KURB ON OLLA

rase malakas

21. jaanuar 2018

Ma ei ela mingis imemaailmas, kus poleks peegleid ja ma ei ole loonud endale illusiooni, et ma oleks täiusliku kehaga naisterahvas. Ma olen täiesti teadlik, et mul on siin-seal ülekilosid ja ma tean täpselt, et need on tulnud valest toitumisest ja vähesest liikumisest. Ainuke asi on see, et ma tõepoolest ei vihka enda keha. Eks ta natukene lödiseb ja kõht on ka natsa ees, aga enne oli mul üsna suva, nüüd, nagu te teate, olen ennast hakanud siin vaikselt kätte võtma.

Kas ma olen ainuke, kes natukene käib trennis ja juba tunneb ennast palju kõhnema ja ilusamana? Nagu just eile tulin pesust ja ütlesin Kardole, et kle vaata, kas ma sinu meelest olen ka kõhnem või, Kardo muidugi kiitis takka, et jaaa, oled-oled, jumala haud. Oi, kus ma tundsin ennast eile hästi. Ajasin kleidi selga, värvisin huuled punaseks ja läksin sõbranna juurde, kus toimus kõige harilikum “tsikiõhta”. Rääkisime oma naistejuttusid ja väga tore oli, kuni teistel tekkis plaan, et võiks linna ka minna. Kuna ma alles harjun oma imelise vabadusega minna ükskõik kuhu ja ükskõik kui kauaks (sest enne pidin kogu aeg kella vaatama, nagu tuhkatriinu :D), siis olin kohe käpp.

Läksimegi linna jalga keerutama ja hästi tore oli, täpselt selle hetkeni, kui üks meesterahvas pöördus minu poole ja küsis, kas ma olen rase. Ma olin nagu… eeee.. ei ole nagu enda teada, mille peale see mees vaatas mind mega üllatunult ja ütles, et issand, aga MIS siis sinuga ometi juhtunud on?!

tenor-4615328

Mu kõrval oli mingi naine, kes vist on mu blogi lugenud või midagi ja tormas kohe kaitsma, et Mallu on ikka kaks last sünnitanud, aga ausalt öeldes, et kõlba see vabandus ka minu meelest mitte kuskile. Selles suhtes, et ma ju TEAN, et mu ülekaal ei ole tulnud mitte laste välja pressimisest, vaid nagu öeldud, valest toitumisest ja vähesest liikumisest. Aga sellegipoolest ma leian, et selline vestlus ei ole… viisakas?

Mitte, et ma ise hull viisakuse etalon oleks, aga… kas asi on minus, või ei tundu eriti viisakas võõra inimese välimust kommenteerima minna? See tundub mulle lihtsalt kuidagi jube tobe asi, mida teha. Olgu ma siis 70 kilo või 110 kilo, mis vahet seal on. Ega keegi sellistest kommentaaridest kohe paugupealt saledamaks ei muutu, või miskit. Ma küsisin ta käest ka, et kas ta ise arvab, et see on kena asi, mida kellelegi öelda, ta vastas, et on ikka jah.

No vot, ja kui sa arvad, et juba see olukord oli äge, siis nagu teleturus öeldakse: “See pole veel kõik!”. Lambist sadasid meie juurde mingid tüübid, kes vist ka tundsid mu ära ja ütlesid sellele tüübile, et noh, mida sa siin kuulsusega sõbrustad (hehe, kuulsusega). Ma ütlesin, et mis me siin ikka sõbrustame, ta ainult avaldas arvamust, kui paks ma olen. Mille peale ütles võõras tüüp nr 2, ise mu kõhtu jõllitades: “Sa ei ole ju nii paks, sa oled lihtsalt rase.”

Mul nats oli tunne, et tahaks pisara maha panna, aga nats oli tunne, et holy shit, ma pean SITAKS trenni tegema hakkama ja never-ever enam sööma ja võib-olla on mul ka siis lootust ristirahva kombel väljas käia, ilma, et inimesed ei kardaks, et ma nende peoõhtu poegimisega ära rikun.

Siinkohal teine mõttepaus: kas solvamine ja alandamine on üldse KELLELEGI motiveeriv? Et öeldakse, et sa oled paks ja siis sa oled nagu, aiiiii krt, nüüd ma võtan ennast kätte ja saan nii saledaks ja küll ma siis sulle alles näitan? Sest mul oli pigem nagu selline tunne, ah persse see trenn ja toitmine. Tahaks voodisse kerra tõmmata ja seal pitsat süüa nii kaua, kuni ma olen füüsiliselt võimetu püsti tõusma ja mind tuleb toita ja pika varrega harjaga voltide vahelt pesta.

Muidugi mu sõbrannad läksid seda lugu kuuldes mega pingesse ja tormasid selle mehe laua juurde, et talle öelda… Ma isegi ei tea mida 😀 Mul oli tegelikult juba niigi mark ja üks osa minust tahtis lihtsalt koju nutma tulla, aga teine osa minust ütles, et kui ma juba siin olen ja tantsu siin pannakse, siis hoidke oma piip ja prillis, kus ma kavatsen alles tantsida, et natukene kaloreid maha vihtuda. Seega ma läksin tantsima, et ma seda imelikku “mu sõbranna ei ole paks!” vestlust pealt kuulata ega vaadata. Nad vist ütlesid ka selle põhilause, et “aga ta on ju kaks last saanud!”, mille peale selle mehe naine ütles, et ma olen ka, aga ma ei ole selline.

Mõnikord on mul tunne, et ma olen enda teadmata neljasajakilone.

Jumal tänatud, et ma olen tegelikult harjunud aastastepikkuse sõimuga, aga niimoodi laivis ei ole seda enne nagu juhtunud. Eks ikka iga päev on omamoodi kaunis ja õpetlik.

Ahjaa ja kui me takso poole kõndisime, siis möödusime mingist seltskonnast, kus üks ütles teisele:

“Kuule, see on ju see Mallukas.”

-“See malakas küll Mallukas ei ole!”

l9kll-2136725

Ma mõtlesin, et kas peaks solvunult vastama, et kle palun väga vabandust, aga see malakas ON KÜLL Mallukas, eksole 😀

Imelik on see, et täna jälle vaatasin ennast peeglist ja mõtlesin, et no kuuuuuule kammoon Simmo, natukene siit-sealt võtta ja jumala normaalne inime olen ju. Et mis persses ühiskonnas me elame, kus juba mina nii paks olen, et lausa rasedaks peetakse ja paksuks tembeldatakse. Kahju lausa. Minu meelest ma päris norm 😀 Seega ma otsustasin, et ok fain, ma ikka jätan selle osa vahele, kus ma söön ennast 300 kiloseks ja et mu perekond peaks mu voldivahesid kepi otsas käsnaga pesema. Ma lihtsalt käin trennis edasi ja palvetan, et ma lisaks iseenda heakskiidule ka ühiskonna silmis aktsepteeritav inimene oleksin.

Ps! Kui minu Kardo ütleks kunagi mõnele naiserahvale, et ta on paks/rase ja leiaks, et see on okei asi, mida öelda, siis ma leiaksin, et täitsa ok oleks tal paar kuud enda parema käega paremaks sõbraks saada, et ta siis mõistaks, et noh… NOT COOL. Aga õnneks hakkab vist enne taevast viie jalaga paaviane sadama, kui Kardo nii tont oleks.

Aga jah, küsimus jääb siiski õhku – kui mul ON ülekilod, kas mul on siis üldse õigus südamesse võtta sellist kommentaari? Või on siiski tegemist suht ebaviisaka asjaga, mida ei maksa küsida.

Mis seal ikka, sellest malakast te lahti ei saa, lähen täna hoopis lastega veekeskusesse ja homme trenni. Loodan, et ikka sisse lastakse, mitte ei hakata sünnitusmaja poole lohistama 😀

