Uncategorized

lugu sellest, kuidas ma naeratama hakkan

9. aprill 2014

Nagu paljud siin on kindlasti märganud, on mul juba aastaid ja aastaid üsna kole naeratus olnud. See on tingitud sellest, et mul on vale hambumus ja esihambad on lihtsalt…kokku lükkunud? Ega muidugi see ka kasuks ei tule, et ma ei ole olnud kuigi hoolas hambapesija ega ka hambaarstide külastaja. Ma ei saa midagi teha, et ma nende ees enne kabuhirmu tundsin. Mitte enam, aga noh, sinna me alles jõuame.

Kunagi ammu öeldi mulle, et ainus viis mu hambaid korda saada on teha lõualuude operatsioon. See tundus nii jube, et ma matsin selle mõtte juba eos. Enamus sõpru ja tuttavaid väitsid, et nemad küll mu hambaid tähele ei pane, samas teised tulid Kardo askis küsima, et kas tal häbi pole sellise hambavärdjaga koos olla 😀 Mina ise olin sellisel seisukohal, et rõvedaks ma ennast otseloomulikult ei tembeldanud. Nentisin lihtsalt, et hambad on mul see “üks kole osa” mis igal naisel KUSKIL on ja elasin edasi, alati naeratust käega varjates. Te ei kujuta ette kui raske see oli, sest ma ju naeran kogu aeg!

Lõpuks ütles üks hambaarst, et kuule, sa võid ju lihtsalt kroonid ka panna lasta ja polegi mingit oppi vaja. Ma mõtlesin, et ma siis lasengi endal Sapiens hambakliinikus kõik korda teha, aga nagu ikka jätsin ma asja pooleli. Vähemalt oli mul hea põhjus – mu hambaarst PESI OMA KUMMIKINDAID! Nagu ma saan aru, et sul poole protseduuri pealt oleks vaja korraks kätt loputada, aga ei. Mina astun kabinetti sisse ja minu arstitädi peseb usinalt oma kummikindaid. Esimene kord ei arvanud ma sellest eriti midagi, aga kui ta teine kord ka nii tegi, siis läks mul süda pahaks. Ei tea, kas ta kasutas terve päeva neid samu kindaid? Samuti oli tal mask alati mingeid rõvedaid verepritsmeid täis juba enne, kui mina tooli istusin. Öäkk. Võib vist öelda, et seekord ei olnud mul otsitud põhjus.

Möödus veel mõni aeg, kus ma rahumeeli hambaarstide olemasolu ignoreerisin ja ootasin seda, et mu hambad imeväel paraneksid. Seda nad kahjuks ei tee, seega otsustasin ennast UUESTI kätte võtta ja seadsin sammud Nordic Hambakliinikusse. See oli reaalselt parim otsus mu elus, mida ma teinud olen.

Jah, ma olen enne ka ilusates ja toredates hambakliinikutes käinud, aga see oli juba teps teine tera. Mina sain endale hambaarstiks Dr. Gaili Kauba ja kuigi ma teiste hambaarstidega sealt kokku puutunud ei ole, arvan ma, et ta on seal parim hambaarst. Ei, ma arvan, et ta on parim hambaarst maailmas.

Esiteks ei ehmatanud ta ära, kui ma esimest korda ta kabinetti astudes mainisin: “Te võiksite vist akna igaks juhuks kinni panna…”. “Kas teil on külm?” päris ta murelikult ja hakkas akent sulgema. “Ei, ma lihtsalt hoiatan, et ma võin sealt ootamatult alla hüpata,” tõdesin ma kurvalt.

Pärast esimest külastust tehti mulle kenasti raviplaan, mida vaadates ma ümber pidin kukkuma. Aga keda mul jälle süüdistada oli? Ikka ennast…Hammaste väljatõmbamine, juureravi, aukude parandamine ja minu oodatud kroonide paigaldamine.

Kõigepealt tehti ära see esimene ja ma ausalt vihkasin ennast. No oli mul raske siis ammu hambaarsti juurde minna või korralikult hambaid pesta või jumal teab mida. Aga noh, mis seda minevikumallut ikka süüdistada, sest olevikumallu pidi laskma endal hamba välja tõmmata. Elasin üle ja teadsin, et järgmine samm minu raviplaanis on UUED HAMBAD!

