Uncategorized

mida ma olen lubanud ja mida teinud

30. detsember 2017

Ma hakkasin mõtlema, et mida ma üldse selleks aastaks kokku lubasin endale. Eks midagi sai ikka tehtud ka, aga päris palju oli sellist, mida lihtsalt ei teinudki. Näiteks meenub mulle, et ma otsisin eelmise aasta alguses head kohta, kuhu depilatsiooni minna. Ütleme nii, et ma pole siiani sinna jõudnud 😀 Ma olen muidugi ennast vahepeal muude vahenditega kasinud, aga tegelikult ikka veel mõtlen, et kurat, kunagi käisin ja nii mugav oli, kuidas ma nüüd siis terve aasta ei ole suutnud leida seda paganama tunnikest, et endale aeg panna. Mul on lisaks see asi ka, et mitte, et ma nüüd arvaks, et ma mingi Anne Veski olen, keda kõik ära tunnevad, aga no ma kohe kindlasti ei sooviks oma võssiga minna kuskile depilatsiooni, kus see tegija pärast sõpradele rääkida saaks, et no sa ei kujuta ette, mul käis see Mallukas siin ja no mineeeeee persse mis võsaga see kohale sahises.

Niiet kui keegi teab soovitada mõnda poolpimedat Ukraina vanamutti, kes netti ei tarbi ja blogisid ei loe, kuid on samal ajal kibe käsi depilatsiooni tegema, siis ootan ta konktakte.

Eelmine aasta ootasin ma mitu kuud selle järgi, et saaks Mari tantsutrenni viia. Kolm kuud kirjutati iga päev, et väikeste rühm alustab uuel kuul, kuni peale kolme kuud öeldi, et sorri, ei saand ikka gruppi täis. Kuidagi sinna see jäigi. Nüüd läheb Mari teisipäevast juba lasteaeda ja kohe ei tahaks teda veel mingi uue kohaga harjutada, aga ma ise mõtlesin, et äkki teeks nii, et lasteaias käib 4x päevas ja siis üks päev on siis mingi trenni ja meie ühistegevuse jaoks.

Näiteks Mari kogu aeg lõõritab laulda ja seega ma mõtlen, et laulutund võiks ju talle väga meeldida, aga siinkohal paneb muretsema, et kui ta ikkagi päriselt-päriselt rääkida ei oska, et kas see oleks üldse võimalik? Või leiaks ehk mingi muusika-tantsutrenni? *15 mintsa hiljem*. Uurisin läbi Nõmme kultuurikeskuse lehekülje ja avastasin, et seal on üks muusikatund lastele, kuhu kirjutasin ka juba, siiski Lende asjus, sest Mari on selleks nii vana, aga Lendele meeldib ju ka mõmm-mõmm laulda ja no kaua ma olen SEE EMA, kelle lapsed kuskil huviringis ei käi.

Eelmine aasta soovitasid paljud ka Marile tsirkusestuudiot, sinna saatsin ka just kirja ära. Kuigi tunnid algasid sügisest, ehk saame veel nendega liituda. See toimub pühapäevahommikuti ja tegelikult oleks ju päris lahe Mariga koos seal möllata ja võimelda. Endale ka hea 😀 Ma muidugi ei tea, kas nad üldse niimoodi poole aasta pealt võtavad uusi liikmeid juurde, aga eks näis, mis mu kirjale vastatakse.

Mul tegelikult on päris mitmeid mõtteid, mida ma uuel aastal korda tahaks saata. Näiteks tahan ma ikka veel (mingi sajandat aastat järjest) oma telesaadet. Tõestõna ma ei tea miks, sest ma alati telekast vaatan ennast, et issand, ma nii paks ja mehe häälega, aga ikka ronin sinna.

