AVALDAN ARVAMUST

vot see on juurdehindlus!

27. detsember 2017

Kas te olete kuulnud sellisest poest, nagu Lumivalge? Okei, mis pood ta ka on, lihtsalt mingi facebooki leht, kus müüakse ehteid. Ma kunagi kuskil blogis nägin neid ehteid ja minu meelest isegi sheerisin oma FBis, sest kaelaehted olid tõesti ilusad, aga ma praegu ei viitsi välja otsida, et millised mulle täpsemalt meeldisid, pole ka eriti vahet vist.

Natukene aega tagasi sain aga kirja:

Tere Mariann! Häid jõule!

Kirjutan sulle, sest arvan, et sinu kaudu jõuaks see info ilmselt kõige rohkemate inimesteni.

Nimelt avastasin, et ehteid, mida müüb bränd nimega Lumivalge Eesti disaini pähe, müüakse Aliexpressis oluliselt soodsamalt (sealt saab 10 paari kõrvakaid sama hinnaga, mille eest Lumivalgest ühe paari). Lisaks väidab Lumivalge facebooki postitus, et tegu on käsitööga: “Detsembri alguseks valmivad sellised SELENIIDIST LUMIVALGE iludused.”

“valmivad” kuskil hiina laste käes 😀

Lisan siia lingid, mis sellistele kahtlustele aluse andsid:
1. Toode Aliexpressis – https://goo.gl/VYCsZ4
2. Lumivalge – https://goo.gl/QiTt5S
Lumivalge loojaks on Hälys Laanemäe ja kui Aliexpressis (see töötab ainult desktopi versioonis, nutitelefonis omas mitte) vajutada nupule “orders” (kohe toote nime juures), näeb selle toote tellimise ajalugu. Seal figureerib keegi kelle nimi algab H tähega ja kes on pärit Eestist.
Ei teagi nüüd, kas Aliexpress on varastanud Lumivalge disaini ja käsitööd või esitab Lumivalge Aliexpressist tellitud ehteid oma käsitöö ja disaini pähe?
Igatahes arvasin, et peaks seda kahtlust laiema avalikkusega jagama eriti seetõttu, et olen näinud ka mitmeid blogisid õhkamas, kuidas Lumivalge on nii äge Eesti disaini bränd jms 🙂
Parimat!
Ma kirjutasin kohe ka sellele firmale, kopisin kirja ja küsisin, et mis nad selle peale kostavad, aga kolm päeva ei vastanud nad mitte kippu ega kõppugi. No okei, pühad ka ikka, eksole. Täna ütlesin neile uuesti, et kui nad midagi ei vasta, siis ma võtan seda kui vaikivat nõusolekut, aga siis nad ikka leidsid aega vastata kah:
Tere Mariann! Pühade ajal olime arvutist eemal.  LUMIVALGE ehted ei kuulu juba mõnda aega eesti disaini alla ja samuti kõrvarõngaste pildi juures pole öeldud, et need on valminud Eestis. Meil on allhankijaga oma kokkulepe kes neid meile toodab ja müüb ning hind on vastavalt turule. Häid ja rahumeelseid pühi?

Ma uurisin ja puurisin nende lehte ja ei leidnud tõepoolest ühtegi vihjet, et tegu peaks olema Eesti disainiga. Küll aga saan ma aru, et kui nad poe alguses tegid, reklaamisid nad ennast kui Eesti disainivärki. Väike googeldus näitas, et selle brändi looja, Häli, on andnud isegi intekaid, kus ta räägib, et ta on Veenuselt pärit ja kiidab, kuidas müstilised metsad teda inspireerivad ehteid disainima. Ühesõnaga ju siis Hälike alguses disainis ise hoolega, aga siis vaatas, et oh shit, aliexpressis müüakse täpselt sama stiili asju ja miljon korda odavamalt! Lihtsam on ju sealt tellida ja siis müüa kallimalt maha. Noh, arvestades, et Alist saad sa 10 paari tellida 46 euriga ja Lumivalge müüb ühte paari 55€ eest, siis ütleme nii, et nupukas naine 😀 Eriti kaval on see, et jah, kuskil pole ju ENAM väidetud, et tegu on Eesti disainiga, siis pole ka kuskil öeldud, et enam ei ole tegu Eesti disainiga.

See oleks umbes sama hea, et ma müüks Eesti õunu, käiks igal pool rääkimas, kuidas mul on head Eesti õunad ja reklaamiks oma Eesti õunu hoolega, aga ühel hetkel jätaks sildi “õunad” ja arvaks, et nüüd on OK Poola õunu müüa, sest sildil pole ju enam kirjas Eesti õun. Vahet pole, et teised ARVAVAD, et tegu on Eesti õunaga.

Laias laastus pole ju tõesti vahet. Iga äri ostab kuskilt odavamalt ja müüb ise kallimalt, selline see elu ongi. Küll aga on ikka eriti kaval 5 eurise omahinnaga võtta vahelt 50€ per paar. Vot see on ärimutt, ma ütlen teile! Kindlasti on selliseid firmasid veel. Vt kõik need “butiigid” Facebookis, mis müüvad suva Aliexpressi räbalaid kümnekordse hinnaga. Ja kui keegi julgeb öelda, et oot kle ma nägin just sedasama kleiti, mida sa 70€ eest müüd kuue euriga Alis, siis lähevad inimesed jumala närvi. Imelikul kombel tavaliselt ostjad, mitte müüja ise, too on vait. “HINDA EI KOMMENTEERITA!”, “OSTA SIIS ODAVAMALT KUI SA TAHAD!!”. Kõik nii vihased, nagu nad ise müüksid seda:D

Ma kohe ütlen ära, et kui ma hakkan midagi ostma ja keegi ütleks mulle, et kle, ma tean kohta, kust sa saad sama asja 20x odavamalt, siis ma tänaks inimest siiralt ja südamest, ning läheks ostaks odavama asja, mitte ei läheks hüsteeriasse, et persse, ostan sellise hinnaga nagu ma tahan, ega ma rott ei ole, et soodukat otsin! Mina igatahes otsin 😀

Et jah, muud mul tegelikult öelda ei olegi, et kui keegi juhtumisi neidsamu kõrvakaid tahab, siis säästke 50€ ja tellige endale ise. Või noh, kui rahaboss oled, siis saad neid muidugi Lumivalgest kah. Selles suhtes, et ilusad kõrvakad on ju nagu küll ja ju siis keskmine eestlane on nii loll, et on heldelt nõus 50€ peale maksma, sest nagu mulle kirjas öeldi “hind vastavalt turule”. Ju siis meie turul on see normaalne hind, mida saab küsida.

Loe ka neid postitusi!

139 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta liisuli 30. detsember 2017 at 19:12

    Tubli Mallukas, et sellise haleda pettuse paljastasid, tsikk on lasknud postimehest artikli eemaldada!
    pufrist saab veel kätte https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:y_tbJDj6zvwJ:https://sobranna.postimees.ee/4120431/valgemast-valgem-lumivalge+&cd=2&hl=en&ct=clnk&gl=ee&client=firefox-b

    aga kunagi oli tõeline eesti disainer nimega süsimust https://www.facebook.com/oysysimust/ kes tõesti tegi väga ilusaid sutaazkaelakeesid paela tehnikas, et tea kas see wannabee sai oma nime idee ka sellest? süsimust ju lumivalge vastand? see sait kus sysimusta pildid on kahjuks hetkel häkitud.

  • Avatar
    Vasta Kätlyn 30. detsember 2017 at 12:53

    Ma just alustasin turu solkimisega.(loe: normaalse hinnaga riiete müümist) .Ei osta Hiinast ega tegele ettemaksudega . Lihtsalt lattu jäänud brändiriiete müük,mis kohapeal olemas. Hetkel olemas FB leht KM Outlet Shop.

  • Avatar
    Vasta Hanna 29. detsember 2017 at 14:19

    Mina neid kõrvarõngaid seal FB enam ei leia 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. detsember 2017 at 17:48

      võttis maha

  • Avatar
    Vasta Liis 29. detsember 2017 at 13:32

    Seda Lumivalge 12.nov postitust lugedes tekkis mõte, et kui need IMELISED KÕRVARÕNGAD alles detsembri alguses valmima pidid, siis kust kurat neil juba sel hetkel viiest paarist foto on saadud..??

