Beebiootus

valmistun!

23. september 2018

Ma mõtlesin täna, et kirjutan raamatut, aga no polnud seda soolikat täna sees, ei võtnud nagu vedu ja punnitada ka ei viitsinud. Kuna mul üldse on kolm suuremat… sihti praegu, milleks on raamat, autokool ja beebiootus, siis autokooliga ei ole mul hetkel võimalik rohkem teha, kui maanteeameti lehel aeg-ajalt tsekkida, et ehk on aegu tekkinud Tallinna. Täna muuseas oli ilmunud sinna üks uus. 22 novembri asemel pakuti 12 novembrit, aga mul oleks ikka oktoobriks vaja, ehk joppab? Igatahes siis kolmas – beebiootus, sellega saab tegeleda.

Ootamine ootamiseks, aga mulle jõudis kohale, et tegelikult mul ju paar asja on veel vaja soetada beebi sünniks. Alguses tuli pähe üks, siis teine ja siis sain aru, et holy shit, mul on MEGA palju asju vaja ja ma lähen vähemalt pankrotti, kui ma need kõik korraga ära ostan. Seega poetasin apteegis endale korvi ühe paki Multi-Mam kompresse ja ülejäänu suhtes olin kaval – lubasin endale, et selle väljamineku teen siis, kui oma raamatu eest teise osa raha saan. Ehk siis muhaahhaha, kui tahan asjad ära osta, siis pean ennast raamatu suhtes ka kiiremini liigutama, mitte asju viimasele minutile jätma.

Muidugi ma oleksin võinud kõik need asjad lihtsalt osta, aga nimekirja on hea teha – kui midagi meenub, või midagi kuskilt ära ostetud saan, siis saab maha tõmmata. Lisaks ehk on kellelegi esmasünnitajale kasulik ja huvitav näha, mida peab vajalikuks kolmandat korda seda teed läbinud inimene endale soetada. Siinkohal rõhutan, et inimesed on erinevad ja võib-olla osad leiavad, et minu vajalikud asjad on maailma kõige lambisemad asjad, aga mis seal ikka. Need on asjad, mida ma soetan ja ühegi nende suhtes ei ole mul hetkel mingitsugust koostööd või asja käimas, et keegi peaks asjatut “promo” kartma. Nimekirjas on asjad, mida ma olen kasutanud ja mis mind peale eelmiseid sünnitusi aitasid.

Need esimesed päevad peale beebi sündi. Needsamad, mis peaks olema täis beebilõhna ja uue pereliikmega tutvumist, teate ju küll. Noh, beebilõhna ja tutvumist on muidugi ka, aga rohkem on seal minu kogemuse põhjal seda, et sa lahised verd, nagu need 9 kuud tulemata jäänud päevad oleksid kuskile su sisse kogunenud ja voolaks nüüd ühe korraga välja. Kõik sealt altpoolt valutab ja kipitab ja põletab. Tissid lähevad paiste, 5x suuremaks ja koos piimapaisuga tekib minul tavaliselt ka palavik. Ja piimaga seoses – lapsed on esimese kahe päevaga mõlemad mu nibud verele imenud, olenemata sellest, et ekspertide ja haigla sõnul on võte 100% õige. Seega võite kihla vedada, et ma annan endast parima, et seda aega võimalikult mugavalt üle elada, et ma saaksin hästi palju keskenduda oma beebile ja võimalikult vähe kahest otsast valutamisega.

Kas pole mitte naljakas, et kui sa mõtled rasedusele, siis ühest küljest on selline veits glamuurne vibe asjal? Mina näiteks olen alati rasedana suht kabe ja tunnen ennast alati väga ilusa ja säravana (kas see ka teie meelest nii on, on vaataja silmades, aga MINUL on selline tunne ?). Et käid raseduspildistamistel ja kiirgad oma ilu pildil (mis okei, peeglist päris nii haardkoorilt ei paista…) ja naudid elu, nii palju, kui see paisumise ajal võimalik.

#mõniimeetmauuestihaige

Tegelikkuses istun ma samal ajal kodus ja mõtlen selle üle, et huvitav, kas ma peaks ostma ühe või kaks pakki võrktrussikuid, et peale sünnitust oleks piisavalt suur ihupesulaadne toode olemas, kuhu need massiivsed sidemed ära mahutada. Ehk siis kaks esimest asja listist, sest neid kahte läheb konkreetselt KOHE loetud tunnid peale lapse sündi vaja. Esimesed võrgukad ja side antakse haiglast, aga edaspidi olen ma enda omi kasutama hakanud, st kohe haiglasse kaasa võtnud. Haiglasse on minuga rännanud ka silversprey, küllap võtan ka seekord, sest see TÕESTI leevendab.

