AVALDAN ARVAMUST NIISAMA JUTTU

räägin teistest blogijatest

16. november 2018

Jupp aega olen tahtnud juba kirjutada natukene teistest blogijatest. Kes on loll, kes kole, kes ei oska kirjutada – kõik loen teile ette!!! Nalii, tegelt ma tahtsin kirjutada hoopis sellest, et kas te teate seda tunnet, et te loete kellegi blogi mõnda aega ja siis mõtlete, et krt, ma tahaks ta sõber olla, et ta tundub nii äge ja minu masti inimene? Mul on mitu korda niimoodi olnud – midagi imelist on selles, kui sa leiad kellegi, kes oskab kirjutada, kirjutab haaravalt ja põnevalt, ning takkatippu on normaalne inimene.

Ausalt, see on tänapäeva blogimaailmas täielik haruldus. Lokkab aeg, kus blogid on täis mingeid pastakast imetud igavaid jutte, tootetutvustusi ja suva jura. Ei grammigi isikupära või seda MISKIT, mis tagasi kutsuks. Lühikesed, lihtlauseid täis teksid. Võeh! Ma ei hakka loomulikult siin kedagi välja tooma, aga no kes on suuremad blogilugejad, siis eks te ole sääraseid raudselt ise ka näinud. Eriti ebameeldivaks suudavad nad ennast ise mingisuguse arutu pealepushimisega teha – jagavad valimatult oma blogilinke, panevad iga postituse alla, et PLZ LIKE MU LEHTE JA FOLLOW ja noh, iga nende lause justkui karjuks, et hakake mind täiega lugema!!! Lase elada, loen siis kui sa huvitavalt kirjutama hakkad ? Ja no hell to the no hakkan mina sulle pakkuma, et millest sina kirjutada võiksid või “millest ma lugeda tahaksin”. Jeesus küll, sunnib sind keegi blogima v?

Ma vist peaks rõhutama, et ma siinkohal räägin kui lihtsalt blogide-fänn, mitte, et suur staarblogija nüüd ütleb, et kes “tohib või ei tohi” blogida. Lihtsalt selliseid HÄID on nii vähe ja nendega kaasneb raudselt see, et nad blogivad harva.

Näiteks ühel päeval hakkasi ma Liivi blogi otsast peale läbi lugema (kuigi ma olengi teda algusest peale lugenud) ja veendusin lõpuks, et vot just TEMA on selline naine, keda ma enda sõbraks tahaks. Muidugi nagu ma öelnud olen, siis ma olen jube sitt sõber, ma ei viitsi suhelda ega midagi, aga no igatahes mul oleks hea meel, kui ma saaks ta endale külla kutsuda, dinnerit pakkuda, vaadata, kuidas lapsed märatsevad ja ehk klaasikese veinigi juua (kuigi ma lugesin, et ta ei joo veini, aga Kerli ka kunagi ei joonud, tänu minule on ta nüüdseks suur joodik…(naliii)).

Teate miks? Inimene kirjutab ladusalt, mõnus on lugeda! Siiralt. Ausalt. Mulle meeldib, kuidas ta on minu jaoks nagu mingi näide ideaalsest suurperest. Jah, nende peres on mõned asjad nii, nagu ma ise olen kirjutanud, et elada ei tahaks (noh, mees välismaal), aga minu meelest on nii äge, et nad on selle täiega tööle pannud, et nad suudavad ajastada asju nii, et suved-talved koos ja kuidas nende suhe on terve aja olnud üsna harmooniline ja armastust täis. Ei ole midagi tobedamat kui need dramaatiliselt lahku-kokku paarid, keda mul paari on “au” miskipärast näiteks FBi sõbralistis omada. Iga mõne aja tagant minnakse lahku, teavitatakse kõiki dramaatiliselt, tuntakse ennast lõpuks “vabana” ja “õnnelikuna” kuni jälle “mina musiga” pilte üles pannakse. See on tänapäeva ühiskonnas nii tavaline, et lausa õudne näha.

Seetõttu ongi tore näha paari, kes on PÄRISELT koos, heas ja halvas. Mitte ainult sõnades ja piltides, vaid PÄRISELT. Ma ise tunnen ka, et ma olen väga õnnelikus suhtes ja seetõttu mulle meeldib ka teiste armastust näha. Eriti meeldib mulle, kuidas Liivi postitustest, kus ta mehest räägib, tõesti kiirgub seda armastust ja kirge. Ma tunnen, et mina nii kirjutada ei oska, selle pärast kõik arvavadki, et Kardo on siin vastu-tahtmist-teener ?

Mulle meeldib veel, et ta on nii aus – paljud teemad on sellised, mida need suvablogijad iial ei arutleks. Hell, ENAMIK blogijad ei tihkaks ehk kirjutada asjadest, millest Liivi juttu teinud on, aga see osa meeldib mulle jällegi väga. Inimene ei tunne valehäbi ja suudab kaasahaaravalt kirjutada ka isegi kõige piinlikemast ja ebamugavamatest teemadest. Kommentaarides on näha, et kaasaealajaid on ja need teemad lähevad paljudele korda.

