Beebiootus Beebiootus LAPSED Lasteasjad Rasedus

pakime haiglakotti

23. september 2016

Mingisuguse umbmäärase käekotitäie asju olin ma ennegi “kokku pannud”, aga täna panin siis ikka selle niiöelda päris koti kokku, sest juba homme tiksub täis 37. rasedusnädal, mis tähendab seda, et kui Lemps peaks nüüd pea välja pistma, oleks tegu igati õigeaegse beebiga. Ma muidugi seda ei arva, et ta järgmisel nädalal sünnib, aga ülejärgmise kohta ma pead anda ei tihka, seega parem las see kott olla heaga koos. Mõned asjad on sealt veel ikka puudu, aga no selline elementaarne kott on nüüd koos, et midagi väga hullusti puudu jääda ka ei tohiks. Vaatab, ehk viitsime homme kuskile Ülemistesse vms ronida, siis saaks need puuduolevad asjad ka ära osta ja kotti visata. Aga mis ma siis praegu kotti ladusin? Ps! Tsekka ka kolme aasta tagust postitust, kui ma Mari oodates haiglakotti pakkisin SIIT.

DSC_8559

Riided lempsule haiglas olemiseks ja koju toomiseks. Endale üks mõnus tudukomplekt, paar paari pesu, must top, sokid ja villasokid, sest susse ma kaasa tassida ei viitsi. Puudu on imetamisrinnakad, aga need ma proovingi lähiajal ära osta. Ma tahan neist jumala tavalisi, mis meenutavad spordikaid, ilma tugikaarteta esialgu, sest jumal teab, mis mõõtmeid mu tissid otsustavad hiljem võtta.

DSC_8558

Lempsule ma nii palju riideid kaasa ei tassi kui Marile. Esiteks ma olen ikka üsna kindel, et ma üle 24 tunni haiglas olla ei kavatse ja äärepealt oleksin üldse kaasa pakkinud vaid Anu õmmeldud kojutoomise komplekti, aga noh praegu pakkides panin ikka igaks petteks ühe tudukombe ka kotti. Lisaks selle vasemapoolse kombe koju toomiseks. Kuigi ma just ostsin Lempsile ka 50 suuruses paksema kombe, siis meil on tegelikult turvahällil see soojakott olemas, seega peaks tal niimoodi igati soe olema. Lisaks on see valge asi ka ainukene ese, mis oli esindatud ka Mari haiglakotis 🙂 Muidugi mummukesed on tal ajaga kuskile kadunud, aga mis seal ikka.

DSC_8556

Kuna see sünnitus on üks rõve ja verine tegevus, siis selle tarbeks pakkisin kotti ka võrkpüksid ja suured sidemed. Lisaks Lempsule veel paar Naty mähet (ma tervet pakki ei hakka kaasa tassima) ja Bio4You poest saadud niisked salfakad. No, nii igaks juhuks. Ehk kuluvad lapsele või mulle marjaks ära.

DSC_8555

Hügieenikott sai muidugi kõige rohkem täis, sinna mahutasin ma hambaharja, deodorandi, hambapasta, purelani testrid, huulepalsami ja igaks sajaks juhuks ka ripsmeduši ja muidugi punase huulepulga. Ma panin praegu vannitoast mingid suvalised šampooni ja palsami ka sinna kotti, aga tegelikult mõtlesin ma Minikosmeetika.ee lehelt mingi väikse komplekti tellida, et oleks vähem asju tassida. Siis on seal veel Multi Mam kompressid, mida ma olen kuulnud, et emad kiidavad.

Vot nii. Isikut tõendav dokument on mul nagunii kaasas, mingi veepudeli ostan ka teel haiglasse kuskilt bensukast kaasa, saaks veel siis need imetamisrinnakad ja väikse šampooni-palsami ka kotti, oleks vast ideaalne. Nõme on lihtsalt see teadmatus, et no kaua ma seal haiglas olema pean. Sest Mari ajal läksin ma haiglasse 10.10 kell 20.00 ja sain koju 11.10 kell 13.00, seega ei läinud mul kaasavõetud asjadest pea mitte midagi vaja. Muidugi sellele ma lootma jääda ei kavatse ja sellise “igaks elujuhtumiks” koti tassin ma ikka kaasa. Või noh, lasen Kardol tassida.

Mis arvate, on kõik vajalik olemas, või peaks veel midagi kotti pistma? 

Loe ka neid postitusi!

113 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta R. 26. september 2016 at 10:32

    Mina soovitaksin glükoositabletid kaasa võtta. Annavad kiirelt veidi energiat juurde, kui sünnitus pikale venib..

