KURB ON OLLA

kuradi näonahk läks pekki

8. detsember 2017

Ma lihtsalt ei saa aru, mis värk on, aga mu näonahk on siin nii pekki läinud, et ma vannun teile, kui see natukene veel hullemaks läheb, siis kukub mu nägu lihtsalt küljest ära. Mul on punnidest ja kärnadest juba habe tekkinud ja ma ei oska midagi selle suhtes teha ka. Viimases hädas hakkasin lausa õhtuti meiki maha võtma. No okei, kui mul seda üldse peal on, siin eriti ei näe põhjust ennast meikida. Samas see on natsa surnud ring, sest kui ma nii punniline ja kärnas olen, siis ei tahaks ju ilma meigita ka kuskile minna, kuigi samas ma olen kindel, et ilma meigikihita “paraneksin” ma kiiremini.

Need punnid pole mitte vaid näos, dekolteel ja isegi õlgadel ka. Õnneks mitte mingi väga hullul, aga piisavalt, et märgata, et mingi probleem on. Ma ei tea, peaks rohkem vett jooma või mis? Minu loogika ütles, et päike peaks paremaks tegema ja proovisin mitu päeva enda näojäänuseid päikse käes praadida, aga selle asemel, et paremaks minna, tekkisid mulle lõua peale kaks mega suurt punni, mis pealt vaadates näevad välja nagu punased laigud, aga naha all on viiemeetrised näosisesed punnid, mis teevad lausa haiget, iga kord kui ma oma nägu liigutan, või sellele pihta lähen. Great!

Mul pole tegelikult kunagi olnud hulle probleeme näonahaga ja seetõttu ei ole ma enne suutnud kuidagi väga südamest kaasa tunda ka neile, kellel akne on, sest noh, suva ju, asi siis need mõned punnid ära pole. Nüüd mõtlen, et issand jumal, vaesed inimesed. Põletikuline ja mädane näonahk on viimane asi, mida ükski naine endale tahaks ja kui juba MINA ennast kõige paremini ei tunne oma moluga, siis ma ei taha teada, mida tunnevad veel need, kellel suurem probleem on. Ega ennast kuigi hästi ei tunne, kui sellised nahaprobleemid on. Kuigi ma olen muidu üsna pohhuistlik ja no päris pihku ei nuta, siis häirib ja tahaks sellest lahti saada.

Kodus, kui olen enne näost kõdunema hakanud, olen ma kasutanud Babe Stop AKN sarja. Ei tea, kas on aidanud või ei ole, sest olgem ausad. Kõik probleemid lahenevad lõpuks enivei. Kreemita või ära kreemita. Mul hakkab aga kannatus juba lõppema, sest selle asemel, et paremaks minna, läheb mu näonaha olukord iga päevaga hullemaks. Ma vannun, iga hommik saan peeglisse vaadates väikse minisüdari, sest ma ei saa aru, kes see mädanev krõõt mulle otsa vahib.

Igatahes, kui kellelgi on ideid, miks ma kõdunen, siis andke teada. Lahendusi ootan ka, kui on pakkuda.

Ma sensuaalne olemas

Vogue kaanekas

Ma siin niisama

Tahaks lihtsalt käega üle näo tõmmata ja siledat nahka tunda, mitte mingi krobelist kuumaastikku 🙁

Loe ka neid postitusi!

82 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Veronika 14. detsember 2017 at 22:09

    http://www.derma.ee/articles.php?id=124
    Kuna endal oli ka selline värk.
    Ennem pole kunagi probleemi olnud näonahaga aga nyyd oli.
    Airas ainult antibiootikumi.
    1,5k kuur ja ei päikest, solaariumit.

  • Avatar
    Vasta Kats 14. detsember 2017 at 16:00

    Ma soovitaks sul allergiatabletti võtta ja kui see ei aita mitte midagi, siis puhast Aloe geeli näole 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 13. detsember 2017 at 20:38

    Pärm,maht soovib seespidiselt turgutust ???

  • Avatar
    Vasta M 13. detsember 2017 at 06:45

    SPF 30, SPF 50 kreemid. Terve pikk lugu mida saab googeldada, aga on keemiline päikesekaitse ja on füüsiline…. mõnele sobib üks, teisele teine. Igal juhul sain Loreal päikesekaitse kreemist sellised punnid, et anna minna.

