LAPSED TESTIN JA ARVUSTAN

millisesse autosse mahutada kolm last?*

19. aprill 2018

Mind kutsus ükspäev külla City Motors ja ütles, et mul on autokool käsil ja kolmas laps tulemas, seega tahaksid nad mulle (ja mu blogilugejatele) tutvustada, millised autod on sobivad kolme (ja enam) lapsega peredele ja mida tuleb autot vaadates jälgida. Mul polnud selle külastuse vastu miskit, sest sellest olen ma juba ise ka aru saanud, et kui ühe lapsega võib sul suht ükskõik milline auto olla ja kakski mahuvad enamasti kenasti ära, siis kolm tundub juba suhteliselt… võimatu.

Tõsi, enamuses uutes autodes on kaks ISOFIXI kinnitust taga ja ühe tooli saab näiteks ka turvavööga ette panna, ehk neisse on võimalik kolm last panna. Milles siis probleem? Kuid reaalsus on selline, et isegi kui autos on ametlikult viis kohta, siis sageli ei mahu kolm tooli/hälli tagaistmele või siis täiskasvanu kahe turvatooli vahele taha keskele. Või kui tal õnnestub ennast sinna pressida, on see vääga ebamugav. Ja väikeste lastega on siiski vaja arvestada, et kaasa peaks mahtuma käru, jalgratas, loomaed… ja suurepärane, kui lisaks emale isale saaks veel lapsehoidja (vanaema) ka autosse pakkida.

Alustama pean ma enda lemmikust, mis paraku ka ühtlasi kõige kallim oli – Renault Espace.

Välimuse kohta ei oska ma midagi öelda, minu jaoks auto nagu auto ikka. Ma olen ju see inimene, kes autode marke ei tea ja eraldab neid ainult värvi järgi, nii et peale vaadates oskaks ma öelda, et see on tume ja uus auto. Meeldib küll, häda pole tal kedagi!

Aga miks ta mulle meeldib – esiteks ta on seest väga VÄGA ruumikas. Uskuge või mitte, aga sinna sisse mahub lausa kuus last + juht. Või siis viis last ja üks lisatäiskasvanu. Samas kolme lapsega ideaalne, sest vanemad saavad ees sõita, aga taha saab isofixiga kinnitada kolm last ritta. Siis saab tagumised lisaistmed alla panna ja selle võrra tekitada mahuka pagassiruumi. Panen teile südamele, et autot ostes KINDLASTI vaadake hoolikalt üle auto kasutusjuhend, nimelt võivad juhendid erineda ka mõneaastase väljalaske erinevuse korral. Alloleval pildil on näha, et isofixiga saab kinnitada autos kolme kohta turvavarustuse – juhi taga olevasse ritta.

See lehekülg näitab aga kõiki kohti, kuhu turvavööga turvavarustust kinnitada võib. Ehk siis nagu öeldud, kuus kohta. Juhi kõrvale, taha kolm ja lisaistmetele kaks.

Me katsetasime kohe järgi ja toppisimegi autosse kuus turvatooli (ok, üks neist oli turvahäll). Mahtusid ilusti, aga….

Aga nagu näha, siis pagassiruum jäi päris väikseks. Mingi väike kergkäru sinna mahuks, aga muud ei midagi. Kui aga tagumised istmed alla lasta, peaks siit ka aru saada olema, et ruumi on seal TÄIEGA!

Ma vanasti arvasin miskipärast, et juhi kõrvale ei tohi turvahälli panna. Nüüd sain teada, et tohib küll, aga siis tuleb veenduda, et autol saab õhkpatja välja lülitada. Ei ole kindel, kas see igal autol samas kohas on, aga sellel autol oli ukse kõrval.

Mulle meeldis, et see pole otseselt minibuss, aga väga ruumikas, avar ja mõnus. Eks sellele aitasid kaasa ka katuseaknad, mis üldpildi ka tunduvalt helgemaks muutis. Ühesõnaga, see auto meeldis mulle juba väga, aga veel rohkem hakkas ta mulle meeldima siis, kui sain teada, et ta teistega võrreldes päris vähe kütust võtab.

