TESTIN JA ARVUSTAN

kui oleks KOHE vaja!*

8. november 2022

Ma vist olen korduvalt maininud, et ma olen selline inimene, et kui on, siis tuleb priisata ja kui ei ole, siis…noh, ei ole! Praegu pole selles mõttes väga muret, sest kui inimene ikka kahest kohast palka saab, siis tuleb selliseid tunduvalt harvemini ette, et oleks tarvis midagi osta, aga pangakonto ei taha sellega teps mitte nõustuda. Aga okei, ma ei hakka salgama, et selliseid asju siiski tuleb ette. Seda enam, et mul võivad mõnikord üsna kulukad mõtted pähe tulla. Aga millal teha tahan? Noh, hea oleks, kui oleks eile tehtud saanud.

Näiteks – ärge mind nüüd palun mättasse lööge, sest ma ju TEAN, et ma tegin alles lastetoas remonti, aga ma tahaks nagu… jälle teha. Ja mitte niimoodi natukene, et värviks seina või miskit. Oh eiiii. Ma tahaks esiteks lõhkuda maha pool seinakappi, ehk siis 2.5 meetri jagu kappi. Mis tähendaks omakorda seda, et kui ma selle ka ära teeksin, siis peaksin laskma endise kapi sisemuse ka ära lihvida ja üle lakkida, muidu oleks see ju ülejäänud toaga täiesti erinevat tooni. Ja kuna mu uutes plaanides ei ole ka seda puidust vaheseina (mis on küll mega ilus, aga ei täida seal oma eesmärki, vaid võtab lihtsalt ruumi), siis tuleks ka see maha võtta, lagi värvida ja üks sein ka lasta üle värvida.

Kui te nüüd küsite, kuidas ma selle ideeni üldse (jumala eest) tulin, siis asi sai alguse sellega, kui ma tellisin lastetuppa Aive Stuudiost suure makrameest pesakiige. Näete, sellise:

Kiik on muidu ilus, tore ja kena, aga vot nii kaugele ma ei mõelnud, et kuhu ma nüüd ta rippuma panen, ei tea? Selles suhtes, et ainukene vaba plats lastetoas on praegu seal vaheseina ees, aga kui ma sinna kiige panen, ei näe keegi voodist telekat vaadata. Ärge tulge mulle ütlema, et lapsed ei peagi saama voodist telekat vaadata. Kui mina saan, peavad nemad ka saama! 😁

Siit piltidelt pole nii väga vist aru saada, aga ühesõnaga on paremat kätt 5 meetrit kappi. Ma pakun, et mingi 2 m ühel pool ja 2 m teisel pool. Kappide vahel on lihtsalt… auk, mille ma kinni ehitada lasin. Sealt läks ennevanasti uks vannituppa. Ja kuigi panipaigaruum on kena küll, siis need kapiuksed käivad nii raskelt lahti ja need on nii tobedasti ehitatud, et tegelikult NII palju ruumi mul ka vaja pole. Mahub kogu see kraam kenasti ka ainult järelejäävasse 2 meetrisesse kappi.

Ma ei tea, kui arusaadavalt ma teile nüüd järgnevat seletan, aga mu uus plaan näeb välja selline, et ma paneksin toa paremale poole kaks narivoodit, niimoodi nurkapidi kokku. Üks tuleks sinna seina, kus on kiri “Marta Kene” ja teine sinna, kus praegu on kapp, et moodustaksid omavahel nurga. Voodid leidsin ka muidugi just täpselt sellised, nagu ma tahan – mänguväljakud.eu poest (näete sellised)! Jah, ma võiks osta ühe narivoodi, aga elu on mulle näidanud, et sellisel juhul tahavad nad mõlemad justnimelt ÜLEVAL magada ja ma ei viitsi seda kräunumist kuulata.

Ja siis voodite alla paneks mõlemale oma väikese kummuti, kus enda riideid ja asju hoida. Ja teleka paneks hoopis akna vastu, sinna, kus praegu see tähelambikene on. Ja see uhke kiik, mille kaela ajame kogu lastetoa remondi – see jääks rippuma sinna, kus praegu liumägi on.

Ahjaa, kuidas ma saan unustada enda arvutis nädal aega lahti olnud tab’i uuest Bubblegum kollektsioonist, mis manguvaljakud.eu’sse müügile tuli. NEED ON NII ARMSAD ja kui ma toa ümber tõstaks, siis saaks ma panna näiteks kaks roosat kottooli teleka ette maha. Sellisel juhul jääks toa ukseseina ruumi üle ka ronimisseinale, millest Marta juba jupp aega unistanud on.