Üritasin siikohal leida mõnda fotot, kus mu hambad näha oleks, aga no can do, sest enamasti hoian ma fotodel suu sama kõvasti kinni, kui nunn oma kahte jalga. Mõned apsud on, näiteks see:

2s8a2187-300x200-3667557

Foto: Meelis Tomson

Kahju kohe, et nõnda kauni pildi Marist ära rikkunud olen. Aga noh, videode pealt olete te kõik juba kindlasti ammu tähele pannud, et ilusat säravat hambarivi minu poolt vastu ei vaata, eksole. Ma olin sellega juba leppinud.

Värisevate jalgadega läksin ma oma uusi hambaid saama. Ma näitan teile nüüd pilti, mis on niiiiii inetu pilt, et ma eriti ei tahagi teile seda näidata, aga ma näitan ikka. Ainuüksi selle pärast, et te teaksite, kui jubedast asjast saab teha midagi imelist. Sitast saia noh!

Piltidel on siis näha minu hambad enne kroone, siis mis nendega tehti, et neid kroonideks ette valmistada, siis ajutisi kroone ja lõpetuseks minu uusi hambaid, mis alguses olid natukene paistes igemetega, aga you get the point.

hambad-1964287

Aga et te päris hingelist traumat ei saaks, siis lõpuks tuleb teile midagi paremat ka näidata:

naeratus-9094255

Andke andeks, ma veel naeratada ei oska ja seda osa pean ma harjutama. Ma lihtsalt näen välja nagu hullumeelne, mistõttu olen ma piltidel edasipidi parem niisugune:

rrrrr-9326664

Hindadega on nii, et minu kroonid läksid pea 2500 eurot. Õnneks pakub hambakliinik järelmaksuvõimalust ja on igati vastutulelik, kui minusugused lollid neilt igasuguseid küsimusi küsivad. Kui soovite ka oma hambaid parandada, siis minge kindlasti Nordicusse, eriti, kui te olete minusugused hambaarsti pelgajad. Seal te enam ausalt ei karda ja saate imeilusaks.

Aitäh, kallis Nordic hambaravi, et mulle väheke soodukat tegite, mulle ilusa naeratuse andsite ja mulle maailma mõnusaima hambaarsti valisite!

Ma nüüd lähen harjutan peegli ees naeratamist edasi.

                          

Loe ka neid postitusi!

79 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kats 11. detsember 2019 at 09:16

    Kui kaua päriskroonide paigaldamine aega võttis ja kas see tehti ka tuimestusega?

    Tulemus küll super kena! 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. detsember 2019 at 11:34

      Ikka tuimestusega, mingi 2-3h

  • Vasta kui terved sinu hambad on?* | Mallukas Mallukas % % 9. mai 2019 at 10:51

    […] ma hakkasin juba värdjalt rääkima, et enda hambaid varjata. Kogu protsessist ja piltegi jagasin SIIN postis. Kuna ma olin tulemusega NIII rahul, siis see väike asi, et kuskil taga hambaid pole, ei […]

  • Avatar
    Vasta Aili 8. aprill 2019 at 11:23

    Mis sorti kroonidega on Sul tegu? Täiskeraamilised?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. aprill 2019 at 12:22

      absull ei mäleta enam 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 3. november 2018 at 22:16

    Võiksid nüüd uue postituse teha oma hammastest. Et kuidas rahul oled ja kas miskit häirib jne. Oleks huvitav teada kindlasti kõigil, kellel ka plaan kroonid lasta panna. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. november 2018 at 22:37

      Pole midagi öelda, ei häiri midagi, peale selle et enam pole retakaid esihambaid ?

  • Avatar
    Vasta kristi 9. jaanuar 2016 at 00:08

    Kas sul oma hambad peale kroonide paigaldamist
    alguses nii kuu aega tunda ka andsid,et olid hellad
    vahendas? Ja kas süüa ja hammustada saad tavaliselt
    nagu oma hammastega ? Mul endal 2 hambakrooni ja
    ei julge veel hammustada,kuidagi tundlikud on. Aga vb
    alguse asi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. jaanuar 2016 at 11:02

      Tundlikud ei olnud, aga ma ka alguses ei julenud hästi hammustada 😀 Nüüd julgen 🙂

  • Vasta laps ja hambad | Mallukas 27. märts 2015 at 10:53

    […] hammastega. Teate ju isegi, et ma enne eelmist kevadet kogu aeg viltuste hammastega ringi lasin (LINK) ja kindlasti ei sooviks ma säärast tulevikku enda lapsele, sest enda naeratust häbeneda on […]

