Lasteasjad Lende TESTIN JA ARVUSTAN

hea abiline nohuga*

12. märts 2018

Ma mäletan, kui Mari jäi esimest korda haigeks. Ta oli siis minu meelest ainult kolmenädalane imik, aga mina, värske emana, ei taibanudki kõikidelt sõpradelt enne külastamist uurida, et kuulge, ega teil juhuslikult nohu pole. Ja kuna enamikel mu sõpradel toona ka endal lapsi polnud, ei teadnud ka nemad, et selline nohust teavitamine enne külaskäiku vajalik oleks. Igatahes jäi Mari nohusse ja see oli KOHUTAV! Esiteks oli ta juba siis suur lutisõltlane, et suu oli kogu aeg “kinni”, teiseks sain hiljem teada, et lapsed esimestel kuudel ei oskagi üldse läbi suu hingata. Igatahes ostsime me siis endale selle… hmmm, mis ta nimi on? Selline juhe, mida sa ise imed ja siis tatt jääb kuskile filtrisse kinni. Mingi selle vidina. Aitas ta küll, aga ma pean ütlema, et see oli ikka natukene rõve küll. Kuigi läbi ei tulnud midagi, siis mul on endal maru tundlik okserefleks… Lõpuks oli imemine Kardo töö, sest no andke andeks, ma ei suutnud.

Ma teadsin, et on olemas ka mingisuguseid elektrilisi variante ja kui Mari suuremaks sai ja JÄLLE haigeks jäi, soetasin ühe säärase. Jälle nime ei mäleta, aga see nägi välja nagu see kraadiklaas, millega lastel otsaeest temperatuuri mõõta saab, selline… piklik ja peopessa mahtuv asi. Panime aga patakad sisse ja… see ei imenud. Mitte midagi! 20€ maha visatud. Ma hiljem arvasin, et äkki mulle sattus mingi praak, sest netist lugesin kellegi kiitvat arvustust sama vidina kohta, aga ei tea… Meil igatahes ei töötanud absoluutselt.

Mari on juba õnneks nii suur tüdruk, et tema nuuskab nüüd ammu ise, kui vajadus olema peaks, aga Lende, vaeseke, on siin ka paar korda elus nohu saanud. Ja viimane kord olin ma enne Lende nohu lugenud just Triinu postitust Nosiboost ja mõtlesin, et no ma pean selle ära proovima. Triinut ju ikka usun, kui kedagi teist uskuda ei tihkaks. Seda enam, et aparaat on üsna kallis. Ta kutsus seda lausa ninaimurite Apple’iks. Ps! Tema postituses on ka rõvedad pildid tatist, mida see masin kokku suudab püüda, kes parasjagu ei söö, minge vaadake 😀

Nüüd võin igatahes öelda, et käojaani Triinu ei ajanud, tõesti on väärt kraam! Meie saime kingituseks roosa masina ja alguses tundus küll kuidagi hirmus, et paned muudkui tööle nagu tolmuimeja ja topid lapsele ninna. Mis on aga selge – see töötab! Selle toruga saad sa ära tõmmata ühe hingetõmbe “jagu” tatti. See tõmbab aga nina kenasti tühjaks. Suts ühest, suts teisest poolest ja valmis ta ongi.

Alguses Lende küll rabeles, aga suht kohe sai aru, et peale sellega pusserdamist on palju parem olla ja nüüd käib seda endale niisama ninna toppimas ja tööle panemas, kui kuskil näpud taha saab aetud. Hea on, et laps ei karda, siis saab palju kiiremini terveks ka, kui nina tatti täis pole ja laps palju mõnusamalt hingata. Nii kehv on ju olla, kui nohu on ja nina paksult tatine. Ja mõelge kui vastik, kui nuusata ka ei oskaks!

Ahjaa, suur pluss sellel voolikuga on see, et ei pea juurde ostma mingeid filtreid. Selle toruga ma ostsin VÄHEMALT 10x uusi filtreid, mis on mingi 9 euri pakk. Seega tuleb laias laastus Nosiboo odavam, sest selle saad lihtsalt puhtaks pesta ja edasi kasutada.

Kellel huvi, siis osta saab Kidsmedi kodukalt, SIIT. Ega ta muidugi odav lõbu pole, aga kellel plaanis jutti lapsi saada või niisama raatsivad enda ja lapse mugavuse nimel rahakotiraudu avada, siis soovitan soojalt. Muuseas, ma just nägin ühte järelturul (noh, et laps sai nii suureks, et oskab juba ise nuusata ja polnud enam vaja) ja seda müüdi mingi 80€ eest. Seega võite arvestada, et järelturul saab pool hinnast ikka tagasi, kui kasutamisega ühel pool olete ja rohkem lapsi juurde treida ei plaani.