Muidugi oli seal ka soodsamaid autosid, näiteks Grand Scenic, mis tundub ka täitsa tore auto, aga minu jaoks olid tal mõned miinused.

Kolme lapsega ma seda tõepoolest pigem ei ostaks. Nimelt saab sellel panna turvatoole nii, et näiteks beebi juhi kõrvale, üks turvatool juhi taga, teine teisel pool ääres ja kaassõitja (ehk siis Kardo), peaks istuma kahe turvatooli vahel keskel, kuhu ta nagunii ei mahuks 😀 Teine variant oleks teha tagumised lisaistmed lahti ja panna suuremad lapsed kõige taha, beebi enda taha ja Kardo enda kõrvale, aga siis kaob jälle pagassiruum sootuks ära.

Siin on näha, kuhu tohib turvavööga kinnitatud turvavarustust panna.

Nagu näha, siis isofixi kolme kohta.

Hind on hea mitu tuhat odavam.

Kütust võtab samas tsutikene rohkem.

Kolmandaks näitan ma teile hoopis midagi, mis on väga palju soodsamast hinnaklassist, kui eelpool nimetatud kaks autot. Noh, kui me juba räägime autodest, mis mahutavad kolm last, siis palun väga, see Dacia Dokker maksab “vaid umbes 9300 eurot” ja näeb välja selline:

Nagu näha, siis sinna mahub lapsi maa ja ilm!

Ja kui me natukene nalja ka teeme, siis ma vaatasin, et seal oli selline auto nagu Twingo ka, kuhu sai samuti kolm isofixi panna, aga kahjuks on see neljakohaline auto, seega sobib see kolme lapsega üksikemale, sest teist täiskasvanut sinna ei mahuta. Samas kahe lapsega töötaks see valik küll!

Mis autodega teie sõidate? Ja noh, mitu last sinna mahutama peate? 

*Postitus sündis koostöös City Motorsiga

Loe ka neid postitusi!

62 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Pille 22. aprill 2018 at 13:21

  Nii äge postitus – midagi teistsugust! 🙂
  Meie peres on 2 autot. Minul pisike Renault Twingo (auto minule ja mu lapsele). Laps istub turvatoolis minu kõrval (õhkpadi välja lülitatud). Taha mahub max 2 inimest veel. Olen rahul.
  Mehel on ka Renault! ? Aga Scenic. Veidi vanem on see auto. Aga samas mahume kõik sinna hästi ära, kui on näiteks väljasõit. Ka koer mahub sinna. Toole on lihtne tagant üldse välja võtta. Oleme isegi maganud nii oma autos (meile ei meeldi telgis väga magada) ?

 • Avatar
  Vasta meeslugeja 20. aprill 2018 at 15:39

  Hei

  Väga hea postitus, rohkem auto postitusi! 🙂

  Mul kui mehel huvitav lugemine, samas ei saa kommentaarides aru inimestest(siin ja facebookis kommentaari) ja peredest, kes iga kolme (KOLME!!!) aasta tagant autosid vahetavad, ostes samade näitajatega lihtsalt noorema auto (istekohtade arv jääb samaks) Tänapäeva autod peavad pikemalt kui 3 aastat vastu. Isegi kuni kümme korda kauem. Keskkonnahoiu mõttes ei ole mõtekas autosid nii tihti vahetada. Kolme aastaga ei jõua autole kilometraažigi koguda, hea kui napilt 100 000km jõuab täis sõita.

  Lisaks, ühest LEAN õpikust üks mõttetera, mis kõlas umbes sedasi, et “Auto on kõige kulukam ese mida elu jooksul soetada, maja või kodu võib maksta rohkem, aga selle väärtus püsib või kasvab, autode väärtus ainult langeb”

  Meie pere sõidab 10 aastat vana Volvo S80’ga, mis on 8 aastat peres olnud, küllap sõidame sellega veel 2-5 aastat. Teised autod ka peres olnud 5-8 aastat, ei näe tihti vahetamisteks põhjust, kui tehnika toimib ja vajadused rahuldatud 🙂

 • Avatar
  Vasta K. 20. aprill 2018 at 13:37

  VW Touran. VIIS isofixiga istekohta lausa.