Niiet jah, äge oled, Liivi ja tulge külla! Ma luban olla väga kehva sõber, suhelda haruharva ja üldse käin ma vähe pinda!

Teine, kes sellise emotsiooni minus tekitab, on Pille. Lihtsalt loen ja mõtlen, et krt ma tahaks, et ta oleks ammu juba mu sõbranna. Või noh, tegelikult ma suhtlen nii Liivi kui ka Pillega aeg-ajalt enivei, mistõttu see “sõbraks olemine” ei erineks vist kuigi palju sellest olukorrast, kus ma nendega praegu olen, aga tahaks laivis ka kunagi koos maha istuda ja tsillida. Appi, ma kõlan nagu pervert…

Pillega on täpselt sama asi – ta kirjutab hästi, poindiga ja minu jaoks huvitavatel teemadel. Tal on see miski omadus, mida jälle mul pole – kirjutada piisavalt teravalt ja hästi, ilma, et see kõlaks üleoleva munnina. Ma tihti nõustun temaga, aga kui mina neid asju kirja paneks, siis ma kõlaks vähemalt suure emmina. Tema kõlab nagu arukas Pille. Veab, krt!

Ja mida ma tema juurest tõesti .. hindan kõlab naljakalt, sest ega ma ta ema pole, et talle minu “hindamine” korda läheks, aga just see, et ta suutis kahe lapse kõrvalt ülikoolis käia. Ta muidugi pole ainuke blogija, kes seda teeb, aga ta tundub lihtsalt nii mõnus, haardkoor, humoorikas ja eluterve inimene, et jah, Pille. Palun tule ka mulle külla. Ma ise ei tule kunagi kuskile, aga hea meelega ootan ägedaid inimesi endale külla hängima. Ja lapsed saaksid mängida ja! Omg. Ma olen selline vanamutt ?

Muuseas paar korda on mul olnud ka seda, et tahan blogijat endale sõbraks ja saan ka. Näiteks Daki. Kunagi lugesin teda ja mõtlesin, et wow, selline äge naine! Ja aastaid hiljem käisin temaga Naistelehte lugu tegemas ja SAIMEGI sõbraks! Teine selline on Lilli. Tema blogi on vist selline, mis tekitab inimestes kahetisi emotsioone, aga no minu oma ka, eks ? Temaga ma tundsin, et vot, ma klikin raudselt! Ja kui ta kirjutas kunagi, et ta on väss ja tahaks oma aega, siis ma viisin ta välja sööma. Ma ei eksinud, me klikkisimegi! Me käiks siiani väljas, kui ta poleks KOHE peale meie suhtlema hakkamist rasedaks jäänud ja kui tal see taak läbi sai, jäin mina. Aga … soon!

Lilliga oli see naljakas asi, et kui ma mainisin ühele tuttavale, et jaa ma temaga päriselt ka hänginud, siis tuttav imestas, et issand, kas ta on päris elus normaalne inimene, et blogis nagu aina vinguks ja ei saaks millegagi hakkama. Nagu, jeesus küll! Inimesed võivadki oma blogis vinguda, selle jaoks ju blogid ongi! Ma võin garanteerida, et päris elus on Lilli super humoorikas, vabameelne ja mõnus naine – kõigele lisaks veel imeilus ka. Mitte, et seda piltidel näha poleks, aga kui ma teda päriselt nägin, siis ma olin nagu wow, ok, oleks võind ka pesta ennast enne või nii ?

Aaa, ja Henryga tsillisime ju ka! Ma pean muidugi jälle ütlema, et minu jaoks Henry on päris elus veel ägedam, kui blogis. Kuidagi vabam ja rohkem musta huumoriga, mida ta oma pereblogisse ehk nii väga ei lase. Aga samamoodi hindan ma tema blogi juures ladusat teksti, head sõnavara, huumorit ja seda, et ta on üks niiiii vähestest meestest meie blogimaastikul, et juba see teeb temast üsna särava tähe. Ja kindlasti on tema puhul aru saada, et tegemist on täiskasvanud inimesega, selle parimas tähenduses. Et kui ma talle naljaga ütlesin, et ta blogi logo näeb välja nagu 90date lastekodu logo, siis ta… tellis uue ja ägeda, ning ei solvunud ja kirjutanud sada nutvat postitust, kuidas see Mallukas ikka võib kõike öelda ja on nii ära tõusnud. Tore on näha, et on ka veel neid, kes nalja mõistavad! Isegi, kui on sitt nali ?Muuseas, külas käies avastasin, et Esileedi võiks ka blogida, ta ka vähemalt sama lahe!

Ühesõnaga – selline kiidulaul siis reede õhtusse. Ma olen nii õnnelik, et on selliseid häid blogijaid, kelle postitusi on lust lugeda ja veel ägedam on tänu nendele postitustele ka kedagi paremini tunda õppida. Mulle meeldib! Seda ägedam on see, kui mulle mõnikord kirjutatakse, et kle ma loen su blogi ja .. sa tundud äge. Hehe, tore ju, kui ma suudan kelleski samu emotsioone tekitada, kui mõned blogijad minus.

Millised blogid teile meeldivad? 