  • Avatar
    Vasta SikiPriki 4. november 2014 at 16:52

    Sattusin siia täiesti juhuslikult, guugeldades erinevaid hambaravi võimalusi Eestis.
    Mul tekkis paar küsimust, seoses sinu raviplaaniga. Kas 2500 oli vaid kroonide hind, kui palju kogu raviplaani teostus oleks maksma läinud (ilma soodustuseta siis) ja kas lõplik hind selgub kohe (kui tahaksin nt. järelmaksu taotluse esitada)?
    Suured tänud vastuse eest juba ette ja taha 🙂

  • Avatar
    Vasta Patsient X 5. september 2014 at 11:41

    Tere!
    Mina olen yks selline, kes tegi kogu kompoti lábi – ylemise lóualuu opp, alumise lóualuu opp, breketid, kroonid etc etc. Vóttis 2.5 aastat, aga láhtusin sellest printsiibist, et kui juba, siis juba 🙂 Pealegi kohalik haigekassa (mitte Eesti) kvalifitseeris mind kui medical case ja suuremosa oli tasuta. Pidin maksma juurde, kui tahtsin keraamilisi breketeid ja spets tehnikat opiks – skalpelliga oleks nad lihtsalt nárvid otse lábi lóiganud. Muidugi kroonid tulid otse mu enda rahakotist.
    Seda valu ja kannatust mida ma pidin lábi elama vóin ma kirjeldada kui pórgut, aga see oli kóge parem otsus minu elus. Mis on 2.5 aastat, kui tulemus on nii hea? Ja mitte lihtsalt esteetilises móttes vaid ka meditsiinilises. Mul on nyyd perfektne hambumus 🙂
    Mina soovitan kóigile, tehke ára! Ainuke miinus on see, et ma ei saa enam vaadata halbu hambaid. Ei ole nii keeruline ja kallis, kui inimesed pelgavad, lihtsalt meie kultuuris ei ole hambad prioriteet. Kunstkyyned ja ripsmed pole enam vajalikud, kui sul on suurepárane naeratus ja enesekindlus.
    Jóudu ja edu, naeratades treenid ka pósesarnasid 😉

  • Avatar
    Vasta Gerly 14. juuni 2014 at 21:14

    Mul oleks hammaste kohta paar küsimust, kas arst ütles ka kui kaua nende eluiga on? Kas peale kroonide panekut ei saa sa arugi et midagi teisiti oleks selles mõttes et sa ei karda et ära murrad? Sorry lollide küsimuste eest aga ise kaalun ka kas lasta panna kroonid või mitte ma kardan et ühel ilusal päeval äkki kukub kroon ära? 🙂 kui aega saad siis kirjuta sellel teemal

  • Avatar
    Vasta Annu 10. aprill 2014 at 20:54

    Ma olen ka meeeletu hambaarsti foobik. Tean ju küll, et mida rohkem ma edasi lükkan sinna minekut seda hullemaks asi läheb ja ise kahjuks need hambad kuidagi seal suus ei parane:( Praegu olen kuuendat kuud rase ja eelmine hambaarst ütles, et tema mu hambaid ei paranda enne kui laps sündinud. Nüüd hakkas mul tarkusehammas ennast ühe põletikus ja katkise hamba peale kuidagi välja ajama ja oli juba päris valus. Taaskord eks ma salaja lootsin, et ühel ilusal hommikul ärkan ja on hambahaldjas hambad korda teinud aga seda nädala jooksul juhtunud polnud:D Sinu blogist innustatuna panin aja sama arsti juurde ja sain aja tänaseks, arst tõmbas need kaks hammast välja.. Hirm oli alguses loomulikult selline, et ma viimase hetkeni plaanisin sealt toolist põgenemist aga oh üllatust.. 7 minutit ja hambad olid ilma igasuguse valuta läinud!! Ja mul on isegi tahet järgmine kord tagasi minna ja kõik hambad korda teha:) Niiet kõik kes arvavad, et eks Mallukas peabki kiitma seda arsti kuna sai ju sooodust siis päriselt.. See arst on IMELINE!! Pisut tundub küll et on kallim kui mõned teised kohad aga oma rahulolu ja traumast pääsemine maksab ka midagi. Niiet aitäh sulle Mallukas, et sa kade polnud ja oma kontakti jagasid;)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. aprill 2014 at 20:55

      Gaili on mõnus jah, mul on hea meel, et ta sulle ka meeldis 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 10. aprill 2014 at 17:44

    WOW! Kaunile daamile igati kohane hambumus! Super näed välja!

  • Avatar
    Vasta Kristina 10. aprill 2014 at 06:48

    Kallikesed, kui teile tindub, et 2500€ käib Mallukale üle jõu, siis teil alati see võimalus näidata oma heasüdamlikust ka see arve ära tasuda.