 • Avatar
  Vasta merlin 19. aprill 2018 at 23:37

  Toyota avensisega sõidan.Ja peagi kolm last sinna mahutan mis iseenesest on võimalik ja lisax suur pagasiruum ka kuhu mahub palju.

 • Avatar
  Vasta Kristy 19. aprill 2018 at 22:06

  2017 X5, parim meile. Kolm last+ labrador.

 • Avatar
  Vasta Katre 19. aprill 2018 at 21:47

  Ära Renaulti küll võta! Sitemat autot annab otsida. Järelturg…odaav.. ei saa raisast lahti. Umbes 4 a võib täitsa norm olla (kui väga palju ei sõida), siis hakkab raibe lagunema igalt poolt.. talvel tahaks üldse selle auto kõik klaasist osad kurikaga puruks peksta..nii närvi ajab…kord ei lähe suure pakasega uks kinni..siis on jälle lukuga mingi jama..automaatkäigukas läks katki ja remont oli mingi 1000 eur. Ah.. ei viitsi rääkidagi :/

  • Avatar
   Vasta K. 20. aprill 2018 at 13:38

   Kahjuks sama kogemus. Prantslane ei oska ikka Eesti kliimas hakkama saada paraku. Volkar on hea kindel valik, sakslased on sama karmid elukad kui eestlased 😀

 • Avatar
  Vasta Kaisa 19. aprill 2018 at 15:52

  Ford Mondeo. 2 last igapäevaselt, väga hästi tehtud sõidud ka 3 lapse ja 2 tk-ga. Pagasiruum on nii, nagu on, seda ära ei kaota. Ise ka istunud tagapingil 2 turvatooli vahel- polnud hullu midagi, ainult X-jalgu pidi hoidma ja paikapeale hakkas valus.Samas sinna 3 laps turvatooliga panna pole mingi probleem.

 • Avatar
  Vasta Laura 19. aprill 2018 at 15:23

  Ostsime omale kuu aega tagasi Peugeot 5008 7-kohalise linnamaasturi. Nii-nii rahul oleme! Praegu teine laps tulemas, aga kuna kolmas ka lähiaastatel plaanis, siis juba vaatasime 7-kohalise 🙂 Super ilus ja hea auto! Taga ka 3 isofixi kõrvuti. Ruumi palju.

 • Avatar
  Vasta Ingrid 19. aprill 2018 at 15:06

  Ford S-Max, mul küll 5-kohaline, kuid võimalik ka 2 lisaistet panna. Väga mõnus ja avar auto, kütust võtab ka vähe.

 • Avatar
  Vasta Maria 19. aprill 2018 at 13:56

  Minu auto on Audi Q7, parim auto maailmas, suur ja ruumikas sees, mahutan ilusti koigi nelja turvatoolid, vaga vaga rahul.
  Meil on 2017 mudel,ka valjast on imeilus ja varv on valge.
  Meeldivad veel reverse cam ja parking sensorid.
  Vaga lihtne on soita ja tunnen end perega turvaliselt, enamasti soidan uksi lastega, sest mees on tool ja tal on omal auto.

 • Avatar
  Vasta Elona 19. aprill 2018 at 13:37

  Hetkel on Skoda Superb, 2 last ja mõlemad on turvatoolis. Pagasiruum on väga-väga mahukas. Järgmise autona hiilin Skoda Kodiaqi 7-kohalist versiooni. Väga mõistlik hind oma klassis 🙂

 • Avatar
  Vasta Kiivi 19. aprill 2018 at 13:15

  Minul on Espace! Mitte küll nii uus mudel, kui see siin pildil, aga ma olen ülimalt rahul selle autoga. Automaatkast, kütust võtab vähe, suur ja TURVALINE auto. Mahutame tagumistele istmetele probleemideta kolm kobakat turvatooli kõrvuti, taha mahub siis veel vajadusel lisareisija ning koer ?. Kui viiekohalisena trippima minna, siis mahub pakiruumi pool elamist.

