Kingiloos SÖÖK TESTIN JA ARVUSTAN

supimaailm*

18. oktoober 2018

Ma arvasin miskipärast pikalt, et ma pole supiinimene…Misasi on üldse supiinimene? Samas kui keegi mulle suppi pakkus, sõin hea meelega, aga ise kokkamisel oli supp viimane asi mu mõttes. Eks ma olen elus mingeid suppe kokku keetunud küll, nii elulisi kui kulinaarseid, hehe. Näiteks kõrvitsapüreesupp peekoni ja kõrvitsaseemnetega on üli hea! Mul isegi praegu üks kõrvits istub köögis, sai ta tigudele ostetud, aga no neil võtaks selle suure kõrvitsa söömine vist üsna kaua. Voh, kui homme viitsin, teengi kõrvitsasuppi!

Mis mind laisana hoiab, on.. mitte mis vaid kes – ikka Kardo. Nagu päriselt, oleks mul vaid nadim mees, siis ma peaks ise palju tublim olema, minu oma aga on kuidagi erakordselt hea. Näiteks pani ta mind putrusid armastama…Või tegi seda rasedus? Ma ei tea, aga igatahes teeb ta mulle pea iga hommik putru. Või noh, tegelikult teeb ta mulle kohvi ja siis küsib, mida ma hommikusöögiks süüa soovin. Mida soovin, seda teeb ka. Lihtsalt mul on viimasel ajal jube pudruisu, kuigi mulle enne pudrud ka ei maitsenud. Okei, sorri, sellest ei saa järjekordne pudrupost, mis praegu iga teine blogija teinud on, sest nii palju mul pudrust rääkida ei ole. Ma söön tavalist neljaviljakat võiga, ei tea, kuidas tehtud, sest Kardo teeb.

Ükskord küsis Kardo, et mis ma õhtusöögiks tahan (nagu ta iga päev küsib, sest ma olen rase ja laisk ja ei viitsi üldse kokata). Minu vastuse peale, et kana-klimbisuppi, pööritas ta silmi, sest ta polnud seda kunagi enne teinud. Aga hea mehena otsis ta netist retsepti ja hakkas aga tegema. Terve aja kurtis, et raudselt tuleb see nii halb, et ma ei võta seda suu sissegi, aga tulemus oli vastupidine. NII hea, et ma ei teagi, kas olen enne nii head suppi saanud kuskil?

Ja ega see tegelikult keeruline olnud, vaja oli ainult kanakoibi, Food Studio kanapuljongit, kartulit, porgandit, loorberit ja pipart. Kanakoivad paned enne ahju, siis koos kartulu ja porgandiga puljongisse. Klimbid koosnevad sulatatud võist, puljongist, munast ja jahust. Segad kõik kokku, kuni see on paksu hapukoore laadne mass. Kardo mässas klimpidega kõige kauem, sest ta arvas, et taigen võiks tihedam olla, aga tegelikult ei ole vaja neid klimpe enne supi sisse sulpsamist ju kuidagi vormida. Nad ise moodustavad supis selle… kuju. Lõpuks paned veel tilli ka peale ja… parim!

Täna saatsin Kardole igapäevase küsimuse peale selle video (LINK) ja ütlesin, et jah, palun seda suppi. Jälle oli Kardo olukorras, kus ta hakkas midagi esimest korda kokkama, aga nagu videost näha, oli see protsess super kerge ja supp sai jällegist väga hea. Palju parem kui purgiborš ja ma ei ütle seda üldse selle tooniga, et iuuu, mina küll purgisuppi ei söö äää, sest mulle maitseb purgikas ka täitsa hästi, aga see isetehtu oli ikka teine tera.

Muuseas, Lende õpetaja ütles ükskord, et kõigile lastele meeldib supp TÄIEGA. Et alati kui supipäev on, siis isegi kõige suuremad pirtsutajad söövad. Peale seda olen täheldanud, et tõepoolest on supp kindla peale minek. Süüakse ja nõutakse juurdegi. Kohe hea vaadata, kui lapsed söövad midagi peale jäätise ?

hapukoor peale ja läheb!

Mis suppi teie viimati tegite? Andke kommentaarides mullegi teada ja loosin esmaspäeval välja ühe, kes võidab endale kastitäie erinevaid Food Studio puljongeid, millega suppide valmistamine on konkreetselt kukepea! Kogu pikk puljongi keetmise protsess on sinu eest ära tehtud, pakki valatud ja poelettidele saadetud, sina ainult pane korvi ja tee endale umbes 15 minutiga toitev, tervislik ja mõnna supp.

 

Loe ka neid postitusi!

236 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Annika 27. oktoober 2018 at 17:59

    Viimati tegin vürtsikat kõrvitsasuppi koos ingveri ja küüslauguga. Külmadeks sügispäevadeks nii hea. Suppe teen pigem käepärastest asjadest ja ka kogused on sellised nagu juhtub, aga ka meie tipsi puhul on supp kindlapeale minek.

  • Avatar
    Vasta Katrin 23. oktoober 2018 at 07:36

    Meie peres on kõigi lemmikud kana-nuudlisupp ja frikadellisupp. Endale maitseb ka kõrvitsapüreesupp, kuid pojale meeldivad millegipärast rohkem selged supid.

  • Avatar
    Vasta Triin 22. oktoober 2018 at 19:39

    Meie pere lemmikud supid on seljanka ja borš ?

  • Avatar
    Vasta Gerli 22. oktoober 2018 at 14:23

    Ma ei tee ise üldse suppi, sest… lihtsalt pole kunagi teinud ja ei oska. Aga muidu on lemmikuteks kana-klimbisupp ja hernesupp. Neid puljongeid olen poes silmanud küll, aga osta pole tihanud.

  • Avatar
    Vasta Ketukas 22. oktoober 2018 at 14:01

    Viimati valmistasin borsi. Mul on selline usin ema, kes igal sügisel teeb ise talveks borsipõhjad purkidesse valmis. Ise kasvatab ka toorained. Hiljem peab lisama ainult kartuli ja liha 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 22. oktoober 2018 at 07:45

    Viimati tegin kapsasuppi, mees keetis 4 tundi konte ja mina lisasin pärast porgandi, sibula, kapsa, kartuli ja herned – see supp sai väga hea! Enne seda proovisin ka kõrvitsapüree suppi teha. Ma olen eluaeg vihanud püreesuppe ja seda suppi tegin ka ainult sellepärast, et no peab. Pärast sõin seda suppi ja oma sõnu, sest see oli jällegi megahea! Minu laps sööb ka suppe väga hea meelega.
    Neid Food Studio puljongeid olen ka soodukaga külmkappi varunud, nendest on hea kiireid suppe teha. Nii et võita tahaks küll, kuluvad marjaks ära.

  • Avatar
    Vasta Kaija 21. oktoober 2018 at 23:59

    Mina ausalt öeldes teen enamjaolt purgisuppe. Panen sinna küll alati ise igasugu värki veel lisaks, aga ikka läheb purk ka sisse. Noh nagu maitseks või nii… aga ilmselt puljong asendaks purgisuppi väga edukalt.
    Viimati tegin borši.

  • Avatar
    Vasta Mia 21. oktoober 2018 at 21:36

    Lõhesuppi tegin viimati 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 21. oktoober 2018 at 18:59

    Minu lemmar on hästi tšilline kana-täistera nuudlisupp. Põhjaks kasutan ka valmis puljongit ja niii hea.

  • Avatar
    Vasta Susann 21. oktoober 2018 at 15:55

    Hakklihasuppi kartuliga.

  • Avatar
    Vasta Greete 21. oktoober 2018 at 15:46

    Mulle väga meeldivad erinevad aasiapärased supid, FSil on üks väga hea puljong ka selleks. Viimati tegingi just seenesuppi kookospiima, chilli ja laimikoore ja -mahlaga. Kiire supp, aga väga maitsev.

  • Avatar
    Vasta Triin 21. oktoober 2018 at 15:37

    Tegin viimati frikadellisuppi 🙂
    Mulle ka täiega supid maitsevad ja hea lihtne teha ka!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 21. oktoober 2018 at 11:14

    Viimasel ajal teen suppi kahes etapis. Blenderatatud põhi-nagu püreesupp ja siis eraldi veel keedan sellise tükilise supi ka. Lõpus segan kokku. Jääb eriti hea. Viimane supp oli siis röstitud kodutomati-singi-oasupp.

  • Avatar
    Vasta Jaana 21. oktoober 2018 at 09:41

    Tegin eile köögiviljasuppi, oma lapse lemmikut. Väga lihtne teha, saab kiiresti valmis ja on maitsev ka. Tihti teeme ka aasiapäraseid suppe, minul endal need täielikud lemmikud. Just eile tabasin end mõttelt, et tegelikult võiks rohkem suppe teha, kui viimastel aegadel olen teinud. Kõhule hea 🙂

  • Avatar
    Vasta Pirke 21. oktoober 2018 at 02:47

    Köögiviljasuppi. Põhimõtteliselt nagu ühepajatoit, ainult rohkema vedelikuga. 😀

  • Avatar
    Vasta Johhi 21. oktoober 2018 at 01:19

    Mina tegin just eile kalasuppi, läks lõhe kalapea sisse siis veel fenkolit, sellerit, sibulat, porgandit, porrut. Kogu kupatus haudus vaikselt 2-3 tundi, ja siis kurnasin ja hea puljong sai. Siis sisse porru, porgand, fenkil, väikesed kartulid. Lõhepeast põsed välja, lõhefilee ja tursafilee tükkidena kuuma puljongi sisse ja lasin neil vaikselt küpseda pool h malmpotis. Lõpus sisse üks korralik pits viina ja tehtud. Kuna ma teen suppe päris tihti siis see puljongitegu on ikka põhitöö, FoodStudio puljongeid pole veel proovinud.

  • Avatar
    Vasta Katrin Pihlakas 20. oktoober 2018 at 22:47

    üks lemmikuid oli viimati – kana-klimbisupp

  • Avatar
    Vasta Karmen 20. oktoober 2018 at 22:46

    Kana-köögivilja supp ?

  • Avatar
    Vasta Mari 20. oktoober 2018 at 22:01

    Need food studio puljongid on hullult head! Just ostsin mitu pakki aasia puljongit ja täna hommikul keetsin tatart sellega. Sai selline mõnusa maitsega puder ja röstisin kõrvitsa- ning päevalilleseemneid ka sisse. Mmmm. Mega lihtne ja maitsev. Riisiga teen aeg-ajalt samamoodi puljongiputru. Aga muidu pole ammu suppi teinud. Vist oli borš, mida viimati keetsin, aga kuna mul oli valge-roosatriibuline peet, siis välimuse poolest see supp küll ei õnnestunud. Oli selline hale toon.

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. oktoober 2018 at 20:10

    Ooo, tuli selline supi isu praegu. Kõige viimasena tegingi vist frikadellisuppi, aga muidu lemmikud on ka kana- ja peedisupid kõikvõimalike köögiviljadega 🙂 😛 Polegi kaua aega teinud ja uusi puljongeid ammugi mitte kasutanud. Soovin osaleda loosis! 🙂

  • Avatar
    Vasta Joanna Marie Põldsam 20. oktoober 2018 at 19:30

    Olen juba ammu neid puljongeid maitsta soovinud! Viimati tegin suppi paar päeva tagasi, kui kodus lillkapsas seisis ehk valmis lillkapsa püreesupp! Seekord lisasin supile viimases etapis ka sinihallitusjuustu ja oli imeline! ?

  • Avatar
    Vasta Inga Põlluäär 20. oktoober 2018 at 19:07

    Kana-köögiviljasuppi tegin viimati. Pannil pruunistasin kanafilee sibula ja küüslauguga. Potis vesi keema. Mõni loorberileht vette. Porgand, kartul, lillkapsas, brokkoli tükkideks ja vette. Pruunistatud kanafilee ka juurde. Maitsestasin roosa himaalaja soola ja piparaga. Kasvuhoonest petersell ja till veel maitseks lisaks. Ja imehea supp oligi valmis.

  • Avatar
    Vasta Kärt 20. oktoober 2018 at 17:28

    Tegin viimati Nami-nami juustu-suvikõrvitsasuppi, millele lisasin ka paar kartulit, et saaks toekam. Nii lihtne, aga nii hea :)!

  • Avatar
    Vasta Kaie 20. oktoober 2018 at 17:26

    Tegin aasiapärast kõrvitsapüreesuppi kookospiimaga. Aga nüüd tuli klimbisupi isu ja võtan homme plaani.

  • Avatar
    Vasta Lotte 20. oktoober 2018 at 16:52

    Viimati tegin kanasuppi. Mu laps ainult seda koguaeg nõuabki. Ja suudab ka ikka mitu kaussi sisse vehkida. Muidu ei sööda eriti midagi.
    Minu lemmikuks supiks on aga talupojasupp. No niiii ülihea asi ja kõigele lisaks saab potitäie suppi mingi 5€ teha.

  • Avatar
    Vasta Riina 20. oktoober 2018 at 16:33

    Viimati tegin koorest lõhesuppi. Elukaaslase lemmik on aga seljanka, teen selle loomulikult otsast lõpuni ise. Viimasel ajal olen ka hakanud fännama püreesuppe kuigi suurem laps neid väga ei armasta, tema vaieldamatu lemmik on borš.

  • Avatar
    Vasta M 20. oktoober 2018 at 16:04

    Kana-köögiviljasuppi tegin viimati. Aga nüüd tekkis tunne, et peaks oma kunagist lemmikut, sibulasuppi jälle tegema.

  • Avatar
    Vasta Ege 20. oktoober 2018 at 15:50

    Frikadellisuppi tegin

  • Avatar
    Vasta Annika 20. oktoober 2018 at 13:23

    Kana-klimbisuppi, mis on suur lemmik juba lapsepõlvest :).

  • Avatar
    Vasta Mariann 20. oktoober 2018 at 12:41

    Eelmisel pühapäeval tegin esimest korda borši ja oi kui hea see sai. Mees suppidest ei hooli, seega sõime lapsega nädal aega suppi, nüüd ei taha tükk aega 😀
    Ja meie lemmikud ongi borš, kana-klimbisupp ja piimasupp klimpidega.

  • Avatar
    Vasta Käts 20. oktoober 2018 at 10:25

    Ma üldiselt ei oska väga teha ise suppe, või lihtsam on ju poest osta valmis supp ja soojaks lasta. ISe olen aga proovinud teha küll kanasuppi ja kapsasuppi. Muidu supid meie perele meeldivad.

  • Avatar
    Vasta Kati 20. oktoober 2018 at 10:04

    Viimati tegin frikadellisuppi;)

  • Avatar
    Vasta Kristel 20. oktoober 2018 at 10:00

    Nii ja loetelu alga. Vürtsikas läätsesupp, peedi-õunasupp, rohelise herne supp mündi ja basiilikuga. Kana-klimbisupp, muskaatkõrvitsasupp, tomatisupp, porgandisupp on imehead.
    Hiljuti tegingi rohelist hernesuppi.
    Valmistamine:kott herneid sulama, kaks kartulit keema, peekoni rasv pannile, sibul, küüslauk, Suvikõrvits sisse. Kõik valmis teha ja blenderisse, lisa Merevaik, natuke piima, münti ja basiilikut , spinati lisamine annab ilusa värvi. Söö peekonikõrnete ja tumeda leivaga

  • Avatar
    Vasta Kiisukeauh 20. oktoober 2018 at 09:28

    Frikadellisuppi 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 20. oktoober 2018 at 08:49

    Oeh.. kohe raske on lemmikut valida! Püreesupid, borš, seljanka.. klimbisupp! Viimati saigi borši tehtud, ajasid ikka mõnusa supiisu peale 😀 tuleb vist hommikuks suppi sööma hakata

  • Avatar
    Vasta Kertu 20. oktoober 2018 at 08:23

    Viimati tegin hakkliha suppi hapukurgiga, hea tahe. Kui viitsiks puljongit rohkem keeta, teeks suppe tihedamini. Peabki 10l poti ostma, et saaks korraga rohkem puljoybgit keeta ja sügavkülma panna. Food Studio puljongid aitavad ka muidugi hädast välja.

  • Avatar
    Vasta keiju 20. oktoober 2018 at 04:35

    Viimati sai talupoja suppi tehtud, sealiha ja kruupidega, väga toitev ja nämma

  • Avatar
    Vasta Karen 20. oktoober 2018 at 03:51

    Borš:)

  • Avatar
    Vasta K. 20. oktoober 2018 at 01:12

    Mina tegin viimati hoopis lumepallisuppi 😀
    Järgmisena tuleb kindlasti kana-klimbisupp, mis on ka meie pere üks lemmikutest!

  • Avatar
    Vasta Triin 20. oktoober 2018 at 00:27

    Mulle meeldib kõige rohkem vürtsikas kananuudlisupp, mida oskab teha mu kallis elukaaslane.

  • Avatar
    Vasta Anneli 19. oktoober 2018 at 22:30

    Suppe armastan väga! Kõige rohkem teen boršši, frikadellisuppi, kanasuppi, seljankat ja püreesuppe (tavaliselt lillkapsast).

  • Avatar
    Vasta Eva 19. oktoober 2018 at 22:28

    Hernesupp ?

  • Avatar
    Vasta Gigi 19. oktoober 2018 at 22:23

    Borši. Punased supid on lemmikud.

  • Avatar
    Vasta Liis 19. oktoober 2018 at 21:42

    Friladellisupp oli viimati, see sellest hea et annab teha nii kanahakklihast kui sea või looma omast. Aga tihti saab teha ka kanaklimbisuppi, siis on ka naabri lapsed(mu venna lapsed) platsis ja söömas.

  • Avatar
    Vasta Kersti 19. oktoober 2018 at 21:41

    Frikadellisuppi

  • Avatar
    Vasta Gellu 19. oktoober 2018 at 21:21

    Täna tegin seljankat ,väga hea sai.Minu laps armastab samuti suppe süüa.

  • Avatar
    Vasta Annemarie 19. oktoober 2018 at 21:18

    Viimati tegin boršisuppi, kuid väga pikalt olen tahtnud samuti kana-klimbisuppi proovida teha, sest see on väikese õe lemmik!:)

  • Avatar
    Vasta Relika 19. oktoober 2018 at 20:39

    Kukeseene -viinerisupp oli viimati

  • Avatar
    Vasta Ingrid 19. oktoober 2018 at 20:33

    Seljanka on lemmmik!!

  • Avatar
    Vasta Signe Saar 19. oktoober 2018 at 20:02

    Minu lemmik on kanasupp merevaiguga. ?
    RETSEPT: Pesen kanakoivad külma veega ja panen potti ja lisan vett. Panen pliidile. Keedan umbes 1h. Samal ajal kui puljong keeb siis tükeldan köögiviljad mis lähevad supi sisse(kartul, paprika, sibul, porgand, varsseller) . Kui köögiviljad tükeldatud siis lisan puljongile 1 pooleks lõigatud porgandi ja terve sibula koorega(annab puljongile ilusa kuldse värvi) lisan mõne tera musta pipart ja väheke soola, lisan mõne loorberilehe ning keedan veel puljongit 30min.
    Võtan pliidilt puljongi (kanakoivad tõstan kõrvale jahtuma) ja kurnan puljongi läbi sõela teise potti.
    Kuna köögiviljad juba tükeldatud, siis lisan need kõik pannile v.a kartuli ja röstin kergelt pannil ära. Lisan röstitud köögiviljad puljongisse, lasen supil seni podiseda kuni köögiviljad poolpehmed ja siis lisan kartuli. Seni kuni supp podiseb, eemaldan kanakoibadelt kanaliha ja tükeldan meelepärasteks tükkideks. Lisan liha supile :). Kõige lõpus lisan veel 1 sulatatud juustu paki(merevaik) segan seni kuni see supiga ühte sulab. Maitsestan veel soola ja pipraga kui tunnen vajadust? panen ka ohtralt maitserohelist(tilli ja rohelist sibulat) kõrvale teen alati ahjus röstitud ciabattat küüslauguvõiga ?

  • Avatar
    Vasta Mariann 19. oktoober 2018 at 19:54

    Viimati tegin kanasuppi. Peale puhkust on plaanis teha üks mõnus vürtsikas supp food stoodio Aasia puljongist. See Aasia puljong on nii hea, et seda võiks niisama juua

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. oktoober 2018 at 19:50

    Frikadelli suppi.?

  • Avatar
    Vasta Airi 19. oktoober 2018 at 19:46

    Tegin viimati boršisuppi ema kokkukeedetud boršipõhjast. See on meie pere lemmik.

  • Avatar
    Vasta Kristjan 19. oktoober 2018 at 19:40

    Seljanka

  • Avatar
    Vasta Kaisa 19. oktoober 2018 at 19:37

    Seljanka

  • Avatar
    Vasta Signe 19. oktoober 2018 at 18:59

    Viimati tegin rassolnikut, nii mõnusalt teistsugune supp, kruubid ja hapukurk on selle parim osa. Pikalt arvasin, et see on nii keeruline ja mina küll hakkama ei saa (päriselt muidugi vastupidi). Aga tundub, et varsti läheb klimbisupi tegemiseks, sinu juttu lugedes tuli kohe isu peale 🙂

  • Avatar
    Vasta KÄDI 19. oktoober 2018 at 18:59

    Seljankat tegin viimati. mm

  • Avatar
    Vasta Heli 19. oktoober 2018 at 18:46

    Lillkapsa püreesupp on minu lemmik 🙂

  • Avatar
    Vasta Anette 19. oktoober 2018 at 18:45

    Kanasupp kindlasti

  • Avatar
    Vasta Helika 19. oktoober 2018 at 18:44

    Paar päeva tagasi tegin just boršši, puljongit keetsin täpselt 2,5 tundi. 🙂
    Food Studio puljongid on küllaltki väiksed ja suure potitäie supi keetmine on nende abil suhteliselt kulukas. Küll aga olen neid kasutanud liha hautamiseks ahjus, maitse ja väärtus on väga head!

  • Avatar
    Vasta Jaanika 19. oktoober 2018 at 17:37

    Piinlik tunnistada, aga viimane supp oli selline, et külmutatud juurviljad, mingi suvaline puljongikuubik ja maitseaineid. Ei midagi muud..oli lihtsalt kähku vaja kerget sööki. Aga samas ega ta halvasti ei maitsenud. 😀 muidu olen ikka normaalseid suppe ka teinud 😀

  • Avatar
    Vasta KS 19. oktoober 2018 at 17:25

    Viimati tegin ka kanasuppi:)

  • Avatar
    Vasta Landa 19. oktoober 2018 at 17:23

    Ma tegin viimati supi mis sisaldas #kõikemiskapisüleoli. Ehk siis hakkliha, kruubid, kartul,porgand, suvikõrvits, küüslaaugu kurk, ohtralt sibulat ja küüslauku. Ahjaa, paprika oli ka. Kuna ma eriti ei fänna kodus oma tehtud puljongit ,siis siiani olen kukesuppi selle asemel pannud. Heameelega prooviks kas profid oskavad mulle sobivat puljongit teha 😉

  • Avatar
    Vasta lilllll 19. oktoober 2018 at 17:02

    Mina teen ise ainult püreesuppe… paar korda aastas ostan purgisuppi kah, aga kanasuppi, borši ega hernesuppi (mu lemmiksupid!) pole ma kunagi ise teinud. Kui need puljongid võidaksin, prooviksin kindlalt teha!

  • Avatar
    Vasta Mia 19. oktoober 2018 at 16:41

    Läätse- köögivilja suppi

  • Avatar
    Vasta Liis 19. oktoober 2018 at 16:41

    Tegin viimati kanasuppi.

  • Avatar
    Vasta Kärt 19. oktoober 2018 at 16:23

    Selle jutu peale, et kõik lapsed söövad suppi, tuli mul meelde, et kui ma lasteaias käisin, siis ma lubasin, et kui ma suureks saan, siis ma hakkan kokaks (ei hakanud) ja teen iga päev hernesuppi 😀 Praegu tundub see nii imelik, aga kodus ema tegi mingit rohelist hernesuppi, mis mulle väga ei maitsenud, aga lasteaias oli ülihea kollane hernesupp. Nii hea, et tahtsin iga pääeeev!

    Viimati tegin..hmm… Frikadellisuppi vist. Kuna ma üldiselt proovin kuubikuid vältida, siis ma keedan ka frikadellisupi puljongi ise veisekontidest, mistõttu võtab supp kokku mingi KOLM TUNDI minimaalselt. Aa, ja eelmine kord ma kurnasin oma kaks tundi podisenud puljongikese köögi kraanikausis suurde kaussi, pöörasin hetkeks selja ja peika hakkas selle kohal oma KÄSI PESEMA…

    Seega ma oleks väga tänulik nende puljongite eest, sest mu närvid varsti ei pea enam puljongikeetmisele vastu 😀 😀

  • Avatar
    Vasta janne 19. oktoober 2018 at 16:17

    Boršisuppi?

  • Avatar
    Vasta RITA 19. oktoober 2018 at 16:16

    viimati tegime piimasuppi

  • Avatar
    Vasta Maris 19. oktoober 2018 at 16:10

    Tegin Tom kha goong suppi. Kasutasin just seda sama Food studio Aasia puljongit. Soovitan ??.

  • Avatar
    Vasta Piret 19. oktoober 2018 at 16:02

    frikadellisupp

  • Avatar
    Vasta Ele 19. oktoober 2018 at 15:49

    Kõrvitsasuppi tegin. Muidu teen sageli peedisuppi. Nyyd tuli aga klimbisupi isu peale?

  • Avatar
    Vasta Aveli 19. oktoober 2018 at 15:36

    Kartuli brokoli püreesuppi mervaiguga tegin, nämmm?

  • Avatar
    Vasta Kairi 19. oktoober 2018 at 15:27

    Eile tegin seljankat 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra T 19. oktoober 2018 at 15:22

    Minul on hetkel kodus veiselihaga seljanka potis 🙂

  • Avatar
    Vasta Keity 19. oktoober 2018 at 14:59

    Ainukest suppi mis ma oskan – frikadellisuppi… 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina 19. oktoober 2018 at 14:48

    Viimati tegingi kana klimbisuppi, kuna isu tuli. (Pole rase). Esimest korda tegin korraliku puljongi ise ja puha. Pärast tõdesin, et liiga palju jändamist ühe supi pärast. Hea sai see küll. Ses suhtes on püreekad lihtsamad teha ja maitsevad ka hästi.

  • Avatar
    Vasta Anu 19. oktoober 2018 at 14:47

    Viimati tegin maakoha poe kesisest valikust külmutatud segudest ja fikadellidest kiirelt ühe supi, sündis süüa küll.

    Meie pere hitt on aga mu enda sissetehtud boršipõhjast supp. Kord sügisel vaaritan seda ja siis terve aasta on hea keldrist võtta – kartul ja miski liha sisse ning kõik pistavad suure isuga, isegi lapsed 🙂

  • Avatar
    Vasta Emiilie Kivi 19. oktoober 2018 at 14:39

    Viimati tegin frikadellisuppi. Suppe teen alati algusest lõpuni ise, aga nüüd võiks proovida ka valmispuljongit.

  • Avatar
    Vasta Diana 19. oktoober 2018 at 14:37

    Ei mäletagi, kuna viimati tegin aga lemmik on kanasupp 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 19. oktoober 2018 at 14:33

    Kõrvitsa püreesuppi lõhega, väga nämm. 🙂 minu lapsel ka lasteaias parim päev, kui saab suppi, eriti kalasuppi.

  • Avatar
    Vasta Anna-Maria 19. oktoober 2018 at 14:26

    Kanasuppi

  • Avatar
    Vasta marju 19. oktoober 2018 at 14:21

    Püreesupid-parimad!

  • Avatar
    Vasta Anette 19. oktoober 2018 at 14:18

    Minu lemmikuks on kana-klimbisupp. Alati môtlen, et ostaks poest puljongi, aga olen ise teind. Kana puhastamine on veidi tülikas, aga mitte nii tülikas kui lõhe-kooresuppi tehes kalapuljongi ise keetmine – iga kord raiun endale, et kurjam, see on küll viimane kord ja jârgmine kord ostan poest puljongi. Korra olen poepuljongit kasutand ja olin täitsa rahul. Suppi peaks üldse rohkem sööma!

  • Avatar
    Vasta Liina 19. oktoober 2018 at 14:12

    Viimati tegin kõrvitsapüree suppi 😛

  • Avatar
    Vasta Merili 19. oktoober 2018 at 14:11

    Tegin haigena ise esimest korda elus kanasuppi, sest iseseisvalt elades ei saa ema anuda, et pliiiiiis tee. Suht ok tuli. Ema oma on ikka parem ? Aga ma jumaldan suppe ja need puljonxid prooviks küll ära.

    Also ajasid räige klimbisupi isu peale, aga ma pole kunagi ise klimpe teinud ? Tuleb vanaemalt retsepti lunima minna vist, sest mäletan lapsepõlvest, et ta tegi imehead klimbi-piimasuppi.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 19. oktoober 2018 at 14:04

    Ma ei mäletagi, kuna ma viimati ise suppi tegin, ilmselt väga ammu, kuna supi tegemine tundub nii pikk ja jube protsess minu jaoks. Kuigi supiisu on küll tihtipeale suur.. Ilmselt need puljongid paneksid mind ka rohkem suppe ise tegema 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. oktoober 2018 at 14:00

    Ma tegin viimati kiirsuppi 😀 Tuli selline isu peale. Viskasin potti kartulid, till, viinerid ja puljongikuubiku.
    Done. 😀 Laisa naise supp. Mehele küll õnneks meeldis.