Siis tahaksin ma endale load teha, aga kuna ma esimene kord nii kaua autokoolis käisin, siis mulle on jäänud mulje, et see autokool on mingi aastatepikkune taak, mida on lihtsalt täiesti võimatu normaalse ajaga ära teha. Muuseas, ainukene põhjus, miks ma tahan lube ära teha on see, et ma lihtsalt tahan, et meil oleks oma auto, kuhu normaalsed ja head turvatoolid panna, siis oleks elu palju lihtsam, kui neid toole ja hälle mööda taksosid edasi-tagasi lohistada. Ma kuskil teoorias ei viitsiks kohapeal ka käia, kas sellist… netiversiooni ka on? Et teen teooria netis ära ja siis lähen teen kuskil need sõidutunnid, naks, ära? Palju neid sõidutunde üldse tegema pidigi? Jah, ma võiks googeldada, aga… ma olen juba siin teiega lobisemise soonel 😀

Nagu te teate, proovin ma sel aastal vahelduse mõttes tervislikum ka olla, seega ma vähemalt üritan kasvõi korra nädalas trennis käia. Ma mäletan, et kui ma kunagi trenni tegin, siis lugesin, et alla nelja korra pole mõtet tegemagi hakata. Ütleme nii, et liigne pinge. Ma parem võtan eesmärgiks ÜHE korra, sest seegi on juba ühe korra rohkem, kui ma enne tegin – lisaks kui tuleb rohkem, siis on ju ka hästi. Ma täna mõtlesin enda mõõdulindi üles otsida ja ennast igalt poolt üle ka mõõta. Kaalunud pole ma ka iidamast aadamast. Ei tea, kas peakski.

2018. aasta sees võiks ju ometi selle paganama maja soojenduse+ fassaadi värgiga ühele poole saada? Sellel aastal tahtsin uut ahju ja stuudiotuba, need on nüüd täitsa olemas, seega võiks ehk see “väike unistus” ka täituda.

Iseendale ka väike “väljakutse” selle näol, et enne kui ärritun, siis mõtlen kaks korda ja enne kui mölisen, olen pigem vait.

Ühesõnaga, ootan põnevusega uut aastat, sest juba see aasta oli nii tore ja äge, et no ega see uus halvem olla ei saa. Teile, kallid lugejad, soovin ma ainult kõike paremat, mida muud mul ikka soovida oleks :D!

Loe ka neid postitusi!

46 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Vasta Dakilt rotitud aastakokuvõte - Mallukas Mallukas % % 31. detsember 2018 at 13:22

  […] ei mäleta, kas ma tegin üldse mingeid lubadusi? Otsisin blogist ja leidsin SELLE postituse, et mingid plaanid 2018. aastaks nagu olid. Ütleme nii, et depi koha ma leidsin, aga ma […]

 • Avatar
  Vasta Lena 3. jaanuar 2018 at 19:53

  Oh tegin ka autokooli ära kuskil 18. aastaselt ja siis ei sõitnud jne. 10 a hiljem läksin uuesti, seekord Oodiumisse, sõitsin 4 erineva õpetajaga (jube kasulik oli minu jaoks nii, mulle sobis, et erinevad õpetamisstiilid ja nipid) ja tegin kohe lõppastme ka ära (ei tea kas enam seadus lubab, toona lubas). Eksami tegin Jõgeval, kuna Tallinnas olid pikad järtsud. Enne võtsin Jõgeval samal hommikul topelttunni, sõitsin kohad läbi ja sain ARKi esimese korraga. Teooriat tegin teooria.ee-s, lisaks liikuseksamite testid ja Johannes Pirita asjalik raamat. Tegin ära 3 kuuga.

 • Avatar
  Vasta k 2. jaanuar 2018 at 15:49

  ma soovitan Testudo autokooli! perefirma, kõik töötajad on mega toredad ja vastutulelikud. ise sõitsin Ottoga, aga ei ole kindel, kas ta sulle meeldiks, sest ta on suhteliselt terava keelega ja vasturääkimine ei meeldi. aga sõitma õpetab jälle hästi 🙂
  mina tegin kõik eksamid esimese korraga ära ja usun, et suuresti just tänu Otto väikestele nippidele-trikkidele.

 • Avatar
  Vasta Kresti 31. detsember 2017 at 14:23

  Sa võiksid rääkida ka Marist ja tema lasteaiast. kuidas ta üldse harjus muidu lasteaiaga? Kuidas lasteaed ja õpetajad vastu tulid alguses seoses Mari kõne puudulikkusega? Töötan ise sõimerühma õpetajana, oleks huvitav kuulda teiste kogemusi 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 31. detsember 2017 at 15:13

   Hmmm… Kas sa mõtled siis, kui Mari sõime läks?