    • Avatar
      Vasta Kristina 10. aprill 2014 at 06:49

      heasüdamlikkust ja***

  • Avatar
    Vasta My 9. aprill 2014 at 22:22

    Ooii, kui ilus! Ma olen üldiselt hambapede ja vahin inimeste hambaid. Kui on koledad, vahin selle pärast ja kui on väga ilusad, uurin sama moodi. Sinu puhul ei pannud enne tähelegi, kuna järelikult ei paistnud piltide pealt välja. Nüüd on tõelised pärlid rivis. Need rehapulgad olid ka vahvad. Mul üks tuttav loobus ajutistest ja käis nädal aega ringi nagu jänku. Okei, et saab enam vähem varjata neid teiste eest kuid need on jube tundlikud ka.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. aprill 2014 at 22:29

      No ega ma neid ju enne ei näidanud ka, aga tänud 😀

  • Avatar
    Vasta M. 9. aprill 2014 at 21:25

    Minu arust eestlaste hambad ongi väga kehvad, mida tõestavad ka kommentaarid siin. Raviplaani pole lasknud endale koostada, sest olen samamoodi selline, kes ei taha lisa-masendust sellest, et kui katki hambad ikka on ja kui ulmselised summad see kõik maksma läheb. Ja 25.- küsitakse ka veel selle eest!
    Vaata, et Marile varakult hambaharja suhu pistad ja edu sulle sel pikal teekonnal!

  • Avatar
    Vasta M. 9. aprill 2014 at 20:53

    Päris 2500.- eest vist 5 hamba kroonimist välja reklaamida ei saa, sest nagu väidad, said blogis kajastamise eest soodustust?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. aprill 2014 at 20:58

      Lähtusin enda raviplaanist, kus pole soodustust kirjas.

  • Avatar
    Vasta kristi 9. aprill 2014 at 19:13

    Aga kui kaua see kõik kokku aega võttis? Juureravi, aukude parandus ja väljatõmbamine ja siis kroonid? Tahaksin ka väga minna ja teha ja naeratada ja seda postitust lugedes tuleb seda tahtmist juurdegi 🙂 Väga innustav lugu sinu ilusatest kikudest 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. aprill 2014 at 19:18

      Kõigepealt tõmmati välja (20 min) siis nädal hiljem tehti lihvimised jne ja ajutised kroonid (2h) ja 8p hiljem sain päriskroonid (45min) juureravid ja 3 augu parandamine on veel ees 🙂

      • Avatar
        Vasta kristi 9. aprill 2014 at 19:30

        Oo kahe nädalaga ju supper kiiresti! 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 9. aprill 2014 at 19:31

          Jaa, ma lihtsalt tahtsin kroonidega alustada, küll siis on aega teisi asju edasi teha, kui juba ilus naeratus motivaatoriks on 😀

          • Avatar
            kristi 9. aprill 2014 at 19:48

            😀 No just 😀

  • Avatar
    Vasta Riina :) 9. aprill 2014 at 15:57

    Minul veeti breketitega ülemised sirgeks 🙂
    Mul mõlemal pool kihvad kasvasid igemest. Liiga väike suukaar ja seepärast ei mahtunud ära.
    Tagant tõmmati mõlemalt poolt üks välja, siis pandi breketid ja tiriti kihvad alla 🙂 Nüüd on ilus sirge rivi.
    Alumine rivi tuleks ka sirgeks saada, tuleb teekond ette võtta 🙂
    Super kena näed välja igatahes 😉

  • Avatar
    Vasta Helena 9. aprill 2014 at 15:20

    (Y)

  • Avatar
    Vasta Tiki 9. aprill 2014 at 15:18

    Väga ilus tulemus. Mul nüüd paar küsimust 🙂 kas nened köntidegapidi vahepeal koju tulema ( või siis pantigi ajuised?) kuna mainisid et selleks skulus nädal? Ja teiseks kas neid kroone peab nüüd vahetama ka ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. aprill 2014 at 17:45

      Ei pidanud. St oleks võinud, aga maksin parem ajutiste kroonide eest 😀

  • Avatar
    Vasta konkreete 9. aprill 2014 at 14:40

    KUIDAS SA SUUTSID! 😀 Mul tõmmati 1 tarkusehammas välja, kah ei olnud valus, vaid lihtsalt rõve, aga oli siiski piisavalt rõve, et ma sellest ajutrauma oleks saanud… ja see oli veel nö lihtne tõmbamine. Ülejäänud 3 nõuavad lõualuu saagimist ja nö. operatsiooni. Iga päev palvetan, et võidaks lotoga ja saaks üldnarkoosis need eemaldatud 🙁 õudne. Igatahes müts maha su ees ausõna ja naeratus on nüüd imeline ja kaunis sul!