*Postitus on sündinud koostöös Kidsmed’iga

Loe ka neid postitusi!

6 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Vasta asjad, mida emadel vaja on* - Mallukas - Kidsmed 19. aprill 2022 at 17:16

    […] Eriti kui suuga hingamise oskus veel kasinavõitu on. Meie esimene toimiv ninaaspiraator oligi Nosiboo PRO. Maril sellest paraku tolku ei olnud, sest see tuli meile ikka jupp aega hiljem, aga Lende ja Marta […]

  • Vasta arvustus: Nosiboo GO - Mallukas Mallukas % % 4. märts 2019 at 09:48

    […] aastal sain ma proovida Nosiboo PRO ninaaspiraatorit (loe siit) ja nüüd, kui Kidsmed lehele ka nende kõige uuem väljalase jõudis, sain ka Nosiboo GO ära […]

  • Avatar
    Vasta Kristel 18. märts 2018 at 11:25

    Ma postituses sooduskoodi ei näinud, aga teistel blogijatel, kes ka Nosibooga koostööd on teinud, oli see olemas, aga kahjuks juba kehtetud. Mõlesin, et proovin igaks juhuks koodi “mallukas” ja töötaski, 10% sai hinnast alla (ostu sooritasin 18.03, ei tea kaua kood kehtib).

    • Avatar
      Vasta Laura Suik 12. august 2018 at 10:05

      mul see kood enam küll ei kehti 🙁

  • Avatar
    Vasta Kuu 12. märts 2018 at 22:32

    Tõhus võib olla küll, aga minu meelest väga paljude selliste kaupadega kooritakse kümme nahka, kuna 1) häda ajab härja kaevu, 2) laste nimel lõpuks pigistatakse silm kinni ja ostetakse. Beebid on tõesti hädas oma nohudega ja mu meelest seda piinlikum on äritsejatel nii üüratuid summasid küsida asja eest, mida võiks saada lubada omale ka vaesemad pered. Aga ei, see on mingi privileeg vidin, mida saavad paremal elujärjel pered, kelle elu on igasse kanti ära planeeritud ja värki. Minu jaoks ei õigusta sellist tootehinda asjaolu, et saan kasutada mitme järjestikuse lapse peal. No natuke närvi ajab selline snoobilik ja ülbe äri. Kogu farmaatsiatööstus on selline hambutu värk, kus hinnad väänatakse hirmkallid ja inimesed ostavad, sest tervise puhul pole nagu valikut, et ei osta…………..

    • Avatar
      Vasta Evu 21. märts 2018 at 11:57

      Eks ta ole, et mugavus on see, mis maksab. Keegi on leidlik olnud ja oma mõttest väga hea toote aretanud, selge see, et ta on tasu välja teeninud.
      Soetasin ka mõni aeg tagasi selle masina ja kahju, et varem ei teadnud sellest ja siis veel kahtlesin jupp aega. Selleks ajaks oli Rhinomer meilt juba ohtralt raha ära koorinud, kuigi üritasin maksimaalselt mitu korda neid otsikuid kasutada, desinfitseerisin ja kõik puha. Mul kaks last: 6-kuune ja varsti 2,5 aastane, kes lasteaiast kõik tõved koju toob. Sellise nohutamismustriga, kui otsikupakke tuleb kuus min 2 tk, jõuab aparaadiga plussi juba poole aastaga! Ühtlasi ei pea enam seda seakisa kuulama ja last kogu jõu ja kavalusega kinni hoidma.
      Aga! Kes aga tahab veel kiiremini puhast kasu, julgen soovitada Nosiboo manuaalset aspiraatorit. Vee all puhtaks ja ei mingit otsikute lugemist! Maksab 13,50€ ja sooduskoodiga saab suts alla ka. Kenas karbis ja mugav kotti pista, lastega ju iial ei tea;) Mina (vana kitsipung ja inimkalkulaator) olen igatahes rahul.

  • Avatar
    Vasta Lisbet 12. märts 2018 at 21:30

    Huvitav,mu tirts on nüüd 2 korda haige olnud (issi tõõlt tõi) kui me mehega tatistame endal ajusid välja,siis tirtsul pole nohupoegagi olnud,ainult palavik ja kogu lugu….