  • Avatar
    Vasta Triinu K 19. oktoober 2018 at 13:48

    Tegin viimati boršisuppi 🙂

  • Avatar
    Vasta tiina 19. oktoober 2018 at 13:47

    Meie peres supid vägagi au sees ja vähemalt üle päeva nõuab kõht suppi. Ei jaksa keegi me peres pidevalt pakse sööke süüa. Lapsed pirtsutavad ka, kui just pole tatar või makaron. Suppides on hea ka see, et saab rikkalikult köögivilju kasutada ja lapsed söövad! Viimane supp oli meil värskekapsasupp 🙂 Ma tavaliselt ostan selleks mitmeid erinevaid kapsalisi (peakapsas, lillkapsas, nuikapsas, vahel ka brokkoli ja rooskapsas). Lisaks panen veel porgandit, sibulat (praen need enne pannil mõnusaks), kartulit, aedube või hoopiski punaseid poolitatud läätsi. Maitsestan köögiviljapuljongi, soola, pipra, kukumi, tilliga. Njam. Kes tahab võib muidugi misiganes liha lisada. Ja Kapsaid palun mitte üleliia kaua keeta, kõik hääd asjad kaovad sedasi ära . Suppidega meil see häda, et väga ruttu saab neile ring peale ja kipuvad liiga sageli korduma 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 19. oktoober 2018 at 13:35

    Borš – ise tehtud ikka kordades paerm kui purgi oma, mitu päeva hea süüa (teisel päeval veel parem kui esimesel) :).

  • Avatar
    Vasta Netz 19. oktoober 2018 at 13:34

    Mina olen suur supifänn, aga ei viitsi ka väga tihti mässata selle tegemisega. Tundub tüütu, aga tegelikult lihtsamgi kui prae vorpimine juuuu. Viimati sai tehtud üks mmmmaitsev seljanks, mida terve pere arrrrmastab!!!!:)

  • Avatar
    Vasta Anna 19. oktoober 2018 at 13:33

    Tegin …kuidas seda nüüd nimetada…? no ma hakkasin tegema ühepajatoitu aga see tuli natuke liiga vedel välja, nii et tegemise käigus muutus ühepajasupiks.?

  • Avatar
    Vasta Ma 19. oktoober 2018 at 13:26

    Mina tegin eile väga keerulist suppi. Mees ostis poest Salvesti hapukapsaborši sealihaga. Mina praadisin hakkliha ja segasin need siis omavahel kokku. Hapukoort panin ka peale. Ja tõesti – mu 1a9k laps armastab suppi alati. Aga 10aastane juba paar aastat on väga pirtsakas suppide osas olnud…

  • Avatar
    Vasta Marelle 19. oktoober 2018 at 13:22

    Viimati tegin hernesuppi … ja nagu tavaliselt, siis “tervele külale”. No kohe ei oska seda suppi väikses koguses valmistada 🙁

  • Avatar
    Vasta Heili 19. oktoober 2018 at 13:14

    Viimati tegin kanasuppi, päris hea tuli. Tegin puljongi ise aga vahel oleks tore kui saaks valmis puljongi võtta. Nii et paluks võitu minu õuele ?

  • Avatar
    Vasta Mari Liis 19. oktoober 2018 at 13:07

    Mu lemmik supp on boršisupp, meeldib ka purgikas aga enda tehtud on hoopis midagi muud. Viimati tegin frikadellisuppi.

  • Avatar
    Vasta Sirle 19. oktoober 2018 at 13:01

    Mina kodus teen suppi vaid endale kui üksi kodus olen, sest mu elukaaslane ütleb, et supp pole toit! Aga ma tahaks teda teist usku pöörata, sest supid on ju nii head! Minu lemmik on kanasupp klimpidega. Ja lapsepõlves armastasin ikka piimasuppi saiaga, siiani maitseb ülihästi! Mul pole Malluka loosides veel kordagi õnne olnud ja loodan, et seekord äkki õnn tuleb ka minu õuele. Olen suur Malluka blogi lugeja ja Malluka suve vaatasin kõik ära. Sügis ootab järelvaatamist, sest mu elukaaslane ei vaata telekat ja ma vaatan siis telekast huvi pakkuvaid saateid ka üksinda järelvaatamisest järgi.

  • Avatar
    Vasta Merks 19. oktoober 2018 at 12:59

    Vabandust aga milleks puljongid on head, kui sul on omal kanakoivad olemas? 🙂 Keedad sa seda toorest koiba ju samamoodi. Korja vaid vaht ära ja tuleb kordades parem puljong, kui veel midagi juurde valades 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. oktoober 2018 at 13:06

      ei keeda ju toorest koiba, enne viskan ahju 😀

  • Avatar
    Vasta Kiku 19. oktoober 2018 at 12:53

    Mina tegin kõrvitsapüree suppi. Vägs maitsv!

  • Avatar
    Vasta Annette Tooming 19. oktoober 2018 at 12:53

    Mina õpetasin oma abikaasale frikadellisupi tegemise ära. Ega seal midagi keerulist polnud, aga kui varem pole harjunud valmistama suppe, siis ikka veidike võtab rohkem aega.
    Seega tegime seda viimati 🙂

  • Avatar
    Vasta Marili 19. oktoober 2018 at 12:53

    Viimati tegin seljankat. Esimest korda ja esimest korda kasutasin ka poepuljongit, just Food Studio oma. Supp tuli väga hea ja Food Studio kaupa kasutaks kindlasti veel!

  • Avatar
    Vasta Kertu 19. oktoober 2018 at 12:47

    Frikadellisuppi tegin eile, sest minu peaaegu 6-ne preili võiks seda hommiku-lõuna ja õhtusöögiks süüa.
    Mulle endale ka maitseb tegelikult ja kui viitsimist, siis teen ise frikadellid ka, maitsevad hoopis paremini 😛

  • Avatar
    Vasta Liisi 19. oktoober 2018 at 12:38

    Viimati tegin hakkliha ja juurikate suppi.
    Valmispuljongeid pole VEEL proovinud.

  • Avatar
    Vasta Kadri 19. oktoober 2018 at 12:36

    Mina tegin ka viimati kana-klimbisuppi ilmselt 🙂 See mu lemmik ja laps sööb seda samuti heameelega. Arvasin ka kunagi, et paras teadus seda valmistada, aga tõesti hea lihtne hoopis!

  • Avatar
    Vasta L 19. oktoober 2018 at 12:32

    Ma tegin viimati Tom Kha’d.
    Nii hea ikka. See mõnus koorene kookosemaitse – nom nom.

  • Avatar
    Vasta :) 19. oktoober 2018 at 12:30

    Täna sõin just viimase tomati-läätsesupi lõpu ära. Vahelduseks huvitav.

  • Avatar
    Vasta Maarja 19. oktoober 2018 at 12:26

    Oii, supid. Mulle väga meeldib suppi süüa, aga kunagi ei leia aega seda vaaritada, sest noh, olgem ausad, mingit suvalist lurri ma süüa ei armasta, aga hea puljongi keetmine võtab jubeda aja. Ja purgisuppe ma süüa ei suuda, lihtsalt mingi vastik kõrvalmaitse on juures ja mitte ei lähe. Kui ma siiski kuidagi vahel harva leian selle aja, et suppi teha, siis esimese valikuna on alati kana-klimbikas. Laste lemmik. Ise nokin klimbid välja, kuna jahu ju põhiliselt ja kui ma juba suppi söön, siis alati mõtlen, et see on ju maru tervislik valik, aga kui seda klimpi nosida, siis nii väga tervislik enam ei ole 🙂 Püreesupid on ka need, mida viitsin teha, saab ruttu valmis ja hea lastele sinna sellist kraami sisse ära peita, mida nad muidu ei võtaks suu sissegi. Aga olen saanud ülihead borsisuppi, mis oli keedetud suitsulihaga. Voh see oli alles maitsev. Igatahes, kui puljong juba valmis oleks, siis teeksin palju tihedamini suppe, kui ma praegu teen. Selle teema peale hakkas mul oma lastest isegi kahju, sest see tuletas mulle meelde, kuidas nad üsna tihti paluvad, et teeme suppi ja mina jään ajapuudusel nende palvetele alla. OMG, aasta ema noh. Endast kahju, lastest kahju. Aga eks ma püüan end parandada. Mis s……, see uuesti :))

  • Avatar
    Vasta L 19. oktoober 2018 at 12:15

    Supi loosis ma osaleda ei soovi, kuid tahtsin lihtsalt öelda, et minul ka rasedusega niiii suur pudruisu tekkinud?? Kuid mul kahjuks pole kedagi, kes teeks ja ma ise ka ei oska teha nii et oleks kohe no hea??‍♀️?