  • Avatar
    Vasta Preili Nonsense 29. detsember 2017 at 12:50

    Hind vastavalt turule? Nii kopsakad hinnad on siis tingitud aktsiisidest ja sellega tulenevast krõbiseva nappusest, et vaja teiste rahakotte oma heaolu jaoks harvendada? Ja muidugi, keegi ei käse osta…ja õnneks ilmselt ei ostagi tänu sellele postitusele. Või olen lihtsalt veidi napakas? 😀

  • Avatar
    Vasta E 28. detsember 2017 at 23:26

    Aeg ajalt ikka vaatan ridikyl.ee lehelt kleite. Täna surfasin Alis. Ohh…. Isegi pilt on sama, mis Alis. Hind on aga hoopis midagi muud.

    Vfemage Women Autumn Elegant Flare Bell 3/4 Sleeve Vintage Wear To Work Office Business Cocktail Party Bodycon Pencil Dress 8155
    http://s.aliexpress.com/JryANnum
    (from AliExpress Android)

    Vs

    http://www.ridikyl.ee/et/naisteriided/kleidid/441185-ridikyl.html

  • Avatar
    Vasta Katre 28. detsember 2017 at 17:02

    Aitäh kirjutamast ja valgustamast. Mina olin üks nendest, kes imetlusega vaatas Lumivalge toodangut ja otsustasin lõpuks oma lähedasele sealt üpriski kalli kingituse tellida. Väideti, et igat toodet on 1 mõnd 2 eksemplari ja tegu käsitööga. Nüüd aga tunnen end samuti petetuna ja näen, et kogu “käsitöö” on kivi keti otsa panekuga piirdunud ja küsitud ebaõiglast hinda toote eest, mida saab tellida kordades odavamalt Alist. Kogu see jutt individuaalsust, kivimite wäekusest ja ise tegemisest on muidugi puhas bränding, aga poleks oodanud nii ebaeetilist käitumist.. Minu silmis on tegemist pettusega ja mainekujundus, mis nende “väekate kivimite” taga on, kukkus minu jaoks kolinaga kokku..

    • Avatar
      Vasta V.A 28. detsember 2017 at 21:35

      Äkki peaks tarbijakaitsest nõu küsima? Sest see ju tegelikult kliendi petmine.

  • Avatar
    Vasta asdfg 28. detsember 2017 at 16:12

    Marimelli “tohutult eksklusiivsete” Neissi ehetega oli vist sama teema, mulle nagu jäi silma. Küll ajasid tagasi, et ei ole ja ei ole:P

    • Avatar
      Vasta Vaike 30. detsember 2017 at 14:07

      No sisesta paar otsisõna alisse või ebaysse. Muidugi ei ole sama, kuradi hiinlased teevad ju kõike järele, nagu Marimell vist ütles 😀

  • Avatar
    Vasta johhi 28. detsember 2017 at 16:01

    Uurisin lumivalge FB lehte. Tegelikult tihtipeale me ei mõtlegi kui palju raha läheb sellise toote promomiseks, mida Lumivalge on imehästi teinud. On loodud harmooniline bränd ja selle alla on kõvasti aega/oskusi ja ka raha alla pandud – juba tootepildid FB lehel (modellid/fotograaf) on paras kirves. Ehk ka tööruumid. Kõik see lisakiri erinevate kivimite osas. Igatahes on see bränd ennast korralikult üles loonud. Mis tegelt on oluline oskus – sitast saia teha. Ja teataval määral on ka ostjatel Eestis mingi tugipunkt, et kui saab kehva toote, saab selle kergemalt lahendatud. Ma ei tea, kellele see Lumivalge nüüd ette jäi, tööd ju palju tehtud selle brändi nimel. Minu arvates päris suur saavutus ning tõepoolest, on tuhandeid kordi hullemaid “butiike” meil, ma ei näe, et nüüd “valmimine” oleks räige asi, millest kinni võtta.

    • Avatar
      Vasta anjuuuha 31. detsember 2017 at 10:09

      Sorry, aga ei tekita kaastunnet 😀 Tore tõesti, et bränd on loodud ja ilusad pildid tehtud, aga lihtsalt piltide eest ma ei oleks nõus maksma 10x hinda, eriti saades teada, et see asi, mida esitletakse sulle väga unikaalsena, ei olegi lõpuks üldse unikaalne.
      Mündil on alati kaks poolt, aga antud juhul on tegemist hõlptulu korjamisega, kuigi olen alati olnud ka seda meelt, et lollidelt tulebki raha ära võtta.

    • Avatar
      Vasta Airi 4. jaanuar 2018 at 06:41

      Mina töötan turundusjuhina ja võin kinnitada, et TOODE või TEENUS ise peab olema kvaliteetne ja vastama välja reklaamitud standarditele. Absoluutselt kedagi ei huvita lisakulud modellidele, brändingule. Ei peagi huvitama.

      Siin on tegu pettusele viitava “turundusega.” Seda kindlasti ei vabanda välja jutuga, et bränding on ju hästi tehtud. See ongi igal ettevõttel oluline, et bränding oleks hästi tehtud. Aga kui toode ise on pettus, siis sa turundad oma pettust.

      Olen Malluka õunte näitega nõus.

  • Avatar
    Vasta Lauren 28. detsember 2017 at 15:43

    Enamik neid e-butiike käib sama rada jah ja ma arvan, et suurem osa inimesi teab, et ikka hiina kraam. Aga midagi oma disaini pähe müüa on alatu. Sealt postitusest jäi mulje nagu need vb pole enam käsitöö aga siiski valmivad nende tellimuse peale. Pff.
    Dina’s Closet’i ja Airily jm kaitseks ütleks seda, et nad ei müü vist toodet enne, kui endal käes ja oma modelli seljas pildid tehtud, siis ikka näeb paremini, kui lihtsalt mingi hiina plit copy’tud. Hinnad on minu jaoks ikkagi kallid, aga vähemalt saab ise katsuma minna. Üks pood, mis veel pähe tuleb, on kena.ee (pesu). Tellisin sealt pehmeid rinnakaid rasedana ja pärast sain täpselt samu ka ebay’st, aga seal hinnavahe paar euri, mitte 50, nii et las olla.

  • Avatar
    Vasta Carry 28. detsember 2017 at 10:57

    A nats teemast välja..aga keegi teab, kui tellida alist kauba praegu veel enne jaanuari ning kaup saabub juba uuel aastal..kas siis ka lüüakse kohe tollimaks peale? 😀

    • Avatar
      Vasta Avokaado 28. detsember 2017 at 11:19

      Jah, lüüakse kohe nii tolli- kui ka käibemaks.
      Lol, see uus maksuseadus jõustub alles 2021 aastal.
      Inimesed, süvenege natukenegi sellesse mida te loete ja jõudke pealkirjast kaugemale, juba mitmes kohas olen näinud paanitsejaid, et kas ja kuidas ja kas üldse enam uuel aastal tellida saab kuskilt midagi.

      • Avatar
        Vasta Käty 28. detsember 2017 at 21:34

        Seda maksuseadust lubati juba ammu, aga millegi pärast ei läinud see läbi ja unustati ära. Eks paistab kas ka aastal 2021 tuleb või unustatakse see asi ära….

    • Avatar
      Vasta Eveli 28. detsember 2017 at 11:37

      See pidi mõne aasta pärast juhtuma, kui Euroopa Komisjon selle kinnitab 🙂

  • Avatar
    Vasta Tyy 28. detsember 2017 at 03:11

    HM ma arvasin et siin on enamik noored inimesed kes on nuti seadmetega kokku laulatatud ja osavad ning teadlikumad ning e kaubanduses kodus. Oma üllatuseks imestan et mina eelmise sajandi keskpaiga mutt olen palju hinna teadlikum.
    Ma ei teagi kas see tõstab mu enesehinnangut või paneb hoopis kurvastama nede pärast kes veel nii naiivsed. Peab ikka suur VIHA olema et sellist kirja kirjutada. Kahjuks tuleb sel inimsesel veel palju palju selliseid avastushetki.
    Aga eks elu õpetab. Mõnele on vaja palju õppetunde, teine on taiplikum , kiirem õppija.

