LAPSED Mari PILDID

perega Lottemaal

26. august 2016

Aeg lendab nii ruttu, et ma polegi jõudnud teile rääkida, kuidas me Lottemaal käisime. See oli meie perele juba teine kord, aga eelmisel aastal oli Mari natukene liiga väike ja siis magas ta suurema osa lihtsalt vankris ja ei saanud suurt miskit aru. Seekord oli aga Maril rohkem tegevust ja põnev ringi uudistada.

Meiega koos tuli kaasa ka sõbranna Kadi oma 10-aastase õega. Seda seetõttu, et Lottemaale kutsus meid tegelikult Telia, kes soovis, et me katsetaks lastele mõeldud Lottemaa äppi ja kuna Mari seda kohe kindlasti teha ei oskaks, siis saigi head sõbrad kaasa võetud.

Samas tundus, et tegelik Lottemaa sihtgrupp on pigem selline… 4-8. Siis on nad juba piisavalt suured, et aru saada kõikidest tegevustest, samas mitte liiga suured. Meiega kaasas olnud Rosee istuski enamuse ajast rahumeeli oma tabis, mängis Lotte äppiga ja ei tundnud suuremat huvi eriti kaasa lüüa. Ainult etendus paelus vahepeal ta pilgu ekraanilt ära, aga ülejäänud aja sehkendas ta nende äpi mängudega ja jalutas ringi.

PicMonkey Collage-4

Mina isiklikult armastan Lottemaad. Esiteks selle pärast, et seal töötab minu parim sõber Kikuke, kes on ehe näide ühest imelisest näitlejast, kes võtab oma rolli südamega. Ja ta ei ole ainuke, sest Lottemaal ei ole ma kunagi näinud seda, et keegi kuskil rollist väljas oleks. Kõik käivad ringi, suhtlevad, kaasavad lapsi, tulevad juttu puhuma ja kui lapsel kehva tuju, pakuvad ennast lohutama. Seda on nii lahe näha ja sellist lapsesõbralikku suhtumist ja 100% teemas olemist ei ole ma mitte kuskil mujal näinud.

picmonkey-collage-2-4929818

Sedapuhku oli Kiku hoopis Oskar, kellega koos sai leiutamas käia.

picmonkey-collage-3-3765674

2-5947828

Mari sai täiega ringi joosta ja tema lemmikuks sai seikluslinnak. Kus mujal saab rahumeeli igal pool ronida, turnida ja kilgates ringi lipata. Minu meelest on need väiksed majakesed ka nii imearmsad, nagu oleks mingisugusel kääbuste värvilisel võlumaal, hehe! Ja kui turnimisest jalad ära väsivad, siis saab näiteks võrkkiike lebama minna ja elust rõõmu tunda.

PicMonkey Collage-7

PicMonkey Collage-5

picmonkey-image-5848451

Aga kuna nii paljud küsisid, et kas minu meelest maksab sinna lapsega minna, et kallis lõbu ja puha, siis MUIDUGI maksab! Hetkel on seal üldse see värk, et kõik sel aastal kooli minejad saavad Lottemaale tasuta sisse, mis on ju eriti lahe. Aga väiksemad saavad seal ringi lipata ja elu nautida, mis siis, et nad ei pruugi aru saada, et kes see Lotte on ja mis maa see täpselt on, siis seda mõistavad nad ikka, et see on lahe koht, kus aega veeta.

Suurematele toimuvad pidevalt mängud ja võistlused ja etendused ja üritused ja sporditeemad ja ühislaulmised ja tantsimised, millest isegi Mari vähekene osa võttis ja kaasa plaksutas.

DSC_5059

Kuigi toidukohti on Lottemaal päris mitu, siis mina soovitan omad söögid kaasa võtta, sest kohti, kus mõnusat pikniku nautida on nii palju, et ilusa ilmaga on patt neid raisku lasta ja kohvikus raha kulutada. Aga kui Lottemaale enam sel suvel kuidagi ei jõua aga Lottemaahõngu tahaks ikka tunda, siis soovitan ma tein minna hoopis Lotte kohvikusse, kus me ka Mariga käinud oleme ja väga rahule jäime. Loe meie Lotte kohvikus käimisest SIIT.

Ka seal saab igasuguseid huvitavaid asju, millesarnast kogemust ei saa sa kohe kindlasti ühestki teisest kohvikust, kus väike lastenurgake, kus paar pliiatsit ja legotükki. Lapsed jäävad kohe kindlasti rahule, ma garanteerin!

Seega tahaks ühele lugejale loosida välja kinkekaardid 30€ väärtuses, et oma pere laps(ed) Lotte kohvikusse head-paremat pugima viia. Ma soovitan mees kaasa võtta, sest lastel on nii palju tegemist, et ise saad kenasti rahumeeli kohvi nautida ja juttu puhuda.

Et loosis osaleda, siis jäta mulle kommentaariks, et mis on teie pere suhted Lottega. Olete Lottemaal käinud? Aga Lotte kohvikus? Kuidas rahule jäite :)?

Loe ka neid postitusi!

85 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anu 30. august 2016 at 18:20

    Väiksemale lapsele meeldib väga Lotte teema (5aastane). Täna nõudis kaltsukast Lotte roosat seljakotti, ise poisina alati vihkab roosat, olla plikade värk 😀 Lottemaa meeldis talle ka üliväga. Loeme hetkel Lotte raamatut unejutuna 😉

  • Avatar
    Vasta Ry 28. august 2016 at 20:59

    Meie käisime sellel suvel Lottemaal,plika sai palju ringi joosta.Kahjuks Lotte kohvikusse pole veel jõudnud,aga tahaks väga minna 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 28. august 2016 at 15:43

    Kuna elan teises Eesti otsas ja laps on alles 2a. 1k. siis pole veel Lottemale jõudnud, aga just ükspäev näitasin talle Telia lastenurgast esimest kord Lotte multikat 🙂 Tundub, et võib saada küll järgmiseks lemmikuka.

