SÖÖK TESTIN JA ARVUSTAN

arvustan: Mehed köögis

23. juuni 2017

Tallinnas on üks uus söögikoht, kuhu muuseas sai minna ka mu suure makeoveri võitja. Koha nimi on Mehed Köögis ja see asub suht Lastemaailma ja Viru mäki vahel. Allkorusel on Babulja, üleval siis Mehed. Teenindaja seletas, et nad lõid kaks kohta lahku, sest kutid köögis ei tahtnud ainult sellist venepärast sööki teha, neid tõmbasid ka põhjamaade uudsed road. Nõnda segatigi kaks stiili kokku ja sündiski uus söögikoht.

Mingil põhjusel olin ma pilti teinud vaid ühest menüü poolest, aga no eks see menüü on tegelikult netist kenasti leitav, seega ei usu, et teil nüüd mingi info saamata jääb. Minu jaoks on alati oluline, et menüüs poleks sada miljon erinevat rooga, see lubab mulle seda, et lootust on, et nad neid menüüs olevaid roogi 100% hingega ja armastusega teevad.

Meie Piretiga võtsime eelroaks kahepeale suure vaagna, millel on kõik nende eelroad esindatud. Lisana oli meile sinna pandud kurgi-petisupp, mis muidu kombos ei ole, aga jumal tänatud, et oli. Tõesõnaga on kurgi-petisupp viimane asi, mis mind kuskil menüüs paeluks, aga see oli mu peaaegu lemmik. Päris lemmikud olid rohelised pannkoogid kahe kalamarjaga, sest ma armastan kalamarja! Aga see supp oli peaaegu sama hea. Ma lausa uurisin teenindajalt, kuidas seda tehakse ja selgus, et värsked hapukurgid lastakse mahlapressist läbi! Okei, kindlasti tehakse seal midagi veel, aga ühel kuumal suvepäeval proovin ma seda kindlasti!

Pireti lemmikuks oli pöff, mulle endale jäi see natukene maitsetuks, aga kui ise soola-pipart lisasin, oli täitsa hää. Ka lõhesalat oli maitsev. Üldse jäime vaagnaga väga rahule ja näiteks veinipokaali kõrvale näksimiseks on see nii ideaalne, et kui kõht väga tühi pole, saavad mõlemad korralikult kõhugi täis.

Minu antrekoot

Pireti lammas

Ma ise muidu kunagi lammast ei telli, sest kardan seda va kasukamaitset, aga pean nentima, et kaaslase lammas oli parem kui minu antrekoot! Kuigi minu roog oli ka väga hea (eriti see seenekaste ja mõnus püree!) siis Pireti lammas viis keele alla!

Magustoidu ajaks oli kõht juba jube täis ja ma ei tea, kas asi oli selles, või polnudki meie valitud magustoit kõige parem. Jäätis oli hea, seda ma natsa sõin, aga see ülejäänu oli kuidagi nätske ja vintske ja imelikul kombel kalahaisuga 😀 Ma lausa küsisin teenindajalt, et kas see peabki kala järgi lõhnama, ta nuustas ja ütles, et eiiiii, tavaliselt see küll nii ei lõhna 😀 Et siis jah, ma ei tea, ei tihka soovitada ka.

Aga nüüd, mida ma tihkan soovitada! Kas mu lugejate hulgas on kedagi, kellele meeldib aeg-ajalt rummikoksi juua? Enne kui me lahkuma hakkasime, soovitas teenindaja kindlasti mekkida nende huvitavaid kokteile ja kuigi me olime juba veinipokaali ära joonud, siis mõtlesime, et no ok PROOVIDA võib. Kohemaid kui proovisin, siis kahetsesin, et kohe alguses ei teinud selle imelise joogi proovimisega algust. See maitses nagu … jäätisekokteil! Seega, kui keegi tahab sõbrannaga paar mõnusat ja erilist rummikoksi juua, siis kõik Mehed Kööki, vutt-vutt. Ma olen seda igal pool nii räigelt promonud, et inimesed vist arvavad, et ma töötan seal 😀

See oli jäätisene ja rabarberine ja vahuline ja no lihtsalt nii hea, et mul pole konkreetselt sõnu! Raudselt lähen sinna kunagi veel kokteilikest nautima. Ma ei saa garanteerida, et teile maitseb, aga kui olete rohkem selliste magusate jookide fänn (kus alkoholi maitset ÜLDSE tunda pole), siis see on teile!

Igatahes, hea koht, täitsa uus, väärib minupoolset soovitust küll – eriti soovitan ma seda suupistevalikut kahele (ja paluge seda supikest ka sinna lisaks!), lammast ja muidugi rabarberikokteili! Teenindus on tore ja sõbralik, õhkkond hubane ja asukoht mugav. Jehhuu! Oleks see vaid minu kodule lähemal, ma tahaks seda kilost tomahooki proovida ju 😀

Loe ka neid postitusi!

12 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Yutulind 24. juuni 2017 at 14:04

    Blond poisipea oleks väga kuum sinu põsesarnadega!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. juuni 2017 at 15:41

      mul pekk varjutab põsesarnad ära 😀

  • Avatar
    Vasta Loor 23. juuni 2017 at 13:20

    Tundub isuäratav, mis oli tolle komplekti hind kahele? Menüüs loen välja juustuvalik kahele 16€.. Aga too oli ilmselt kallim.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. juuni 2017 at 13:26

      Eelroogade all on “rikkalik suupistevalik kahele” mis maksab 14.90€, ehk siis lausa odavam 🙂

  • Avatar
    Vasta Vaike 23. juuni 2017 at 13:06

    Oot, teenindaja tõdes, et magustoit ei lõhna tavaliselt nii, aga ei viinud seda kööki tagasi? Ma vahin oma arvutieksraani praegu tühja pilguga ja ei suuda rohkem midagi lisada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. juuni 2017 at 13:24

      Ta viis selle üldse ära siis, sest ta küsis, et kuidas maitseb, alles siis, kui me olime seda proovinud ja kõrvale tõstnud. Me ei tahtnudki midagi uut, mida asemele tuua.

      • Avatar
        Vasta Vaike 23. juuni 2017 at 13:31

        Viisakas oleks ikka olnud köögis asja arutada ja pärast teile ka öelda, mis sest, et te midagi asemele ei tahtnud. Ma olen endise restoranitöötajana selle koha pealt rikutud. 🙂 Muidu lihtne maatüdruk.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. juuni 2017 at 13:34

          Ma isegi ei mõelnud sellele too hetk, ma sain siis selle rabarberikoksi kätte ja olin enam kui rahul 😀

          • Avatar
            Vaike 23. juuni 2017 at 13:35

            Ma usun, ma ei saa lihtsalt teenindaja käitumisest aru. Mu elu on ka vahel nii raske 😀

          • Mallukas
            Mallukas 23. juuni 2017 at 13:45

            No mu lauakaaslane sõi seda kalahaisust asja päris usinalt alguses, vb ta vaatas, et probleemi pole :D:D

  • Avatar
    Vasta Triin 23. juuni 2017 at 12:59

    Oh, ei teadnudki, et seal uus köök. Viimane kord sai Babulja teisel korrusel käidud ja väga meeldis tähelepanelik teenindus, aga ükski asi ei heastanud väga seda, et tervet teist korrust läbis mingi imelik peldikuhais. Teistega arutades selgus, et see neil alaline probleem seal ja ühe wcga on mingi ‘avarii’ koguaeg. Kahju. Kas praegu oli ka või olid nad selles osas õhu puhtaks saanud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. juuni 2017 at 13:24

      Mina tundsin ainult pannkoogilõhna 😀