TESTIN JA ARVUSTAN

varjan laste eest ja söön salaja, sest nii hea on*

18. oktoober 2022

Te kõik kindlasti teate, et üks mu pmst kõige pikaajalisem koostööpartner Bionoria on see, kellelt juba aastaid meie pere lemmikud Yummikommid ja paljud muud lemmikud snäkid ning maiustused saame. Yummikommid on aastast-aastasse ka teie täielikud lemmikud alati olnud, eriti päkapikuhooajal ja minu meelest igati asja eest. Suhkrust ja muust jamast täiesti priid, aga ikka kõigist teistest pulgakommidest maitse poolest vähemalt peajagu üle.

Nüüd on Bionoria tulnud lagedale uue kodulehega ja nagu ikka, on ühtlasi suurendanud ka oma sortimenti! Sealt saab süüa-juua ja kodukraami pealekauba! Mul oli rõõm saada nende käest suur pakk head-paremat, mida me siin nüüd kogu perega katsetanud oleme. Pean ikka ära nentima, et puhas rõõm on “tööd teha”, kui selleks tööks on… maiustusi süüa. Ja mitte ainult labaseid maiustusi, vaid tervislikumaid ja üldse igatpidi paremaid kui suvaline Selga küpsis (sorri, Selga, ära pikka viha pea).

Oleme neid söönud näiteks filmi kõrvale. Mina olen endale tööle kaasa võtnud nendeks päevadeks, kus lihtsalt eiiii jõua lõunale minna, aga päris jalapealt maha surra ei taha. Ja noh, eks kodus teinekord laste eest salaja tuleb kah maiustamist ette. Kusjuures siiani ei ole ma nende tootevalikust maitsenud midagi, mis mulle meeldinud ei oleks.

Seega – kui teie tahate endale koju ka mõnusat maiustamist, või olete juba need vennad, kes hakkavad vaikselt kingipakkide peale mõtlema, siis jagan teile paar soovitust. Minu meelest on muuseas enamik nende kraamist ka ideaalne laste sünnipäevapakkidesse panna. Lapsi kutsutakse siin kahte lehte muudkui sünnadele ja miks mitte panna tavalise kommipaki asemel kingituseks midagi erilisemat, tervislikumat ja maitsvamat.

Need küpsisepakid on just need, mis sobiksid ideaalselt mõne väikse lapse kingikotti. No nii äge disain ja sisu ei jää ka absoluutselt alla. Lastele läksid shokolaadiküpsised rohkem peale, aga ise jään truuks õunaküpsistele. Mõnusalt õunased, krõbedad ja minu rõõmuks ka laktoosi- ja gluteenivabad! Konkreetselt as we speak söön neid. Ja hind meeldib mulle ka!

Need pähklitega shokolaadiküpsised on just need, mida ma laste eest salaja sõin. Sest noh, ma võiks tuua vabanduseks, et kell oli palju ja ma ei tahtnud neile nii hilja magusat anda. Tegelikult on need lihtsalt nii head, et ma ei raatsinud jagada 🥲 Need on niii võised ja mingi ülikerge soolaka kõrvalmekiga, mis läheb sellega sama hästi kokku kui karamell ja sool. Ma ei tea, ma ei oska paremini kirjeldada, peate ise järele proovima.

Linis Bites batoonikesi on igasuguseid erinevaid maitsed. Need on need, mis ma endale käekotti viskasin, et tööl süüa. Kuigi need pole eriti suured, siis palju neid süüa ei saagi. Ma ei kujuta ette, mis seal sees on, aga need täidavad niii hästi kõhtu ja on super rammusad, nii et suurema nälja kustutavad nad iga kell. Ja kuigi ma muidu suurem asi tumeda šokolaadi fänn ei ole, siis need sõin ma küll viimseni ära. Ei teagi nüüd, kas oli nälg nii suur või kraam tõesti hea – peate ise maitsema ja otsustama 😁

Nende müslidega oli naljakas lugu. Kui ma neid esimest korda proovisin, ostsin kogemata poest vale kaerapiima ja kui ma müsli kokku segasin ja maitsesin… Apppiii, kui jälk! Aru ma ei saanud, kuidas see müsli ometi nii halb olla saab – sees on kõik ju hea kraam, mida ma tavaliselt hea meelega söön. Alles mõni minut hiljem sain aru, et asi pole müslis, vaid piimas 😁 Need, kes ei taha iga laktoosigrammi peale maha surra, siis nautige tavalise külma piimaga, ma kujutan ette, et sellega on see veel ERITI hea! Krõbe, pähkline ja kookosene. Eks neid ole seal poes erinevaid, vaadake ise, mis teie lemmar on. Mulle meeldis see mandli ja kookosega kõige rohkem, aga shokolaadi oma sõi Marta ükspäev otse pakist – ta arvas, et see on küpsisepudi 👌

Ma ei tea, mis mul viga on, aga tavaliste piparkookide fänn ma ei ole. Lastega ikka paar korda talve jooksul teen ja söön ise ka mõne ära, aga üldiselt just lemmikud nad mul pole. Seevastu need Belgia jõuluküpsised – ma ei hakka salgama, et selle paki sõin tühjaks siis, kui ma sealt “ühte prooviks võtsin”. Karbis on lausa kahte eri sorti: ühed šokolaadi kastetud ja teised niisama karamelliseeritud küpsised, millel tõesti on veidi jõuluhõngu. Või talvehõngu. Külma aja hõngu 😁

Ja lõpetuseks pean ikka ja jälle kiitma neid pagana kuivatatud ananasse. Ma ei tea, mis sõltuvus mul neist on, aga õnneks Yummika rahvas seda juba teab ja viskab mulle alati pakki hea laari. Kui ma muidu ei ütle millegi kohta kergekäeliselt, et nagu kommi asemel (sest komm on komm, kurat võtku!), siis need tõesti on. Ma palusin Maril minust ka nendega pilti teha, aga ta viitsis teha täpselt kaks pilti ja sellega ta viitsimine ka otsa sai, nii et eks otsustage ise, kumb paremini välja kukkus…

Ma vist ei pea ekstra juurde mainima, et mul on teile sooduskood ka, sest selle ma üritan alati välja kaubelda. Ühtlasi on see kõige küsitum sooduskood mu postkastis. Küll aga tahan teile ära märkida, et Yummikommid on minu teada üks vähestest, kes hinnatõusuga kaasa EI ole läinud ja seetõttu ei saa nad lihtsalt väga tihti sooduskoode pakkuda – hind on juba lihtsal juba eos aus. Nii et võtke nüüd seda sooduskoodi kui enda kallist ja haruldast tupsununnukest – “mallukas15” annab kuni laupäevani täishinnaga toodetele 15% allahindlust!

Kavatsen ka ise selle kohe käiku lasta, sest parema lõhnaga (ja ilusamaid küünlaid) kui nende kookose-laimi omad, pole mina näind ega nuusutanud. Eks ta veidi kallis ole, aga ütleme nii, et kui üldse ennast millegagi treatida praegusel kiirel ajal, siis just sellega. Ma ju paras küünlahaige ka 😁 Siiski soodsam hobi, kui disainerkäekotte kokku osta, lohutan ma ennast.

*Postitus sündis tänu Bionoria lahkele hingele mulle pakk saata!

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar