LAPSED Lende Riided TÄNA ON MUL SELJAS/JALAS TESTIN JA ARVUSTAN

talvel lapsekandmisest/babywearing during winter

24. jaanuar 2018

Sel suvel hakkasin ma lapsekandmisest rohkem huvituma ja minu enne niisma kapis tolmu koguv Liliputi kandekott sai aeg-ajalt kasutust. Tenerife reisile tahtsin ma aga midagi edevamat kaasa võtta, mistõttu ostsin endale Tula kandekoti. Ma pean ütlema, et mulle on algusest peale last kanda meeldinud, ainuke viga oli selles, et mul polnud seda vaja teha. Beebina oli Lende üsna rahulik, mistõttu enda külge sidumine ei olnud vajalik. Kui kuskile minek oli, siis sai nagunii taksoga mindud ja siis oli nagunii turvahälli vaja, suuremas poes sai ta lihtsalt kärusse istuma panna. Mina ei tea, kuidagi oli nii, et oleks tahtnud kanda küll, aga polnud nagu väga kuskile kanda teda ja kodus niisama ka, laps küljes, ei hänginud.

Tenerife reisil oli jumala mugav  – vahepeal tahtis Mari ka kärusse, siis oli hea Lende jälle kotti panna. Muuseas, me kandsime paar korda Mari ka selle kotiga seljas, nii et ei saaks väga öelda, et lapsekandmisel mingi limiit on. Mullegi on öeldud, et mida sa nii suurt last ikka kannad kotiga/linaga, aga ise need ütlejad samal ajal lohistavad oma last süles kanda. Mis see siis erinev ikka nii väga on, eksole.

Igatahes olen ma aina rohkem leidnud kohti ja võimalusi last kanda. Näiteks poodi minnes, kui palju asju vaja pole, siis on ju mugav Lende kotti panna, mitte lumega vankris ukerdada. Või postkontorisse. Või Marile lasteaeda järele. Või Lottega jalutama. Igatahes kohti on küll, kui mitte olla mugav ja igale poole taksoga ronida.

Rakveresse tuleku planeerimisel käis mul korraks peast mõte läbi, et äkki tuleks ilma vankrita. Lund on nii palju ja mida rohkem asju tassida, seda ebamugavam see reis meil rongiga on. Eriti kuna mul on ülihea kandmisjope, mis mul küll enamasti tavalise jopena kasutust leiab, aga seda enam hakkas see mõte mulle meeldima. Nii tegimegi!

Ma olen praeguseks nii õnnelik, et me vankrit kaasa ei lohistanud. Kandekott+jope osutus üliheaks komboks! Näiteks täna oli mega torm ja ma ei kujuta ette, kuidas Lende oleks seal vankris istunud, suud silmad lund täis. See oleks igast vankripilust sisse puhunud. Minul oli Lende aga kenasti jope sisse mässitud ja meil oli hea soe, kuigi ta ei hinnanud väga seda tuult, mis talle näkku puhus – enamuse ajast oli ta sellise näoga:

Päris paljud on mu käest küsinud, et ooo, mis huvitav jope see on ja kuidas laps seal sees püsib ja mis tal ka seljas on. Ma olen tegelikult kunagi oma esimesest jopest ka kirjutanud (näe siin), selles suhtes, et kogu tutvustus on ikka sama, ainult jope on uus 😀 Tegemist on Liliputi jopega, mida saab kanda nii rasedana, last kandes ja niisama. Sinna ei ole sisse ehitatud mingisugust lapsekandmise süsteemi, vaid ikka paned enda külge lapse kotiga või linaga, jope on lihtsalt … jope!

Lendel on seljas tavalised toariided, aga jalas kapukad, ning Bredeni tuukrikas. Endale panen ma tavaliselt kaela suure salli, mille otsad saan ma enda ja Lende vahele toppida, et pealtpoolt tuult sisse ei tuleks. Täna oli igatahes jumala mõnus nii ja tuppa tulles olid Lendel ka käed-jalad soojad, seega ma usun, et see on norm riietus, isegi tuisu ja tormiga.

