Lasteasjad

anonüümne käruhoolik

22. juuni 2017

Kas teie teadsite, et Facebookis on grupp “kärusõltlased”? Kui ei, siis unustage see info ja elage oma elu edasi, sest see grupp on saatanast. Mul niigi oli kaks käru, aga no IKKA oli mul neid juurde tarvis ja nüüd on tulemus käes – mul on kolm käru ja Kardo väidab, et seda on kaks liiga palju.

Vasemalt alustades: Bugaboo Donkey Weekender, Bugaboo Bee5, Bumbleride Indie. Ülemisel pildil on kaared nn tavaolekus, alumisel tõmbasin nad nii lahti, kui vähegi võimalik. Ühesõnaga – Kardo sunnib mind kahest loobuma, aga ma ei suuda. Hell, ma ei suudaks ÜHESTKI loobuda, sest igaühel neist on mingid omadused, mis täiega meeldivad (ja ka neid, mis ei meeldi). Ahjaa, mainin kohe ära, et Bee peal on suvevari ja tal on tegelikult tavaline ka veel olemas. Ilma võrgus õhutukohtadeta.

Välimuselt meeldib mulle kõige rohkem Weekender. Minu meelest on ta selline äge ja stiilne ja mõnna. Võrreldes Beega on tal ka väga hea vedrustus. Võrreldes Indiega on tal keskmine vedrustus. Weekenderi miinuseks on nt see, ei seda ei saa päris täislamavasse panna, see pepulohk on seal nagunii sees, isegi kui kallet muuta. Olegm ausad, ma pole kunagi selle käru kallet muutunud, nii et ma isegi ei tea, kust seda teha saab.

Beel on selle jaoks üks nupuke istme taga, Bumbleride’il on aga nöörisüsteem, mis on minu jaoks nendest kolmest kõige mugavam, sest selle Bee “lingiga” saad sa valida kolme kalde vahel, aga mina tahan täitsa ise sendimeetri pealt seda muuta. Beel ongi see, et kui paned kõige istuvamasse, siis istub laps seal imeliku 90 kraadise nurga all, aga kui paned jõnksu alla, siis on Lents selline pool istudes, pool lääpas 😀

Bumbleride nöörisüsteem. Vajutad nn klappi, siis langeb seljatugi alla.

Bugaboode juures on ka hea omadus teleskoopsang. No minu meelest nii hea ja mugav regullida seda, sest minu ja Kardo pikkuste vahel on umbes 30 sentimeetrit. Alumisel pildil olen mõlemad sangad nii välja venitanud, kui annab. Kõige esimesel pildil on nad aga nii kinni kui saab. 

Kõige vähem meeldib mulle välimuselt Bee. Minu meelest see raam ja need rattad seal all meenutavad natukene pisikeste ratastega ratastooli, aga samas kangas on tal äge. Eriti äge on minu meelest veel nende Niark kollektsioon, aga ma ei tea miks ma selle liblikatega valisin. Oleks võinud üldse ROOSA võtta, aga ma ei tea, miks ma seda ei teinud. Ehk selle pärast mind natukene see Baby Jogger City Tour painabki..Aga EI, ma ei osta seda, sest Kardo lööks mu mättasse. Aga vaadake, kui ilus.

Aga rääkides Bumbleride’ist, siis see on vaieldamatult parim käru, mis mul on. Vedrustus on üli hea, kärutasime Pärnus täiega ringi ja mitte kuskil polnud raske. Isegi Lottemaal metsade vahel ja kändude-juurikate otsas liikus nagu valatult. Beega oleks ma sinna kohe lõksu jäänud. Weekenderiga oleks vast ikka läbi pusserdanud.

Lisaks saab sellel ainukesena tõsta jalatuge üles, et magaval lapsel jalad ei ripuks. Ja kui vbeebi on veel väike, siis pole sul pmst kookonit vaja, sest saad panna täislamavase ja teha sellise pesa sinna. Ühed trukid saab ka veel vahelt kinni panna, et pesam oleks, aga ma ei viitsinud. Suur kaar on ka muidugi mega oluline minu jaoks.

Kinni käivad nad kõik üsna lihtsalt Weekender vist kõige jamamalt, sest ära on vaja võtta kott ja iste pealt ja alles siis saab ta kokku panna. Beel tuleb panna iste üks klõks ettepoole kui 90 kraadi istuv ja siis mõlemalt poolt sangast ühtedest nuppudest tõmmata. Bumbleride’il on umbes sama tehnika. Beega sama mugav kokku panna ja lahti teha.