    • Avatar
      Vasta Kati 9. aprill 2014 at 15:00

      Mul vajaks ka tarkusehambad välja tõmbamist ja… no ei julge 😀 Seda ei julgeks ammugi :D. Tubli Mallukas ja näed tõepoolest hurmav välja 🙂

  • Avatar
    Vasta berry 9. aprill 2014 at 14:35

    Küsiksin, et kas juureravi lasid ka Nordicus teha? Ja mis hinnaks oli?
    Naeratus kena muidugi:)

    • Avatar
      Vasta Grete 9. aprill 2014 at 14:40

      Mina lasin hanzadentis teha ja maksis 200€

  • Avatar
    Vasta elex86 9. aprill 2014 at 14:21

    Oeh, nii kena lihtsalt ju!

    Mina pean aga varsti minema lõualuu opile, kuna alumine lõualuu nii taga ja nagu arst mulle ütles: “Sa sööd varsti oma tagumised hambad ise ära!” . :S

  • Avatar
    Vasta Kätlin 9. aprill 2014 at 14:07

    Uuh.. ma võtan juba pikemat aega hoogu, et sama tee ette võtta. Avalikult ja südamest naeratasin viimati siis, kui puberteet veel alanud polnud. Sealt edasi huuled kinni, ei naeratanud üldse või naerata(si)n piltidel kahe kindla nurga alt, kuidas mu kõverikud välja ei paista. Seepärast peetakse mind alatasa bitc*ide bitc*iks kah. Eriline jutupaunik ma pole, kes esimesel kohtumisel kohe maast ja ilmast vatrab. Ühesõnaga, istub vaikselt, järelikult ülbe ja kui ei naerata ka, siis on kindel, et ülbe. Lõpuks inimesed minuga suhtlema hakkavad, siis üllatuvad kõik, oi, tegelt oled sa täitsa normaalne. Mingi hetk kuulsin seda pea iganädalaselt. See näitab kui oluline on üks naeratus.
    (emo moment)

    Aga Sinu omad on nüüd küll väga ilusad! Motiveerivad mindki asja kiiremini käsile võtma.

  • Avatar
    Vasta Paprikas. 9. aprill 2014 at 14:04

    Tuleb ka meelde kuidas tallinnas üks hambaarst kaks hammast ära lõhkus, et nädal kaks hiljem pidi mõlemale juureravi tegema, kuna oli hamba täiesti läbi puurinud ja suured plommid peale pannud, kuigi röntgenipealt nägi et väiksed augud ja ise ütles ka, et väiksed augud on.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 9. aprill 2014 at 13:42

    Aga küsimus, et kas need on eluaegsed või pead mingi aeg välja vahetama? Hooldad samamoodi nagu oma hambaid?

    • Avatar
      Vasta Kadri 9. aprill 2014 at 14:10

      Mind huvitaks sama asi !

      • Avatar
        Vasta Helena 9. aprill 2014 at 16:35

        Ükski hambaga seotud asi ei ole eluaegne. Esiteks kuluvad ka kroonid. Täpselt samamoodi närides nagu omad hambadki. Kui need liiga tugevad tehtaks, siis need kulutaksid ju ära alumised hambad. Teiseks on krooni all oma hammas, kehva suuhügieeni puhul võib tekkida ikkagi põletik ja kui enam ravida ei anna, siis tuleb hammas välja tõmmata, sellega kaob ka kroon. Siis on hoopis juba implataadi teema või uus kroon kinnitatakse kõrvalhamba külge. Ka implnataadid ei ole igavesed.