  • Avatar
    Vasta Marts 11. detsember 2017 at 12:26

    Päike, alkohol, vähe vett jne. Pm on probleem pealmise nahakihi kuivusest. Pealmine kiht vajab ohtralt niisutust ja päikesekaitset ja vett tuleb korralikult tarbida. Nägu ja kael kindlasti päikese eest varju ja faktoritega kokku, sest kui sa seda ei tee, siis läheb vaid hullemaks ja LISAKS saavad nendest punastest laikudest pigmendilaigud, sest põletikuline nahk on päikesekahjustustele VÄGA vastuvõtlik. Et see “päike teeb akne paremaks” on puhas müüt. Olin pea aasta sama mure käes ja läkski aina hullemaks. Niisutamine sees- ja väluspidiselt ning otsese päikese eest näo varjamine aitasid. Pigmendilaikudega tegelen siiani. Jõudu!

  • Avatar
    Vasta Annika 10. detsember 2017 at 21:41

    Spiraal! Mul ka lõug punniline pidevalt, Freleega, mis arst om pähe määris. Nagu pubekas, krt ma ütlen. Kui imetamise lõpetan ja “päevad” tagasi tulevad lõpuks, lasen välja võtta ja kaalun Daisy ostmist.

  • Avatar
    Vasta Keegi kusagilt 10. detsember 2017 at 14:47

    Spiraal,hormonaalne tasakaal paigast ära, toitud kehvasti või kasutad mittesobivaid näohooldustooteid. Mul ka peripoode kus mul näonahk korrast ära,see möödub tavaliselt kas nädala ,paari nädala või kuuga isegi.. Käin näohoolduses iga kuu kui korda saan siis pean pausi ja vaatan edasi. Katsun koorida iga nädal nägi et vältida korast ära minemist 😉

  • Avatar
    Vasta Ka 10. detsember 2017 at 14:46

    Päikesest. Sul oli ju eelmine kord ka, kui käisid reisil. Ma pean ka alati tasa ja targu päikest saama. Lähen ka täpiliseks.

  • Avatar
    Vasta Grete 10. detsember 2017 at 10:24

    Minul juhtus pikalt reisil olles samamoodi. Kuu ajaga umbes läks üle. Ja kui lõpuks Eestisse tagasi tulin, siis oli sama jama, läks ka kuu ajaga üle. Ise arvan, et ehk keskkonna vahetusest?

    Muud ei aidanudki kui aeg.

  • Avatar
    Vasta Mari 10. detsember 2017 at 09:35

    Mul spiraali 3-nda kasutusaasta jooksul läks nahk eriti hulluks. Punnid tulid ja ei läinud enam ära, paranesid megaaeglaselt ja eriti just lõua piirkonnas oli asi hull. Määri, mis tahad peale, ega oluliselt miski ei leevendanud. Kuniks otsustasin spiraali eemaldada ja peale esimest spiraalivaba kuud olid punnid näolt minekut teinud ja need laigud/armid, mis eelmistest jäänud on hakanud ka lõpuks peale mitut aastat kaduma…

  • Avatar
    Vasta Silvia 9. detsember 2017 at 18:06

    Ma panustaks ka spiraali peale.

  • Avatar
    Vasta Liisi 9. detsember 2017 at 15:59

    Kohe tõmba omale apteegist suniderma kreem. See on vääga hea punnide ja igasuguse muu lööve puhul.
    Üldse võid avastada hispaania apteeke. Seal on minu meelest super tooteid. Arvan, et meditsiin siin Hispaanias on heal tasemel.

  • Avatar
    Vasta Merka 9. detsember 2017 at 14:55

    Minul tekkis selline asi Austraalias elades.Lõpuks tuligi välja et tegu oli päikese allergiaga.Nüüd peale seda pean eestis ka suvel dekolteele tugevat päikese kreemi panema ja ka näole.Sain sellest vabax kosmeetiku juures kes tegi mulle akne ravi mis vistrikud paremax muutis, edasi puhastadin vesinikuga 🙂 Nüüd kui suvel mõni punnikene ikkagist dekolteele ilmub puhastan koheselt vesinikuga seda, siis ta mul edasi ei arene 🙂

    • Avatar
      Vasta Kertu 9. detsember 2017 at 19:00

      Ma tahtsin ka päikese allergiat pakkuda. Mul samamoodi tekkisid punnid igale poole (kõige rohkem just nina ümber, lõuale ja dekolteele) just tugeva päikesega. Kõrge faktoriga kreeme kasutades olukord leevenes. Vesinikku ma ise ei soovitaks, rikub lõpuks naha ära. Pigem ikka korralikult puhastada, niisutada ja teepuuõliga tupsutada.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 9. detsember 2017 at 13:06

    Kas sa mitte ei pannud hormoonspiraali? Ehk sellest!

