LAPSED Lasteasjad

video: trikoolinaga beebi kandmine

25. oktoober 2016

Tere sõbrakesed! Olen siin paar viimast päeva rohkem lina võlusid avastama hakanud ja kui ma oma beebigrupis sellest juttu tegin, palusid mõned mind teha väike video, mismoodi seda lina selga saada. Jah, ka mulle tundus see enne paras raketiteadus, aga tegelikult on see üsna kerge. Vähemalt mulle tundus nii. Seega tegin siis sellise väikse video, et näidata, mismoodi mina beebit kannan, kui vaja on. Mõnikord pole vajagi, aga nii nunnu on, kui ta niimoodi küljes tolkneb. Tahaks temaga isegi nii õue minna, aga selle jaoks oleks mul juba lapsekandmise jopet tarvis. Ja mis talle siis veel selga panna? Ah, ei tea, üks asi siiski korraga.

NB! Ma ei saa garanteerida 100%, et ma sada miljon prossa kõike õigesti tegin, aga mulle tundub isiklikult, et vist teen küll. Kui aga keegi tahab mind parandada, siis on see enam kui teretulnud, teen siis lihtsalt uue video.

Vastan ka mõnele küsimusele,mis mulle on esitatud seoses linaga:

Kust su lina pärit on? Mis hinnaga?

Minu lina on pärit nahastpapud.eu lehelt, konkreetselt SEE vuntsidega mudel hinnaga 44€.

  • Parim kandelina vastsündinu jaoks
  • Tunne nagu ema kõhus
  • Vastsündinust kuni 9 kg-ni
  • Kerge siduda, 5 meetrit pikk
  • Peidetud suur tasku
  • Pesumasinaga pestav
  • Baby Carrier Industry Alliance (BCIA) liige
  • Vastab Euroopa ohutusnõudele EN 13209-2:2006
  • Orgaanilisest materjalist
  • Disainitud ja valmistatud EL-is

Miks just lina, mitte kott?

Mul on tegelikult kott ka olemas (selline), aga nõustaja ütles mulle, et alla neljakuust last oleks ikkagi parem hoida linas, mitte kotis. Isegi, kui kotis on beebisisu, ei toesta see ikkagi nii hästi, kui õigesti seotud lina.

Kas beebil seal sees palav pole?

Siiani pole täheldanud nagu, et oleks.

DSC_9614

 

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaija 1. november 2016 at 13:53

    Mina ei kasutanud lapsega lina vaid kõhukotti, aga talvel õue minnes panin mehe jope selga! Varrukad olid küll veidi pikad, aga ümbermõõt täpselt nii suur, et mahtusime mõlemad titega sinna sisse ära.

  • Avatar
    Vasta Carmen 26. oktoober 2016 at 20:52

    Soovitan tutvuda ka selle lapsekandmise nõustaja videotega: https://youtu.be/4CTjgUrqCZM