Loe ka neid postitusi!

46 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Liisa 20. november 2018 at 11:44

    Ma polnud kuulnud vaid Pille blogist, Liivit, Lillit ja Henryt loeng regulaarselt ja pean tõdema, et kõik meeldivad mulle väga, nagu ka sinu blogi. 🙂

  • Avatar
    Vasta S. 17. november 2018 at 23:15

    Ainult sinu blogi loen regulaarselt. Vahel vaatan, mida keegi teine on ka kirjutanud, aga pigem siis kui mul on igav ja midagi teha pole. Siis hakkan erinevaid blogisid otsima. Triinu oma loen ka siis kui näen, et ta on midagi postitanud. Aga Triinu on Triinu, üks armas ninnunännu. Sina aga oled niii lahe, et sinu tegemisi lausa peab jälgima 😀

    Jane oma lugesin ka aegajalt, aga pärast seda kui ta pani nutetud näoga pildi ja tegi mingi postituse kuidas teda sinuga kogu aeg võrreldakse ja niuniu, korralik hala, siis see kaotas igasuguse huvi tema blogi lugeda ja i’le pani täpi ta insta kuidas ta ei suutnud kardo pildi teemal hakkama saada ja tegi kärbsest elevandi. 😀

  • Avatar
    Vasta meow 17. november 2018 at 22:09

    Mina loen regulaarselt vaid sinu blogi, ei hülga ma sind eal 😀 vahel marimelli, kuigi nad on mulle pigem ebasümpaatsed, vahel costanyt, aga tõesti väga harva tuleb ette, sama lugu Miiuga. Aga sinu blogis mul vist ei jää küll ükski postitus vahele ?

  • Avatar
    Vasta K 17. november 2018 at 21:18

    loen sinu blogi, sinu aususest ja AMHT, sest sealt saab alati hea tuju.
    Vahel, kui ette jäävad ja aega, siis Jane, Triinu-Liisi, Marimelli, Aili ( sülita üle õla) ta on nii tore ja armas fotograaf ka ja Nautigehetke, sest oleme samas beebigrupis 🙂
    sina minu esimene, keda jälgima hakkasin, kui Mari ootasid, sest mul endal oli ka kõik see ees 🙂 sinuga hea samastuda, mul ka kaks piigat 🙂 ja suurest uudishimust käisin oma vanema tytrega sul külas ka jõulu ja kõhupilte tegemas 2016 dets, kui sa oma foto karjääriga suht alguses vist olid 🙂 aga saime väga ilusaid pilte 🙂 aitäh 🙂
    päris chill oled päriselus ka 🙂 sõbrantsidel oli, et noh, kuidas oli 😀 no täitsa tavaline inimene.
    Sinult on hea pohhuismi õppida, ma tunnen, kuidas oma kahe piigaga eriti hellaks olen läinud 😀

  • Avatar
    Vasta maisa 17. november 2018 at 21:08

    http://minutavaline.blogspot.com/ – Sest ta on üksikema oma 4 pojaga ja ta blogi on huvitav et kutsub lugema 🙂
    https://www.liisbett.ee/ – Sest ta elab mu lemmikriigis ja tal alati juhtub midagi põnevat 🙂
    https://katzkokkab.com/ – Sest sealt saab häid retsepte.

    Aeg-ajalt loen marimelli ja sinu blogi (sinu blogi viimasel ajal tihedamini)
    Et ei ole silmakirjalik ja ei kirjuta et ainult SINU blogi (nagu siin enamus on teinud) ja tunnistan et loen teisi blogisi ka 😉

  • Avatar
    Vasta Kretelis 17. november 2018 at 18:06

    Sind loen meie käopesa

  • Avatar
    Vasta Vhyfjyfjy 17. november 2018 at 12:34

    Lugesin nautigehetke nii kaua kui neil maja ehitus käis, oli huvitav, kuidas laenu eest valmislahendusi telliti “ehitame ise” nime all. Pärast oli mingi tühine argipäeva jutt, ei olnud ei usutav ega hästi kirjutatud, a la nagu kooli kirjandid, kus õpetaja paneb halastusest viie sest vigu ei ole, normid täidetud aga sisu ja sära pole. Sinu blogi sirvin aeg ajalt. Päriselt loen inglise keelseid tegijaid ja spetsiifilisemaid valdkondi.

  • Avatar
    Vasta Janne 17. november 2018 at 12:32

    Häid blogisid on tõesti vähe. Olen ka Sinu blogrollist üritanud leida endale uusi blogisid, kuid enamus on niiii igavad, depressiivsed või seosetu jutuga 😀 loen sind, kuussidrunit, britiblogi, Pille, nautigehetke, Lilli.

  • Avatar
    Vasta Lilli 17. november 2018 at 11:40

    Mida ma loen? Tänks, et sa arvad, et ma ilus olen! Sa oled ise ka päris kobe 😀

  • Avatar
    Vasta melissa 17. november 2018 at 10:59

    Sa oled minu jaoks täpselt selline blogija nagu sa postituses just rääkisid. Ammu olen juba mõelnud, et sinuga oleks küll äge chillida vahel ja su blogipostitusi ei jäta ma peaaegu kunagi vahele.