  • Avatar
    Vasta Tyy 28. detsember 2017 at 02:29

    Jäi märkimata et olen sellega nõus et teise toodet ilma kokkuleppeta oma nime all müüa pole kena. Aga nagu ma aru sain sellest vastusest et selline kokkulepe on olemas. Aga kas see on enam eesti käsitöö ? Mulle näib et probleem ei olnud sel daamil mitte selles, vaid hinnas?
    Kõik need ehtetegijad ju tellivad mujalt oma materjali- pärlid, kivikesed , klaasid ja muud detailid. Või te arvate et eestis on need toodetud kasvatatud, kaevandatud ?
    Mitte ainult Eesti tegijad , ka mujal euroopas saavad oma materjali suuresti teisalt.
    Ka siinsed Eesti oma rõivatootjad saavad oma prossid, ketid, ilu-needid, ehted , tikandid hiinast. Kas Montoni bränd on nüüd siis viletsam, alatu või petja ?

  • Avatar
    Vasta Tyy 28. detsember 2017 at 02:08

    Armsad Sinisilmsed – KOGU kaubandus ja ka paljud teised toote ja teenuse rühmad on just sellise juurdehidlusega ja veelgi enam. Tõesti, milleks see kisa ühe eraettevõtja vastu? Vaadake mis suured ärid teevad ?
    Kas oled mõelnud milline on kohvi tassikese oma hind ja keegi ei karju kohvikute , bensukate peale? Müüakse 2 € tass, puru 7 gr
    Luxus 500 gr 6€ teeb 0,012 centi 1 gr x 7 see on 0,084 centi + vesi ja muud kulud

    Spaas lähed ürdivanni kuhu lisatakse tillukene korgtäis 5 ml ehk , vaatasin meie kaubanduses müügil õlid ja ekstraktid 6€( 50 ml) – 28€ (355 ml) esimesel puhul 0,12 centi x 5 ml =0.60 ceni + vesi ja muud kulud. Vanni eest maksad 17 € 15 min.
    Veehind 2,6€ kantmeeter= 1000 L. vannis vett 150 l

    Ma teen ka ise ehteid ja tean nende tõelist hinda, Kas need nimega brändid teenivad vähem kasumit . OOO ei. Aga on palju inimesi kellele ON OLULINE tuntud brändi nimi ja imelik küll ka summa peab olema “korralik” Ka see on nende valik. Igale oma.

    Sama on rõivaste, jalanõude, kreemide, kosmeetika, elektroonika ,el.pirnide, mööbli ning kõige muuga. Mõelge kui ettevõte teeb peale hooaega toodetele – 70% hinda, siis ta teenib ikka veel kasumit !!!! Keegi ei tee kingitusi. Või need hullud päevad ?!
    Mõelge kui tarbite kalleid brände , kas otsite enesele vabndusi, et mitte tunda end petetuna ? Valik on ikka sinu enda teha ja müüja saab nii kaua müüa kallilt kui jagub ostjaid.
    See et sellepeale kisa tõsta on ainult oma rumaluse reklaamimine.
    Kui mul on aega oodata tellingi Hiinast ja kui ei ole ostangi mitmesaja kordse hinnaga. Ma olen sellest teadlik ega kiunu siis ka. Oma lollus, et ei oska aegsasti plaanida. On muidugi asju mida ma netis pimesi ei osta. vaja proovida,, katsuda jne.

    • Avatar
      Vasta Gigi 28. detsember 2017 at 09:31

      Küsimus ongi ju selles, millest juurdehindlus tekib. Kui inimene /ettevõte tellib materjalid ja valmistab nendest midagi, siis on see uute toodete loomine ja lisandväärtuse andmine. Sellisel juhul on kõrgem hind igati põhjendatud. Paljud edasimüüjad ei ole toodetele andnud mingit erilist lisaväärtust. Valmistoodete tellimine internetist igaühele kättesaadavatelt lehtedelt ja ainuüksi logode muutmine ei ole nüüd küll sellist juurdehindlust vääriv töö. Ja mis puudutab neid ühemeheettevõtteid, mis sedalaadi edasimüügiga tegelevad, siis julgen arvata, et riigile nendelt arvestatavaid maksusummasid ei laeku. Seega puhtalt eetikaküsimus.

      • Avatar
        Vasta Tyy 28. detsember 2017 at 12:04

        Puhas oletus et ei maksta makse. Oletuse pealt üldistusi teha on nõme.
        See millest mina rääkisin on see, et ka suur ettevõtjad, kokkuostjad ei lisa lisaväärtust ja müüvad samasuguse hiigel lisaprotsendiga kaupu.
        Miks siis on see ok ? Lihtsalt rumal ei uuri ega võrdle.
        On teistsuguse elustiili ja mentaliteeiga inimesi kes ei huvitu kokkuhoiust.
        Teised kellele see on oluline googeldagu, pole ju raske.

      • Avatar
        Vasta Tyy 28. detsember 2017 at 12:22

        Eetikaga kaubandus-äri ei aeta. Äri eesmärk on teenida kasumit. Kasumi suuruse võimalikkuse määrab turg – ostjaskond.
        Mitte kuskil seaduses pole määratud mingit kindlat juurdehindlus protsenti. See on ettevõttes sisemine kokkulepe.
        Enamasti on nii, et mida odavam kaup seda suurem juurdehindluse %
        Erandiks on riiklikud ettevõtted millel puudub konkurents.

    • Avatar
      Vasta Eve 28. detsember 2017 at 12:03

      Olen Gigi`ga täiesti nõus. Seda muidugi, et kogu meie ühiskond ja majandus on suuresti ostan-müün-vahetan diilidele üles ehitatud ja seda ei panegi keegi pahaks. Ja tõenäoliselt ei paneks keegi väga ka seda juurdehindlust pahaks, kui inimene näeks selle kõige nimel veidi rohkem vaeva kui lihtsalt netist tellimine ja väikene fotoshop. Lisandväärtuse andmine (nt tellin pärlid jms ja valmistan nendest omanäolised ehted) tootele annab juba teatava õiguse asja käsitööks nimetada, aga tellida ja siis lihtsalt oma brändi nime all maha müüa, see ei ole mitte ainult alatu, vaid ka ebaseaduslik. Olgu see juurdehindlus sealjuures milline tahes.
      Jah, kui asi avalikuks tuli, eemaldati see toode kodulehelt ja enam Eesti disaini või käsitöö nime all ei müüda, aga see ei muuda fakti, et seda varasemalt siiski tehti (ja veel üüratu juurdehindlusega).

    • Avatar
      Vasta Vaike 28. detsember 2017 at 12:11

      😀
      “Kas oled mõelnud milline on kohvi tassikese oma hind ja keegi ei karju kohvikute , bensukate peale? Müüakse 2 € tass, puru 7 gr
      Luxus 500 gr 6€ teeb 0,012 centi 1 gr x 7 see on 0,084 centi + vesi ja muud kulud.”

      Ei Statoilis ega üheski normaalses kohvikus ei tehta kohvi Luxusest, vaid normaalsetest ubadest, arvuta sinna juurde masinad, nende hoolduskulud = täiesti normaalne hind.

      Samamoodi on spaadega, ehita ise üks, pea seda ülal, maksa töötajatele jne, siis näed, et selle ürdivanni hind on täiesti õigustatud. Sinna minnaksegi teenust ostma. Tahad kodus vanni võtta, teed ise ja maksad vähem.

