KODU

kuidas me juhuslikult uue külmkapi valisime

17. september 2018

Mäletate, ma siin tegin megalt pika uurimustöö, et milline külmkapp osta ja mis hinnaga ja kõike muud säärast. Pikalt kirjutasin oma valikutest SIIN. Just nendest tegin ka oma valiku ära, ehk siis valisin absoluutselt kõige suurema külmkapi, mis seal lehel leidus, vot see

Tellimus sisse antud, sain teada, et kuna antud külmikut on isegi laos, saaksin ta juba uuel päeval kätte. Juubeldasin, sest mulle ei meeldi oodata. Tahaks kõike KOHE! Jumal tänatud, et keegi mulle eelmise külmikuposti alla kommenteeris, et isegi kui köögis ruumi on, tasuks alati üle mõõta ka välis- ja köögiuks, et äkki ei mahu sisse. Jaaaa… nii see oligi! Mu valitud kapp EI MAHTUNUD KÖÖKI! St oleks mahtunud, kui me oleks ühte seina lõhuma hakanud, aga see tundus ka veits liiga suur jamamine. Seega pidin alandlikult eluxi kirjutama ja rääkima, et näete, mul selline mure, et pean tellimuse tühistama, sest see mulle kahjuks koju ei mahu.

Küll olin ma juba aga vaimselt valmis uueks külmikuks, vanagi juba ära lubatud ja seinast välja tõmmatud, et ta uuteks omanikeks üles sulatada. Seega tundus mulle, et ainukene valik on lihtsalt võtta selle e-poe valikust midagi muud, mis neil laos on ja mis mulle sobida võiks. Sest kuller oli juba ju niiöelda tellitud ja laias laastus pole ju vahet, millise kapi nad siia toovad või ei too.

Laos olevatest valikutest oli mulle tuttav ainult üks. Seesama, mis mu kööki ei mahtunud, seega pidin ma otsast peale hakkama erinevaid külmikuid läbi klikkima, et aru saada, milline neist parem ja milline halvem on. Sõelale jäi lõpuks kaks, millest kumbki polnud esialgu mu “eelistuste listis”.

Esiteks siis selline valge Whirlpool (LINK), hinnaga 499€. Tundus hea diil, sest esiteks on see suur (189cm) ja lisaks A+++ märgisega. Kuigi mulle eelmise posti all öeldi, et isegi A+ on jumala okei ja kui lapsed seda ust ise pidevalt avavad, siis pole vahet, kas on A+ või A+++. Ma nüüd ei tea, kas sellel tõepõhi all on või ei ole, aga see selleks. Külmiku maht 234 liitrit ja sügavkülmal 104l, ehk sis mega mahukas. Samamoodi kõik No Frost teemad peal ja värki. Täitsa hea diil tundus.

Teine kandidaat oli Electrolux (LINK), mis on 201 cm kõrge, A++ märgistusega, kuid samas mahukam. Tavaline külmikuosa 258 liitrit suur ja sügavkülm 91 liitrit. Veits kallim ka, 559€. Avastasin e-luxi kodukalt võrdluselehe ka, siis Kardoga koos uurisime seda siin. Mulle tundus, et A+++ võidab A++ masinat, aga samas see Electrolux tundus lõpuks ikka asjalikum loom olevat. Või noh, mina oleks valinud Whirlpooli, aga Kardo valis Electroluxi ja kuna mul laias laastus vahet polnud, siis sai Kardo soov ja võtsimegi selle.

Mis mind veits alguses segadusse ajas, oli näiteks see müratase. 37 vs 43. Noh, nüüd on mul see mürarikkam variant olemas ja ma pole kunagi kuulnud, et ta mingit häält teeks. Kui nüüd järele mõelda, siis ma ei tea isegui kas ta piiksub, kui keegi ta ukse lahti teeb, sest Lende selle ukseni ei ulata ja Marigi ulatub vaid sügavkülmast jäätist võtma, nii kõrgel on see link. Ja no meie ju enivei ust lahti ei jäta. Eelmisel külmikul jäi Maril koguaeg uks lahti, sest see käis palju raskemalt, aga see läheb nii ludinal kinni-lahti, et lust lausa 7x tunnis külmikust uurimas käia, et kas sinna midagi head on tekkinud.  Ja no ilus on ta ka, üsna sarnane eelmisega, aga nii palju kõrgem ja nii palju mahutab ja midagi pole veel kuskile külmuma hakanud. Jee!

Kommikauss nüüd nii kõrgel, et pole teist nähagi ?