  • Avatar
    Vasta Marju 17. november 2018 at 10:52

    Sa loetlesid üles Täpselt minu lemmikud!!!!! Sa oled vähemalt Mallukas ja su postituse peale tullaksegi külla 🙂 tavalise blogilugejana tekib küll stalkeri tunne kui selliseid mõtteid endasse lasta 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2018 at 10:55

      meis igaühes on natukene stalkerit 😀

  • Avatar
    Vasta Kätz 17. november 2018 at 10:12

    Loen ajaviiteks päris mitut blogi, aga neist kõigist tõeliselt huvitav on sinu blogi ja tõesõna, mul ammmmmmu olnud see tunne, et krt tahaks sind sõbrannaks ja väljas söömas käia, aga kuidas kurat see võimalik on, kui peale minu on veel selliseid tuhandeid -.- 😀
    Tell me what to do, pleaseee 😀

  • Avatar
    Vasta Hehee 17. november 2018 at 10:01

    Sinu blogi loen ja veel paari. Viimasel ajal olen sattunud paaril korral lugema üht blogi mis on allpool igasugust arvestust.
    Kirjavead ja täiesti seosetu jutt, kord kiidab mingit brändi, kord kommenteerib mingit sarja. Natuke oma elust ja lapsest räägib, kirub mehi ja ema. Kirjade järgi justkui täiskasvanud naine aga teksti lugedes võiks arvata et 13-15 aastane pubekas 😀
    Noh mis seal ikka, kõigile polegi seda annet antud 🙂 mulle ka mitte, ja sellepärast ei presenteeri ka oma ebageniaalsust

  • Avatar
    Vasta Triinu 17. november 2018 at 07:36

    Blogisid ma väga ei loegi. Sind olen hakanud viimasel ajal lugema ja olen mingil määral nüüd sõltuvuses sellest. Palju õnne mulle! ? Enne Sind olin aastaid lugenud Anu blogi ja teen seda nüüdki, sest teda ma tunnen veidi lähemalt ja tore on teada, kuidas tal seal kaugel läheb. Ja ongi kõik! Päris mage lugu vist või kuidas? ? Seda Liivi blogi peaks äkki lähemalt vaatama, aga eks näis kas või millal ma selleni jõuan.

  • Avatar
    Vasta Annu 17. november 2018 at 01:50

    Loen sind ja Henry blogi ainult, mis ajast… isegi enam ei mäleta. Sinu lõbusamaid postitusi olen isegi emale ette lugenud ja siis naerda saanud. Henry blogiga sama lugu.
    Paar päeva tagasi just tagasi arutasingi kellegagi ,et nii tore kuidas sa kirjutad asju nii nagu on ja ei tee nägu nagu sa oleks keegi teine.
    Sellist tunnet et vot teda tahaks lähemalt tunda on olnud nii blogijate (nii sinu kui Henryga) kui ka mõne teise inimesega (kasvõi mõni avaliku elu tegelane kelle väljaütlemises peegeldub omapärane maailmavaade). Mulle meeldib kui on isikupära ja selliste inimestega on alati huvitav vestelda.

  • Avatar
    Vasta Kadri 17. november 2018 at 00:42

    Ainult sinu blogi loen. Hakkasin Lende sünni eel lugema, täpselt ei mäletagi, kuidas sattusin, aga olin ise ka samal ajal teist last saamas ja jäingi lugema. Värskelt pärast keisrit lugesin sinu väga värvikat haiglakogemust ja pidin sõna otseses mõttes oma kõhu ribadeks naerma. Sa kirjutad alati nii mõnusalt toorelt/värskelt ja vahetult. Ma jään alati ühele kindlale asjale truuks ja uut ei proovi, seega ongi sinu blogi üks ja ainus. Aega nüüd nii palju ka käes pole, et mööda netti muudkui lugeda. Päriselu tahab ka elamist.

  • Avatar
    Vasta Marilii 16. november 2018 at 23:43

    Sorry Mallukas. Ma ausalt proovisin. Klikkisin kahele esimesele blogile mida jagasid ja lugesin mõlemate viimast postitust.. aga ma ei suuda. Ma olen proovinud teisi blogisid lugeda ja praegu proovisin ka, aga ma olen ikka täiega sinu usku ja pean tõsiasjaga leppima, et Sa ikka kõige laheda

  • Avatar
    Vasta Anneli 16. november 2018 at 23:39

    Hei

    Rohkem ma blogijaid ei loe,kuiSind jaaaa ma tean,neid on palju.
    Olen kuulnud,et yks parem kui teine aga Sinust piisab täiega.
    Vahel lugedes tunnen,et täitsa lôpp,see tsikk paneb samas rytmis ja teeb ja môtleb sama moodi kui ma isegi ja siis vahel ajad sajaga mind keema.
    Aga Sinust on tulnud kui”vana hea sôber”kelle tegimiste ja toimetamistest tahaks teada,huvitud kuidas läheb vôi mida teinud.
    No ma nii kôrge lennuga ei ole ,et Sind kylla kutsuks vôi sôbraks ennast pakuma hakkaks.
    Neid kintsukraapijaid muidugi sul sadu,kes igat su sôna kiidavad ja miljoneid laike jagavad.
    Lase aga edasi,olen suht loll ja truu,ei viitsi väga end koormta erinevate jälgimisega??
    Aaa,yhte olen veel fb ??Ja vahel isegi loen aga kaasaelan Sulle.
    Aga et kôike seda seedida,kui ausalt oma elu jagada peab ikka dinosauruse paksune nahk olema ,ja ma ei teagi kelle närvid

    Lase aga edasi,nii heas kui halvas ???