***

I don’t live in a magical world, where mirrors don’t exist and I haven’t created an illusion, that I am a woman with a perfect body. I am well aware, that I have some extra kilos here and there and I know they are from not eating right and not enough exercise. The only thing is, that I really don’t hate my body. Sure, it’s a little wiggly and I have a bit of a belly, but before I didn’t care all that much and now I have started doing something about it.
Am I the only one, who works out a little and already feels a lot slimmer and more beautiful? Like yesterday I got out of the shower and told Kardo: Look, do I look thinner to you? Kardo of course happily agreed: of course you’re thinner, oh god. Oh, I felt wonderful yesterday. I put on a dress and red lipstick and went to my friend’s house to a classic girl’s night. We were talking about girly stuff and it was super fun, when the others got an idea to head out on the town. Since I am just getting used to the amazing freedom to go whereever and for how ever long (because before I had to keep an eye on the time like Cinderella :D), then I was in right away.
So we went out dancing and it was a lot of fun, to the moment when a guy turned to me and asked if I was pregnant. I was like …. umm…. not that I know of, to which the guy looked at me super surprised and asked: but WHAT in the name of god has happened to you then?
There was a woman standing next to me, who, had read my blog, or something and rushed to my defense, saying that Mallu has, after all, had 2 kids, but honestly, in my opinion, that is not an excuse. I mean, I KNOW that I am not overweight, because I have pushed out those kids, but rather, like already said from eating wrong and not moving enough. But even so, I think that a conversation like that is not…. polite?
Not that I think of myself as a particularly polite person, but is it just me, or doesn’t it seem very polite to go comment on a stranger’s appearance? It seems like a rather silly thing to do. And it shouldn’t matter if I am 70 kilos or 110. Comments like that are not going to make anyone thinner, now are they? I also asked him, if he thought that making a comment like that was nice and he said, sure.
So yeah, and if you think that the situation up until this was awesome, then like they say on the Home Network: That is not all!
Out of nowhere these guys come up to us, who, I guess, recognized me, and asked the dude: What, are you making friends with celebrities? (ha ha. A celebrity) I told them, that we are not making friends, he was just voicing his opinion on how fat I was. To which the strange dude number 2 said: you’re not so fat, you’re just pregnant.
I kind of felt like shedding a tear, but on the other hand felt a little like holy shit, I need to work out A LOT and I shouldn’t never-ever eat again and maybe then I also have hope to go out without people having to be afraid, that I will ruin the party by going into labor.
A second pause for thought here: are insults and humiliation motivating for ANYONE? So when people say, that you are fat you are like. shit, I will work on myself and will be so thin and then I’ll show you? Because I feel more like fuck exercise and diet. I want to curl up in bed and have pizza until I am unable to get up on my own and I need to be fed with a long straw and my baths are someone getting into my fat folds with a rag on a long stick? 
Of course my friends got all roweled up when they heard the story and marched over to that guy’s table to tell him… well, I don’t know what 😀 I was already so ashamed and a part of me wanted to just come home and cry, but another part of me though that if I’m already here and there’s dancing, I should dance my heart out to loose some calories. So I went dancing, so I wouldn’t have to witness the awkward “My friend is not fat” conversation. I think they pulled out the classic “but she has had 2 babies” line, to which the dude’s partner replied: so have I, but I don’t look like that.
 Sometimes I feel like I weigh 400 kilograms without knowing it myself.
Thank god, I am used to years of name calling, but like this, live, it has never happened before. I guess every day is beautiful and educational in it’s own way. 
Ooh, and when we were walking to the cab, we passed a group of people, where one person told another: 
“Hey, that’s that Mallukas”
– “That hag is definitely not Mallukas”
I thought, if I should reply being offended, that Excuse me, but this hag IS Mallukas, ok 😀
It’s weird how I looked at myself in the mirror today and thought, that if I firmed up a little here and there, that I would be a perfectly OK person. Like, what kind of a fucked up society do we live in, where I am considered so fat, that I am mistaken for a pregnant woman and labeled fat. It’s sad. I think I’m alright 😀 So I decided to skip the whole eat myself to 300 kilograms, so my family would have to scrape my fat folds with a sponge on a stick. I will just keep working out and pray, that I will be acceptable to not only myself, but also to society. 
PS! If My Kardo thought that it’s ever OK to tell a woman that she is fat/pregnant, then I would think that it’s OK for him to get closely acquainted with his right hand, so he would understand, that it’s NOT COOL. But luckily it will be raining baboons with five legs before Kardo was such a retard. 
But yes, the question is still up in the air – If I do have excess weight, do I have the right to take such comments to heart? Or is it still a rude thing to ask? 
Oh well, you will not get rid of this hag, I will take the kids to the water part today and exercise tomorrow.
I hope they will let me in and won’t drag me to the maternity ward 😀

Loe ka neid postitusi!

120 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaija 25. jaanuar 2018 at 23:23

    Hahaa! Mul on küll vist töökaaslased just seda usku, et ei tohi viimseni midagi küsida! Mul juba 21 nädalat rasedust ning korralik kõht ees ja alles nüüd on mõned kolleegid julgenud arglikult pärida, et kas olen rase. ?? Minu jaoks nii naljakas!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 09:38

      See on minusuguste paksude pärast :D:D

  • Avatar
    Vasta kaka 22. jaanuar 2018 at 18:15

    Ma ei saa aru, miks mehed täiesti normaalseid naisi paksuks peavad. Naine peab vist kaks konti ja kusehais olema, alles siis pole paks.

  • Avatar
    Vasta aile 22. jaanuar 2018 at 14:56

    Kas sa diastaasi oled kontrollinud? Ehk siis kõhu sirglihaste lahknemine. See jätabki rasedakõhu mulje, sest KMI järgi sa ülekaalus pole.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. jaanuar 2018 at 14:57

      ei ole mul diastaasi, lihtsalt väga sitt figuur, kus pekk läheb otse kõhtu ja näkku 😀

  • Avatar
    Vasta G. 22. jaanuar 2018 at 13:19

    Ma olin viimase raseduse ajal haiglas uuringutel ja seal üks arst siis rõõmsalt teatas, et saan kohemaid oma tervisehädadest priiks, kui ma 20 kilo alla võtan. Tegelikult ei olnud mured absoluutselt kehakaaluga seotud. Või noh, nii palju, et rase olemine vist on natuke kaaluga seotud küll. Aga siis oli küll tahtmine tädile näkku öelda, et einoh, nüüd, kus teie, tohtriprovva, mulle seda soovitate, siis ilmselt homseks on kõik need ülekilod läinud, ega ma ise ei tahakski sale olla või midagi.

  • Avatar
    Vasta depressiivne naine 22. jaanuar 2018 at 09:34

    Ka minul oli hiljuti sarnane juhus. Seoses oma praeguse töökohaga olen aastaga läinud 80kg pealt 97kg peale, mistõttu on tekkinud ka arvestatav kõht ette. Kuna kogu ülekaal on tekkinud tööstressist, siis andisn praegusse kohta lahkumisavalduse, ent käin endiselt üritustel. Viimasel üritusel tekkis olukord, kus hakkasin lahkuma ning koostööpartner ütles, et näeme veel. Mina vastasin, et ilmselt mitte, kuna lähen töölt ära ning enne kui jõudsin lause lõpetada küsis too naisterahvas, et dekreeti jah? Vat sellel hetkel lõi pähe, kui palju on minu igapäevaelu mind mõjutanud ja kui õige otsus on praeguselt töölt lahkuda. Suudaks ma end nüüd veel kokku võtta, et kasvõi kodus trenni teha aga see viimane juhtum tõmbas kogu moti alla ja ausalt tahakski olla lihtsalt kodus, teki all, kümne erineva pitsaga ja enam mitte kodust väljuda.

  • Avatar
    Vasta Anna 22. jaanuar 2018 at 09:08

    Eks see teema on vist 90nele protsendile naistele peavaluks. Ma siin mõni aeg arvutasin välja ja sain, et olen 10 aastat oma kaaluga jännanud KOGUAEG ilma vahet pidamata. Mainin, et olen hetkel 25 aastane. Oii neid pisaraojasid mis peegli ees valatud ja enese halvustamist. Sellised kommentaarid klubis või kuskil väljas oleks mind ikka korralikult liimist lahti löönud ja oleksin kohe koju patja nutma läinud. Tahaksin öelda, et olen tugevam aga NOPE.

    Hetkel ma olengi rase seega, peaks vist kluppi minema ja vaatama mis juhtub 😀 Kuigi ka nüüd põen, et oii kõht ikka kasvab liiga kiiresti ja oii see kaal tõuseb muudkui.

    Ma olen ülisportlik ja tegus aga vot no samas tahaks vahepeal natuke ka magusaga maiustada ja nii ma siin endaga kaklen 🙂 Enese eest peab muidugi hoolitsema aga samas on see ühiskonna surve liiga ebareaalseks muutunud, ma ei ole paks aga pisike sangake puusal ja väike kõhuke ikka on.

  • Avatar
    Vasta Pihel 22. jaanuar 2018 at 07:16

    Kergem öelda, raskem teha, aga see on nende inimeste probleem, kes ebanormaalselt ja nõmedalt käituvad-väljenduvad. Ära tee sellest oma probleemi.

  • Avatar
    Vasta Kahvanägu 22. jaanuar 2018 at 00:45

    Kui oled paks, siis oled paks. Ja ära kurda.

  • Avatar
    Vasta Triin 22. jaanuar 2018 at 00:45

    Pole vôimalik!! Mulle tehti samasugune kommentaar eile. Panin üsna kitsa maani kleidi selga ja läksime marketile siin Vietnamis asju vaatama. Seal üks naine pöördus mu poole “kas olete rase”. Mis ma ikka vastata oskasin “ei ole.. võib-olla, ma ei tea” ja naersin närviliselt. Ma ei tea kas ma just paks olen aga kõhule trenni ei tee, jusiis teenisin selle àra ??

  • Avatar
    Vasta m 22. jaanuar 2018 at 00:41

    Vaat mina ei saa aru, mis on see teiste asi, palju mina kaalun või kui paks ma olen. ERITI, kui tegu on täiesti võõra inimesega. Mida see neisse puutub?? Ole nii paks kui tahad! Samas, kui too mees tundis muret, kas sa rasedana alkoholi jood, on teine asi. Sel juhul ma kiidaks takka, aga kui ikka öeldakse, et oled asjast valesti aru saanud, siis oleks normaalne käitumine vabandamine ja kogu lugu.

    Ma olen ka siin omas rütmis püüdnud veidi kaalu ja ümbermõõtu alandada, endaarust juba silmaga näha, et piha ümbert mõned sentimeetrid kadunud ja siis küsib onunaine kas ma olen juurde võtnud…

    Jah, mott kaob peale selliseid kommentaare, aga samas on vist selliseid üksikuid inimesi, kellele see just motti juurde annab (olenemata teemast), aga pigem vist ikka üksikud 😀

    Selle “malaka”-kommentaarile oleksid küll võinud just nii vastata, oleks kohe tahtnud neid nägusid näha, kui nad seda kuulnud oleks 😀 😀

    • Avatar
      Vasta Biku 22. jaanuar 2018 at 10:59

      Ok ma vist olen küll see üksik erand kes ei lähe masendusest kohe pitsat sööma vaid pigem annab küll motivatsiooni juurde 😀 ma pole vist kunagi sellest aru saanud et kui paksu sõimatakse paksuks siis ta läheb ja sööb ennast veel paksemaks 😀

      • Avatar
        Vasta Vesper 22. jaanuar 2018 at 17:35

        Ei ole üksi. 🙂 Minu meelest ka mõistlikum kasvõi oma nördimus maha jalutada, see sõõrik ei tee midagi paremaks.