 • Avatar
  Vasta Oomen 19. aprill 2018 at 12:39

  Mallu, kes su sõiduõpetaja on, et hübriidiga sõidad?:)

 • Avatar
  Vasta mari 19. aprill 2018 at 12:37

  Renault Kadjar, 1 turvatooliga laps ja teine juba suur. Pagasnikus koguaeg käru ja ruumi veel ülegi. Kui suuremad väljasõidud siis paneme katuseboxi. Ei tasu Renaulti karta. Ostetud uuena ja probleeme pole olnud

 • Avatar
  Vasta Triinu 19. aprill 2018 at 12:35

  Mul peres 2 last, autoks 2003a audi A8. Kolm kinlasti ei mahu. Kui mees/ema on koos õega autos siis minu 11a õde peab kitsikuses keskel istuma. Isegi seal keskel istunud ja eks ta kitsas ole.

 • Avatar
  Vasta Anneli 19. aprill 2018 at 12:17

  meil Volvo xc60. taha mahuvad 11a toolita, 2a ja 4a turvatoolis

 • Avatar
  Vasta ABC 19. aprill 2018 at 11:56

  Ilus auto ja vajalikud plussid aga teadjad ei vali ühtki prantsuse auto marki. Pole loodud meie oludesse ja hakkab koost lagunema 5 x kiiremini kui näiteks Toyota.
  Teatavasti isegi pisi remont on mega kallis lõbu. Uuri ka teisi sarnaseid marke.
  Mulle oli ka tähtsaim, et auto poleks joodik. Lapsed suured seega valik oli lihtsam.
  Mõtle ka sellele, et mingi periood on isegi hea kui keegi on laste ligi. Ma ei teagi mis vanuseni need laste toolid on nõutavad.

 • Avatar
  Vasta C 19. aprill 2018 at 11:53

  Audi a6 allroad ja üks laps 😀 tulevikus esialgu kaks, kui peaks kunagi kolmas tulema, no siis juba suuremat autot vaja 😀

 • Avatar
  Vasta A 19. aprill 2018 at 11:28

  Sõidame nissan qashqaiga (pole kindel kas sai nüüd õieti ?) aga mahutama peame vaid ühe lapse seega no problemo

 • Avatar
  Vasta HAPPY 19. aprill 2018 at 11:11

  Volvo ei luba eesistmel alla 12a last sõidutada ja taga on soovitatav vähemalt 4a SSS tool. Me hindame turvalisust ja soetasime Volvo xc60. Kahe lapsega mahub küll, kui kolmas tuleb on vist jama ?

  • Avatar
   Vasta E 19. aprill 2018 at 11:56

   On jah jama, kolmanda lapse sünniga pidimegi oma xc60 välja vahetama, sest kuidagi ei mahutanud neid taha ära. Aga võtsime siis klass suurema, xc90 ja olen väga rahul.

  • Avatar
   Vasta Kel 19. aprill 2018 at 11:57

   Meil ka see teema, et ka auto turvalisus loeb.
   Hetkel S80 ja 2 last. Varsti plaan XC90 soetada ?

 • Avatar
  Vasta Getter 19. aprill 2018 at 10:28

  Saab 9-3 Hatchback, null last õnneks 😀 ehkki see on selline parajalt turvaline auto, kuhu kaks ikka julgeks panna.

 • Avatar
  Vasta Karina 19. aprill 2018 at 10:25

  Meil on Renault Trafic 😀 ehk 8 kohaline bussikene , kuhu panemegi äärtesse 2 last ja ma mahun laiutama nende vahele 😀 Olenemata kas teises või kolmandas reas 😀
  Teine igapäevane auto on 7 kohaline peugeot ( nimetust ei mäleta) , ning seal on ka ruumi küllaga, isofix on teisel real kõigil kolmel kohal, niiet 1 äärest koht on meil täiskasvanu jaoks, keskmine ja veel üks äärmine on turvatoolide jaoks 😀

 • Avatar
  Vasta Merr 19. aprill 2018 at 10:02

  Meie peres peab autosse mahtuma suve lõpust alates 7 last + 2 täiskasvanut, nii et sõidame Renault Traficuga. See vaene bussike on kõik üle elanud, igasse külge vopsusid saanud ja ta vaesekene ikka liigub ja veab meie peret edasi, super 9-kohaline transpordivahend. Renault on minu arust üldse väga lollikindel auto, natuke vajadusel putitad, kui mingi probleem ning sõidad edasi, nagu midagi poleks olnudki.