  • Avatar
    Vasta Kadi 19. oktoober 2018 at 12:09

    Jaa! Supp on meiegi peres kindla peale minek! No keha vahest koha nõuab vedelamat toitu.Meie pere üks lemmikutest on kindlasti rassolniku supp.Väiksem,6-aastane poiss võib vabalt seda suppi ühel söögikorral 4-5 taldrikut sisse larpida.Ega me asjata teda Tõnissoniks kutsu! Retsept ise on imelihtne.Las Kardo võtab järgmisel supipäeval tegemisse (kui te muidugi varem juba pole seda suppi ise teinud).
    Ca 500 g sea-või veiseliha ( mina olen siiani sealihast teinud),1 sibul,3 porgandit,5-6 kartulit,3 lihapuuljongikuubikut (minu vaieldamatu lemmik on knorri oma:see,kus ribide pilt peal),ca 1 dl odratangu (ei pea ette leotama,ainult enne supile lisamist läbi loputama),musta terapipart (retseptis on 5-6 tera,ma olen heldem),1 loorberileht,3-4 marineeritud (või hapu) kurki (jällegi minu isklik lemmik on Salvesti maitselt mahe kurk).Serveerimisel võib lisada tilli ja/või lehtpeterselli.
    Ajan vee keema.Samal ajal tükeldan liha pisikesteks kuubikuteks.No sellisteks hea ampsu suuruseks ehk umbes sama suurteks,kui supikartulgi.Hakin sibula ja porgandi tükeldan väiksemateks kuubikuteks.Panen pannile sörtsu õli (mitte palju),praen lihakuubikud kõigepealt läbi,siis lisan pannile korraga nii porgandi,kui sibula;praen veel mõne minuti.Lõpus maitsestan soola ja jahvatatud pipraga (alati ostan liha pisikese varuga,sest poistele meeldib neid praetud liha-porgandi-sibula kuubikuid otse kuumalt pannilt võetuna niisamagi süüa ?).Nii.Keedetud vette lisan 3 puljongikuubikut,loorberilehe,terapipra,veidi soola ka (seda võib aga ka lisada kõige lõpus,sest puljongikuubikud ise juba annavad parasjagu soolast maitset ning kõige lõpus lisatav kurgivedelik samuti,nii et lõpuviimistlusse võib jääda ka soola lisamine).Lisan vedelikule kogu panni-mandi ja ja pestud odrakruubi.Kuna kruup paisub,siis sellega peab arvestama.Mina ei kaalu,vaid panen tunde järgi.Kuna supp peab olema minu silmis ikka parajalt rohke vedelikuga,siis see timmimine tuleb lihtsalt esimese tegemise käigus.Nüüd podiseb supp vaiksel tulel tunnikese.On aega ette valmistada kartulikuubikud.Tunni möödudes õngitsen välja loorberilehe ja lisan kartuli.Kui kartul pehme,lisan hakitud kurgi,lasen vaid hetke vaikselt veel supil keeda ja viimasena lasen kurgipurgist mõnusa sortsu kurgivedelikku.Seda siis samuti timmida maitse järgi.Tuli alt kinni ja head isu!
    Food Studio puljongitest olen maitsenud vaid veiselihapuljongit.Oli ikka hää küll!Kindlasti leiavad tulevikus nad veel tee minu toidukorvi ja kõhtugi.

    • Avatar
      Vasta Kadi 19. oktoober 2018 at 12:24

      Kusjuures väiksemale poisile meeldivad eriti tangud selles supis ja nii ta siis pidevalt palub endale “tanke” juurde lisada.Ma siis ajan kulbiga mööda suppi odratangu taga ja proovin neid tema joks eraldada?.

  • Avatar
    Vasta Siiri 19. oktoober 2018 at 12:01

    Hapukapsasuppi tegin läbikasvanud peekonitükkidega?

  • Avatar
    Vasta Käts 19. oktoober 2018 at 11:55

    Mõned päevad tagasi just tegime sõbrannaga koos kõrvitsapüreesuppi, kõrvitsaseemned veel supi peale ja nii nii maitsev! 🙂

  • Avatar
    Vasta Siram 19. oktoober 2018 at 11:54

    Tegin just eile esimest korda kõrvitsa-porgandi püreesuppi. Kui muidu püreesupid mu lemmikud just pole, siis see eilne supp tuli väga hea.. Aga muidu lemmikud on kanasupp, seljanka ja rassolnik 😛

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. oktoober 2018 at 11:52

    Frikadellisupp on mu absoluutne lemmik. Mitu kausitäit saab ikka korraga ära söödud 🙂 Just üleeile saigi tehtud..

  • Avatar
    Vasta Merli 19. oktoober 2018 at 11:51

    Tegin viimati kanapuljongist kukesuppi. Mu lastel on ka supp alati kindla peale minek. 😀

  • Avatar
    Vasta Ele 19. oktoober 2018 at 11:46

    Tavaliselt teen a’la segasuppe 😀 mitte mingi retsepti järgi, ning panen seda mida on. Samuti kõik söövad ja kiidavad.
    Rohkem olen teinud seljanka , kanasupp , hakkliha-kapsa supp, hernesupp( tüütu herneid keeta), Boršš, frikadelli, riisi-kana supp, peedisupp. Tglt me suured supitegijad, kord nädalas kindlasti! Sügavkülma juurikate jääke varutud , et puljongit keeta , ning palju maitsetaimi.

    Võit oleks tõeline maiuspala! Polegi poepuljongitega proovinud.

  • Avatar
    Vasta Marge 19. oktoober 2018 at 11:37

    Meie pere kõigi lemmik on boršisupp ja lisaks on eraldi meeste lemmiksupp hernesupp (ehk siis mehe ja poja lemmik).

  • Avatar
    Vasta M 19. oktoober 2018 at 11:30

    Tavaliselt ei tule selle peale, et võiks suppi teha. Kuigi sööks küll, kui keegi teeks 😀 Viimati sai ilmselt kanasuppi tehtud 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariliis 19. oktoober 2018 at 11:30

    Tegin eile hakklihasuppi. Aga täiega tahaks pelmeeni või kana-klimbisuppi teha, aga mees ei söö ja mitut sööki ei viitsi teha. 😀 lapsed see eest jumaldavad borši ja seljankat (neid ei söö jälle mina), siis on hea poest purk võtta ja saab mõne minutiga valmis 😀

  • Avatar
    Vasta Greete 19. oktoober 2018 at 11:28

    Ma ei ole ka väga supiinimene… teen kodus ainult frikadellisuppi ausalt öeldes.
    Aga mu laps kiidab alati lasteaia boršisuppi… pean end ikka kokku võtma ja tegema.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 19. oktoober 2018 at 11:23

    Telli Kardolt guljašh suppi sealihast, meieperemeeste lemmik :)!

  • Avatar
    Vasta R. 19. oktoober 2018 at 11:21

    Viimati tegin boršši, purgi oma. Peale tööd hea kiire variant, aga kui rohkem vaba aega, eelistan ka alati otsast lõpuni ise tehtud suppi. Olen päris suur puljongikasutaja, niiet mul oleks ülihea meel need võita! 🙂

  • Avatar
    Vasta Inga 19. oktoober 2018 at 11:20

    Õnneks sööb meie pere ka väga hea meelega suppi. Viimati tegime frikadellisuppi – see on alati lapse lemmik!

  • Avatar
    Vasta Liis Meer 19. oktoober 2018 at 11:15

    Minu lemmik supp on kana-nuudli supp. Seda teen täpselt nii nagu vanaema mul tegi. Kuna ma ka natuke laisk siis kasutan puljongi kuubikut ja isegi 2 lähb kanakoibadega koos keema.
    Alguses kanakoivad keevad koos puljonksiga 1 tund. Tõstan kanad jahtuma ja kurnan selle vedeliku läbi. Siis kartul tükkideks (4 suuremat), porgandid tükeldada.
    Kurnatud puljonksile lisan juurde veel vee ja ja kui läheb liiga maitstuks siis lisan Degustat sinna juurde. Kõigepealt porgand (keeb 5 min) siis nuudlid sisse väikesteks tükeldatud ja siis kartul. Kanaliha hakin ka alati hästi ära ja suuri tükke sisse ei jäta.
    Minu, mu mehe ja isegi mu aastane aööb hea meelega seda.

  • Avatar
    Vasta K 19. oktoober 2018 at 11:11

    Juhhu, viimane supp saigi FS puljongist…veise omast, viskasin sisse hunniku köögivilja ja eelmise päeva toorvorsti nö jäägid, väga hea sai:)

  • Avatar
    Vasta Tuuli 19. oktoober 2018 at 10:52

    Viimati tegin vürtsikat kõrvitsapüreesuppi

  • Avatar
    Vasta Irmi 19. oktoober 2018 at 10:45

    Seljankat tegin viimati ?

  • Avatar
    Vasta Sigrid Osa 19. oktoober 2018 at 10:43

    Minu nn firmaroog on suitsujuustu supp krutoonidega.
    Aga vähem pidulikel päeval teen/sõln igasuguseid. “Veidramatest” ehk hapukapsasupp ja köögivilja-piimasupp. Neid väga tihti ei tee, sest elukaaslane pirtsutab. Tihti näeb meik nuudlisuppi, boršši, talupojasuppi 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 19. oktoober 2018 at 10:41

    Viimati tegin frikadellisuppi ? Sai imehea, lisasin šampinjone ka sisse ja kooslus ?

  • Avatar
    Vasta Kati 19. oktoober 2018 at 10:39

    Hernesupp, lihtsalt lemmik.

  • Avatar
    Vasta Reelika 19. oktoober 2018 at 10:39

    kõrvitsa-püreesupp

  • Avatar
    Vasta T. 19. oktoober 2018 at 10:38

    Meil on nädalavahetusel plaanis just koorest kalasuppi teha. Ise ei fänna võib olla nii palju aga lapsed on täiega in supiga. Sama teema. Lasteaias öeldi ka , et supiga on lapsed tasa ja söövad 😀 Ja kodus ka alati heameelega tullakse sööma.

  • Avatar
    Vasta Kaja 19. oktoober 2018 at 10:38

    Supid on meie pere lemmikud! Kui menüüs on supp, siis pole kunagi probleemi, et lapsed viriseks toidu üle.
    Kaks korda nädalas on kindlasti supi päev. Meie vaieldamatud lemmikud on koorene lõhesupp, hakklihasupp ja borš.
    Food Studio puljongeid kasutan lõhesupi ja hakklihasupi tegemisel. Ja risotto valmistamisel on nende kanapuljong super. Borši keedan alates puljongist ise. Kuigi valmispuljongid on minu köögis oma koha leidnud, siis mitte miski ei saa vastu veise Osso Bucco tükist keedetud koduse puljongi vastu.