  • Avatar
    Vasta Älis 24. september 2016 at 22:05

    KINDLALT pane endale Bepanthen kotti!! Su nibud tänavad sind pärast 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2016 at 22:14

      klge rahunege maha, mul on nibudele purelan JA multi mam

  • Avatar
    Vasta Nele 24. september 2016 at 20:59

    Oh nii lahe on seda kõike lugeda! Ise ootan ka teist last, alles ta oli lihtsalt mõte ja nüüd juba pool rasedust mööda lennanud… Aga Multimami kiidan mina ka, ainus, mis leevendas. (Haiglas oli mul kaasas kapsapea 😀 😀 See pidi ka aitama, aga polnud ikka Mamiga võrreldav). Mul oli veel kaasas ploomimahla ja vist granaatõuna oma ka (kusjuures need kaanisin pärast sünnitust suht ruttu ära). Aga tegelikult vist igal juhul suurt midagi vaja ei lähe, nagunii lebad seal pärast niisama ja taastud, kuni koju saab.

  • Avatar
    Vasta Alla 24. september 2016 at 15:36

    Ma paneks hügieenikoti veel Bepanthen salvi…mm…esimesed imetamised võivad rinnanibudele suht haiget teha ja see salv on ük tore asi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2016 at 15:39

      mul selle jaoks purelan

  • Avatar
    Vasta Reet 24. september 2016 at 15:06

    Mina vedasin ma hommikumantli ka kaasa 😀 ja hea oli, et võtsin, sest ma olin haiglas 6 päeva ning see tegi olemise natukenegi kodusemaks ja hubasemaks 🙂 pärast mees tõi läpaka ja raseerija ka juurde. Hakkasn juba karva kasvama paari päevaga 😀
    Raamat oleks ka asja ära ajanud sest mul poiss oli 4 päeva intensivis ning enamuse ajast magas seal juhtmete küljes.

  • Avatar
    Vasta Helena 24. september 2016 at 11:59

    Korduvsünnitajad lastakse ruttu välja. Nv-l ei pruugi saada kõiki uuringuid ja süste tehtud, siis peab tagasi minema. Itk-s kevadel sai endale sidemeid, lapsele mähkmeid ja naba puhastuseks vahendid.
    Ei usu, et midagi väga muutunud on. Mina esmasünnitajana olin kolm päeva seal ja oleks veelgi olnud. Nii hea turvaline oli. Ma väga kartsin midagi valesti teha. Nüüd poole aastaga olen kõvasti julgem ja targem. Beebid on vinsked sellid, ei lähe niisama katki 🙂
    Mulle tundub su kott väga ok. Kõik vajalik olemas ja kui tuleb puudu, siis kallis mees olemas, kes täidab kõik soovid.
    Itk-s olid veeautomaadid igal korrusel, et saab oma pudelit täita vajadusel.
    Fotokas kindlasti kaasa.
    Mul poja viidi intensiivi ja siis mees filmis tema esimesi minuteid mulle.

    Pikk jutt tuli, aga soovin sulle ilusat ja kerget ning kiiret kohtumist oma uue miniinimesega. Tubli naine oled, hirm on loomulik, aga kõik see tasub kordades ära! Edu;)!

  • Avatar
    Vasta Kobras 24. september 2016 at 09:47

    Mul oli ka ripsmedušš kaasas, ja kusjuures peale sünnitamist värvisingi ripsmed ära ja tundsin ennast megahästi ja nummina 😀 aga mul jäi juuksehari koju 😀

  • Avatar
    Vasta K 24. september 2016 at 08:31

    Ripsmeduši? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2016 at 08:32

      sorri, ma olen retakas 😀

  • Avatar
    Vasta Neiu anonüümsus :) 24. september 2016 at 07:36

    Ananassimahl ja ploomimahl. Samas kui peaksid kauemaks jääma, saab selle keegi teine tuua.
    Huvitab et Sind Mariga esmasünnitajana nii vara koju lasti. Eeldatavasti oli haigla lihtsalt väga täis siis?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2016 at 08:17

      Oli jah täis, aga ega mul kaebusi ka ei olnud ja lapsega oli kõik OK.