Et jah, sellised “tagasihoidlikud” mõtted mul selle toaga nüüd siis on. Kui te küsite miks, siis… Ma ei tea. Mulle tundub, et lapsed ei maga oma toas, sest see pole veel piisavalt äge ja mina ei saa enne rahu, kui ma olen oma lastele teinud nii ägeda toa, et nad appi karjuksid.

Aga nagu öeldud, on see kulukas pull. Mistõttu ma jõuangi ringiga algusesse tagasi. Nimelt tahaksin teile tutvustada sellist asja nagu Modena. Seal on palju erinevaid teenuseid ja makselahendusi nii kaupmeestele kui ka lõpptarbijale alates panga- ja kaardimaksetest, järelmaksust ja väikelaenust ning lõpetades “osta-kohe-maksa-hiljem 3 osas” teenusega, millest viimasest ma teile täna rääkida tahangi.

Hetkeseisuga saab antud teenust kasutada üle 300+ poe Eestis. Populaarseimad on näiteks Macta Beauty, Weekend Shoes, GARMIN Eesti, Babyshop, ISKU, BENU apteek jne. Loomulikult on seal ka esindatud Mänguväljakud.eu pood, mis mulle siit nimekirjast hetkel just kõige tarvilikum on 😁 Valikut on kõigile – alustades autorehvidest, lõpetades hambaravikliinikutega! Aga loomulikult on ka nt beebikraami (vankreid jne) ja mööblist diivanid-voodid jne, palju lahedam osta mitmes osas makstes.

Modena “maksa 3 osas, 0€ lisatasu” eelised on:
– Teenus on täiesti tasuta: 0% intress, 0€ lisatasu.
– Jaga ostusumma kuni 3 võrdse kuumakse peale.
– Esimene osamakse alles 30 päeva pärast.
– Maksimaalne ostulimiit on 2000€, st võid ka paarieurose ostu eest hiljem tasuda.
– Ülikiire taotlus, nagu pangamakse – 40 sekundit ja tehtud.

Kogu protsess on kliendi jaoks tehtud ülilihtsaks, kiireks ja mugavaks. Nad tuletavad kliendile isegi meelde kui maksetähtaeg hakkab saabuma, ning saadavad makse tegemiseks valmis genereeritud pangalingi – paar klikki ja tehtud. Minusugusele udupeale jälle ideaalne lahendus! 👌

Kes soovib, saab vajadusel  alati oma 3 osas ostu muuta ka pikema graafikuga soodsa järelmaksu peale. Ahjaa, mainin ka ära, et „maksa 3 osas, 0€ lisatasu“ puhul pole tegemist krediiditoote või järelmaksuga, nii et kes soovib pangast näiteks laenu taotleda, siis see krediidiotsust sellisel kujul ei mõjuta.

PS! Ma tahaks siiski omalt poolt rõhutada, et ei maksa teha väljaminekuid, mida tegelikult rahakott ei luba! Küll on aga selline kolmes osas maksmine teinekord rahakotile lihtsam ja võimaldab suuremaid väljaminekuid mitme kuu peale ära hajutada. Ma isiklikult tahaks küll kohe kõik asjad kätte saada, kui juba remonti tegema hakkan. Mitte nii, et üks kuu ostan voodid, teine kuu kummutid ja kolmandal kott-toolid ja ronimisseina. Võiks ju ühe hoobiga ära teha 😁 Ja kui saab nii, et ilma lisatasudeta seda hajutada saab, siis on minu meelest tegemist hea diiliga!

Aga nüüd palun öelge välja, mida te mu grandioossest uue lastetoa ideest arvate? Kas peaks käiku laskma? Ja also, kui kellelegi on vaja vaheseina ja sisseehitatud kappi, siis ainult tulge ja võtke 😁

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ning vajadusel konsulteerige spetsialistiga.

Loe ka neid postitusi!

11 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta VirrVurr 9. november 2022 at 22:43

    Mänguväljakud minu lemmik samuti ja olen seal kasutanud ka Modenat 👍🏼

  • Avatar
    Vasta Laura 8. november 2022 at 23:51

    Finantsteenuse reklaamimisel tuleks järgida ka vastavaid nõudeid. Finantsteenuse reklaam peab sisaldama üleskutset tutvuda finantsteenuse tingimustega ning vajaduse korral konsulteerida asjatundjaga.