  • Avatar
    Vasta K. 19. oktoober 2018 at 10:37

    viimati tegin lõhesuppi, täiesti retseptivabalt. Minu meelest supid ongi sellised mõnusad, kus mööda panna väga ei anna, kui puljong on korralik, siis tuleb supp ka hea.
    Ma täiega fännan suppe, peaksi sagedamini tegema, nii et neid puljongeid prooviks küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 19. oktoober 2018 at 10:31

    Kõige parem supp mis oleme otsast lõpuni teinud on seljanka ,nii hea oli .
    Oleme ka Tangudega suppi teinud (suitsu kondiga) jällegi oli väga maitsev.
    Kunagi sai ostetud päris tihti purgisuppe aga no need pole enam need kui ikka ise teed.
    Eriti hea on suvel grillipeal suppi keeta,maitse on minumeelest täitsa teistsugune kui näiteks pliidil teha.
    Selle suvehitt mis me suppidest tegime ikka värskekapsa supp.
    Kanasuppi pole enam täpselt aasta teinud kuna mehega oksendasime mõlemad (kana oli pahaks läinud ):D

  • Avatar
    Vasta Helena 19. oktoober 2018 at 10:26

    Viimati tegin boršši 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 19. oktoober 2018 at 10:25

    Viimati tegin hernesuppi, purgi oma.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 19. oktoober 2018 at 10:22

    Mulle meeldivad enda tehtud supid rohkem, kui poe omad. Siiski sai viimaeti tehtud poest ostetud kanasuppi. Kui aus olla siis polnud eirit hea asi. Ise teen sügisel purki seeneseljanka põhjad, siis talvel hea teha 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 19. oktoober 2018 at 10:21

    Kana-nuudlisupp lemmar

  • Avatar
    Vasta triin 19. oktoober 2018 at 10:19

    Seljankat purgisupist ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. oktoober 2018 at 10:13

    Minu kihlatu teeb üldiselt vürtsikaid aasiapäraseid suppe. Tavaliselt kana ja kookospiimaga. Viimane kord oli ilma kookospiimata, vaid hoopis toorjuustuga, praadis veel peekonit ka peale.
    Ma ise ei viitsi ka väga suppe teha, aga kui ta teeb, siis söön hea meelega.

  • Avatar
    Vasta Katrin 19. oktoober 2018 at 10:13

    Frikadellisupp, hernesupp, hapukapsasupp.

  • Avatar
    Vasta Eliina 19. oktoober 2018 at 10:12

    Tegin eile köögivjljapüreesuppi (kartul, porgand, seller, kapsas, pudelkõrvits ehk siis kasutasin kõik olemasoleva ära) ja peale röstisin kõrvitsaseemneid.

  • Avatar
    Vasta Maiken 19. oktoober 2018 at 10:08

    Kõrvitsa-sibula-porgandi püreesuppi, kukeseened, seemned ja kõrvitsakrõpsud peale.. mmm:)

  • Avatar
    Vasta KristelN 19. oktoober 2018 at 10:06

    Meie pere lemmik on hakkliha-tomatisupp. Imelihtne teha, imeamitsev. 3-aastane sööb alati mitu kaussi 🙂

  • Avatar
    Vasta Anette 19. oktoober 2018 at 10:05

    Mulle meeldib klimbisupp peekoniga ja borzz . Täna teengi klimpe :3

  • Avatar
    Vasta Liis 19. oktoober 2018 at 10:04

    Tegin ka oma arust suppi eile. Hiina pärast riisinuudlitega. Kokku tuli nagu ma oleks märja pasta teinud 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 19. oktoober 2018 at 10:02

    Liiga ammu ja ma absoluutselt ei saa aru, miks. Tõepoolest, supp on kiire, lihtne ja kindla peale minek ja laste jaoks. Aga sain praegu täiega inspiratsiooni.

  • Avatar
    Vasta Ines 19. oktoober 2018 at 09:56

    Viimati tegin koorest püreesuppi erinevatest juurviljadest ja peale röstisin peekonit. Väga maitsev!

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 19. oktoober 2018 at 09:51

    Rossolnikut tegin just paar päeva tagasi

  • Avatar
    Vasta marka 19. oktoober 2018 at 09:50

    mina eriline supifänn ei ole, ainuke supp mida ise teha viitsin on taisupp. selline mõnus kookospiimaga vürtsikas kanasupp koos seente, kirsstomatite ja sibulaga. läheb peale nii suurtele kui väikestele ja imelihtne on seda valmistada 🙂

  • Avatar
    Vasta Keiu 19. oktoober 2018 at 09:47

    Oi mul oleks neid nii vaja 🙂 tavaliselt teen kana-või frikadellisuppi. Tegelikult võiks ja peaks paaaaaaalju tihedamalt suppe tegema, lastele väga maitsevad kõik supid.

  • Avatar
    Vasta Liisi 19. oktoober 2018 at 09:45

    Eile tegin frikadellisuppi. Frikadellid tegin ise, sest poe valmiskraam mulle ei maitse. See aasta tegin ka esimest korda purkidesse boršipõhja ja see sai küll hea.

  • Avatar
    Vasta Katrin 19. oktoober 2018 at 09:41

    Supp on kindlat nädalavahetuste lõunamenüüs. Nädala sees saavad lapsed oma supi ülepäeviti koolist, Absoluutne lemmik on peedi.hakklihasupp. Isetehtud PÄRIS kanasupp oli ka hitt, aga väsisin supikanast 3-4h puljongit keetmast ning seetõttu on FS Goods muidugi elupäästja.
    Ainuke AGA on see, et meil tehakse suppi ikka min. 5l potiga ja sinna läheb minimaalselt 3 liitrit puljongit. Täishinnaga kahjuks seda 3 liitrit FS Goods puljongeid iga kord osta on suhteliselt rahakotimõrv.

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. oktoober 2018 at 09:38

    Uhhaad tegin vist viimati. Mul 2 erinevat suppi ongi, mida teen. Teine on frikadellisupp

  • Avatar
    Vasta Mari 19. oktoober 2018 at 09:37

    Ma ei oska üldse suppe teha. Aga katsetasin ükspäev just tomatipüreesuppi ja see kuramus tuli nii hea, et olen valmis nüüd juba raskemaid püreesuppide retsepte proovima 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 19. oktoober 2018 at 09:34

    Mulle väga meeldivad supid. Üldiselt keedan kõik puljongid ise, siis saab maitse enda moodi seada aga FS puljongid on ka maitsvad, neid kasutan nt risotto või muude söökidega kui pole enda puljongit parasjagu külmas valmis.

    Olen katsetanud igasuguseid tuntud klassikuid aga viimasel ajal lähen loominguliselt ja teen sellest, mis parasjagu kodus olemas. Viimati avastasin sügavkülmast lambaribid, sahvris oli üks poolik kapsapea, veidi kartuleid ja porgandeid ja maitserohelist ja mõnus supike saigi valmis. Suure mereannisõbrana jumaldan ka head bouilabaissei ja Aasia köögist naudin korralikku Vietnami Phod. Mõnus aromaatne ja selge leemeke ja siis ise timmid oma kausi vastavalt sellele, mis parajasti isutab (laim, idud, koriander jne).

    Väga hea kiirsupp on ilma lihata borš! Ausalt ei uskunud, et maitse saab nö õige ja lihast puudust ei tunnegi.

  • Avatar
    Vasta Nele 19. oktoober 2018 at 09:33

    Seljanka. Meie pere lemmik!

  • Avatar
    Vasta Evelin 19. oktoober 2018 at 09:33

    Ma teen päris head seljankat, aga ükskord otsustasime vennanaisega liha asemel hoopis lõhet panna ja see kalaseljanka maitses mulle isegi veel rohkem.
    Mul oli kunagi üks ulme hea vürtsikas suitsujuustuga kõrvitsasupi retsept, aga ma olen selle vist ära kaotanud, ei leia enam kusagilt:(

  • Avatar
    Vasta Svetlana 19. oktoober 2018 at 09:26

    Ma teen tavaliselt hernesuppi, boršši, vürtsikat läätsesuppi, tom khad ja koorest seenesuppi teinekord ka. Tahaks väga proovida seda klimbisuppi…tundub hästi lihtne aga maitsev.

  • Avatar
    Vasta Anu 19. oktoober 2018 at 09:13

    Ma ise olen täiega supiininene ? võin igapäepäev süüa ja ka teha! Viimati tegin vist seljankat!! Überhea ja toitev, hapukoort panen absoluutselu igale supile, ma ei teagi miks aga supp maitseb nii paremini!

  • Avatar
    Vasta Kata 19. oktoober 2018 at 09:09

    Koorest lôhesuppi:))) nomnom

  • Avatar
    Vasta Doris 19. oktoober 2018 at 09:09

    Hakkliha supp ?

  • Avatar
    Vasta Kaia 19. oktoober 2018 at 09:08

    Mina tegin eile kõrvitsapüreesuppi suitsujuustuga 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 19. oktoober 2018 at 09:07

    Kana-nuudlisupp, kiire ja lihtne valmistada 🙂

  • Avatar
    Vasta RK 19. oktoober 2018 at 09:06

    Meie pere lemmikud on isetehtud borš ja frikadellisupp. Kui kiire, sööme purgikaid ka, aga ise tehtud maitseb paremini. Kunagi lolli peaga proovisin ise frikadelle kah teha ja oh õnnetust- enam poest osta ei taha 😀 Kanasuppi sööme ka hea meelega.

  • Avatar
    Vasta Laura 19. oktoober 2018 at 09:05

    Frikadellisupp on kindlapeale minek, see on muidugi ainuke, mida ma julgen ja oskan teha. Kui ma mingit muud suppi tahan (seljanka, borš..), siis ostan purgisuppe. Ma kujutan ette et kui ma peaks need valmis puljongid saama, siis mu mees oleks ka veits õnnelikum, saab ehk midagi muud ka lõpuks süüa.

  • Avatar
    Vasta Suusi 19. oktoober 2018 at 09:03

    Kanasuppi. Puljongi olengi siiani ise keetnud, aga kuna see nii aeganõudev on, seetõttu ei viitsi väga sageli supitamist ette võtta.
    Aga võitu paluks vähemalt seekordki :), ma pole eales midagi võitnud, võidu puhul kade ei oleks- jagaks sugulastele ka.

