Beebiootus Beebiootus Rasedus Riided TÄNA ON MUL SELJAS/JALAS TESTIN JA ARVUSTAN

kas rasedariideid on vaja?*

26. september 2018

Ka mulle on läbi aastate aeg-ajalt kirjutatud, et kuule, ütle ausalt, kas rasedariideid on mõtet üldse osta ja kas neid on vaja. Noh, ütleme nii, et põhimõtteliselt ei ole meil siin ilmas midagi eriti VAJA ja rahumeeli saab 9 kuud läbi ajada ka riietega, mis pole spets raseduseks mõeldud. Noh, mõned lohvakamad särgid-pusad + retuusid ja saab asja aetud küll, kui väga vaja. Kui sa aga tahad, et päriselt mugav ka oleks, siis ma tõesti soovitan selle väljamineku teha ja endale mõned rasedariided soetada.

Spets poodidest kipuvad need hingehinnaga saada olema, isegi mu armastatud H&M’i traksikad oleksid maksnud u 50€, kui ma poleks õnneks plussuuruse osakonnast ühte paari allahinnatuna leidnud. Miks nad allahinnatud olid, seda ma siiani aru saanud pole, aga no 15€ tõusis käsi juba pükste eest maksma küll.

Jah, mul on retuuse küll ja lausa palju, sest ma olen suur retuusikandja, aga praegu on kõht juba nii suur, et kõik retuusid, peale TUUB’i retuuside, mis on hästi laia ja õhukese ülaosaga, soonivad vatsa ja mugav neid kanda ei ole. Sellest ka siis see fakt, et ma olin valmis hädaolukorras rasedateksaste eest nii palju maksma – me olime Tartus, püksid soonisid ja ei olnud aega ringi vaadata ja tellida ja otsida, raudselt oleks odavamalt saanud.

Ükspäev oli aega, vaatasin natsa ringi ja tellisin endale täpselt 90€ eest rasedariideid. Ja selle 90€ sisse mahtus lausa üksteist riideeset, alustades rasedatele mõeldud sügisjopega ja lõpetades rasedatele mõeldud t-särkidega. Ma juba praegu mõtlen, et ma oleksin võinud selle ostu varem teha, oleksin saanud kauem mugavust nautida, aga no loll pea olla ihu nuhtlus ja vähemalt olgu see raseduse lõpp siis vähemalt mugavam ja säästku ma nüüd edaspidi ennast sellest, et seisan garderoobis ja üritan meenutada, et mis mulle siit nüüd üldse selga läks või ei läinud.

Aga räägime nüüd asjast ka. Nimelt kirjutas mulle Emmystore.ee ja küsis, et kas ma oleksin nõus nende e-poodi katsetama. See süsteem on selline, et tavalised inimesed, eraisikud, saavad neile enda kasutatud asjad väga lihtsasti teele panna (paki riided kokku, täida saateleht, pane kleeps, vii kott Emmy kogumiskasti) ja pood ise pildistab, paneb üles ja saadab ostjale. Müüja saab u 80% tulust endale ja säästab ennast müümisprotsessist. Samas ostjale on pood ka väga mõnus, sest müüjatele on antud spets nimekiri, mis firma asju üldse müügile võetakse. Lähtutakse siis sellest, et kvaliteetsemate firmade asjad elavadki “mitu ringi” kandmist kenasti üle ja neid ka müügile võetakse. Alguse sai see Soomest ja liigub tasakesti ka Eestisse. Minu pakk nt tulebki Soomest.

Ja kuna seal oli kohe spets kategooriate kaupa riided ära jagatud: mehed, naised, lapsed, siis mina avastasin kohe ka rubriigi  RASEDATE RIIDED.   Selle ma avasin ja kohemaid leidsin täiega asju, mida mul vaja oli.

Siin ülemisel pildil on siis näha poolt mu saagist. Ehk siis esiteks näiteks rasedusjope, mis mulle tundub selline, et seal all saab kenasti pärast beebit ka kanda. Muidugi võib-olla on novembriks juba lumi maas ja siis jääb see K/S jope maru õhukeseks, aga ehk siis uueks kevadeks? Ma ei tea, enne pean proovima, aga sellist joppi oli mul hädasti vaja, sest praegu näen ma oma nahktagiga välja nagu karupoeg Puhh. Kui luku kinni panen, siis on see mul pmst rindade all  lõppev boolero või miskit, mis eriliselt sooja ei anna. Mul on ka tegelikult üks rasedusaegne jope Lilliputilt ka olemas, aga see on ikka pigem selline talvekas ja hästi soe, millega praegu essugi teha ei ole. Jope oligi siit kõige kallim ese, maksis paar senti alla 20€.