 • Avatar
  Vasta Evelyn 19. aprill 2018 at 10:02

  Honda crv on väga mõnus ja mahukas ? Mina väga rahul ?

 • Avatar
  Vasta Liisi 19. aprill 2018 at 09:58

  Minul on Ford Mondeo universaal, mis on oma klassis üks mahukamaid. Soovitan! Väga mugav ja hea auto.

 • Avatar
  Vasta Maris 19. aprill 2018 at 09:51

  Kaks last ja kaks autot. Subaru forester ja Opel zafira. Opel sai lisaks ostetud, et oleks vajadusel 7 kohta 🙂

 • Avatar
  Vasta Elise 19. aprill 2018 at 09:41

  Täiesti teemaväline küsimus aga mis sellest igor mangi horoskoobi teemast on saanud? Pead ikka kogu summa maksma ja maksegraafiku alusel?

 • Avatar
  Vasta stina 19. aprill 2018 at 09:37

  Me sõidame Škoda Superb Combi sportsline’iga. Väga mõnus ja ruumikas auto. Hetkel kaks last ja mahume ilusti. Kui kolmas laps peaks ka tulema, siis läheb kitsaks.?

 • Avatar
  Vasta M 19. aprill 2018 at 09:33

  Meil neli last ja auto VW Touran. 7 kohta kuid kasutame kuute. Taga üks koht all. Siis pagasniku ruumi ka. Samuti olemas suur katuseluuk klaasist ja see teeb auto avaramaks ja suuremaks

 • Avatar
  Vasta annemai 19. aprill 2018 at 09:26

  minul on 3 last toolides, 3 koera ning mees. meie ei mahu terve perega samasse autosse
  midagi/keegi peab alati maha jääma. kui koerad on kaasas, siis käru ei saa võtta. kui käru ja koerad on autos, siis mees ei mahu. 1 lastest on tooliga nagunii kogu aeg ees (mis mulle üldse ei meeldi) aga muud varianti ma välja mõelda suutnud ple. mingist pikemast reisist, et kola ka autosse mahuks ei tasu rääkidagi.
  autoks chrysler grand voyager

  • Avatar
   Vasta M 19. aprill 2018 at 09:36

   Mul tuttavatel suht sama seis ja nemad otsustasid bussi kasuks. WV Multivan

 • Avatar
  Vasta Sigrit 19. aprill 2018 at 09:25

  Meil Volkswagen Caravelle. Selel kokku 9 istekohta ja lapsi mahu ikka maa ja ilm. Me ostsime selle auto sellepärast et me käime seltskonnaga päris tihti ringi ning nüüd ei pea mitme autoga minema vaid kõik mahuvad ühte autosse ära.
  Pluss saab osa istmeid välja võtte ja vedada suurwmaid asju.

 • Avatar
  Vasta Helena 19. aprill 2018 at 09:22

  Kuna ma väga Prantsuse autosid ei fänna, siis endiselt soovitan Ford S-Maxi või Galaxyt. S-Max on pisut väiksem, aga näeb välja oluliselt parem, veidi sportlikum. Meie oma on 5-kohaline ning tagumises reas on 3 isofixiga istet, kuhu 3 tooli kenasti kõrvuti mahub. Mõlemat mudelit on saada ka 7-kohalisena, aga nagu ka selle sama Renaultiga, ei jää siis väga pagasiruumi.

 • Avatar
  Vasta Britt 19. aprill 2018 at 09:19

  Kuidas üldse autokoolis läheb? Kaugele juba jõudnud oled? 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 19. aprill 2018 at 09:24

   Ma ei tea mille järgi öeldakse, kui kaugele ma jõudnud olen :D?

   • Avatar
    Vasta Britt 20. aprill 2018 at 00:07

    Et palju tunde läbitud? Palju veel jäänud? Või ainult eksamid veel teha? 🙂

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 20. aprill 2018 at 09:18

     Kle ma alles läksin autokooli ju 😀 Kui kiiresti sa arvad, et see käib :D?