Külmkapi sisu on kesine, aga hädavajalik on olemas. Ehk siis Pure mahlad, Värska, või ja hapukurgid. Ülejäänu on varieeruv 😀

Vot, selline valik siis lõpuks ja no tõesti, väga rahul oleme. Sügavkülm pole siiani täis saanud ja lust on avada sahtleid, mis lahti tulevad ka, mitte pole kinni külmunud. Väiksed rõõmud, siin elus. Aga see kogu saaga näitab seda, et võid uurida ja planeerida ja valida palju tahad, lõpuks võib ikka nii minna, nagu läheb. Tuleb lihtsalt rõõmus olla, et see laos olev valik meile kenasti sobis ja nüüd ei pea vähemalt 10 aastat uut enivei soetama. Vana oli isegi vist 15a vana, igatahes üsna pikaajaline väljaminek ja minu meelest norm hinnaga ka.

Loe ka neid postitusi!

14 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Grette 18. september 2018 at 10:10

    Issand, kuidas Kardo küll sellega leppis, et sellel ei ole jäämasinat?! ?
    Külmkapp iseeenesest on väga ilus ja ma ainult unistan sellest, et meil oleks külmkapp, mille ukseni mu kolmeaastane ei ulatuks! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. september 2018 at 10:32

      Noh, tooliga ulatavad nad kahjuks ikka 😀

  • Avatar
    Vasta S 17. september 2018 at 15:46

    Hahaa, lahe. Meil läks keset suve külmik katki ja ostsime augusti alguses täpselt sama külmiku, ainult valge 😀

  • Avatar
    Vasta Prx 17. september 2018 at 13:53

    Külmkapi uste poolsust ära vahetada ei taha? Palju mugavam oleks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. september 2018 at 18:36

      miks? mul nii ka mugav 😀

  • Avatar
    Vasta pets 17. september 2018 at 13:49

    oota, aga kus õlu on?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. september 2018 at 13:58

      vaata tähelepanelikult, ma ühte näen 😀

      • Avatar
        Vasta mai 17. september 2018 at 18:01

        Ma näen ka ühte või isegi kolme. Oleneb mis need väikesed pudelid üleval riiulil on. Aga kui palju Kardo muidu õlu joob? Ma tahan teada, et kas ma joon vähe või palju või sama palju kui kõik teised 🙂 Ma arvan, et ma joon aastas keskmiselt igas nädalas umbes kaks õlu. + veel igasugu muud kraami. Palju Kardo joob ja palju sa, kui ei olnud rase? Ning palju su tuttavad joovad. Seda oleks huvitav lugeda.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 17. september 2018 at 18:03

          Need väiksed on sidrad, mis ma külalisele ostsin, aga ta ei tahtnudki. Kardo joob paar korda nädalas ühe õlle. Kui sõber külas, siis mitu. 😀

  • Avatar
    Vasta e 17. september 2018 at 11:26

    Ma tahan kaaa uut külmikut. Aga kahjuks elan ma möbleeritud üürikas kust kevadel või suvel enivei ära kolime. Ei tahaks korteriomanilule niisuurt kinki teha et veneaegse asemele uue suure ja kalli ostaks. Seega pean iga asja võtmiseks kummardama ja leppima et asjad ei ole nii külmad kui võiks. Samas sügavkülm on koguaeg jääs…. ka tavalises külmkapis on tagaseinas mõrad ja mulle tundub et sealt koguaeg miskit vett tuleb… ja kui asjad vastu tagaseina lähevad siis kohe jääs…. samas piim on nii vastikult soe koguaeg… Aga kuna kevadel perelisa siis vajame suuremat korterit….

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. september 2018 at 12:36

      kas korteriomanik poleks nõus, et nt ostaks ja ei maksaks selle arvelt üüri vms?

    • Avatar
      Vasta Mdl 17. september 2018 at 13:35

      Või osta uus, vana keldrisse eest ära panna, ja uus külmik ära kolides lihtsalt endaga kaasa võtta?

      • Avatar
        Vasta Kadri 17. september 2018 at 21:19

        Mul sama jama, mitte küll nõukaaegne külmik , aga siiski väike ja koguaeg kas külmutab või sulatab asju, sügavkülm on vapsjee väike pilu kuhu mahub suht üks pelmeenipakk ja vsjo. Uut ei ole mõtet osta, kuna äkki uues üürikas on juba olemas, mis me siis sellega peale hakkame?

        • Avatar
          Vasta S. 18. september 2018 at 16:03

          Saab ju ka ära müüa, kui uues üürikas olemas. Kui ikka praegu mingi pool a kasutada vaja ja teine ikka päris nikats on, siis ma ostaks uue, kui võimalusi oleks.