  • Avatar
    Vasta rr 9. aprill 2014 at 13:20

    käin ka Nordicus, doktor Ivanovi juures. olen 100% sinuga nõus ja määriksin kõigile tuttavatele ja vähemtuttavatele seda kohta kahe käega pähe. täiesti uskumatu, miks ma end kunagi mingitel kobadel piinata lasin, samamoodi kohutava hambaarstihirmu nii väljateenisin, seal käimise lõpetasin ja jubeda õudusunenäoga suus lõpetasin. seal on lihtsalt kõik nii armsad ja vastutulelikud, et imelikul kombel on arsti juurest tulles (??!) rahulikum ja lootusrikkam olla, kui sinna minnes. kui oled ikka pikka aega pidanud oma suud varjama ja harjunud sellega, et targem on oma hambaid peeglist mitte vaadata, kui endal päeva ärarikkuda ei taha, siis on nii piinlik ja peletis olla lõpuks, eriti kuna ma olen sinust nooremgi veel – no üheeelgi eakaaslasel pole hambad nii pekkis vist. dr. Ivanov on esimene arst, kes ei kohtle mind nagu mingit rumalat maltsa, kes ise omale augu kaevas (pun intended) ja ei hakka sajatama ja õiendama. noh, olin loll jah, tean küll, hea soe pikutada oli probleeme eitades. kuni enam ei saanud. mul läheb samamoodi kroonimiseks ja veel tõsisemakski puurimiseks-lammutamiseks. ma saan muidugi aru, et seal läheb kogu see protsess kallimaks maksma – aga ma olen nii väsinud pidevast alateadlikust põdemisest. tahan ka ilusaid kikse ja suurt naeratust! ja tahan neid nii, et vaimne tervis ka alles jääks. samuti see järelmaksu võimalus on äärmiselt mõistlik minu arvates. mul läheb muidugi veel hea aasta, enne kui nimme kõigile näkku irvitama ronin, aga ei ole enam sellist mustas ja lootusetus augus olemise tunnet. nagu mu arst ütles – ei ole lahendamatuid olukordi, vahel läheb lihtsal lahendusega kauem aega. a saab korda küll, ma nüüd tean!
    hea meel on su üle, näed nii õnnelik välja, hea vaadata kohe!

  • Avatar
    Vasta L 9. aprill 2014 at 13:18

    Lisaks su säravatele hammastele tahaks mainida, et su juuksed on niiiiii ilusad 🙂

  • Avatar
    Vasta Karikakar 9. aprill 2014 at 13:15

    Ilus tulemus. Aga appike, miks sul hammaste ümbrus igeme juurest selline pruunikas on/oli? Ja kui tihti sa siis hambaid pesid/ei pesnud?

    • Avatar
      Vasta Helena 9. aprill 2014 at 16:31

      Kommenteerin siin veelkord, kuna ise kogu selle kammi ka läbiteinud, siis viilimise käigus ja puhastamise käigus tehakse seda ka osaliselt igeme alt, mistõttu ige saab kannatada, on verine ja hiljem ka paistes. Sealt need tumedad triibud igemetel 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. aprill 2014 at 17:46

      Kõik pildid on tehtud nii, et mind on sealt juba kõvasti surgitud, igemed lähevad ju kiiresti paiste. Ja noh, üldiselt üritasin pesta kaks korda päevas, mõnikord ainult ühe ja mõnikord ÜLDSE mitte. Nüüd suuvesi ja hambaniit bestikad 😀

    • Avatar
      Vasta Evelin 9. aprill 2014 at 22:45

      Minu meelest võib see olla kas hambakivi või pigment. Tee näiteks määrib, või suitsetamine, kohv ja tugeva värvusega marjad ja vein ka. Ja hambakivil on iseenesest komme igasuguseid pigmente külge tõmmata, kui juba tekkinud on, siis sellest pesemisega enam lahti ei saa. Ka pigmendiga, sõltuvalt sellest, kui kaua see juba hambal on ja mis ainega tegu, on nii, et seda saab eelkõige siiski hambaarst eemaldada. Enamasti soodapesuga..

  • Avatar
    Vasta Laura 9. aprill 2014 at 13:05

    Holy shit, kui LAHEEEEEEEE!!! 😀

  • Avatar
    Vasta S.K 9. aprill 2014 at 13:04

    Wow, julge naine, imeilus! Tõesti on imekaunis. Nagu eelnevalt mainiti siis ei olnud need enne ka nii hullud, usu saab hullem olla ja end kohutavamalt tunda. Naeratus sobib Sulle!

  • Avatar
    Vasta Pille 9. aprill 2014 at 12:58

    Minu arust on nii hirmus see, et oma hambad täiesti köntideks viilitakse :S Lihtsalt…kui mina kunagi midagi sellist teeksin, siis tahaksin seda teha nii, et ma seda viilitud varianti üldse ei näeks. Igal juhul tubli oled ja ofc head naeratamist!

    • Avatar
      Vasta Helena 9. aprill 2014 at 16:28

      Sa ei näegi ise kunagi seda viilitud varianti, kui sa spetsiaalselt hambaarsti käest neid pilte ei küsi. Kohe peale viilimist pannakse peale ajutised kroonid ja siis ühe külastusega ajutiste asemel püsivad. Keegi sind köntidega hambaarsti toolist välja ei lase.