 • Avatar
  Vasta P 19. aprill 2018 at 09:19

  Mina ajasin enne läbi 1-seeria BMW-ga. Kahe lapsega oli see okei,vajadusel sai ka iSofixiga ette ühe panna. Pagasiruum sellel autol oli väike ( tegelt asju nagu mahtus,aga teatud kärud ei mahtunud jne.)Nüüd sõidan Volvo s80-ga ja ruumi on palju rohkem. Isegi täiskasvanu mahuks taha keskele ja pagass on suur. Kui kolmandat last planeeriks,siis ei teagi mille ostaks. Kindlasti ostaks auto,kus ei pea turvavöödega tööle kinnitama.

 • Avatar
  Vasta Pisi 19. aprill 2018 at 09:17

  Kindlasti ma saan nüüd palju vihaseid kommentaare aga kirjutan sulle enda kogemustest.
  Ära osta citroeni ja renaulti. Need ainult lagunevad. Pead arvestama sellega, et iga kuu oleks sul remondifondis raha. kui nt sellel scenikul läheb pirn katki, siis arvesta sellega, et sul on vaja teenindusse minna, kuna seal on vaja võtta väga suur osa juppe lahti, et saada see pirn kätte. Auto laguneb. Kuna sa sõidad arvatavasti enamuse ajast tallinnas, siis seal selline auto kindlasti ei kesta. Need teed lihtsalt nii jubedad. Kütuse kulule lisa vähemalt 1.5l/100km kohta juurde, kuna linna sõidud on alati kütuse kulukamad. Minu kogemus on see, et isegi maanteel on kütuse kulu suurem, kui auto andmetes kirjas. Kui seal on nt 4,6l/100km, siis arvesta, et maanteel on umbes 5,2 ja linnas 5,7-6,4. Mahtuniversaalide miinus on see, et kui sa avad ka viimase (kolmanda rivi) pingid, siis pagasiruum on pea olematu. Siis on hea, kui saab kasutada katuseboksi.
  Kuna sa teed endale automaadi load, siis soovitan sulle nt mitusbishi grandist või toyota versot. Need on kvaliteetsed, ruumikad ja mugavad. Käigukast töötab korralikult. Ei ole mingit jamamist käikudega. Tean, et need maksavad aga võin öelda, et 5a jooksul ei ole meie toyota corolla versole tehtud muid kulutusi, kui valakikud hooldused ja rehvivahetus. Ei ole mingeid kulunud jubinad vaja vahetada. Igapäevaselt sõidud kruusateedel, mis ei ole just väga heas seisukorras. Ja kindlasti muretse bensiin. Diisel auto omamine tuleb palju kallimaks, kui bensukas. Säästad loodust ja rahakotti. Näha on, et diiseli hind on juba sama, mis on bensiinil ja diislitel on remondikulud suuremad. On alati midagi, mis lõpetab koostöö.
  Kindlasti on nüüd siin diisli kaitsjaid aga toon hea näite. Talvel külmaga sõidab mööda diisel auto. Minul jalakäijana oli väga raske kõndimist jätkata, kuna see mügrine gaas tekitas hingamisraskusi. Samas sõidavad möda bensiinikad ja ei ole midagi häda. Mina ausalt öeldes pooldan seda, et diislite müük lõpetatakse. Mitmed autofirmad on juba diislite tootmise lõpetanud. Lisaks on euroopas mitu linna, kus ei tohi enam diiselautoga ringi sõita.
  Mõni võib mõelda, et küll sellel mallukal on raha, et las aga ostab auto, mis istub teeninduses. Minu soovitus on investeerida korralikku automaatkasiga bensiinimootoriga autosse ja see raha, mis alles jääb, kulutada perele.

  • Avatar
   Vasta Katu 19. aprill 2018 at 09:48

   Diisel kulub ära ainult sel juhul, kui on vaja pikki otsi sõita ja tõesti talvel peavad kõik asjad korras olema, et ilusti käivituks.

  • Avatar
   Vasta M 19. aprill 2018 at 10:21

   Nõustun kommentaariga. Prantsuse autod kipuvad ainult lagunema. Mu ema oli oma Citroeniga väga hädas. Ise olen saanud soovitusi, et üldiselt on Toyota ja Honda väga head ja hoolduskulud minimaalsed.