  • Avatar
    Vasta T. 25. oktoober 2016 at 18:29

    Ei ole mingit lapsekandmisjopet vaja. Mul näiteks oli suur villane mantel, mis mahutas enne ära minu hiigelkõhu ja pärast mind koos minu külge kinnitatud titega. Ülemine nööp jäi lahti ja endale mässisin kaela ümber suure pehme salli ja niimoodi sai täitsa krõbedate külmakraadidega ringi liikuda, ilma et kumbki meist ära oleks külmunud.
    Titel olid põhimõtteliselt soojemad toariided, näiteks mingid dressid vms. Kuna jalad ja käed on sihukesed väljaulatuvad osad ja tittedel pole soojusregulatsioon veel päris paigas, siis jalga läksid villased papud ja kätte froteekindad. Pähe ilmastikukindel müts (minu suurepealistele tittedele käras Lenne nr 44 küll – neil väiksemaid ilmastikukindlaid mütse vist polegi –, aga võimalik, et sinu oma on väiksema peaga ja pead natuke otsima ja uurima, kes ja kus väiksemaid peakatteid teeb), sest pea jääb ju välja. Kaela panin villase kaeluse, nagu need lasteaialaste omad on, aga tagurpidi, pikem pool seljale. Kattis peaaegu kogu selja ära ja sellest tite „soojustamiseks“ täiesti piisas. Eestpoolt kütad ju sina teda oma kehaga. Ja siis see suur mantel meile mõlemale ümber. Poes oli jõle mugav käia: lihtsalt mantlihõlmad lahti, titel müts peast ja oligi paras temperatuur. Ei mingit magava tite kombinesoonist välja koukimist ega midagi.
    Talviseks titekandmiseks veel üks oluline asi: pane saabaste alla „kassid“ või jäänaelad või kuidas neid nimetataksegi. Laps kõhul, oled sa kohmakam kui muidu. Tallinna teede talvine seisukord on teada värk. Ja sa ei taha koos titega kukkuda, sa ei taha sellise võimalusega isegi riskida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2016 at 18:41

      Mul ei ole sellist mantlit, kuhu ma oleks pidanud suure kõhuga mahtuma, sest ma olin ju suvel/sügisel lõpurase 🙁

  • Avatar
    Vasta Cat 25. oktoober 2016 at 18:16

    Tänud! Kraamisin kingiks saadud (ja kuna muffigi õpetusest aru ei saanud, siis vihaga kappi peidetud ning äraandmist ootava) lina välja ja tegin järele. Õnnestus! Beebi chillis nagu koaala hea meelega mu küljes.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2016 at 18:19

      Ma ka kunagi proovisin mingite piltide järgi ja ka muffigi aru ei saand 😀 aga video järgi on suht lebo 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 25. oktoober 2016 at 16:44

    Ma juba proovisin mingite tavaliste või natuke venivate materjalidega beebit enda külge siduda, aga nii ikka ei saa. Pean vist ikka ka kuskilt sellise lina hankima, sest suhteliselt keeruline on tegeleda 4 aastasega, sama aegselt süüa teha/koristada/nõusid pesta vms, kui üks pisike nõuab häälekalt minu lähedust…

    • Avatar
      Vasta Kertu 25. oktoober 2016 at 19:52

      Minul on Poolast tellitud http://www.littlefrog.pl linad. Nende linad on laiad, ilusad ja nii mõnusad.
      Boonuseks on aga see, et kuus korra teevad nad oma second quality ehk teise kvaliteedi (mis on nn praak kuid millel on pisikene värvi plekk või õmblus viltu. Tugevuselt on ikka sama sama kvaliteetsed kui esimese kvaliteedi kaup) kaubal soodukat.
      Post on küll 10 eurot kuid teiste emadega kampa lüües, saab selle ilusasti ära jagada.
      Eniveis, soodukas on neil iga kuu esimene nädalavahetus ja teada annavad sellest oma FB lehel 🙂

  • Avatar
    Vasta Birx 25. oktoober 2016 at 15:54

    Kuule sul ju pildi peal kaks beebit aga üks on peadpidi kuskil hunnikus 😀

  • Avatar
    Vasta Kristel 25. oktoober 2016 at 15:12

    See küll kasulik. Nüüd pean endale ka lina soetama, sest ma arvasin alati, et lihtsalt kalts teda mul nüüd küll keha küljes hoida ei suuda. 😀 Ma nüüd punastan oma lolli arvamuse peale ja lähen veebipoodidesse laisa kombel šoppama. 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 25. oktoober 2016 at 14:39

    Väga hästi seotud! Peab lihtsalt jälgima, et keerdu ei lähe lina ja ilusti laiali saab. Pildil vaatan, et lina sul liiga kaela pool, parem kui õla peal, sellise pisikesega pole õnneks raske, aga kui suurem beebi siis hakkab soonima. Saab selle sidumisega ks imetada, tuleb nats lõdvemaks lasta, et beebi alla poole saaks ja tissini julatuks☺.
    Pole ekspert, aga ise kahe lapsega lina kasutanud.
    Kui juba raskem beebi, siis soovitan vahetada tugevama lina vastu, omal oli amazonase oma.

