Beebiootus Rasedus Sünnitus

holyshit ma sünnitan v?

8. oktoober 2016

Eile ohkasin ma Kardole, et kuigi nüüd võib iga päev asjaks minna, siis ma olen juba kuidagi vaikselt ära harjunud selle igavese rasedusega. Et ma olin ju 100% kindel, et Lemps tuleb kuupäevaliselt veel enne Marigi, aga nüüd pole mul isegi imeväikest tunnet, et ma üldse kunagi siin ilmas sünnitama hakkan. Kardo lohutas, et esiteks paar päeva on ju veel aega ja teiseks vaevalt, et ma nüüd päriselt rasedaks jään. “Raudselt jään!” pööritasin ma silmi.

Kell neli hommikul ärkasin ma selle peale, et nagu ikka, võtta Renniet ja minna pissile, kui ma avastasin, et… ma vist ikkagi ei jää eluks ajaks rasedaks. Nimelt on hakanud limakork eralduma ja nagu Mari sündimise päeval, tulid tagasi ka päevadevalu laadsed tooted. Tänaseks on rasedust täpselt 39 nädalat.

Otseloomulikult ei suutnud ma siis enam magama jääda, vaid mõtlesin ainult sellest, et mul pole ju kõik veel valmis ja nõud on pesemata ja asjad uude kummutisse panemata ja lõuendid seina panemata ja raudselt on haiglakotist veel midagi puudu ja…Niimoodi ma seal vedelesin ja mõtlesin, kuigi ma teadsin väga hästi, et loogilisem oleks hoopis magada, sest ma olin selleks ajaks saanud ainult kolm tundi und. Mingi viis läbi sain ma korra sõba silmale, aga tunni pärast ärkas juba pissihädaga Mari ja siis ma enam magama ei jäänud.

Hetkel on kell 7 ja ma olen jõudnud duši all käia, jalgu sheivida, juukseid maskitada, teed keeta ja nüüd vaatame Mariga TLC pealt mingit kääbustesaadet. Kardo ei lase ennast heidutada sellest, et täna tuleb üks JUBE  imeline päev ja põõnab rahumeeli edasi. Oodaku ta vaid, eks ma varsti ajan ta üles, sest kaua me peame Mariga siin nädalavahetuse pannkooke ootama?!

Mu kõige suurem mure on hoopis see, et mul on mega nohu ja köha ja ma tõesti ei kujuta ette, et kas ma siis annangi selle kohe vaesele beebile või? Ehk on keegi veel sellise külmetusega sünnitama läinud ja jagaks kogemust?

Igatahes, mis siis muud, kui nüüd jääb üle ainult… oodata. Uuuh, nii hirmus! Ja nii põnev! aga rohkem hirmus. Ja ikkagi põnev. Ütlesin Marile ka, et emme toob nüüd varsti väikse tita koju, mille peale raputati pettunult pead: “mkmmm!”. Nagu näha, siis tulevane suur õde ei ole asjast just vaimustuses, eks näis, mis näo ta siis pärast teeb.

Teid ma hoian ikka kursis, aga ma usun, et rohkem FBis, mis ma siin sada korda ikka blogin sellest, eks. Hoidke siis pöidlaid, olge inimesed!

img_9169-8004629

Loe ka neid postitusi!

105 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Friedrich 9. oktoober 2016 at 19:58

    Ilus armas laps. Palju õnne kõigile asjaosalistele ja pisititale!
    Aga selle Lende nimega läheb raskeks, kui tütarlaps saksakeelsesse seltskonda või keskkonda juhtub sattuma (mis tulevikus Euroopa Liidus täiesti võimalik on). Siis võidakse teda puusaluuks või lihatükiks kutsuma hakata. Vaata lende tähendust siit:
    https://de.wiktionary.org/wiki/Lende

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. oktoober 2016 at 21:11

      No siis on puusaluu, mida teha 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 9. oktoober 2016 at 17:25

    Tundub, et eile oli hea tähtede seis 🙂 Palju õnne teile! Just lugesin, et Stig Rästa sai ka eile isaks 😀

  • Avatar
    Vasta Kata 9. oktoober 2016 at 14:31

    Palju palju õnne sulle! Tubli oled! 😀

  • Avatar
    Vasta J. 9. oktoober 2016 at 13:31

    No nii beebi ongi käes! Palju õnne! Loodan, et läks “libedalt” 😀
    Tere tulemast Lende (eeldan, et Loviis/a/e) ja lahedat kooskasvamist teile!
    Ootan huviga sünnilugu! 🙂 ja veelgi rohkem ootan tegelikult Mari reaktsiooni (filmi!) 🙂

  • Avatar
    Vasta Annili 9. oktoober 2016 at 11:55

    Tore, et sinu emaplaadi ühendamisel vähemalt taktitunnet, hoolivust ja lugupidamist ära ei unustatud…

    • Avatar
      Vasta Annili 9. oktoober 2016 at 15:12

      See kommentaar pidi kellegi anu inetu kommentaari vastuseks olema btw

  • Avatar
    Vasta aleesja olen 9. oktoober 2016 at 08:23

    joudu ja jaksu

  • Avatar
    Vasta tätoveeringonniiilus 9. oktoober 2016 at 00:12

    Millal sa tätoveeringud eemaldad endalt?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. oktoober 2016 at 10:23

      Millal sa endale mudelrongi perse pistad?