  • Avatar
    Vasta R 9. detsember 2017 at 13:05

    Kui kuivatad päikese käes enda nahka st päevitad siis nahk hakkab rasu rohkem tootma.
    Näppida ei tohiks ja tõesti mida vähem möga peale topid seda parem. Selle mitte pigistamisega aga on nii,et enda kosmeetik ütles ka ükskord, et kuda krt ma toast välja lähen kui punnid esimese asjana otsa vahivad teistele ?

  • Avatar
    Vasta Getu 9. detsember 2017 at 12:56

    Spiraal, mul sama mure. Lase arstil treclinac-nimeline kreem välja kirjutada, mul on hästi aidanud. On natuke happeline, algul koorub nahka, siis tuleb uus nahk, millel punne enam pole. Mul algas ka näol ja dekolteel pihta, hiljem ronisid punnid juba seljale. Kosmeetik arvas, et põhjuseks hormoonied, ehk spiraal ning päikesekaitsekreemid, mis pidid poore hullult ummistama ja punne tekitama. Märkasin ise ka, et soojal maal läks hullemaks, äkki siis tõesti päiksekaitsest, mitte päikesest, mis peaks isegi aitama.

    • Avatar
      Vasta R.V 10. detsember 2017 at 19:40

      Ja seda treklinakki panna hästi õhuke kiht.
      Lisaks soovitan ns puhta veega yle loputada igapäevaselt ja ise ka ohtralt vett juua.

  • Avatar
    Vasta Dzein 9. detsember 2017 at 11:55

    Päikese allergia. Mu elukaaslane iga suvi selg ja õlad punnilised. Apteegis müüakse selle vastu rohtu.

  • Avatar
    Vasta M 9. detsember 2017 at 10:42

    Magusast,puuviljadest või hoopis erinevatest möksidest mis näole paned äkki?
    Vesi kare,päikesest neid tegureid palju

  • Avatar
    Vasta K 9. detsember 2017 at 10:12

    Kuna sul varem pole aknega probleeme olnud, siis on see ilmselt allergia päikese, mõne toote või toidu vastu. Võib-olla ei sobi sulle mõni kindel päikesekreem. Elan ise soojas kliimas ja peale kahe aastast katsetamist olen leidnud ainult ühe päikesekreemi, mis ei tekita mulle punne. Paari nädalasel puhkusel ei pruugigi see välja lüüa, aga pikemas perspektiivis küll, eriti igapäevasel kasutamisel. Kui päikesekreem on liiga õline/rasvane, siis see ummistab poore. Aga kindlasti ei tohiks sellepärast ilma kreemita päikest võtta, sest päikesekiirgus soodustab pooriavade sarvestumist ja pärast tugevat päevitamist võib akne hoopis hullemaks minna. Lisaks kuivatab päike nahka ja kui seda juba niigi kuiva ja ärritunud nahka veel omakorda erinevate akne kreemide/geelide/rohtudega kuivatada, siis teed küll endale karuteene.
    Dekolteele, õlgadele ja seljale tekivad tavaliselt punnid higistamisest, see on väga tavaline ka nende puhul, kes palju treenivad ja rohkem higistavad.
    Jah kes teab, see võib ka mõni muu põhjus olla, aga sinu pilte vaadates tundub sul alati (ka praegu) olevat väga ilus nahk ja ükski tõsine aknevorm ei tule kellelegi lambist üleöö. Niiet kui sul varem pole shokolaadist (tegelikult piimast ja suhkrust) punne tekkinud, siis söö seda julgelt edasi.
    Ja kindlasti JOO PALJU VETT!

  • Avatar
    Vasta Mai 9. detsember 2017 at 09:58

    See on üsna suure tõenäosusega päikesekreemist, kuna see ummistab poore. Olen ise sama probleemi käes vaevelnud ja pikalt otsinud kreemi, mis nahale sobiks.

  • Avatar
    Vasta Mari 9. detsember 2017 at 09:57

    Hormoonid?? Igatahes soovitan nägu pesta iga õhtu ja kreemitada ka ja KINDLASTI võta meik maha. Ja kui eestisse jõuad mine nahaarstile, kui probleem taandunud pole.