Mustad rasedatraksikad olid ka teiste asjadega võrreldes kallid, mingi 16€, aga ma nii armastan traksipükse ja seetõttu olin valmis riskima. Enamik asju on 40 suuruses, aga need võtsin 38. Eks näis, kas suudan ennast neisse pressida, või saan need kurvalt mõnele teisele rasedale edasi pärandada. Ma nii loodan, et need lähevad mulle jalga, aga iial ei tea. Mul on tegelikult veel üks peenike koht säilinud ja need on jalad, äkki tänu sellele õnnestub ennast sinna ära mahutada. Kui ei lähe, siis helesinised rasedateksad vast ikka lähevad, need on õiges numbris.

Ülejäänud ongi siis enamasti t-särgid, paar pluusi, üks pusa ja üks punane kleit. Ma kunagi mõtlesin, et miks ma peaks ostma rasedatele mõeldud t-särke, mis näevad samasugused välja nagu tavalised särgid. Vastus on KÕHUS! Rasedariided on eest pikemad ja nõnda ei pea sa ringi käima nii, et kõht särgi alt pidevalt välja lupsab. Väike mugavus siin elus. Lisaks on enamik rasedariideid ka seetõttu multifunktsionaalsed, et nad on ka avara dekolteega, mis tähendab seda, et hiljem saad särkidesse oma lödi beebikõhtu mahutada ja kanda neid riideid edasi ka imetamise ajal. Mitte kõiki, aga osasid.

Mulle meeldis poe juures see, et sain kohe ära sorteerida, et nii, rasedate riided, suurus 40 ja lisaks saab veel spets valida, et kas kuvab kõiki riideid, või ainult särke-kleite-pükse, et säästa ennast igavesest scrollimisest. Lisaks saab valida ka teatud firma järgi asju, aga mulle see oluline ei olnud, mõnele ehk on.

Kiikasin huvi pärast ka laste asju ja seal on suur valik nt Gugguu riideid, mis Eestis ka aina popimaks muutuvad ja mis mulle endale ka täiega meeldivad. Noh rääkimata siis tavalisematest firmamärkidest nagu Zara ja Gap ja… ah, vaadake ise SIIT kõiki firmasid, ma pole suurem asi brändivend, aga isegi ma saan aru, et valik on suur ja lisaks on ka valikus palju skandinaavia brände, ala nt Mini Rodini asju, mis on tunduvalt soodsamad, kui ma meie järelturul näinud olen.

Ma ise küll veel seal midagi müünud pole (selle jaoks on juhis SIIN), aga nagu ma aru saan, on kogu tegevus kaudselt seotud ka heategevusega, mis on ju ka iseenesest tore aspekt. Müük kestab tavaliselt 6 kuud, misjärel annetatakse müümata jäänud kaup heategevuseks või soovi korral tagastatakse tooted müüjale. Tänaseni on Emmy kaudu kingitud heategevuseks enam kui 44 000 toodet. Eestis on heategevuse osas koostööpartneriks MTÜ Do Good, kelle kaudu saavad abi nii turvakodud, lastekodud, suurpered kui ka raskustes üksikvanemad!

Igatahes, mina ootan nüüd pakki ja eks näis, kas mu esialgne rõõm normaalsetest hindadest ja vajalikest asjadest jääb püsima ka siis, kui pakk käes. Okei, osad asjad on seal pääääääris kallid, kui me nüüd mingi tava “kaltsukaga” võrdleme, aga see tulebki sellest, et seal parema kvaliteediga bränditooted, mis ongi veits kallimad. Väine nipp: ma nt sorteerisin asju nii, et odavamad enne ja enamik asju ongi mul 50% rubriigist saadud, mistõttu ma võin küll öelda, et sain hea hinnaga!