      • Avatar
        Vasta Ilona 9. oktoober 2016 at 18:28

        Hahhaaa 😀
        Kui hea 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 8. oktoober 2016 at 21:48

    Saigi ootus otsa ja nüüd ta siis ongi juba teil süles! 🙂 Palju-palju-palju õnne kõigile asjaosalistele! 😀
    Mõtlesin täna terve päev ja saatsin head mõtted teele. Sa olid tubli ja said suurepäraselt hakkama 🙂

  • Avatar
    Vasta KK 8. oktoober 2016 at 21:20

    Palju õnne pisipõnni puhul! 🙂

  • Avatar
    Vasta Fännikas 8. oktoober 2016 at 20:57

    Paljupaljupalju õnne väikse ilmaime sünni puhul ???

  • Avatar
    Vasta siky 8. oktoober 2016 at 17:17

    Beebil on mingi kaitse algul mu meelest, mis ei lase tal haigeks jääda. Mu beebid pole küll pisina haiged olnud, ikka alles siis kui rp andmine lõppenud… ära muretse liialt 🙂 Mude sünnitasin viimati mega köhaga, nii et oli raske õigesti hingatagi.
    Jaksu, loodan, et läheb asjaks ja saad rasedusega “ühele poole”. Ole tubli, mõttes sinuga!

  • Avatar
    Vasta K. 8. oktoober 2016 at 15:25

    Kiiret ja kerget! 😉

  • Avatar
    Vasta A. 8. oktoober 2016 at 14:19

    Kõik läheb hästi Mallukas! Natukene veel ja siis on juba Sul teine preili süles! Hoiame kõik pöialt nagunii! 😀

  • Avatar
    Vasta Eliana 8. oktoober 2016 at 13:28

    Läksin ka köha ja nohuga sünnitama. Endal oli megaebamugav(õnnex laps nr2 & essadest valudest 4h kui beebs käes) aga lapsel ei midagi 🙂

  • Avatar
    Vasta meow 8. oktoober 2016 at 13:12

    Niiii pönev! Hoian pöidlaid! Ja hoia ikka kursis

  • Avatar
    Vasta Piret 8. oktoober 2016 at 13:06

    Mina jäin limakorgist ilma 37+0 ja sünnitasin 40+6 😀 Pea 2 nädalat ootasin et kohe kohe 😀 siis andsin alla ja ootasin veel 2 nädalat kuni ta siis otsustas tulla 🙂 Õnne ja jaksu 🙂

  • Avatar
    Vasta Q 8. oktoober 2016 at 12:34

    Ma jäin öö enne sünnitust keskkõrvapõletikku, põskkoopa põletikku, hambad hakkasid valutama (kuigi on terved) ja sada häda oli küljes. Ma ei saanud magadagi. Perepalateid polnud ja pidin kaksikutega 3 päeva üksi haiglas olema. Ma arvasin et suren sinna ära. Suutsin lõpuks arstidele selgeks teha et tehke ometi see vereproov ja andke antibiootikume. Põletiku näit ja raua puudus olid nii suured et küsiti kuidas sa püsti seisad kas silme eest must pole? Ära ei minesta? 😀 Sain haiglas kõige enne palaviku siis rinnapõletiku ja nibud läksid ka mega katki. Tervis ütles täiega üles, raua tase oli 74 peale sünnitust. Enne sünnitust veel mõtlesin et kuidas ma jaksan need kaks ära sünnitada. Aga noh sünnitasin siis ruttu ära ja asi korras 😀
    Lapsed jäid terveks mis siis et kodus olid haige issi ja venna ka veel ees ootamas. Beebid niitis maha 1.kuuselt noroviirus ja esimene õrn nohu oli 6.kuuselt.

    ÜHESÕNAGA ARST ÜTLES JUBA HAIGLAS ET BEEBIDEL ON EMAÜSAST SAADUD KAITSEKIHT PEAL KUNI 4-6.ELUKUUNI.