  • Avatar
    Vasta Marit 9. detsember 2017 at 09:26

    Kui ma Tenerifel käisin siis tekkisid minul ka punnid. Ise arvasin, et see higistamisest ja päikesekreemist. Poorid olid kinni. Eestisse jõudes läksin kohe sauna ja punnid kadusid ära.

  • Avatar
    Vasta Megan 9. detsember 2017 at 09:17

    Mina olin see suvi Horvaatias,ja seal hakkasid ka tekkima mulle dekolteele,näkku,kaelale ja lausa selja taha õlgadele sellised punid, Neid tuli aina juurde ja juurde,suuremaid ja väiksemaid. Algul ei saanud ka aru mis toimub,aga pärast asjadundjaga ühendust võtmist selgus et see oli liigsest päikesest. Peale hakkasin panema teepuu õli ja kummelitee kotikesi. Võttis küll natuke aega,aga lahti neist sain?
    Proovi kindlasti kummelitee kotikesi ja paljast teepuu õli?

  • Avatar
    Vasta A 9. detsember 2017 at 09:06

    Äkki tekivad liigsest higistamisest. Mina pesen isegi Eesti suvel oma nägu 3-4 korda päevas. Ja tavaliselt kui “unustan” seda teha, siis tekivad ka kahvatud punnid otsa ette.
    EDU 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 9. detsember 2017 at 01:58

    Sul punnid suu ümber nagu näen. Mul sama jamps tihti ja enamasti see tuleneb kui kasutan nt rasvast jalakreemi voi kehakreemi ja lihtsalt hiljem kui ei pane tähelegi katsun ma nende rasvaste sõrmedega oma lõuga. Ala toetan lõuga kaua tagaistudes kätele vms. Päevituskreemid ka üsna rasvased äkki sellepärast tulnud kogu see jama?
    Muidu olen kuulnud ka sellist müüti, et suu umberele tulevad punnid halvast toitumisest.

    Minu soovitus on õhtuti nägu kindlasti ära pesta, kasutada mõnda koorivat maski ja käed näost eemale hoida 😉

  • Avatar
    Vasta Janika 9. detsember 2017 at 01:36

    Äkki päikese allergia? mul muidu pole Eestis sellist nalja, aga Egiptuses läksin üleni punni – kohalik apteeker pani kiire diagnoosi: ALLERGIA! andis rohud ja tõmbas kohe tagasi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu 9. detsember 2017 at 00:56

    Minul lõi ka akne spiraaliga välja. Lõual oli metsik kuumaastik ja megavalusad nahaalused punnid
    Samuti dekolteel ja õlgadel. Uurisin ka selle kohta ja lõua piirkonda tulevadki punnid, mis on hormoonidega seotud. Päris masendav oli ikka olla nendega. Kui spiraali ära lasin arstil võtta, siis sai asi korda lõpuks umbes 3 kuuga.

  • Avatar
    Vasta Marit Uusväli 9. detsember 2017 at 00:46

    Võib igasugu asjadest olla, näiteks teistsugune toit ja ka teisest keskkonnast.

  • Avatar
    Vasta Kelly 9. detsember 2017 at 00:38

    Mul ka sama jama praegu, eluaeg pole nahaga probleeme olnud ja nüüd täiesti pekkis – nahk üle mõistuse rasune, lõug põletikulisi punne ja nahaaluseid kühmusid täis. Tükk aega mõtlesin, et kust see nii lampi nüüd tuli ja siis tuli meelde, et võtsin SOS-pilli. Ühe korra enne olen ka võtnud, siis polnud midagi, aga nüüd täitsa metsas. Nii et äkki tõesti spiraali süü, see ka hormonaalne ju.. Ma olen hetkel umbes kui aega mässanud, teepuuvaht veidi aitab, suurt rõhku panen naha väga puhtana hoidmisele, meigipintsleid puhastan ka hoolikamalt. Tsipa on paremaks läinud, aga jah, kadunud ei ole midagi 🙁

  • Avatar
    Vasta Kadri 9. detsember 2017 at 00:02

    https://m.clinique.co.uk/product/1669/5615/skin-care/anti-blemish-solutions/clear-skin-starter-kit/anti-blemish-solutions-3-step-system/for-all-skin-types-with-blemishes

    Sõbranna soovitusel hakkasin seda kasutama ja tõesti tegi imet. Pole olnud suuri probleeme varem näonahaga, aga imetama hakates läks suu ümbrus päris käest ära.
    Sõbrannal aga on olnud väga probleemne näonahk ja see on ainuke, mis tema naha korda tegi/korras on hoidnud.