    • Avatar
      Vasta M.K 24. september 2016 at 12:02

      Ei soovita ananassimahla, kui laps seda piima seest saab, võivad gaasid tulla, sest nad on siiski ülitundlikud selle suhtes. Mina arvestaks beebsuga 😉

  • Avatar
    Vasta anu 24. september 2016 at 06:29

    Kui mäletad, kuskohast nii ilusa haiglakoti ostsid?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2016 at 08:17

      Türgist 😀

  • Avatar
    Vasta ylts 23. september 2016 at 22:50

    Ma pole näinud kellegi teise nimekirjas kunagi sellist asja, mida mina hädavajalikuks sünnitustoas pidasin. Nimelt esimesel sünnitusel meeldis mulle täiega nägu niisutada külma lapiga, kuna seal muud võtta polnud kui need vastikud pruunikad salfakad, mis kiiresti pudisema hakkasid, siis teise lapsega oli esimene asi haiglakotis selline pihustiga vesi. Apteegis müügil vichy vesi, nagu deodorant. Hind küll päris krõbe, aga asendamatu värskendaja. Laseb sellist uduvett. Kui ikka palavus ja väsimus ja uni kimbutas, siis see sutsakas näkku tegi olemise inimlikumaks. Kolmandas haiglakotis oleks see jätkuvalt nr 1.

  • Avatar
    Vasta A. 23. september 2016 at 22:39

    Veidi teemast kōrvale, aga Mallu, uut Greyd ikka oled juba vaadanud???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2016 at 08:19

      sajandat korda vastan et jaaaa! 😀

  • Avatar
    Vasta Merli 23. september 2016 at 22:20

    Rinnapadjad?

    • Avatar
      Vasta Maria 24. september 2016 at 09:01

      Need on need üleliigse piima imamis padjakesed. Ma arvan, et mallul pole nii suured tissid, et peaks rindadele eraldi tudumiseks PADJA võtma 😀 Võiii ?????

      • Avatar
        Vasta Jana 25. september 2016 at 21:46

        soovitaksin küll võtta kuna kui mul laps rinna otsas sõi haiglas siis teine tiss alati voolas piimast 😀 endal kahjuks polnud kaasas pidin märja pluusiga leppima või siis salfakaid särgi alla toppima 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 23. september 2016 at 21:34

    Multimam kompressid olid tõesti väga asjalikud, ühinen kiidusõnadega!

    Minu teine laps sündis kel 8:15 hommikul ja samal õhtul kell 20 olime kodus. Haiglakott oli sama suur, kui Sinul, sest kunagi ei tea. Pole raske neid asju kotti panna ja kaasa võtta.

    Mis mul ära kulus – raamat. Beebi magas terve päeva ja ma olin nelja naisega ühispalatis kuhu ma külalisi ei kutsunud ning nii ma hoopis lugesin.

    Olen Su blogi lugedes aru saanud, et tunned sünnituse ees natukene hirmu. Mul ei ole mitte ühtegi väga head lohutussõna aga omast kogemusest ütlen nii palju, et teine sünnitus oli minu jaoks palju kergem ja ILUSAM. Ma julgen ausalt öelda, et kolmandale sünnitusele mõeldes tunnen ma põnevust ja elevust aga mitte üldse hirmu. Ära hoia keha ja mõtet krampis, kuula ja taju oma keha ning usalda ennast. Kõik läheb hästi, iga valu viib sind sinu eesmärgile lähemale.

    Mõnusaid viimaseid nädalaid teile kolmekesi! Haiglast koju tulles ja Mari vaadates tundub ta kohe sulle palju suurem laps – ära unusta, et tegelikult on ta ikka sama väike nagu siis, kui sa haiglasse läksid.

    Pikad paid!

  • Avatar
    Vasta meow 23. september 2016 at 21:24

    Mul oli samaaaa hambahari kaasas sünnitusel! Mitte, et see oleks oluline info, aga tore äratundmisrööm oli 😀 ma paneks ka äkki paar snäkki lisaks. Mul oli selline toidumoon kaasas, er jube. Aga samas pärast oli tore seda 3 päeva seal nosida 😀

    • Avatar
      Vasta meow 23. september 2016 at 21:25

      Siiski mitte ei olnud kaasas sünnitusel, vaid sünnitusmajas :DD

  • Avatar
    Vasta Käxu 23. september 2016 at 21:19

    Kui plaanid ITKsse minna, siis mähkmeid pole vaja kaasa võtta, kui just pole kindel soov just natydele – tuuakse/antakse pidevalt suur ports.
    Ise lisaksin väikese lapi/rätiku, et vajadusel saaks end jahutada lasta (mulle oli see mega kasulik)

  • Avatar
    Vasta Maria 23. september 2016 at 21:19

    Mul on kaks last ja ühegagi polnud haiglakotti kaasas ja isegi mitte pakitud. Esimesega ma ei teadnudki et lähen sünnitama ja teisega läksin niisama sünnitasin ära siis mees tõi pärast mõned asjad. Ei muretsenud ka sellise asja pärast.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2016 at 08:35