    • Avatar
      Vasta Kristel 9. oktoober 2016 at 18:54

      Ma ei saa aru mis jaht nende perepalatitega-saab rohkem maksta ja kogu lugu? Ma tõesti ei kujutaks ette et tuleks mehega koos haiglasse põõnama. Üks istub teine pikutab, vähemalt saab mehele sada tegemata asja ära rääkida:) Ah, jaa mul üks sõbranna tõesti käis sedasi haiglas, et mees norskas ega lasknud magad, no tõesti on parem üksi olla. Minu elu 2 rahulikumat päeva pealae lapse sündi 3 söögikorraga, mida muidu pole teadlikus (loe: mida mäletan) elus kunagi olnud+keegi ei julge helistada:) ei kurda. p.s miks keegigi!!! ei maini kunagi seda kaalu languse protsenti, et kui suurem, välja ei lasta beebiga? Mu beebil tiba allapoole, ei midagi eluohlikku, aga oleks muidu kohe hommikul koju saanud, kui teadnud arvutada ja ise kaalumise teinud:( Mul oli see esimene asi mida sünnitama läinutele maininud.

      • Avatar
        Vasta Q 10. oktoober 2016 at 05:35

        No ma tundsin end sellel hetkel väga kehvasti, tervis oli nii halb et ma ei saanud magadagi kuidagipidi, nohust köhast niigi silme eest udune ning poolt toimuvat ei kuule kuna kõrvad “tatti täis”. Sain päevake enne laste sündi nabasonga ja kuna verekaotus oli nii suur siis ma ei liikunud kiiremini kui aegluubis ja mööda seinu sest silme eest oli nii must, no ja nimodi käisin käruga kraanikausi juurde ja püüdsin beebisi pesta, kui silme eest must oli siis istusin ruttu põrandale. Ma olin nii küürus nagu vana inimene 😀 ja väsisin kui pidin kõndima 5m. Mul oleks sel hetkel tõesti mehe abi vaja olnud, proovi ise kahe beebiga korraga hakkama saada kui sa ei tule ise endagagi toime 😀 mees oli 80km kaugusel kodus ja igapäev sõita oleks olnud suht halb kuna mingi hull tuisk oli, 2h haiglasse sõitu ja 2h tagasi ja külastus ajad olid mingi poolelõunasest ajast kella 16.-ni, ainult paar tundi oleks saanud meiega olla. Elasin need kaks päeva pool surres üle ja istusin üleval ning toitsin neid iga 1.5h tagant et kaal ei langeks, ühel oli suhkru tase vms. peale sündi langenud nii hullult et pidi täiega söötma. Passisin need kaks päeva üleval ja söötsin neid elueest ja sain kahe päeva pärast koju. 🙂

  • Avatar
    Vasta Nele 8. oktoober 2016 at 11:52

    Kui asjaks läheb,siis soovin sulle kiiret ja kerget! Ja ma panustan ikka tänasele päevale! 🙂 Kui ei lähe täna tegudeks,siis lähipäevil ehk kindlasti 😉

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 8. oktoober 2016 at 11:47

    Täiega hoian!

  • Avatar
    Vasta Laura 8. oktoober 2016 at 11:10

    Jõudu ja jaksu ja imelist kohtumist oma uue beebiga ?

  • Avatar
    Vasta Mirell 8. oktoober 2016 at 10:45

    Whoop, whoop. Kui täna sünnib, siis me jagame sama sünnipäeva. Kiiret ja kerget sünnitust!

  • Avatar
    Vasta Marge 8. oktoober 2016 at 10:11

    Nii tore. Täna sünnipäev minul ja samuti minu pojal kes 12 aastat tagasi otsustas ilmale tulla just minu sünnipäeval.

  • Avatar
    Vasta Janne 8. oktoober 2016 at 10:06

    Mallu . Mul tekkis päev peale beebi sündi nohu ja köha ning ka üks vanem lastest nohune , aga beebile pole külge hakanud . 🙂

  • Avatar
    Vasta Kessu 8. oktoober 2016 at 10:04

    Jeee…… me Robinaatoriga tervitame lempsi…:)

  • Avatar
    Vasta Maarja Frei 8. oktoober 2016 at 10:03

    Kui asjaks läheb siis kiiret ja kerget synnitust! Ma yhe lapse synnitasin nohu/köhaga. Too hetk polnud aega tähele pannagi köha/nohu kuid pärast synnitust oli vastik köhida ja nina nuusata. Kuid beebs nakkust ei saanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 8. oktoober 2016 at 09:51

    Mina läksin ka nohuga sünnitama. Põdesin hullult, aga sünnitusel läks see hoopis meelest muu rõveda kõrval 😛 ja laps ka haigeks ei jäänud. Ps. See kääbikute sari täiega lrmpar mul. Sulle aga jõudu 😉

  • Avatar
    Vasta Katriin 8. oktoober 2016 at 09:45

    Heh, ja mina nägin veel täna unes, et hakkasin sünnitama. Olin kodukohas ja järsku hakkasid sellised valud peale, et isa hakkas haiglasse viima ja siis poolel teel hakkasin autos nutma, sest mõtlesin, et pooled asjad on haiglakotist puudu.
    Uni oli väga imelik, sest ma ise ei ole rase 😀