        • Avatar
          Vasta m 23. jaanuar 2018 at 00:30

          Mina isiklikult ei pidanud silmas, et kohe peaks minema rämpsu sööma, vaid kui ma enda arust hullult pingutan jms ja keegi tuleb ja ütleb halvasti (või kukub õpetama), siis mingi hetk on küll tunne, et mis need kõhulihaste harjutused mulle ikka annavad ja jääbki kohe päev vahele, eriti alguses või lähebki elu jälle edasi nii, nagu enne seda suurt motipuhangut

  • Avatar
    Vasta A. 22. jaanuar 2018 at 00:06

    Maailm on hukas mis hukas. Kui oled vähegi raskem kui 40 kg oledki rase malakas valmis 😀 no jääb selline tunne.

  • Avatar
    Vasta L 21. jaanuar 2018 at 23:50

    Eks see, et kehakaal on sinu üks suurimaid enesekindluse kõigutajaid on ka sinu lugejatele teada ja siis sinu solvamiseks just seda kasutataksegi. Ikka tahetakse torgata nõrka kohta.
    Olen ka ikka oma kehakaalu kohta kommentaare saanud, kunagi öeldi, et olen täitsa ilus tüdruku, kui vaid veidi alla võtaks. Tänasin tõelist härrasmeest südame põhjani.
    Esimese lapse raseduse ajal töötasin viimast ööd ennem dekreeti minekut baaridaamina ja üks vanem härra hakkas halvustama minu suurt kehakaalu, lubas kaevata ülemusele, et minusugused ikka ei sobi sinna jne, vaidlesin härraga pikalt sel teemal, et miks on paksud siis kehvemad inimesed saledatest, et kas pole tõesti siis saledaid kes samuti joovad, suitsetavad, teevad narkot, söövad rämpsu, et kuidas siis just aint paksud on oht haigekassale ja, et saledad kinni nende ravid maksma peavad. Lõpuks, kui minu töökaaslane teatas, et ma hoopis rase mitte niisama paks, siis härra sebis isegi lilled kuskilt vabanduseks mulle, aga loodan, et minu põlastav pilk jäi teda pikalt kummitama, eriti kui kohtas peegelpildis oma paksu õllekõhtu.
    Nüüdseks muidugi olen niisama ka paks, liiga paks kohe kindlasti, kui mõni vana tuttav hüüatab, et ma olen paksuks läinud, siis lohutan, et süda on läinud ainult soojemaks.
    Muidugi olen ebakindel ja naljalt naistega baari enam ei lähe tantsima, viimati seisid sõbrannasi sebida üritavad tüübid minu poole lausa seljaga ja vältisid igaljuhul silmsidet, kartes vist seda piinlikust kui ma peaks neid sebida üritama.
    Vähemalt hea ja südamlik mees on mul, kes teab hinnata tõelisi väärtusi.
    Vaevalt peale minu surma meenutatakse ennem minu paksu perset kui suurt südant.

  • Avatar
    Vasta Anni 21. jaanuar 2018 at 22:34

    Aga äkki ta tõsimeeli arvas, et sa oled rase? Paljud..eriti mehed pole su blogi lugejad. Kui keegi mulle ütleks, et ma olen rase mind ajaks see naerma. Kõik need solvumised tulevad inimeste enda kompleksidest. Võõras inimene ei pruugi midagi halba mõelda. Iseenesest rase olemises pole ju midagi koledat.

    • Avatar
      Vasta Anni 21. jaanuar 2018 at 22:43

      Tegelt eks see oleneb toonist ja situatsioonist palju..üritasin lihtsalt vaatepunkti muuta ?

  • Avatar
    Vasta Kadi 21. jaanuar 2018 at 22:19

    Jajah. Sa ei tea siis et alakaal on moes?
    Kordan, alakaal, mitte normkaal.

    Haige jah. Ma ei tea kuhu nii jôutakse selle eluga.

  • Avatar
    Vasta misasja 21. jaanuar 2018 at 21:53

    on ikka tropikari. aga ära nende arvamusi tähele pane. minu meelest näed sa täiega püss välja. ma ei julge ise üldse kuhugi välja minna ega oma kaalunumbrit kellelegi öelda 😀

    aga muidu tahtsin küsida et ega sul diastaasi pole, sest kui on siis hoiab kõht ette siis ka kui oled ideaalkaalus, pekk polegi süüdi alati. peale rasedusi juhtub seda tihti naistega.
    ja tava kõhulihased ei aita ning neid ei tohigi teha, siis võivad lihased nii jäädagi.
    siis tuleb minna kõhukliinikusse ja näidatakse spets harjutused ette 🙂

    kuna ma pole sind näind siis ei tea kas päriselt on kõht ees nagu rasedal või on tavaline kumerus mis alati ära töödeldakse kui on mingid klantspildid, aga juhul kui on rohkem ees siis võib diastaas olla küll eriti kui ei saa kõhtu sisse tõmmata.
    minul on, näen konstantselt välja nagu 5 kuud rase aga õnneks on nüüd asi juba veidi paranenud, 5cm lahknevus nüüd 2cm

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2018 at 21:57

      Mul pole diastaasi, kunagi käisin uurimas. 😀 Lihtsalt paks

      • Avatar
        Vasta aile 22. jaanuar 2018 at 14:59

        Kunagi oli peale Lende sündi? Sest iga rasedusega läheb diastaasioht suuremaks.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 22. jaanuar 2018 at 15:01

          mkm, peale Mari sündi tsekkisin seda – aga no figuur on mul alati selline olnud 🙂

          • Avatar
            aile 23. jaanuar 2018 at 08:18

            Sul tasuks siis uuesti kontrollida. Peale teist rasedust on diastaas 80% tõenäosus ja tavatrenn ega geenid siin ei aita. Saad ise kodus kontrollida, huvi korral kirjuta.

          • Avatar
            AeKAEK 24. jaanuar 2018 at 01:29

            Jap, mul oli ka nii et esimese rasedusega polnud midagi aga enne uut rasedust ma oma kõhulihaseid õige koha peale ehk tugevaks ei teeninud ja teise rasedusega sajn kõik -diastaadi ja nabasonga ka veel :/ mine ikka sinna kõhukliinikusse, peale seda kui mina õppisin ära kuidas teha kõhulihaseid treenin neid korra kuus nädal aega ja mul pole enam seda rasedakõhtu vaid kõht on ilusti lame nagu olema peab. Näiteks paljas porgandi blogis on tal üleval üks tema enda tehtud koduste kõhulihaste treenimis video. Alustasin sellega ja juba nädalaga olid tulemused REAALSELT ILUSAD! Ja minu kogemus on selline et ma olen ära talunud need inetud kommentaarid ka kunagi sest see oli see mis tõi mind maa peale tagasi ja pani liigutama.

  • Avatar
    Vasta 1 ema 21. jaanuar 2018 at 21:51

    Hahaa! Mul meenus seik esile kutsumisele minekust. Laman KTGs. Ôde: miks teil sôrmed paistes on? Ma: ei ole paistes. Paks olen. ? Aijeerum…. Kôige paksem rase ever vist ?

  • Avatar
    Vasta Merks 21. jaanuar 2018 at 21:42

    Mitte paha pärast aga kui sa tahad taktitunnet enda suhtes, siis kommentaarid või naljad “ma ei ole 300 kilone, et pere peaks toikaga pekivahesid pesema” ei ole ka okei. Olles ise olnud väga suure kaaluga naine, siis noh…jah. Huumorimeele on mul paigas aga taktitunne võiks ka huumorit tehes olla. Ja kui sulle see kommentaar ei istu, siis ei tohiks ka see küsimus kellegi suvaka poolt küsituna “kas oled rase” kõigutadam sest no suvakas ju. 🙂
    Muus osas aga.. jah, inimesed arvavad, et neile on lubatud igasugu asju öelda. Mina olen tänu oma ülekaalule väga paksu naha kasvatanud ja noh kui sulle 70kilosena tullakse ütlema, siis arva mida mulle öeldud on (ma olen kaalunud ikka kordi rohkem). Aga eks see näita inimeste madalat laupa. Lihtsam on teist õrna kohta torgata ja teda enda meelest “motiveerida”, kui et endaga tegeleda, sest osadele ei mahu pähe kuidas saab ülekaaluline naine (või sina :D) endaga sellisena rahul olla. No ei ole võimalik ju, sest nemad ei ole(ks) ju. Üldse on inimestes mingi õelus või kadedus sees, kui nähakse, et kellelgi vähe paremini läheb või ta õnnelikum on ja siis on kohe kiirreageerimisüksus kohal, kes üritab endast anda parima, et seda õnnetunnet sul maha üritada tampida. Tea kas nad jagavad üksteisele auhindu ka… Ilmselt siin osad kommenteerijad on ka sellised… Igaljuhul, tubli oled et tegutsed, tubli oled, et kasvatad lapsi (ja meest :D) ja et end maailmaga jagada otsustanud oled. Ma sattusin kunagi sinu blogi lugema ja no oled muhe mutt küll! Kõigi oma kiiksude ja kassimiste ja ellu suhtumisega nii et saada ülejäänd sinnasamma ja võdista pekki tantsuplatsil julgelt edasi 😀 #ussidhammustagukeelde

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2018 at 21:49

      Kas sa olid 300 kilone ja inimesed pidid kepi otsas nuustikuga su voldivahesid pesema? Ma ei taha väga uskuda – ma nimelt vaatasin seda saadet mis TLC pealt tuleb ja see paistab ameerika thing olema, Eestis pole sääraseid näinud. Ma ei ütle, et mulle see kommentaar ei istu, kahju kui solvusid.

      • Avatar
        Vasta Merks 22. jaanuar 2018 at 21:23

        Sama suhtumisega on see sinu kommenteerija – kahju kui solvusid 🙂 Mõtlemisainet võib pisut siinkohal olla, sest kui eeldad enda suhtes taktitunnet, siis oma seda teiste suhtes ka. Ka nende 300 kiloste suhtes. Seda pole tore lugeda, solvuma ma ei hakka, lihtsalt tegin tähelepaneku. 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 22. jaanuar 2018 at 21:55

          Tänud tähelepaneku eest, ma lihtsalt päriselt ei arva, et mul on üleliia 300 kiloseid lugejaid, et siin maru palju neid oleks, kes solvatuna ennast tunneks.