      • Avatar
        Vasta Tyy 28. detsember 2017 at 13:01

        JAH loomulikult ei tehta luxsusest kohvi, ma ei hakanud keset ööd otsima ettevõtete hulgihinda mis on veel kordi soodsam ja teeb selle hinna veelgi pisemaks. Ma tellin iga nädal oma ettevõttes kaupu.
        Ma ei väidagi et see hind oleks ebanormaalne ja olen ka lisanud + muud kulud KA. Ma tean hindu ja tean palga kulusid, inventari kulusid jne jne
        Ma tean ka seda et spadel ei ole aastaringi täituvus kõrge. dets lõpp kuni veebr-märts on ikka väga lahjad.
        Me räägime siin juurdehindlus protsendist lihtsalt. Ma tõin need näited et selline juurehindlus on igal pool TAVALINE ja veelgi ENAM. Ei toonud % meelega välja , sest muid kulusid ei viitsinud arvutada ja need oleksid umbmäärased olnud.
        S e l l e s hinnas ei o l n u d k i küsimus , vaid selles et miks peaks väikesel ettevõtjal olema see % teistsugune ???
        Ka temal on kulud ja soovib palka ja võibolla arenduseks kasumit ning me ei tea on tal töötajaid/abilisi kes ka heategevust ei tee. Samuti ei tea me tema muid kulusid.
        Ellu jäävadki need väike ettevõtjad kes ei lähe turule lööma väikese hinnaga. Neist kasvavd suured. Turu haaramine käib OSLISELT just nii. Odavalt saad sa ainult sõpraderingis müüa. Aga see pole äritegevus. Selle nimi on ühest taskust võtan , teise panen. Tulemus null.

        • Avatar
          Vasta Vaike 28. detsember 2017 at 15:03

          Ma ei saa jätta ütlemata, et normaalset kohviuba ei saa hulgihinnaga odavalt kui see kohatu Luxuse-võrdlus. Tean ka pisut, millest räägin. 🙂

          • Avatar
            Mir. 28. detsember 2017 at 19:23

            Aliexpressist tellivad kaupa ainult amatöörid, sest juba aliexpressis on hinnad 10x sellest, mida saab otse hiina tehastest tellides 😉 (kust saavad oma kaupa suured brändid)

            Kohvi hulgihinda ei saa ka võrrelda mingi kohalik ettevõtja, kes läheb kohalikku hulgilattu versus rahvusvaheline ettevõte, kes teeb koostöölepinguid mitmeks aastaks megahinna ja megakoguse peale.

            Võib kindel olla, et olgu see 2 eurone kohv või 40 eurone spa-vann, igal juhul jääb ettevõte sellest kasumisse hoolimata peentest tooraine-pinna-tööjõu kuludest. Muidugi hinna õigustamiseks ja kinnitamiseks seda väga kinnistatakse : see kallis vann on tehtud just erilistest saaremaa mustikatest ja meie kristallitervendaja kätega segatud jne 😀 Fakt on, et kasum ületab vägagi normaalselt kõiki neid kulusid.

  • Avatar
    Vasta Kummikommid 27. detsember 2017 at 23:35

    Kui jõulude aeg see magusahullus FB gruppides käis, siis mulle jäi silma üks grupp, kus müüdi kummikomme. 1-2kg karbid. Tüdruk, kes nende müügiga tegeles, elas Soomes. Karbid maksid temal 8-16 eurot.
    Mul mees töötab soomes ja toob täpselt samasuguseid kummikomme koju, need maksavad seal 2 eurot ?Muidugi FBst tellides läheb soome-eesti post veel juurde.

  • Avatar
    Vasta KK 27. detsember 2017 at 23:34

    Ka siin kiidetud Breastfeeling rinnapadjad on Hiinast. Breastfeelingu lehel on hulk imetamisehteid, mis väidetavalt Barcelonas disainitud aga tegelt ikka Hiinast tellitud. Midagi ei saa uskuda.

    • Avatar
      Vasta Carry 28. detsember 2017 at 10:52

      Ma vaatasin ka neid ehteid seal ja imestasin hinda..aga need padjakesed on siiani parimad kõikidest, mida proovinud olen. Tegelt on meil 90% (kui mitte rohkem) asju made in china.. aga teine asi on neid müüa 100 korda kallimalt :D3

  • Avatar
    Vasta Ave 27. detsember 2017 at 23:01

    See Lumivalge poe juurdehindlus on ilmselt kõige räigem, mida ma näinud olen. 😀

    Aga FBs on silma jäänud ka üks grupp “Rüblikud”, alguses tundus, et tellivad kuskilt ja saavad soodsamalt – miks muidu paljud seal soove avaldavad, eksole. 😀 Aga siis vaatasin, et üks toode, mis müüvad, on raamatupes soodsam, just ostsin ise. Siis võtsin järjest nende tooteid ette ja… no tõesti loll peab olema, et nende kaudu tellida, sest neil olid kõik asjad kallimad, kui need, mis ma netist ise leidsin.
    Üks konkreetne näide on “Pere tegemiste kalender”, mida Rübliku lehel müüdi suure hurraaga 19€+post, kuid tootja ise müüb näiteks Osta.ee’s seda 17€ ja post hinnas. Oi, nüüd müüb 15€ seda lausa: https://osta-ee.postimees.ee/ainus-mote-pere-tegemiste-kalender-2018-100033901.html?_src=search

    • Avatar
      Vasta kats 31. detsember 2017 at 00:22

      ei ole see midagi kõige suurem juurdehindlus, ainult ca 100x!
      igasugused elektroonikapoed panevad oluliselt suurema juurdehindluse otsa.

      võrdle kasvõi neid kaht suva pakkumist (sama toode, osa hiinlasi müüvad veel odavamalt ja osa siinseid poode müüb kallimaltki):
      pisike roheline led-diood.
      https://www.oomipood.ee/product/l_56bgd_led5_green_blink_30mcd_60deg
      oomipood müüb neid lede 1€ tk,
      alis hind 3,68€/1000 tk (ühe hinnaks siis 0,00386€),
      st hinnavahe ei rohkem ega vähem kui 259x

  • Avatar
    Vasta Kärt 27. detsember 2017 at 21:57

    Mina sain taolise avastuse osaliseks kui ettevõttele logotegijat otsisin. Kõigepealt pidasin nõu selliste tegijatega, kes oma veebilehega juba väga silma paistavad, kuid kes jäid minu eelarve jaoks liiga kalliks. Aga ma usun, et nad on vägevad tegijad – käisin kohapeal vestlemas ja kõik mida nägin ja kuulsin oli tõesti tipp-topp. Hakkasin siis edasi otsima ning odavamate logotegijate varasemaid töid vaadates pidin pettuma. Ühe ettevõtte varasemate tööde seas oli logo illustratsiooniga, mis oli mulle tuttav – olin seda justkui varem näinud. Väike guugeldamine näitas, et tõesti, logo oli loodud internetis vabalt kättesaadava illustratsiooniga. Uurisin siis paari teise tegija töid ka ja tulemus sama. Lõpuks otsustasin otsinguid enam mitte jätkata ja panin oma käe proovile ning tegin ise oma soovitud pingviinikese valmis 🙂
    Kunagi kui saan edukaks, siis tasuks nende suurte tegijate poole jälle pöörduda ning lasta neil oma osavamate käte ja programmidega mu logo kvaliteetsemaks muuta 😀

    • Avatar
      Vasta jajaa 28. detsember 2017 at 11:07

      no alati on olemas olnud kõrge kaarega ülehinnatud tegijad, kellele maksad pigem kogu selle buduaari ja vahu eest, mis nendega kaasas käib (loe: oksendav siil) ja olemas on olnud alati ka turusolkijad, ehk need, kes võtavad kuskilt netist mingi asja ja veidi muudavad midagi.

      nende vahele jääb ka reaalseid töö tegijaid, kelle töö on väärt ja korralik, nende hulgas on tibake neid, kes ei pane hingehinda oma tööle, aga vot need inimesed ennast ei reklaami, nende nimi liigub suust suhu ja klient hoiab sellist meistrit.

  • Avatar
    Vasta kersti 27. detsember 2017 at 21:35

    That’s it on ka meeletu juurdehindlus asjadel, kvaliteet aga alla igasuguse arvestuse.Käisin nende poes Tallinnas.Riided plekilised, niidid narmendavad, materjal kohutav asjadel.