    Sulle loodan aga kerget sünnitust ja et preili kiirelt endale sülle saaksid 🙂

  • Avatar
    Vasta Eneli 8. oktoober 2016 at 09:45

    Issand kui lahe, mul sai poja täna just kuu vanuseks, loodan et tibu sünnib sul täna ss on hea meeles pidada millal Lempsil sünna 😀 Kerget sünnitust sulle ikka 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrit 8. oktoober 2016 at 09:43

    Ma sain isegi jalaseenest lahti sünnitusega?! 😀 Ilusat kohtumist teile oma väiksega! 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 8. oktoober 2016 at 09:32

    Hah, ma siis nägin täna öösel mingit prohvetlikku und sinu sünnituse algamisest 😛 Olgugi, et ma panin kõik panused 12.ndale. Igatahes elev ja rõõmustav uudis ju :))) Sul on tohutult kaasaelajaid ja kindlasti oled tubli ning kõik läheb hästi!

  • Avatar
    Vasta Lilli 8. oktoober 2016 at 09:27

    Juhuuu, mul tekkis ärevus, nagu ise läheks. Nii lahe! (Mingi heldinud hääletooniga öeldud)

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 8. oktoober 2016 at 09:23

    Nii äge on ikka rasedate ja sünnitajate kogemusi ja muud sellist lugeda.
    Minul kaks last ja mõlemad tulid väga ruttu.
    Grethe-Eliisiaga (3a.) tuli mul hommikul kell 08:30 limakork ära kui hommikul ärgates pissile läksin ja siis kohe hakkas kõik pihta ka. Õnneks olin parasjagu haiglas ka. Ja kell 10:31 oli tüdruk väljas.
    Ramoniga (3kuune) tuli limakork ära kui lõunaunest ärkasin ja pissile läksin. Siis hakkas jälle kõik kohe pihta. Siis helistasin emale et “ma vannun et ta tuleb kohe välja” ja ema tuli pani ruttu haiglakoti kokku sest mina istusin aind jalad laiali potil ja mina ennast ei liigutanud (kell oli 18:30) ja kella seitsme ajal jõudsime haiglasse ning kell 20:59 oli poeg minu rinnal. 🙂 kõik käi kuidagi jube kähku. Aga poja sünd oli mitukümmend korda valusam kui plika sünnitamine.

  • Avatar
    Vasta Eleri 8. oktoober 2016 at 09:22

    Mina sünnitasin ka külmetusega, st alustasin sünnitust nohu, köha ja halva enesetundega aga sünnitasin koos lapsega selle endast välja, ja laps ei saanud endale külmetust..

  • Avatar
    Vasta Olivia 8. oktoober 2016 at 09:13

    Mina läksin mega köha ja nohuga sünnitama. Parim oli olla sünnituse ajal, adrekas laes, ei nohu ei köha. Lapsel polnud häda miskit ja ei saanud mu viirust. AGA..peale sünnitust köhida..vaat see oli lihtsalt nii kohutav 😀

  • Avatar
    Vasta Karolina 8. oktoober 2016 at 09:11

    Ma ütlesin et sünnitad 9.10 😉 täna hakkas pihta aga homme sünnib 😛 Jõudu ja jaksu 😉

  • Avatar
    Vasta Kristi 8. oktoober 2016 at 09:01

    Kui beebiga koju tulete, siis kindlasti Marile väike/suur kink kaasa 😉 siis Mari vaatab, et oh äge tegelane ju see väike beebi, tõi laheda asja 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. oktoober 2016 at 09:06

      Mari ei mõista väga kinkide erilisust, ta saab neid nädalas vähemalt korra 😀

      • Avatar
        Vasta Kristi 8. oktoober 2016 at 10:12

        Aga kui uus elanik selle toob, siis see miskit uut ju … Proovida võid ikka, pigem võib see head teha, kui halba 😉 paljude tuttavate vanemad lapsed on beebisse, siis paremini suhtunud 😉

  • Avatar
    Vasta liis 8. oktoober 2016 at 09:01

    Kuule sul võiks olla mingi live feed oma hetke seisu kohta.
    Sünnitab – jah/ei
    Vererõhk
    Beebi südamelöögid
    Tuhude sagedus jne
    Jookseks otse blogisse ja fb. Siis ei peaks kogu aeg selgitama ja blogima.
    Siis veel päeva menüü ja kalorid. Kulutatud kalorid.
    Ja no võiks olla automaatselt, mitte et ise pead kogu aeg lisama infot.
    Mingi kiip naha alla vms 🙂
    Pool tööd oleks tehtud kohe ja ei peaks kogu aeg aru andma.
    Pool Eestit rahul 🙂

  • Avatar
    Vasta Diana 8. oktoober 2016 at 08:50

    Juhuuuuu! Hea vihmane päev sünnitamiseks.

    Pisar tikub silma lausa.. niiii imeline seee beebi sünd ikka!

  • Avatar
    Vasta Liiska 8. oktoober 2016 at 08:48

    Ära põe jh. Lapsele on antud ema poolt tugev immuunsus (teatud kuudeni) ja lisaks rinnapiim on samuti tervist hoidev. Eelpiim tugevdab immuunsust ja lõpupiim toidab ?. Rahu, tibu on kõige tervem teie pere peale kokku ?.