  • Avatar
    Vasta es 21. jaanuar 2018 at 21:19

    Ma nii tahaks, et see jutt oleks väljamõeldis. Aga ega vist kahjuks ei ole. Jube kurb hakkab. Kas tõesti on tervel karjal inimestel midagi kobiseda ühe 60+ kg naisterahva kohta? Inimesed tänavalt tulevad neile võõrast naist solvavalt kommenteerima ? Kas sa käisid kuskil vaimupuudeliste peol vms? Kas päriselt nii käivadki asjad täna Tallinnas? Ma vist ei tahagi seal ringi kõndida, kui inimesed on nii massiliselt segi keeranud (joonud?)
    Ma hea meelega puhuks juttu ühe sellise kommenteerijaga, et MIS teda sunnib võhivõõra inimese välimust arvustama minema. On see mingi tõsisem haigus või lapsepõlvetrauma, või mingi muu puudus /probleem. Ma päriselt ei teadnud, et selliseid olemas on. Või leidub neid ainult Tallinna ööelus?

  • Avatar
    Vasta Gauchy 21. jaanuar 2018 at 20:47

    Minul peale esimest last sadas kaela samuti 20 ülekilo. Nüüd peale teist last seis sama. Ükskord mees lajatas, et ma panen ikka täie pas*ga oma emale järgi..
    Ise ennast halvasti oma kehas ei tunne. Võtan maru rahulikult. Naljakas, et kui ennast peeglist vaatan, siis mõtlen, et oh, jumalast okei ju. Aga kui keegi pilti teeb ja seda näen, siis vaatan küll, et whaaaat?!:))

    • Avatar
      Vasta Kahvanägu 22. jaanuar 2018 at 00:48

      Tasuks tõsiselt võtta

  • Avatar
    Vasta TaKa 21. jaanuar 2018 at 20:20

    Mhmmm ma ka saanud lühikese ajajooksul kaks korda õnnitlusi raseduse puhul …. vastasin lihtsalt, ei ma ei ole rase, vaid need on mu 9 üleliigset kilo mis väikese ajajooksul tulnud … ja kolmandat korda ma ei oota … alustasin nädal aega tagasi tervislikuma ja aktiivsema mina poole 🙂

  • Avatar
    Vasta mi 21. jaanuar 2018 at 20:18

    Mul tekkis kohe küsimus mis kaalus see mees ise oli või ta naine ,et julgesid seal arvamust avaldada . Mitte ,et see normaalne oleks sest noo peab ikka kuu pealt kukkunud olema et julgeks niimoodi lambist öelda kellegile , minu arust pole need inimesed ise normaalsed ei kuskilt kandist keha rakudest ,kes lambist võõrale nii ütlevad . Meil terve Eesti rasedaid ja mitte rasedaid täis . Pöördugu siis riigikokku kui ei tohi natuke raskem olla siin ilmas . Meil ju suudetakse igasugu idiootseid seaduseid välja mõelda 😀 ( naljaga pooleks ) . Meil võtavad ka mõned inimesed haigusega juurde ja seda räägin omast kogemusest ,et tore teada et enne haiguse teada saamist ja rohtude saamist olin ma siis aasta ringselt rase noo . Ja poleks tohtinud ka klubis olla vist siis 😀

  • Avatar
    Vasta Geily 21. jaanuar 2018 at 20:17

    Minu käest on ka küsitud, et kas ma olen rase. Lisati veel kommentaar, et vaene laps kui ema juba teda oodates ei suuda alkoholist loobuda… sellel hetkel oli tunne küll, et tahaks pimedas toas teki all keras olla ning mitte kunagi enam inimeste sekka sattuda.
    Mul on u. 10kg üle ja see kõik on valest toitumisest. Liigutan küll, sest töö nõuab aga kilod ei kao kuskile, sest kell 3 öösel on vaja süüa burgerit vms mitte tervislikku peale tööd. Ise olen süüdi, et muudkui aga paisun.

  • Avatar
    Vasta Tups 21. jaanuar 2018 at 20:16

    See, milline su keha välja näeb, otsustad sina ise ainuisikuliselt. Ma olen terve elu olnud ülisale ja sportlik. Võtsin u 3-4kg juurde. Mees kommenteeris, et olen juurde võtnud. Läksin peegli ette, keerutasin igatepidi, vaatasin siit ja sealt. Põhjus, miks nii kaua uurimine aega võttis, oli see, et ma polnud ise üldse tähjele pannud, et olen juurde võtnud. Ja tähele ei pannud, sest olin ennast oma kehas täpselt sama hästi tundnud nagu terve senise elu. Uurisin siis ja avastasin, et on jah nats tsellut juurde tulnud, aga pagan kui kena see tagumik ikka on. Ja siis avastasin, et tissile oleks ka nagu nats juurde tulnud. Kokkuvõte oli see, et olen endiselt nii kuum, et tahaks ise ennast panna. Saan aru, et mehel võib erutust vähemaks jääda, kui naise keha muutub, aga seni kaua kuni iseendale meeldin, ei hakka midagi muutma. Mees võib alati uue sobiliku kehaga naise endale valida. Küll mulle ka mõni sobilik mees jääb. Naised, armastage ennast ja ärge laske ennast survestada! Sinu keha, sinu otsus.

  • Avatar
    Vasta Kats 21. jaanuar 2018 at 19:52

    Kui inimese üldine kehaehitus on sale ja punu ees, siis kipub ta tõesti rase välja nägema.
    Ma olen kahele kõhnale naisele õnne soovinud ja pärast vabandanud. Enam ei tee seda.

    Samas mu tädi on rasvunud. Temale ei tulnud rasedakõhtu isegi kolmandal trimestril nähtavale.

  • Avatar
    Vasta K 21. jaanuar 2018 at 19:18

    Ma otsustasin kunagi ühel hommikul, et ei viitsi enam paks olla ja võtsin end kokku – läksin jooksma. Esimese 300 meetri peal karjusid paar noort kutti: “Jookse-jookse, paksmagu”.

    Läksin koju tagasi ja sõin terve liitri jäätist ära 😀

    • Avatar
      Vasta A 21. jaanuar 2018 at 21:49

      Issand milline alatus 🙁

    • Avatar
      Vasta Morgie 22. jaanuar 2018 at 13:35

      Mina käin ujumas ja vesiaeroobikas. Jooksmine olekski riskantne. Õnneks on selles minu vesiaeroobikas minusuguseid hülgeid hulgim ja ma ei tunne ennast võõrkehana. Isegi mõned jumala nunnud vanadaamid on kambas ja neid vaadates ma mõtlen mitte kõhupekist vaid hoopis sellest, et: “Kui nemad selle harjutuse suudavad ära teha, mis mõttes siis mina ei suuda?”

  • Avatar
    Vasta U 21. jaanuar 2018 at 18:35

    Kle mingi tondi kommentaari nyyd kyll sydamesse ei pea vôtma. Solvanguid teevad vaid inimesed kel endal on alaväärsuskompleks – igal voimalusel tahavad teisi halvemana naidata kuna neil pole millegagi silma paista. Tuleb lihtsalt minema kondida. Eestis on nii palju osse ju.

  • Avatar
    Vasta Helina 21. jaanuar 2018 at 18:22

    Kui ma merel töötasin, siis oli mul “õnn” kuulda lausa kaks korda, nagu ma oleks rase. Asi on selles, et mul rasv koguneb hõlpsalt alakõhtu ja kui ta natuke vormi hoiab, siis näengi nagu paar kuud rase naine välja. Ühesõnaga aitäh soomlasest meeskliendile, kes ütles paksu, silitades mu kõhtu korra, ja kaastöötajale(otsekohene venelane), kes ise oli tunduvalt ümaram minust.

    Mind see igatahes riivas, sest merel on stressi kamaluga ja eks seal tekivad lisakilod veel kergemini.

    Ma isiklikult ei julgenud oma muidu nii saledalt klassiõeltki küsida, et ega ta rase pole, kui tal oli kerge kõhuke ees. Hiljem selgus, et oli. Hea on, et teiste ees kõva häälega küsima ei hakanud 😀

  • Avatar
    Vasta Marilin 21. jaanuar 2018 at 18:18

    Klassika. Olin gümnaasiymi ajal pea alakaalus oma u 50-52kg ja 176cm juures ning kui nüüd pea kümme aastat hiljem ühte koolikaaslast nägema juhtusin kaalusin u 69kg, tegin trenni käisin palju jala, enda arust tip top kuskilt midagi ei lõtendanud ja ikka mainis healt, et tore et sa ka lõpuks kosuma oled hakanud….?!

    • Avatar
      Vasta tiptop 21. jaanuar 2018 at 22:12

      Ilmselt mõeldi selle kosumise all seda, et näed nüüd hea välja võrreldes aastatetaguse alakaaluga

      • Avatar
        Vasta Mumm 22. jaanuar 2018 at 12:49

        Ebaviisakas kommentaar igal juhul! Kas vastupidises situatsioonis hakkaks keegi ütlema, et lõpuks ometi oled sina ka alla võtnud?

  • Avatar
    Vasta Li 21. jaanuar 2018 at 18:02

    Tean seda tunnet! Ise olen eluaeg sale olnud, aga kui kaalu juurde tuleb, siis peamiselt kõhule – ning loomulikult on neid ebaviisakaid inimesi tutvusringkonnas siis olnud, kes seda kommenteerivad või raseduse kohta pärivad. See pardiga pilt on aga küll kümnesse – pole viisakas kunagi raseduse kohta küsida ainult kõhu põhjal, sest suur võimalus on, et naine siiski pole rase või siis hoopis ei taha veel kõigile sellest rääkida! Inimesed, olge viisakamad palun!

