LAPSED Lasteasjad Lende Mari

meie pallimeresaaga

31. oktoober 2017

Igatahes, ma ostsin lastele sünnaks pallimere (link). Mul on selle suhtes kahetised tunded. Sest noh, ühest küljest on see 100% laste lemmik. Mari kargab sinna 900x päevas sisse, isegi Lende suudab ennast sinna ukerdada. Nad loobivad sealt koos käsikäes palle välja ja lustivad täiel rinnal.

Marile meeldis täiega ennast pallide alla ära matta ja seega kui ta leidis üleva korruse kapist suure prügikotitäie palle, siis loomulikult valas ta kõik need ka kenasti enda pallimerre. Ma tõesti ei viitsinud neid sorteerima hakata, aga kui enne oli pallimeres 400 palli ja see umbes poolenesti täis, siis nüüd oligi see lihtsalt ääreni täis. See tähendab omakorda seda, et kohe kui sinna sisse hüpata, oli terve maja palle täis. Lisaks ei näinud see enam nii stiilipuhas välja, aga no see eriti rolli mulle ei mängi ka. Lihtsalt jubeeee tüütu oli neid palle kogu aeg kokku korjata.

Seega võtsin ma ennast eile kokku ja sorteerisin pallid ära. Mul need teised on aliexpressist tellitud pallid, mida samamoodi nagu Misioo lehelt saab värve valida jne, aga pallide kvaliteet on ikka väga erinev. Selles suhtes, et kui Ali pallile peale astuda, siis “sirgu” teda enam ei saa, läheb lõplikult lömmi ja tuleb ära visata. Orginaalpall elab litsumise üle.

Nagu näha, siis näppudega vajutades juba läheb lömmi, mõelda vaid, mis peale astudes saab. Selles suhtes, et need ali pallid on jah palju odavamad, aga kui sa neid kogu aeg ära viskama pead, ei ole see keskkonnale ega millelegi kasulik, onju. Pallimerre ju ikka hüpatakse ja orginaalpallid elavad selle kenasti üle:

Ma luban, et ma üritasin neile sarnast survet avaldada, vb roosale isegi rohkem 😀 Aga kenasti elas mu muljumised üle.

Igatahes, see pallimeri on tõesti üks asi, mis lastele VÄGA meeldib. Ja sulle endale peab väga palle koristada meeldima… Aga no ma siin kamandan Mari ikka iga õhtu enda järgi ära koristama ja eks nad peavad ka õppima enda järgi kraamima, kui lustida tahavad. Las nad siis lõbutsevad, mis siis, et see mulle “ebamugav” on.  See Jupiduu liumägi (link) on mul ka endiselt olemas ja tõesti mõlemad ägedad asjad lastele. Soovitan soojalt 🙂

Ps! Sooduskoodiga MALLUKAS saab kuni 15. novembrini sealt 15% allahindlust, niiet kellel on mõtteid soetada olnud, siis saab natukene säästa! Sooduskoodi saab kasutada, kui teete tellimuse e-maili teel info@mimico.ee! Kes aga näiteks pallimere soetab, aga palle TÕESTI kohe esimese laksuga osta ei raatsi, siis mul on suur prügikotitäis neid natike nirumaid palle üle – kas keegi tahab endale? Tobe oleks ju ära ka visata, kui mõni laps nendest rõõmu tunda veel saab 🙂

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Wiiu 31. oktoober 2017 at 21:56

  Uhhh. Kui kirves liumägi..

 • Avatar
  Vasta Carol 31. oktoober 2017 at 20:04

  Mina sooviks neid palle endale mul on siin plaan enda piigadele ise see ümbris õmmelda, jube lahe oleks kui saaks kohe pallid ka sisse.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 31. oktoober 2017 at 20:16

   aga siis tule ja võta 😀

   • Avatar
    Vasta Carol 31. oktoober 2017 at 20:29

    hmm kuhu ma täpsemalt tulema pean ja kui suur see kott on?
    huvitav kas ma kaksikute vankriga vean kuidagi ära selle koti.

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 31. oktoober 2017 at 20:35

     oi jumal, ma ei usu, et see sulle väga mugav tassimine oleks. kus sa ise elad?

     • Avatar
      Carol 31. oktoober 2017 at 20:43

      Tallinnas õismäel harku järve ääres

     • Mallukas
      Mallukas 31. oktoober 2017 at 21:45

      Oh tead, ma annan oma kasuisale kaasa homme, ta viib mu ema juurde (õismäel, meelespea peatuses) kas see sobiks sulle?

     • Avatar
      Carol 31. oktoober 2017 at 22:16

      Jah see sobib mulle.
      Äkki oleks meil lihtsam edasi kirjutada postkastis

 • Avatar
  Vasta Carolina 31. oktoober 2017 at 18:35

  Tuttavatel näinud pallimere ümber seda võrgust majakest lastele, lähevad sisse ja lukk kinni enamasti või noh koomal. Pallid jäävad 90% sisse 😀

 • Avatar
  Vasta Darja 31. oktoober 2017 at 18:28

  Mis mõõdus sul see pallimeri on muidu? Kas see 90x90x40? 🙂 ma ei suuda otsustada millist tellida, kas ümmargust või kandilist ning kui kõrget 😀

 • Avatar
  Vasta Eeps 31. oktoober 2017 at 15:11

  *originaal. Õigekirjament ei saa rahu muidu.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 31. oktoober 2017 at 15:35

   tegelt? ma olen terve elu valedes elanud 😀

   • Avatar
    Vasta Lily 31. oktoober 2017 at 22:05

    😀 tegelt ka ütlesid siiani muudkui “orginaal”? pole kunagi kuulnud, et keegi nii ütleks.

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 1. november 2017 at 00:28

     Päriselt?? No ma ütlesin taldrek ka aastaid 😀

 • Avatar
  Vasta Diana 31. oktoober 2017 at 14:24

  Meil ka ali omad ja ükski pole surma saanud veel ?Aga kust on saadud see hall ümbris pallidele ?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 31. oktoober 2017 at 14:43

   sellest ongi terve postitus :D:D Mimico.ee

 • Avatar
  Vasta Kadri 31. oktoober 2017 at 14:21

  Ääred on mingist pehmest asjast, porolonist? Mul tuli kohe idee ise selline lastele teha. ?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 31. oktoober 2017 at 14:22

   Jaa, porolon vist ja riidega kaetud. Ma küsisin sõbranna käest, et kas ta meisterdaks mulle ise, aaga ta ütles, et see on nii suur jebla, et kergem on tellida 😀

 • Avatar
  Vasta Mairika 31. oktoober 2017 at 13:54

  Me vist oleme mingi parema partii otsa sattunud nende Aliekspressi pallidega. Kolme aasta jooksul on vist 2 palli niiviisi lömmi vajunud.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 31. oktoober 2017 at 13:55

   Ei tea jah, eks nad on ka erinevad, aga võrreldes orginaaliga ikka kõik palju pehmemad. Kui ma neid merest välja sortisin, siis pallimere põhjas oli kiht “surnud” palle 😀