 • Avatar
  Vasta Sirts 31. detsember 2017 at 10:45

  Räägi sellest uuest ahjust lähemalt. Meil sama soov? 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 31. detsember 2017 at 10:52

   Mai tea mida rääkida, meile ehitati uus ahi 😀

 • Avatar
  Vasta Kater 31. detsember 2017 at 00:56

  Cekka http://www.teooria.ee, seal saab väga mugavalt e-autokooli läbida. Vist esimesse teooriatundi oli vaja reaalselt kohale kobida (ilmselt räägitakse siis, et mis ja kuidas täpsemalt), edasi peaks kogu teooria käima neti teel 🙂

 • Avatar
  Vasta Kadri 30. detsember 2017 at 22:56

  Kinnitan, et autokooli läbimine pole aastate pikkune ettevõtmine, vaid lihtsalt kättevõtmise asi. Ise tegin kogu kupatuse (ark k.a) ära 4 kuuga, oleks saanud ka 3 kuuga aga lõpus muutusin ise laisaks ja eks väike hirm oli arki eksamite ees ka. Eriliselt andekas õpilane ma just polnud aga lõpuks sain sõidu ikka käppa ja eksamid ka kohe tehtud. Ei tohi pause lihtsalt sisse lasta ja järjepidevalt asjaga tegeleda. Jõudu, jaksu ja kindlat meelt! 🙂

 • Avatar
  Vasta Mirell 30. detsember 2017 at 21:42

  Autokool OÜ-s on võimalik teha e-õpet teooria.ee leheküljel. Kõik tunnid on internetti üle viidud ja saad asju iga kell järgi vaadata.

 • Avatar
  Vasta p. 30. detsember 2017 at 21:09

  Autokoolis kõige tüütum osa on teadagi teooria, aga ilma selleta ka nagu ei saa. Kui oled osav iseõppija, siis ilmselt sobib see netis õppimine ka. Aga pmst saab ju paralleelselt kohe ka sõitudega alustada. Või ok, see vist oleneb koolist. Ma käisin sellises, kus kooli teooria eksam tuli teha alles siis, kui sõidud sõidetud. Tegelt läheb see ikka maru kiiresti. See, mis sa kunagi seal mässasid.. Sa olid tunduvalt noorem ka ja sul polnud vb mingit kindlat eesmärki neid lube tehagi, ei viitsinud vb ka eriti jne. Praegu kindlasti läheb juba paremini. Enne kui arugi saad, juba load käes.

 • Avatar
  Vasta Mammmu 30. detsember 2017 at 20:26

  Kas Kardol ei ole lube?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 31. detsember 2017 at 10:57

   olid, aga aegusid ära, talle ei meeldi sõita 😀

 • Avatar
  Vasta Laura 30. detsember 2017 at 20:06

  Ütleme nii, et nende kohustuslike sõidutundidega Tallinnas eksamit ära ei tee. Kui just kodus pole sitaks võimalust sõitu harjutada.

  • Avatar
   Vasta Triinu 1. jaanuar 2018 at 15:24

   Ei tea. Mul vend ja õde tegid küll ära. Ma ise tegi Pärnus ja ka esimese korraga.

   Muide kui minna saue arki siis vähemalt õde mul kevadel seikles aint Nõmmel. Niiet kui Sauel teha siis võib jopata , et on mega lihtne.

 • Avatar
  Vasta Kaisa 30. detsember 2017 at 18:42

  Soovitan suhkruvahaga deppi. See on miljon korda valutum kui tavaline vaha (vähemalt bikiini piirkonnas ?)

 • Avatar
  Vasta H 30. detsember 2017 at 18:34

  Mina soovitan Stina Mariat. Väga professionaalne ja armas inimene!
  ?
  https://m.facebook.com/stinamariadepilatsioon/

  • Avatar
   Vasta A 31. detsember 2017 at 05:02

   Minul ka mitmed sõbrannad väga kiidavad Stinat ? ise ei ole veel tema juurde jõudnud, aga on plaanis ?

 • Avatar
  Vasta Kaire 30. detsember 2017 at 17:18

  Soovitaksin depi jaoks Beauty Plaza ilusalongi Liivalaia tänaval. Head Lynconi vahad ja kvaliteetne töö. Neil on ka online-broneerimine, et broneeringuid saab 24h päevas teha- kasvõi kell 3 öösel 😀 https://online.saloninfra.ee/beautyplaza
  Kosmeetik Kaili on ka kiire, niiet 30-45min saab tehtud.
  Mõnusat aastavahetust ka minu poolt!