  • Avatar
    Vasta Inks 27. august 2016 at 20:15

    Käisime eelmisel nädalal Lottemaal ja jäin ka väga rahule. Arvasin et igalpool on nn raha lõhna tunda, aga ei, kõige enam jätsid kustumatu mulje kõik need tegelased kes siira südamega asjas sees olid 🙂 Väga väga hea tunne jäi!

  • Avatar
    Vasta ml 27. august 2016 at 17:21

    Suurem laps käis Lottemaal eelmisel suvel koos tädi ja onuga, ise ma sinna jõudnud ei ole.
    Lotte kohvikus aga käisime küll. Imekombel tellisid mõlemad lapsed omale tavapärase friikate asemel hoopiski kanasupi ja sõid need mõmisedes veel ära ka. See käik oli küll tore ja sinna läheme kindlasti millalgi veel 🙂

  • Avatar
    Vasta M. 27. august 2016 at 07:33

    Kahjuks ei ole veel jõudnud käia, aga tüdrukule väga meeldib Lotte.

  • Avatar
    Vasta Pisi 27. august 2016 at 07:06

    Meie ei ole veel ei kohvikus ega lottemaal käinud. Kuna ei ela eestis, siis see reis oleks meile väga kallis. Kogume aga raha, et kui eesti tulla, siis saaks môlmad kohad uudistatud. Kui peres kolm last, siis raha kulub ikka palju sellistes kohtades käimisele.

  • Avatar
    Vasta jansu 27. august 2016 at 01:17

    Minu lapsel sünnist saati juba Lotte kaisukas (3a). Ja sel aastal käisime esimest korda ka Lottemaal. Lapsele nii meeldis. Kohvikusse pole jõudnud, aga see on kindlasti hea põhjus miks taas Eesti tulla.

  • Avatar
    Vasta liisi 27. august 2016 at 00:54

    Lottemaal käisime paar nädalat tagasi lapsega esimest korda. Ta küll alles 2ne aga tegevust jagus talle seal küllaga.. kohvikusse veel kahjuks jõudnud ei ole.

  • Avatar
    Vasta Helena 26. august 2016 at 23:32

    Lottemaal muidugi! Teist korda juba see suvi oma kohe 4seks saava ja 1,5ga 🙂 Lotte kohvikus aga ainult korra eelmine aasta, läheks kyll tagasi!

  • Avatar
    Vasta Liisi 26. august 2016 at 22:23

    Lottemaal oleme perega käinud.Mõlemad lapsed (2a ja 7a) jäid väga rahule.Ja mina ka!Nagu muinasjutumaa!Lotte ja tema pere majja oleks ma nõus ise sisse kolima,nii minulik ja hubane ja mõnus maja. Lotte kohvikusse pole me aga veel jõudnud,ehk nüüd õnnestub meil võita,see utsitab eriti tagant ja saab kindlasti käidud. Lapsed on suured Lotte fännid,eriti plikatirts,kõikide tegelaste nimed ja filmide süžeed peas. Nii et pöidlad peos!

  • Avatar
    Vasta Helena Heinpalu 26. august 2016 at 22:08

    Käisime eelmisel aastal Lottemaal , lapsed olid siis 3, 7 ja 13. Sattusime sellisel päeval kus oli ikka väga palju rahvast ja korralikult ei saanud midagi vaadata ja proovida.Oli plaan see aasta uuesti minna kuna lastel huvi oli selle vastu aga suvi saab kahjuks ennem juba läbi , ehk siis järgmisel aastal 🙂 Lotte kohvikus pole käinud , kuigi elame ise siin Mustamäe keskuse juures aga tahaks ikka ju pannukaid süüa 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 26. august 2016 at 21:31

    Lottemaa on üks tõeliselt vahva ja hingega koht, näitlejad on väga ägedad! Oma kolme preiliga oleme nüüd kolm aastat seal käinud, just täna käisime ja imetlesime, kui suureks ja veelgi tegevusterohkemaks see koht talvega muutunud on.
    Ja Lotte kohvik on üks väga mõnus koht – väga hea meelega läheks uuesti! 🙂

  • Avatar
    Vasta Annaliisa 26. august 2016 at 21:30

    Lotte ja tema sõbrad on minu laste suured lemmikud. Lotte kohvikus pole veel jõudnud käia aga lottemaal oleme käinud ja minuarust see on ülitore koht! Ma olin ise sellest juba nii vaimustuses, eriti näitlejatest ja nendest lahedatest majadest ja kõikidest tegevustest. Oleme ka muumimaal käinud aga see polnid pooltki nii tore kui Lottemaa. Kindlast järgmine suvi tagasi, alati leiab sealt midagi põnevat. Nüüd peaks veel kohvikusse ka jõudma 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristin 26. august 2016 at 17:43

    Kohe kolmeseks saava lapselapsega Lottemaale veel jõudnud kahjuks pole aga meie laupäevane traditsioon on Lotte kohvikus süüa jäätise ja maasikamoosiga pannkooke 😀 Vanaisa läheb lapsega mängunurka neid aparaate keerutama ja siis koguneb alati suur hulk huvilisi vaatama ja siis meie vanaisa on hirmus tähtis ja seletab neile kust ja kuidas. Seega pole see Lotte kohvik vaid lastele. Ei jõua mina ära kiita neid teenindajaid seal, kes alati säravad. Bruno on eriti sõber, proovime alati ka Bruno laua saada. Seega Lotte koos om aperega on ikka meie pere suur sõber. Lottemaa vist jääb järgmiseks aastaks avastamiseks. Aga kohvikus käime ikka edasi, Tallinnas sellist teist lahedat kohta rohkem ei teagi.
    Aitähh Lottekad!