    • Avatar
      Vasta Sigrid 9. detsember 2017 at 09:17

      Mul on juba punniline nahk olnud alates 14 aastaselt, nyyd olen 26. Vahepeal läks pillidega taitsa korda aga siis jatsin pillid ara ja läks pekki jalle. Clinique 3 step systeem on jah super, aitas jalle korda saada, viimased 3 a seda nyyd kasutanud. Ja meik muidugi igal ohtul maha!

  • Avatar
    Vasta Kristel 8. detsember 2017 at 23:58

    Soovitan kasutada La Roche Posay Effaclar Duo+ pesuvahtu ja kreemi (apteegikosmeetika). Kui need ei aita, ei aita ükski käsimüügis olev kreem. Parimad tooted mis kunagi aknelisele nahale välja on mõeldud.

    • Avatar
      Vasta Mar 9. detsember 2017 at 09:34

      Mina soovitan ka. Tekkisid ka jamad alles 26selt. Varem oli nahk nagu beebipepu. Nüüd siis kasutan neid ja nahk kohe hulga mõnusam.

  • Avatar
    Vasta Kadri 8. detsember 2017 at 23:52

    https://m.clinique.co.uk/product/1669/5615/skin-care/anti-blemish-solutions/clear-skin-starter-kit/anti-blemish-solutions-3-step-system/for-all-skin-types-with-blemishes

    Hakkasin seda oma sõbranna soovitusel kasutama. Mul pole endal väga hulle probleeme olnud, aga imetades läks mul suu ümbrus päris käest ära ja ausalt see on vägagi toimiv sari. Sõbranna ise oli väga hullu nahaga ja on seda sarja aastaid kasutanud ja ainus, mis teka tundliku naha korda teinud/korras hoidnud.

  • Avatar
    Vasta G 8. detsember 2017 at 23:39

    Mul samamoodi Mirena spiraalist ja alles pool aastat hiljem hakkas tasapisi vàlja lôöma. Spiraali kasutasin peale seda veel umbes 9 kuud, kuni lôpuks ilmnes, et selles ongi asi. Nüüd ravin juba pool aastat nàgu ja korras ikka pole

    • Avatar
      Vasta S 9. detsember 2017 at 10:30

      Sama lugu. Pool aastat spiraali ja tulid punnid näkku, dekolteele ja seljale. Võtsin spiraali ära ning nüüd juba varsti aasta aega maadlen näonahaga. Ei ole aidanud ka Yasminelle tabeltid, mida varasemalt sai aastaid võetud.
      Hetkel kirjutas nahaarst välja salitsüülhappe ja antibiootikumiga lahuse, millega peab 2x päevas nägu puhastama – vaikselt hakkavad tulemused ilmuma aga selline tunne on küll et minu kunagine portselannahk on igaveseks kadunud.

  • Avatar
    Vasta Mari 8. detsember 2017 at 23:38

    Rootsis on sellised sunshine tabletid, 30 karp üldjuhul suveks aga ma reisil kasutamiseks, kompleks selline mis aitab ennetada ja ara hoida just sellist teemat seoses päikesega. Ehk leiab seal apteegist samuti. Kuigi nuud juba ehk liiga hilja kuid siiski.

  • Avatar
    Vasta liisu 8. detsember 2017 at 23:37

    Äkki sulle ei sobi päikesekreem/kreem mida nendesse piirkondadesse peale kannad? Mul on juuuuubedalt näonahaga probleeme juba palju aastaid ja annaksin kõik, et näonahk selline oleks, nagu Sul praegu! 🙁

  • Avatar
    Vasta heleri 8. detsember 2017 at 23:28

    Minul lõi nii päikese allergia välja. Varem probleeme polnud, üks reis Türki ja iga kevad nüüd kordub 🙁

  • Avatar
    Vasta mann 8. detsember 2017 at 23:13

    See, et päike parandab punnide olukorda ja üleüldse aknet on väga vale arusaam. TEGELIKULT ei tohi probleemsele näole üldse päikest võtta. See on täielik müüt – päike ajutiselt kuivatab neid punne aga tegelikult pikemaajaliselt teeb see olukorra hullemaks. Nii et ma pigem soovitan mingit tugevat SPFi sisaldusega kreemi oma näole määrida ja mitte päikest näole otseselt võtta. Kõik muu on tegelikult individuaalne aga vb seal Tenerifel olek ja see kuumus on selle tekitanud.