  • Avatar
    Vasta M 27. detsember 2017 at 20:44

    No tegelikult on sama teema ka igast puidust käekelladega, mida tellitakse alist ja siis eestis kõrvetatakse oma logo peale.

    https://m.aliexpress.com/search.htm?keywords=wooden+watch+male#/

    Nt Expression tellib kõrvarõngaid Hiinast (ülla-ülla eks :D). Paljude kõrvarõngastega tulevad ka ilusad karbikesed kaasa, tasuta. Karbid pannakse muidugi kõrvarõngastest eraldi müüki paari euriga 😀 Igal võimalusel kooritakse 😀

  • Avatar
    Vasta Mir. 27. detsember 2017 at 19:57

    See on täiesti tavaline juurdehindlus. Kõik poed panevad vähemalt 10x hinna, luksusbrändid siis muidugi veel rohkem kuni 100x. Selles pole küll midagi imestada, kui tahad olla teadlik tarbija jne 🙂 See on muidugi iseasi, et ta väitis need olevat Eestis valmistatud. Nii ei tohi öelda, aga 10x juurdehindlust ei keela küll keegi ega miski. 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 27. detsember 2017 at 18:39

    Tähelepanu võib pöörata veel sellele, et see Lumivalge on kasutanud täpselt seda Aliexpressi pilti, aga lihtsalt oma brändi nime peale photoshoppinud. 🙁

  • Avatar
    Vasta kats 27. detsember 2017 at 18:13

    Sealt ali lehe alt näeb ju ka et keegi eestist H*** on tellinud neid 12nov, sama aeg kui selle pildi üles pand 😀

    • Avatar
      Vasta Mull 28. detsember 2017 at 10:42

      12nov anti teada, et kõrvarõngad on valmimas dets alguseks , vaatasin sama, 12nov on H nimeline eestisse tellimuse teinud. Lisaks see 1:1le toote pilt, muudetud logoga. Ja tänaseks on Lumivalge fb lehelt kadunud 12nov postitus. Ehk siis vastuseks Mallukale, et nad enam ammu ei tee ise, vaid VALMIVAD mujal on taaskord eksitava loomusega väide. Mitu korda võib haneks inimesi tõmmata? Aga eks ta oma postituse kustutamusega tõestas vaikimsi nôusolekut, et kaup alist.

  • Avatar
    Vasta K. 27. detsember 2017 at 18:03

    Täpselt samu kõrvarõngaid (ja ka igasuguseid teisi ehteid) saab ühekaupa osta ka sellest Etsy poest, mille image searchiga leidsin:

    https://www.etsy.com/listing/547336655/wt-e341-selenite-bar-earrings-rectangle

    Lisandub vaid paarieurone saatmiskulu Eestisse. Nii et kes hulgi Aliexpressist ei taha tellida, saab siit ka!

  • Avatar
    Vasta Kerli 27. detsember 2017 at 17:28

    Ma ka täna just avastasin, et selline lk nagu Elisabeth’s (https://www.facebook.com/ElisabethsOfficialPage/), müüb väga ilusaid kleite ja mantleid jne.
    Juhuslikult ise ebays lapates leidsin täpselt samade piltidega kleidid, kuid hind veidi odavam. Ebays samad kleidid 6-10€, temal rahulikult seal 40-50€ samad kleidid.
    Ostsin ise sealt mitmed korrad ostnud ja ei julge vaadatagi mis hinnaga need ebayst saaks.

    • Avatar
      Vasta khm 29. detsember 2017 at 21:35

      Ma olen ühe korra sealt tellinud Nike püksid, tossud ja pusa ning sildid olid Hiinakad, Nike pusa asemel saadeti Adidase oma 😀 püha jeesus, enam küll ei telli..

  • Avatar
    Vasta Kadirin 27. detsember 2017 at 14:24

    Pagan, sain puht juhuslikult tänu sellele teemale siin teada, et mu KÄSITÖÖ messilt ostetud käevõru on Ali’st pärit! ? Kusjuures päris elus näeb see suurepärane ja kvaliteetne välja, lihtsalt ostetud sai 10x kallimalt….
    Link: Kymyad Bracelet Femme Leather Bracelets
    http://s.aliexpress.com/iUVvUBFN?fromSns=Copy to Clipboard
    (from AliExpress Android)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 15:32

      oh shit :D:D

    • Avatar
      Vasta Kärt 27. detsember 2017 at 22:00

      No nii kurb selliseid asju lugeda. Ja lõpuks on paha maik ka nendel tegijatel juures, kes tegelikult ka oma käsitööd teevad. Mina saan aga tõestada, et enda ettevõtte tooted on tõesti minu loodud, sest aeg-ajalt panen facebooki lehele oma pooleliolevatest töödest pilte. Tuleb välja, et see on väga kasulik tegevus 😀

    • Avatar
      Vasta Kärt 27. detsember 2017 at 22:03

      Nii kurb on selliseid lugusid lugeda. Lõpuks jääb ka päris käsitöö tegijatele niimoodi halb maik juurde.
      Mina olen enda ettevõtte Facebooki lehele pannud aeg-ajalt pilte oma pooleliolevatest töödest. Tuleb välja, et see on kasulik tegevus, sest tõestab ettevõtte ehtsust 🙂

  • Avatar
    Vasta A. 27. detsember 2017 at 13:59

    Kaks väga tuntud kleidipoodi Tallinnas- üks müüs kleiti 220€, teine 85€. Kleidid olid samast tehasest tellitud ning mõistagi samasugused ? aga noh, nimi loeb ikkagi ?

    • Avatar
      Vasta Rebski 28. detsember 2017 at 09:38

      Sama on ka Naomi ja Meta poega ülemistel. Meta müüb 16 euroga, Naomi 46ga 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 27. detsember 2017 at 13:41

    Väga häbi ma ütleks.

  • Avatar
    Vasta AK 27. detsember 2017 at 12:35

    Sama kogemus FB Nimekeed leheküljega. Ebays müügil kee ca 6.- ja meie inimesed ootavad 4-5nädalat ja saavad seda osta al 33.- + post ? Ise olin ka rumal, môtlesin ja uskusin, aga kui mu kee “topeltkuldamine” pealt kulus ja uurisin, kas seda puhastada saab, siis voilaaa. Aga selline see elu on ?

  • Avatar
    Vasta Gigi 27. detsember 2017 at 12:13

    Siililegi selge, et edasimüüja müüb juurdehindlusega, aga mõni juurdehindlus on ikka liiast. Näiteks soetasin endale paar turbanit. Harilik lörts materjal, aga stiilipidudel kandmiseks ja mõnikord ka niisama käib küll. Ali Expressis hind alla 2 USD: https://www.aliexpress.com/item/2016-New-Fashion-Women-Turban-Hat-Bohemia-21-Solid-Color-Fold-Beanies-Female-Simple-Autumn-Bonnet/32738430001.html? Täpselt samu turbaneid nägin Eestis nii Expressionsis (hind vist 4,99 EUR-i) ja ühes e-poes (ca 10 EUR-i). Ehk siis mitte just röögatu juurdehindlusega. Hiljuti aga nägin veel ühes e-poes hinnaga 55 EUR-i. Vot see juba pani kulmu kergitama.

  • Avatar
    Vasta Nimi 27. detsember 2017 at 12:03

    Äge on muidugi see Olla reklaam ka siin all 😀 kodulehel kirjutatud kuidas hankis tööriistu ja materjale ja siis on alis üks-ühele samad käevõrud 3dollariga 😀 😀 jällegi “kodumaine ja ise tehtud”

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 12:08

      No ta ise nn “trükib” neid 😀 mul on nt Malluka kirjaga 😀

  • Avatar
    Vasta Janeli 27. detsember 2017 at 12:01

    https://www.airily.ee/et/product/576/naturaalse-karvaga-libedamast-materjalist-talveparka?1-suurus=xss-30&3-varv=must-11#product

    Kas keegi teab midagi Airily Butiigi kohta ka? Sest parkade hinnad on seal päris rängad (169€) 😀 pigem ostaks mujalt samasuguse

    • Avatar
      Vasta G. 27. detsember 2017 at 12:18

      Sellised no-name tooted, millel pole isegi materjali koostist välja toodud, ei jäta küll usaldusväärset muljet :/

    • Avatar
      Vasta Ellu 27. detsember 2017 at 12:51

      Airily peaks Poolast kaupa tellima. Ise arvan, et juurdehindlus on umbes 100%. Poolas ei maksa joped päris 5 eurot.