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 30. detsember 2017 at 17:29

   No fain, panin Kaili juurde aja – parem oleks, et ma kohapeal siis näeks, et tegu on poolpimeda ukraina vanamutiga 😀

 • Avatar
  Vasta A. 30. detsember 2017 at 16:09

  Tegelikult on see autokool kõigest kätte võtmise asi. Mina läksin mais autokooli ja septembri keskpaigas võisin juba ise roolikeerata. Ma muidugi ei tea kui hea on e-õppe, sest seal pead sa vaatama koguaeg mingeid videoid ja siis tegema vaheteste jms. Ma käisin ise nädalas kaks korda klassiruumis istumas ? ja sõidutunde oli vist kokku 22 või 21 ja seal sees siis pimedasõit ja libedasõit. Niiet tee load ära, kätte võtmise asi ?

  • Avatar
   Vasta Käe 30. detsember 2017 at 17:30

   Kaks kuud max normaalses autokoolis. Teooria tegin kodus ja kohal ühe eksami. Tuleb valida normaalne kool kus õpetajatel aega oleks piisavalt kiiresti sõidud ära teha 🙂

  • Avatar
   Vasta Liina 30. detsember 2017 at 20:28

   Ma soovitaks Nõmme Viktorija autokooli, seal on e-õpe. Õppisin kodus ise kõik ära omas tempos ja kohale pidi minema ainult eksamiks. (Negatiivse poole pealt, mu emailidele ei vastatud kunagi :D) Ja seal on sõiduõpetaja Max, kes on reaalselt maailma kõige armasam inimene ja fantastiline õpetaja. Täiega soovitan!

 • Avatar
  Vasta Kadi 30. detsember 2017 at 15:18

  Mallu miks sa Marit 4xpäevas lasteaeda vead? ????

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 30. detsember 2017 at 16:02

   hahahah 😀 oihh, ma ikka mõtlesin nädalas 😀

 • Avatar
  Vasta K 30. detsember 2017 at 15:07

  Kui on motti, saab autokooli kiirelt tehtud. Alustasin (teist korda pärast 6-aastast pausi) autokooliga augusti keskel, load sain kätte novembri keskel. Arvesta veel sisse, et 3 nädalat ootasin oma ARKi sõidueksamit.
  Lõppastme tegin vähem kui aasta pärast ära, sest noh, oli aega ja ma ei tahaks ca kuu enne lubade aegumist avastada, et oh shit, kuna ma sõidan töö raames ikka väga palju autoga ringi. 😀

 • Avatar
  Vasta Mari 30. detsember 2017 at 14:52

  Ma läksin augusti lõpus autokooli ja novembri lõpus sain load kätte, nii et pole mingi aastatepikkune kooliskäimine. Ja mul polnud enne absum autosõidu kogemust:D

 • Avatar
  Vasta T. 30. detsember 2017 at 14:17

  Ma julgen omast kogemusest Saku Autokooli soovitada? teooria saab mugavalt netis e-õppena läbida ja sõidutunnid siis vastavalt kokkuleppele õpetajaga teha. Ise kasutasin veel seda varianti, et maksin autokoolile osade kaupa õppe eest, see ka mugav kui ei taha korraga suuremat summat välja käia. Seega, kätte võtmise asi ja mine tee ära muidugi! ?

  • Avatar
   Vasta Liis 2. jaanuar 2018 at 11:20

   Ma tegin samuti seal ja kõik ark eksamid esimese korraga ja kokku kulus 6 kuud (kaks kuud ootasin ark järjekorras sõidueksamit)

 • Avatar
  Vasta Nimi 30. detsember 2017 at 14:09

  Ma käin Beautiq-is Liisa juures depilatsioonis, lõpuks leidsin inimese, kes on ülitore ja jutukas, nii et aeg lendab, varasemalt väga mitmes erinevas salongis käinud ja nüüd olen kindel, et mujale enam kunagi minna ei taha.
  Autokooli teooria saab ilmselt enamuses teha netis, nii et üsna lihtne ja kättevõtmise asi.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 30. detsember 2017 at 14:48

   ma ausalt öeldes vist ei taha väga juttu puhuda sellisel hetkel 😀

   • Avatar
    Vasta Olivia 30. detsember 2017 at 16:36

    Usu mind, see nö “awkward silence” on hullem kui mingi lambise jutu rääkimine. Siis ta ei saa su võssi jõllitamisele ka nii väga keskenduda 😀

    • Avatar
     Vasta Nimi 30. detsember 2017 at 22:01

     Jutu rääkimine aitab lõdvestuda tegelikult ja viib mõtteid valust eemale, aeg läheb kiiremalt ka. Olen käinud paljude juures, kes ei räägi suurt midagi ja siis ongi piinlik vaikus ja mõtled ainult valule ja sellele, et saaks ometi juba tehtud.