    Mul oli ka kevadel mega hull näonahk ja punnid olid nii hullud ikka ja olin veel reisil ka ja mu nägu oli reaalselt isegi paistes. Aga siis mõtlesin et proovin clinique tooteid ja kõik mu probleemid kadusid! Soovitan 🙂

    • Avatar
      Vasta Marju 9. detsember 2017 at 08:54

      Jep, samal ajal kui päike kuivatab punne/nahka, ei saa rasu kuiva naha alt välja ja tekibki põletik. Ajutiselt on tunne, et päike aitab, aga tegelikult mitte. Huvitav, et siiani on arusaam inimestel, et päike teeb näonahale head.
      Ise käisin sügisel soojal maal ja puhastasin ja kreemitasin nägu väga hoolikalt- just põletiku vältimiseks, kuid 2 ndl peale reisi tuli tervele näole naha alla pisikesed punnid. Pigem jah päikse eest täielikult varjata. Pea vastu 🙂

  • Avatar
    Vasta Tyy 8. detsember 2017 at 23:13

    ALKO , on see kurja juur !

  • Avatar
    Vasta Pille 8. detsember 2017 at 23:04

    Hah, mul ka probleemne näonahk. Tegelt poole elu olnud, aga siis vahepeal sain korda ja peale sünnitusi on totaalselt pekkis jälle. Midagi pole teha osanud 🙁 Viimati aitas mind piimatoodetest loobumine ja selline asi nagu Duac geel (retseptiravim), mille nahaarst välja kirjutas. Mõtlesin isegi paar päeva tagasi, et keegi võiks ometi soovitada midagi head ja käsimüügis olevat, mis KINDLAPEALE aitaks naha tagasi kontrolli alla saada. Ja selle kellegi all mõtlesin ma esimese asjana, et äkki Mallukas teab midagi head. Ag vaat, sul nüüd omala ka probleem. Ma sukeldu kohe siia kommentaaridesse, lootuses, et leian midagi head! A tegelt peaks vist uuesti nahaarstile minema ja uurima, mismoodi hormoonid tagasi paika saab.

    • Avatar
      Vasta Kati 9. detsember 2017 at 02:29

      Mina kannatasin 3 aastat põletikulise naha käes. Küll ainult ühel põsel, kuid lambist tekkisid ja ajaga ainult rohkem. Arvasin, et hormoonidest, kuna sellesse aega jäi rasedus ja imetamine, mis veniski lõpuks üle 2a pikaks. Proovisin kõike näohoolduses. Päästis perearsti väljakirjutatud Duac geel 6 nädalat ja nahk on juba pool aastat täiesti klaar. Minu jaoks imeravim.

      Ka minul aktiveeris päike põletikulised protsessid- puhkustel olles alati tekkis punne intensiivsemalt juurde.

      • Avatar
        Vasta E 14. detsember 2017 at 01:05

        Minu meelest duac geeliga tekkisid mingi hetk jamad, ja juba üle aasta pole seda saada olnud.. Mul sellest ajast saati on punnidega probleeme olnud, see muidu toimis jah hästi. Aga euroliidu direktiivid midagi-midagi – ei luba bensoüülperoksiidi sisaldavaid ravimeid müüa..

  • Avatar
    Vasta Kadri 8. detsember 2017 at 22:57

    Kui võimalik siis puhasta õunaäädikaga,veega natuke lahjendatud.

  • Avatar
    Vasta Efkaaa 8. detsember 2017 at 22:56

    Oehhh, mul sama teema…
    ÕUDNEEEEEEEEE !

    Praegu saan vist päevade süüks ajada, aga noo gaaaaaaaaash , seekord on ikka julmalt. Kärn kärna küljes kinni 🙁

    Jään ka nõuandeid huviga ootama!