  • Avatar
    Vasta A 16. november 2018 at 23:30

    Oleks nagu puhta minu mõtted kirjas, nagu seda reklaami veel vähe igaltpoolt peale pressiks. Ja loen kõiki samu +Sina+Britt. Marimelle lugesin ka ja mida rohkem ma neid lugesin, seda rohkem nad mind närvi ajasid ja miks ma peaks koguaeg närvitsema, seega head nägemist, Triinu-Liis ka oli vahepeal päris haarav aga ei teagi mis juhtus?.liiga roosamannavahune vist mu jaoks ikka ja nii harva räägib ka ? ma ei viitsi oodata igat postitust sada aastat ja siis on see mingi suvaline reklaam+loos. ?Lipsukest loen ka. Issand ja nüüd ma vaatan,et jube palju vaba aega mul ikka ?

  • Avatar
    Vasta Hehee 16. november 2018 at 23:10

    Esimese lõigu kohta ütleks küll kohe et jah on olnud küll – sinu blogi lugedes 😀
    Ja mu ema vaatab su saadet ja on mõelnud et no nii lahedad inimesed et heameelega tuleks külla ja ajaks juttu 😀
    Tütar mul ka juba kursis sinuga… väidetavalt nägi sind perega millalgi nõmmevahel aga see olevat üsna tükk aega tagasi olnud.
    Ühesõnaga kõik arvame et te olete kõik maru ägedad inimesed.

    ainult et kuna me mingid stalkerid ei taha paista või muudmoodi hullud siis pole seda kuskil nagu öelnud 😀

    Ise ma blogi ei pea, olen mõelnud, aga minu blogi oleks just täiesti megaigav ja ei tekitaks raudselt kelleski mingit tunnet et keegi peaks minuga sõber olla tahtma.
    AGA.
    Seda mitte seetõttu, et ma igav oleks vaid ma olen paraku selline kriitikatundlikum ja ei julgeks lihtsalt kõigest kirjutada millest tahaks.
    Mõtled et kirjutaks sellest või tollest (mu blogi põhisisu olekski ilmselt erinevate lollakate kirumine) aga kui ma kasutaks täpselt sellist sõnavara nagu ma muidu tavaelus rääkides kasutaks (mitte ropp vaid lihtsalt selline – aus noh) siis raudselt keegi solvuks, siis ma saaks sõimu ja võibolla isegi ajakirjandusse.
    Siis kannataks minu lapsed äkki selle all jne jne. Ja siis mõtled et polegi ju nagu millestki kirjutada kui ei taha mingi kriitikalaviini alla sattuda. Ma olen isegi oma facebookis ja beebigruppides kriitikat saanud et ma virisevat liiga palju. Tegelikult on enamasti kõik hästi aga… kui kõik on hästi siis tundub et igav on kirjutada kuidas kõik nii tore on aga kui midagi mahlakat toimub siis kohe ütleks nii et vähe pole.
    See on ühtlasi ka mõte miks äkki mõned blogid igavad on 😀 ei saa lihtsalt aus olla ilma et sulle mingid tondid kõrri hüppaks kuigi kelle asi on kui mingi teine suvaline tont kirjutab oma arvamust 😀

  • Avatar
    Vasta L 16. november 2018 at 23:08

    Minu jaoks on VÄGA oluline miskipärast õigekiri.. või pigem see, et ei oleks sees kirjavigu või sõnas näiteks tähed on kogemata sassi läinud..
    Sellepärast vist on sinu blogi suht ainukeseks jäänud, mida ma suudan lugeda. 😀 Marimelli ja Triinu blogi ka aeg ajalt ja no mingeid postitusi siit sealt ka.. aga see ikkagi pole päris see.
    Nii et au ja kiitus, et sa kirjutada oskad ! 😀

    • Avatar
      Vasta L 24. november 2018 at 22:52

      Vaadake ka Facebookis Jane blogi… Tal on ka päris normaalne blogi vähemalt minu arvates!! ??☺️☺️

  • Avatar
    Vasta Kertu 16. november 2018 at 23:00

    Teisi sinu nimetatud blogidest pole lugenud, kuid sinu ja Henry blogi küll. Mõlemad istuvad mulle hästi ning kuigi ma palju netis asju lugeda ei viitsi, siis neid kahte ikka vahepeal loen 🙂 .
    Saadet vaatan siis kui meelde tuleb, kuna ma väga palju teleka ees ei istu. Kodus ja võõrsil on ainult must have vaatamine, sest seda olen lapsest saadik vaatanud.
    Aga mu lapsele meeldib väga teie saade ja vaatame koos järelvaatamisest seda vahepeal 😀 siis Bia ikka vahest räägib, et tahaks Mariga mängima minna. Olen talle rääkinud, et kui nad beebid olid, siis käisime teil ning nüüd alati ütleb, et nad on Mariga mänginud ( kuigi ilmselgelt nad siis veel ei mänginud midagi ? )