   • Avatar
    Vasta L 19. aprill 2018 at 13:52

    Ka Hondaga võib väga auku sattuda, endal oli ja sai aasta omatud ning selle ajaga auto alla maetud 3000€ remondi raha( auto garantii oli siis juba läbi). Enamus tükke saab kahjuks vaid originaalina esindusest ja on väga kallid.

    • Avatar
     Vasta kurij 19. aprill 2018 at 18:38

     Whaaat, mul on 8 a vanune Honda Accord (minu kasutuses viimased 3 a olnud) ja selle 3 aasta jooksul olen maksnud u 3x aastas hoolduskulusid ca 130×3. Kui midagi on läinud, saab alati B varuosadega asendada. Ja see pole mu esimene Honda, vaid hoopis 4-s. Ja ainult kiidan Hondat, parim auto.

  • Avatar
   Vasta Kristi 19. aprill 2018 at 10:42

   Tahaks kohe laiki panna sellel kommentaarile. Nõustun täielikult.
   Meil on selle aasta opel insignia automaat ja bensiin, esinduses räägiti ka diiselautode tootmise lõpetamisest. Meie autosse taha ilmselt kolme turvatooli ei mahu, aga mul sõbranna just otsis autot kuhu mahuks ja nende valikuks sai škoda kodiaq – VÄGA ruumikas ja mugav

  • Avatar
   Vasta Kiivi 19. aprill 2018 at 13:33

   No minul täitsa vastupidine kogemus – ei tasu karta ei Renault ega Daciat ?. Ei lagune need midagi nii kergelt.

 • Avatar
  Vasta Lote 19. aprill 2018 at 09:14

  Meil kasutuses Subaru Outback. Väga ruumikas, aga 5kohaline. Kuid kuna meil ainult üks laps praegu veel on, siis ei ole ruumipuudust olnud. Oleme ka nii sõitnud, et taga kaks turvatooli (sss) ja täiskasvanu keskel ja teine täiskasvanu kõrvalistmel. Mahub ilusti. Samas meie autol ainult 2 ISOFIXi ja ette turvahälli/tooli panna ei tohi.
  Autost aga ise, no nii ülimugav ja ruumikas. Kuna mulle väga meeldib sõita(mehele samuti) ja vähemalt 1x kuus käime alati Muhus/Saaremaal , siis oli oluline, et auto peab olema mugav ja mitte palju kütet võtma, aga samas peab ta olema töökindel. Sellepärast saigi Outback valitud.
  Kuna meil on ka mõttes 3last, siis loodan, et selleks ajaks, kui kolmas tuleb, on turul midagi sarnast meie autoga, aga 7 kohaline (eelistan siiski Subarut). Midagi nagu liigub, aga pole päris nagu see?
  Ja edu autokoolis! Need esimesed sõidud tunduvad küll natuke hirmsad, aga varsti on load käes ja kui ka auto ostate, siis ei saa aru enam, kuidas ilma enne üldse elasite?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 19. aprill 2018 at 09:17

   Sõidutunnid tunduvad juba väga lebod (va esimesed 5 mintsa iga tunni algusest :D), aga teooria, appppii 😀

   • Avatar
    Vasta Lotte 19. aprill 2018 at 10:10

    Teooriaga ongi nii, et see tuleb pm pähe tuupida? neid teste hoolega lahendada ja ka ARKi kodulehel seda proovieksamit teha. ARKi enda teooriaeksamil on samad küsimused, mis selles proovikas. Ja no ma tunnistan ausalt, et ma vist praegu kukuks kolinal teoorias läbi. ?
    Praeguse seaduse järgi on nii, et kui 1a enne vahtralehtedest lahti saamist trahvi saad, siis selleks et uusi lubasid saada peab teooria uuesti tegema ARKis. Igatahes, sain trahvi mingi 3k enne lubade vahetust ja pidin uuesti teooria tegema. Mõtlesin ka, et noh mis see siis ära ei ole. 2a järjest pm iga päev roolis olnud. Ja no kohe laksust 7 viga? käisin mingi 3x vist tegemas seda?
    Peakski huvi pärast proovima neid teste lahendada.