      Sorri, aga ma selle pärast nüüd küll oma kotti tühjaks ei vala 😀

      • Avatar
        Vasta Maria 24. september 2016 at 08:57

        Ainus asi millest ma tegelt puudust tundsin oli hügieeniline huulepulk. See oli nagu ainus asi mida ms tahtsin kohe peale sünnitust kasutada. Mul olid huuled niii kuivad. Aaga mulle anti bepantheni salv. Õnneks neil oli mida anda.
        Ülejäänud asjad ma sain pärast mees tõi. Sest esimese lapsega ma olin 8 päeva sees, pärst mul oli terve elamine sinna tassitud. Ja olime perepalatisse kolinud.
        Teise lapsega olin kolm päeva.
        Aga noo korraga jaa ma läksin tühjade kätega.
        Ja mõlemad korrad kahetsesin et mul pole OMA patja. Võru haiglas on jube ebamugavad padjad.

  • Avatar
    Vasta bahh 23. september 2016 at 21:17

    Sidemeid võtaks ise palju rohkem ja imavamad.. Mul oli õmblusi ja rebendeid suht palju ja korralikud pambersid ikka läksid käiku 😀
    Miks sa ainult 1p kavatsed sees olla? Nii tüütu ju edasi-tagasi sõita analüüsideks ja kaalumiseks. Me olime 3ööd sees. Kuulmistestid ja vereproovid jne ikka.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 22:05

      Ma ei pidanud Mariga kuskile edasi-tagasi sõitma. Aaa, ühe korra pidime vist tagasi minema seda kuulmistesti tegema ja kõik. Polnud nii suur vaev 🙂

  • Avatar
    Vasta mina 23. september 2016 at 21:13

    viilased sokid teevad palati põrandi hästi libedaks. Soovitaks muu tallaga jalanõusid :).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2016 at 08:36

      Ma oskan sokkides käia 😀

  • Avatar
    Vasta k... 23. september 2016 at 21:07

    Rinnanibukaitsmed?:) Kuidas kellegil muidugi…
    Valuvaigistid? Teise sünnituse järel olid emaka kokkutõmbed ikka väääääga valusad…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 22:05

      Eeldaks, et HAIGLAS vast valuvaigisteid on :D?

      • Avatar
        Vasta Anne 24. september 2016 at 11:40

        Mina võtaks ka oma valuvaigistid teine kord nüüd kaasa, sest mulle üldse ei tahetud paratsetamooli anda, korruse ämmaemand vaatas nagu mingit narkarit. Konkreetselt uuris tükk aega, et no kas on ikka vaja ja on ikka nii valus tõesti? Niiet mina soovitan ka endal selle paki kaasa võtta.

        • Avatar
          Vasta Annika 30. september 2016 at 19:20

          Ma sünnitasin 3,5 ja 1,5 a tagasi Pelgus, mõlemil korral küll pakuti valuvaigistit sünnituse järgselt, aga no kuna mu polnud häda midagi, üldse ei tundnud mingeid kokkutõmbe valusid vms, siis ei läinud vaja..

      • Avatar
        Vasta k... 24. september 2016 at 12:20

        TÜ kliinikumis ei antud öösel kisavale beebile ka lisatoitu, valuvaigisti palvega poleks hakanud preili öövalve arsti rahu rikkumagi;)

      • Avatar
        Vasta Pille 24. september 2016 at 12:42

        Tartus küll anti valuvaigisteid ja neid võis iga kell, kasvõi öösel küsima minna. Mul neid haiglas vaja ei läinud, aga nädal hiljem väänlesin kodus põrandal valu käes maas ja liigutada ei saanud. Vot siis lasin need haigla vaigistid käiku ja väga hää oli.

        • Avatar
          Vasta k... 24. september 2016 at 16:09

          No siis vedas, mul muidugi 6-aasta tagune kogemus, ehk nüüd nad seal lahkemaks läinud?