      • Avatar
        Vasta Karmen 27. detsember 2017 at 18:58

        Julgelt võid isegi 500% panna. Need parkad on max 30€/tk. Ise toonud, käinud ja tellinud 🙂

        Kvaliteet on seinast seina -ühes samas partiis ( tellitakse ca 4-12tk korraga) on vb 60% head ja 40% nokitsemist vajavad. Vahel ka kõlbmatud. Seega 30€ parkasi müüa 160€ on super bisness. Kui sul hea kaamera ja modellikeha – kõik võimalik. Mõelge ainult – xs kandja näeb muidugi ilus välja valges parkas, aga xxl? ( no ma ise ka xl aga tunnen nagu oleksin terve tänav ennast täis valget kandes? )

      • Avatar
        Vasta BE 27. detsember 2017 at 19:20

        Olen talt kord jope tellinud, kvaliteedi ja hinna suhe on 0

      • Avatar
        Vasta Ka 27. detsember 2017 at 22:55

        Kahjuks seal jama nende toodetega. Suvel tõin ka ühe kleidi sealt . Pildil oli ok aga reaalsus oli ebamäärased suuruses sepa turu Poola toode võrdlemisi kõrge hinnaga. Mina ise pettusin.

        • Avatar
          Vasta khm 29. detsember 2017 at 21:38

          Kas oskate mingit Poola lehte soovitada, kust seda parkat saada normaalse hinnaga?

  • Avatar
    Vasta Birx 27. detsember 2017 at 11:41

    Pean tunnistama, et olen eriline juut või nii. Mulle lausa meeldb otsida ja leida häid ning soodsaid pakkumisi, isegi siis kui raha tiba rohkem on, olen õnnelik, kui saan hea diili. Nende Aliexpressi kauba edasimüüjate õnn saab varsti otsa, sest peagi lubas Eesti riik hakata kõiki pakke, mis tulevad Euroopa liidust väljastpoolt, tollimaksuga maksustama, isegi neid, mis maksavad alla 20€, seega kõik muutub kallimaks. Ise ostan palju asju Poola lehtede pealt, kvaliteet on Euroopale vastav ja hinnad on mõistlikud. Paljud müüvad ka Poola kaupa sellise juurdehindlusega, et kuku pikali. Ma saan aru, et äri on äri ja kõigil on vaja hing sees hoida aga sorry mulle meeldib oma raha eest rohkem saada. Poola lehtedel on põhimõtteliselt kõik palju odavam, puudub juurdehindlus. Samas on vaja müüjatega ise suhelda ja kauba saatmine maksab tiba rohkem, kui Eestis – isegi sellisel juhul on odavam. Kosmeetikat ostan ezebra.pl ja kõike muud allegro.pl pealt. Viimase puhul tuleb ostja käest enne tellimuse tegemist küsida, kas nad Eestisse saadavad. Poolast jõuab kaup Eesisse keskmiselt nädalaga. Kes viitsib ise sebida, saab alati parema diili.

    • Avatar
      Vasta Merilin 27. detsember 2017 at 14:12

      Kas jagaksid mõnda poola lehekülge, kust tellid? 🙂

      • Avatar
        Vasta Birx 28. detsember 2017 at 01:03

        Teksti seest jäi vist märkamatuks kosmeetikat tellin ezebra.pl pealt, nädalaga on kohal ja seal mitmeid häid tooteid, mida meil pole. Aasta lõpuks on vist suht lagedaks müüdud aga uuel aastal usun, et nad ikka täiendavad enda poodi. Riideid ja muud pudi padi tellin allegro.pl pealt.

    • Avatar
      Vasta Mull 27. detsember 2017 at 14:54

      Seda on küll kurb kuulda, et kõik maksu alla pannakse. Tellin harva 2-3x aastas, enda tarbeks. Aga hetkel meie riik püüabki igalt poolt, kust kannatab makse korjata, s.h eraisikutelt.

      • Avatar
        Vasta Vaike 27. detsember 2017 at 20:41

        Kellelt see riik siis peaks makse korjama, koertelt? Uuri natuke ka enne, kui sõna võtad, kui suur on Eestis eraisiku maksukoormus võrreldes näiteks vanade Euroopa riikidega. Madal, võin ma sulle etteruttavalt öelda, aga selle eest saad sa haigekassa, tasuta koolihariduse ja veel muuda tuhat asja. Nüüd hakkab aga kindlasti kisa, et kui meil kõike maksuraha eest saab, siis miks kogutakse annetuste kaudu kellegi raviks raha. Sest kõike ei saa! Meid ei ole nii palju ja seejuures mitte kuskil ei saa. Igal pool kogutakse annetusi, aga väga paljudes kohtades sellist asja nagu riiklik haigekassa üldse ei olegi, selle teed erakindlustusena maksudele lisaks.

        Et tellitud kaubale maks peale pannakse, ongi muuseas selleks, et kaitsta oma ettevõtjaid ja tootjaid. Et päris käsitöö netipedede vahele turule ära mahuks ja tarbijal oma raha riigi siseringlusse paneks, mis tähendab elatustaseme kasvu meile kõigile.

        • Avatar
          Vasta LAURA 28. detsember 2017 at 16:15

          Hõissa! Keegi saab ka asjadest päriselt aru!

        • Avatar
          Vasta peacecop kalmer: 23. jaanuar 2020 at 11:30

          Et maksan makse ja delegeerin vastutuse kellelegi teisele, kes plekib kinni minu ravikulud, kui enda keha ära rikun?

  • Avatar
    Vasta Binx 27. detsember 2017 at 11:41

    Lumivalge FB leht ei tööta enam??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 11:42

      töötab ikka

      • Avatar
        Vasta Binx 27. detsember 2017 at 11:44

        OK, Sinu lingitud lingile vajutades ei töötanud, ise otsisin, siis leidsin 😀

  • Avatar
    Vasta T 27. detsember 2017 at 11:38

    Kurb on see, et meie inimesed ongi nii krdi lollid, et keegi postitab oma kõrvarõngad feissi ja häštäägib sinna #lumivalge. Teine vaatab, et oo, nii coolid, pean saama, muidu suren, ja ostab ka ja postitab sama asja, siis haarab sellest mingi blogija, kellel jälgijaskond juba kõvasti suurem, ostab ja postitab ja lingib ja nii see massidesse läheb. Mitte keegi ei vaata kvaliteeti vms, hakkabki mingi massipsühhoos.

    jah, loomulikult, vaba turg ja hind kujuneb vasvalt nõudlusele. Aga samas kujuneb see hind ka vastavalt lollusele!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 11:40

      Minu meelest see lumivalge saatis kingitustena blogijatele ehteid 🙂

      • Avatar
        Vasta T 27. detsember 2017 at 11:44

        See oli suva näide, kuidas tekib mingi massipsühhoos. Selles lumivalgest ei tea ma midagi. Vabalt võib ka nii olla ja mingid tooted massi minna. Vahet tegelt ju polegi, kuidas.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 11:50

          Ega ta vist otseselt “massides” ei olegi, ma arvan.

  • Avatar
    Vasta M 27. detsember 2017 at 11:37

    Vaatasin seda LumiValge FB lehte… Jäi mulje nagu oleks tegu luksusbrändiga (hinnad, pakend, promotöö jne), aga niiviisi ei julgegi selliseid ettevõtteid usaldada. Pidevalt peab kuskilt “ridade vahelt” miskit lugema, et kotti pähe ei tõmmataks. Tellin parem ise Alist oma nänni, kui midagi konkreetset väga soovin, kuigi Alist tellides tekib minu jaoks siiski toote eetilisuse teema…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 11:38

      No täpselt, mul on sama asi. Et vahepeal mõtlen, et kõik, mina ei telli alist! aga no, siis lähen ala selverisse, kodukaupade letti ja pooled asjad on ikka nn samad, et mis vahet seal siis on 😀

  • Avatar
    Vasta Helerin 27. detsember 2017 at 11:23

    Naiselik.ee müüb korsette, mis alis ja ebays saadaval 10-15 euriga neil 50
    Ja isegi üks tootepilt on neil sama, mis on võetud alist.

    • Avatar
      Vasta Eneli 27. detsember 2017 at 13:19

      Ma tellisin selle sama waist traineri 5euriga alist. ?