 • Avatar
  Vasta jaanika 19. aprill 2018 at 09:09

  Mina ei julgeks turvahälli ikkagi esiistmele panna, isegi kui turvapadi on välja lülitatud. On olnud juhtumeid, kus turvapadi läheb ikkagi lahti, kuigi on välja lülitatud…

  Meil on kolm last ja auto on Volvo XC90. Mees istub üksi esiistmel, mina istun väiksema lapsega keskmises reas (sest tal on sss-tool ja siis on juhi kõrvalistmel nii vähe ruumi, et ma eelistan pigem taga istuda) ning suuremad lapsed on kolmandas reas. Jah, pagasniku ruum jääb sellepärast väikseks, aga oleme saanud kõik oma käigud tehtud, kui oleme kuhugi ööbima läinud. Pagassi on mahtunud nii reisivoodi, suur kohver ning kõige peale veel ka kergkäru 🙂

 • Avatar
  Vasta Kairit 19. aprill 2018 at 09:04

  Audi A6 slineiga ning kui peaks laps tulema siis mahuks ilusasti kaks last ära ning ruumi jääks ülegi 🙂

  • Avatar
   Vasta Mer 19. aprill 2018 at 11:03

   See essi ära mainimine oli kindlasti oluline eksju? 😀 ma ei teadnudki, et istmed, stangelisad, esivōre ja “essi” embleemid esitiibadel sulle ruumi juurde annavad 😉

   • Avatar
    Vasta Lily 19. aprill 2018 at 13:23

    😀 Täiesti mõttetute kommentaaride omanikud võiks hakata mingeid auhindu saama. Ei saa öelda, et isegi ei kandideeriks teinekord.

 • Avatar
  Vasta A. 19. aprill 2018 at 09:03

  Meil Audi A6 üks laps, auto ostsime siis kui rasedaks jäin ja tol hetkel ei osanud selle pealegi tulla, et vaadata kas ees turvapadi välja käib, ja meie autol ei käi. Kuna enamus ajast sõidan lapsega kahekesi siis beebieas oli päris julm iga piuksu pärast kinni pidada ja taha lutti otsima minna. Seega järgmine kord olen targem ?PS: Esmatähtis autoga sõitmisel ikka tee vaatamine.

 • Avatar
  Vasta Kristi 19. aprill 2018 at 08:59

  Meil on audi allroad ja mina rahul . Hetkel üks laps istub taga aga suvel sünnib juurde 1 põnn ? mahume ilusti ja pagasiruum on mahukas ?

 • Avatar
  Vasta A 19. aprill 2018 at 08:57

  Oot! Aga mis sellest sai, mis CM Miiule korraldas :O ?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 19. aprill 2018 at 09:17

   Mismõttes? Nad kirjutasid ju oma lehel mingi vabanduse ka, et nad tõesti tol hetkel ei teadnud (soovitasid valesti).

   • Avatar
    Vasta A 19. aprill 2018 at 09:21

    Mille alt võib leida järgmise kommentaari (Sinu oma): “käsi väsis inimeste blokeerimisest ja kommentaaride kustutamisest ära, et lõpuks aega vastata leiti :)?”. I’m amazed.

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 19. aprill 2018 at 09:24

     Mis siin imestada, eks nad läksid negatiivsest kriitikast paanikasse, hakkasid seal rabinal kustutama, siis said aru, et see pole mingi lahendus ja mõtlesid välja lahenduse – tutvustada ÕIGEID kolme lapse autosid näiteks minu kaudu. Ega ka firmadel peab olema oskus tõsta käes ja öelda, kui nad on süüdi.

 • Avatar
  Vasta HannaL 19. aprill 2018 at 08:56

  Meil on 4 last ja Chrysler Grand Voyager 2008.Seal on 7 kohta.Mulle meeldib et seal on liuguksed ehk puldist saad uksed lahti teha ja kinni panna.Istmed käivad sellel põranda sisse ehk kui suvel käime tripimas siis osad saavad autos magada. :)Välimus on ka meeldiv