  • Avatar
    Vasta Tii Na 23. september 2016 at 21:00

    Mari sünnituse eel käisid ka bensukas (ma ei mäletagi ,aga vist burksi ostmas?) ja vandusid, et miks sa sinna üldse minama pidid 😀 Seega võiks vee ikka koju valmis osta, et saaks ilma vahepeatusteta haigla poole sõita. Või vähemalt ma ise ei kannataks mingit viivitamist kuskil bensukates ja liikluses jne. Ainuüksi foori taga tundus, et tuled vahetuvad roheliseks terve igaviku. Ja parkla oli liiga kaugel. Ja koridorid liiga pikad. Ja lift uimas ja mulle tundus, et see lihtsalt seisis paigal 🙂 Oh jah.. Aga nii elevad ajad. ma usun paljudel lugejatel on ka ootusärevus juba sees. Mul küll on 😀 Varsti on see kõik juba olnud ja möödas 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2016 at 08:36

      Ma vandusin, sest sealt ma ostsin selle võiku, mille ma välja ropsisin 😀

  • Avatar
    Vasta Katre 23. september 2016 at 20:55

    *ripsmetuši 😉

  • Avatar
    Vasta K. 23. september 2016 at 20:52

    Uhh…. mul juba aasta möödas ja ikka lugedes hakkas süda puperdama ja sees keerama nagu ise hakkaks sûnnitama minema ?
    Juuksehari vist tõesti oli pildilt puudu ja neid multimami kompresse kiidan ka. Mul tõmbas 2 päevaga paistetuse alla. Ja kuna ma haiglas peale sünnitust olin pmt 3 päeva siis oli mul lapsele riideid rohkem kaasas. 🙂 oma riided olid kuidagi kindlam valik.
    Ma muidugi ei kujuta ette kuidas tallinnas, aga võrus anti kõik mulle haigla poolt v.a. võrkpyksid mille ilmselt ise kaasa võtaksin kui peaksin veel kunagi minema ?. Seega mul polnud ei mähkmeid ega lappe kaasas.
    Minul oli kotis veel lapsele lutt nii igaksjuhuks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2016 at 08:37

      Õudne jah, et ma vist peangi sünnitama hakkama lähiajal, alles ma ju jäin rasedaks :D?

  • Avatar
    Vasta Kadri 23. september 2016 at 20:52

    Midagi magusat ja mingi küpsisepakk vms.Kui peaks pikaks venima nagu mul 16 tundi :).Et siis mees saab vahepeal midagi näksida või ise paar ampsu teha.Mina viibisin erakorralise keisriga 4 päeva sees ja õnneks oli kõik asjad olemas ja kõike läks vaja.Akulaadjat, et ei unustaks ja Kardole ka sussid.
    Päikest.

  • Avatar
    Vasta Karin 23. september 2016 at 20:51

    Lempsule küünekäärid, need hirmsad nõiaküünised on noh, hirmsad ja lõikasin need lapsel pm paar tundi peale sünnitust ära 😀 need ei võta ruumi ka 🙂

    • Avatar
      Vasta Karin 23. september 2016 at 20:53

      Aa ja ma endale ostsin Changest imetamisrinnakad (alguses kasutasin HMi omi mis olid niiiii räigelt ebamugavad ja ilmselt täiesti vales suuruses ka), megahea investeering!

      • Avatar
        Vasta M.K 24. september 2016 at 12:10

        Kiidan Change rinnahoidjaid, Lähevad kolm korda suuremaks/väiksemaks vastavalt rinnale, ja pn ikka ilusad! Väga pehmed ka ja augu ümber on hea toestav vahetükk, mitte nöör mis soonib. Saab kaua kanda ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Ann 23. september 2016 at 20:47

    Multimami kreem oli võrratu. Panin peale ja voila.. tõesti kiirelt olid lõhed kadunud(sama päeva õhtuks). Ei pea rinda puhtaks ka pesema enne söötmist 🙂 siiralt kiidan

  • Avatar
    Vasta M. 23. september 2016 at 20:40

    Aga öö alwaysid, tampoonid?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 20:54

      Tampoonid? Mis ma sinu meelest nendega tegema peaks?

      • Avatar
        Vasta Heli 23. september 2016 at 21:24

        ?

      • Avatar
        Vasta Laura 23. september 2016 at 21:36

        😀 😀 😀 😀

      • Avatar
        Vasta Aveli 24. september 2016 at 10:05

        topid sinna õmbluste vahele ja pärast üritad kätte saada – double the pleasure, double the fun..

      • Avatar
        Vasta Triin 24. september 2016 at 11:50

        ????

