Ma olen ikka kõige stereotüüpsem naine üldse – iga aasta alguses tunnen ma suurt motivatsiooni kaalu alandada ja ennast vormi saada. Seda täpselt nii kaua, kuni kõik see pingutamine mul üle pea jookseb ja ma alla annan. Nimelt on mul mingi imelik komme kõike asju alati korraga teha. Et noh, kui ma juba tervislikum olla tahan, siis ma pean ju kindlasti trenni tegema. Kui ma juba trenni teen, siis ei tohi ma enam grammigi saia ega cocat näha ka. Ja oota, kui ma juba tervislik olen, siis ma võiks ju sama laksuga mitte enam lihatooteid ka tarbida, sest see lihatööstus on ikka jube värk ja no issand, loomulikult on mul vaja uusi trenniriideid ja trennijalanõusid ja lisaks peaksin ma uurima hakkama, et milliseid valgujooke ma tarbima hakkama peaks ja… oota. Mida?! “Seda kõike oli lihtsalt liiga palju, mul pole aega tervislik olla,” lõin ma lõpuks alati käega ja mugisin kahe suupoolega saia näost sisse.

Selle aastakese lõpus ei olnud mul mingit plaani aasta alguses ennast “kätte võtta”. Miks? Me ju kõik teame, et maksimaalselt kaks kuud oleksin ma hull trennimutt ja räägiks ainult spordirinnahoidjatest ja hantlitest, kuni ma ühel hetkel vaikselt kirde saia promoma hakkaksin. AGA! Selgub, et neid naisi on veel, kes tahaksid uue aasta algusega alustada natukene tervislikumat eluviisi ja just need naised hakkasid mulle kirjutama ja “pinda käima”, et Mallu, võtame jälle kõik koos alla. (Tsau, Jaanika!). Ja mida rohkemad mulle kirjutasid, siis seda rohkem hakkas see mõte mind painama, sest no kamoon, kui kõik need naised ILMA minuta alla võtma hakkavad, siis lõpuks on nad kõik vormis ja aktiivsed ja mina olen ainukene püdel mass. Seega, ei! Ma otsustasin, et okei, alustame siis uut aastat koos. Ja mitte nii räigelt, nagu ma tavaliselt hakkan, et kurat, 66454 nädalas trenni ja 3 toidukorda, milleks on ainult peekon ja keedumunad.

Ei. Võtame tasa ja targu, ning proovime esialgu olla lihtsalt natukene aktiivsemad, kui me enne olime. Ja seda üheskoos!

Üks teine blogija on veel, kes tahab alla võtta. Mis te arvate, kes see on? No eks ikka Henry, kes mulle eile öösel kirjutas, et hää-häää, mina leian raudselt rohkem inimesi, kes minuga koos alla tahavad võtta! Ja et tema tiim olla raudselt tublim, ägedam ja aktiivsem! MIDA?!? Ei, ei! Sellist juttu mina küll ei talu! Mis siis, et mul veel tiimi polegi, siis kui oleks, oleks #teammallukas kindlasti sada korda ägedam, kui #teamamht. Eks?

Ühesõnaga, me siis Henryga natukene aega kraaklesime chatis, kuni tulime järeldusele, et me võime oma olematuid tiime homse päevani kiita, aga äkki võtaks siis ennast kokku ja paneks paika ametliku blogijate sõja – pekkidele (ja natukene teineteisele ka).

Kas sa oled mõelnud, et uuel aastal olen natukene tervislikum ja liigutan ennast natukene rohkem? Kui jah, siis ole inimene ja ühine meie supersalajase “Teeme koos 2018” grupiga Facebookis. Selle grupi tegime sinna lihtsal põhjusel – iga nädal saavad osalejad valida tiimi, kus nad kaasa löövad (võite vabalt olla üks nädal #teammmallukas ja järgmisel nädalal reeturina #teamamht).

Iga nädal on meil siis erinev eesmärk, mida me koos saavutama peame. Ja need eesmärgid on üsna tagasihoidlikud, et ei tekiks tunnet, et issand, ma ei viitsi, ma ei jõua nii palju ja ma ei saa nii palju. Esimese nädala eesmärk on nädalas KOLM korda ennast 45 minutit treenida + valmistada tervislik salat. 45 minutit treeningut ei pea tähendama just mingit rühmatrenni, vaid võib vabalt olla pikem jalutuskäik koeraga, väike matk lastega/kaasaga. Ja no ÜHE salati valmistamine nädalas ei ole ka kindlasti kontimurdev ülesanne.