  • Avatar
    Vasta Kristel 26. august 2016 at 17:12

    Mu 5 armast õde on käinud ja sooviks neile seda kinkekaarti. ?

  • Avatar
    Vasta Oksana 26. august 2016 at 17:04

    Hiljuti just näitasin lapsele Lotte multikat, talle väga meeldis. Lottemaale läheme ehk järgmisel aastal, see aasta vist enam ei jõua. Lotte kohvikus käinud veel pole, aga nüüd kui multikad vaadatud, peab plaani võtma 🙂

  • Avatar
    Vasta siky 26. august 2016 at 15:16

    Sel aastal käisime esimest korda Lottemaal, millega jäime 101% rahule, aga Lotte kohvikus veel käinud ei ole. Oma viieliikmelise perega läheks hea meelega, sest me ei pääse väga tihti kõik koos välja.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 26. august 2016 at 15:13

    Lotte multikaid oleme näinud ikka nii, et kôigil kôik tsitaadid suht peas :D. Lottemaal oleme käinud 2x ja Lotte kohvikus korra – mõlemis kohas väga meeldis! Ja mänguasjariiulis istub meil kah üks pehme ja karvane Lotte. Ahjaaa…Lotte raamat on meil ka!
    Loosis soovime loomulikult osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri Olen 26. august 2016 at 14:58

    Ma tahtsin seda öelda, et su sõber selle jänesena (isa äkki) on lihtsalt nii super lahe. Juba tema pärast läheks sinna jälle. 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 26. august 2016 at 13:38

    Lottemaal oleme käinud, kohvikus mitte.
    Sooviks külastada küll kohta veel!

  • Avatar
    Vasta ZiL 26. august 2016 at 13:38

    Käsime sel aastal ka esimest korda lapsega Lottemaal. Juba sisse jalutades olime kõik “maha müüdud”. Kahe aastasel lapsel oli niiiiiii palju tegevust, ma ise olin täiesti ülivõrdes lummatud. Väike piiga ei teadnud enne sinna minekut Lottest midagi ja nüüd on see tema üks lemmik tegelasi. Ta küll rääkida veel eriti ei oska, Lottet kutsub ta ‘Baaba’ks … kõlab nagu vana vene mammi aga lapse jaoks tähendab see ilmatu palju 😀
    Nii ilus, nii tore, absoluutselt igat senti väärt ja järgmine aasta läheme kindlasti uuesti. Kohvikusse pole jõudnud, ei teadnudki et selline koht olemas. Lapsele meeldiks see väga 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 26. august 2016 at 13:33

    Minu 2 aastane teab, kes on Lotte. Hetkel ongi tal väikestviisi Lotte multikast sõltuvus…vaja seda iga päev mitu korda vaadata. Lottemaal pole käinud, arvan et lähme järgmine aasta sinna, aga kuna plaanis varsti Tallinnasse loomaaeda minna, siis oleks Lotte kohvik ka kindlasti see koht mida tahaks külastada.

  • Avatar
    Vasta Sannu 26. august 2016 at 12:44

    Olen ammu mõelnud, et tahaks oma väikse venna Lottemaale viia, kuni ta veel väike on 🙂 Lotte kohvikus on ta juba käinud ja seal väga meeldis. Kindlasti on seal kohvikus tore käia ka mitu korda.

  • Avatar
    Vasta G 26. august 2016 at 12:33

    Eelmime nädal käisime perega lottemaal. Kaksikud poiss ja tüdruk 2,5a ootasid juba ammu lottega kohtumist. Lotte kohvikusse pole veel jõudnud. Lotte on meie peres üks lemmikuid. Õhtuti loeme lotte raamatut ja päeval saab tänu lotte.multikale natuke oma aega.:)

  • Avatar
    Vasta Tea 26. august 2016 at 12:07

    Lottemaal me käisime, väga meeldis. Mõnus sõbralik seltskond ja kõik on hästi läbi mõeldud. Lotte kohvikus oleme ka korra käinud. Väga head söögid ja mõnus mänguplats.
    Mu lastele meeldib väga Lotte. Igapäev peame vaatama Lotte filme. Suuremal lapsel on oma kaisu Lotte ja teda veetakse kaasa igalepoole. Väiksem käib ka Lottet närimas ja kallistamas. Suuremal lapsel tuleb sünnipäev varsti ja tore kink oleks talle, et saaks Lotte kohvikusse minna.

  • Avatar
    Vasta E 26. august 2016 at 11:53

    Pole veel käinud Lottemaal. Nüüd on poisipõnn 2 aastane ja mängurõõmu jätkuks. Lemmik multikaklipp on Lottemaa kool, et seda saab ikka vaadatud, rohkem kui ise sooviks ?

  • Avatar
    Vasta Grisly 26. august 2016 at 11:51

    Oleme kãinud nii Lottemaal kui kohvikus ja need on fantastilised kohad nii lapsele kui ka täiskasvanule ?

  • Avatar
    Vasta K 26. august 2016 at 11:08

    Lotte kohvikusse pole jõudnud aga õde on mul 2 korda ka Lottemaal käinud. Ta on juba 9 nii et kasvab üsna pea välja juba lapse staatusest. Oleks hea enne seda kiirelt ka kohvikus ära käia 🙂 Õele on Lotte ikka meeldinud 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 26. august 2016 at 10:37

    Minu väike 6aastane õde armastab Lottet väga. Lottemaale ja Lotte kohvikus pole veel käia jõudnud, aga kindlasti tuleb see tee ettevõtta! Ja see kinkekaardi võit oleks suureks abiks, et teha üks pisike preili õnnelikuks 🙂

  • Avatar
    Vasta Marbrit 26. august 2016 at 10:06

    Meie pere arrrrrrmastab Lottet ja tema sõpru. Oma 2,5 aastase ja kohe 5 aastaseks saavate tirtsudega oleme käinud Lottemaal iga suvi selle avamisest saadik ehk siis 3 korda ning eelmine detsember Jõulumaal käisime samuti. Me mehega naudime samuti alati Lottemaal käimist, seal on kuidagi teistmoodi õhkkond, nii armas ja lapsemeelne. Kohvikusse oleme sattunud ühe korra, seda ei anna tõesti ühegi teise kohvikuga võrrelda, me olime seal 2,5h ja ma sain RAHUS süüa 🙂 Mehele meeldis koos lastega rongiteid ehitada ning erinevaid asju avastada. Iga kell läheks uuesti ja olekski põhjust saarelt pealinna tulla 😛

  • Avatar
    Vasta Kristiina R. 26. august 2016 at 10:04

    Minu peagi 8a saav poeg on olnud Lotte fänn algusest peale. Kõik multad on kodus esindatud.
    Lottemaale pole paraku jõudnud aga nüüd veel viimane võimalus see suvi enne kinni panekut, et loodetavasti siiski jõuame. Oleme ju ka 1 sept kooliteed alustamas, seega võiks ära kasutada sedagi privileegi. Ka vanaema on huvitatud kaasa tulemast, seega tundub, et tervelt 3 põlvkonda meie peres lummatud 🙂

    Lotte kohvikusse pole samuti jõudnud, kuna ei jää üldse trajektoori kuidagi. Aga kindlasti on plaanis ka see ära teha ühel või teisel viisil.

    Lotte on lihtsalt nii lahe, et viib ennastki kaasa.

  • Avatar
    Vasta Terje 26. august 2016 at 09:57

    Ei ole käinud Lottemaal kuid plaanin järgmisel aastal minna kui mu tütar juba 2.5 on aga loosimises osaleks sellegi poolest. Sooviks Lotte kohviku üle kaeda 🙂

  • Avatar
    Vasta evelin 26. august 2016 at 09:56

    Lotte kohvikus meile väga meeldis, sel aastal 6a. sünnipäevaks sai tütar ka Lotte Telia telefoni.. Lotte ja Kuujänes on ka kaisukad..

  • Avatar
    Vasta Eliise 26. august 2016 at 09:54

    Lottemaal ei ole veel käinud, ehk järgmine aasta kui pisem ka suurem. Plaanime aga see aasta veel loomaaeda minna ja kuna meil siin õeldakse: Kohvikusse ja loomaaeda! 😀 siis oleks kohviku kinkekaart väga teretulnud! 🙂

  • Avatar
    Vasta eneli 26. august 2016 at 09:50

    Oleme perega igal suvel Lottemaal käinud, lapsed on alati rahule jäänud. Peale Lottemaa külastust on meie peres tavaline, et paar päeva vaadatakse ainult Lotte multikaid.
    Lotte kohvikus oleme ühe korra käinud, see oli üsna värskelt avatud siis ja natuke ebameeldivaks jäi see käik. Oleks tore uuesti kaema minna 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen Lehtla 26. august 2016 at 09:38

    Meie lapsed on vaadanud LOtte filmi ja raamatut. Vanemal plikal oli kunagi Lotte kaisukas lemmikuks aga see kadus ăra kuskile 🙁 Lottemaal kăisime ka see aasta ăra. Lastele văga meeldis. Kōige rohkem meeldis Lotte maja ja seiklusrada 🙂 rahast oli kahju ainult alguses piletite ostmise ajal. Hiljem oli see juba ununenud ja lastel oli tore păev. Lotte kohvikus MUstamăel pole kăinud aga ykskord kōndisime mööda. Oh kus lăks kisa lahti et tahavad minna aga me ei lăinud. Seega see vōimalus minna kinkekaardiga oleks sobiv nagu rusikas silma auku 🙂

  • Avatar
    Vasta Merlin 26. august 2016 at 09:37

    Lottemaal oleme kaks korda käinud ja meeldib väga nii lapsele kui suurtele. Sel aastal vedas eriti ilmaga ja saime ka rannas mulistada. Lotte kohvikus pole veel käinud, aga tahaks minna küll.

  • Avatar
    Vasta silvia 26. august 2016 at 09:37

    Ei ole kohvikus ega mängumaal käinud kuid mul on pisikesed sugulased kes sinna kindlasti minna tahaks 🙂

  • Avatar
    Vasta E 26. august 2016 at 09:37

    Mina olen ka käinud Lottemaal ja Lotte kohvikus!! Seal oli väga äge ja soovitan kõigil minna! Kindlasti sooviksin veel minna!!

  • Avatar
    Vasta Krista 26. august 2016 at 09:37

    Lottemaaal käinud 2x. Ühe korra mõlema lapsega (väiksem oli vankrilaps see aeg, kes muidugi tuhkagi aru ei saanud). Teine kord ainult suuremaga ja meile väga meeldis. Lotte kohvikusse veel jõudnud kahjuks ei ole 🙁
    Lottega on meil sellised lood, et lõuna-ja ööjutuks on “Leiutajateküla Lotte” (riiulis ootab “Lotte Kuukivi saladus”) ning lapse kaisukaks on pehme Lotte 🙂