Nendest hallidest naksudest tuleb tõmmata.

Kokkupanduna on nii imelik näha, et see Bee ja Bumbleride umbes sama palju ruumi võtavad, sest lahtisena on Bee teise kõrval nagu nukukäru 😀

Beele ja Bumbleride’ile on mul Mari jaoks ka varuosad. Bugaboo oma on muidugi mugavam, saab ju ka istuda. Aga kui tal valida on, et kas seisab või kõnnib, siis valib ikka selle, et saab niisama kaasa sõita, mitte oma noori konte kulutama. Üldse oleks see Indie IDEAALNE, kui tal ei oleks üüratut viga ja selleks on see, et Lents saab seal sees olla vaid nägu sõidu suunas. No mulle meeldib nii väga, kui ma saan talle ise otsa vaadata. Ja muuseas Marile meeldib ka Bees istudes Lentsule nägusid teha ja teda seal lõbustada.

Rääkides siis põhilisest: hind loeb, onju. Weekenderi hind on uuena Scandikidsis 1349€ (LINK). Ega ta just odav kaup ei ole. Bee maksab samuti Scandikidsis 745€ (LINK), mul on veel lisana see suvevari hinnaga 115€ ja istelaud hinnaga 115€. Tegelt saab bee istelauda weekenderile ka panna, aga on vaja adaptereid. Indie maksab muidu 519, aga kuna ma tahtsin musta raamiga, siis maksis ta 569 eurtsi pluss seisulaud ka.

Kaalust.. Oih, pean nüüd natsa netist otsima, aga oot…Weekender on 13.1 kilo, Bee5 on 8.9 kilo, Indie 9.9 kilo. Mitte, et see kaal meile väga loeks, eriti tassima ja tõstma ei pea, aga kes elavad kuskil korteris kõrgemal, siis neile ikka loeb, eksole.

Rohkem olen ma Weekenderist rääkinud enda kunagises blogipostituses SIIN, aga kuna see oli nii ammu, siis seal on vaid pildid korvi osast, mitte istmeosast.  Indie kohta saab rohkem infot SIIT.

Ühesõnaga, kaks käru peavad minema uutesse kodudesse, ma pean vist siinkohal väikse pisara oma Bugaboodele poetama ja nad müüki panema 🙁 Kuradi Kardo, miks mul ei või ilusaid asju olla?!

Milline neist kolmest teile kõige rohkem meeldib? 

Loe ka neid postitusi!

29 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anna 12. juuli 2017 at 22:53

    Kust sa selle Bumleride said? Ma tahaks ka, aga second handilt.

  • Avatar
    Vasta LP 26. juuni 2017 at 23:57

    Mis hinnaga Bee5 müüd? Kas see snäkitopsik/kandik tuleb ka kaasa?

  • Avatar
    Vasta K 24. juuni 2017 at 14:43

    Bumbleride indie on maailma parim käru, mis leiutatud on!
    Meil on marinetime blue ka ka see laud. Ta sõidab üle KÕIGE ka koos lauaga!
    Hetkel oleme Tenerifel ja sellega on lausa lust igal pool matkata.
    Mul on täiega kahju, et esimese lapse aeg sellest midagi ei teadnud ja üldse selle ostuga nii pikalt venitasin.
    Ma armastan seda rohkem kui kõiki meie Emmaljungasid ja mul on kahju, et Bumbleridest inimesed rohkem ek tra ning ostavad muudkui seda City’t.
    Hurraaa! Mul on miski pärast nii hea meel et te selle otsite ??

  • Avatar
    Vasta Triin 23. juuni 2017 at 13:35

    See kolmerattaline tundub kõige mõistlikum.

  • Avatar
    Vasta Maiu. 22. juuni 2017 at 22:43

    Appi, ma ei saa üldse sellest käruhullusest aru. Ise sain kõik oma asjad ema käest, kes 2 aastat varem ka poisi sünnitas ja mõtlesin thank god, et ma ei pea aega kulutama selle kärumajanduse peale. Millisel vankril on kõige parem materjal? kõige vastupidavam? parim vedrustus? raam? rattad? kalded?hind? Kõik see vaev jäi ära. Lihtsalt sain ühe vankri, sobis..tavaline titevanker, mingi Milli LUX 😀 Siis sain kergkäru, ka sobis. Ja no ma ikka mitmeid kordi mõtlesin, et hea, et mul see vankri otsimine ära jäi. Ja siis…on mingid tüübid olemas, kes tahavadki seda osturallit läbi teha veel uuesti ja uuesti, et neil on kodus mitu vankrit kah?? Ulme! 😀

    • Avatar
      Vasta Pille 23. juuni 2017 at 15:21

      Hahah 😀 +1000 like’i sulle 😀
      Ma ka pole iial viitsinud jamada. Kah kuidagi kergelt tulnud need sõidukid mu juurde.

  • Avatar
    Vasta Caro 22. juuni 2017 at 21:31

    Kuna Lentsu kasvab, siis kõige mõistlikum minu arvates oleks alles jätta see Indie. Tundub kõige praktilisem nendest. Kas kaarvarjul akent pole (nagu nt baby joggeril), siis saaks ju Lentsut kenasti piiluda 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. juuni 2017 at 10:22

      on küll aken kaa

    • Avatar
      Vasta K 24. juuni 2017 at 14:48

      Aken om ka veel magnetiga! Ehk ei ärata magavat last üles kui seal velkroga mängima hakata 🙂

  • Avatar
    Vasta Teele 22. juuni 2017 at 20:30

    Miks Kardo käseb kaks maha müüa??? Ma saaks aru, et juurde osta ei tohi, aga maha müüa? Kas on teil ees kuskil vms?

    Beed ei müüks maha. Ma täiesti BB usku ja müüks hoopis Indie maha. Mulle ei meeldi üldse selliste hiigelratastega amfiib. Aga ma muidu ainult linnatänaval jalutaja ka. 🙂

    • Avatar
      Vasta Mallu 25. juuni 2017 at 00:18

      Tal kuuris ees 😀

  • Avatar
    Vasta nete 22. juuni 2017 at 17:28

    Bumbleride saab soetada kust? 😛

    • Avatar
      Vasta Anneli 30. juuni 2017 at 12:38

      Ma olen näinud stroller24 lehel.

  • Avatar
    Vasta merca 22. juuni 2017 at 16:08

    Ohhh, müü kõik maha ja osta BB Cameleon 3 😀

  • Avatar
    Vasta Kerli P 22. juuni 2017 at 15:52

    Neist kõige rohkem meeldib Bumbleride Indie. Selline lihtne aga samas ülimugav, kaarvari käib väga lahti vms. Ja värvus tavaline must. Looooooov it!! 🙂 Selles kärutaks ise oma last ringi.

  • Avatar
    Vasta Annika 22. juuni 2017 at 15:12

    Ma ei müüks ühtegi, sest ükski neist pole universaalne ja olenevalt olukorrast on nii hea võtta just see sobiv käru:D Mul endal on neid ka kolm-autos Quinny Zapp Xtra2, maal Emmaljunga Scooter, kodus taoline kolmerattaline Knorr Joggy S-ja need kõik on kasutuses!!!!! Noooh…kui tahaks üht vinget veel proovida siis peaks kõik maha lükkama ja saaks veel aastakese proovida(meil preili 1.8a)aga no lubasin mehele, et aitab. Shokeeri nüüd Kardot, et mul oli eelmise lapsega kolme aasta jooksul järgemööda 16 käru ja praeguse lapsega kes alles 1.8a juba 8 !!!!!!!!!!!! 😀 Kerge probleem ….:D Kuna endal lapsi enam plaanis ei ole siis ootan juba vanaema aega, siis saan Bugaboo Donkey ära proovida-hea kokku lahti klõksida, olenevalt mitu last hoida tuuakse:DDDD Kuna kärudega lubasin tagasi tümmata siis vahin netis nüüd turvatoole, sest mu alla kahene kasvab juba kuni 18 kg toolist välja imekombel….leevendab seda kärude kihku küll:D

    • Avatar
      Vasta Siret 24. juuni 2017 at 19:55

      Uskumatu kui haige tarbimine? Milleks???Miks on vaja? Ise saad ju ka aru, et see on probleemne. Maailm on ikka haige… 🙁

      • Avatar
        Vasta Annika 27. juuni 2017 at 00:22

        Mina olen rahul….võid ka sina olla ilma muretsemata…Mulle meeldib proovida! Ja ilma kasutuseta ei jää ükski neist, pigem võidavad need kes siis odavamalt kui poest selle minult osta saavad, kõik häppyd ja ületootmist sest ilmselt ei ole oodata ma usun! Ilmselt ei ole ma ainus selline kel huvi ja tahtmine nii suur, et ostab-proovib-müüb edasi. Peace!

