AVALDAN ARVAMUST

mis ma siis Laura Valgust arvan

16. veebruar 2023

Valgust? Valgist? Vabandan kohe, kui esimese asjana inimese nime valesti kirjutan, aga ma olen selle teema peale viimasel ajal lampi väga palju mõelnud. Jah, ilmselgelt ei ole mul oma eluga paremat teha 😁 Ühesõnaga olid veel paar nädalat tagasi minu teadmised temast nii kasinad, et olin kunagi näinud mingit udust videot, kus ta orgasmi saab ja oiates väriseb*. Mõnda aega hiljem kõndisin poes sellest “kohvriraamatust” mööda ja otsustasin selle ära osta. Noh, et siis päriselt ka rohkem aru saada.

Loe ka neid postitusi!

45 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tyy 19. jaanuar 2024 at 21:57

    Igapäev avaldatakse raamatuid. Kõik ei ole meie maitse, teema, huvi jne.
    Nüüd millest ma aru ei saa, ON : miks see tema lugu sind käima tõmbas.
    Tavaliselt ärritab see, mida endas maha salatakse või varjata püütakse.
    Inimene on võimeline uskumatult suureks enesepettuseks, eitades teistele ilmselgetki.
    Vanema inimesena peab olema tarkust, mitte arvustada noort hinge tema teel, tema väärikust solvamata
    saab anda mõtteianet teisele seisukoha suunas. Keegi meist pole üheski vanuse kümnendis vigadeta .
    Samas, kui oled midagi olulist enda jaoks avastanud, on loomulik instinkt seda jagada ja teisi saatuse kaaslasi aidata. Nüüd kui sellest avastusest on saanud kirg, hobi või äri, siis vilets äri ei ole jätkusuutlik. Laura aga tundub olema edukas.
    Mis tegelikult toimub teie vahel või sinu peas jäi selgusetuks. Nii lihtne on lasta end mõjutada negatiivsest kommentaarist, pealkirjadest lehe kaanel jne. Ma ei tunne et sinu kirjutis oleks neutraalne ja õiglane.
    Pigem tajun, et oled armukade tema elutarkuse üle, sest ise samas vanuses, nii noorena selleni veel jõudnud polnud.
    Pole hullu, igal oma tee käia. Tänu Laurale ma mõistan miks sina oma Kardoga ühist teed ei saanud käia, kahjuks sina seda oma blogis piisavalt selgitada ei osanud. Ja mina olen pea 2x sinu vanust, aga näe õpin noorelt Lauralt.
    Mulle väga meeldib noorte mõtteid kuulda. Nende avatus, võimekus anlüüsida end ja infoväli on tohutult paremas seisus, kui minul omal ajal. Ma ei ole samuti see memm, kes noorust ja rumalust agaralt arvustaks, sest piisab vaid mõttest, mida ma samas vanuses ise mõtlesin/ tegin – ei kannata võrdlust. Minu laps tekitab minus austust, sest ta on nii palju enam küpsem olnud igas vanuses, ka päris väiksena. Tema on minu õpetaja paljuski, mis ei tähenda, et ta on ilmeksimatu. Vigade ja eksiarvamuste tegemine on osa arengust ja ei kuulu kriitika alla, küll aga võib tuua kõrvale mõtteaineks teistsuguse arvamuse. Tihti on tegu ühel poolel kehva sõnastuse või teise vääriti mõistmisega.