    • Avatar
      Vasta Krista 26. august 2016 at 09:37

      Aaa ja kõik muusikalid oleme käinud ära vaadanud samuti 🙂

  • Avatar
    Vasta Aire 26. august 2016 at 09:34

    Meie pere suhted Lottega said eriti headeks just pärast Lottemaal käimist, ennem seda olime käinud korra Lotte kohvikus aga see jättis poja suhteliselt külmaks, vb oli ta selleks veel natukene liiga väike. Meile abikaasaga aga meeldisid sealsed pannkoogid maasikamoosi ja jäätisega väga, väga. Käisime Lottemaal umbes nädalaega tagasi ja pärast seda on meiel kodus vahetunud ninja kilpkonnade ja ämblikmehe multikad Lotte multikate vastu. Eile näiteks vaatasime pojaga (3- aastane) 3 korda Lotte kuukivi saladust 😛 Aga meie jäime väga rahule, aeg lendas seal liutiivul ja kahjuks ei jõudnudki kõikidesse kohtadesse aga järgmisel aastal kindlasti uuesti sinna 🙂

  • Avatar
    Vasta mai 26. august 2016 at 09:33

    Olen käinud nii Lottemaal kui Lotte kohvikus ja armastan mõlemaid kohti väga. Loodan, et mu lapsed tunnevad veel palju aastaid Lotte maailma vastu huvi, ja mitte ainult äpi vahendusel 😀

  • Avatar
    Vasta tiuxx 26. august 2016 at 09:26

    Kommenteerisin ka fb-s, kuid et loosis osaleda, panen siia uuesti. 🙂

    Meie preili lemmikmultikas on olnud Lotte oma, Dvd praegugi tal enda kaasaskantavas mängijas- siis esiti oli ta ahvivaimustuses, et vaata “ma tean kõiki neid tegelasi!” Siis mingi hetk taipas ära, et see ongi Lottemaa ja kõik ongi Lottega seoses. 😀

    Meie käisime eile. 7a minnes on kindlasti lõbusam, kui kasutada Lottemaa äppi seal. Suurematele juba meeldib ajada vihjete järgi asju taga. 🙂 Kindlasti kes lähevad, siis olge lõpuni- lõpus tulevad kõik tegelased rongijaama külastajaid ära saatma, laulavad ja hullavad seal.. Väga lahe oli. kõik 48 kohta sai otsast lõpuni ja lõpust otsani ning tänu äpi mängudele ja risti-rästi läbi käidud. 7 tundi möödus seal väga kiirelt. Laps kordagi ei virisenud ega vingunud, et igav vms(aga usun. et see jälle tänu äpile, kuna oli mingi eesmärk seal kõik mitu korda läbi kõndida). Väga lahe koht!

    P.S. Tõesti on seal absoluutselt KÕIK tegelased oma rollis väga sees, kogu aeg suheldakse ja mängitakse lastega, isegi omavahel olles ei räägi nad isiklikke asju, vaid on täiesti teemas ja rollis sees. Ainult kiidusõnad! 🙂

    Kuigi Lottemaale Jõudmiseks äratasin preili pool 8, Põlvast sinna jõudmiseks sõitsime maha pea 3 tundi (waze suunas teelsulust natuke kauge kaarega mööda) ja õhtul koju tagasi veel 2,5 tundi, siis igatahes oli see seda vaeva väärt ja kui preili vaid paluks, võtaks selle tee uuesti ette! 🙂

    Lotte Kohvikus me käinud ei ole, kuid usun, et lahe oleks seda külastada. Lottemaale võtsime omad näksid kaasa (banaanid, vee, saiakesed), kuid peale ühe banaani ja saiakese preilil aega süüa polnudki. 😀

  • Avatar
    Vasta Elis 26. august 2016 at 09:16

    Meie beebsu on alles natuke rohkem kui ühe kui vanune. Alles avastame elu beebiga ka kohti, kus lapsega aega veeta.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. august 2016 at 09:09

    Lottemaale pole jõudnud, aga Lotte kohvik on küll lemmik. No Jassu jaoks kindlasti ja plaanis sinna ka minna jälle, nii et kinkekaart oleks lausa taeva õnnistus 😀

  • Avatar
    Vasta Marilyn 26. august 2016 at 09:08

    Lotte meeldib meie perele väga, olemas nii raamatud kui ka multikad, mida aegaajalt ikka ja jälle uuesti loeme-vaatame.
    Lottemaale jõudnud veel ei ole, kuid järgmisel suvel kindlasti, hetkel lapsel vanust 1.6 aastat, seega tundus, et vara veel minna. Ja sinu postitust lugedes selgub, et oleme teinu õige otsuse!
    Lotte kohvikusse ka veel käia pole jõudnud, kuid lugenud olen selle kohta nii palju positiivset, et küll me ka selle teekonna ette võtame 😉

  • Avatar
    Vasta Andra 26. august 2016 at 09:07

    Pole käinud Lottemaal ja Lotte kohvikus. Ilma lasteta olen Lotte kohvikust mööda läinud,tundus täitsa vahva.
    Minu esimene mitte kohustuslik raamat oli Lotte ja lugesin selle 2 päevaga läbi(muidu lugesin raamatuid nädalaid/kuid). Enda lastele meeldib ka Lotte. Alati tahavad Lotte kõrrejooki ja maisipulkasid.
    Läheksin rõõmsa meelega Lotte kohvikusse oma 2 aastase ja 4 aastase tütrega ja kutsuksin kaasa ka väikse 7 aastase õe, kellel kodus taksikoer Lotte ?

