Uncategorized

Kas sa “luurad” oma lapse järele?

12. juuni 2024

Nagu ma mõnda aega teile igal kanalil jagasin, siis korraldasime me koos FindMyKids äpiga uuringu laste turvalisuse teemadel. Ja ma pean ütlema, et ma olen väga rõõmus, et enamik inimesi vastasid küsimustele minu endaga suht sarnaselt. Päris paljud perekonnad kasutavad kaasaegset tehnoloogiat, et kontrollida lapse turvalisust. Rohkem kui 70%-le meeldis idee näha oma last nutitelefoni kaardil, et täpselt teada, kus ta on. Samas enamik küsitletutest ei plaani lapsi “luurata” ja eelistavad usalduslikult rääkida, kui see on võimalik. Kuigi tuleb tõele au anda, et ega need väiksed lapsed alati kõige ausamad pole. Vähemalt minu lapsed peidavad alatihti endale telefoni kuskile padja alla ja arvavad, et ma ei saa aru, kui nad magama minemise ajal rahumeeli youtube’is passivad 😁

Vaata kõiki küsitluse tulemusi SIIT.

Ma ise muidugi arvan, et kui me räägime väikestest lastest, siis ei ole üldse sellist asja olemas, nagu nende järgi “luuramine” ja liigne kontroll. Nad on ju alles pisikesed ja vanemad peaksidki alati teadma, kus nad on ja mida nad täpselt oma nutitelefonides teevad.

Küsitlusest selgus ka see, et on muidugi ka neid, kes ei olnud antud äpist veel kuulnudki, seega las ma tutvustan seda siis teile:

Findmykids app näitab sulle alati kaardil täpselt, kus su laps asub. Mina olen peale pannud ka teavitused, et teada, millal nad lahkuvad kodust ja koolist. Eriti kasulik oli see Mari puhul, sest ta kippus kodust alati lahkuma juba siis, kui mina alles magasin ja siis valetas mulle, mis kell ta liikuma hakkas. Ausalt mina ei tea, miks ta endiselt tahab alati 2 tundi varem koolis olla, aga nüüd ei läinud enam see käojaani ajamine läbi, sest ma nägin äpist ära, mis kell ta kodust lahkus 😁.

Samuti annab äpp mulle teada, kui nad on parasjagu kuskile teel. Kui ma ei saa last telefonis kätte, kuid pole kindel, mida ta antud kohas teeb, siis saan ühe nupuvajutusega kuulata lapse ümbrust. Lisaks muidugi ka need kasulikud asjad nagu telefoni kasutamise aja piiramine kellaaegadega ja kontrollimisega, kui palju nad mis äppides aega veedavad.

Ühesõnaga – minu jaoks asendamatu äpp, kui me räägime lastest, kes omavad nutitelefoni. Ja kui sul veel seda äppi pole, siis saad SIIT selle alla laadida!

Loe ka neid postitusi!

2 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Mari-Liis 13. juuni 2024 at 00:53

  Palun näita storys kuidas sa saad kuulata lapse ümbruses toimuvat, mul iphone neil ka… no ei oska🤦‍♀️😂

 • Avatar
  Vasta Triin 12. juuni 2024 at 12:53

  Kuna mul vanemal lapsel ja endal iphone, siis kasutan find my appi ja minu 16 a poiss teab väga hästi, et ema on paranoia kuninganna ja vaatan kus ta parasjagu on mingitel hetkedel, kui teda kätte ei saa jne.
  Väiksemal lapsel, 7a poiss, on juba teist aastat XPlora kell. Sellega saab ta valitud numbritele helistada ja valitud numbrid saavad talle helistada ja saan kaa ta asukohta näha ja ka „turvatsoonid“ märkida kust lahkudes ja kuhu jöudes äpp teada annab. Aga kui väiksem peaks ka telefoni saama, siis ilmselt kasutaks seda äppi kindlasti. Eriti seda ümbruse kuulamise vöimalust näiteks,kui laps peaks telefoni kusagile unustama vöi töesti ei vasta kui vaja kätte saada on.