  • Avatar
    Vasta Käts 8. oktoober 2016 at 08:48

    Ma iga hommik võtan arvuti lahti ja loodan et sa sünnitad lõpuks. Jumal tänatud et see päev on käes ja loodame et enam pole palju jäänud.

  • Avatar
    Vasta Kolme lapse ema 8. oktoober 2016 at 08:45

    Noh sünnitamisega läheb veel aega ja sa juuad veel nõud pesta 100 korda ja haiglakoti 200 korda lahti võtta ja uuesti kokku panna 😀 vb sul eemaldub limakork täna aga sunnitama lähed alles 7 päeva parast .Koik sünnitused võivad olla erinevad.Mina soovin sulle ,et su sünnitus kulgneks ladusalt ja hoian pöialt,et suur õeke ka harjuks selle uue beebiga 🙂 jõudu sulle .

  • Avatar
    Vasta A4 8. oktoober 2016 at 08:35

    Esimese lapsega hakkas minul limakork eralduma kolmapàeval ja laupàev vastu pyhapàeva hakkasid seljavalud ja jàlgisin neid ja làksin igaks juhuks kontrolli ja jàeti sisse ja pyhapàeva hommikul oli keiser. Sisse làksin oli 2cm avatust ja ööga oli 1 cm juures ja tegevus oli liiga aeglane ja lapse mõõdud suured ja tehti keiser. Edu pressimisel ja kyll selle haiguse ka unustad. Seni kosu ja kogu ennast et hiljem jõudu oleks kui asjaks làheb ja usun et kui pisike kodus on siis Maril aind hea meel selle yle ja siis tundub Mari teile mega suure lapsena. Mul oli ka kui haiglast koju sain teise lapsega siis esimene laps oli nagu yleöö nii suureks poisiks saanud enne seda oli pisike ninnu nànnu 🙂

  • Avatar
    Vasta Janne 8. oktoober 2016 at 08:26

    Ole tubli 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 8. oktoober 2016 at 08:19

    Poleks mul 42+1 seda poissi keisrilõikega lõpuks kõhust välja võetud ma arvan, et ma oleks ka siiamaani rase 🙂 aga nüüd on mul varsti poole aastasels saav asjalik põnn kodus 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 8. oktoober 2016 at 08:14

    Mina läksin ka kohutava köha-nohuga sünnitama. Oli see kestnud mul üsna pikalt, sest rasedale ainuke ravi ongi ju joo teed ja tee auru! Sünnitades (vähemalt minu jaoks) oli see haigus nagu pühitud. Ise küll ei mäleta, et oleks kordagi köhinud…juu siis keskendusin muule tähtsamale. Mees aga ütles et köhisin ka haiglas nagu vana mees…tea siis nüüd keda uskuda.
    Kui beebi sündinud oli, muretsesin sama asja pärast, et kui me seal ninapidi koos nunnutame, kas ma teda ei nakata. Ämmakas ütles et ei, nii pisikest ei nakata…kas rinnapiima pärast äkki? See päev oli kõik nagu vati sees ja peale 40h ülevaloldud tundi ei jäänud kõik meelde. Mul oli samamoodi-läksin õhtul magama…kohe und ei tulnud ka ja kui lõpuks magama jäin, sain 15 minutit magada ja veed tulid kell 1 öösel ära. Pere teine laps sündis kell 15.47 (esimene sünnitus kestis 13h niiet need jutud “teine tuleb kiiremini” igaljuhul minu emakasse kohale polnud jõudnud)
    Aga hoia end väga!! Sünnitus on väga tugev pauk kehale…ilmselt korduvsünnitajana tead seda seda oh-my-god-ma-oleks-nagu-bussi-alla-jäänud tunnet…ja minu organism sellele vastu ei pidanud. 5 päeva peale sünnitust sain väga hullu kõrvapõletiku ja antibiootikumi d. Niiet peale selle imelise inimese tulekut ära oma tervist unusta ja hoia hoia hoia end!!!
    Ahjaa, praegu siis aga pea rõõmsalt vastu ja kõigest mõne tunni pead neid põrgupiinu veel taluma-siis läheb kõik juba väga taevalikuks ♡♡

  • Avatar
    Vasta Ellie 8. oktoober 2016 at 08:14

    Mina jäin ka mõned päevad enne sünnitust haigeks.. Meganohu, palavik ja köha. Kui valud pihta hakkasid, siis enam ei mäleta, et halb oleks olnud. 😀 Mul kadus sünnituse käigus ära, tähtsam tegevus vajas tähelepanu 😛 Loodan, et paraned samamoodi!

  • Avatar
    Vasta Kristin 8. oktoober 2016 at 08:12

    Mina läksin suure köhaga sünnitama. Lapsel olid viirusenäitajad laes ja hakkas kohe ravi saama.