    • Avatar
      Vasta JM 23. september 2016 at 21:45

      Tampoone ei tohi mitte mingil juhul peale sünnitust kasutada :))

    • Avatar
      Vasta Carry 25. september 2016 at 20:17

      Sa pole ilmselt sünnitanud, kui tampoone soovitad 😀

  • Avatar
    Vasta Gerda 23. september 2016 at 20:36

    Mina võtsin sinu nimekirjale lisaks kaasa veel plätud (ei kannata lihtsalt seda paljajalu avalikes dušširuumides olemist) ja õhukese fliisist teki. Kuna töötan ise haiglas,siis see linade/tekk on mulle nii vastik ja lihtsalt tahtsin “enda lõhnaga” tekki.
    Järgmisel korral võtaks rohkem juua/süüa kaasa. Ma saatsin mehe peale sünnitust ööseks koju nii et pidin endale hommikul 5h peale sünnitust kargu alla ajama,et kohvikust spordijooki ja shokolaadi tuua.

  • Avatar
    Vasta Triin 23. september 2016 at 20:27

    Tartus pakuti kohe peale sünnitust kohupiimakreemi ja väike kõrrejook. Vot see jook oli küll asja ette ja tõesti turgutas peale seda jubedust.
    Kaasa veel näokreem, äkki beebile oma tekk, need haiglaomad nii kõvad …ja kui tõesti peaks pikemalt seal viibima mingilgi põhjusel, siis abikaasa saab ju alati tuua, mida parasjagu tarvis.

  • Avatar
    Vasta Riina 23. september 2016 at 20:19

    Laadija.

  • Avatar
    Vasta Ma 23. september 2016 at 20:16

    Multi-Gynil on jalgevahekompresdid ka, mis olevat maru head! 🙂

  • Avatar
    Vasta Lilith 23. september 2016 at 20:01

    Aga mulle meeldib hoopis see kott ise :D. Nii ilus :D.

  • Avatar
    Vasta Merit 23. september 2016 at 19:56

    Ma soovitan sul muretseda Bravado Body Silk Seamless rinnahoidjad. Ääretult mugavad ja tunduvad hästi seljas. Ei tea, kas neid Eestist kuskilt poest saab osta aga tellida saab ntx http://www.nursingbra-shop.co.uk/bravado-body-silk-seamless-nursing-bra~112

  • Avatar
    Vasta Marlen 23. september 2016 at 19:42

    Veepudel? Glykoosidropsid soovitan ka panna kotti. Rinnapiima tee pane ka kui juba pole, saad kohe asja sujuvamaks muuta.

  • Avatar
    Vasta M 23. september 2016 at 19:40

    Oma padja 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:41

      miks? 😀

    • Avatar
      Vasta Vero 23. september 2016 at 20:55

      Mul oli oma padi kaasas ? Kuna olime 3 päeva sees,nii hea oli oma padjaga tududa. Mul mingi padja teema ka, et peab mugav padi olema võõras kohas magades.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 23. september 2016 at 19:31

    Kui lähed ITK-sse sünnitama, siis pane soola ja pipart ka kaasa ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:37

      ei, haiglatoitu ei kavatse ma nagunii süüa 😀

    • Avatar
      Vasta Kat 24. september 2016 at 19:05

      Hahaa… Kui ma mõned kuud tagasi ITK-s sünnitasin, siis mu mees vandus, et järgmine kord, kui kellegi last sinna samasse sünnitusmajja vaatama lähme, siis viime kindlasti soolatopsi kingituseks kaasa. 😀

  • Avatar
    Vasta K 23. september 2016 at 19:30

    Järve keskuses on salon+, neil ka müügil pisikestes pudelites joico tooted! 🙂

  • Avatar
    Vasta Angelika 23. september 2016 at 19:21

    Endal sai ka nüüd haiglakott täna lõplikult kokku pandud. Nädalaid juba pakkinud seda koti ja 40-s rasedus nädal jookseb ja ei taha välja veel tulla pisike. 🙂

  • Avatar
    Vasta K 23. september 2016 at 19:20

    Sussid vöi plätud jms vist läheks ka vaja. Suurem saunalina äkki ka sest seal haiglas on mingid väikesed. Endale ehk midagi näksida ja joomiseks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:20

      Rätik on ju kotis ja villasokid susside asemel

  • Avatar
    Vasta Loor 23. september 2016 at 19:17

    Pane omale kindlasti veepudel mis saad täita, mul oli spordipudel – jube mugav.
    Ja huulepalsam, mis sul juba on – see on ikka eluliselt oluline 😀
    Ja siis nõmmliivatee, seda ma hakkasin juba kodus ohtralt jooma esimeste valude ajal, et noh pehmendab kõike olulist 😉 See peaks ka seal aktiivsünnituse raamatus kirjas olema.
    Ps. Ma olin Itk peretoas ja seal oli vähemalt duššinurgas pesugeel küll olemas dispensaatoriga, seega mul oli kaasas ainult šampoon igasugu lõhna ja värvainete vaba, et jumala eest midagi kipitama kuskil allpool ei hakkaks.