  • Avatar
    Vasta Katz 13. märts 2023 at 17:22

    Tegid talle vist kõvasti reklaami. Näen teda igas youtube podcastis ja saadetes. Kuskil ta aga nendest huvitavatest teenustest ei räägi. Osaliselt on teda huvitav kuulata aga pigem vist jääb mulje jah, et raha on üks olulisemaid asju tema elus. Samas üllatav, et tal on kaks last. Tore, kui inimesed oskavad raha teenida aga mina vist tema vastuvõtule ei läheks. Tegelikult pole ma üldse kindel, kas need saated olid juba enne või pärast sinu postitust. 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 25. veebruar 2023 at 09:12

    Olen su postitusega nõus, lisan veel et selline tegevus on küll (millegipärast veel) seaduslik, kuid totaalselt ebaeetiline. Inimesed, kes on kogenud vägivalda, võivad kannatada tõsiste traumade käes. Sellises väga õrnas vaimses seisundis ei ole inimene tihti võimeline ise filtreerima, milline terapeut on õppinud ja milline tegelikult traumadega tegelemisest rohkem ei tea kui naabrinaine. See võib olla tõsiselt ohtlik ja viia veel hullemasse seisu inimesi. See peaks kindlasti olema ebaseaduslik, sest tegu on inimeste tervisega.
    Psühholoogide ja psühhiaatrite õpe kestab aastaid ja trauma on seal üks suurema kaaluga mooduleid. Mu abikaasa näiteks on ise selle läbinud ja olles 6 aastat kliinilise psühholoogina töötanud ei ole ta endiselt olnud valmis veel omale trauma-patsiente võtma. Tegu on väga keerulise psühholoogia-haruga.
    Need, kes teda soovitavad, palun mõelge läbi. Kas iseõppinud kirurgi juurde ka nii optimistlikult läheksite? Vast ei? Aga meie aju on veel märksa keerulisem ja olulisem organ kui näiteks pimesool, mida võiks vajadusel lõigata ikka ainult õppinud kirurg, eks?
    Tarku valikuid kõigile! Alustage peaasi.ee lehelt ja küsige perearstilt teraapiafondi.

  • Avatar
    Vasta Mia 17. veebruar 2023 at 13:58

    Minul oli ka Laura juures teraapias käies väga hea kogemus. Olen ka käinud küll psühhiaatrite kui ka psühholoogide juures. Reaalselt päris abi sain Laura käest.

    Elasin väga raskelt üle kunagist koolikiusamist ja ema alkoholismi ning sellest tulenenud probleeme tema kui vanemana. Ei olnud mul kõige roosilisem lapsepõlv, ütleme nii.

    Laura lahendas esimese seansiga ema teema ära. Kuidagi väga suur rahu tuli sisse kui käisime mu ema poolse suguvõsa läbi. Sain aru millest mu ema alkoholism ja miks ta käitus alati mitte kõige parema emana. Peale seda teraapiat suutsin ka emaga rääkida rahulikult silmast-silma lapsepõlvest ja saime mitu valukohta läbi rääkida ja nutta. Olen Laurale meeletult tänulik, sest ilma selle teraapiata ei oleks ma suutnud ka emaga vestelda.

    Käisin ka teist korda koolikiusamise teemaga. Nagu juba enne mainisin, siis traumasid mul jagub. Ka sellega sain abi. Nt kui eelnevalt mõtlesin oma peamisele kiusajale, siis valdas mind alati hirm, kurbus ja õudus. Läksin enda peas alati tagasi sellesse hetkesse, kus kiusamine toimus ja elasin seda koguaeg uuesti läbi. Peale Laura juures käimist on sellega lõpp 🙏🙏 Kui mõtlen enda kiusajatele, siis valdab mind ainult ükskõiksus ja rahu.

    Kusjuures teisel korral mainisin, et ilmselt tulen ka kolmas kord, et isa teemasid vaadata. Selle peale vastas Laura, et ei vaatame kohe sama seansi sees. Et ei ole mõtet mul nii palju kordi käia. Ja jõudsimegi ära vaadata ning sain ka sellega kergendust. Kui ta nii raha peal väljas uhuu terapeut, siis oleks kohe öelnud, et tule muidugi jaa 10x veel lausa vaja tulla!