Ma niisama poseerimas, taustal põgenev Mari 😀

Ühesõnaga, kellel on plaanis last kandma hakata ja tahavad oma jopest viimast võtta, siis ma soovitan osta küll. Väga pika kasutuseaga ja nagu ma ütlesin, siis ma kannan mõnikord niisama ka. See on selline hea jope, hoiab pepsi soojas. Minu jope on näed SEE, aga seal on igasuguseid värve ja mustreid, eks see ole maitseasi. Mulle kunagi keegi instasse kommis, et see jope on kõige koledam asi, mida ta silmad näinud on 😀 Mulle just täiega meeldib, nii et jah. Teie võtke siis selline, nagu teile meeldib, aga Malluka garantii on olemas, et äge asi, soe ja leiab kasutust, kui on lapsekandmisplaane. Nii mõnus on oma beebikest süles hoida, aga samal aja mitte teda konkreetselt tassida, vaid noh, kotis kanda 😀

Osad ütlevad, et ah, panen mehe jope selga, kui kanda vaja ja pole ka viga. Kindlasti saab nii ka hakkama. Mulle aga meeldib, et ma saan kummidega reguleerida, kui keha vastas jope on ja niimoodi tean kindlasti, et lapse jalgadel ei hakka külm. Kui jope alt lohvakalt lahti on, tuleb ju sealt külm ja tuul sisse, mis ei ole ei sulle ega lapsele mugav ja mõnna.

Igatahes, jah. Sellised lood siis. Meile meeldib!

This summer I started looking more towards baby carrier bags and the Liliput baby carrier, that I have had sitting in my closet, found some use every now and then. I wanted to bring something fancier with me to Tenerife so I bought a Tula baby carrier bag. I have to say, that I have always lover carrying my babies around, the only problem was that there was no need for it. As a baby Lende was pretty chill, so strapping her to myself wasn’t necessary. When we went anywhere we took a taxi, that required a car seat and in larger stores i could just put her in the cart. I don’t know, it somehow turned out that I wanted to carry her around, but there wasn’t anywhere to go with her like that and I didn’t hang out at the house for no reason with the baby attached to me.

It was great in Tenerife, as Mari sometimes wanted to ride in the stroller, so then I could put Lende in the carrier bag. By the way, we put Mari in the bag a and on our backs a couple of times, so I guess there’s no upper limit to having a child in these carrier bags. I have even been asked why I carry such a big kid in the carrier bag, by people who at the same time carry the children in their laps. So what’s the difference, really?

Anyway, I have found more and more places and opportunities to carry the child. For example when I am going to the store and don’t have a ton of stuff, it’s a lot more convenient to put Lende in the bag instead of dragging the stroller through the snow.

When we were planning the trip to Rakvere it crossed my mind to maybe not take a stroller at all. There is so much snow and the more stuff we have the more hassle with the train ride. Especially, since I have an amazing carrier jacket that, truth be told, finds more use as a regular winter jacket, but I loved the idea, so that’s what we did.

I am so happy that we did not drag that stroller along. The Carrier jacket + bag turned out to be a great combo. There was a storm today and I cannot imagine Lende sitting in that stroller with snow all over her. It would’ve blow in from every angle. I had Lende wrapped up in the jacket and it was nice and warm, although she was not a fan of the wind blowing in her face. This was her most of the time:

A lot of people have asked me how the child stays in this interesting jacket and what is she wearing under there. I have actually written about the first carrier jacket (here) and the introduction is the same, only the jacket is new. It’s a Liliput jacket, that can be worn pregnant, carrying a child or as a regular jacket. It does not have a built in baby carrier system, so you strap the baby to you with a sling or a bag and the jacket is just… a jacket!

Lende was wearing regular indoor clothes, booties on her feet and a Breden’s hoodie. I usually wear a large scarf and I stuff the ends between me and the baby, so wind couldn’t get in from the top. It was super nice like that today and when we got inside Lende’s hands and feet were warm, so I believe it’s an OK outfit even with it being stormy outside.