    Muidu kõik tibens tobens

    Minu arust see koti pakkimine teeb kõik nii reaalseks… Oeh, endalgi tekkis selline kerge elevus kohe sisse 😀

    Edu juba ette ja ole tubli!!

    • Avatar
      Vasta Loor 23. september 2016 at 19:19

      Nõmmliivateed võibki mäletamist mööda alates 37 nädal päevas paar tassi juua, et sünnitus kergem oleks

      • Avatar
        Vasta Tii Na 23. september 2016 at 20:51

        Ma küll ei täheldanud, et see liivatee sünnitust kergemaks tegi :/ 36h valusid ja 9h aktiivset sünnitusaega. Nii et minu kogemuse põhjal on see mingi suvaline uskumus. Jõin teda pigem maitse pärast, meeldis.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:19

      Ma ka praegu mõtlen, et apppppiiii, seee juhtub tõesti päriselt 😀

      Huulepalsamit mul küll eelmine kord vaja ei läinud 😀

      • Avatar
        Vasta Loor 23. september 2016 at 19:24

        Mul esimene kord ei olnud kaasas vist või ei leidnud üles (ma ei mäleta) ja huuled olid veel punased ja kärtsus mitu päeva… Ja noh sünnitus kestis kaa kokku pea 18 h… Nüüd sain 3x kiiremini ja muudkui uutasin ja aatasin ning oli ikka abiks küll 😀
        KUI kolmas kord peaks minema, viskaksi vist käekotti rasedaraamatu, hügieenilise huulepulga, nõmmliivatee ning veepudeli ja las tulla 😀

  • Avatar
    Vasta mina 23. september 2016 at 19:15

    nagu paljudest vihjetest võib aimu saada on sündimas Marile siiski väike vend 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:20

      Ma ei tea, mis vihjeid sa täpsemalt loed, aga tulemas on siiski tüdruk 😀

      • Avatar
        Vasta nt 23. september 2016 at 19:30

        See oleks väga irooniline, kui nüüd vaatamata kõigi arstide väidetele, vupsaks välja siiski päris pesueht Lembit.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:37

          No paraku see võimatu 😀 Mul pildid ta hargivahest 😀

          • Avatar
            Andra 24. september 2016 at 09:15

            Mina ka kahtlustan,et tuleb poja?

          • Mallukas
            Mallukas 24. september 2016 at 09:54

            Ja mina kahtlustan, et sa oled sebra :O?

  • Avatar
    Vasta andra 23. september 2016 at 19:15

    Ma sünnitasin nii valel ajal, et söögini oli 8 tundi aega. No rampväsind ja nägas pole just parim combo. Niiet varu heaga süüaaaa 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Heli 23. september 2016 at 19:15

    Mina paneks midagi närimist ka kaasa ..
    Mina valutasin ja sõin sest nälg tuli külla ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:20

      Mul ei lubatud midagi süüa, kui ma haiglasse läksin ja ega mul isu ka polnud 😀

      • Avatar
        Vasta Ann 23. september 2016 at 20:51

        Seoses söögiga, mäletsn et kui mul mehe tuttas töö juures veed ära tulid,siis enne koju jõudmist käskisin mehel poest läbi lipsata, et mamgojäätist osta.. sõin enne haiglasse minekut siis.. mõne tunni pärast kahetsesin? kõik kettisin välja.. pott oli kollane nsgu päikesekiireke.. ja lõpuks ma siis sünnitasingi 24h tühja punuga ? ei julgenud muud süüa enam lihtsalt, sest iga kord kui valu suuremaks läks-panin ketti.. nüüd enam ei söö seda jäätist ?

        • Avatar
          Vasta Heli 23. september 2016 at 21:26

          Huvitav, et ei lubatud .
          Mina veel küsisin kas süüa võib anti roheline tuli söögile ?

  • Avatar
    Vasta evelin s 23. september 2016 at 19:14

    Juuksehari 🙂 ja tartus ei olnud suuri saunalinasid,ei tea,kuidas tlnas lood…ega rohkem ei meenugi…no ja,kui ongi miskit puudu sis eks Kardo toob sulle vast 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:21

      Rätik on ja tõesti, juukseharja unustasin 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 23. september 2016 at 19:12

    Mul ka käsil selle koti pakkimine. Lisaks on mul laadija, imetamispadjad, ristsõna. Kuna siin hoitakse sees kolm päeva, siis lisan ka mingi raamatu nii igaks juhuks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:14

      Ma imetamispatju miskipärast ei pea vajalikuks seekord võttagi kohe. Piim tuleb ju alles mõne päevaga rinda, ma siis eelduste kohaselt ammu kodus. Läpaka ja kaamera võtan ma ka jah kaasa, telefonilaadja ka, aga need on praegu kasutusel, seega lähevad kotti viimasel momendil 🙂

      • Avatar
        Vasta kätlin 23. september 2016 at 19:34

        Aa ja mis ma seekord kaasa võtan on mingi kurgupastill. See hingeldamine võttis kurgu mul väga valusaks. Nii valus oli lihtsalt, et saatsin mehe ämmaka käest midagi kurgule küsimas, aga ei olnud neil miskit anda.