  • Avatar
    Vasta Liisu 19. oktoober 2018 at 08:58

    Olen täielik juustuhull, seega minu lemmiksupiks juustusupp. Üks hää puljong muudab ka kõik püreesupid imeliseks.

  • Avatar
    Vasta Kellu 19. oktoober 2018 at 08:58

    Meile maitseb hernesupp 🙂 sööme seda tihedamini, kui ainult vastlapäeval. Endale meeldib porgandi püree supp, mille peale mees nina krimpsutab, kuna tema arvates on püree supid nagu beebide toit 🙂 divorce

  • Avatar
    Vasta Riin 19. oktoober 2018 at 08:58

    Kanasupp nuudlitega… nämmnämm

  • Avatar
    Vasta Ülle M 19. oktoober 2018 at 08:57

    ..isegi lapselapsed söövad foodsi kalapuljongist tehtud suppi, mis on nede pirtsakusastet arvestades korralik tulemus. aga lemmik on foodi kodulhelt leitud porgandipüreesupp kookospiimaga. Tükeldad 300 g porgandeid, paned potti koos oliiviõliga ning kuumutad natuke, lisad aasia puljongit ja keedad, kuni porgand on pehme. Mikserdad porganid püreeks ja lisad 300-400 ml kookospiima. Peale võib puistatat natuke musta pipart.

  • Avatar
    Vasta Signe 19. oktoober 2018 at 08:56

    Viimati tegin pelmeenisuppi.enda lemmik kanasupp ja kala. Aga lastele läheb alati igailmaga borss.

  • Avatar
    Vasta Getu 19. oktoober 2018 at 08:56

    Viimati tegime frikadellisuppi, meie arvates kõige lihtsam ja parem. Küll aga tahaks väga proovida kana-klimbisuppi, seega jään lootma, et loosiõnn naeratab 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 19. oktoober 2018 at 08:55

    Viimati tegin frikadellisuppi. Frikadellid tegin ise, sellised korralikud. Meil on supp kord nädalas menüüs ja tavaliselt teen ise ikka kõik otsast peale, nii tuleb kõige maitsvam. Ma olen üldiselt selliste nõukaaegsete suppide austaja ja valmistaja. Erandiks on ainult kana-suvikõrvitsasupp ( mida olen vahel asendanud ka kõrvitsaga). Teen seda vokkpanniga. Kõigepealt panni porgand ja sibul, passeerin neid natuke ja siis hakkan vähehaaval juurde lisama suvikõrvits, kartul, lillkapsas. Puljong peale ja keema. Keedan kuni kõik on pehme, tambin pudrunuiaga pudiks, kui ei viitsi kombaini määrida. Teises pannis praen kanafilee, maitsestan karriga ja sulatan sekka ühe sulatatud juustu. Lõpuks segan kõik kokku. söövad ka need, kes muidu juurikaid ei armasta 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. oktoober 2018 at 08:55

    Meie pere lemmikud on ikka klassikud: kanasupp klimpidega, borš ja seljanka. Kana oma keedan ilusti algusest kondiga tükkidest puljongi(ahju ei pane, vaid korjan vahepeal vahu ära pealt). Seljankal niisamagi niipalju maitset ja boršiga veidi lihtsustan küll puljongi osas, sest vot nii kaua ei viitsi keeta, kui seal vaja oleks. Aga ülejäänu ikka nullist, peet ja värske kapsas ja asjad 🙂

  • Avatar
    Vasta Agnes 19. oktoober 2018 at 08:54

    Viimati tegin seljankat. Tahan hirmsasssssti seda klimbisuppi nüüd, aga seda lasen mehel teha! Saadan selle postituse talle, võtku eeskuju. ?

  • Avatar
    Vasta Anu 19. oktoober 2018 at 08:53

    Kana-klimbisupp on meie pere lemmik. Puljongi teen ise, sest pole raatsinud neid valmis kujul ostma. Aga muidu teen tihti ja palju suppe, näiteks kõrvitsapüree supp ingveriga… mmmmmm.

  • Avatar
    Vasta K. 19. oktoober 2018 at 08:53

    Viimati tegin ise frikadellisuppi 🙂

  • Avatar
    Vasta Karolin 19. oktoober 2018 at 08:52

    Minu lemmik on kodune lihaseljanka 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 19. oktoober 2018 at 08:52

    Minu lemmik supp on kana-borš šampinjonidega ?

  • Avatar
    Vasta kb 19. oktoober 2018 at 08:52

    Frikadellisupp kukeseentega ja hernesupp 🙂

  • Avatar
    Vasta Eike 19. oktoober 2018 at 08:51

    Viimane supitegu oli seljanka täitsa nullist. Ei mingit purgikat ega miskit muud valmis produkti, mis oleks elu sel päeval kergendanud. Võttis ikka mitu parajat tundi, aga valmis ta sai ja aii kui hea??

  • Avatar
    Vasta Kerli 19. oktoober 2018 at 08:49

    Viimaseks supiks oli meil koorene forellisupp 🙂

  • Avatar
    Vasta Krk 19. oktoober 2018 at 08:48

    Lemmik on vanaema tehtud värskekapsasupp, aga mul endal pole õnnestunud seda järele teha. Arvan, et mul tuleb keskmisest paremini välja hoopis frikadellisupp (kasutan veisehakkliha).

  • Avatar
    Vasta Eff 19. oktoober 2018 at 08:48

    Tomatisupp veisehakklihaga on mei üks lemmikutest. Väike preili tunnistab ainult kanasuppi ?
    Hea puljongi keetmine on ainult tüütu ja võtab aega.

  • Avatar
    Vasta Katariin 19. oktoober 2018 at 08:48

    Kõrvitsapüreesuppi!

  • Avatar
    Vasta Sole 19. oktoober 2018 at 08:47

    Eelmisel nädalal tegin frikadellisuppi. Frikadellid teen ka kusjuures alati ise, sest poe omad on nii maitsetud. Supp on hea, aga kahjuks pole siiani sellist supi maitset saavutanud nagu vanasti vanaema tegi. Tema kusjuures riivis porgandid supi sisse, et ma neid välja nokkida ei saaks ja oma juurviljad ikka ära sööks ?

  • Avatar
    Vasta Mi 19. oktoober 2018 at 08:46

    Klimbid on üliluhtsad – muna, jahu ja supivedelik. Kõigepealt segad muna ja jahu ning siis vastavalt vajadusele supileeme. Et ei jääks liiga vedel ega liiga paks 🙂
    Ise tegin viimati borši esimest korda elus ja super hea sai!

  • Avatar
    Vasta Lilian 19. oktoober 2018 at 08:44

    Tomati-hakklihasupp??

    Pane potti meelepärased juurikad ja natukene kartulit . Pane keema ja noh muidugi maitsesta ka . Prae samal ajal hakkliha pannil . Lõigu tomatid tükkideks ja lisa supile. Lisa ka hakkliha. Et saada natukene tomatisemat maitset, lisa tomatipastat ja võib ka puruatatuid tomateid . Kõik oleneb kui tomati sõber oled. ..
    Lase kogu krempel keema ja oota kuni kartul valmis.

    Lõpuks kui asi valmis pane kaussi ja kaunista törts äädikaga ???okei seda ei pea panema aga mulle meeldib . Lisab särtsu …. oo ja nüüd seda kirjutades tuli mõte hoopis tobascot lisada?‍♀️see võib hea olla ?? igaatahes põhiline on et naudiks ?

  • Avatar
    Vasta Helle-Mari 19. oktoober 2018 at 08:42

    Kõrvitsapüreesuppi, kahjuks ainuke supp mida teinud olen. Samamoodi ei ole viitsimist ja oskust muud teha aga supid väga maitsevad. Hea meelega prooviks neid puljongeid ! :p

  • Avatar
    Vasta Helina 19. oktoober 2018 at 08:42

    Mina üldiselt suppe väga ei armasta, väga harva teen. Põhiliseks supiks on makaroni piimasupp mida tuleb teha kui laps nõuab.

  • Avatar
    Vasta Liis 19. oktoober 2018 at 08:42

    Viimati tegin ise puljongi lambakondist ja sisse viskasin borsi asjad..
    päris hea ajakese võtab see keetmine, aga on tulemust väärt ka !
    Nüüd aga beebi tulemas ja alguses kindlasti ei jõua ise mingit puljongit keeta.. siis oleks see suureks abimeheks 🙂

  • Avatar
    Vasta Thea 19. oktoober 2018 at 08:41

    Meie pere laste lemmik on ka boršisupp rohke hapukoorega:) Viimati tegime aga kalasuppi.

  • Avatar
    Vasta Katrin 19. oktoober 2018 at 08:41

    Kana-nuudlisuppi tegin viimati.
    Aga muidu ikka seljanka, frikadellisupp või borš
    Ja makaroni- piimasupp. Järgi ei jää midagi.
    Kiirel ajal valmis puljong ikka super!

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. oktoober 2018 at 08:41

    Viimati tegin frikadellisuppi just Food Studio puljongiga. Niiiiii hea. Tahan veel!!!

  • Avatar
    Vasta Agne 19. oktoober 2018 at 08:40

    Oleme oma peres eesmärgiks võtnud, et nädalas korra peab supp menüüs olema. Viimaseks supiks oli värskekapsaborš.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. oktoober 2018 at 08:40

    Parim on lõhesupp. Isegi mu toidu suhtes valiv 5aastane sööb seda suppi isuga. ?

  • Avatar
    Vasta Helle-Mari 19. oktoober 2018 at 08:40

    Ikka kõrvitsapüreesuppi. Peale selle ei teegi üldse suppe. Väga tahaks neid puljongeid ära proovida. Samamoodi muidu supid väga maitsevad aga ei oska ja viitsi 😀

  • Avatar
    Vasta Liis Krislin Jõgi 19. oktoober 2018 at 08:40

    Hakklihasuppi

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. oktoober 2018 at 08:39

    Boršisuppi tegin üleeile alles. See meie pere lemmik ja eriti läheb peale lastele.

