugune koolifänn kui Mari.

Sel aastal palus Apollo mul oma lugejatele jagada nendepoolseid soovitusi, millised koolitarbed kooliaastat alguses kõige vajalikumad on. Eks neid firmasid ja tooted on nii palju, et võtab silme eest kirjuks. Isegi erinevates koolides on need nimekirjad täiesti erinevad. Mina läksin esimene aasta niimoodi sellele kooliaastale peale, et ostsime alguses hädavajaliku ja siis jooksvalt neid asju juurde, mida tarvis oli.

Sel aastal ei oleks ma Marile uut seljakotti ja pinalit ostnud, sest need on sellised asjad, et ühe aastaga ära ju ei kulu. Kui aga Apollo Marile pakkus, et võib endale ise uue pinali ja koti valida, ei lasknud ta endale seda kaks korda öelda. Walkeri firma pimedas helendav kott koos LED valgustusega on nüüd meil kodus olemas ja ootab uut kooliaastat. Samast komplektist tuli ka uus pinal. Okei, tegelikult lausa kaks. Roosa ja pehme pinali valis Mari hoopis Martale, et mõned oma vanad pliiatsid talle anda. Mari oli veel nii helde, et lubas oma eelmise aasta koti ja pinali kõrvale panna, et Lende saaks nendega kunagi ise esimesse klassi minna 😁

Kuigi meil oli eelmisest aastat päris palju asju olemas, muutus Mari jooksvalt aina lahkemaks – ladus endale aga asju korvi, ise rõõmsalt rääkides, kuidas ta oma eelmised saab sõpradele-õdedele-klassikaaslastele jagada. Ja teate, ega mul polnud teda südant keelata ka – igasugused joonistustarbed ja värvid ja paberid ja pliiatsid kuluvad meie majas alati ära. Ikkagi kolm kunstihuvilist kasvamas. Seega lasin tal rõõmu tunda asjade valimisest.

Siin on siis kõik asjad, mis Mari endale kooliks välja valis:

Kellel aga ikka veel segane on, mida lapsele ostma peaks, siis on Apollo kokku pannud hea checklisti koos soovitustega, mille leiad SIIT!

Kas teil on lastele juba kooliasjad ostetud? Kui ei, siis soovitan vaadata ka Malluka Facebooki lehele, sest seal loosin välja Walkeri koolikoti ja pinali komplekti! Võitja saab ise valida, kas soovib auhinda poisile või tüdrukule.

*Postitus sündis koostöös Apolloga

Loe ka neid postitusi!

7 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Leenu 17. august 2022 at 08:43

    Me samamoodi hullusime Apollos 🙂 ma saan aru, et olen veidi oma suhtumisega last nakatanud, sest mina ka joonisin vihikuid ja täitsin päevikut juba suvel. Muidugi siis nii ägedaid asju polnud ka, praegu on valik ikka täielik kosmos 🙂 Seega – meil ka kõik on uus septembrikuus, eelmise aasta asjadest jäi ainult pinal kasutusse. Arve tuli muidugi ka muljetavaldav (kõik kokku ca 300), aga parem ei mõtle väga, kas ma ca 135 eurot maksnud koolikoti oleks ka eekude eest kunagi ostnud (135 eegu eest küll, aga vaevalt 2100 eest) 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. august 2022 at 10:37

      Ma ka vahepeal teisendan asju kroonidesse ja tahaks ikka maha surra 😀

    • Avatar
      Vasta Kadri 19. august 2022 at 09:22

      Apollos ei tasu väga hullu panna, seal kõik poole kallim kui Prismas. Täpselt samad tooted vägagi erineva hinnaga, nt pinal Apollos 15,95€, Prismas 9,90€, veetops 1,25€ versus 0,50€, guaššid 3,95€ versus 2€ jne.

  • Avatar
    Vasta rami 16. august 2022 at 21:43

    Uskumatu, et need kiisu ja kutsupiltidega päevikud on ikka veel a thing! Mingist ajast meil oli kooli nimega päevik ja ma olin nii kurb, et ei saanud nende armsate loomadega enam osta. See oli nüüd siis pea 20a tagasi!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. august 2022 at 10:37

      Väiksed lapsed ikka tahavad neid ju 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 16. august 2022 at 19:34

    Meie asjad tulevad juba mitu aastat Charlot.ee (Viru keskuse) poest. Sel aastal sai esimesse klassi minev tegelane selle nahast Jaapani laste seljakoti (vanem laps sündis Jaapanis, läks kooli sealt ostetud Jaapani laste seljakotiga)… Aga valik on just see pood, sest meie koolis (Eesti, aga mitte Eesti koolisüsteem) on nt viiendasse klassi mineval lapsel vaja niipalju erinevas suuruses ja tegumoega kaustasid ja dokumendihoidjaid, et muud poodi pole, kust kõik korraga kätte saaks. https://tes.edu.ee/wp-content/uploads/2022/07/Primary-5-EN-1.pdf

    Inflatsioonist rohkem andis täna tunda see, et ma mõlemale võtsin vildikate komplektid, mis kodus ehmatusega 25 eurost hinnasilti kandsid 🙂 aga noh, kahepoolsed, ja 24 tk, ehk peab suveni vastu? https://www.instagram.com/p/ChUwbFxK0up/

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. august 2022 at 10:39

      25 euri vildikapaki eest on ikka jube küll 😀 Aga noh, aasta peale vast fine 😀