      • Avatar
        Vasta alma 27. detsember 2017 at 21:25

        ma tellisin just 2,70 wish’ist 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. detsember 2017 at 11:12

    Mina tellisin kunagi pulmade jaoks Hiinast erinevaid liblikaid – 12 tk maksis 1.30 vms. Sõbranna leidis lingi, kus mingi Eesti e-pood müüs samasid liblikad 12 tk 12.50€. Tore juurdehindlus küll. Kui tookord oma pulmagrupis selle teema tõstatasin, siis sain pähe, et toetame ikka Eesti kaubandust jne.
    Otsisin lapsele käru, esialgu oli plaan osta kasutatult, aga kui ühes kärugrupis müüdi pool aastat kasutatud ja kriimulist isendit 5€ odavamalt kui ühes e-poes uut, siis valisin loomulikult uue. Kui sellest grupis teema tegin, siis sain jälle pähe, et loll pole mitte see, kes küsib, vaid see, kes maksab.
    Ma ei tea, miks neid liigkasuvõtjaid niimoodi toetatakse, ju siis on samamoodi plankton nagu meie 😀

  • Avatar
    Vasta Arvamus 27. detsember 2017 at 11:11

    Tavaline juurdehindlus, samahästi võib “artikli” kirjutada ka kuidas toidupoes, rõivakaupluses või tanklas kütuse eest 10 korda juurde pannakse. Kedagi pole sunnitud ostma ja inimese vaba valik kus kohast mida ostab.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 11:14

      Kas ma olen SUNDINUD sind kuskilt ostma, et sa pead vajalikuks rõhutada, et vaba valik on igaühel ostmise koha pealt :)? Loomulikult on igal pool juurdehindlus, selle pärast ütlengi, et kui tead veel selliseid kohti, anna teada, ma tahaks odavamalt osta.

    • Avatar
      Vasta V.A 28. detsember 2017 at 21:56

      Noh,minule jäi ikkagi mulje, et see Lumivalge on üritanud luua muljet, nagu tegemist oleks eksklusiivsete eestis toodetud käsitööehetega (väljendid: ehted valmivad, postimehes artikkel “eesti disaintoode”, “Lumivalge valmistab isikupäraseid…” jne). Ilmselge, et kivimid ei ole Eestist pärit, aga sellise tutvustusega ikkagi jääb mulje, et disain ja kokkupanemistöö on tehtud siin. Enam ei julge isegi laatadelt osta ühtegi ehet, sest tekib kartus, kas kõik on sellised suslikud näkkuvaletajad. Ja see juurdehindlus häiribki mind vähem kui otse näkkuvaletamine ja siis etendamine, et “ise sa said valesti aru”. Ise klienditeenindajana ei valeta kunagi ja olgu, et alati tuuaksegi välja paremat poolt kaubast või siis sesa, mis kliendile oluline, aga kas keegi kujutab ette, et Dina paneks oma klietidele alla pealkirju “kliedis valmivad õige pea”, artiklites “Eesti disainkleidid” – on siis on see juurdehindlus, aga ta vähemalt ei valeta ega etenda.

  • Avatar
    Vasta Lille 27. detsember 2017 at 11:04

    Nagu öeldud, seda teevad kõik. Ka suured kaubandusketid. Just tellisin omale Alist küünekleepsud 0,08€/tk, poed müüvad neid 2,50€/tk ja seda sooduka ajal. Muul ajal veel kallim.

  • Avatar
    Vasta Stella 27. detsember 2017 at 11:03

    Neid Ali-il baseeruvadi ” disainereid” leidub ohtralt; meenus üks näide:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212507297254376&set=gm.1695412443808333&type=3&theater&ifg=1

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 11:15

      mul ei ava see link 🙁

  • Avatar
    Vasta Mannakas 27. detsember 2017 at 10:40

    Päriselt w…????
    Mina kui käsitööline ( õnneks ei tee ehteid) vorbin siin ise teha 🙂 , peaks ka alis skrollima hakkama ja oma töö pähe kallimalt müüma 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 10:41

      Jah, mis sa ikka ennast ise vaevad 😀

  • Avatar
    Vasta Pätsike 27. detsember 2017 at 10:35

    Selliseid “kodumaiseid” brände on väga palju. Nt ostetakse T-särk hiinast pannakse sinna oma firma nimi peale ja ongi ju oma toodang.

  • Avatar
    Vasta Kri 27. detsember 2017 at 10:32

    Nad pole ju viitsinud isegi uut pilti teha – võetud on see sama AliExpressi pilt…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 10:33

      ma näen jah 😀

    • Avatar
      Vasta Õnne 27. detsember 2017 at 11:05

      Jaa, ma vaatasin ka, et nagu whaaat, üsna kehva photoshop kah veel 😀

  • Avatar
    Vasta Anette 27. detsember 2017 at 10:32

    No samamoodi on üks kleidibutiik tuntud nimega mis müüb ali 10€ kleiti 70€… eesti pulmakleitide leht üks oli mis müüs ali kleite juurde hindlus 100€ (juures oli ka veel et tellimisega). Neid kohti leiab viimasel ajal niii niii palju.

    • Avatar
      Vasta Heli 27. detsember 2017 at 10:37

      “üks” kleidibutiik? Siia artikli alla sobib panna ikka nimeliselt neid kohti, mis ajuvabalt röövivad 🙂

      • Avatar
        Vasta Ldjsujs 27. detsember 2017 at 12:30

        Nt see Dinas Closet, nahhaalselt kohe:

        Alis kleit 15euri , tema müüs 55 kui ma ei eksi..

        Look what I found on AliExpress
        http://s.aliexpress.com/22yyauUz

        https://www.dinascloset.ee/products/must-hobedate-kividega-bodycon-kleit

        • Avatar
          Vasta J 27. detsember 2017 at 14:58

          Kusjuures kui vaadata selle kleidi tellimusi, siis 26.11 kl 09:42 on tehtud tellimus 5-le kleidile, ostjaks keegi D Eestist. Paar päeva hiljem on veel keegi D Eestist tellimuse antud kleidile teinud.. Huvitav :D.

          • Avatar
            Mari 28. detsember 2017 at 05:05

            Ma lisaks nii palju, et need kleidi ja pildid mis alis müüakse 5-10 euriga on alatihti odavad brändikoopiad ja pildid on samamoodi varastatud kusagilt mujalt. Sp juhtubki tihti nii, et Alist tellides ei vasta toode pildil olevale. Mina vaatan alati ostjate postitatud pilte. Ja üldse ma ei telligi enam sealt riideid, sest 5-10 eurine riideese on reeglina välja lõigatud ja kokku õmmeldud kalts ja kui see sulle tõesti sobib siis see on lihtsalt mega joppamine. 10.- euri taga ei saa olla seda aega ja vaeva mida näevad disainerid, et riideese oleks mugav ja ilus sul seljas.

  • Avatar
    Vasta Katre 27. detsember 2017 at 10:30

    Ma märkasin kohe seda, et aliexpressis olev pilt on photoshopis lihtsalt ju ümber tehtud. Kaotatud esialgsed logod ja pandud asemele Lumivalge logo. See on lihtslat natukene inetu mu meelest ja see on ka asi, mistõttu jäi mulje, et tegu on omaloodud disainiga. Nad ju panid asjadele oma logo peale! Kui niisama edasi müüvad, siis milleks panna peale oma logo.
    Just see, et logo on peal, eksitabki sinna suunda, nagu oleks tegu käsitööga ja kodumaise asjaga. Ja pildi ümbertuunimine – kas see pole kuritegu või? 😀

  • Avatar
    Vasta Kk 27. detsember 2017 at 10:29

    Hahha teema on hea. Ma märkasin fbs ühes grupis, kus müüdi Kallose tooteid. Olen isegi neid ostnud-proovinud ja sobivad mulle. Mina tellisin Kaup24.ee liitrise tünni palsamit ja gogo hõbešampooni. Laos oli neid veel tohhuijaaa. Aga kui vaatasim, et seal grupis müüdi umbes nii, et 5€ igalt tellimuselt vahelt, siis ikka ajas naerma küll. Ja paar päeva hiljem kui “tellimus lukus” seal grupis oli, siis millegi pärast olid Kaup24 kallose samad tooted ka otsas. ?? võtsin küll sõna seal grupis, kuid müüja ütles ainult, et ma ostku siis oma asju mujalt ja visati mind grupist välja. ☺

  • Avatar
    Vasta Mari 27. detsember 2017 at 10:29

    Ma tellisin Lumivalge algusaegadel sealt ühe kaelaehte ja pettusin täiega. Kvaliteedi ja hinna suhe jätab minu jaoks tugevalt soovida ja ilmselt see minugi tellitud kett oli siis Hiinast pärit 😀