  • Avatar
    Vasta Margit 19. oktoober 2018 at 08:37

    Kanasupp oli viimati 🙂 Kanakoibadest ja mugulsibulast keetsin puljongi, kui puljong valmis, siis panin sinna sisse kartulid ja poest ostetud sügavkülmutatud juurikapaki (rimi mehhiko köögiviljad seal on oad ja minimais jms sees), siis tegin klimbid veel sisse ja kõrval pannil praadisin sibula ja hautasin purustatud tomatid + tomatipasta ja lõpuks valasin kõik kokku 🙂 Mulle väga maitseb, lastele mitte väga 😀 Nemad eelistavad traditsioonilisemat kanasuppi ilma tomatipastata 🙂

  • Avatar
    Vasta Enely 19. oktoober 2018 at 08:37

    Mu laste vaieldamatu lemmik on tomati-hakklihasupp.

  • Avatar
    Vasta Enely 19. oktoober 2018 at 08:36

    Kanaklimbisupp ja borš on kaks suurt lemmikut, mida koguaeg teen. Ja meie peres supp ka kindla peale minek, laps koguaeg ütleb suppi ja suppi ??

  • Avatar
    Vasta Triin 19. oktoober 2018 at 08:36

    Meie pere on üsna supisõber. Lemmikuimad frikadellisupp ja hernesupp, aga üks eriti mõnus viirusetõrjesupp on minu kanasupp rohke küüslaugu ja ingveriga. Kõigepealt vaja keeta muidugi puljong või kui ei viitsi, siis osta poest ? siis puljong keema ja tükeldatud kanaliha sisse, pakk külmutatud juurikaid, nuudlid, peeneks hakitud ingver ja küüslauk (viimane jääb eriti hea, kui eelnevalt ära praadida, samas kaotab siis rohkem kasulikke aineid). Vahel lisan supile ka šampinjone või kukeseeni ja mõnikord teen kookospiimaga ja lisan veel sidrunheina ? See on selline hea supp, et mis kodus leidub või mille järgi isu on ja saab teha täpselt nii nagu just sel hetkel tuju on!

  • Avatar
    Vasta Triin 19. oktoober 2018 at 08:36

    Teen suppi iga nädal, viimati tegin koorest lõhesuppi. ?

  • Avatar
    Vasta Geidi 19. oktoober 2018 at 08:36

    Mina tegin viimati kana-klimbisuppi. Aga supiposti lugedes on nüüd kalasupi isu.

  • Avatar
    Vasta Karo 19. oktoober 2018 at 08:34

    Meile meeldib frikadellisupp ja hakklihasupp ! Aga kana puljongist meeldib mul teha koorest riisi ?
    Üli hea ja mõnus siidine 🙂
    Loosis osalen hea meelega 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 19. oktoober 2018 at 08:33

    Oi, see borši supp ajas praegu mega isu peale…peakski millagi tegema! Aga hetkel podisevad potis kanakoivad, teen kanasuppi, aga kuna ma ei ole eriline klimbimeister, siis teen nuudlitega, kindlasti basiilikt sisse veidi ja käib küll! JA tegelikult mulle meeldib kana-klimbisupp aga mu klimbid ei ole kunagi tulnud sellised nagu ema mul teeb, siis olen loobunud ja lepin nuudlitega seal supis 🙂

  • Avatar
    Vasta kristel 19. oktoober 2018 at 08:33

    Frikadellisupp pere lemmik. Porgand, kartul, topelt kogus frikadelle ning tilli.

  • Avatar
    Vasta Ülve 19. oktoober 2018 at 08:32

    Viimati aga tegin juustu-lillkapsa püreesuppi, oma lapse nõudmisel? tuli päris hea välja.

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. oktoober 2018 at 08:30

    Viimati tegin vist kõrvitrapüreesuppi. Mulle täiega meeldivad, ainult et minu noorim laps arvab alati, et püreesupid on sama vastikud nagu need püreed, mida beebina anti. Piisab ainult peale vaadata ja võib mängima tagasi minna.

  • Avatar
    Vasta Kristina 19. oktoober 2018 at 08:30

    Viimati tgin purgisuppi – seljankat. 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. oktoober 2018 at 08:30

    Ma tegin viimati suppi mille nimi oli :see mis kapist leiad supp 😀
    Ehk siis kartul,porgand,eelmosest päevast järgi jäänud grillliha,ribikont,kûlmutatud juurviljad,puljong,maitseianed ja sibul/küüslauk 😀

  • Avatar
    Vasta Anne Kallasmaa 19. oktoober 2018 at 08:30

    Hapukapsasupp sealihaga

  • Avatar
    Vasta Evelin 19. oktoober 2018 at 08:28

    Seljankat tegin, täiendasin salvestit 🙂 Aga lemmikud mis kodus algusest lõpuni ise teen on kanasupp ja boršš. Vahel harva ka hapukapsasupp või kalasupp..

  • Avatar
    Vasta Ülve 19. oktoober 2018 at 08:27

    Borši supp ning hapukapsas Uppsala on meie pere lemmikud ?

  • Avatar
    Vasta Yutulind 19. oktoober 2018 at 08:19

    Hapukapsasuppi peekoniga…mm mm!

    • Avatar
      Vasta Liisa 19. oktoober 2018 at 09:00

      Jumaldame mehega suppe ja peale FS puljongeid on neidkohe eriti hea teha! Eriti sellistel appi-kui-kiire-aga-nälg-tapab päevadel. Siis on valmis puljong ja külmitatud juurikad sisse ja voila!:)
      Muidu armastan ka lõputult püreesuppe. Kõrvitsa-ingveri või lillkapsa!
      Või siis ise algusest peale keedetud kanasupp rohke porgandi ja tilliga! Ohh!
      Samas abikaasa lubab mulle juba 5 aastat oma imelist seljankat teha. Ei tea, kas see oli mingi ära sebimiseks vajalik lause, aga igakord kui meelde tuletan seda hakkavad mingid vabandused tulema. Et pole piisavalt suurt potti (ahahah!) või “me sööme seda siis nädalaega!” või “sinna läheb nii palju asju sisse!”

      Aga, jaa, supid on head!

  • Avatar
    Vasta K. 19. oktoober 2018 at 08:17

    Skumbriakonservist kalasuppi. Küüslauk, kartul, mar kurk ja hakklihamaitseaine ka. Väga hea!

  • Avatar
    Vasta KETU 19. oktoober 2018 at 08:05

    Tegime viimati hakklihasuppi.

  • Avatar
    Vasta Triinu 19. oktoober 2018 at 08:05

    Meie laste lemmik on pelmeenisupp 🙂 Nende väikeste pealinna pelmeenidega, aga saab ka suurtega teha!

  • Avatar
    Vasta Kaatja 19. oktoober 2018 at 07:20

    Kui oleks minu teha, siis ma söökski ainult suppe! Puljongi keedan tavaliselt ise kanakoibadest. Lihtsaim supp koosneb üldjuhul nendest koostisosadest, mis kodus saada on. Ja vaesemehe seljanka.. mm..

  • Avatar
    Vasta Mirjam 19. oktoober 2018 at 06:41

    Mina teen kiirel päeval punast frikadellisuppi. Riivin jämeda riiviga porgandit, viskan sisse paki frikadelle ja peotäie nuuudleid ning ühe purgi purustatud tomateid. Muidugi käib juurde ka puljong. Süüakse ja kiidetakse 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätu 19. oktoober 2018 at 06:31

    Kuuseriisikasuppi. Ulme hää! ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. oktoober 2018 at 23:42

    Viimati tegin kana-nuudlisuppi. Sellele keetsin ise puljongi, aga näiteks frikadellisupi tegemisel olen Food Studio tooteid kasutanud küll. Seega kastitäis head kraami kuluks marjaks ära, et veel rohkem suppi teha saaks ❤

  • Avatar
    Vasta Greete 18. oktoober 2018 at 23:35

    Koorest lõhesuppi tegin, njamnjam 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaire V 18. oktoober 2018 at 23:07

    Viimati tegin rassolnikut , ainult marineeritud kurki ei pannud supi sisse , vaid hakkisin kausi sisse ja kes soovis pani omale. Retseptiväliselt keetsin ja hakkisin muna ja jälle sai igaüks omale lisada. Ülimaitsev kooslus ja 5 aastane plika sõi isuga.

  • Avatar
    Vasta Stine 18. oktoober 2018 at 22:50

    Tegin eile kukeseenesuppi. Nii hea sai ja täna maitses veel paremini kui eile. Natuke veel kukeseene varusid külmikus on, nii et paar suppi saab veel keeta lähiajal 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. oktoober 2018 at 23:50

      Palun retsepti!

      • Avatar
        Vasta Stine 19. oktoober 2018 at 21:14

        Ma täpset retsepti ja koguseid ei oska anda, panin kõike tunde järgi.
        Praadisin sibula, porgandi ja peekoni kõik koos pannil. Panin kartulikuubikud keema ja lisasin sinna, soola, praetud porgandi, sibula ja peekoni segu. Samal ajal kui supp kees praadisin kukekad võiga läbi. Kui kartul juba pehme lisasin supile kukeseened ja terve karbi täie merevaik sulajuustu. Segasin kuni sulajuust oli ära segunenud ilusti supi sees ja supp mõnus koorene. Puistasin tilli peale ja maitsestasin veel veidi soolaga. Ja valmis ta oligi. 🙂 üks mu lemmik suppe!

  • Avatar
    Vasta Serli 18. oktoober 2018 at 22:48

    Viimati tegin frikadellisuppi:)

  • Avatar
    Vasta Marii 18. oktoober 2018 at 22:38

    Tegingi kôrvitsasuppi nädala alguses. Koorene, siidine ja nii hea. ?

  • Avatar
    Vasta Triin 18. oktoober 2018 at 22:17

    Meil oli viimati seljanka. Hea lihtne teha, keedad puljongi, paned sisse seljankapõhja, paar sidruni viilu, sibulat ja voilaa imeline supp on valmis.