 • Avatar
  Vasta Sandra 30. detsember 2017 at 14:07

  Naljakas, et lahmitakse igasuguseid kommentaare aga kas see tösi on v ei, seda ei kontrollita 😀

  Igatahes. Minimaalselt 21x45min söidutunde peab tegema. Teooria tegin mina e-öppes ning kohapeal ei pidand küll millekski muuks käima, kui vaid eksamiks. Vaheeksamid sooritasin samuti internetis. E-keskkonnaks minu autokoolil oli teooria.ee.
  Autokoolis kohapeal peab kindlasti läbima lisaks esmaabikoolituse, libedasöidu ja pimedasöidu. Pimedasöit minu autokoolis oli simulaatori peal, libedasöiduks läksime eraldi platsile.
  Enne ARKi pääsemist peavad need köik siis sooritatud olema + lisaks söidueksam ja teooriaeksam.

 • Avatar
  Vasta Maarja 30. detsember 2017 at 13:50

  Nüüd kohustuslik 20 või 23 sõidutanud, nende õnneks kes sõita oskavad ja nende kahjuks, kes ei oska. Iga lisatund maksab ju rohkem. Soovitan ka teooria.ee ja lisaks liiklustestidega testiraamatut. Kui viitsimist on, siis paari kuuga saab kindlasti tehtud või isegi kiiremini kui on viitsimist neid teooriavideosid vaadata. Edu sellega! ?

 • Avatar
  Vasta Ma 30. detsember 2017 at 13:45

  “…kus see tegija pärast sõpradele rääkida saaks, et no sa ei kujuta ette, mul käis see Mallukas siin ja no mineeeeee persse mis võsaga see kohale sahises.” HAHAHHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

 • Avatar
  Vasta Lulla 30. detsember 2017 at 13:43

  Omg, nii ei või. Mul täismeik näos ja sa oma võssi jutuga, irnun nii, et pisarad lendavad kahte lehte 😀

 • Avatar
  Vasta Epp Maria Lauga 30. detsember 2017 at 13:39

  Autokoolidel on enamusel võimalus teooriat e-õppes teha, kuulad loengud netis, aga kohapeal vist pidi käima vaheteste tegemas ja autokooli teooriaeksami ka. Sõidutunde on vaja minimaalselt 20 tundi teha enne ARK-i, muidugi pead autokooli sõidueksami ka enne tegema. Lisaks on vaja teha koolitused – esmaabikoolitus, pimedakoolitus, esimese astme libedakoolitus enne kui ARKi lähed.

  Autokoolis ei pea üldse kaua käima, kui on endal aega ja sõiduõpetajal aega võid vabalt pooleteise kuuga ära teha, nii tegin vähemalt mina, kusjuures olin ka ühe korra alustanud autokooliga ja see oli jubedalt venima jäänud, aga võtsin uuesti kätte ja tegin korraga kiirelt kõik ära.

  • Avatar
   Vasta Vesper 30. detsember 2017 at 14:05

   Midagi sarnast siin – olid kunagi load, aga ammu-ammu aegunud. Pidin kõik otsat tegema. Kuigi meil ei pakutud teooria veebis tegemise võimalust oli autokool 2 kuuga läbi ja esmased load käes.
   Selle juures on ainuke asi, et ei tohi lasta end heidutada, kui sõidutunnis kohe end ralliässana ei tõesta, algus ongi tihtilugu konarlik ja kui hakata seda pelgama, siis võib tõesti see saaga aasta või kauemgi kesta. Hambad risti ja kolme kuuga load ära, siis on 2 aastat mureta (lõppastmeni). 😀