      • Avatar
        Vasta Kail 9. aprill 2014 at 16:57

        Aga sa ju TEAD.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. aprill 2014 at 17:47

      Ega ma ei näinudki neid könte enne tänast, kui hambaarst pildid saatis 😀

  • Avatar
    Vasta m. 9. aprill 2014 at 12:57

    Väga tubli, et sa sellist asja julged avalikult rääkida. Väga ilus naeratus on nüüd ! Ja ausalt öeldes, ma pole kordagi märganud su hambaid vaadata 😀

  • Avatar
    Vasta grete 9. aprill 2014 at 12:55

    Mina lasin sama teha ainult 1 esihambaga ja seda Hanzadent hambaravi kliinikus ja seal ka supper arstid,hammas läks maksma 750 euri aga enesetunne parem ja naeratan julgemini:)

  • Avatar
    Vasta elerin 9. aprill 2014 at 12:53

    Sul isegi kõik need koledad pildid ilusamad kui mul….

  • Avatar
    Vasta merka 9. aprill 2014 at 12:38

    tegelikult pole kellegi asi teise hambaid kommenteerida.. aga igal juhul praegu palju parem kui enne! naerata terviseks 🙂

  • Avatar
    Vasta kiisu 9. aprill 2014 at 12:35

    Olen su lugeja olnud pikka aega, ja sooviksin siiralt teada, kus kurat sa selle raha kõik võtad et 500 euroseid kassipeldikuid jms asju kokku ostad, aga läpaka raha kerjad lugejate käest?

    • Avatar
      Vasta miiu 9. aprill 2014 at 12:40

      :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

    • Avatar
      Vasta Arra 9. aprill 2014 at 12:55

      Kas see kassipeldik ei olnud mitte tasuta reklaami eest või soodukaga? Mitte et ma mäletaks täpselt ,sest ma e viitsinud toda posti läbi lugeda põhjalikult, kuna olin enda kassi kastiga rahul.
      Järelmaks on ka võtmesõna.
      Ja see läpaka lugu on nii vana, et anna armu. Ma ise ei annetanud ja ei olnud ka sellise “kerjamise” poolt ,aga kaua ühe asja kallal viitsib vinguda? Mul ammu kopp ees juba. Ja inimesed ise annetasid vabatahtlikult, ma ei oska midagi muud öelda. Inimesed annetavad jalututele koertele ka ja hiljem selgub, et raha läks kellegi tasku, et endale uusi moeröögatusi osta vms, ja see on minu meelest palju hullem. Võiks selliste asjade vältimiseks hoopis pingutada, mitte tõmmelda mingi vana asja kallal, kui keegi hambaravisse investeerib järelmaksuga.

    • Avatar
      Vasta meow 9. aprill 2014 at 13:06

      Noo aga hambad on ju järelmaksuga? Milles küss? Keegi pole sinult raha küsinud, niiet ära ulu

  • Avatar
    Vasta Kristi 9. aprill 2014 at 12:35

    Hambad on välimuselt mul normaalsed aga väga kiiresti lähevad katki, seega ma olen pool elu vist ainult hambaarstil elanudki. Siis kui 19 sain ja enam tasuta ei saanud siis sellest ajast ei ole eriti palju käinud ja ei taha minna, sest see on nii kuradi kallis, aga nüüd olen paar päeva jälle valu kannatanud ja rohkem ei taha. Võtsin viimased säästud ja nüüd istun ootan kirurgi ukse taga.

  • Avatar
    Vasta Arra 9. aprill 2014 at 12:23

    Mul taheti ka kunagi lõualuu ära murda ja uuesti kokku kruvida ja ma ütlesin ka ei. Sellega kaasneb igasugu riske ka ning miks, kui saab ka teisiti! Alternatiivravina tõmmati hunnik hambaid välja ja kandsin mitu aastat breketeid ning sain ka kaunid hambad 🙂 Õnneks mul maksis haigekassa kõik kinni, sest mul oli seal mingi suurem teema tegelikult.
    Sul on aga küll hambareklaami naeratus nüüd nii, et võid seda julgelt maailmale näidata 😀 Kusjuures mina harjusin pea kohe ära sellega, et ongi ilusad hambad ja kukkusin irvitama igal pool avalikult. See käega varjamine oli nii ebamugav lihtsalt, et ma isegi oma koledate hammastega peitsin naeratust ainult avalikes kohtades, kodus olles mõtlesin, et pole vahet: ega kole hambumus mu põhijoon ei ole, mille järgi ma ise või pere mind hindama peaks.
    Korras hambad on aga nii olulised. Mulle ka hambaarst ei meeldi, aga hambavalu või kole auk meeldivad veel vähem. Eks see edevus ole, mis mind ikka regulaarselt hambaarsti juurde sunnib minema 😀

    Head naeratamist!