  • Avatar
    Vasta AV 8. detsember 2017 at 22:45

    Mul tekkisid taolised punnid seljale (näos alati olnud) ja sain diagnoosiks päikese allergia (ravisin miski vedelikuga) näonaha sain mõneks ajaks korda tablettidega ja nüüd sama seis tagasi. Ja spiraal võib ka olla põhjustajaks. Iga asja mõju ei olegi koheselt märgatav 🙂

  • Avatar
    Vasta Krissu 8. detsember 2017 at 22:44

    Hoidu magusast, pese/puhasta igal hommikul ja õhtul nägu, mässa nii kuis jaksad.. kasuta aknega võitlemiseks tooteid jne.
    Olen võidelnud ka sellega oi kui pikka aega.. Aga, aitas ainult spiraali eemaldamine ja Diane pillide kasutusele võtmine. Päris tõsiselt, nüüd mu nahk ideaalne. Ei ühtki punni, ei näol, kaelal, õlgadel ega dekolteel. Jummel tänatud ma ütlen, ma tunnen end inimesena, ilusa inimesena.
    Kõike paremat sulle. Kena jõuluootuse aega ?

  • Avatar
    Vasta K 8. detsember 2017 at 22:42

    Babe on Hispaania bränd, teoreetiliselt peaksid seal apteekist vms seda saama.

  • Avatar
    Vasta D 8. detsember 2017 at 22:41

    Tsükli ja spiraali koosmòju?
    Vòi OV-aeg?

  • Avatar
    Vasta Triinu 8. detsember 2017 at 22:40

    Tere.
    Mina vaevlesin ka valulike punnidega tükk aega. Läksin perearstile ja võttis proovid punnist. Ja tuli välja et on stafolükoki bakter. Võtsin antibiootikume ja retseptiga salvi.
    Loodan et sul nii ei ole!

  • Avatar
    Vasta K.P :) 8. detsember 2017 at 22:38

    Proovi hambapastaga peale panna nende punnidele ööseks,kuivatab ära . Ise kasutan pidevalt nii punnide ajal kui ka ohatise ajal . Ööseks peale ja hommikul juba parem nii mõned ööd ja voila. Vb sulle ei sobi kliima,hormonaalsed probleemid ,mingi seebi/duššigeeli allergia taoline asi. Või siis oled higistanud ja higi lööb poorid kinni.

    • Avatar
      Vasta Mann 9. detsember 2017 at 09:12

      Hambapasta aitab jah punnile, aga samas kuivatab ka nahka nii, et see pärast kestendab.

  • Avatar
    Vasta Tr 8. detsember 2017 at 22:38

    Minu emal avaldus môned aastad tagasi samamoodi päikeseallergia kuigi oli eluaeg muretult päevitanud. Venetzuela reisil läks täiesti kärna ja peale seda piisab juba paarist tunnist päikese käes ja kohe punniline. Lisaks tekkisid tal peale esimest allergiapuhangut pigmendilaigud. Kui allergia pole, siis ka päevituskreemid ei ole eriti nahasôbralikud. Ummistavad poore.

  • Avatar
    Vasta Muska 8. detsember 2017 at 22:29

    Paikseallergia akki ?

    • Avatar
      Vasta K.P :) 8. detsember 2017 at 22:39

      Päikese allergia ei väljendu punnidega vaid laikudega rohkem . Ise poen 8aastat juba :/

      • Avatar
        Vasta Kaisa 9. detsember 2017 at 00:45

        Päikese allergia avaldub ka punnidena. Nt mul peale lapse sündi tekkis see probleem. Ja avaldub just pisikeste punnidena mis jõhkralt sügelevad! 😉

      • Avatar
        Vasta Mari 9. detsember 2017 at 10:10

        Kindlasti mitte. Igalühel võib see erinev olla. Minul nt tekivad samuti punnid.

  • Avatar
    Vasta K 8. detsember 2017 at 22:28

    Päikseallergia!

  • Avatar
    Vasta Wiiu 8. detsember 2017 at 22:27

    Just päike teebki su näonahaga seda.. Kas sul neid samu Babe sarja tooteid pole võimalik sinna orgunnida? Midagi sarnast võiks kasutada küll.. ja ära enam prae oma nahka päikese käes)).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2017 at 22:32

      Ma homme lähen vaatan apteeki, äkki siin on.

      • Avatar
        Vasta E 9. detsember 2017 at 11:34

        Babe on Hispaania firma, seega võiks vast leida säält…

  • Avatar
    Vasta Merlin 8. detsember 2017 at 22:27

    Arvan, et on spiraalist…

    • Avatar
      Vasta JJ 8. detsember 2017 at 22:43

      Samad sõnad. Mul hormoonspiraal just nii toimetaski (k.a. seljal:( )

  • Avatar
    Vasta Mai 8. detsember 2017 at 22:27

    Kas seal on niiske kliima? Minu näonahale mõjus see laastavalt.