  • Avatar
    Vasta Marianne 26. august 2016 at 09:06

    Lotte on meie 3-aastase tüdruku suur sõber. Plaanisime see suvi ka Lottemaale jõuda, kuid ajapuuduse tõttu vist jääb kahjuks ära. Lotte kohvikus oleme käinud, see meeldis pisipreilile väga, väga. Hea meelega läheksime veel, väga, väga meeldis! See olekski hea lepitus sellele, et Lottemaale see aasta kahjuks ei jõudnud 🙁

  • Avatar
    Vasta Katriin 26. august 2016 at 08:56

    Käisin eelmisel suvel koos vanemate ja 7a vennaga Lottemaal – kõik jäime rahule, ilm oli super ja kogu keskkond ja tegelased samuti. Lotte kohvikusse kahjuks ei ole jõudnud, aga sinna sooviksin kõige rohkem viia hoopis 4a õe, kellel praegu suur-suur Lotte vaimustus peal on (muidugi võtaks venna ka ikka kaasa!) 🙂

  • Avatar
    Vasta Gaia 26. august 2016 at 08:51

    Meie oleme Lotte kohvikus käinud mitu korda ja super rahul. Lisaks Sinu poolt mainitule on seal ka menüü väga hea ning maitsev, super teenindusest rääkimata.
    Lottemaale me jõudnud ei ole, aga plaanis on ning kindlasti ka ükshetk selle tripi ette võtame.

  • Avatar
    Vasta Laura 26. august 2016 at 08:45

    Ei ole kummaski käinud aga kõik Lotte tegelased , raamatud, dvd, padjapüürid , vihikud jne jne on küll olemas ☺
    Kohvikusse minek oleks kirsiks koogil ☺

  • Avatar
    Vasta Nele Kõli 26. august 2016 at 08:44

    Ei ole veel jõudnud Lottemaal ega ka Lotte kohvikusse. Meie 3aastane poiss vaatab huviga Lotte multikaid .

  • Avatar
    Vasta Mari 26. august 2016 at 08:39

    Siiani pole käinud, laps alles suts üle aastane ka, et ootame kui suuremaks saab, vb järgmine suvi. Ise ma sellest Lottemaast midagi arvata ei oska, mulle üldse ei meeldi need Lotte multikad ja tegelased… et kui laps peaks tahtma, siis annan alla ja lähen 🙂 Kohvikus pole ka muidugi käinud.

  • Avatar
    Vasta Madli 26. august 2016 at 08:37

    Mina olen ilmselt meie pere suurim Lotte fänn, sest no need multikad on ju nii vahvad! Sattusin neid vaatama, kui lapsehoidja olin ja sain väga meeldiva üllatuse, sest muidu mulle multikad ei meeldi. Lottemaale on mul kavas minna järgmisel suvel, aga Lotte kohvikusse läheksin hea meelega juba varem, sest ma olen kindel, et mu lapsele meeldib seal.

  • Avatar
    Vasta Kerli 26. august 2016 at 08:37

    Ei ole käinud kummagis. Plaan on järgm. aasta Lottemaale minna.

  • Avatar
    Vasta Mirjam 26. august 2016 at 08:36

    Kuna laps on alles 2, siis oleme otsustanud Lottemaa järgmise suve peale lükata aga Lotte kohvikusse tahaksime minna küll kui sügise saabudes õuetegemisi vähemaks jääb 🙂
    Lotte ise aga on üks imevahva tegelane ja tõesti suur au ja kiitus, neile, kes Lotte välja mõelnud ja nii suurelt teoks teinud on. Võime olla Eestis uhked küll Lotte kaubamärgi üle! 🙂

  • Avatar
    Vasta Reet 26. august 2016 at 08:35

    Me käisime ka see aasta ja srrusime viimase rongiga tagasi sõitma ja see oli nii lahe, juidaa kõik tegelaswd tulid lauluga meid ära saatma no ikka hingega on need tegelased asja juures. Omalgi läks sellest soojast äerasaatmisest silm vähe niiskeks 😀

  • Avatar
    Vasta Helen 26. august 2016 at 08:33

    Meie pere on Lottemaal käinud päris mitu korda ja alati rahule jäänud. Eelmisel aastal oli üks super äge neiu seal “lendava” õhupalli juures. Ta mängis end nii osavalt rolli sisse, et isegi mina korra arvasin, et ta on terve elu selles kehas olnud. ? Omaette kunst on sinna minna 3 lapsega, kes kõik kipuvad kaduma sest tahavad igale poole jõuda ja kõike katsuda. Selle tarvis on aga kassas (enam ei mäletagi) kas kleepsud või käepaelad, kuhu sai oma telefoni numbri kirjutada. Keskmine tütar on Lottest nii lummatud, et magab iga öö pehme Lotte kaisus. ? Sel suvel külastasime ka Soomes Muumimaad aga Lottemaa tundub kuidagi ägedam ikkagi! ??

  • Avatar
    Vasta M. 26. august 2016 at 08:30

    Lottemaad külastasime eelmisel aastal, see oli tõesti täpselt nii tore, nagu sa kirjutad!
    Lotte multikaga on mul täiesti isiklikud suhted (see Leiutajateküla Lotte multikas). Nimelt kui see multikas kinodesse tuli, kutsus üks noormees mind kohtingule ja läksime Lottet vaatama. Nüüdseks on ta minu abikaasa juba 7 aastat ja meil on 2 poega. Lottel ja tema sõpradel on meie elus väga märgiline koht.
    Kutsuks hea meelega oma abikaasa kohtingule Lotte kohvikusse (lapsed saavad mängunurgas siis olla).