  • Avatar
   Vasta Tups 30. detsember 2017 at 14:19

   Autokooliga saab ka nii teha, et kohustuslikud sõidutunnid teed Tallinnas mõnes koolis ja siis ARKi eksami teed mõnes teises linnas. Ma nii tegingi, kuna sattusn sellisesse autokooli, kus oli jubekuri tädi ja see poleks mind kindlasti esimese korraga läbi lasknud autokoolieksamilt. Võtsin paberid välja ja läksin hoopis Raplasse. Ülinormaalne suhtumine, polnud isegi näinud, kuidas sõidan vaid kohe ütles, et paneme sind ARKi eksami järjekorda, varsti tuleb kollektiivpuhkus, et saaksid ära teha. Sõitsin lisaks mõned sõidutunnid Raplas, et eksamiks valmis olla ja õnnestus esimese korraga ära teha. Ise ka ei uskunud. Paljud tuttavad on Tallinnas teinud a la 4 või isegi 6 korda ARKi eksamit. Jube rahateenimise maik man. Alustasin märtsi lõpus, juunis olin juba Raplas, teooria ARKi eksami sain kiirelt, aga sõidueksam oli lõpuks septembris. Aga kokkuvõttes ikkagi kiirelt. Raplas soovitan LRK Autokoolitust ja Urmas Rüütelmaa´d, megarahulik sõiduõpetaja (kui ikka tegutseb endiselt). Tallinnas oli mul kokku 4 erinevat õpetajat ja pm kõik olid närvihaiged, üks pani mulle tähtkuju järgi diagnoosi, et olen võimalikest variantidest kehvuselt nr 2 variant, teine sõimas rullnokaks, kolmas tõmbas käsipidurit ja hüppas poole sõidu pealt autost välja 😀 Üks oli veel selline, et sundis mind tegema suhteliselt ebaloogilist käiku liikluses, kukkus siis sõimama, et mis mul aurs oli ja siis järgmisel hetkel naeris, et jube naljakas. Täitsa sassis tüübid. Praegu kahetsen, et mõnda pikalt ei saatnud. Ma ikkagi maksan teenuse eest ja mitte selle eest, et mind vaimselt pedereerida vaid ikkagi õpetada. Urmas oli esimene ja ainuke normaalne sõiduõpetaja, kellega oli au kokku puutuda.

   • Avatar
    Vasta Tiina 30. detsember 2017 at 15:26

    Kui põhilised sõidud Tallinna vahel, siis tasub autokool ja võimalusel ka eksam ikka siin ära teha. Tallinnas on inimeste sõidustiil palju närvilisem, igasugu ette keeramisi ja muid ootamatuid manöövreid on palju (eriti, kui lehega sõidad) ja lihtsalt autode hulk kordades suurem, kui mujal. See rohkemate sõidutundide teema on lihtsalt investeering, et pärast kodulinnas hästi hakkama saada ning oma pere ja auto tervena hoida. Suurepäraseid sõiduõpetajaid leidub ka siin, Niguliste autokool oli võrratu ja olen nt ka Kalju autokooli kohta ainult head kuulnud.

   • Avatar
    Vasta Vesper 30. detsember 2017 at 16:46

    Mina kukkusin Põlvas läbi esimesel eksamil, kuna eksamineerija oli ilmselge närvihaige. Soovitan vaadata ka, kes eksamit läbi viib, kui on ikkagi normaalne inimene pole ka linnal väga vahet.

   • Avatar
    Vasta adsf 31. detsember 2017 at 01:00

    Oleneb, kas eesmärk on nö load kätte saada või päriselt ja ohutult sõitma õppida (ma saan aru, et siin on tegemist pigem viimasega). Ja kui inimene ikka teeb nii palju kordi eksamit või kogu aeg närvihaigete õpetajate otsa koperdab… nojah.

 • Avatar
  Vasta Marii 30. detsember 2017 at 13:37

  Mina soovitan depiks Nõmme Ilunurgakest ja Getlinit.

  Enne, kui ise läksin, tegin ikka põhjalikku otsimist ja leidsin tema ja olen ääretult rahul alati olnud 🙂 väga professionaalne ning samas vahva inimene.

  • Avatar
   Vasta Keit 31. detsember 2017 at 14:40

   Käin ka aastaid juba Getlini juures ja olen rahul. 🙂

 • Avatar
  Vasta Kristel 30. detsember 2017 at 13:37

  E-autokooli variant on täitsa olemas. Ise kasutasin ka ca 5a tagasi seda võimalist ja jube mugav oli. 🙂