  • Avatar
    Vasta T. 8. november 2022 at 23:40

    Kas Lende enam “oma tuba” või oma ruumi ei vajagi? Selle pärast sa ju selle vaheseina teha lasid.
    Aga kui tõstaksid vaheseina ja voodid teistpidi, otsaga vastu akent? Mitte päris keskele, vaid nii, et ukse poole jääks pisut rohkem ruumi. Ja teleka paneksid hoopis sinna, kus seal kappide vahel see kinniehitatud uks on. Siis jääks ju teleka praeguses kohas ikka ruumi ronimisseinale ja pesakiigele. Ja kui kapiuksed nõmedalt ja raskelt käivad, saab need ju välja vahetada.
    Muidu on see, et lõhud kapi ja vaheseina välja ja siis natukese aja pärast avastad, et Lendel pole ikka oma ruumi ja tegelikult asjad ikka sinna ühte kappi hästi ära ei mahu küll…
    Kusjuures, see auk seal kappide vahel – sellest annaks ehk laheda koopa või peiduka tekitada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. november 2022 at 13:17

      Lende on oma toas maganud täpselt ühe korra, seega ilmselt vist ei vaja jah 😀

  • Avatar
    Vasta Hero 8. november 2022 at 19:44

    See Modena on muidu tore küll, aga minu esimene kasutajakogemus näitab juba suuri probleeme.
    Lubati mulle arvet 7 päeva enne maksetähtaega, pluss meeldetuletust. Kaks päeva enne maksetähtaega ma kirjutasin neile ise, et kus mu arve on, ma tahan maksta! Reageeriti väga kiirelt, vabandati, lubati saata koheselt arve. Igaks juhuks kribati e-maili ka need pangarekvisiidid. Arvake kolm korda, kas ma sain arve või meeldetuletuse? Ei.
    Arve maksin kirja kirjutatud info järgi loomulikult ära, aga issand jumal, see pole ju arve ega lubatud teenus. Kopeeri neid numbreid nagu kiviajal, selle asemel, et pangalingiga asi kaelast ära saada.
    Paar päeva hiljem tuli tagasiside e-mail. Vajuta lingile, kas oli hea või halb teenindus. Need lingid ei tööta neil, johhaidii! Kuidas ma teatan, saadan tuvi või? Päev hiljem tuli veel üldmeililt ka meeldetuletus, et annaksin tagasIsidet, ka selles kirjas sisalduvad lingid ei reageerinud. Tegelikult peaksin neile vist teada andma, äkki nad ise ei teagi, et ükski nende süsteem ei toimi. Ei arve, ei meeldetuletus, ei tagasiside. Loodetavasti nende pangavärk ikka toimib ja nad said mu saadetud raha kätte…

    Kui nad vead ära parandavad, siis tõenäoliselt on väga mugav teenus.

    • Avatar
      Vasta Tiina 9. november 2022 at 19:15

      ei tea minul küll probleeme pole ja olen kasutanud korduvalt. Ühel korral oli karupoeg puhh poes nupp kadunud aga paar tundi hiljem korras jälle. Tõesti lihtne lahendus kasutamiseks

  • Avatar
    Vasta Aile 8. november 2022 at 17:18

    Mina olen seda meelt, et kui midagi kodus häirib ja on võimalus seda muuta, siis tulebki seda muuta. Sest kui seda ei tee, siis järgmised aasta aega keerleb peas see mõte lihtsalt 😀 meil küll kodus sisseehitatud kappe pole, aga kõik üleliigsed kapid olen toast välja visanud sest need lihtsalt *ruumiraiskajad* ja kui on ruumi, kuhu mõttetult ostetud asju panna, siis ma neid asju kokku ostan ka 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 8. november 2022 at 15:23

    Ei teeks, sest sa kolid nagunii üsna varsti majja, 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 8. november 2022 at 14:56

    Tere, no mina arvan küll, et kõik ideed, mis pähe kargavad, tuleb ka täide viia kui vähegi võimalik.
    Hoian lastele juba pöialt, et nii juhtubki 🙂 Jõudu ja jaksu!
    Vahesein on igavesti äge ja kuluks mulle marjaks ära .

  • Avatar
    Vasta Nipi 8. november 2022 at 14:42

    Lastetuba on juba ilus aga tundub, et selle remondi mõtte oled endale juba maha müünud kui hakkad asju jagama. Tee remonti, muuda oma kodu nii palju kui tahad aga pliis-pliis-pliis ära enam kunagi kirjuta halapostitusi kui sul raha pole, ülinõme seda lugeda ja siis mõned tunnevad kaasa ja saadavad omalt poolt raha juurde #lihtsaltkibestunudet polesaanudseitseaastatkodusremontiteha

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. november 2022 at 16:29

      Mis see raha siia remonti muidu puutub? 😀