  • Avatar
    Vasta Merli 8. oktoober 2016 at 08:11

    Kerget pressi ! Jääme siis live ootama ?

  • Avatar
    Vasta Karoliin 8. oktoober 2016 at 08:09

    Mina mõtlesin eelmine aasta oktoobri lõpus täpselt nii ( holyshit- ma sünnitan v). Kuu aega oleks veel aega pidand olema. Haiglakotist polnud haisugi ja alles eelmisel päeval sain ämmakalt mingeid lehti täita, mis siiani täitmata. 5 tundi hiljem sain juba mõelda, et holyshit- olengi ema!

  • Avatar
    Vasta Kristel 8. oktoober 2016 at 08:04

    Haah,minuga ühel päeval 🙂 mul täna sünna..lahe!!

  • Avatar
    Vasta d 8. oktoober 2016 at 08:01

    Palju edu ja jaksu. Tee synnitusest live chat 😀

  • Avatar
    Vasta Kaidi 8. oktoober 2016 at 07:58

    Teist last läksin sünnitama ka ilge nohuga. Peale sünnitust kadus see paari päevaga ja tita seda ka endale ei saanud. Ainult “uuu”-tamise ja pressimise ajal oli jama, nina läks vahepeal nii kinni, ainult läbi suu sain hingata. Nii et võta kindlasti ninatilgad kaasa, et nina koguaeg lahti oleks! Kõike paremat! 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 8. oktoober 2016 at 07:51

    See limakork võib tulla niiviisi mitmeid päevi enne tegelikku actionit (eriti korduvsünnitajatel), nii et selleks ajaks vb Sul nohu juba läinud 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. oktoober 2016 at 07:58

      No eks näis, Mariga oli ka nii, et hommikul tuli ära ja õhtul sünnitasin 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 8. oktoober 2016 at 07:47

    Jõudu ja võimalikult kerget sünnitust! Et kõik läheks hästi!

    Ise ma jäin ka pisut enne sünnitust ilgesse köhasse-nohusse, aga jõudsin enne paraneda. Sünnitasin 41+2.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 8. oktoober 2016 at 07:45

    Ma olin ka igavesti rase. Muudkui ootasin ja lootsin. Lõpuks, kui 2 nädalat üle läks, siis kutsuti esile. Aga vinge, kui teil asjaks läheb. Ootan juba pilte ja postitusi tuttuuest beebist❤️

  • Avatar
    Vasta Maarja 8. oktoober 2016 at 07:41

    Hoian varbaid ja pöidlaid;) Ole tugev!

  • Avatar
    Vasta G 8. oktoober 2016 at 07:40

    Annan hüva nõu. 😀 Teise lapse sünd võib maru kiireks kulgeda. Vähemalt pärast sünnitust öeldi, et täisavatus võib tekkida ka 1h jooksul.
    Sünnitasin just augustis uue beebi. Algusest sain märgi hommikul ca 7aeg. Tegin päevaseid toimetusi nii nagu Sina. Õhtul juba olid valusamad toonused. Läksime siis haiglasse.
    Ämmakas vaatas läbi, 1cm avatust healjuhul, sünnitama ma küll ei hakka täna ega ka homme.
    Eks siis mõtlesin, et kurat mis värk on, valud ju käivad. Arst oli rääkinud ja ktg midagi ei näitanud 😀 Sõitsime siis koju( ~25minutit). Selle ajaga läksid valud tugevamaks,sõitsime ikkagi tagasi(~25minutit). Uuesti haiglas ja seekord avatust 9cmi. Ütlen ära, et kui oleks mehele vastu punninud, et need kõigest veel libavalud siis oleks vist kodus sünnitanud 😀

    Aga kiiret ja kerget Sulle! 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 8. oktoober 2016 at 07:40

    Mina esimesega ei näinudki limakorki, teisel aga hakkas see hommikul tulema kui valud juba olid ja sama õhtu olin haiglas ja järgmine hommik 5:05 oli pliks kõhul. Nii et siiski kiiret ja valutut ?

  • Avatar
    Vasta Elis 8. oktoober 2016 at 07:37

    Oiiiii, Mallu! Musidkallidpaid sulle! Mul täpselt see ärevuse tunne sisse, mis noh, tead küll, aasta tagasi 😀 ainult et homme.
    Mul oli ka see päevadelaadne valu, hakkas ainul pool 8 hommikul 🙂 ja nohu oli ka muide, peale sünnitust ainult oli kadunud kuskile!?
    ja no usu, hoolimata poja sünna ettevalmistustest, refreshin su fb lehte nüüd iga minut ehk et muidugiiiiii, olen mõtetes sinuga! Sa oled tubli ja saad hakkama. Naaaaaatukene kannatust ja eneka mõtteid ja TEHTUD! 🙂
    Ootan uudiseid 🙂 muah!