  • Avatar
    Vasta Kallis Proua 22. juuni 2017 at 15:02

    Mitte kärusid pole palju vaid lapsi vähe 😛

    Mulle isiklikult ei sümpatiseeri kolmest ükski väga. Aga eks see ongi maitse asi. Mul oli Stokke Xplory (aga mul polnud ka lumiseid Eestimaa talvi) ja Quinny Zapp kergkäruks.

    Bee kate on küll hullult nunnu.

    Kuule, aga kui sa 2 käru praegu maha müüd, siis äkki Kardo ei pane tähele, kui sa mõne aja pärast ühe juurde ostad? Kindlasti mõni nunnu jälle kuskil jääb silma. Või võta see Baby Jogger City Tour ikka ära 😛

  • Avatar
    Vasta Lisann 22. juuni 2017 at 15:00

    Kus, mis hinnaga sa donkeyt müüd ? Kas sul on teine iste/kookon ka kaasas? 🙂
    Tahaks omale seda, aga kui sinu oma ei õnnestu saada, siis mis hinnaga oleks sinu arust ok kasutatud donkey osta? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. juuni 2017 at 15:04

      850ga. Kookon ka olemas, jah. Ma ei teagi, mis see ok hind on 😀 Mulle tundus, et ma panin okk hinna.

  • Avatar
    Vasta Loor 22. juuni 2017 at 14:51

    Mul on endal kolmerattaliste armastus, nad on lihtsalt nii mugavalt manööverdatavad, et ma ei taha enam kunagi 4sega ukerdada.
    Endal on küll TFK Joggster Twist, lisaistmega teise lapse jaoks.
    Kui last seal sees ei ole (ja enamus ajast ei ole) saab seda istet pikendatud kaubakorvina kasutada.
    Ülimalt praktiline.
    Ma loobuks koheselt Bee5, ta välimus on (anna andeks) kohutav… Ja hind… No saaksid ju korraliku summa tagasi 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 22. juuni 2017 at 14:23

    Ma jätaks 2 tk vist alles, maha müüks bugaboo weekenderi – lents nüüd suurem ja pole kookonit/korvi vaja. Indie oleks selline metsa-spordikäru ja bee linnakäru 🙂

    Sõltlaste grupis olen ka, aga keelasin postituste feedi tulemise, muidu tahaks kogu aeg uusi proovida ju 😛 (mul ka 3 tk hetkel, hartan topline x- peaks maha müüma, thule urban glide- jääb kindlasti kauaks veel, britax b motion plus- hetkel jalutuskäru, aga pole 100% rahul). Nsm poes-linnas väga ei käi, seega kergkäru meie peres polegi.

  • Avatar
    Vasta katre 22. juuni 2017 at 14:13

    bb bee 🙂

  • Avatar
    Vasta A. 22. juuni 2017 at 14:12

    Laavin… täiega Weekenderi. Meil kodus Joie ja Emmaljunga. Aga Weekender siuke vinge ja just see Donkey. ??

  • Avatar
    Vasta Kadri 22. juuni 2017 at 14:08

    Hoian siis silmad-kõrvad lahti. Kui weekender peaks müüki minema. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. juuni 2017 at 14:14

      No ta nagu kaudselt ongi 😀

  • Avatar
    Vasta Kirsti 22. juuni 2017 at 14:06

    Oo tean seda tunnet, et vaja on palju ja ilusaid asju. Kardo vist kade, et tal sellist autoparki pole… puhas armukadedus 😉
    NB! Väga hea ülevaade kärudest! Istu 5+

  • Avatar
    Vasta Nele 22. juuni 2017 at 14:04

    Mul nende nimede meelde jätmisega kerged raskused,endal alati vanemad mudelid olnud ,mis kuskilt saanud …aga no see must on mega ilus ja praktiline ..ja sinine pisike junn on ka selline seff ! 🙂