EDIT: Sekund peale postituse valmimist helistas kuller, et tere, ma maja ees Emmy pakiga. Vaatan maja ette – ei kedagi. Pagana Nelgi tee Viimsis, see mingi sajas kord, kui kuller unustab postiindeksit vaadata ja läheb valesse linnaotsa 🙁

*Postitus sündis koostöös emmystore.ee’ga

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Inx 29. oktoober 2019 at 19:09

    Tere! Kuna nii hea reklaam, siis oleks tore, kui nende kodukas ka ilusti töötaks. Tahan nende rasedate riiete valiku terviklikult üle vaadata, kuid kui jõuan 8. leheküljeni, ei lae enam tooteid alla laadida ning lõpuks tuleb tekst “bad gateway” whatever… Proovisin mitu korda ning nüüd olen kuri rase ja kui kindel ei ole, et varsti hakkab tööle, siis ma rohkem ei külastagi neid. Kuri rase ei ole hea rase, öeldakse ju 😉

  • Avatar
    Vasta Kristin 5. mai 2019 at 11:03

    Heihei!
    Kõige veidram küsimus 2019, kas sa oled oma rasedariided maha müünud juba? Otdin ja otsin hea hinnaga ja ei leia endale sobivat, siis otsapidi Blogis jälle ja vaatan et krt, äkki on alles ja müüb maha ??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2019 at 11:37

      ammu antud 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 26. september 2018 at 17:44

    Ma ostaks need traksikad siis endale kui sulle ei sobi. Kõik riided on nii ebamugavad ja äkki need püksid on just need elupäästjad ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. september 2018 at 18:06

      ma peaks homme paki saama, annan teada siis 😀

  • Avatar
    Vasta Gerli 26. september 2018 at 17:37

    Vaatasin ka sinna ja just seda brändi, mida oma lapsele ostan ja nende riiete hinnad on küll väga kõrged. Ja enamustel asjadel oli juures kiri, et kulunud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. september 2018 at 18:04

      ma osades kuulutustes nägin ka et kulunud, aga pildil ei tundunud, siis julgesin tellida.

      • Avatar
        Vasta Gerli 26. september 2018 at 19:37

        Kui nüüd pakk käes on, siis kuidas asjad on? Julgen siis ehk ise ka ostu sooritada 😀

        Mulle tundus müstika 10 € särgi eest, millel kiri juures, et plekid ja topid või et kulunud. Sama firma särgi saab allahindluse ajal sama hinnaga uuena 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. september 2018 at 20:08

          Homme peaks saama

          • Avatar
            Gerli 27. september 2018 at 12:31

            Kuidas siis on ? Kas on asjad kulunud ja topilised (just need, millel vastav kiri juures oli)? 🙂

          • Mallukas
            Mallukas 27. september 2018 at 12:43

            Ei olnuud! Kõik läks mega ilusasti selga (ka mu traksikad!) ja ükski asi polnud minu silmale ei kulunud ega topiline! 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 26. september 2018 at 16:48

    Vahva. Kui sul peale novembrit enam rasedariideid vaja ei lähe , võid Mulle maha ärida need. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. september 2018 at 16:52

      Võin edasi pärandada vabalt 😀

  • Avatar
    Vasta Jessika 26. september 2018 at 16:47

    Saatsin sulle vist samasuguse HM särgi, nagu kõige viimasel pildil 🙂
    Aga tundub hea ja mugav süsteem, kahju, et hetkel enam rase pole 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. september 2018 at 16:52

      Haha, topelt ei kärise!

  • Avatar
    Vasta Olga 26. september 2018 at 15:56

    Mul ei ole rasedust küll palju(16n), aga oma esimesed raseda püksud ja pluusi soetadin juba 12-13 nädalal. Kuna olen korduv rase siis tunnen, et see kõhu kasv on kuidagi kiirem, kui eelmised rasedused. Kodus olen retuuside ja suuremate t-särkidega, kuid välja panen spets riided. Just selle mugavuse pärast, et püksid ei pigistaks ja pluus oleks ilus seljas, mis ei kisu kõhust eemale. Tänaseks on kapis 2 pv pluusi, 2toppi, 1 pidulikum pluus ja 2 paari pükse. Aga kuna tähtaeg alles märtsis, siis olen kindel, et neid tuleb veel. Nt soojad kampsunid, jope ja kindlasti midagi veel ?