    Igatahes, minul oli temaga super kogemus ja sain räigelt kergendust enda traumadele ja teemadele 🙂 Natuke kahju näha, mis nüüd meedias toimub. Mina sain temalt lõpuks abi kuigi olin käinud mööda igasuguseid “päris” arste ja spetsialiste. Jään talle alatiseks tänulikuks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. veebruar 2023 at 14:35

      Mul on ainult hea meel su hea kogemuse üle! Nagu öeldud, siis mina ei oska ega saa teda terapeudina hinnata, sest ma ei ole seal kunagi käinud. Pole ma ka öelnud, et keegi minna ei võiks. Ma lihtsalt avaldasin arvamust, et mina otseselt suhtenõu temalt ei usuks väga 😀

      • Avatar
        Vasta Janika 18. veebruar 2023 at 12:57

        See on sarnane sellele holistilisele regressiooniteraapiale, kus sa kunagi käisid. Ei mäleta praegu, kas said sealt mingi positiivse kogemuse või mitte

    • Avatar
      Vasta Tyy 19. jaanuar 2024 at 22:33

      Mulle meenus , hulga näiteid kui ülikoolitatud arstid, psühholoogid, õed jne on käitunud väga halvasti. Öelnud täieti lubamatuid asju. Eiranud kabusi, naeruvääristanud , olnud solvavad, ükskõiksed , tembeldanud segaseks- seega kuidas on neil õigus rohkem oma ametis edasi olla. Katsu sa selle vastu võidelda, sellest ringkaitsest läbimurda haigena on võimatu. Saad veel insuldi. Seda enam, et kõike su öeldut üldistatkse , ometi ma ju ei arva, et kõik med töötajad on sitapead. On niipalju väga palju endast andvaid. Eriti on seda hoolivust noortes äsja koolilõpetanud hooldusõdedes. Nende suhtlustase on hoopis kõrgem klass.
      Point on see, et kui keegi on oma ametis hea, siis on tal ka tööd ja vastav hinnakiri.

  • Avatar
    Vasta N38 17. veebruar 2023 at 00:11

    Miks ma pidin selle video avama 😬 Huhh, väga hirmus 🤯
    Minu jaoks on igasugused rootslased ja valgud big no. Olen näinud kahte lähedast kes uhhuu-usku pöörates keerasid enda ja oma laste tervised täiesti tuksi.
    Mitmed endised sõbrad ei võta vastutust oma elu eest vaid süüdistavad kõikides oma hädades esivanemaid ( häda olemusest, või tujust sõltuvalt kas veel elavad vanemaid, või siis mitu põlve tagasi elanud esivanemad. ) See on see kuulus konstellatsioon 🤮- “Mina pole milleski süüdi. Pärisorjast esivanem Ants peksis oma naist ja see on lihtsalt muster mis on suguvõsa liinipidi mulle edasi kandunud. Ega ma ei tahagi peksta aga minu nimi on ka ju Ants ja ……..”
    Tegelikult, pole ma tn piisavalt valgustatud, et sellest kõigest aru saada. Kahju muidugi. Kui saaks aru ja oskaks teistelegi selgitada, teeniks palju rohkem raha kui praegu. Samas vb olen ma juba liiga vana ka. Minu elukogemused on ehk aegunud nende 24.aastaste kõrval.

  • Avatar
    Vasta Lennu 16. veebruar 2023 at 17:52

    Kui hea postitus🤣🤣🤣🤣 Ise seda summat tema raamatu eest välja pole nõus käima, lihtsalt ei tunne, et tahaks. Jällegi “Why men love bitches” kõnetas küll ja rahakott oli avali😀

    • Avatar
      Vasta väike Myy 20. veebruar 2023 at 05:29

      oo kuidas on võimalik nii ristivastupidi asjadest aru saada. Hämmastav lihtsalt, muud ei oskagi öelda.