  • Avatar
    Vasta meow 9. aprill 2014 at 12:15

    Nii kena! 🙂 Tubli, et ette võtsid selle teekonna. Hambaarsti ei tasu karta, sest vaata kui suurepärase tulemuse saab 😉

  • Avatar
    Vasta Sandra 9. aprill 2014 at 12:11

    Ma lihtsalt pean ütlema ,et sa oled imeilus ja sinu asemel käiksin nüüd koguaeg naeratus näol ringi.

  • Avatar
    Vasta Paprikas. 9. aprill 2014 at 12:09

    Uskumatu on rohkem see, et keegi reaalselt küsis sinu mehelt, “kuidas sa saad sellise hambavärdjaga koos olla ?”O.o Igatahes lõpptulemus on väga ilus.

    • Avatar
      Vasta albiino_lammas 9. aprill 2014 at 12:16

      Seda küsiti minu arust isegi ask-is.. Või pigem siis lihtsalt pritsiti hüsteeriliselt välja, et “mu arust sa oled täielik hambavärdjas, rõve, et kardo sind üldse tahab nagu, varsti ta läheb su juurest ära!!!!!!!” 😀

  • Avatar
    Vasta Hmmm 9. aprill 2014 at 12:06

    Ossa raisk. Ja see lõbu läx 2500, aga tasub ära 😉 . Täitsa tean mida tunned, mul endal olid 5 aastat breketid 😀 , nüüd olen 3aastat ilma nendeta a naeratada ikka ei oska 😀

  • Avatar
    Vasta :) 9. aprill 2014 at 12:06

    Nii ilusad hambad nüüd! Minul endal on mega koledad hambad ja ma ei naerata absoluutselt sellepärast. Viimati kui ma hambaarsti juures käisin keeras ta mu ühe hamba tuksi ja peale seda ma ei ole julgenud enam minna, kuigi ma peaksin seda kiiremas korras tegema. Kahjuks on üldse meie peres kõigil kehvad hambad 🙁 võtan ennast nüüd kokku ja lähen käin ära, vahet pole kui palju see maksma ka ei läheks.

  • Avatar
    Vasta Emilia 9. aprill 2014 at 12:05

    Olid enne ilus, aga nüüd oled vapustav 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristina 9. aprill 2014 at 12:05

    Muidu väga ilus tulemus ja välja näed awesome (aga sama awesome nägid sa välja enne ka :))

  • Avatar
    Vasta Kati 9. aprill 2014 at 12:04

    Väga kaunis! Mina ootan vanaduspõlve ja proteesiaega, siis saan ka lõpuks ilusad ja sirged hambad ja luban terve mutikesepõlve aind naeratada nagu 24/7 oleks seente all.

  • Avatar
    Vasta Kristina 9. aprill 2014 at 12:04

    Kas see oli väga valus ka? Kaua kogu see protseduur kestis ja mis tunne nende hammastega on, kas on tunda ka et ei ole nagu.. päris hambad või ei saa vahest arugi? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. aprill 2014 at 12:06

      Nädalakese võttis. Kõigepealt viilis hambad maha, siis pani ajutised ja siis juba kroonid peale. Valus ei olnud midagi, rõve ja ebamugav küll, aga noh, SEE ON SEDA VÄÄRT! Feikhammaste tunnet ei ole, aga alguses on nats harjumatu, sest mul endal hambad sellised…lühikesed ja viltu olid ju, ning ma sellistega harjunud. Nii… suured tunduvad hambad keelega katsudes 😀 Aga peegli ees on naeratada niiiii mõnus, enne ei tahtnud vaadatagi, et kas midagi hamba vahel on, et jumala eest oma hambaid ei peaks vaatama 😀

  • Avatar
    Vasta katshhh 9. aprill 2014 at 12:03

    Kas 4 esimest hammast krooniti?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. aprill 2014 at 12:03

      viis esimest

      • Avatar
        Vasta katshhh 9. aprill 2014 at 12:09

        A milline välja tõmmati?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 9. aprill 2014 at 12:15

          see on täitsa taga