  • Avatar
    Vasta A. 16. november 2018 at 22:51

    Eks ole mõndagi natuke jälgitud ja loetud, aga päris ruttu saab selgeks, et mõni blogi pikemalt ikkagi ei kõneta. Nt Lilli blogi ma ei suuda kunagi lõpuni lugeda ja saangi aru ,et kirjutab vb rohkem enda jaoks. Kes seda siis ikka keelata saab. Eveliisi loen vahel, aga päris igat tema kirjutist ka läbi vaadata ei viitsi. Triinu Liisi jälgisin varem, aga nüüd on ta blogi igav. Kätlini blogi lugesin kunagi ammu, kui ta veel kirjutas. Kõik need Janed ja Lipsud ja noh.. Ütleme nii, et pikemalt nad mind lugema ei paelu, olgugi, et tegelikkuses on palju, millega saaks nendegi puhul samastuda. Ma ei teagi, mis mind sinu blogi küljes hoiab, igatahes on nagu lemmikajakiri puudu, kui su blogi pole tükk aega lugenud. Henryt kiikan ka vahel, aga ka tunnistan, et mitte alati ja mitte pooltki sellise õhinaga. Ehhki ma pole kunagi pidanud ka pettuma, kui ta postitusi lõpuks loen. Alati on seal midagi head. Briti blogi loen ka, sest mulle lihtsalt meeldib, kuidas ta suudab nii puhast, läbimõeldud ja seoselist teksti toota, jättes vahele üleliigsed kordused või detailid, mis emotsiooni pinnalt küll vb tahaks kirja saada, aga laias laastus oleks see teksis vaid ükd tüütu müra. Tõesti nauditav on lugeda. Ja noh, eks tal on kah, millest kirjutada, mida näidata.

  • Avatar
    Vasta Helen 16. november 2018 at 22:50

    Ma tunnistan ausalt üles, et ma jälgin umbes kümmet blogi ja paar neist on keskendunud mingile kindlale teemale enamasti, millega mul tegelikult mingit seost ei ole ? aga niii kuradi põnev on näha maailma mõne teise inimese pilgu läbi

  • Avatar
    Vasta Anny 16. november 2018 at 22:42

    Fb laikimiste järgi loen ainult 3 sina, ebakas ja miiu.. Mulle meeldib lugeda sind ja ebapärlit (tema mõtted ja kirjutamise stiil meeldib, vahet pole kas nõustun v ei, ta kirjutab hästi) koguaeg igat posti, vahepeal kukupesa ehk Miiut ja info jaoks on huvitav Berit ehk lifeatlucky13.
    Ma vahel satun lugema Jane, aga see on mu jaoks nagu selline kollane kirjandus, ei tea miks loed, absoluutselt tglt ei meeldi, stiil on enam vähem, aga teemad ja arutlused asjade üle – liiga vähe pointi. Suht kiirelt panen kinni lihtsalt poolelt postilt. Ta arutluskäigud ei vii kuhugi!
    Miiu oma oli vahepeal liiga ilusaks kirjutatud, kuigi samas kirjutas et on ise ebalev, kahtlev, deprekas jne, ikka oli kuidagi fake. Nüüd kui tal tuju jälle parem, siis mulle jälle sobib lugeda.
    Samal põhjusel ei suuda ma Lillit lugeda, mille sa välja tõid, et keegi 3s ütles. Kui tahan ennast närvi ajada võin minna ja lugeda, aga üldiselt No!
    Sina meeldib mulle rohkem kui sa pole peast nii prego kui sa praegu oled, aga sinust ma ei loobu ka praegu. Oled kuidagi omaks saanud nende aastatega. Su huumor on mu huumor! Vahel kui keegi sõbrannadest ütleb omg, mida ta nagu kirjutas v postitas just. Siis mul on nagu, te ei saanud naljast aru? How?
    Marimelli ei suuda ka lugeda. Ta on liiga labane mu jaoks.
    Costany on liiga “pehme?”, nagu ta on selline hea ja tore ja never ei taha midagi halba ja siis ta saab ikka pähe mingite lambi kommidega oma postituste kohta, ma tahaks et tal oleks siis nendeks puhkudeks rohkem selgroogu midagi vastata öelda, aga ta on selline hea ja leebeke. Seega ma ei saa lugeda kui mul on kahju temast. Ja mulle ei meeldi vlogid üldse!
    Eveliis on liiga draama ja ta elu ei ole mu jaoks huvitav. Ta tundub kohati nagu ka liiga loll kui ta mingeid asju teeb, aga talle nagu ei ohka kaasa, ah pole hullu vaid nagu pigem parastaks ja kuna ma ei taha selline olla, siis ma ei loegi teda rohkem kui vahel arva (max2-3x aastas) mingi aktuaalne post.
    Merjet mingi aeg lugesin, aga siis hakkas häirima et liiga lühike ja stiil tglt polnud piisavalt meeldiv mu jaoks. Jäi mulje, et ta kirjutab asju naljakamaks/pingelisemaks/[lisa ise om.sõna] kui tglt on. Ilmselt teevad paljud seda, aga Merje puhul hakkas häirima.
    Lipsuke mulle korraks meeldis kui ta avastasin, aga ma ei tea mingi hetk viskas üle oma vingumisete ja halamistega (jänesed, lapsed, koristamine). Samas see on ikkagi teistmoodi kui Lilli, Lipsukese panen lihtsalt kinni ja ei külasta rohkem, aga närvi ei aja.
    Liivi ja Henryga ei käi mul seda klikki ära ja ma ei tea miks. Ju siis pole ikka mulle kõik.
    Ma vahel satun veel igast erinevatesse blogidesse, aga need ei tule praegu meelde ja püsilugejaks pole saanud.