      • Avatar
        Vasta 8. juuni 2023 at 11:24

        oh Bekki, see komm on küll valesse kohta sattunud. Pidi olem N38 teksti järel. Mu mõte reageering oli nende inimeste kohta kes oma hädades süüdistavad ka peale teraapiat vanemaid ja suguvõsa edasi. Asja mõte on ju selles et saaksid aru kust pärineb SINU see või teine tunne, hinnang, jne. Mitte leida minu elus keegi keda süüdistada.

  • Avatar
    Vasta R 16. veebruar 2023 at 17:04

    Ega see väga ei lähegi neile peale, kes on oma asjadega heas kohas.
    Kahjuks on uskumatu, kui palju meie ümber on naisi/mehi, kes kirjutavad wwld rubriiki kirju stiilis “mind pekstakse,mis ma teen?” Ei tulda ise selle peale, et see tsirkus ära lõpetada. Või stiilis “näed,andsin esma kohtingul kätte ja nüüd mees kadunud” ei saada ise aru,et teisel poole pole huvi. Ikka keegi teine peab seda ütlema. Selles ongi see “kohvrite” fenomeen.

    Samas olen tema, kui konstelööri juures käinud,seoses esivanema enesetapuga,kui ma laps olin. Läksime sinna “sügavustesse” ja sain päris paljudele küsimustele vastused, mida ootasin 30a aga keegi mulle ei rääkinud. Hiljem elavalt esivanemalt aru pärides, nende alateadvuses saadud vastuste kohta, pidi ta tõdema,et mul lõpuks ongi vastused mida vajasin selleks, et see teema saaks punkti minu jaoks.
    Teraapia ruumis on ta hoopis teistsugune, kui instas mulje jääb. Ma jäin väga rahule, kuigi ilmselt praegu enam pea 300€ ei maksaks,siis oli seanss poole odavam.
    Ja mainin äratada, et olen elu jooksul päris mitmeid psühholooge ja psühhiaatreid läbi kolistanud ning tulemus on ümar 0. Nii raviga kui lihtsast rääkimas käinud.

    • Avatar
      Vasta Sandra 17. veebruar 2023 at 09:53

      @ R Laura Valk ei ole konstellöör! Ta on läbinud reaalselt kõigest neli moodultundi! Õpe aga kestab paar aastat!

      • Avatar
        Vasta R 17. veebruar 2023 at 15:19

        @Sandra mulle teda soovitati ja tema juurde ma läksin ning sain abi. Ei saa nagu soolapuhumises või leelotamises süüdistada, kui vastused tulid minu seest.
        Üks mu probleemidest oli ka alusetud nõudmised ja hirm mis olid suunatud mu abikaasale. Kui sai minu jaoks kaks inimest lahutatud ja enam mehele oma isa olematut rolli ei pannud, läks meie suhe veel paremaks. Sest minu suhtumine muutus. Abikaasa oli alguses väga skeptiline aga lasi mul seal ära käia.
        Ja eks igal ühel oma valik. Nagu mina ütlesin,et ma ei olnud saanud abi paberitega arstidelt, krõbistasin erinevaid rahusteid ja ravimeid pikalt. Olin ka Jämejalas jälgimisel pubekana. Tolku mitte midagi.
        Täna ma enam ei lase sellel teemal oma elu kontrollida. Ei ole iga probleemi lahenduseks sõita vastu puud end surnuks.
        Ja nii nagu üks naisterahvas eespool mainis, ei olnud ka nõudmist tagasi tulla. Vaid ütleski,et mõni käibki aint korra aastas,mõni 2 aga kindlasti mitte rohkem.
        Paljud lasevad end mõjutada imagost,mida ta jätab Instagrami vahendusel, teraapia sessioonil on ta hoopis teist moodi. Oskab vajutada õigetele kohtadele ja leida vastused enda seest.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 16. veebruar 2023 at 16:43

    Maisaa aru üldse miks inimesed sellist jama loevad . Kas tõesti kedagi huvitab palju kellegil on mehi olnud ja palju ta on peksa saanud . Pole aegagi kellegi teise eluga kursis olla veel vähem lugeda kellegi tundmatu inimese raamatut tema peksa saamisest 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 16:57

      Mind küll huvitaks raamat peksa saamisest – issand, ma ei tea, mis see minu kohta nüüd ütleb 😀

      • Avatar
        Vasta Kaisa 16. veebruar 2023 at 17:01

        Võib-olla ta varsti kirjutab uue raamatu sissetung 😅 see tunduks küll põnevam kui kohvrid ukse taha .