In summary, who is planning on carrying their baby and want to get a jacket that is worth every penny,  I recommend this one. It holds up very well and as I said, I sometimes wear it just as a regular jacket as well. It’s a good jacket to keep your booty warm. This is my jacket here, but there are tons of colors, patterns, something for every taste. Someone once commented on Instagram that this jacket is the most hideous thing they have ever seen in their life 😀 I quite like it, so yeah… You get the one you like, but you do have Mallukas’ guarantee that it’s cool, it’s warm and finds plenty of use, if you have baby carrying plans. It’s so nice to have the baby in your lap without having to do all the work, but instead have her in a bag 😀

Some will say, that they will just throw their husband’s jacket over the baby and the bag and it also works fine, but I like that I can adjust the rubber bands to how tight the jacket is and then I can be sure that the baby’s feet are not getting cold. If the jacket is just wide open from the bottom cold and wind will get in and it’s not very comfortable or nice for you or the baby.

Anyway, yes. That’s the story! We Approve!

Loe ka neid postitusi!

12 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maris 26. jaanuar 2018 at 20:15

    Minul ka see jope ja ma kannan seda ka niisama pluss kraadidega. Miinusega jääb see külmaks ikka, isegi paari pluss kraadiga kui tuul on, kuna turja pealt nende trukkide vahelt tuleb tuul ja jahe sisse. Panin paksema kampsuni aga ikka turja pealt jahe 😀 Kuid siiski mulle meeldib ta väga ja kevadel läheb loosi 😀

  • Avatar
    Vasta Kaija 25. jaanuar 2018 at 22:46

    Jope näeb hea välja, aga kas ta on nagu päriselt, päriselt ka soe?
    Tundub nii õhuke materjal. Mitu kampsunit alla panid? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 09:39

      All oli mul tavaline pluus, see jope on MEGA soe, päriselt 😀

  • Avatar
    Vasta Aigi 25. jaanuar 2018 at 11:40

    Kas Tula kott on mugavam või miks vahetasid? ja mis mudel? Ftg või standard? Jope on väga vinge ! (Ja papud ka, aga nad vist teevad neid papusid vaid 40 nr-ni 🙁 )

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. jaanuar 2018 at 12:05

      Ma vahetasin ainult välimuse pärast. Tula on roosa, liliputi must ja niigi inimesed arvasid et lende on poiss 😀

  • Avatar
    Vasta Anne 25. jaanuar 2018 at 08:38

    Mina ostsin Liliputi kandekoti suvel, trikoolina lihtsalt ei olnud enam mugav aga käimisi oli nii palju kuhu ma lihtsalt ei viitsinud vankriga minna (loe spordivõistlused) 🙂
    Mehe reaktsiion minu ostule: “nii kallis, nagu nii kasutad ainult 2 korda”. Kuu aega hiljem küsis juba ise, et täna võtad ka koti kaasa eks 😛
    Tänaseks olen Liliputi välja vahetanud Tula vastu ja kasutust leiab endiselt väga palju, mis sest et titt ei ole enam titt vaid 1,1a preili 🙂

  • Avatar
    Vasta Yutulind 24. jaanuar 2018 at 22:28

    Kas see puusajama laseb sul kanda jurakaid lapsi? Mul küll puus valus peale teist last. Sümfüüs pekkis ja raskused teevad haiget.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. jaanuar 2018 at 23:03

      Vahepeal oli küll jaa, aga nüüd jälle pole 😀

  • Avatar
    Vasta C 24. jaanuar 2018 at 20:04

    Oh kuidas ma tahaksin seda jopet, aga no maksab niiii palju juuuuu.
    Praegu topin villase suure kampsuni meile peale ja enda jope jätan eest lahti, lühikesed käigud ajab ära vähemalt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. jaanuar 2018 at 20:13

      Jaa, kallis küll, aga olen neid näinud ka järelturul liikumas. Lisaks saad hiljem enda oma ka maha müüa, kui laps juba liiga suur 🙂

    • Avatar
      Vasta Kristiin 24. jaanuar 2018 at 20:59

      Kallid minu jaoks ka, õmbleja tegi 25.- ”lisakiilu+stopperid” minu vanale jopele, ideaalne ja odav 🙂
      Tore, et Rakvere satud Mallukas, mul on plaanis Rakvere lähedal lapsekandmis tantsutrenn korraldada lähiajal EV100 auks, satu siis ka!

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 24. jaanuar 2018 at 21:03

        See on muidugi kaa variant jah, et lased õmmelda (või õmbled ise midagi juurde 🙂