  • Avatar
    Vasta Kiivi 16. november 2018 at 22:40

    Mallukas ja Kuus Sidrunit on ainsad blogid, mida tõesti pidevalt loen. Henry blogiga on miskipärast nii, et tegelikult väga meeldib, aga pidevalt ei jälgi, vaid loen iga mõne aja tagant hunniku postitusi jälle korraga läbi. Aeg-ajalt juhtun lugema Rentsi blogi. Ja rohkem ei olegi kedagi, keda lugeda tahaks. Mul sama teema lihtlausete, sõnakorduste ja huumorinappusega. Lisaks on mulle arusaamatu, miks näiteks peaks inimene postitama endast 500 ühesugust pilti. Aga no see on minu mure, et ma aru ei saa, ja sellest tulenevalt ei tuleks mõttessegi hakata inimese kallal vinguma, et no miks sa küll OMA blogisse seda-teist-kolmandat postitad, pigem “hääletan jalgadega”. Loen ja jäängi lugema, kui inimene kirjutab kaasahaaravalt. Sellega seoses meenus kohe Henry ja postiljoni potisaaga – nii hästi kirjutatud, ma oleks nagu ise seal olnud! ?

  • Avatar
    Vasta marju 16. november 2018 at 22:33

    Liivi blogi on jah väga hea ja mulle just meeldib, et neil ei ole mingi ideaalne elukorraldus, aga samas nii õnnelik ja tugev pere tundub. Ja Liivil vist on kool lõpetamata, aga blogist saad aru, kui palju on temas emotsinaalset intelligentsust ja mingit maanaise tervet mõistust.
    Üldiselt aga mind kõnetavad need blogijad, kes jagavad ka raskemaid isiklikke teemasid, nagu Sina kirjutasid kunagi Mari (kõne) arengust, nagu Meelis kirjutas kunagi oma väga imelikust emast ja nagu Lilli praegu kirjutab emaduse raskemast poolest aeg-ajalt. Need on päris asjad ja kui keegi neist ausalt kirjutab, siis ma pean sellest lugu. Aga kohutavalt palju on väga halbu ja andetuid blogisid tõesti, õnneks mul ei ole ühtegi meeles, kuna teist korda enam lugema ei ole läinud.

  • Avatar
    Vasta Anneli 16. november 2018 at 22:28

    Ma loen päris palju blogisid, ka liiga palju vaba aega vist. Ja siis imestan, et midagi tehtud ei jõua. 😀
    Aga kellega nö sõbraks saada.. no kelle muuga ikka kui sinuga. 😀 Kai tundub ka tore ja hea huumorisoonega.
    Ma lihtsalt loen (ja vaatan saatest), et me suht sarnased ja klapiks hästi. Mehed ka sama totakad. :’D Samas olen ma täpselt samasugune, et ei viitsi suhelda ja sessuhtes vist kehv sõber. Meie sõprus oleks eos surnud juba. 😀 😀

  • Avatar
    Vasta K 16. november 2018 at 22:26

    Olen täiega nõus, Liivi ja Henry on lemmikud. Olen nende blogid algusest lōpuni vist läbi lugenud. Nii mõnusad mõttega ja sisukad postid. Tõesti pole klikkide saamiseks välja imetud kuskilt. Lipsuke oli ka Lemmon, aga ta nii vaikseks jäänud. Lähen chekin nüüd need teised Su välja toodud blogid ära ehk saan uue lemmiku.

  • Avatar
    Vasta Helika 16. november 2018 at 22:23

    See kiidulaul kõlab täpselt nagu sinu blogi minu silmade läbi. Haha, äge lugeda, et tunned ennast ka mõnes olukorras nagu pervert. Jätan nii mõnegi postituse alla kommentaari panemata, et mitte kõlada nagu pervert, kuigi tegelikult elan tulihingeliselt kaasa. ?? (appi, see kõlab nagu ma oleks mingi next level pervert)
    Olen vahel ka teisi blogisid jälginud, aga tee mis tahad, kõigil on midagi viga või puudu. No ja vahepeal läheb asi lausa sinna maale, et satun millegi nii lolli otsa, et leian ennast mõttelt, et mitte üks klikk enam neile minu poolt. Nimelt! ?
    Jumal tänatud, et sa pole üks neist headest blogijatest, kes harva kirjutab! ?