  • Avatar
    Vasta Ty 21. jaanuar 2018 at 17:52

    Inetu lugu tõepoolest. Kusjuures olen aru saanud, et kui muidu kôhnal naisel tekib 5-10kg ülekaal siis on kommenteerijaid palju. Konkreetselt rasvunud inimestele aga vist(?) kommentaare ei tehta(õnneks). Ei saa ka aru miks on vaja teist kommenteerida ja mônitada…. ma ka hetkel +7 kilo oma tavakaalust, aga õnneks keegi pole kobisema tulnud. Aga no see sinu kirjastiil – need lôpulaused- no iga jumala kord pean mehele ka ette lugema, kuna see tahab teada mida ma itsitan lollakalt telefonis olles ? hästäägVastEiLohistataSünnitusmajja ?

    • Avatar
      Vasta Maris 21. jaanuar 2018 at 18:21

      Kommenteeritakse ka rasvunud inimesi, tean omast käest. Olin varem 119kg, kui olin esialgu 19kg kaotanud, siis läksin Solarise keskusesse jäätist sööma. Ligi astus võhivõõras meesterahvas kes ütles et ma peaksin ikka jälgima kaloreid ja mis ma sellest jäätisest ikka söön, ja kõndis edasi.
      Päris valus oli kuulda sellist asja. Ma tean kui suur ma olin, mul olid ausõna peegel ja kaal kodus olemas. Kuid tema ei teadnud, et mitte pikka aega enne seda ma alles unistasin sellest, et kaal 100kg peale saada. Et tema ei tea minu lugu, minu poolt läbikäidud teekonda.
      Minu puhul ka häbistamine paraku intrigeerivalt ei mõju. Ainus mida selline näpuga näitamine tegi oli see, et väldin teadlikult avalikes kohtades ja võõraste nähes söömist. Kurb.

  • Avatar
    Vasta Marvi 21. jaanuar 2018 at 17:51

    Mida ma just lugesin 😀 ???
    No leidub ikka imelikke ja kuidas maa neid kannab?!
    Ära pane tähele selliste idikate kommenaare, normaalne haritud inimene ei tee kunagi sääraseid tähelepanekuid ning ammugi ei tule seda näkku teisele ütlema..eriti veel võõrale inimesele.
    Mulle muide on paar korda ka tehtud märkus tuttavate poolt a la..noh jah, nats juurde võtnud v?.. Nagu mida küsimust? Aga kui ma reaalselt rasedaks jäin ja alguses alla võtsin ja siis väike punu ette tekkis, siis olid need samad inimesed kommenteerimas stiilis “oi, nii väike kõht, ise ka nii kõhnaks jäänud, peab ikka sööma kahe eest!” Nagu tead…nad tahaksid, et sa oleksid paks. Vihka selliseid kahepalgelisi idioote. Sorry 😀

    • Avatar
      Vasta Marvi 21. jaanuar 2018 at 17:53

      Vihkan*

  • Avatar
    Vasta Railiiiiii 21. jaanuar 2018 at 17:31

    Ilmselt teadsid täpselt kes sa oled. Ning oli vaja paar mõrudat kommentaari visata. Ma ei usu, et välimuses asi oli. Lihtsalt taheti ära panna ja pärast kõigile rääkida. Igasuguseid idioote on 🙂

  • Avatar
    Vasta Katu 21. jaanuar 2018 at 17:28

    😀 kus sa selliseid inimesi küll kohtad.. :S ja ei, see pole okei, nii öelda vôi küsida.. ja mingi hulk inimesi vôiks ära ôppida, et kui neid motiveerivad inetud sônad nö paremuse poole püüdlema siis on um sama palju inimesi, kellel see moti täiesti maha tômbab.. mina kuulun ka nende viimaste hulka, kellelegi koha kätte näitamise tôttu ma end muutma ei hakka, mingist trotsist jätan tegemata..

  • Avatar
    Vasta M 21. jaanuar 2018 at 17:25

    Aa natuke nalja ka.
    Olime kiirtoidu järjekorras.Tellison oma vennale ja abikaasale mingid wrapid ja tüüp kommenteeris oma sõbrale et see paks tüdruk sööb ise vist kaks rulli korraga.Mina seda ei kuulnud olin kassas ja ühel hetkel nägin kuidas jalaga näkku talle löödi ja minema jooksis.Noh õhtu lõpuks olid vist kõigil kõhud tühjad ja wrapid söömata.Sest paksu tüdruku pärast tuli selline tüli.Huvitav mis tõug see inimesi on eriti veel mehi kes kommenteerivad ja mögisevad.?

  • Avatar
    Vasta M 21. jaanuar 2018 at 17:06

    Sorry aga minu meelest tegi see mees endal plässi täis.Niimoodi küsida võõralt on äärmiselt ebaviisakas ja veel meesterahvas.
    Aga tal endal oli super muskel?Labane junn minu meelest.

  • Avatar
    Vasta Elo 21. jaanuar 2018 at 17:02

    Vahest võis asi riietuses olla? Ma küll ei tea, mis sul seljas oli, aga vahest on nii et piitspeenike paneb natuke halvasti istuva kleidi selga ja paistab kohe rase välja. Samas natuke kogukam paneb õigesti istuvad riided selga ja näeb välja nagu oleks hoobilt 10kg alla võtnud. Paks sa kindlasti ei ole! Ilus ja armas oled! 🙂

    • Avatar
      Vasta Marvi 21. jaanuar 2018 at 17:52

      Ma tahtsin ka öelda, et vb oli mingi sellise lõikega kleit, mis teeb laiemaks ja loob mingi suurema kõhu ette. Aga see ikkagi ei vabanda seda mölakat säärase kommentaari eest.

  • Avatar
    Vasta Anna 21. jaanuar 2018 at 17:02

    Tead, need inimesed pidid tõesti debiilikud olema. Oluline ongi mida sa ISE tunned ja peeglist näed, minu meelest sa oled küll jumala ilus ja hot tšikk. ja kui trenn paneb sind veel paremini tundma oma kehas, siis muidugi jätka seda! Mul on samamoodi. Oma keha ei tohigi vihata ja mul on ka nii, et peale trenni on poole parem tunne ja kohe peeglist tundub ka rohkem trimmis keha, mis sest, et 10kg raskem kui vanasti, küll ma selle ka maha saan:). Ja hästi öeldud kommentaarides, et enne on võimalik ülekilodest lahti saada kui suureks emmiks olemisest. Mõnel inimesel pole ikka üldse taipu, mida naisterahvale öelda ei tasuks. Minu meelest see ka hea idee, et mõtle vàlja mis teravad laused vastu öelda sellistele emmidele, et neil karp kinni panna ja mine välja mingis eriti hotis kleidis, kust ükski pekk välja ei paista, pane oma lemmik huulepulk peale ja konstad alla ja kujuta ette hoopis, kuidas sulle inimesed järele vaatavad 😀 Tegelt on küll nii, et kui ise tunned end enesekindlalt ja ilusalt, siis ka teised tajuvad sind nii. Kellegi kehakaal ei defineeri kes ta on. Pean ise ka endale pidevalt meelde tuletama, et ei tohi lasta kellegi teise arvamusel ja kommentaaridel mõjutada, ise tead ju kõige paremini,
    mis sa väärt oled, kes sa oled ja mis on su eesmärgid 🙂 Sa oled ka mega hot ja ilus naine, tea seda ja ära lase kellelgi teisel vaatupidist väita 🙂

    • Avatar
      Vasta asff 21. jaanuar 2018 at 23:46

      Või siis anna endale aru, et niimoodi võhivõõrad, kes ei tea, mis staar sa oled, sind näevadki, ja võta end kätte, enne kui kaal kolmekohalist numbrit näitab. Fännid muidugi kiidavad takka, et sa oled ikka nii ilus jne, aga oled ju ennegi tagantjärele aru saanud, et see ei ole sind alati aidanud.

  • Avatar
    Vasta K. 21. jaanuar 2018 at 16:20

    Ma tean ühte korda, kui üks naisterahvas kommenteeris, kui suur mu tagumik on. Teadsime üksteist nimepidi sellel hetkel.

    Asja teeb naljakaks see, et praeguseks oleme parimad sõbrannad ?.

    • Avatar
      Vasta Evelin 21. jaanuar 2018 at 22:23

      Hahahaa, mulle tuli selle jutuga meelde, kuidas ma kunagi istusin sõbrannaga pargis ja üks võõras punkar ütles mulle: Sa oled raudselt kunstnik, sul on suur p****:D

  • Avatar
    Vasta K. 21. jaanuar 2018 at 15:56

    Ma räägin siis ka ära, mis minuga aastavahetuse õhtul juhtus. Mõni tuttavam kindlasti võib selle kommentaari järgi ära tunda 😀

    Olime sõbrannaga aastavahetuse ööl klubijärjekorras. Hull sebimine ja sagimine oli, kõik tõukasid ja nügisid järjekorras. Ma olen selline noh… tugev tükk ja jäin kohapeale seisma, et mitte paigast liikuda ja siia-sinna loksuda. Järsku tunnen selja tagant, et keegi täiega lükkab mind. Ma seisan kindlameelselt edasi. Järsku seljatagune tüüp käratas: “Tra paks lehm, mida sa trügid siin!?!?!?” Sain kohe aru, et see oli mulle suunatud ja KUIGI ma seisin paigal ja kuskile poole ei trüginud ega kedagi ei nüginud, keerasin tema poole ja küsisin, et mida sa mulle just ütlesid. Mul tõusis vererõhk lihtsalt kosmosesse, sest mingi suvaline jorss ei tule mulle nii ütlema, isegi kui ma olen paks. See siis kordas seal, et “paks lehm oled” ja nii kui ta seda ütles, sai minult kõrvakiilu. Ütlesin ka, et ütle veel ja saad veel. Tema muudkui jätkas ja mina muudkui släppisin teda. Lõpuks keerasin lihtsalt selja, sest ma tüdinesin ära sellest pullist ja ignoreerisin teda. Järgmisel hommikul ootasin, et kuskil Märgatud Tallinnas lehel oleks video sellest komöödiast 😀

    Jah, tean, vägivallaga ei lahenda midagi, aga ma niimoodi vihastasin, sest mis kuradi õigusega see suvaline vend arvab, et tema on nüüd õige inimene ütlema ja ma ei osanud kuidagi muudmoodi reageerida. Neid nõmedaid “oled nii paks” olukordi on mul elus ja avalikes kohtades väga palju ette tulnud, mida ma muidugi üldjuhul ignoreerin, aga muidugi see läheb hinge… samas mitte piisavalt, et mingi suvalise tölli sõnade peale end muutma hakata. Ma üldjuhul tunnen ennast oma kehas ikka hästi.