        • Avatar
          Vasta Liisi 16. veebruar 2023 at 18:45

          Minu meelest on täna pool inimkonnast mingid terapeudid ja coachid jms. Turgu tundub olevat ja kui nüüd mõelda, et tegelikult mulle meeldiks ka igavledes sulli lugeda, siis äkki hakkan ka mingitsorti nõu andma või inimeste sisse vaatama või koolitama. Ma olen oma ala spetsialist ka kindlasti. Ehk siis, kellel nõu,koolitust,selgeltnägemist, mingeid kive või midagi taolist vaja,kirjutage,ma hea rahhi eest jagan!

      • Avatar
        Vasta Katarina 16. veebruar 2023 at 17:21

        Mallu, loe Minu Albaaniat. Kiire lugemine aga nii õudne (jõhker koduvägivald)

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 17:57

          Hmm…. mul on tunne, et ma olen seda isegi kunagi lugenud!

  • Avatar
    Vasta Jessica 16. veebruar 2023 at 16:43

    Tere Mallu!
    See on täiesti teemavàline, aga sa võiks teha instas küsitluse teemal, et kõige veidramad rasedaisud.
    Mul endal ühtki veel ei ole, aga huvitav oleks näha, kes lakkus betooni ja kes näksis mulda 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 16:44

      Haha! Väga hea offtopic küsimus 😀 Ma enam eriti ei mäleta, aga renniet sõin kaks pakki päevas ja meeldis väga 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 16. veebruar 2023 at 16:28

    Ma millegipärast arvasin, et mul oleks ka selline mulje sellest raamatust ja jätsin ostmata. Jumal tänatud. Ma nüüd ei tea, kas jõudsin lugema mingit tsenseeritud varianti, kuna Jesper ähvardas mingi keissiga, v on see ikka algne post. Aga jumala eest, inimene avaldas enda arvamuse raaamtu kohta. Ja usun er paljud nõustuvad sellega. Terapist või asi, ma ütleks. Samas, jah, raha oskab teha ja rauda taguda kui veel kuum on.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 16:33

      Ei ma muutsin ainult kaks lauset ära, mis ebaviisakad olid 😀

  • Avatar
    Vasta F 16. veebruar 2023 at 16:11

    Ei ole lugenud ja ei plaani ka. Aga arvan, et kõnetab neid, kelle jaoks ta räägib midagi uut, sest olegem ausad, neid uksematt mentaliteediga naisi on maailmas kahjuks palju. Sind ja mind ei kõneta, sest me teame ise ka, et kui mees on tropp, siis adjöö.
    Tema sihtgrupp ongi selline lihtsam publik.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 16:14

      Aga kas mati mentaliteeti tõesti muudab üks raamat? Mul on ka igast imelikke mentaliteete ja ma ei usu, et miski mind selles väga aitaks 😀

  • Avatar
    Vasta MK 16. veebruar 2023 at 16:02

    Selle sissemurdmise kohta… minu arust Bitch podcastis ta mainis mitu korda, et talle meeldib lilli saada, ütles veel, et tema aadress on kergesti leitav ja kõigile näha ja “saatke lilli”… nojh

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 16:03

      Ei no minu aadress on ka kergesti leitav, aga see ei tähenda ka ilmtingimata, et ma mingit joobarit keset öööd enda aknaid lõhkuma ootaks 😀

