KURB ON OLLA LAPSED LOOMAD

ahvipark Tenerifel – kas minna?

20. november 2017

Käisime eile ahvipargis, mille kohta olin kuulnud vaid kiidusõnu. Ahvid elavat seal täitsa vabalt ja tunnevad ennast hästi ja üldse olla väga loomasõbralik koht. Ma ei tea, minul oli seal väga kurb olla. Esiteks selle pärast, et üks ahv hakkas mind silmates konkreetselt onni panema (mis oli mega weird), aga rohkem selle pärast, et ma ei näinud kuskil seda meeletut vabadust ja mõnusat ahviparki, kus ahvid oma elu elavad.

Ma nägin väikseid roostes puure. Ma nägin tühjade pilkudega erinevaid sorti ahve. Ma nägin kohutavaid turiste, kes tirisid ahvi sabast ja peksid raevukalt vastu klaasi, et apaatsed ahvid kuidagigi neile reageeriks. Ei, need ei olnud väiksed lapsed, vaid täismehed. Üks suutis oma tagumisega ahvi nii vihale ajada, et see hakkas hüsteeriliselt mööda puuri edasi- tagasi jooksma ja ennast vastu klaasi viskama. Vastik. Lihtsalt vastik.

Kas see pilk jätab teile mulje ahvist, kes “elab põhimõtteliselt nagu vabaduses”?

“Ahvidel on seal pargis nii tore!” Kas tõesti?

“Ahvid saavad seal suurel territooriumil vabalt joosta!” …

Selline see elu neil seal on. Roostes trellid ja turisid, kes enda lõbuks neid näpuga puuri vahelt sorgivad.

Ma vaatasin, et nii ilus kohev sabake ja tegin pilti. Vahetult peale seda tuli seda saba kiskuma vanamees, kes naeris: “Wake up monkey!”

Kohe näha, et “elurõõmu” täis

Aga ma ei taha üldse ainult viriseda, ma pakun hoopis välja, et see park oleks mega äge, kui seal olekski lihtsalt triljon merisiga. Nad olid seal nii sõbralikud ja toredad ja lastel oli neist ka sada korda rohkem rõõmu kui nendest kurbadest ahvidest. Me tegime tiiru pargis peale ja siis läksime ikka merinotsude juurde tagasi, nad olid tõesti vahvad. Sai ennast tunda nagu meriseajumalanna, kui sul kassast tops sööki soetatud olema juhtus. Ja ükski nendest ei olnud kuidagi räämas või vigane – läikivad ja nunnud notsud.

Muidugi ma loogiliselt saan aru, et rohkem on atraktsiooniks AHVIpark kui MERISEApark, aga no minu laste vanustele präänikutele pakuks raudselt ka need väiksed tegelased piisvalt rõõmu ja neid ei tundu ka kuidagi nii loomuvastane seal hoida, kui neid ahvipärdikuid. Ma ei tea, need on ainult minu tunded ja mõtted. Mina igatahes sinna enam ei kipu ja kui tunnete, et olete loomade suhtes pigem hella hingega, siis ei maksa teil ka sinna minna. Mingit wow efekti ei olnud, pigem lihtsalt jube kahju. Välja arvatud siis need merisead, need tegid küll meie päeva!

Lende oli nagu väike merisigade kuningas seal parve keskel. Ta polnud enne selliseid loomi näinud ja ega ta neid puudutada ka ei tihanud, aga vaadata oli tal neid väga tore.

Koos merisigadega elasid seal ka suured sisalikud, kes merisigadele pakutud toidust huvi ei tundnud, aga vitsutasid seal majesteetlikult enda salatikausis melu vahtides.

Pilet on täiskasvanule 10€, lapsed 5-12a 5€, alla viiesed tasuta. Karbi erinevaid värskeid vilju saab kassast soetada lisa 3€ eest, aga ma usun, et võite ise ka maisi, õuna, kurki kaasa võtta (just see seal karbis on). Aga kas minna soovitan? No pigem mitte…Mari siiani räägib kodus ainult merisigadest, ahvid tema tähelepanu eriti ei köitnudki ja isegi väljudes suveniiriletist mänguasja valides rändas meiega koju kaasa tilluke merisiga. See võiks ausalt olla meriseapark, siis läheks kül tagasi!

Loe ka neid postitusi!

15 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Haldjapiiga 29. november 2017 at 17:36

    Mõtlesin, et jagan hoopis safarit. https://www.youtube.com/watch?v=5UOyv84lVgQ
    Loomad elavad vabas looduses, igapäevased otseülekanded.

  • Avatar
    Vasta Kata 21. november 2017 at 10:12

    Nii kurb on selliste loomade pärast. Pane otsingusse starving zoo animals..see on lihtsalt uskumatu, mis toimub. Indoneesias, Venetsueelas, Süürias ja mitmes teises riigis on lihtsalt mahajäetud loomaiad, kus loomad surevad nälga, haigustest rääkimata. Keegi nendega ei tegele..toitu ei tooda, kui keegi toob siis see on nii harv juhus, et lihtsalt hoiab vaid mõnel elu sees. Grisli karud olid kõhnad kui rottid, tiigrid nagu mingid sissevajunud silmadega topised..no jube lihtsalt. Ja ei saa midagi teha..avalikkus teab/näeb..youtube vohab nendest videotest ja ikka pole olukord muutunud. Vaid mõnel pool on vabatahtlikel õnnestununud loomi päästa :((((.
    Ma olen ise kord sattunud venemaal olles ühesse nn unustatud loomaaeda..ma pidin südari saama. Lihtsalt selline vaatepilt.. seal polnud mingit piletiraha ega midagi vaja maksta. Pidi toitu kaasa võtma (juurviljad). Lihtsalt oli nagu linnast eemal tühermaa, millel polnud nagu korralikku aedagi, vaid mingid autokummidest piirded.. seisid igasugused puurid ja puust aedikud, kus siis loomad lihtsalt virelesid. Ma ei saanudki aru, kes neid seal üleval peab, miks nad seal on. Kõige rohken jäi mulle meelde üks vana elevant, kes olla päästetud tsirkusest. Ta oli enda suuruses nagu rannila moodi materjalist boksis, kus ta liikus ühelt jalalt teisele ja peksis enda pead vastu seinu.. see oli lihstalt nii jube..((