  • Avatar
    Vasta katrin 21. jaanuar 2018 at 15:52

    Isiklikult arvan, et mitte ühelgi võõral või tuttaval ei ole mingit õigust kommenteerida teise inimese kehakaalu või vormi. See on ülimalt ebaviisakas ning näitab vaid kõneleja kohatust. Ma ei mõista üldse mis kellegi asi on kui paks või peenike keegi on 😀 kas enda elu on tõesti nii igav, et kellegi teise kehakaal läheb niivõrd hinge, et tunned meeletut tungi seda väljendada.

  • Avatar
    Vasta Pirx 21. jaanuar 2018 at 15:33

    Midagi nii jaburat pole ammu kuulnud. Ma ei kujuta ette mis siis päriselt ülekaalus inimesed veel päevast-päeva kuulma peavad 🙁

  • Avatar
    Vasta An 21. jaanuar 2018 at 15:27

    Ära ole kurb! Sa ei ole üldse paks (ja päris ausalt!!!)
    Selliste inimeste arvamusi ei maksa küll tõsiselt võtta, sest ilmselgelt ükski normaalne inimene sedasi kommenteerima ei hakka teist – nende käitumine näitab selgelt nende arvamuse väärtust ja kuhu nad selle pista võivad.
    Pea püsti, Mallu!

  • Avatar
    Vasta Heli 21. jaanuar 2018 at 15:12

    Olen näide sellest, et taoline solvamine motiveerib. Ma ei saanud seda küll otse aga nägin pealt kuidas mu elukaaslasele kommenteeriti, et kas meie peres on ka järelkasvu oodata. Ma olen praeguseni selle tõttu päris häiritud aga samas väga tänulik, et ma seda kommentaari nägin. Trenni tehes ikka mõtlesin vahel, et näitan neile, mis puust ma olen. Praeguseks siis 25 kilo kergemana ja endaga rahul ja just tänu sellele nõmedale kommentaarile. Ise ei teagi, millal oleksin taibanud, et olen ennast täiesti käest lasknud. Samas sina ei ole kohe kindlasti sellistes mõõtudes, kus keegi võiks midagi sellist väita.

    • Avatar
      Vasta Heli 21. jaanuar 2018 at 15:24

      Olen ka hilisõhtusel tänaval sellist kommentaari enda kohta kuulnud, mingi suvaline meestekamp, a la
      “oo kuule, muidu kobe aga võta kaalust alla” nagu wtf, mis see nende asi on. Sellised asjad jäävad meelde ja teevad haiget.

  • Avatar
    Vasta Gerli 21. jaanuar 2018 at 15:07

    Minu elu mölakuse tipp oli siis kui ma olin ~15-17kg kogukam kui praegu..kingapoes…olin pika säärega saabaste otsingul..pöördusin müüja pole, kes oli meesterahvas…see skännis mind ülevalt alla ja alt üles ning siis lajatas oma egoga vast mu enesekindlust “nii laia säärega saapaid meil pole”. Ma toibusin sellest kommentaarist ikka pikkaaega:( mul üks vahva mees tuttav lohutas mind kunagi -niikaua kui tissid kikitavad kaugemale kui kõht siis naine pole paks 😉

    • Avatar
      Vasta mi 21. jaanuar 2018 at 20:23

      See oli küll äärmiselt ülbe müüa ,sest mõnel inimesel on ka peeniksena laiad sääred sest on kas tegemist mõne veeni haigusega või mängib jalkat sest ka naised tohivad ju meie ühiskonnas teha seda ütleks sellele müüale 😀 .

  • Avatar
    Vasta Mariza 21. jaanuar 2018 at 15:01

    Vot mina päris võõralt selliste kommentaaride osaliseks ei ole saanud, aga oma elukaaslase poolt küll. Olen kohe vastu ka sähvanud, et “ma olen 2 last ilmale toonud, mis on sinu vabandus?” Sellised kommentaarid matterdavad mu enesehinnagu täiesti nulli! ☹️ Jah, ma ka ei liigu enam piisavalt ja ka sellest mu kehakaal tõusma hakkas, kui ma oma 100% aktiivsest elust Tallinnas loobusin ja mehe juurde Viljandisse kolisin. Ennemalt sõin, mida hing ihkas ja tegin ka palju suitsu, mis pettis kohati nälja ära. Nüüd ma ei suitseta juba aastaid ja olen hakkanud tegema toidus tervislikumaid valikuid kuid liigutud ei saa ikka piisavalt.

  • Avatar
    Vasta Sirru 21. jaanuar 2018 at 15:00

    Vahet pole kui sale sa ka poleks, siis kellegi silmis oled niikuinii paks! Nii, et be cool
    ?!!

    • Avatar
      Vasta Jj 21. jaanuar 2018 at 17:31

      Oojaa! Kunagi deitisin ühe vene rahvusest ärimehega, kes spaas ütles mulle, et “ kle ära sa rohkem küll juurde võta, et praegu juba viimane piir käes”… ma 172cm ja kaalusin siis mingi 51-52 kg ? nüüd ma oleks vast puhta vaal tema silmis… ???? kuigi jah, ise ka selliseid kommentaare ikka saanud. Kuigi olen normkaalus, siis enda jaoks olen ikka paks ?
      Eks see peab paika, et toitumishäirest vaimselt ei parane kunagi.. nüüd mulle kahjuks süüa meeldib väga, aga tahaks ikka alla võtta… ? varem oli parem, a istuv töö ikka mõjub laastavalt ?
      Läks pikaks see jutt, aga kammoon Mallu, sa täiesti okei! On kust kinni võtta ja siuke normz ???
      + kujutan ette, et kui kunagi hästi peenike olid ( no minu kiiksu jàrgi olid sa siis ka vägaaa ilus), siis kindlasti olid ka kommentaarid, et “ issand sa nii peenike, miks teed endale nii”
      Ega kõigile ei peagi meeldima. Ainult li*s tahab kõigile meeldida! ? niiet yolo ja naudi elu!

  • Avatar
    Vasta M 21. jaanuar 2018 at 14:51

    Mind õnneks keegi võõras paksuks nimetanud pole (kuigi eks põhjust leiaks kindlasti, sest ega ma mingi sale pilbas pole ja paar lisakilo ikka häirivad), aga ükskord kui sõbrannaga väljas käisime, siis umbes 50ndates mees hakkas mind mu prillide pärast mõnitama 😀 Ma eluaeg prille kandnud ja mu prilliraamid pole absull sellised suured ja karjuvad vaid sellised tagasihoidlikumad. Kõigepealt ta jutustas et issand kui suured prillid mul on, siis tegi kätega neid niiöelda mänguprille endale ja kirsiks tordil oli see kui ütles mingi hetk “kuule suusaprillidega tüdruk”. Hmmmm 😀 Suht hämmingus olin, et no sellises vanuses peaks justkui arunatukest olema, aga no mis teha 😀

    • Avatar
      Vasta A. 22. jaanuar 2018 at 00:33

      Haaha naersin nii et voodi ka värises 😀

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 21. jaanuar 2018 at 14:41

    Inimesed. On. Lollakad.
    Ja eriti osad inimesed.

    Krt. ja on vaja mingi ürgvanaks saada, et seda mõista, mitte arvata, et kui halvasti öeldakse, oledki kuidagi vigane!

  • Avatar
    Vasta Liisi 21. jaanuar 2018 at 14:36

    Mul tuleb sellega meelde see, et kui olin ära sünnitanud ja mõne kuu möödudes oli kõht veel ees (no mis on siiani ees mul ) siis apteegist rohtu ostes küsis minu käest apteeker,et kas te olete rase?? Vastasin talle naeratades ei see vana kõht??ja sama olukord oli hambaarsti juures kui küsiti et millal siis järgmine beebi sünnib?? Minu jaoks on see küsimus juba nagu nali??

    • Avatar
      Vasta Kiivi 21. jaanuar 2018 at 21:50

      Mul on sünnitusmajast tulles alati korralik kõht veel ees olnud, iga jumala kord on ämm küsinud, et noh, üks jäeti veel sisse või? Ja iga jumala kord olen ma sisimas trükimusta mittekannatavaid roppuseid talle vastu saatnud ?. Äsjasünnitanud ema keha kommenteerida on ka ikka eraldi klass.

  • Avatar
    Vasta Jan 21. jaanuar 2018 at 14:34

    Noo jaaaa, ma olen mingi 15 kilo juurde võtnud, seoses stressiga oma mehe haiguse pärast. Ja aastavahehtusel siis sõbranna kutsus mind kööki, et sööme moosipirukaid mis ta tegi ja siis üks mees keda ma ei tundnud ütles mulle, et ma olen näost ka nagu moos…. oiiii bläää, ma läksin niii närvi ja mõtlesin nii, et krt küll ma alla võtan kui rasked ajad möödas ja siis alles näitan kes näost moos on… fakk kuidas mõned mehed nii pedekad on ma ei saa aru ? ?
    Vähemalt asi läheb paremuse poole, kaal väikselt alaneb ?Ära sa ka alla anna ❤️

    • Avatar
      Vasta Tups 21. jaanuar 2018 at 20:36

      Oleks võinud vastata:”Seda moosi SINA kunagi limpsida ei saa!” Tasub midagi ootamatut vastata, et neil suu lahti jääks ja siis saab veel hoiatada, et lõuga vastu maad ära ei lööks, kui see nii laiali käib. Ei pea solvama, aga teravalt öeldes kutsub maa peale, et see pole ikkagi ok, mis nad ütlesid. Olgu neil ka ebamugav, äkki siis õpivad midagi 🙂
      PS! Kuna sul stress, siis see võib takistada kaalu alanemist, aga keskendu mehe paranemisele ja kui raskused möödas ja stress kadunud, siis normaliseerub iseenesest 😉

  • Avatar
    Vasta Anu 21. jaanuar 2018 at 14:28

    100% tont. Nii kurb, et osad eestlased ikka sellised hard core matsid on. Sellistest hoian kaarega kaugemale, hirmus. Ja no ma ei saa aru mis kuradi “modelli kultuur” see eestis on.. Miks kõik tsikid peavad olema ainult nö kondid ja kusehais? See pole ju uldse naiselik. Kas tüüp ise oli siis mega vormis? Ma oleks vastu küsinud, kas sa ise tegelt tsikk voi mis toimub.. Sul seal püksis no ei tundu kűll midagi olevat!