  • Avatar
    Vasta Mari 25. oktoober 2016 at 14:34

    Tegelikult saad ka ilma spetsjopeta kanda. Mina olen poisiga küll oma jopedega käinud. Lihtsalt natuke lohvakam peab olema, et ta alla mahuks. Selga olen lapsele pannud keskmise riietuse. Mitte päris kombekat nagu vankrisse paneks aga ka mitte toariietega. Üks kiht neile peale ning papud või midagi kindlasti, sest ta sudib oma varbad mu jope alt ikka välja.
    Soe hakkab mõlemal, nii mul kui tal aga see ongi riietusega mängimise koht.

  • Avatar
    Vasta Hikari 25. oktoober 2016 at 14:30

    Kas see nukk seal pildi taustal meelega niimoodi või? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2016 at 15:33

      haha, ei pannud tähelegi 😀

  • Avatar
    Vasta Merks 25. oktoober 2016 at 14:29

    Oh, tänks, oligi huvitav vaadata, kuidas see asi käib. Hetkeks tundus, et pea tahab kuidagi taha vajuda, kui sa ei hoidnud seda parasjagu.. mõnusad linad on kodukal. No ja see 3 in 1 jope on ikka tase oma ette :)))

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2016 at 15:34

      Pea saad fikseerida selle ühe .. osaga 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 25. oktoober 2016 at 14:20

    Kas kummardada saab ka või seda pigem mitte teha, kui laps lina sees on?

  • Avatar
    Vasta K 25. oktoober 2016 at 14:18

    Pildipeal üks titt nii väsind juba et täitsa kummuli 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Aive 25. oktoober 2016 at 14:17

    Äge ja kasulik video!

  • Avatar
    Vasta Mira 25. oktoober 2016 at 14:11

    Lina teise lapsega oleks õnnistus olnud aga kes ei tahtnud linas olla oli beebi. Sidumisega sain hakkama aga see kui beebit sinna sisse tõstsin oli minu meelest nii jube ja kartsin pidevalt, et kukub maha. Mõnikord kui proovisin jälle, siis ta ainult naeris suure häälega, et mida ma nüüd jälle teen ja kuhu ma ta topin. Sees talle absull ei meeldinud olla ja minul endal oli ka jube palav. Mais-juunis juba tiba teine teema selle linaga. Aga oleks tõesti elu palju lihtsam olnud, kui ta oleks linas eelistanud tsillida. Suurem oli ka meiega koguaeg kodus ja väiksem polnud nõus mujal olema kui minu süles ja see oli nii väsitav.

  • Avatar
    Vasta TK 25. oktoober 2016 at 14:04

    Ma seon veidi teistmoodi, lihtsalt mugavusest, et mitte ei toppi beebit seotud linasse vaid seon lina ümber beebi… selja pealt risti panemiseni teen kôik samamoodi aga sealt edasi panen beebi sellesse kôhu peal tekkinud kotti ja alles siis pingutan lina otsasid ja seon nad beebi pepu alt läbi pannes kokku ja siis vastavalt vajadusele on need kas küljel vôi tômban selle kukru peale. Raske seletada aga nii ôpetati mind linalapses ? mul muidugi kootud lina ka ja eks neid süsteeme on erinevaid.

  • Avatar
    Vasta K 25. oktoober 2016 at 13:59

    täitsa teemaväline küsimus, aga kust on pärit need padjad/padjakatted?
    https://www.instagram.com/p/BL1rZDCBZ4v/?taken-by=mallukaz
    aitäh!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2016 at 15:37

      mmm… magazin poest 🙂