I’m sexy and I know it…

Loe ka neid postitusi!

29 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Merilyn 27. september 2018 at 19:48

    Lasin ka mehele haiglasse tuua nii multi-mam kompresse, purelani kui bepantheni. Kompressid olid niisama mõnusad jahutavad, aga väga ei saanud aru, et oleksid aidanud. Purelani polnud üldse võimalik kasutada, sest see oli nii tihke vaseliin, et midagi nii tihket määrida küll ei saanud, nibud tahtsid otsast ära kukkuda kui midagi pihta panid. Bepanthen tegi mu meelest palju rohkem imesid, siiani vahel kasutan kui vaja. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. september 2018 at 19:58

      Purelani tuleb ju enne näppude vahel soojendada, siis läheb pehmeks 🙂

  • Avatar
    Vasta kelly 24. september 2018 at 23:46

    su blogi lugedes taipan, kui vähe ma sünnitusest ja sellega kaasnevast tean 😀 nii et tänks sulle, väga hariv lugemine. kui kunagi peaks vaja minema, otsin uuesti sellist laadi postitused välja, praegu ma lihtsalt loen, aga siis ilmselt loen ja nutan 😀

  • Avatar
    Vasta K. 24. september 2018 at 23:30

    Lansinoh nibukreem on the best!

  • Avatar
    Vasta Margit 24. september 2018 at 13:28

    Ma ei kommenteeri siin eriti, aga praegu ei suutnud mitte vakka olla – sa oled imeilus, Mallukas! See kleit on vapustav. Muidu oled ka loomulikult, aga neil piltidel.. no vau! Ahjaa. Ma nägin sind ja Mari hiljuti unes, ei mäleta küll mis te seal tegite aga siiski..Elan ilmselgelt sulle ja su perele vãga kaasa ? ja noh eks ta ole tõsi ka 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2018 at 13:48

      Aitäh, Margit!

  • Avatar
    Vasta Kati 24. september 2018 at 00:29

    Ise kasutan firma https://www.honouryourflow.co.uk/ toodangut ja pärast teise lapse sündi läkski ainult 2 pakki mineid öko ühekordseid. Ülejäänud aja sain oma olemasolevate riidest sidemetega kaetud, aga mul on neid palju ka (mingi 20 või rohkem). Enne sünnitust õmblesin ise selliseid paksemaid, suuremaid juurde kasutades ainult beebibodi, mähkmesisu ja vana mähkme PUL kangast. Ühekordsete peale enam tagasi küll ei lähe, pigem olen ka mooncupi veel lisaks võtnud.

  • Avatar
    Vasta Liis 23. september 2018 at 22:12

    Ma kasutangi igakuiselt korduvkasutatavaid pesusidemeid ja -kaitsmeid. Vahest hädaolukorras reisil pean ühekordseid kasutama ja no ei saa jubedamat asja olla. Need korduvkasutatavad hingavad nii hästi ja tõesti mõnus pehme on 😀 Nii et üks on sul olemas, kes IUU ei karju 😀

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 23. september 2018 at 21:59

    Mina olen oma mõlema lapsega kasutanud siidivilla korduvkasutatavaid rinnapatju ja need on ärritunud nibu vastas väga mõnusad ja samas suhteliselt võimekad piimalekete kontrolli all hoidmiseks. Ainuke häda on, et need paistavad riiete alt suhteliselt hästi välja, seega mugavad pigem kodus kandes või väga lohvakate riietega.

  • Avatar
    Vasta Merilin 23. september 2018 at 21:49

    Ma olen sust 10 nädalat taga pool oma graafikus (beebi mitte raamatu siis 🙂 aga ostetud pole midagi siis. Põhimõtteliselt võtan su listi ette ja sean sammud poodi mingi hetkel.

  • Avatar
    Vasta T 23. september 2018 at 21:02

    Ei saa üldse aru, miks neid Multi-Mam nibukompresse kiidetakse. Mul polnud neist mingit abi ja kohapeal need ka ei püsinud. Aga vot, Mallu, proovi Medela rinnakompresse, sellised geeljad silikoonist padjakesed, mida enne hoiad külmkapis ja kui need katkistele nibudele asetad, siis tundub nagu oleksid sünnitusjärgsesse paradiisi sattunud. Need kahjuks mega kallid (4 tk pakis u 20€) ja müügil vähestes apteekides (ma ostsin Ylikooli Apteegist), aga ma pigistasin silma kinni ja no… veriste nibudega eriti kompromisse ei viitsi teha. Uuuhhhh….. soovitan proovida!!!
    https://www.medela.com/breastfeeding/products/breast-care/hydrogel-pads