  • Avatar
    Vasta Anne-Mari O. 26. august 2016 at 08:27

    Meie pere armastab Lottet 🙂 Kõige suurem fänn on peaaegu 1a5k vanune Liisa, kes Lottet nähes hakkab rõõmustades “(L)otte” ütlema 🙂 Lottemaale sel aastal veel minema ei hakanud, aga järgmisel aastal on plaanis küll 🙂 Saavad kõik perekonnaliikmed elamuse.
    Lotte kohvikuga on aga nii, et me muudkui plaanime ja plaanime, aga kuidagi ei jõua 🙂 Kinkekaart oleks kindlasti üks hea tõuge, et lastele elamusterohke päev korraldada 🙂

  • Avatar
    Vasta J. 26. august 2016 at 08:24

    Meil on Lottega ja Lottemaaga väga head suhted 🙂 laps on näinud kõiki multikaid ja ka etendus meeldis talle väga! Kusjuures laps on sama vana kui Mari ja ta sai väga hästi aru kes on Lotte ja mis maa see on. Siiani meenutab ja tahab seal filmitud laulutundide videosid vaadata 🙂
    Lotte kohvikusse pole aga siiani jõudnud. Oleks hea põhjus sügisel pealinna külastamiseks! 🙂

  • Avatar
    Vasta Stiina 26. august 2016 at 08:18

    Mu vanem poeg arrrrmastab Lotte multikaid! Meie väike traditsioon on õhtuti enne magama minekut kas “Kuukivi saladust” või “Leiutajate küla” vaadata. Ja olemas on ka Anu Lambi poolt pealeloetud “Reis Lõunamaale” audioraamat, mida Kapten ka alati huviga kuulab. Oleme käinud Lotte kohvikus, jäin sellega super rahule! 🙂 toiudud ja õhkkond olid kõik nii lapsesõbralikud. Lottemaale mineku jätsime see aasta aga veel ära, kuna Kapten on selle jaoks veel liiga väike. 🙂

  • Avatar
    Vasta Angelina Kostenkova 26. august 2016 at 08:18

    Käisime sel aastal esimest korda Lottemaal ja olen sinuga 100% nõus et need näitlejad/töötajad on ikka tõsiselt oma rollis sees. Isegi meie mehega vaatasime neid ja mõtlesime et no pole võimalik terve päev nii positiivsed ja toredad olla ☺
    Kaasas olid meil siis meie lapsed 10 aastane noormees, 6 aastane noormees ja 4 kuune kes loomulikult pm magas maha terve päeva seal. Läksime me sinna u. kell 12 ja ära tulime siis kui sulgema hakati ja lastel oli nii lõbus, et pakkusid välja et me võiks ennast ära peita sinna ja ööseks jääda? Kusjuures pean mainima et ilmaga meil tegelt üldse ei vedanud sest tibutas sel päeval, aga no ausalt meie lõbu see ei rikkunud ja teemapargi teiste külastajate lõbu samuti mitte. Nii me mässasime seal terve päeva kile seljas aga lähme kindlasti järgmine aasta tagasi ja ehk siis veab ilmaga rohkem ja kui ei vea siis savi… lõbus ja tore on seal ikka.
    Lotte kohvikust ei oska kaasa rääkida kuna pole oma perega sinna jõudnud, aga võtame kindlasti plaani.

  • Avatar
    Vasta GK 26. august 2016 at 08:17

    Kuna mul endal veel lapsi ei ole, siis igasugune kogemus Lottemaa ja Lotte kohvikuga puudub, aga võidu puhul viiksin Lotte kohvikusse oma armsad õelapsed, kellele Lotte väga meeldib! ?

  • Avatar
    Vasta M 26. august 2016 at 08:15

    Lottemaal käisime eelmisel aastal (läbi suurte perede liidu korraldatud ürituse), kohvikusse pole kahjuks veel jõudnud.

  • Avatar
    Vasta Kristi 26. august 2016 at 08:13

    Lottemaal oleme eelmisel aastal käinud, sel aastal veel plaanis minna, kohvikusse ei ole veel jõudnud. Lotte meeldib meie peres kõigile – vahva tegelane.

  • Avatar
    Vasta Kati 26. august 2016 at 08:13

    Kolm korda Lottemaal käinud, kohviku avamisel seisime jätsid. Fänn ühesõnaga 🙂

  • Avatar
    Vasta Lotte 26. august 2016 at 08:13

    Ainuke tuttav seos Lottega on meie peres sõbranna taksikoer 😀 Ei ole kummaski käinud veel 🙂

  • Avatar
    Vasta Liivia 26. august 2016 at 08:10

    Lottemaale veel jõudnud pole,jääb see plaan ilmselt järgmise aasta tegemistesse.
    Kohvikust oleme mööda läinud ja külastanud chopsticku ja Lidot aga laps juba mainis et sinna Lotte kohvikusse võiks ka minna,veel toredam olekski minna kogu perega et issi ka ikka kaasas ☺

  • Avatar
    Vasta :) 26. august 2016 at 08:06

    Käisime nüüd suve keskel Tallinnas ja kui päälinna tuled, peab ju ikka ka kohvikusse ja loomaaeda minema. ? Nii ka meil- loomaaias 5h ringi tatsatud läheb ikka kõht tühjaks, eriti siis veel 3,5 a lapsel. Eelnevalt olin lugenud teie kogemust Lotte kohvikuga ja kuna meil oli laps kaasas, kes niisama poleks kuskil rahulikult istunud, siis saigo valitud Lotte kohvik- tänu sinu arvustusele sellest kohikust ? Pean nentima et väga lahe koht on, lapsel oli tegemist nii palju, et ära tulekuga oli nadi ei tahtnud teine kohe kuidagi sealt ära tulla. Toidu koha pealt aga, võtsime me siis kõik kolm burgerid ja noh, oleks ma ennem teadnud, et ka laste purks nii suur on, poleks ma omale üldse midagi võtnud arvestades et laps võttis sealt kokku ainult 3 ampsu ?. Mõtlesime et maha visatud raha, aga nad nii armsad pakkisid meile lapse burksi koju kaasa ? enivei kuhu ma jõuda tahtsin oli see, et nüüd kodus vahel kui lapsel tuleb burksi isu, siis ta alari palub, et me läheks Lotte kohvikusse burkis sööma. Burksi pärast jällegi päälinna sõita ka jama, kui teaks et võidaks selle kinkekaardi, siis läheks küll, et lapsele rõõmu teha. ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina 26. august 2016 at 08:05