    • Avatar
      Vasta K. 23. november 2017 at 01:45

      Venetsueelas on veidi teine teema nende loomadega. Inimestel endil pole süüa.

  • Avatar
    Vasta K. 20. november 2017 at 18:01

    Minna võiks juba selle pärast, et need ahvid on salakaubitsejailt päästetud.
    Ma ei tea kas te seda ühe käega ahvikest nägite seal aga tal on käsi puudu kuna ta peremees vihastas ja lõikas loomal käe maha.
    Need keda saab, need rehabiliseeritakse ja saadetakse loodusesse tagasi kuid need ühe käe/jala/silmaga, need jäävad sinna oma elupäevade lõpuni. Teine kord räägi mõne pargi töötajaga juttu (nagu me seda tegime) ja nutt tuleb peale mida need loomad läbi on pidanud elama. Seega jah, sellel on põhjus miks nad kurvad on, nende hing on aastaid tagasi räigelt purustatud.
    Seega minna juba lihtsalt selle pärast, et neid rahaliselt toetada.

    • Avatar
      Vasta Anna 20. november 2017 at 22:45

      Loomi saab päästa ja kasvatada ka nii, et neid ei ahistata turistide ega külaliste poolt. Minu suur lemmik on http://blackjaguarwhitetiger.org/
      Nende Instagram näitab suurepäraselt, kui hea saab olla üks varjupaik/taastuskeskus ilma, et peaks loomi eksponeerima.

  • Avatar
    Vasta Triin 20. november 2017 at 14:52

    Neid kommentaare lugedes ütleks, et häbi on olla eestlane, süütust naljast ja pakkumisest on inimene risti löödud perversusse ja labaduse eest. Well done guys, well done!

    • Avatar
      Vasta Marju 20. november 2017 at 16:23

      Süütu pakkumine ja nali on kutsuda looma PEDERASTIKS? By the way isegi inimese kohta on haige öelda pederast…st selles sõnas ei ole mitte midagi naljakat. Aga võibolla kuna su näol on tegemist n.ö “Teise Eestiga” siis jah, sinu jaoks see ehk tõesti on süütu nali.

      • Avatar
        Vasta Vaike 20. november 2017 at 16:39

        Vabandust, proua esimene Eesti, aga kui sa oled ise andnud sõnale ilmtingimata nilbe tähenduse, siis on see sinu enda vaba valik. Õigekeelsussõnaraamatu, mis on eesti kirjakeele normi alus, järgi on pederastia puhul tegemist sugulise vahekorraga kahe mehe vahel, eriti poisipilastusega, aga siiski mitte ainult. Täiesti normaalne sõna nagu omasooihar või homoseksuaalsuski. ÕS ei defineeri seda vulgaarseksi.

      • Avatar
        Vasta Brit 20. november 2017 at 17:01

        Kas oleme nüüd oma hoolimisega nii teises äärmuses, et absoluutselt kõik riivab? Enne kui keegi isiklikult vôtab, see môte vb ei puudutagi nii väga neid konmentaare siin kui ümberringi toimuvat üldisemalt.. peatu hetkeks, vaata, näe, hinga, môtiskle.. mõistkem ehk vähem hukka..

  • Avatar
    Vasta B 20. november 2017 at 11:21

    Merisigu tahad omale siis kirjuta mulle. Mul 2 tk ( 3 kuused ) üle.
    Nimelt hetkel 4 kokku. Sai küll 2 isast võetud ja jumal tegi neist “pederastid” ja kinkis pojad 😀

    • Avatar
      Vasta Marju 20. november 2017 at 11:37

      Jah, proua B, kindlasti soovib üks kahe lapse ema oma lastele osta merisiga inimeselt, kes oma kodulooma pederastiks nimetab. Jutumärkides või mitte..mingi elementaarne viisakus võiks ikka olla.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 20. november 2017 at 11:42

        Ära põe, ma selle sõna kasutamise tõttu sigu ostmata ei jätaks, saan naljast aru küll, aga meil on kodus loomalimiit täis 😀

    • Avatar
      Vasta Rer 20. november 2017 at 13:20

      Kuidas isased pojad said??

    • Avatar
      Vasta Pille 20. november 2017 at 13:31

      Ise ei osanud vaadata, et üks on emane, teine isane? Mul ka merisigu olnud lapsena. Oskasin ilusti nende sugudel vahet teha. Ja mis puhul sa kaks isast siga võtsid? Et nad üksteist kargama hakkaks või? Endal sul on kalduvused tundub…..

      • Avatar
        Vasta Meky 21. november 2017 at 08:51

        Wtf?? Ma ei oska tegelikult merisigu kommenteerida, kuid näiteks deegusid soovitataksegi kahekaupa võtta (isane+isane voi emane+emane), et neil igav ei hakkaks.
        Kommentaar on vastuseks Pillele.