  • Avatar
    Vasta Anu 8. oktoober 2016 at 07:36

    Sheivisid jalgu, wow, see ei saanud kerge olla:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. oktoober 2016 at 07:59

      Ah, midagi kraapisin seal jah 😀

  • Avatar
    Vasta Riina 8. oktoober 2016 at 07:36

    Hoiame pöidlaid!! Go, Mallu!!!!

  • Avatar
    Vasta Erika 8. oktoober 2016 at 07:35

    Mina olin esimest last sünnitama minnes haige. No ikka korralik rögaga köha ja paks tatt. Pea oli ka otsas nii paks. Seal öeldi ka, et ilmselt on siis lapsel ka sündides nohu. Ja oligi. Nii kahju oli pisikest. Tal oli nii raske süüa selle nohu pärast. Aga jah katsu ennast ravida, enne kui minek. Ehk õnnestub lahti saada. Tee auru ja värki..

  • Avatar
    Vasta Maria 8. oktoober 2016 at 07:31

    Palju onne, pole enam kaua oodata, mina sunnitasin nohu ja kohaga mis peaaegu mooduma hakkasid.
    Haiglas kohe ei nakanud, aga kui koju joudsin, siis 3l oel oli ka nohu ja kusagil 5 ndal paeval sai pisike ka nohu.
    Nuud hakkab vaikselt mooda minema ega see tore ei ole, aga mis paraja, uldiselt beebid kes saavad rinnapiima on kaitstud antikehadega.

  • Avatar
    Vasta T 8. oktoober 2016 at 07:28

    Vaevalt sa teda nakatad! Ta on sinu vereringega ühenduses, ta saab sinult rinnapiim. Kõik sinu bakterid on juba temal ja külmetus on selline haigus, et mina usun, et sina annad beebile antikehad!
    Tõesti loodan, et nii läheb!

    Palju jaksu tänasesse(homsesse ka igaks juhuks) päeva!

  • Avatar
    Vasta Liisa. 8. oktoober 2016 at 07:24

    Edu 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 8. oktoober 2016 at 07:24

    Mina läksin ka sünnitama, kui mul oli suur nohu, aga õnneks pisike ei saanud seda omale. Peale sünnitamist kadus nohu, mis oli kestnud pool rasedust, paari päevaga.

  • Avatar
    Vasta Birx 8. oktoober 2016 at 07:22

    Nohu mis on kestnud üle 3 päeva ei ole nakkav enam

  • Avatar
    Vasta Ann 8. oktoober 2016 at 07:20

    Nii äge!! Loodan, et läheb päriselt ka asjaks! 😀 mina sain ka enda pätaka sama päeva õhtul kui limakork eraldus. Hommikul kell 7 tuli limakork ja 22.22 oli mu plika sündinud, nii et hoian pöialt 🙂

  • Avatar
    Vasta Aile 8. oktoober 2016 at 07:18

    Jõudu!

  • Avatar
    Vasta Liis 8. oktoober 2016 at 07:18

    Näiteks mu ämmaemand rääkis,et üks naine läks ka ilgelt tõbisena sünnitama ja peale sünnitust oli kõik nagu pühitud 🙂 ja et sa väga hästi hakkama, ei seganud nohu ega miski 🙂
    Limakork on selline “tore” asi ,mis võib varem ka eralduda , mul eraldus poisiga 2 nädalat varem :O :/
    Loodame,et sul ikka hakkab kõik nüüd ja kohe toimima-edu 🙂

  • Avatar
    Vasta Karolin 8. oktoober 2016 at 07:17

    Palju jõudu ja jaksu 😀

  • Avatar
    Vasta Chrissu. 8. oktoober 2016 at 07:16

    So cool. 😀 Ootan juba, kuni pisike beebi sünnib. 🙂 Ja edu ja jaksu sulle! 🙂

  • Avatar
    Vasta Gets 8. oktoober 2016 at 07:14

    Mallukas ! Viirus ei tohiks lapsele külge hakata, sest pisikestel esimesed kolm kuud peaks olema immuunsus tugevam 🙂
    Sinule aga soovin sünnitusel vastupidavust, sest haigus teeb meid endid nõrgemaks.
    Tead, ise üsna pidevalt su blogi lugedes, arvasin vahepeal juba, et teed meile tünga ja beebi tegelikult juba olemas ??

  • Avatar
    Vasta Loor 8. oktoober 2016 at 07:11

    Ohhh kui tore , lõpuks käes see aeg! Hoian pöidlaid, soovin edu ?

  • Avatar
    Vasta M 8. oktoober 2016 at 07:08

    Haha, ma nägin täna unes, et sul sündis poiss ja ta oskas kohe kõndida 😀 Miks ma selliseid asju unes näen, ei tea.. Aga edu sünnitusel :)!