    Mul poja võitis eelmine aasta koolis mingi projektiga pileti Lottemaale. Kuna ma olin pidevalt tööl, siis käis oma tädiga ja oh seda muljetamis 🙂
    Ta oli igati rahul. Lemmikuks kujunes leiutaja Oskar ?
    Aga kohvikut tahaks isegi külastada ☺

  • Avatar
    Vasta Liina 26. august 2016 at 08:04

    Meie peres on kaks Lotte fänni. Kolmene on suur Lotte fänn ja 11 kuune preili läheb õe vooluga kaasa. Lottemaal oleme käinud kaks korda. Eelmine aasta ei teadnud preili Lottest ja tema asjadest palju ja see tõttu oli Lottemaa külastus suhteliselt kiire ja lühike. See aasta see eest oli Lotte ja tema asjad kõik teada ja preili oli vaimustuses nagu ka emme. Saime isegi Lottega pilti teha ja hiljem ka kogu seltskonnaga. ? väiksemale preilile ka väga meeldis. Olime Lottemaal kella 1st lõpuni,mknu arust jäi aega väheks ja järgmine aasta tuleb varem kohale minna. Pilet on küll kallis, kuid see kogemus ja laste siiras rõõm on seda raha väärt. Mina olen suur Lottemaa fänn ?
    Lotte kohvikus pole kahjuks veel käinud,kuna elame Tartus. Järgmine kord Tallinna sattudes tahan kindlasti külastada ??

  • Avatar
    Vasta Mari 26. august 2016 at 08:03

    Meie pere lastele meeldib Lotte väga! Kodus riiulil on nii raamatud kui dvd-d ja sel suvel sai käidud ka Lottemaal. Väga mõnus koht ja päev oli.
    Kohvikut veel külastanud ei ole.

  • Avatar
    Vasta Mari 26. august 2016 at 08:00

    Ei ole kahjuks jõudnud lottemaale, aga heaneelega käiks ära!

  • Avatar
    Vasta Margarita 26. august 2016 at 08:00

    Me oleme mehega mõelnud, et võiks juba pojaga minna Lottemaale, kuigi poja alles 6-kuune. Ta küll praegu midagi aru ei saaks, aga pigem lähekski selle mõttega, et seal mõnus olemine ja lapse arengule kindlasti ainult hea ☺

  • Avatar
    Vasta Gerli 26. august 2016 at 08:00

    Lottemaal käisin see aasta esimest korda.Kuigi mu laps on seal juba korduvalt käinud.Viga seal pole mitte midagi.Jäin rahule.Kuigi ise ei raatsiks seda raha välja maksta.Seega mul vedas ja sain lottelimonaadiga 2võitu.Tegevust on seal palju.Kohvikusse veel saanud ei ole sest viljandis seda pole.

  • Avatar
    Vasta Kristel 26. august 2016 at 07:59

    Lotte on meie peres üks suur sõber. Poiss muudkui räägib, et varsti läheb Lottemaale. Kahjuks me see aasta ei jõua sinna. Eelmisel aastal käisime küll, tore koht! Nüüd on plaan kindlasti külastada Lotte kohvikut. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 26. august 2016 at 07:58

    Käisin lapsega Lottemaal sel suvel, kui ta oli 1a10k. Muidu poleks läinudki, aga kogemata sattusime etv pealt Lotte multikat vaatama ja see hakkas talle väga meeldima. Siis vaatasime koos raamatut ja tundus, et Lotte hakkas talle väga meeldima. Õnneks kuni 2a saavad tasuta sisse ka, niiet polnud väga suurt väljaminekut ka ? Lottemaa meeldis aga meile mõlemale väga, veetsimegi pm terve päeva seal. Kõige lahedam ongi see, et lapsed saavad seal kõike ise avastada. Võivad kõike katsuda ja avastada, ei pea koguaeg vaatama, et ta midagi ära ei lõhuks ?

  • Avatar
    Vasta Noomi 26. august 2016 at 07:57

    Lottemaal käisime oma 5 aastasega sel suvel 1. korda, oli nii super, et kõike lausa läbi ei jōudnud ja tahaksime väga juba tagasi minna 🙂 kohvikusse astusime sisse, kui oli avamispäev ja oli hullumaja ? põgenesime ruttu minema. Aga tagasi minna tahaksime endiselt 🙂

  • Avatar
    Vasta Anne 26. august 2016 at 07:56

    Oleme käinud perega Lottemaal eelmisel aastal , tegevust lapsele oli siis küll natuke vähevõitu( ehk sel aastal juba parem) …… Lotte kohvikut aga külastanud pole.mm tundub mõnus ja hubane……Kuid natuke kaugel Pärnust ?

  • Avatar
    Vasta Aile 26. august 2016 at 07:56

    Käinud mõlemas ja väga rahul. Lottemaa miinuseks vaid kohutavad herilased. Võibolla juunis juulis parem, aga augustis saime kõik nõelata ja kohvikus ei saa seal üldse istuda,kohe ründavad.

  • Avatar
    Vasta Carmen 26. august 2016 at 07:54

    Lotte kohvikut külastaks küll heameelega, usun, et meie preili oleks selle käiguga ülimalt rahul. Lottemaad ennast külastame kindlasti tuleval suvel siis on vanem tütar kolmene ja pisike aastane 🙂

  • Avatar
    Vasta V 26. august 2016 at 07:52

    Tahaksin väga kohvikusse viia oma väikest armsat onutütart, et talle Lottet üldse tutvustada ??