  • Avatar
    Vasta punnihädaline:d 8. detsember 2017 at 22:26

    Mul ka siin päris paljudel ümber, k.a minul, näol ja õlgadel ja mujalgi lambiseid punne. 😀

  • Avatar
    Vasta Egle 8. detsember 2017 at 22:26

    Vòi hoopis sealne vesi teeb seda

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 8. detsember 2017 at 22:26

    Ma olin just 3 ndl Tais ja tekkisid samamoodi õlgadele ja rinnaesisele palju vistrikke. Alguses ehmusin päris ära, kuna ka mul varem pole kunagi sellega probleeme olnud, aga mulle tundus, et asi oli selles, et päike soe ja higi ja siis see muu crapp , tolm ja mustus kuidagi jäävad paremini nahale ja siis tekivadki need hirmsad punnid. Ma hakkasin mitu korda päevas korralikult seebi v dušigeeliga just neid vinniseis piirkondasi pesema ja juba paari pàevaga hakkas ilmnema paranemismärke ? nyydseks olen nädala kodus olnud ja ka kõik jäljed kadunud.

  • Avatar
    Vasta Kaia 8. detsember 2017 at 22:25

    Tuttav sai Üks aasta Egiptuses päikse allergia 🙂 sama, nahale punnid jne! Ja nüüd aastaid juba, kui suvel päike, siis kui liialdab päiksega, siis kärnas! Paremal juhul kergelt pisikseid nagu villikesi/ punnikest täis!

  • Avatar
    Vasta Maarja 8. detsember 2017 at 22:24

    Vb päikese allergia.Minu näonahale aitab kooksõli,igal õhtul määrin näkku enne magamaminekut.Ja kui vett vähe olen joonud,siis ka nahk teistmoodi.

  • Avatar
    Vasta Egle 8. detsember 2017 at 22:23

    Àkki liigne pàike

  • Avatar
    Vasta Reet 8. detsember 2017 at 22:23

    Mirena!

    Mul on ka dekoltee,selg peaaegu alaseljani välja ja õlad paksult punne täis. Tekkisid need paar kuud peale mirena panekut. Mul ei ole 28 a ennem punne nendes kohtades olnud.
    Nägu on õnneks veel korras.
    Lisaks on mul pooled juuksed peast kukkunud!

    Akne on miren kõrvaltoimetes ka kirjas!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2017 at 22:32

      Aga mul enne oli ju ka spiraal ja siis ei märganud nagu… Samas iial ei tea!

      • Avatar
        Vasta Reet 8. detsember 2017 at 23:18

        Ma panin spiraali mai kuus ja punnid seljale tekkisid alles augustis. Samuti hakkasid juuksed siis langema. Uuel aastal lasen välja võtta.
        Suvel mul olid ka oimu kohtadel mingid vesivilli moodi asjad aga need ilmselt oli päikesest(mul on haiguse pärast päikesetundlikkus).

        Samas väikesed vesivilli moodi punnid kuni nõgeslööbeni välja, võivad olla päikesest. Mul konkreetselt hetkel on mädapunnid.

      • Avatar
        Vasta Ldjsujs 9. detsember 2017 at 00:32

        Help mul sama asi, aind vahega et spiraal on olnud 4aastat ja alguses lõi välja, laabus, ja nüüd 3,6aastat hiljem jälle.. kas võibki nii lampi tagasi tulla v :/

      • Avatar
        Vasta Railiiiiii 9. detsember 2017 at 00:39

        Äkki mingi toit? Sööd rohkem mereande vms?

      • Avatar
        Vasta E 9. detsember 2017 at 11:38

        Ikka märkasid ju:
        mallukas.com/2017/06/26/mingi-jama/

        • Avatar
          Vasta Jane 9. detsember 2017 at 13:21

          Minu vesivillikesed said diagnoosiks suuümbruse nahapõletik. Kuna katsetasin ka erinevaid asju ja lükkasin jumalteabmillesüüks, arenes asjast välja rosaatsea. Palju õnne kroonilise jama puhul. Noor inimene ja nahk täiesti pees. Selle asemel, et endale ise diagnoose panna pöörduge nahaarsti poole.

  • Avatar
    Vasta Ruth 8. detsember 2017 at 22:22

    Allergia millegi vastu? Siis tekivad ka sellised punnid