    • Avatar
      Vasta Marleen 16. veebruar 2023 at 16:09

      Aii, palun mitte approveda minu kommentaari 😁 ei pannud tähele et minu täisnimega läheb 😬

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 16:13

        muutsin su nime ära 😀

  • Avatar
    Vasta R. 16. veebruar 2023 at 15:28

    Ma mõtlesin ka, et 18 aastasele minule oleks see raamat wow olnud, aga muidu ikka sain täiega petta… Ei saand eriti gossi ega midagi, suht mõttetu venitamine ja keerutamine käis. Aga raha tulebki lollidelt ära võtta 🤣 30 aastane mina võiks juba aru saada, et ei tasu kaane järgi raamatut valida🤣
    PS! Aga sina Mallu võiksid edasi jätkata rubriigiga “A mida Mallu teeks” 🙂 Täitsa tore oli😊

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 15:38

      Tead, seda oli tore teha jah, aga mõned mu vastused painavad mind siiamaani 😀 St ma jäin nende küsijatega suhtlema ja ma IGA PÄEV mõtlen, et krt oot aga mida ma ikka päriselt tema asemel teeks ahhh? 😀

      • Avatar
        Vasta R. 16. veebruar 2023 at 15:52

        What?! Kuidas mul see rubriik kahe silma vähele jäi? Nõuan uut ringi! 😂

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 15:54

          Krt noh, äkki ma homme õhtal siis teen 😀 Paljastan endas tõelise terapeudi 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 16. veebruar 2023 at 15:18

    Loosi nüüd palun oma lugejate vahel see raamat välja :))

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 15:21

      Keegi just laenas seda minu käest, Andra vist… aga kui tagasi toob, võin edasi anda 😀

  • Avatar
    Vasta Kaili 16. veebruar 2023 at 15:13

    Näppu panemise video ? 😀 😀 😀 kus see veel on ja kuna see ringles ? 😀 mitte et nii hullult näha tahaks, aga olen endaarust asjadega pidevalt kursis, aga sellest tundub et olen mööda vaadanud 😀 hahaa

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 15:22

      Vabandage, eksisin. Oli hoopis orgasmi kogemise video kuskil tema IG kanalil.

  • Avatar
    Vasta Kristi 16. veebruar 2023 at 15:04

    Okei, sa lugesid täpselt minu mõtteid. Ja ütlesid need välja. Appi.
    Võid ka “selgeltnägijaks” hakata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 15:06

      Kas saaksid arve sularahas maksta? Mulle meeldib ennast iga pühapäev viiekatega pesta…

      • Avatar
        Vasta Vaike 16. veebruar 2023 at 15:10

        Manifesteeri endale need viiekad!

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 15:11

          Krt, see ka idee 🙁

    • Avatar
      Vasta Malvi 16. veebruar 2023 at 15:48

      🤣🤣🤣

  • Avatar
    Vasta Vaike 16. veebruar 2023 at 15:03

    Kui ma kuulen sõna spirituaalsus, haarab mind õud. Kui ma kuulen isehakanud koolitajatest ja terapeutidest, haarab mind õud 2. Mille kuradi pärast ma seda veel lugema peaksin. Kui ma tahan oma vabal ajal teha asju, mis mulle üldse ei meeldi ja ehk isegi närvi ajavad, lähen parem trenni, on mingigi kasu. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. veebruar 2023 at 15:06

      Mul on jälle see, et ma olen mõndade asjade pealt jumala uhhuu. Ma usun pmst KÕIKE 😀 Eelmised elud – naiss, loe ette! Kümme põlvkonda tagasi toimunud trauma, mis mind siiani mõjutab – JUMALA EEST, ÜTLE! Kaitseinglid – jah palun!

      Aga mul on õnneks nii palju oidu, et ma need uskumised omale hoian, sest noh… see kõik kõlab juba nagu mingi psühhopaadi salapäevik vms. 😀