  • Avatar
    Vasta Nimi 27. detsember 2017 at 10:29

    Kas ma olen ainuke, kes näeb, et need on alis allahinnatud 46 dollari peale, mis on allahindlusega ju 38€???
    Segadus…

    • Avatar
      Vasta Kata 27. detsember 2017 at 10:44

      See on 10 paari hind

    • Avatar
      Vasta K2 27. detsember 2017 at 10:45

      Aliexpressis maksab 46 dollarit 1 pakk, milles on 10 kõrvarõnga paari :). Ehk siis ühe paari hinnaks 4,6 dollarit. Sellelt konkreetselt lingitud lehelt ükshaaval osta ei saa, peab hulgi võtma 🙂

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 10:47

        Ma ei saanud üldse “Nimi” segadusest aru, tänud seletamast 😀

        • Avatar
          Vasta Nimi 27. detsember 2017 at 10:52

          Tänud selgitamast, ei ole aliga kursis, sp ei saanudki midagi aru 😀

    • Avatar
      Vasta Mari 27. detsember 2017 at 11:52

      Näen sama.
      Üleüldiselt see on äri ja toidupoest ostad sa tihti asju vaga suure juurdehindlusega – maksud toll Again maksud ja palk jms – see nõuab oma osa! See on äri 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. detsember 2017 at 10:28

    Naiselik.ee müüb korsette 40 euroga, mis aliekspressist saab 5 euriga või isegi vähemaga.

    • Avatar
      Vasta Laura 27. detsember 2017 at 11:12

      On jah, vaatasin ka et samad. Hind meil 49€, alis 14 ??

      • Avatar
        Vasta Triin 27. detsember 2017 at 11:20

        Palun linki ?

    • Avatar
      Vasta Triin 27. detsember 2017 at 11:19

      Oled sa selles ikka táiesti kindel ??

    • Avatar
      Vasta Mari 27. detsember 2017 at 11:20

      Jep. Mina läksin selle õnge. Hiljem tellisin alist huvi pärast korseti.. täpselt seesama mis naiselik.ee müügis???

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 11:29

        päriselt v :D? ma, loll, tahtsin ka naiselikust tellida 😀 Kas keegi saab ali lingi anda? 😀

    • Avatar
      Vasta Mammu 27. detsember 2017 at 13:49

      No näed, ma ka loll ja sellise summa korseti eest välja käinud ?
      Kurat ma oskan ise ka älist osta ?

  • Avatar
    Vasta muhv 27. detsember 2017 at 10:27

    FB on neid “butiike” täis, kus Aliexpressist ja Ebayst tellitud kraami kergeusklikele ilusa jutu ja 37x kõrgema hinnaga müüakse.
    Juriidiliselt on JOKK, igal müüjal on õigus tootele hind määrata ja kui ostja on nõus sellist raha välja käima, siis andku minna. Jama on siis kui väidetakse, et on käsitöö, Eesti toode vms, mida see ilmselgelt ei ole.
    Kusjuures selle osas on sul täiesti õigus, et kui tähelepanu juhtida, siis enamasti lähevad närvi ostjad 🙂 Ilmselt sellepärast, et nad on selle toote 70 euro eest ostnud ja ei taha sugugi leppida sellega, et neile on nö “kott pähe tõmmatud” ja toote tegelik väärtus on 5 eurot…
    Lisaks on sellistel ostjatel tihti veits poosetav suhtumine, et “äh, ega ma mingist aliexpressist ei osta, äää. Ma ostan ikka ainult kohalikku öko-unikaalset-beebiükssarviku õnnistusega toodet.” No ja kui siis avalikult välja tuleb, et tegelikult on ikka AliExpressi toode küll ja lisaks sellele, et kõik teavad, et on 5-eurone ali toode, on nad selle eest veel 5 euro asemel 70 maksnud, siis on ju kuidagi vaja ennast kaitsta 😀
    Aga huvitav teema, aitäh tõstatamise eest.

    • Avatar
      Vasta Komm 27. detsember 2017 at 11:06

      Väga asjalik selgitus!
      JOKK-juriidiliselt on kõik korrektne, ehk selle lühendi ette on tarbetu kirjutada veel omakorda juriidiliselt on.
      Väike täpsustus, me kõik õpime iga päev 🙂

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 11:11

        vb ta seletas, mis see JOKK on 😀

        • Avatar
          Vasta Komm 27. detsember 2017 at 11:20

          Ka võimalik 🙂

          • Mallukas
            Mallukas 27. detsember 2017 at 11:30

            Piinlik tunnistada, aga ma näiteks sain just teada… :D:D Ma olen kuulnud küll JOKK väljendit, aga ma arvasi, et see ongi lihtsalt selline sõna 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. detsember 2017 at 10:27

    Naiselik.ee müb korsette 40 euroga, mis aliekspressist saab 5 euriga või isegi vähemaga.

  • Avatar
    Vasta Monika 27. detsember 2017 at 10:26

    Vot, sama siin! Imetlesin yhe tuntud Eesti röivatootja sygiskollektsioonis prossi, ei raatsinud osta, maksis 12.65. Mötlesin, ootan veidi, ehk hindavad alla. Ja siis leidsin Aliexpressist täpselt sama prossi alla dollari eest. Nii tegingi oma 1. Ali tellimuse!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 10:39

      näita! 😀

  • Avatar
    Vasta Helen 27. detsember 2017 at 10:20

    Ma just umbes tund tagasi vaatasin, et üks “netipood” jagas facebookis oma kristallidega sukkpükste pilti. Hinnad olid 35€-50?€. Ja huvi pärast vaatasin ka AliExpressi. Samad sukkpüksid olid max 2€. Nüüd samasisulist postitust nähes ajas ikka naerma küll 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 10:39

      jaga meile ka linke siis! 😀

      • Avatar
        Vasta Jana 27. detsember 2017 at 11:35

        Ma arvan et ta motles FashAddicti? on küll ja, tellisin suvel alist need sukad 3eurtsiga ja nuud nad seal muuvad samasuguseid 55euriga

  • Avatar
    Vasta Carry 27. detsember 2017 at 09:11

    Noh suurem osa meie käsitöö meistreid, kes valmistavad lutikette näiteks, käevõrusid “naturaalsetest” kividest jne…materjal on tellitud ju alist.. kõik asjad leiab sealt tegelt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 10:09

      Ma ju ütlengi, et paljud teevad, aga nii suure hinnavahega teemat mulle silma pole jäänud 😀

    • Avatar
      Vasta Hele 27. detsember 2017 at 12:13

      See lutikettide meisterdamine vähe teine teema. Ses suhtes, et nad ikka ise panustavad midagi, nt ajavad need tähed sinna niidiotsa, et lapse nimi moodustuks tähtedest vms.
      Materjal mujalt tellida ja ise asi kokku teha, sis seda võib juba käsitööks nimetada. See näide siin ju selline, kus ei viitsitud isegi pilti ise teha vaid photoshopiti toote nimetus ära 😀

      • Avatar
        Vasta Carry 28. detsember 2017 at 10:49

        Seda küll, jaa…

  • Avatar
    Vasta Keiss 27. detsember 2017 at 06:37

    Ma ütleks selle kohta et väike mark! ????‍♀️

  • Avatar
    Vasta Lugeja 27. detsember 2017 at 01:29

    Oh, mulle nii meeldivad need Lumivalge kaelakeed, aga nüüd siis tean kust neid rahakotile liiga tegemata osta! Hea win! Tänks!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2017 at 02:16

      No kaelakeede kohta ma ei oska öelda, aga ma kipun arvama jah, et kui natsa otsid, siis leiad need ka alist ?

      • Avatar
        Vasta Anni 27. detsember 2017 at 10:25

        Alist saab n-ö pildiotsingu teha, paned pildi mida tahad ja see otsib lingi, raudselt leiab ?

        • Avatar
          Vasta Katu 27. detsember 2017 at 12:33

          Mismoodi see käib??:))

          • Avatar
            Ann 28. detsember 2017 at 08:54

            Vaata, seal otsinguribal on kaamera märk 🙂