    • Avatar
      Vasta Anu 21. jaanuar 2018 at 15:15

      100% nõus. Kusjuures enamasti selliseid kommentaare loobivadki mehed kellel on endal mingid probleemid figuuriga. Vahet pole kas neil siis voolab pekk üle püksiääre või on nad ise alakaalulised. Üks osa mis on silma jäänud on mingi sort lühemat kasvu mehi kelle jaoks sa jäädki paksuks lehmaks nii kaua kui temast pikem oled, ole siis nii sale kui tahes. Kompleksid noh? Aga kõige hullem selliste meeste juures on muidugi nende, khm, mitte just kõige arukamad naised, kes esiteks lasevad iseendaga nii käituda ja lisaks peavadki seda kõike veel normaalseks ka.

    • Avatar
      Vasta Kakerdaja (isane) 25. jaanuar 2018 at 11:43

      Statistika ütleb, et mehed-saunas situatsioonis naiste kaalu/välimust kommenteerivad kõige valjemini alati need, kellel on kõige väiksem till;

  • Avatar
    Vasta Ren 21. jaanuar 2018 at 14:27

    1) öösel võhivõõraste purjus inimeste solvanguid pole mõtet südamesse võtta.
    2) “ma pole sinu õnneks sinu naine, seega pole vaja minu paksuse pärast muretseda”
    3) “ma olen lihtsalt paks, aga mitmikuid sina ootad?”
    4) ma olen ka juurde võtnud, eriti on kõhuke tekkinud. Ja kui mult on küsitud, kas ma olen rase, siis olen vastanud:”ei, ma olen lihtsalt paks” ja minema kõndinud.

    Jne. Selliste olukordadeks tasub edaspidi mingeid paika panevaid vastuseid ettevalmistada 😀 mul kipuvad hoopealt tulema.
    Ma ei näe mõtet mitte kellegagi hakata sellel teemal edasi vestlema, solvuma, end õigustama, midagi selgitama.
    Targematki teha.

  • Avatar
    Vasta Maili 21. jaanuar 2018 at 14:27

    Minul oli ka alles hiljuti üks juhtum. Kõndisin poodi ja siis tulid mingid jotad vastu. Üks ütles, näe pekk kõnnib. Teised pomisesid, et mis asja. Olid juba minust möödunud ja siis ta ütles uuesti, et sealt saate pekki….. Ei tohiks mingite parmude jutt korda minna aga ikkagi oli valus kuulda seda. Ja, et nii öeldakse otse tänaval. Ma ei tunne ennast nii paksuna, et peaks mulle nii ütlema.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2018 at 14:28

      No minu meelest ei peaks ikka KELLELEGI nii ütlema, vastik jaa 🙁

  • Avatar
    Vasta PreiliBella 21. jaanuar 2018 at 14:23

    Me kõik oleme erilised ka siis, kui oleme erinevad. Täiskasvanud võiksid ennem mõelda ja peale seda ka veel kolm korda mõelda ennem, kui suu lahti teevad! Vàga vàga inetu naisterahvale nii öelda!

  • Avatar
    Vasta Evelin 21. jaanuar 2018 at 14:23

    Mina ei saa sellest aru, et millises universumis üldse oleks normaalne võõrast inimest kommenteerida. No tegelikult ei kommenteeri mina tuttavaid ka. Vahel ei kommenteeri isegi siis, kui nad ise küsivad.
    Sest ausalt- keda mu arvamus, eriti kui seda pole küsitud, üldse kottima peaks?

    Loomulikult on mul silmad peas ja ma mõtlen igasuguseid asju. Ükskord näiteks käisin õhtul väljas ja nägin seal rämedalt koledate kulmudega naist (minu meelest), aga ega ma seda talle ütlema küll ei läinud. Sest kes mind on mingiks ilueksperdiks või mõõdupuuks teinud. Äkki on hoopis minul koledad kulmud.

    Eriti awkward on, kui välimust kommenteerib vastassoost võõras inimene. Sellistele tahaks öelda: Ära näe vaeva, sa ei meeldi mulle ka ja ma niikuinii ei plaani sinuga täna seksida.
    Ma ei tea, suht lamp on selline kommenteerimine. Ma olen paar korda juhtunud kõrvalt nägema/ kuulma, kui mingi eriti isane ja ennast täis kutt on mingi naise kohta halvasti öelnud, samal ajal tüübi käevangus olev tibi on püüdlikult kaasa naernud, kuigi vist on ka veidi häbi olnud. Olena alati mõelnud, et kui minu kaaslane peaks midagi sellist tegema, jätaks ta sekundipealt sinna kus on ja unustagu heaga ära, et ma üldse olemas olen. Väga häbi oleks suhelda sellise inimesega.

    Ega sul muud üle ei jää, kui paned õhtul välja minnes jänesemaski ette:D

  • Avatar
    Vasta Erika 21. jaanuar 2018 at 14:10

    ma ei oska muud öelda selle kohta kui WTF..kust sa selliseid tonte koguaeg leiad? väga haige asi mida öelda, ükskõik kellele.. never ära võta sellist asja südamesse, eriti kui see pole absoluutselt nii ?

  • Avatar
    Vasta M 21. jaanuar 2018 at 14:10

    Käisin ka reedel klubis ja mingi lambi vend tuli ütles mulle, et ma ei jõua elus KINDLASTI mitte kuhugi, et ta lubab seda mulle. Esimest korda nägin seda inimest. Ma muidu alles 19, õpin ülikoolis ja mul suured sihid silme ees. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2018 at 14:15

      Sa oleks pidanud küsima, et oo kas sa oled mingi ennustaja või hiromant 😀

    • Avatar
      Vasta Lily 21. jaanuar 2018 at 19:22

      See on arvatavasti üks neist vendadest, kelle arvates parim lantimise avasõna on solvang. Sellele peaks väga aegamööda järgnema kerge egobuustimine, et sa lõpuks talle tänulikult kaela langeks, kuna vähemalt leidub keegi, kes sinu suurimast veast (mille ta esimeses lauses välja tõi) mööda suudab vaadata.

      • Avatar
        Vasta Ave 21. jaanuar 2018 at 22:12

        Mul tuli selle peale meelde üks lugu klubist, kui noormees kutsus tantsima ja ma keeldusin viisakalt ning selle peale sain hea pärli: ega vahet polegi, naised on minu jaoks nagu barankad-ümmargused nullid 😀

      • Avatar
        Vasta Morgie 22. jaanuar 2018 at 13:42

        Just, otsige googlest “negging”

  • Avatar
    Vasta Tiina 21. jaanuar 2018 at 14:08

    no ega siis rasedaks ütlemine pole solvang 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2018 at 14:09

      kompliment v 😀

    • Avatar
      Vasta Reku 21. jaanuar 2018 at 14:57

      No kui rase ei ole siis vast nagu ikka on solvang ju

      • Avatar
        Vasta Tiina 21. jaanuar 2018 at 18:24

        no ma usun, et suurem osa mehi (välja arvatud kõik need, kellest siin juttu on :-)) ei solva sellega vaid see on nende kohmakas viis suhelda või nii. Ma ise olen oma klassiõega ämbrisse astunud, et oi, te ootate beebit. No ei tulnud seda beebid kuskilt. Ja mul endale ütles ka täditütar, kui astusin neile sisse, et miks keegi enne häid uudiseid pole teada andnud – vahetasin töökohta ja seal on võid ja koort nii et tapab, nii ma lühikese aja jooksul juurde võtsingi – ta arvas ka, et olen beebiootel. Kurvaks muidugi teeb: ei taha ju olla nagu rase, pigem siis olla juba päris rase.
        Ära põe, kõik teavad sind, peale klassikokkutuleku filmi veel rohkem ilmselt, nad tahavad su tähelepanu lihtsalt 🙂
        Samas jah, vaata Grete Sadeikot või Anni Rahulat, jeerum, nad nagu poleksi alles rasedad olnud, aga eks me osa peame olema ka need tavalised inimesed :-))

    • Avatar
      Vasta Kati 21. jaanuar 2018 at 19:23

      Ma ka tööl korduvalt saanud küsimusi, et kas rase?’ peale lapse sündi olen võtnud juurde 3-4 kg, mis pole ära läinud siiani. Ehk sellest ka küsimused rohkem, et ma ei ole varjanud ja öelnud, et tahan kindlasti veel varsti teist last ja siis kuulen pea iga nädal mingeid kommentaare kas jääd koju varsti?! Vihale ajab ja enda peale ka kuri,et võta kätte ja kaota ära see paar kilo, aga just tekib nagu stress ja veel rohkem ajab sööma mingit jama.

  • Avatar
    Vasta ritsik 21. jaanuar 2018 at 14:01

    Teinekord ütle, et küll mina oma ülekilod maha saan, aga kust sina mõistust/ viisakust juurde osta saaks, see on küll küsimus.