  • Avatar
    Vasta Sandra 23. september 2018 at 20:28

    Ei saa lihtsalt jätta ütlemata, kui ilusad pildid need on ja et sa oled nii kaunis! 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 23. september 2018 at 20:15

    Ma Medela asju, ja noh muid asju ka loomulikult, soovitan osta Saksast – babyartikel.de. Medela Swing seal praegu näiteks ainult 128,75€ ja Medela Freestyle ainult 256,99€ (Eestis mediq24.ee lehel 465€), seega üliodav. Lisaks kõik muu kraam ka. Saatmine ka muidugi ~17€, aga kui rohkem kui üks asi tellida, siis sääst suurem. Seal igasugu imetamisriideid ja -rinnahoidjaid ja kõike noh. Ise olen tellinud seal jalutuskäru, turvatooli ja muid vidinaid. Kohale tulevad umbes nädalaga. Ühesõnaga üks variant, mida hinna poolest kaaluda tasub.

  • Avatar
    Vasta MP 23. september 2018 at 19:47

    Wow! Need 2 fotosessiooni pilti on küll väga kaunid! Kuid ma natukene noriks ka, et selle teise pildi kleidisaba oleks võinudki lihtsalt vabalt olla/alla langeda, mitte nii nagu õhus hõljuks. Kuidagi ebaloomulik näeb see välja. On aru saada, et keegi seda hoidis vms. Mitte paha pärast, lihtsalt jäi silma, et midagi sel pildil on tsipake ebaloomulik. Aga muidu ikka kiidan ja punane huulepulga toon on ikka väga sinu värv. Piltidelt vaatab vastu selline mõnus kooslus ja harmoonia kõigega! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2018 at 19:54

      Aitäh! Tegelikult otseselt keegi ei hoidnud, vaid assistent lennutas seda (hoidis kõrgel ja lasi lahti) 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 23. september 2018 at 19:41

    Mis hinnaga Eestis see rinnapump kõige odavam on? Soomes on kõige parem hind 140€

  • Avatar
    Vasta Kätlin 23. september 2018 at 19:35

    Esimest korda emana nõustun nimekirjaga, aga tahtsin soovitada imetamiseks ühe eesti naise poolt disainitud imetamisriideid, mis on lihtsalt IMELISED! Olen endale ostnud mitu pusa ja kleidi – no nii pehmed ja soojad ja mugavad imetamiseks. Samas on lukud nii diskreetsed, et saab peale imetamise lõpetamist niisama riidena ka kanda.

    E-pood: http://loloriided.ee
    Instagram: Imetamisriided

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2018 at 19:45

      Oh, ma JUST mõtlesin, et mis see link oligi, olen ka ta riideid kuskil näinud 😀

      • Avatar
        Vasta Mari 23. september 2018 at 23:19

        Ka mina soovitan Lolo imetamisriideid. Tõsi, hind ehk võiks olla pisut soodsam, kuid mugavuse ja personaalsuse eest olin mina nõus maksma.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. september 2018 at 23:57

          Üritasin tellimust teha, aga leht jooksis kokku kogu aeg 🙁 Igatahes, tellin kindlalt!

          • Avatar
            Kätlin 24. september 2018 at 13:32

            Mina olen suhelnud läbi FB ja saanud kauba ilusti pakiautomaati lubatud ajal kätte. Kui kodukal ei õnnestu :). Lisaks saab küsida ka milliseid kangavalikuid veel lisaks valmisolevatele pakkuda on, mina valisin just nende seast.

  • Avatar
    Vasta Maarja 23. september 2018 at 19:32

    Minul kolmanda lapsega jäid nibud terveks, alustasin Purelaniga kreemitamist nädal enne tähtaega/plaanilist keisrit. Alati võib veel varem alustada aga kuna ma olin nii kindel, et ennem nagu nii sünnitama ei lähe, siis nädalast piisas 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2018 at 19:34

      Issand, ma alustan siis juba täna ?? (või siis kui ma selle ostan)

      • Avatar
        Vasta Tuuli 23. september 2018 at 21:23

        Jaaaa, seda soovitan mina ka. Et tulebki lihtsalt ETTE juba kreemitada. Esimese lapsega sain ka selliseid piinu tunda, et no jube. Iga kord pisarad voolasid kui laps imema hakkas. Teise lapsega olin selle ette kreemitamise nipi saanud sõbrannalt ja no täiega aitas! Mul piisas sellest ka et haiglasse minnes hakkasin kreemitama ja oli lihtsalt alguses tundlik ja vb päevake valus, aga nibud jäid terveks ja igasugune piin jäi olemata. Kolmas syndis nii, et 9 kuud tagasi olin imetamise lõpetanud ja samamoodi kreemitasin ette, siis polnud midagi tunda ? terasest nibud ?

        Pildid VÄGA ilusad!!