  • Avatar
    Vasta KJ 8. oktoober 2016 at 07:05

    Mul oli samamoodi limakork hakkas hommikul kella kuue aeg eemalduma ja poolest päevast kannatasin valusi ja olin ainult 2h maganud+ terve öö kannatasin neid valusi veel ja nii ma siis järgmisel hommikul sünnitasin oma pisikese piiga kes on nyydseks juba 2 kuud ja 7päeva 🙂 Aga edu ja jõudu sulle! ?

  • Avatar
    Vasta Kata 8. oktoober 2016 at 07:05

    Minul oli ka räme nohu sünnitama minnes. Hirmuga mõtlesin et kuidas ma hingama pean, kui läbi nina õhk läbi ei käinud. Ja minu rõõmuks olid ka apteegid kõik kinni kuna aastavahetuse trall käis ümber ringi. Aga siis kui veed avati ja valud tulid oli nohu läinud imeväel ja ma sain taas normaalselt hingata.
    Aga jaksu sulle ja kõik läheb hästi:)

  • Avatar
    Vasta Katri 8. oktoober 2016 at 07:00

    Oi kui põnev…:) Ole siis vapper!!! Muidugi võib selle päris action´iga veel aega minna…:) Aga ikkagi, PEA VASTU!

  • Avatar
    Vasta Käps 8. oktoober 2016 at 06:59

    Jaksa, jaksa .Lõpp igavesel rasedusel pole enam kaugel ???

  • Avatar
    Vasta Mann 8. oktoober 2016 at 06:54

    Ülehomme on alles 2päeva pärast, Mallu. Suru kokku, hoia kinni ?
    Jõudu ja jaksu!

  • Avatar
    Vasta Krk 8. oktoober 2016 at 06:53

    Edu!! Ja jaksu! Varsti kohtutegi Lempsiga 🙂

  • Avatar
    Vasta Karo 8. oktoober 2016 at 06:51

    Oiii palju palju edu.
    U can do it !

  • Avatar
    Vasta Helena 8. oktoober 2016 at 06:47

    Kui lahe. Ma ka nii excited!
    Mul oli esilekutsumine, et puudub täitsa see kodus ootamise tunne. Ma vist oleks juba haigla ukse taga oma kohvriga, et: ” nooh, ma tulin oma beebile järgi.”

    Head!;)

  • Avatar
    Vasta Regina 8. oktoober 2016 at 06:46

    Halluuja!! Millised toredad uudised varajasse hommikusse. ? Kerget sünnitust! ?

  • Avatar
    Vasta Grete 8. oktoober 2016 at 06:45

    Oooooo…Jõudu ja jaksu sulle! Sa igati tegus ja tubli.Mina küll nii tubli pole.
    You can do it girl! 😉

  • Avatar
    Vasta Margit 8. oktoober 2016 at 06:44

    Sa jõuad veel kõuk need tegematta ja läbimõeldud toimetused ära teha enne kui minek 😉
    Aga jõudu ja jaksu sulle!!

  • Avatar
    Vasta E. 8. oktoober 2016 at 06:40

    Rinnnapiim annab pisikesele immuunsuse. Ehk kui sul on nohu siis rinnapiima sees juba nö vaksiin nohu vastu:). Nii rääkis mulle ämmakas kui jäin kohe peale sünnitust ise grippi

  • Avatar
    Vasta H 8. oktoober 2016 at 06:40

    Edu teile! Minu sünnitus algas ka nii,et kell 4 läks uni ära ja siis hakkasid looteveed solinal tulema. Varsti saad ka hommikul kell 7.30 oma titat toita nagu mina hetkel.

  • Avatar
    Vasta K.E 8. oktoober 2016 at 06:38

    Hoian pöidlaid. Kõik läheb hästi!

  • Avatar
    Vasta Kati Rom. 8. oktoober 2016 at 06:38

    Mul eraldus ka kolm päeva tagasi limakork ära, eile õhtul hakkas paha ja pea jubedalt valutas ning päeval hakkasid toredad kümne mintiste vahedega valud, tulime siis mehega haiglasse igaksjuhuks kontrolli, siin öeldi et pole ma veel sünnitaja, et laps veel kaugel. 😀 Loodan et sul läheb paremini 🙂

  • Avatar
    Vasta AK 8. oktoober 2016 at 06:35

    Meie Cris-Brennet sündis ka täna aasta tagasi kell 7.43 🙂 aasta on ülikiirelt läinud. Alles tegin rasedustesti ja olid kaks triipu. ‘Üùd jookseb ta mööda tuba .

  • Avatar
    Vasta Eva 8. oktoober 2016 at 06:32

    Mina käisin ka haigena sünnitamas. Minu poiss haigeks ei jäänud.
    Ühel mu tuttaval tuli limakork ära aga ta läks sünnitama alles nädal aega hiljem. Loodan et saad täna pisikese kätte. Edu sulle.

  • Avatar
    Vasta Anna 8. oktoober 2016 at 06:31

    Jeee, sünnipäev!!!! Jõudu!!!!!!!!!!

    (liblikad on kõhus ja enda sünnitused tulevad meelde 🙂