      • Avatar
        Vasta kerlin 23. september 2016 at 19:59

        Mul mõlemal korral piim rindades kohe olemas olnud ja esimese sünnitusjärgse öö magasin suures piima loigus( rätiku peal)sest ei osanud arvata, et rinnad nii hullult jooksevad.

    • Avatar
      Vasta Skyler 23. september 2016 at 20:34

      Mis mõttes ristsõna? On sul jee aega selleks…

      • Avatar
        Vasta Heleri 23. september 2016 at 22:10

        Mul küll oli aega lahendada, kui ma 4 päeva sees istusin ja laps magas. Und nii palju küll ei olnud, et temaga koos kogu aeg magada.
        Lomulikult sain ma eelosakonnas vee tilkumise pärast ka 24h istuda.
        Seega 5 päeva oli ristsõna väga kasulik.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 24. september 2016 at 08:19

          Ma võtan läpaka 😀

  • Avatar
    Vasta Kärt 23. september 2016 at 19:12

    Sooviatn sünnitusele glükoositablette kaasa võtta! Need annavad energiat ja samas hea midagi lutsutada 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:13

      Ma sünnitan nagunii nii ruttu, et elusees ei taha midagi lutsutada seal. Mari sünnitades ma ainult oksendasin 😀

      • Avatar
        Vasta Kärt 23. september 2016 at 19:19

        Ma ka lasin kaarega roopi 😀 Aga no mulle need apalisini omad andsid täiega powerit. Sünnitegevuse algusest läks 9 tundi 🙂

        • Avatar
          Vasta Kärt 23. september 2016 at 19:21

          Appike see oli pm 2 kuud tagasi. 😀 Jube ammu tundub aga no kui ma mõtlen sellele siis judinad käivad üle kere. Uhhh samas nii ilus ja nii kuramuse jube 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 23. september 2016 at 19:11

    Kardo sinuga haiglasse ei jää? Talle pole midagi vaja? Et noh, kui peaks minema samamoodi nagu Marigagi, siis äkki hommikul tahaks tema ka hambaid pesta. 😀
    Ma veel võtan rinnapadjad ka, kuigi esimestel päevadel need väga voolama vast ei hakka… aga kes teab.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:11

      Tema oma asjad võtku ise kaasa 😀

      • Avatar
        Vasta Kats 23. september 2016 at 19:14

        😀 😀 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:15

          Pealegi Mariga ta ju ei saanud jääda ööseks, perepalateid ei olnud 🙁

  • Avatar
    Vasta Margit 23. september 2016 at 19:11

    Spordiotsaga veepudel!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2016 at 19:12

      Nagu öeldud, ma ostan teel haiglasse mingi vee kaasa. Samas Mari sünnitades ei joonud ma kordagi vett. Ei spordiotsikust, ega tavalisest 😀

      • Avatar
        Vasta evelin s 23. september 2016 at 19:16

        Ma ka mitte…sünnituseelses olin sis automaadi jääkülmvesi oli niiiii hea 😀

      • Avatar
        Vasta Berta 24. september 2016 at 00:33

        Aga äkki ei lähe ju täpselt samamoodi kui Mariga 🙂 On hea, kui oled kõigeks valmis! Mina väga soovitan kah lutsutatava otsaga veepudelit. Ja ikka rinnapatju, sest piim võib ka kiirelt ja ohtralt tulema hakata. Ning MultiMam nibukreem!!! Peale iga söötmist määrisin peale esimestel nädalatel. Ei tulnud lõhesid ja sööta oli tiptop! Väga väga väga soovitan seda geeli. Oh, nii tuleb meelde, kuidas ise kotti pakkisin detsembris… Soovin sulle südamest edu ja ilusat sünnitust!!!! 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 24. september 2016 at 08:18

          Jaa, ma võtan vee ja ok, viskan mõned padjad ka kotti, mul on neid paar karpi küll. Multi Mam kompressid on kaasas!