  • Avatar
    Vasta Marianne 16. november 2018 at 22:15

    Liivi on vahva naine. Kui siiakanti kolisime, üürisime tema korterit ja tänu sellele ka suhtlesime natukene rohkem kui muidu oleks seda teinud. Meie preilid käivad ka lasteaias ühes rühmas ?
    Loengi blogidest ainult Sinu ja siis Liivi blogi. Mul oled Sina see, kelle peale ma mõtlen, et vau, see naine oleks ikka igati vägev sõbrants!

  • Avatar
    Vasta Kristi 16. november 2018 at 22:09

    Mina loen Sinu blogi alates sellest, kui Sa Mari ootasid. Kuskilt mingi skandaaliga jäi silma ja no pidin ju uurima, mis tegelane see niimoodi teistele hambusse on jäänud. Minu jaoks huvitav tegelane ja saan tihti samastuda, kaasa elada ja üleüldse tundud sa äge 🙂 Kassile sain ka posti ? Veel loen ainult Henry blogi. Rohkemaks ei anna mees ja lapsed aega ?

  • Avatar
    Vasta Merilin 16. november 2018 at 21:57

    Sa oled mu ainuke!???

  • Avatar
    Vasta Mann 16. november 2018 at 21:54

    Enamasti loen ikka sinu blogi. Meeldib väga, kuidas sa kirjutad ja alati on huvitav lugeda. Väga harva vaatan ka marimelli blogi, aga seda kuidagi ainult sellepärast, et jälle imestada, kuidas nad ikka üritavad elu eest mingeid teemasi kirjutada, et ikka neid ka loetakse. Mul on meelde jäänud, et nad pidevalt imestavad, kui palju ühel fotograafil on jälgijaid, aga pildi all vähe laike. See nende jaoks ilmselt nii oluline, aga ise on ka suht kehvas seisus- vähe laike ja vähe kommentaare igal pool. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 16. november 2018 at 21:46

    Imelik on see, et lugeda mulle meeldib su blogi, aga telekast ei suuda sind kuulata…mingi filter võiks aju ja suu vahel olla 😀 aga kui sa sama oma blogis kirjutad, siis nagu meeldib…ei tea, imelik asi mul sinuga 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. november 2018 at 21:51

      Haha, kui see sind lohutab, siis ma JÄLESTAN enda telekast vaatamist ja kuulamist. Mitte küll filtri, vaid mu… näo ja hääle pärast 😀

  • Avatar
    Vasta Elis 16. november 2018 at 21:45

    Päris päris ausalt, sa oled see 1 ja ainus, kes mulle meeldib ja keda loen ??

  • Avatar
    Vasta Kätu 16. november 2018 at 21:43

    NB! Millal tagasi blondiks? Nii ootan! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. november 2018 at 21:45

      Ei taha tagasi blondiks veel lähiaastatel 😀

      • Avatar
        Vasta Kätu 16. november 2018 at 22:00

        Õnneks naised muudavad tihti meelt, seega võib juhtuda, et varem. 😉
        Mine ikka homme haiglasse, muidu mu kannatus katkeb ootamisest! 😀

  • Avatar
    Vasta Kätu 16. november 2018 at 21:41

    Mulle meeldib ka kuussidrunit. 🙂 Te natuke nagu sarnased ka. 😉 Minu jaoks ka oluline, et oleks huvitavalt/värvikalt kirjutatud. Te kaks (te pered) mu lemmikud! Keeldun teieta elamast!! 🙂

  • Avatar
    Vasta Janni 16. november 2018 at 21:32

    Ma olen sinu tegemistega kursis umbes sellest ajast kui Lende ootele jäid, pidin sulle isegi Melusse kaugsuhtest jutustama tulema, ent terviserike vedas alt. Triinut olen ka sellest ajast jälginud kui kuskilt ilmus see tema pulmakleidi saaga välja. Tükk aega arvasin, et rohkem minu jaoks huvitavaid blogijaid lihtsalt pole. Kirjutasin oma blogis ka(mille nüüd kinni panin) et Henry ja Marimell jätsid mind väga tuimaks. Aga instagramis jäi Henry silma just enda musta huumori ja nii vahvate laste poolest. Seega jälgin ka teda. Nüüd kui ma pea aasta juba Itaalias olen olnud, siis jälgin mehe töökaaslase naise blogi ja Eesti itaallaste blogisid, nii palju kui olen leidnud.

    Päikest Sulle Rooma provintsist ning ootan suure põnevusega Marta sündi ❤️

  • Avatar
    Vasta Evelin 16. november 2018 at 21:28

    Mina loen peale sinu blogi ainult Nautige hetke Laura blogi ? tal samavana laps kui mul ja jäin lugema. Rohkemaks kahjuks aega pole leidnud. Kuidas sa küll jõuad kõiki blogisid jälgida ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. november 2018 at 21:35

      Ma just täna mõtlesin, et mul on NIIII palju aega 😀