  • Avatar
    Vasta SS 21. jaanuar 2018 at 13:57

    Minu meelest on selline teiste välimuse pärast alandamine märk teise inimese ebakindlusest ja matslikkusest. On vaja enda enesetunde parandamiseks ja esile tõstmiseks teisele kuidagi halvasti öelda. Ja oioioiii kui palju selliseid troppe leidub. KINDLASTI pole sa paks, niiet olenemata sellest, et sellised sõnad riivavad, pea püsti ja edasi! Mõtle kui kurb ja mõttetu selliste inimeste elu on, kes peavad teisi alandama et ennast hästi tunda? Ma ise olen eluaeg selliseid kommentaare kuulnud ja no kui teine (võõras) otsustab minu üle ainult välimuse põhjal, siis nende kaotus. Pealegi, naisterahval võiks siiski sootunnused ka olla, ma ei tea ühtegi meesterahvast kes end kontide vastu siniseks soovib lüüa 😉

  • Avatar
    Vasta Kärt 21. jaanuar 2018 at 13:56

    Jeerum, see postituse viimane lause!!! Hea lõpp jutule :D, hea, kui naljasoon ikka säilib.
    Aga üldiselt, ebaviisakas käitumine jah (vahet pole, kas inimene on paks või mitte).

  • Avatar
    Vasta K. 21. jaanuar 2018 at 13:54

    Ma ei ole ammu niimodi naernud 😀 😀 😀 Võta huumoriga ja ära mingeid kaalumente tähele pane! Vaadaku ennast parem peeglist. Käisin eile kinos ja sina jooksid treilerist läbi, täitsa kobe prost! 😀

  • Avatar
    Vasta M 21. jaanuar 2018 at 13:51

    Sina võid oma lisakilod veel kaotada, aga see mees paraku jääbki suureks emmiks, sest rumalust trennis või klubis/peol maha ei raputa. ?

  • Avatar
    Vasta Visuaal 21. jaanuar 2018 at 13:49

    Ega muud kui viska pilt üles, mis sul seljas oli sel peol? Kui mingi Hiina hilp siis võib arvata, et ei istunud hästi ja tõi kuidagi kõhu esile. Isegi sigaretikujulise figuuriga inimese võib vale tegumoega riietus “rasedaks” teha. Muidu jah, rasedust ja kehakaalu viisakas inimene kõva häälega ei kommenteeri. Aga viisakaid inimesi ei ole eriti praegusel ajal, nii et tuleb kuidagi elada sellega.

  • Avatar
    Vasta Veronika 21. jaanuar 2018 at 13:47

    See väga teemasse ei ole, aga isegi mind ( kes ma olengi 35ndat nädalat rase) ajab s*taks juba närvi, kui ühed ja samad inimesed üle päeva ütlevad “isssssand, kui SUUUUR sa oled ja kas juba katki ei lähe?!” Ja ma nagu omast arust ei ole suur. Mingi 7kg juurde võtnud, enne olin 64.

  • Avatar
    Vasta ML 21. jaanuar 2018 at 13:44

    Take it easy, Liisi! Olen olnud peol koos rasedaga ja mina mitterasedana nägin rasedam välja. Ei pea ennast ka paksuks, aga väike kõhuke on mul alati olnud, ka enne laste saamist. Kannan S suurus riideid ja no tõesti ei ole paksu, aga alati leidub keegi, kes silitama ja õnne soovima tuleb. Uue asjana teatan, et alustasin uue rasedusega full raw food smoothie detoxi, et “beebi” terve sünniks ???

  • Avatar
    Vasta Marie 21. jaanuar 2018 at 13:42

    Aah appikene selline käitumine ei ole ikka üldse normaalne, kuigi mul alles hiljuti oleks äärepealt sama olukord olnud 😀 Nimelt seltskonnas olles tuli uudis et X ootab beebit ja ma tõesti ääärepealt oleks öelnud et: ” oi kui tore ma vaatasin jah et kõhuke ees” aga siis mõne sekundi pärast tuli välja, et rasedusest oldi alles ise teada saadud ning nii ruttu ju mingit rasedakõhtu küll ette ei tule ?. Kui ma oleks seda jõudnud öelda siis ilmselt oleksin häbist maa alla vajunud ja lihtsalt vabandanud järgmised aastad selle naise ees 😀

  • Avatar
    Vasta B.Bligzna 21. jaanuar 2018 at 13:40

    Nali naljaks, kuid inimesed on ületanud igasugused piirid. Lahmitakse solvavaid kommentaare igas suunas ja tehakse suured silmad pähe, kui teine solvub või veel enam, peaks enda elule käe külge panema. Lugupidamist otsi kui nõela heinakuhjast ja kui korrale julged kutsuda siis tavaliselt vastatakse irvitades: “Ma tegin nalja”
    Meeletult närvi ajavad need jobukakud ja hirm on suur, mis saab tänapäeva noortest, kus vanemad lubavad kõike ja kiidavad takka kah. Ausõna, peatage see Maailm, ma tahan maha!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2018 at 13:49

      See mees oli 40 pluss julgelt 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 21. jaanuar 2018 at 13:38

    Ah, ära pane tähele. Tegelikult on kõige tähtsam see,kuidas sa ennast ise enda kehas tunned! Mina imetlen sind! Oled kaks last saanud (ei, see pole vabandus, sest ka minul on lapsi kaks) ja sul on motti, et trenniga tegeleda (minul see puudub :/ ) ja lisaks tegeled sa palju oma laste ja koduga.. Issver, kuidas sa toitu vaaritad.. Oskaks minagi seda..
    Ja need mehed, kes seletasid, et sa oled rase.. khm..need küll miskid mehed pole 😀 Vot need on matsid malakad 😀 Vahet pole kui paks või peenike on üks või teine naine – pole ühegi mehe asi arvustada!
    Mis mulle veel sinu juures meeldib on see, et sinust on aru saada, et sa tunned end hästi! Riietused on sul alati superluks! 🙂 Mina aga ei tunne ennast enda kehas üldse hästi.. aga näe – ma olen laisk-liisu.. motti ei ole, et end kätte võtta ja midagi muuta.. Aga samas kui ka keegi mulle midagi välimuse kohta kriitikat saadab – naeran ma näkku, sest MINA elan ENDA kehas,mitte keegi teine!
    Keep iy up, Mallu! Sa oled ILUS! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2018 at 13:50

      Issand, mis sa nüüd kiidad nii, ma ei tea mida öeldagi, punastan aint 😀

  • Avatar
    Vasta Mira 21. jaanuar 2018 at 13:36

    Täiesti jube, mis inimesi eksisteerib. Ma siin aastaid tagasi olin nii 15 kg ülekaalus (depressiooniga tulid) ning üle piiiiika aja läksin sôbrannaga välja. Istusime Hesburgeris, piitspeenike sôbranna võttis ikka korraliku eine, ma nosisin seal niisama friikartuleid ja kôrvallauast mingid 20 aastased noormehed kôvahäälselt kommenteerisid, et kui NEMAD nii paksud oleksid, siis nad küll Hessis söömas ei käiks ja kuidas ikka inimestel pole kriitikameelt, et SELLISENA välja tulla jne..Ma üldse ei teinud välja neist ja umbes 10 minutit hiljem tuli sisse nende sôbranna, kes oli minist ikka kôvasti suurem, istus maha ja hakkas aga vitsutama. Siis jäid nad sel teemal vait ja hakkasid niisama omavahel rääkima. Aga naljakas, et võõrast inimest võib kritiseerida aga samas olukorras sôbrannat mitte. Või jumal teab, mis nad tegelikult oma sõbrannast arvasid. Sitad sôbrad noh. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 21. jaanuar 2018 at 13:36

    Issand, ma ei ole kunagi Sinu postitusi kommenteerinud, aga see oli lihtsalt niiiiiiiiiiiiii naljakas ja hea! Keep up the good work! 😉

  • Avatar
    Vasta Gertz 21. jaanuar 2018 at 13:35

    Minult küsiti ka aastaid(umbes 5) tagasi ööklubis (kusjuures suitsuruumis ?), et kas olen rase. Ise olin siis oma madalaimas kaalus ever (55kg, 168cm pikk).

  • Avatar
    Vasta Tartu naine 21. jaanuar 2018 at 13:34

    Hahhaha, mul oli ükskord samamoodi. Ei pea end kõhnaks ega paksuks aga ükskord õega läksime ka välja ja nagu maakad ikka siis hakkasime õlut jooma. Ja teada värk, et õlu ajab kõhu punni jne. Igastahes oma kolmandat õllet tellides tuleb üks naisterahvas minu juurde ja hakkab rääkima.
    ” sellises seisus ei tohiks juua alkoholi”
    Ma siis Küsin, et millises seisus täpsemalt.
    ” rasedana alkoholi tarvitamine ei mõju beebile hästi! ” ütleb see naine siis mulle.
    Mu silmad läksid nii suureks, et ma olin kindel, et need kukuvad mul silmakoobastest välja. Ütlen siis, et vabandage väga aga ma pole rase. Ja kukub siis vaidlema minuga, et olen küll nagu oleks ta mu günekoloog. Lõpuks ma kõndisin oma tellitud õllega minema ja see naine tagant järgi karjub ” minu arust te olete ikka rase ja hoolimatu!!! ”
    Nii et jah. Siiamaani ootan need 4 aastat, et sünnitama hakkaksin aga ei tea, midagi vist nihu selle rasedusega ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2018 at 13:51

      isssand kui haige 😀

      • Avatar
        Vasta Ka plikad 21. jaanuar 2018 at 20:25

        Mul muidu suht ok ämm. Reedel istudime ja teised sõid kooki, vastadin et ei soovi – dieeditan. Ämm siis uuris , kui palju ma kaalun. Vastasin, et 58 kg (165cm), küsis siis, et kuidaaaaaas Sa niiiiii paks oled? Et oled raske kondiga siis? Et tema küll minuvanuses oli 56kg ( tal sel ajal suri mees). Mul oli ka suu lahti, et midaaaa? 58 kg ju täiesti norm kahe lapse emal, 35-aastasel.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 21. jaanuar 2018 at 21:39

          Nagu 56 ja 58 oleks niiii suur erinevus ka 😀