Kõikidest oma liikumistest ja toitudest ja asjadest võite vabalt panna ka instasse pilte, kas siis #teammallukas või #teamamht. Kes teab, ka nende hässhtäägide kasutamise eest võib teile heast peast aeg-ajalt auhindu pudeneda.

Aga kuidas iganädalane võistlus käib? Nii käibki, et igal nädalal valid oma tiimi (grupis on alati kaks pilti, ühel minu hässtääg, teisel Henry oma). See pilt, kuhu sa oma südame alla jätad, märgistab sinu tiimi nädalaks. Nädala lõpus peavad endast ausalt märku andma (samas pildi all) kommentaariga kui nädala ülesanne sai sooritatud. Näiteks: Lisatud pilt, “siin on peedi-kitsejuustu salat. Retsept: röstitud peet, ruccola, spinat, oliiiviõli, kitsejuust, natuke sidrunit ja soola. Kõik kokku segada ja voila. Tehtud ka kolm trenni – pilates 48 minutit, korvpall 60 minutit, kõnd 45 minutit #teamMallukas PS! Leia trennipildid instagramist kasutaja @janunejoodik.” Ja meie lööme kokku osalejad ja vastajad ning arvutame välja protsendi

Kumma tiimi liikmed protsentuaalselt tublimad olid, see tiim ongi nädala võitja ja võitjatiimis loosime iga nädal välja ka mingi auhinna. Mis need auhinnad on, me Henryga veel välja mõelnud pole, sest see kraaklemine sai meil alles eile öösel alguse, aga ärge muretsege. Enne, kui esimene võistlusnädal läbi saab, on meil auhind kindlasti olemas.

Ahjaa, kuidas me teame, et inimene ei valeta? No me ei teagi. Samamoodi ei tea teie, et meie teile ei valeta ja pool aastat kodus hambad laiali pitsat sisse ei kühvelda. Kogu see grupp ja võistlus ja tiimid on kõik meie enda heaks, niiet valetada pole vist väga mõtet, eks. Me ju tahame vähem pekke ja väiksemat numbrit kleiti selga ajada! (Eriti Henry…).

See küll tiimiliikmetele kohustuslik pole, aga mina soovitan igatahes võtta mõõdulint ja enda mõõdud kuskile kirja panna. Kaalunumber on väga suhteline asi ja kui ainult langevaid kilosid oodata, siis võib mott vahepeal päris maha joosta. Mõõdulint peaks aga kenasti näitama, kas ja kust midagi “maha voolab”. Lisaks soovitan ma osalejatel teha endast üks räme “ENNE” pilt. Ei, mitte selline. kus sa elu eest kõhtu sees hoiad ja üritad saledam paista. Pigem selline, kus sa lased enda pekid rippuma ja oled “lödi”. Seda selleks, et kui me saamegi üheskoos pool aastat hakkama, siis peaksid enne-pärast võrdluspildid meile endale ikka väga palju heameelt tegema.

Igatahes, mis ma siin kaua soiun. Tule liitu meie “Teeme koos 2018” grupiga ja oleme koos uuel aastal natukene aktiivsemad, natukene tervislikumad ja natukene paremad, kui #teamamht. Muidugi võivad liikmed grupis igasuguseid huvitavad nippe jagada, oma raskuste üle halada, riputada üles ilusaid toidupilte (retseptidega) ja üldse… oleme teineteisele toeks ja vaatame, mis saab. Sest mida meil ikka peale pekkide kaotada on?

Ps! Kuna kogu see grupp sai alguse sellest, et meie Henryga teineteisele väljakutse esitasime, siis olen ma natukene salakaval ja esitan Henryle omakorda eelväljakutse. Enne uue aasta algust peab Henry võtma kõik oma lapsed selga ja tegema ringi ümber maja. Fototõestusega! 

Loe ka Henry postitust meie väljakutsest SIIT, ning ära unusta olemast #teammallukas!

Jaga: